NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2013


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2013. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Gassel 1 tegen Toxandria 1 tijdens Gouden Klok-toernooi 2013
  |  zaterdag 29 juni 2013  |

Net als in voorgaande seizoenen zal Gassel 1 ook dit jaar ter voorbereiding op de competitie deelnemen aan het Gouden Klok-toernooi in Sint-Hubert. De Gasselnaren zijn ingedeeld in poule A en moeten het op kermiszondag 18 augustus 2013 om 14:30 uur gaan opnemen tegen Toxandria 1. Dit betekent dus een weerzien met trainer Henk Driessen. Bij winst op de Rijkevoortse formatie wacht op dinsdagavond 20 augustus 2013 de halve finale wedstrijd tegen de winnaar van het duel SC st Hubert 1 - SES 1. Wanneer wordt verloren van Toxandria 1 dan zijn de Gasselnaren veroordeeld tot de verliezersronde. Deze wordt op woensdagavond 21 augustus 2013 afgewerkt. Tegenstander zal dan zijn de verliezer van het treffen tussen SC st Hubert 1 - SES 1. De finale van het Gouden Klok-toernooi is op donderdagavond 22 augustus 2013. Naast de voornoemde teams nemen ook Sambeek 1, DSV 1 uit Sint-Anthonis, Heijen 1 en Estria 1 uit Escharen aan het toernooi deel. Deze vier teams zitten in poule B.


Straatvoetbaltoernooi 2013 gewonnen door De vreemde vogels
  |  maandag 24 juni 2013  |

Zondag 23 juni 2013 organiseerde VV Gassel weer het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi. Op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwamen twintig heren- en zeven damesteams in actie. Ondanks dat er af en toe een buitje viel, kon het hele toernooi keurig volgens schema worden afgewerkt. Na de pouleduels, de kwart- en halve finales hadden de teams van De vreemde vogels en Hendriks Bouw uit Vianen zich weten te plaatsen voor de finale van het herentoernooi. Uiteindelijk was het De vrije jongens uit Siebengewald dat er met de eerst prijs en de wisselbeker vandoor ging. De strafschoppenserie om de derde plaats werd gewonnen door Goei Volluk uit Cuijk. In de finale van het damestoernooi wonnen de dames uit Eindhoven van de dames uit Schaijk. Het team FC zonder de rode tas, dat bestond uit speelsters van Gassel vrouwen 1, eindigde na een succesvolle penaltyreeks als derde. De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar de dames van Juliana Mill. Mede door de barbecuekunsten van het duo Bart Loeffen en Wim Linders en de vocale kwaliteiten van gelegenheidszanger Tom van Raaij bleef het na de prijsuitreiking nog lang erg gezellig in de tent.


Editie 2013 van kennisquiz gewonnen door team De vrije jongens
  |  zaterdag 22 juni 2013  |

Afgelopen vrijdagavond vond in de kantine van VV Gassel weer de jaarlijkse Gasselse kennisquiz plaats. Maar liefst 32 teams hadden zich hiervoor ingeschreven. Na een viertal voorronden moest er ook dit jaar weer een Mystery Guest worden geraden. Uiteindelijk was het het team van De gezellige meiden dat als eerste wist te raden dat Judith van Tienen schuil ging achter het masker. Uiteindelijk wisten de teams De vrije jongens, TV Edos, Lima Bravo, Achter de Wal en De concurrenten zich te plaatsen voor de finaleronde. Via drukknoppen moesten telkens vijf vragen worden beantwoord. Het team dat na de laatste vraag als laatste in de rij stond viel af. Uiteindelijk eindigde Lima Bravo op de derde plaats en mochten De vrije jongens en TV Edos gaan strijden om de eerste plaats. Na een spannende vragenronde was het het team van De vrije jongens dat er met de titel "Gassels slimste 2013" vandoor ging. Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.


Gassel 1 komend seizoen niet in 5e klasse G, maar in 5e klasse H
  |  vrijdag 21 juni 2013  |

Deze vrijdagmiddag is door de KNVB in het district Zuid II de nieuwe competitie-indeling voor standaardteams bekend gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen is Gassel 1 niet ingedeeld in de 5e klasse G, maar in de 5e klasse H. Dit betekent voor de Gasselnaren meer tegenstanders langs de Maas richting Oss en geen wedstrijden meer tegen bijvoorbeeld Constantia 1 uit Wanroij en DSV 1 uit Sint-Anthonis. De gemeentegenoten Estria 1 uit Escharen en GVV '57 1 uit Grave zijn ook in de 5e klasse H terecht gekomen, dus voor de Gasselse formatie zijn er in het seizoen 2013-2014 in elk geval vier gemeentelijke derby's. Andere tegenstanders voor Gassel 1 zijn HBV 1 uit Beers, Heijen 1, Maaskantse Boys 1 uit Maren-Kessel, OKSV 1 uit Overlangel, Ravenstein 1, SIOL 1 uit Katwijk, Ulysses 1 uit Megen, Vianen Vooruit 1 en De Zwaluw 1 uit Oeffelt. Maar liefst zeven van de elf opponenten zijn dus nieuw ten opzichte van vorig seizoen. De competitie 2013-2014 start op zondag 08 september 2013. Wie op de eerste speeldag de tegenstander is, is op dit moment nog niet bekend. Ook de competitie-indelingen voor de andere teams van de VV Gassel worden pas later door de KNVB bekend gemaakt.


Komende vrijdag kennisquiz, zondag a.s. straatvoetbaltoernooi
  |  donderdag 20 juni 2013  |

Komend weekend worden er door VV Gassel weer twee jaarlijks terugkerende evenementen georganiseerd. Zo staat vrijdagavond 21 juni 2013 de Gasselse Kennisquiz op het programma. Maar liefst 32 teams hebben zich hiervoor ingeschreven. Ook dit keer zullen er vragen worden gesteld over allerlei uiteenlopende onderwerpen en moeten er muziekfragmenten en fotomateriaal worden geraden. Verder zal er ook bij deze editie weer een heuse Mystery Guest ten tonele verschijnen. Alle ingrediënten zijn dus weer aanwezig voor een gezellige avond. De inloop is vanaf 19:30 uur en plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel. Twee dagen later, op zondag 23 juni 2013, vindt vanaf 10:30 uur op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" het straatvoetbaltoernooi plaats. Dit jaar zullen 20 herenteams, verdeeld over vier poules gaan strijden om de felbegeerde wisselbeker. De finale van het herentoernooi is om 18:15 uur. Voor het vrouwentoernooi hebben zich dit keer zeven teams ingeschreven. Zij zitten in één poule. De vrouwenfinale, met de wisselbeker als inzet, is om 18:00 uur. Na afloop van de finales is de prijsuitreiking en begint de feestavond. De organisatie van beide evenementen heet iedereen van harte welkom!


Bestuur biedt mogelijkheid tot volgen scheidsrechterscursus
  |  donderdag 20 juni 2013  |

Hebt u altijd al graag als gediplomeerd scheidsrechter wedstrijden (jeugd, vrouwen of senioren) willen fluiten, dan heeft het bestuur van VV Gassel nu een mooi aanbod voor u. Op maandagavond 16 september 2013 wordt er namelijk bij Estria in Escharen gestart met een Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS-cursus). Deze cursus duurt zeven weken. Naast theorie over de bestaande en nieuwe spelregels zijn er ook de nodige praktijkoefeningen. Leden en vrijwilligers van de VV Gassel kunnen op kosten van de vereniging aan deze cursus deelnemen. Hebt u hiervoor belangstelling of wilt u nog wat meer informatie dan kunt u hiervoor contact opnemen met Bart Loeffen.


Bestuur nog dringend op zoek naar jeugdtrainers- en leiders
  |  vrijdag 14 juni 2013  |

Het bestuur van VV Gassel is voor komend seizoen nog dringend op zoek naar een aantal trainers en leiders voor de jeugdteams. Het meest nijpend is de situatie bij Gassel C1. Voor dit team zoekt het bestuur namelijk nog twee leiders voor de zaterdag en nog één trainer voor één doordeweekse avond. Ook bij Gassel D1 en Gassel F2 is de begeleidingsstaf nog niet compleet. Bij het D-elftal ontbreekt nog één leider voor de zaterdag en één trainer voor één avond. Bij Gassel F2 is er nog één vacature voor een leider op de zaterdagen. Het bestuur hoopt dat de openstaande vacatures alsnog worden ingevuld door ouders of andere belangstellenden. Geen of onvoldoende begeleiding kan namelijk tot gevolg hebben dat een team komend seizoen niet in actie kan komen. Geïnteresseerden in een van de openstaande functies kunnen zich melden bij jeugdcoördinator Geert Ariëns. Ook nieuwe jeugdspelers zijn van harte welkom. Ook zij kunnen zich melden bij de jeugdcoördinator.


Teamindeling jeugd bekend, voor eerste keer meisjes C-team
  |  zondag 09 juni 2013  |

Na de nodige uurtjes puzzelen is het bestuur van VV Gassel er weer in geslaagd om een teamindeling te maken voor de jeugdspelers van de VV Gassel. Er moesten weer moeilijke belissingen worden genomen en alle opties zijn zorgvuldig afgewogen. Net als vorig seizoen zijn er ook komend seizoen negen jeugdteams actief. Een verschil met vorig jaar is dat het meisjes D-team nu is gewijzigd in een meisjes C-team. Verder is er dit keer maar één E-zevental. Wel zijn er komend seizoen twee F-zeventallen.
(klik hier voor de complete indeling van de jeugdteams van VV Gassel.)


11 juni kennismaking selectie en A1 met nieuwe hoofdtrainer
  |  donderdag 06 juni 2013  |

Zoals al eerder bekend is gemaakt, is Pierre Hermsen met ingang van het seizoen 2010-2011 de nieuwe hoofdtrainer van de VV Gassel. Dinsdag 11 juni 2013 worden de spelers van de selectie, de A-junioren en de leden van de technische staf van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel A1 in de kantine van VV Gassel verwacht voor een kennismaking met de nieuwe trainer. De bijeenkomst begint om 20:00 uur. Diegene die verhinderd is, wordt verzocht zich even af te melden bij wedstrijdsecretaris Eric van Boekel.


Zaterdag 08 juni 2013 weer talentendag Gasselse jeugdspelers
  |  zondag 02 juni 2013  |

Op zaterdag 08 juni 2013 zal er voor de Gasselse F, E, D en C jeugd weer een talentendag gehouden worden. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen en Herman Heurkens banden te Wijchen. De deelnemers kunnen tijdens deze dag een aanval doen op de gevestigde records, zoals deze vermeld staan op het 'recordbord' in de kantine van VV Gassel. Niet verbeterde records blijven gehandhaafd. Verbroken record maken plaats voor het nieuwe en verdwijnen van het bord. Uiteindelijk komt door alle resultaten bij elkaar op te tellen ook nog een "Sportman van het jaar" te voorschijn. Per team strijden de spelers op de volgende onderdelen; 60 meter sprint, 400 meter loop, schottechniek, behendigheidsrace, baltechniek en ingooien. De jeugdspelers worden om 13:45 uur verwacht op sportpark "de Oude Kamp". Om 14:00 uur zal worden gestart met de recordpogingen. Na afloop van de talentendag zal de jeugd van VV Gassel tegen hun eigen ouders voetballen. Er vindt per jeugdelftal een wedstrijd plaats. Er wordt gestart met de F-pupillen gevolgd door de E-pupillen, D-meisjes, D-jongens en het C-elftal. Rond 17:30 uur zijn alle teams klaar en is er wat te eten voor de jeugdleden hun meegebrachte ouder. De organisatie hoopt dat naast vele jeugdleden en ouders ook nog vele anderen al dan geen familie het sportpark zullen bezoeken en de jeugdleden komen aanmoedigen.


Editie 2013 Gassels Open Kampioenschap gewonnen door KPG
  |  zaterdag 01 juni 2013  |

Deze zaterdag organiseerde VV Gassel weer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Op een bij vlagen zonnig sportpark "de Oude Kamp" gingen vanaf 13:00 uur zestien teams verdeeld over vier poules met elkaar de strijd aan. Tijdens de poulewedstrijden werden de aanwezige toeschouwers getrakteerd op tal van fraaie treffers. Nadat alle pouleduels waren afgewerkt kon de eindstand in poules worden opgemaakt. De acht teams die doorgingen naar de winnaarsronde waren Fam. De Wit (1e poule A), Gassel 3 (2e poule A), KPG (1e poule B), De Zwaluw (2e poule B), VV Gassel (1e poule C), Biertiek (2e poule C), 19 uur kwart voor 40 (1e poule D) en Van Raaij United (2e poule D). De overige acht teams mochten zich gaan opmaken voor de verliezersronde waarin werd gestreden om de plaatsen 9 t/m 16. In de kwartfinales bleek Biertiek met 4-1 te sterk voor Fam. De Wit en versloeg KPG het team Van Raaij United met 4-2. Verder won Gassel 3 met 2-0 van VV Gassel en werd 19 uur kwart voor 40 met 1-4 geklopt door De Zwaluw. In de vervolgens afgewerkte halve finales boekte KPG een overtuigende 5-2 overwinning op De Zwaluw. In de andere halve finale tussen Biertiek en Gassel 3 ging het er spannender aan toe. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waardoor strafschoppen moesten belissen wie door ging naar de grote finale. Uiteindelijk bleek Biertiek het meest succesvol vanaf elf meter, waardoor zij in de finale mochten aantreden tegen KPG. In de finale kwam KPG op een 1-0 voorsprong door een fraai doelpunt van Demi Verheugen. Vanaf een meter of twintig schoot ze bal in de kruising. Wat later was er een mooi driehoekje tussen Ramon van der Venne, Rob ten Haaf en Demi Verheugen wat door laatstgenoemde doeltreffend werd afgerond. Biertiek gaf zich nog niet gewonnen en door een pegel van Bram Driessen kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Het bleef echter bij 2-1 waardoor KPG zich winnaar mag noemen van editie 2013 van het GOK-toernooi. Sven van Gelder van De Zwaluw werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. De sportiviteitsprijs ging naar het team van 19 uur kwart voor 40. Na de prijsuitreiking begon het feest waardoor het nog lang erg gezellig bleef in de kantine van VV Gassel. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd GOK-toernooi. De complete eindstand staat hieronder.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)

EINDSTAND GOK-TOERNOOI EDITIE 2013
01.   KPG 09.   Zijspanbende
02.   Biertiek 10.   Spelamonitele
03.   De Zwaluw 11.   Veteranen
04.   Gassel 3 12.   Siroen-Peters-vd Heijden
05.   19 uur kwart voor 40 13.   Toon Cornelissen
06.   Fam. De Wit 14.   FC Bal op 't dak
07.   Van Raaij United 15.   The B-Team
08.   VV Gassel 16.   't Lagerhuis MillTerug naar het archief