NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2016


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2016. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Komende maandag plaatsing nieuwe dug-outs langs hoofdveld
  |  donderdag 30 juni 2016  |

Zoals waarschijnlijk wel bekend hebben de leden van de Club van 100 tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst als bestedingsdoel voor hun bijdrage van dit jaar gekozen voor nieuwe dug-outs langs het hoofveld. Na de fraai vernieuwde entree van vorig jaar wordt hiermee dus weer een nieuwe stap gezet in de verdere verfraaiing van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Komende maandag is het zover en worden de nieuwe dug-outs op hun plek gezet. In de afgelopen weken zijn er volop voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo moesten natuurlijk allereerst de oude dug-outs worden gesloopt. Vervolgens zijn onder andere door materieel van Tillemans de betonnen bodemplaten op de aangebrachte fundering gelegd. Afgelopen dinsdag zijn met het leggen van tegels, plaatsen van bandjes en het storten van wat grind de voorbereidende werkzaamheden afgerond. De dug-outs kunnen dus worden geplaatst zodat de reservespelers en de leden van de technische staf ook in het nieuwe seizoen weer hun plekje langs de lijn kunnen innemen.
(klik hier voor de fotoreportage van de werkzaamheden in de afgelopen periode.


De laatste voorbereidende werkzaamheden


Editie 2016 Straatvoetbaltoernooi gewonnen door t Stelt Niks Veur
  |  zondag 26 juni 2016  |

Deze zondag werd door VV Gassel weer het jaarlijkse Vissers Straatvoetbaltoernooi georganiseerd. Op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwamen vijftien heren- en zes damesteams in actie. Net als bij bijna alle voorgaande edities van het straatvoetbaltoernooi viel er ook dit jaar weer de nodige regen. Toch kon het toernooi volgens schema worden afgewerkt. Na de pouleduels hadden de volgende teams zich rechtstreeks weten te plaatsen voor de kwartfinales van het herentoernooi; Goei Volluk (1e poule A), t Stelt Niks Veur (2e poule A), VolkerWessels Telecom (1e poule B), Toon Cornelissen (2e poule B), 35 Plussers (1e poule C) en Galletasseraaij (2e poule C). De Boontjes (3e poule A) en t Kumt Nie Zo Nauw (3e poule B) gingen als de twee beste nummers 3 eveneens door naar de laatste acht. In de kwartfinales won Goei Volluk met 8-2 van Toon Cornelissen en versloeg t Kumt Nie Zo Nauw het team 35 Plussers met 2-0. De kwartfinales VolkerWessels Telecom - De Boontjes en t Stelt Niks Veur - Galletasseraaij eindigden beide in een 5-1 overwinning voor het eerstgenoemde team. Een replay van de finale van de edities 2014 en 2015 was hiermee nog steeds mogelijk, maar zowel Goei Volluk (verliezend finalist in 2014 en 2015) en VolkerWessels Telecom (toernooiwinnaar in 2014 en 2015) verloren hun halve finale. Goei Volluk ging met 2-6 onderuit tegen t Kumt Nie Zo Nauw en VolkerWessels Telecom kreeg met 1-3 klop van t Stelt Niks Veur. In de strijd om het brons won Goei Volluk na strafschoppen met 4-3 van VolkerWessels Telecom. De finale tussen t Kumt Nie Zo Nauw en t Stelt Niks Veur was erg spannend. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 waarna dus een strafschoppenserie noodzakelijk was om tot een winnaar te komen. Dankzij twee reddingen van de keeper won t Stelt Niks Veur uiteindelijk met 2-1 waardoor zij dus de geschiedenisboeken in gaan als de winnaar van het Vissers Straatvoetbaltoernooi 2016.

t Stelt Niks Veur winnaar editie 2016

Ook in het damestoernooi werd er tijdens de pouleduels volop gescoord. De vier teams die zich wisten te plaatsen voor de halve finale waren FC De Rode Tas (1e poule A), D'r In Da Telt (2e poule A), EHBO (1e poule B) en Toeluh Geeft Een Rondje (2e poule B). FC De Rode Tas, dat bestond uit (oud-)speelsters van Gassel VR1, wist zich net niet te plaatsen voor de finale. De halve finale tegen Toeluh Geeft Een Rondje eindigde namelijk in 1-1 waarna de noodzakelijke strafschoppenserie werd verloren. In de andere halve finale wist D'r In Da Telt met 1-3 te winnen van EHBO. De strijd om de derde plaats werd wel gewonnen door FC De Rode Tas zodat er dus één beker in Gassel bleef. Net als in het herentoernooi was ook de finale bij de dames een spannende aangelegenheid. Met een 3-2 voorsprong op zak leek Toeluh Geeft Een Rondje de zege binnen te hebben, maar vlak voor tijd scoorde D'r In Da Telt toch nog de 3-3 waardoor dus ook hier pingels de beslissing moesten gaan brengen. Onder leiding van scheidsrechter Martien van Beekum werd de strafschoppenserie uiteindelijk met 3-2 gewonnen door Toeluh Geeft Een Rondje waardoor dus ook zij de geschiedenisboeken ingingen.

Toeluh Geeft Een Rondje winnaar editie 2016

Door de organisatie was dit keer ook tijdens het toernooi het spel wasmachine schieten, zoals in het TV-programma Koning Voetbal, georganiseerd. Met een score van 250 punten werd dit spel gewonnen door D'r In Da Telt. Na de prijsuitreiking bleef het mede door de muzikale impulsen van de aanwezige DJ nog de nodige uurtjes erg gezellig in de tent. De organisatie kan terugkijken op een geslaag evenement.


Belangrijke informatie over de aanschaf van broeken en sokken
  |  zaterdag 25 juni 2016  |

Naar aanleiding van de mail van het bestuur over het gewijzigde beleid ten aanzien van de wedstrijdkleding zijn er inmiddels al diverse bestellingen geplaatst bij Bento. Omdat bij elke losse bestelling verzend- en handelingskosten in rekening worden gebracht, is het handiger om de bestellingen te bundelen. Daarom is inmiddels afgesproken dat Bento Sport tijdig voor de start van de beker- en competitiewedstrijden op een doordeweekse avond aanwezig zal zijn in de kantine van VV Gassel om alle bestellingen op te nemen. De exacte datum en tijd zal nog bekend worden gemaakt op deze site en via een mail aan alle leden. Wanneer de bestelde kleding binnen is bij Bento zal deze vervolgens ook op een nog nader te bepalen avond opgehaald kunnen worden in de kantine van VV Gassel.


Komende zondag Vissers Straatvoetbaltoernooi van VV Gassel
  |  vrijdag 24 juni 2016  |

Op zondag 26 juni 20165 vindt op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel weer het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi plaats. Zoals al uit de titel van dit nieuwsbericht valt af te lezen, heeft het toernooi sinds vorig jaar Vissers Olie als hoofdsponsor. Aan het toernooi doen dit keer 15 heren- en 6 damesteams mee. Wat betreft de naamgeving van de teams zijn er ook dit keer weer diverse bijzondere namen bedacht. Zo zullen onder andere de teams FC Hans & Zonen, Scheids Penalty, De Boontjes en Toeluh Geeft Een Rondje hun opwachting maken. De eerste poulewedstrijden zijn om 11:45 uur. De finale van het herentoernooi staat gepland om 17:35 uur en de finale van het damestoernooi zal als alles volgens schema verloopt om 17:10 uur van start gaan. Nieuw dit jaar is het spel wasmachine schieten, zoals in het TV-programma Koning Voetbal, dat van 13:00 tot 14:30 uur zal worden gehouden. Na afloop van het toernooi is er uiteraard nog een feestavond. Kom dus komende zondag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het Vissers Straatvoetbaltoernooi 2016.


Zondag 31 juli 2016 eerste training 2016-2017 voor de selectie
  |  donderdag 23 juni 2016  |

Nog ruim vijf weken geduld en dan begint voor de selectie van de VV Gassel de voorbereiding op de competitie 2016-2017. De eerste training is op zondag 31 juli 2016. Deze begint om 11:00 uur. De eerste oefenwedstrijd voor Gassel 1 is al op zondag 07 augustus 2016. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Hapse Boys 1 dan de tegenstander. Twee dagen later, dus op dinsdagavond 09 augustus 2016, staat er wederom een oefenduel voor Gassel 1 op het programma. Dit keer gaan de Gasselnaren op bezoek bij het Udense FC de Rakt 1. Ook Gassel 2 speelt die avond een oefenuitduel. Zij gaan het opnemen tegen FC de Rakt 2. Een dubbel oefenprogramma is er ook op donderdagavond 18 augustus 2016. Tegenstanders voor Gassel 1 en Gassel 2 zijn dan respectievelijk Diosa 1 en Diosa 2 uit Balgoij. Plaats van handeling van deze oefenpotjes is de thuishaven van VV Gassel. Tussendoor, in het weekend van 13 en 14 augustus 2016 neemt Gassel 1 deel aan het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. Voor Gassel 1 start de competitie 2016-2017 op zondag 04 september 2016. Het tweede elftal begint een week later aan "het echte werk". Voor de competitiestart spelen beide Gasselse formaties ook nog aan drietal bekerpoulewedstrijden. Klik hier voor het complete programma van de voorbereiding 2016-2017.


Aanvangstijden en technische staf seniorenteams ook bekend
  |  donderdag 23 juni 2016  |

Niet alleen de teamindelingen (zie nieuwsbericht hieronder), maar ook de invulling van de technische staf en de aanvangstijden van de thuisduels van de seniorenteams zijn inmiddels bekend. Hoofdtrainer is uiteraard nog steeds Pierre Hermsen en ook Koen Theunissen maakt als elftalleider weer deel uit van de technische staf van Gassel 1. Het (nieuwe) tweede elftal wordt begeleid door Tiny Derks en Noud Strik. Bij Gassel 3 bestaat de technische staf uit Paul Jans en Bas van Raaij (speler/leider). Ook bij Gassel 4 bekende gezichten in de technische staf want de leiders (en tevens ook spelers) van dit team zijn Jerry Boeters en Arthur Rikken. Trainer van het vrouwenelftal van de VV Gassel is komend seizoen Robert-Jan Streng die overgekomen is van De Zwaluw uit Oeffelt. Hij wordt bijgestaan door leider en tevens verzorger Marc van Raaij. De aanvangstijden van de thuiswedstrijden van de Gasselse seniorenteams wijken niet veel af van vorig seizoen. Gassel 1 trapt uiteraard altijd om 14:30 uur af. Verder beginnen het vrouwenelftal en Gassel 4 (het oude Gassel 3) net als vorig seizoen om 11:00 uur aan hun thuisduels. In tegenstelling tot voorgaande jaren beginnen de thuisduels van (het nieuwe) Gassel 2 in het seizoen 2016-2017 niet om 11:30 uur, maar al om 11:00 uur. Het nieuwe Gassel 3 (dus het oude Gassel 2) zal om 11:30 uur aftrappen bij de thuiswedstrijden.


Teamindeling van selectie, Gassel 3, 4 en VR1 inmiddels bekend
  |  donderdag 23 juni 2016  |

Zoals al eerder gemeld zijn er komend seizoen bij de senioren van VV Gassel vier herenteams en een vrouwenteam. De laatste keer dat een Gassel 4 actief was, was in het seizoen 2010-2011. De uitbreiding met een extra seniorenteam is mogelijk doordat een compleet elftal aan A-spelers de overstap heeft gemaakt naar de senioren. Deze spelers zijn nagenoeg allemaal toegevoegd aan de selectie waardoor de gemiddelde leeftijd van de selectie (Gassel 1 en Gassel 2) dus historisch laag is. Gevolg hiervan is ook dat het Gassel 2 van vorig seizoen in het seizoen 2016-2017 Gassel 3 is geworden en dat het Gassel 3 van vorig seizoen nu Gassel 4 is geworden. Uit de teamindeling blijkt dat bij het nieuwe Gassel 3 enkele voormalig eerste elftalspelers hun rentree zullen gaan maken. Zo hebben Johan Jaspers, Silvo Lemmers en Bart Loeffen hun voetbalschoenen weer uit de wilgen gehaald. De spelersgroep van Gassel 4 is nagenoeg dezelfde als die van Gassel 3 afgelopen seizoen. Nieuw in het team zijn Lars Huisman en Kevin Siroen. Niet alleen de selectie is sterk verjongd, ook bij het vrouwenelftal heeft een wisseling van de wacht plaats gevonden. Tal van routiniers zijn gestopt en diverse speelsters van Gassel MB1 hebben deze plaatsen ingenomen. Verder zijn Noa van Spijk en Michelle Verhaaren weer teruggekeerd bij VV Gassel.
(klik hier voor de complete teamindelingen.)
 


Belangrijke wijziging doorgevoerd inzake de wedstrijdkleding
  |  vrijdag 17 juni 2016  |

Recentelijk is door het bestuur van VV Gassel een mail verstuurd met daarin een belangrijke wijziging inzake de wedstrijdkleding. Deze wijziging, die dus van belang is voor alle leden die competitie spelen, was al aangekondigd tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering. De wijziging houdt in dat met ingang van komend seizoen iedere speler zelf moet zorgen in bezit te zijn van de juiste sokken en voetbalbroekje in de clubkleuren. De afgelopen seizoenen moesten er door bestuur erg vaak nieuwe broekjes en sokken worden aangeschaft. Om de (was)kosten niet te laten stijgen en de wasdames te ontlasten heeft het bestuur tot deze maatregel besloten. Het eenvoudigst kunnen de originele sokken en broekjes worden besteld via de webshop op www.vvgassel.nl. Eventueel is het ook mogelijk om het te bestellen bij Bento in Schaijk. De shirtjes worden nog steeds door de vereniging ter beschikking gesteld. Het niet beschikken over de juiste broekjes of sokken kan voor de scheidsrechter of leiding reden zijn om een speler niet mee te laten spelen.


7e editie GOK-toernooi VV Gassel gewonnen door Zwaluw Oeffelt
  |  zaterdag 04 juni 2016  |

Deze zaterdag organiseerde VV Gassel al weer de 7e editie van het Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Op een zonnig en broeierig warm sportpark "de Oude Kamp" in Gassel gingen vanaf 14:00 uur het recordaantal van twintig teams verdeeld over vier poules met elkaar de strijd aan. Ondanks dat de organisatie dit jaar had gekozen voor wat kleinere doelen, werden de aanwezige toeschouwers tijdens de poulewedstrijden getrakteerd op tal van fraaie treffers. Nadat alle pouleduels waren afgewerkt kon de eindstand in de poules worden opgemaakt. Voor vier teams, te weten Gassel 3 (5e poule A), Halfzatisweggegooidgeld (5e poule B), HAHEBO Stars (5e poule C) en Bianen 2 (5e poule D), eindigde het toernooi na de poulefase. De overige zestien teams gingen door naar de achtste finales. In deze achtste finales won Zwaluw Oeffelt (1e poule A) van VV Milfhunters (4e poule C), won Bekrompen Boeren (3e poule C) van De Zijspanbende (2e poule A), won K.P.G. (2e poule B) van Brabants Barcelona (3e poule D) en won Driemteam (1e poule B) van Siroen-Peters S.P.H. (4e poule D). Voor de kwartfinales plaatsten zich verder FC Balophetdak (1e poule D), Doe Maar (3e poule B), Galatasaraaij (2e poule C) en FC Langel (1e poule C) dankzij overwinningen op respectievelijk VV Camping Josemanders (4e poule B), FC Karmaliet 3 (2e poule D), 19uurkwartvoor40 (3e poule A) en Bianen 1 (4e poule A). In de kwartfinales versloeg Zwaluw Oeffelt het team van titelverdediger K.P.G. en was het Driemteam te sterk voor Bekrompen Boeren. Verder won Galatasaraaij van FC Balophetdak en pakte FC Langel het laatste ticket voor de halve finale door Doe Maar te verslaan. In de twee spannende halve finales waren doelpunten vrij schaars. Uiteindelijk plaatste Zwaluw Oeffelt zich voor de finale dankzij een 2-0 zege op Driemteam en haalde FC Langel de eindstrijd dankzij een nipte 1-0 tegen Galatasaraaij. Door deze resultaten stond er dit jaar dus geen Gassels team in de finale. Voordat die van start ging streden Driemteam en Galatasaraaij via een strafschoppenserie nog om het brons. Echt spannend werd het niet want Galatasaraaij miste zowel de eerste als tweede strafschop. Driemteam won uiteindelijk met 4-1 en eindigde daarmee dus op een derde plaats. In de finale bleek Zwaluw Oeffelt sterker dan FC Langel. Via een 3-0 overwinning werden zij dan ook de winnaar van de 7e editie van het GOK-toernooi van VV Gassel. Na de prijsuitreiking begon de afterparty waardoor het nog lang erg gezellig bleef in de kantine van VV Gassel. De organisatie (Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagd evenement!


Geslaagde clinic voor jeugd van VV Gassel ter afsluiting seizoen
  |  zaterdag 04 juni 2016  |

Een paar maanden geleden is VV Gassel benaderd door Luuk Beumers van Sportivun. Dit is een organisatie die van alles organiseren op sportgebied. Zo werden aan VV Gassel gevraagd of er interesse was voor een voetbalclinic. Omdat het interessant is om van andere te kunnen leren, zowel jong als oud, was de commissie gelijk enthousiast om deze instantie uit te nodigen. Vandaag, zaterdag 04 juni 2016, was het dan zover. Op het zonnige hoofveld op ons sportpark hebben we kunnen genieten van enthousiaste kinderen, van mini's t/m de C, trainers, begeleider en ouders. Baltechniek gedoceerd door de trainers van Sportivun en een aantal spellen waarin uiteraard de bal centraal stond, werden door de kinderen fanatiek uitgevoerd. Omdat aansluitend het GOK-toernooi op het programma stond en de organisatie van dat toernooi een geweldig luchtkussen had laten komen, konden de kids na afloop van de clinic de waterglijbaan alvast flink uitproberen in het zonnetje. Al met al een geweldige zaterdagmorgen die wellicht voor herhaling vatbaar is!
(klik hier voor een fotoreportage.)
 

Geslaagde voetbalclinic jeugd VV Gassel


Ruime oefenzeges voor Gassel E2 en combinatie Gassel VR1/MB1
  |  woensdag 01 juni 2016  |

Vlak voor de zomerstop zijn er nog een tweetal oefenwedstrijden gespeeld. Zo kwam afgelopen dinsdagavond een combinatie-elftal van Gassel vrouwen 1 en Gassel MB1 aangevuld met enkele speelsters van Estria vrouwen 1 in actie tegen een combinatie van De Treffers vrouwen 1 en 2. Zeker van Gasselse zijde was er sprake van goed veldspel. Dit leidde uiteindelijk tot een ruime 6-0 overwinning. Met de vele nieuwe jonge speelsters was het een goede en leuke oefenwedstrijd ter voorbereiding op het volgende seizoen. Deze woensdagavond stond voor Gassel E2 een oefenduel op het programma tegen GVV '57 F1. Het warme broeierige weer was alles behalve prettig om in te voetballen, maar beide formaties maakten er desondanks een leuke en doelpuntrijke wedstrijd van op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De Gasselnaren wisten uiteindelijk met 7-3 te winnen van de Graafse formatie.Terug naar het archief