NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2017


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2017. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Zondag 13 augustus 2017 eerste training 2017-2018 voor selectie
  |  zaterdag 24 juni 2017  |

Voor de spelers van de selectie van VV Gassel is de eerste training van het seizoen 2017-2018 op zondag 13 augustus 2017. Dit is wat later dan in voorgaande seizoenen, maar dit komt doordat de competitie 2017-2018 pas op zondag 24 september 2017 van start gaat. De eerste training begint om 11:00 uur. Vervolgens is er een lunch waarna er 's middags nogmaals zal worden getraind. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 verdedigt de Gasselse formatie de titel op het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De eerste oefenwedstrijd voor Gassel 1 is op dinsdagavond 29 augustus 2017. Astrantia 1 uit Middelaar komt dan naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Op dinsdagavond 12 september 2017 staat een oefenthuisduel tegen SC st Hubert 1 op het programma. De drie bekerpoulewedstrijden voor Gassel 1 en Gassel 2 zijn op respectievelijk zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017. Wie hierin de tegenstanders zijn is op dit moment nog niet bekend. Klik hier voor het complete programma van de voorbereiding 2017-2018.


Ook vrouwenelftal start voorbereiding op zondag 13 augustus 2017
  |  zaterdag 24 juni 2017  |

Net als voor de selectiespelers start ook voor de speelsters van Gassel vrouwen 1 de voorbereiding 2017-2018 op zondag 13 augustus 2017. Onder leiding van de nieuwe trainer Harm van Daal wordt om 11:00 uur begonnen aan de eerste training. Vervolgens is er ook voor hen een lunch en 's middags de tweede training. Voor het Gasselse vrouwenelftal zijn inmiddels een drietal oefenwedstrijden ingepland. Zo is op zondag 20 augustus 2017 Festilent vrouwen 2 uit Zeeland de tegenstander. Dit betreft een thuiswedstrijd. Een week later, op zondag 27 augustus 2017, wacht in Uden een oefenduel tegen UDI '19/Beter Bed vrouwen 1. De derde en laatste oefenwedstrijd betreft een gemeentelijke derby want op donderdag 07 september 2017 komt het Graafse GVV '57 vrouwen 1 naar de thuishaven van VV Gassel. De speeldata van de drie bekerpouleduels zijn hetzelfde als die van de mannelijke seniorenelftallen en ook de start van de competitie 2017-2018 is voor Gassel vrouwen 1 op zondag 24 september 2017. Klik hier voor het complete programma van de voorbereiding 2017-2018.


Invoering van digitaal wedstrijdformulier en Wedstrijdzaken-app
  |  zaterdag 24 juni 2017  |

Vanaf het seizoen 2017-2018 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android en voor iedereen te downloaden via de Apple Store en Google Play Store. Klik
hier
 voor meer informatie over de Wedstrijdenzaken-app en het digitaal wedstrijdformulier op de website van de KNVB. Door de overstap naar het digitale wedstrijdformulier moeten alle (spelende) leden van 12 jaar en ouder en de leden van de technische staf de Wedstrijdzaken-app downloaden en installeren op telefoon of tablet. Omdat dit de vervanger wordt van de huidige plastic spelerspas is het belangrijk dat de ledenadministratie van VV Gassel over de juiste emailadressen beschikt. Dus mocht iemand inmiddels een ander emailadres hebben, dan moet dat ook worden gemaild naar ledendaministratie@vvgassel.nl. Verdere info per doelgroep (spelers, leiders, scheidsrechters ed.) over de nieuwe Wedstrijdzaken-app volgt zo snel mogelijk.


Publicatiedata van indeling competitie en beker 2017-2018 bekend
  |  donderdag 22 juni 2017  |

Op dit moment werken de competitieleiders van de KNVB in het district Zuid II hard aan het samenstellen van het bekertoernooi en de competities van het seizoen 2017-2018. Inmiddels is bekend op welke data de publicatie van de indelingen en/of nummering in de verschillende categorieŽn zal plaatsvinden. Zo zal op woensdag 05 juli 2017 de klasse-indeling van Gassel 1 op alfabetische volgorde bekend worden gemaakt. De nummering voor het speelschema volgt op zaterdag 22 juli 2017. De alfabetische indelingen voor de andere seniorenteams en de jeugdteams van VV Gassel zijn op vrijdag 21 juli 2017 aan de beurt. De nummering voor het speelschema volgt op 18 augustus 2017. De tegenstanders voor Gassel 1 (= categorie A) in het bekertoernooi 2017-2018 worden op 12 juli of 21 juli 2017 bekend gemaakt. De indeling van voor het bekertoernooi van alle andere Gasselse teams wordt op vrijdag 28 juli 2017 gepubliceerd. De nummering voor het bekerspeelschema volgt op 05 augustus 2017. Zodra een indeling bekend is, zal dit uiteraard worden vermeld op deze website.


KPG grijpt eerste prijs op 8e editie van jaarlijkse GOK-toernooi
  |  zaterdag 10 juni 2017  |

Deze zaterdag organiseerde VV Gassel al weer de 8e keer in de roemrijke clubhistorie het Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Ook dit jaar waren de weergoden de organistie goed gezind want gedurende het gehele toernooi was sprake van een stralende zon en een strak blauwe lucht. Vanaf 14:00 uur gingen de achttien teams met elkaar de strijd aan op de vier velden. Voor de teams Half zat is weggegooid geld (5e poule A) en Bekrompen boeren (5e poule B) zat het toernooi er na de poulefase op. De overige zestien teams plaatsten zich voor de achtste finales. In deze achtste finale won De Zijspanbende (1e poule A) via strafschoppen van Gassel 3 (4e poule C) en ook bij het duel tussen FC Langel (3e poule C) en De Zwaluw (2e poule A) moesten penalties de beslissing brengen. FC Langel bleek hierbij het sterkste. Verder eindigden ook de achtste finales tussen Bianen 2 (4e poule B) en Schulti Staffel (1e poule D) en die tussen Bianen 1 (3e poule A) en 19uurkwartvoor40 (2e poule C) in een gelijkspel en ook bij deze wedstrijden kwamen er dus strafschoppen aan te pas om te komen tot een winnaar. Schulti Staffel en 19uurkwartvoor40 pakten de tickets voor de kwartfinales. Voor de kwartfinales plaatsten zich verder Gassel 4 (3e poule D), KPG (1e poule B), Drukwerk4you (3e poule B) en Driemtiem (1e poule C) dankzij overwinningen op respectievelijk Ik gok 't erop (2e poule B), VV Camping Josemanders (4e poule D), Team Brutal (2e poule D) en SPH (4e poule A). In de kwartfinales won De Zijspanbende met 4-1 van Gassel 4 en bleek KPG met 3-1 te sterk voor FC Langel. Verder versloeg Schulti Staffel het team van 19uurkwartvoor40 met 4-1 en boekte Driemtiem een overtuigende 4-0 overwinning op Drukwerk4you. De vier halve finalisten bleken erg aan elkaar gewaagd. Zo eindigde het duel Schulti Staffel - Driemtiem in 1-1 en dus ging de bal na het laatste fluitsignaal weer op de strafschopstip. Mede doordat keeper Tom van Raaij een inzet wist te keren werd de strafschoppenserie gewonnen door Schulti Staffel met 3-1. Op het andere veld wist KPG een 0-2 voorsprong te nemen, maar De Zijspanbende bracht de stand weer in evenwicht.

KPG winnaar GOK-toernooi editie 2017

In de slotfase kwam KPG opnieuw op voorsprong en na de 2-4 was het duel beslist. In de strafschoppenserie om het brons was een belangrijke rol weggelegd voor doelman Hans van Houtum. Mede doordat hij twee pingels van De Zijspanbende wist te keren eindigde Driemtiem op de derde plaats. In de finale tussen KPG en Schulti Staffel was het Joris van Bommel die in de rebound via een kopbal de score wist te openen. Ongeveer halverwege het duel verdubbelde zijn ploeggenoot Ramon van der Venne de marge voor KPG. Schulti Staffel ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar doelman PiŽrre Arts bleek in uitstekende vorm. Hij voorkwam niet alleen de nul, maar vlak voor tijd zorgde hij ook met een fraaie lob voor de 3-0 eindstand en dus werd KPG winnaar van de 8e editie van het GOK-toernooi van VV Gassel. De sportiviteitsprijs werd dit jaar gewonnen door Half zat is weggegooid geld. Na de prijsuitreiking begon de afterparty waardoor het nog lang erg gezellig bleef in de kantine. De organisatie (Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagd evenement!


Seizoen 2016-2017 voor jeugd afgesloten met Jeugdtalentendag
  |  zaterdag 10 juni 2017  |

Deze zaterdag hield VV Gassel weer de Jeugdtalentendag. Op een lekker zonnig sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwamen een groot aantal jeugdspelers van Gassel Mini F tot en met Gassel JO15-1 in actie op zes verschillende onderdelen. Zo was er de 60 meter sprint en een loop van 400 meter. Verder ging bij het hooghouden om de baltechniek en ook bij de behendigheidsrace was een goed balgevoel erg handig. Tot slot stond er ook nog ingooien en schottechniek op het programma. Bij dit laatste onderdeel moesten zoveel mogelijk punten gescoord worden door vijf keer de bal in een bepaald doelvak te schieten. Tussen de strijd door was er een pauze waarin de spelers werden getrakteerd op water, ranja en stukken fruit. Nadat de vijf jeugdteams alle onderdelen hadden afgewerkt, werden er wedstrijdjes gespeeld tegen de ouders. Hoewel er ook door de ouders tal van fraaie combinaties op de lekker kort gemaaide grasmat werden gelegd en de jeugdkeepers diverse keren moesten vissen, stapten de jeugdspelers als winnaar van het veld. Vervolgens wat het tijd voor de bekendmaking van het talent van het jaar 2017. Nadat alle scores van de verschillende onderdelen bij elkaar waren geteld, bleek Lotte Thonies van Gassel JO9-1 op een derde plaats te zijn geŽindigd. De beker die hoorde bij de tweede prijs werd gewonnen door haar zus Floor Thonies van Gassel JO11-1. Vervolgens was het Sven Willems van Gassel Mini F die er met de titel talent van het jaar 2017 vandoor ging.

De nummers 1, 2 en 3 bij talent van het jaar 2017

Na de prijsuitreiking was er voor jeugdspelers nog een zakje chips. Ondertussen was langs het veld een opblaasbare zeephelling klaargezet voor het GOK-toernooi. De meeste jeugdspelers maakten van de gelegenheid gebruik om al glijdend nog even lekker af te koelen. Al met al kan de organisatie terugkijken op weer een zeer geslaagde editie van de Jeugdtalentendag!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Komende zaterdag weer jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  woensdag 07 juni 2017  |

Op zaterdag 10 juni 2017 organiseert VV Gassel alweer voor de achtste keer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze editie zullen achttien teams met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde wisselbeker. Net als bij de vorige editie zal er weer op vier velden worden gespeeld. Naast bekende teams als KPG, S.P.H. en Gassel 3, behoren dit keer bijvoorbeeld ook Ik gok 't erop, Driemtiem, SchultiStaffel en Team Brutal tot het deelnemersveld. De eerste poulewedstrijden zijn om 14:00 uur. De teams worden verzocht om ruim voor aanvang van hun eerste wedstrijd aanwezig te zijn op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De nummers 1 t/m 4 uit de vier poules gaan door naar de achtste finale. De finale zal, als alles volgens schema verloopt, om 19:45 uur aanvangen. De prijsuitreiking zal zijn rond de klok van 21:00 uur waarna de afterparty begint in de kantine. Kortom het zal komende zaterdag ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi.


Donderdagavond mixttoernooitje als afsluiting van seizoen '16-'17
  |  maandag 05 juni 2017  |

Komende donderdagavond is de laatste trainingsavond voor de seniorenteams van VV Gassel. Er zal dan een toernooitje worden gespeeld waarbij de spelers en speelsters van Gassel 1 t/m 4 en Gassel vrouwen 1 tot teams worden gemixt. De start is om 19:30 uur en iedereen wordt daarom verzocht om 19:00 uur aanwezig te zijn.Terug naar het archief