Juni 2021

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2021. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Flink aantal oefenduels Gassel VR1 in voorbereiding nieuwe seizoen
  |  zaterdag 26 juni 2021  |

Gassel VR1 zal ter voorbereiding op de start van de competitie 2021-2022 een flink aantal oefenwedstrijden gaan spelen. Inmiddels staan er vijf duels gepland en wordt nog gezocht naar twee tegenstanders. Zo is het de bedoeling dat op donderdagavond 29 juli 2021 het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen gespeeld gaat worden, maar is nog niet bekend tegen wie. Ook van de laatste oefenwedstrijd, op dinsdag 14 september 2021, is de tegenstander nog niet bekend. Tussen deze twee duels in komen de Gasselse vrouwen vier keer in actie. Zo wacht op dinsdag 24 augustus 2021 in Gassel het treffen tegen JVC Cuijk VR1. Vijf dagen later is sportpark "de Oude Kamp" de locatie van het oefenduel Gassel VR1 - Hapse Boys VR1. Op dinsdag 31 augustus 2021 zal de Gasselse damesformatie zorgen voor een primeur want voor het eerste keer in de clubhistorie zal er dan gespeeld gaan worden tegen WVW VR1 uit Weurt. Op dinsdag 07 september 2021 wacht dan nog een treffen tegen een oude bekende want in Wanroij is Constantia VR1 dan de tegenstander. Klik hier voor het complete oefenprogramma van de voorbereiding 2021-2022 inclusief de aanvangstijden.

Gassel JO14-1 sluit strijd om Regio Cup af met fraaie uitoverwinning

Deze zaterdag zijn de laatste wedstrijden van het seizoen 2020-2021 gespeeld. Het ging om een aantal duels voor jeugdteams van VV Gassel in het kader van de Regio Cup 2021. Gassel JO14-1 wist het seizoen in stijl af te sluiten want in 't Oventje waren de Gasselnaren uiteindelijk met 1-6 te sterk voor VCO JO14-1. Het was de thuisploeg die in het eerste deel van de eerste helft de score wist te openen. Beide ploegen waren voor de rust aan elkaar gewaagd en de bezoekers kregen enkele kansen op de gelijkmaker. Meer treffers bleven in eerste helft echter uit en dus was de 1-0 tussenstand tevens ook de ruststand. Direct vanaf de tweede helft zette de Gasselse formatie VCO JO14-1 flink onder druk. Een doelpunt kon niet uitblijven en het was Jelle van Deventer die de 1-1 voor zijn rekening nam. Hij kon alleen op de doelman af, omspeelde deze op rustige wijze en schoot de bal vervolgens in het lege doel. Niet veel later leek Tygo van Deventer maximaal te kunnen profiteren van een fout in de VCO-defensie, maar zijn inzet werd door een speler op de lijn gekeerd. Gassel JO14-1 bleef prima combineren en nam wat later in de wedstrijd een verdiende 1-2 voorsprong.

Gassel JO14-1 Regio Cup zaterdag 26 juni 2021

Jazz Goossens had een prima rush over de rechterflank en uit zijn voorzet schoot Tygo van Deventer de bal tegen de touwen. Kort daarop was de 1-3 een feit. Een pegel van Jelle van Deventer werd door de keeper nog wel gekeerd, maar in de rebound scoorde Tygo van Deventer de derde Gasselse treffer. Ook de 1-4 kwam van de voet van Tygo van Deventer waardoor hij in zijn afscheidsduel dus een onvervalste hattrick op zijn naam zette. Ook in het laatste kwart hadden de Gasselnaren een veldoverwicht. Dit leidde nog tot twee Gasselse doelpunten. Eerst was er een lange pass van achteruit waarna Teun Linders zijn directe tegenstander afschudde en de bal vervolgens koeltjes binnen schoof en in de slotminuut zette Jelle van Deventer met zijn tweede doelpunt van de dag de 1-6 eindstand op het scorebord. Een minuut of tien voor tijd had hij overigens eigenlijk ook al succes met een pegel vanaf de rand zestien. De bal leek via de onderkant van de lat achter de doellijn te zijn gestuiterd, maar door het ontbreken van de doellijntechnologie kon dit door de prima fluitende scheidsrechter niet met zekerheid worden geconstateerd. Al met al een verdiende overwinning en dus een mooie afsluiting van een door corona bijzonder seizoen. Gassel JO10-1 mocht deze laatste zaterdag van de Regio Cup afreizen naar Gennep voor een duel met Vitesse '08 JO10-1. Op een al redelijk opgewarmd kunstgrasveld stond de Gasselse formatie helaas al snel tegen een flinke achterstand aan te kijken. Tijdens de eerste drinkpauze stonden er al vijf Gennepse doelpunten op het scorebord genoteerd. Pas in het tweede kwart wisten de Gasselnaren orde op zaken te stellen met goed positiespel en geconcentreerd verdedigend werk. Door dit harde werken werd de achterstand aan het einde van het tweede kwart teruggebracht tot 5-3. Daarna liet echter ook de tegenstander weer van zich horen en werden de Gasselnaren in de verdediging gedrukt.

Gassel JO10-1 Regio Cup zaterdag 26 juni 2021

Ook in het laatste kwart konden de Gasselnaren geen potten meer breken en begon de hitte zijn tol te eisen. De uiteindelijk eindstand was dan ook 17-6 in het nadeel van de Gasselse formatie. Het slotstuk was een mooie penaltyreeks. Na enige verkoeling werden knap alle Gasselse penalty's achter de Gennepse sluitpost geschoten en konden de Gasselnaren toch met een goed gevoel de zomerstop ingaan. De JO9-1 van VV Gassel speelde op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Blauw Geel '38/JUMBO JO9-1. Het was Mick Pennings die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. De bezoekers uit Veghel wisten daarna de stand weer in evenwicht te brengen. De Gasselse formatie kwam vervolgens opnieuw op voorsprong dankzij een treffer van Mick Pennings. Op fraaie wijze krulde hij de bal vanuit een corner buiten het bereik van de doelman in de goal. Helaas lukte het niet om met een 2-1 voorsprong te gaan rusten, want nog voor het einde van de eerste helft kwam de Veghelse formatie weer op gelijke hoogte. In de tweede helft kon Gassel JO9-1 het goede spel van voor de rust niet vasthouden. De ploeg moest steeds verder terug en een achterstand was uiteindelijk niet te voorkomen. Blauw Geel '38/JUMBO JO9-1 bleef na de rust de bovenliggende partij en bouwde de verkregen voorsprong nog wat verder uit. De wedstrijd eindigde in 2-6. Voor alle teams is de zomerstop nu ingegaan en zit het door corona geteisterde seizoen 2020-2021 er nu officieel op.

Teamindeling Gasselse jeugdteams seizoen 2021-2022 gepubliceerd
  |  maandag 21 juni 2021  |

Afgelopen zondag is door de jeugdafdeling van het bestuur de teamindeling van de Gasselse jeugdteams voor het seizoen 2020-2021 gepubliceerd. Ten opzichte van vorig seizoen zijn de meeste teams een leeftijdscategorie opgeschoven. Zo is er komend seizoen een Gassel JO16-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1, Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1/mini's. Inmiddels is ook bekend door wie de de betreffende teams worden getraind en begeleid bij de wedstrijden.
(klik hier voor de teamindeling 2021-2022 en hier voor het overzicht van de technische staf per jeugdteam).

Gassel JO12-1 pakt ook de volle buit in tweede wedstrijd Regio Cup
  |  zaterdag 19 juni 2021  |

Voor vier jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag een wedstrijd gepland voor de Regio Cup. De resultaten waren wisselend want alleen Gassel JO12-1 wist de volle buit te pakken. De andere teams moesten de drie punten helaas aan de tegenstander laten. Gassel JO14-1 mocht als enige team aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Tegenstander was UDI '19/CSU JO14-3. In het eerste kwartier had de thuisploeg niet alleen het betere van het spel, maar ook diverse kansen om de score te openen. Dit lukte helaas niet waarna men in het tweede deel van de eerste helft onnodig drie doelpunten weggaf. De 0-3 stand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft werd het al vrij snel 1-3 door een treffer van Tygo van Deventer. Qua veldspel hielden beide teams elkaar vervolgens in evenwicht, maar toch waren het de bezoekers uit Uden die er 1-4 van wisten te maken. De Gasselnaren gaven zich nog niet gewonnen en met een mooi schot verkleinde Jazz Goossens de marge weer tot twee. Daarna een feller Gassel JO14-1. Via een buitenspelmomentje besliste UDI '19/CSU JO14-3 de wedstrijd echter met een vijfde treffer. Even later bepaade Tygo van Deventer de eindstand op 3-5. Voor Gassel JO12-1 wachtte vandaag een uitduel tegen Vitesse '08 JO12-2. In Gennep boekte de Gasselse formatie een verdiende 4-7 overwinning. Met goed voetbal waarbij nogal eens een Gasselse speler alleen voor de doelman werd gezet, opende Sven Willems namens de bezoekers de score. De thuisploeg kreeg vervolgens een strafschop te nemen. Doelman Tijl Schippers keek de bal het universum in en dus bleef het 0-1. Door twee doelpunten van zowel Eus Arts als Binck van Roosmalen namen de Gasselnaren steeds verder afstand. Vitesse '08 JO12-2 wist nog wel wat terug te doen, maar mede door een fout van de Gennepse doelman en een eigen doelpunt na een voorzet van Abel Loeffen liep de stand op naar 2-7. In de laatst acht minuten was de accu bij de Gasselse spelers zo goed al leeg en de thuisploeg wist daarvan te profiteren met nog twee doelpunten. Vermeldenswaardig was verder nog het goede spel van de debuterende JO10-1 spelers Janne Brans, Dex van Hoorn en Abel Loeffen. Al met al dus een geslaagd bezoek aan Gennep. Hemelsbreed niet ver daar vandaan kwam Gassel JO10-1 in actie voor de uitwedstrijd tegen het Boxmeerse Olympia '18 JO10-1. De Gasselse formatie kende een prima start want al in de eerste minuut zorgde Abel Loeffen voor een 0-1 voorsprong en amper twee minuten later verdubbelde Janne Brans de marge. Na de aansluitingstreffer van de thuisploeg maakte Janne Brans er op aangeven van Ruben van Boekel 1-3 van. Vervolgens kwam de Boxmeerse formatie sterk opzetten en dit leidde niet alleen tot de 2-3 en 3-3, maar wat later in de eerste helft ook tot een Gasselse achterstand. Halverwege het treffen stond het 9-4 en dus ging Gassel JO10-1 fanatiek van start in de tweede helft.

Gassel JO12-1 Regio Cup zaterdag 19 juni 2021

De inzet werd beloond want na voorbereidend werk van Abel Loeffen scoorde Ruben van Boekel de 9-5 en kort daarop ook de 9-6. De Gasselnaren probeerden daarna om de achterstand nog verder te verkleinen maar Olympia '18 JO10-1 stond dit niet toe en vergrootte de voorsprong steeds verder. Bij een 15-6 stand zorgde Abel Loeffen met zijn tweede treffer van de ochtend voor het slotakkoord. Gassel JO9-1 moest deze wedstrijdronde in Heesch aantreden tegen HVCH JO9-1. De Gasselse formatie werkte keihard en deden er alles aan, maar de thuisploeg bleek gewoonweg nog een maatje te groot. Ook Diede van de Wiel kon ondanks prima keeperswerk een nederlaag niet voorkomen. De eindstand was 6-2. Maker van de eerste Gasselse treffer was Boaz Janssen en het tweede doelpunt kwam op naam van Noor Boeijen. De vandaag gepland staande wedstrijd van Gassel JO7-1 kwam te vervallen.

Prima inhaaloverwinningen Gassel JO14-1 en JO10-1 in Regio Cup
  |  donderdag 17 juni 2021  |

Gassel JO14-1 en Gassel JO10-1 kwamen afgelopen woensdagavond in actie voor een inhaalwedstrijd in het kader van de Regio Cup. Ondanks de zeer warme weersomstandigheden wisten beide Gasselse formaties een fraaie overwinning te behalen. De JO14-1 van VV Gassel speelde in Oijen tegen MOSA '14 JO14-1. Het was Tygo van Deventer die de bezoekers in de eerste helft op een 0-1 voorsprong zette. Vervolgens gaf Gassel JO14-1 onnodig een doelpunt weg waardoor het bij de rust 1-1 stond. In de tweede helft kwamen de Gasselnaren dankzij een treffer van Jazz Goossens opnieuw op voorsprong. Met goed voetbal werd de marge daarna verder vergroot. Eerst zorgde Teun Linders voor de derde Gasselse treffer waarna Jazz Goossens met zijn tweede doelpunt van de avond de 1-4 op het scorebord zette. Beide ploegen kregen in de tweede helft nog kansen maar het bleef bij 1-4 en dus een prima start van Gassel JO14-1 in de Regio Cup. Voor Gassel JO10-1 stond een thuisduel tegen SV Venray JO10-4 op het programma. De bezoekers stonden in het begin van de wedstrijd nog niet goed gepositioneerd en de Gasselse spelers wisten daar wel raad mee want na het eerste kwart stond het al 7-1. Aan het einde van het tweede kwart kwam de Venrayse formatie steeds beter in hun spel en dit leidde tot een 11-4 stand halverwege. Naarmate de tweede helft vorderde werden de Gasselnaren steeds vermoeider van de warmte. SV Venray JO10-4 bleef de betere ploeg waardoor de Gasselse voorsprong terugliep tot 12-8. Uiteindelijk werd de spannende wedstrijd met 13-11 gewonnen door Gassel JO10-1. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op knappe treffers van Abel Loeffen, Joud Alhalabi, Ruben van Boekel, Dex van Hoorn en Janne Brans. Achterin wisten Roel de Kleijn en doelman Joep Boeijen nog menig schot te keren met dus een mooie zege als eindresultaat.

Gassel JO12-1 start de Regio Cup met een zege met dubbele cijfers
  |  zaterdag 05 juni 2021  |

Voor het eerst sinds 10 oktober 2020 konden Gassel JO12-1, Gassel JO10-1 en Gassel JO9-1 vandaag in het kader van de Regio Cup eindelijk weer een echte wedstrijd spelen. Ook Gassel JO14-1 en Gassel JO7-1 doen mee aan deze door de KNVB georganiseerde kleinschalige regionale competities, maar beide formaties hadden op de eerste speeldag vrijaf. De JO12-1 van VV Gassel trad in Mill aan tegen Juliana Mill JO12-3. De bezoekers hadden er duidelijk heel veel zin in want direct vanaf het eerste fluitsignaal werd de thuisploeg onder druk gezet. Al na twee minuten had Eus Arts de 0-1 op zijn schoen, maar de keeper stopte zijn inzet. Amper een halve minuut later was het wel raak. Sven Willems scoorde met laag schot. Binnen de kortste keren lag de bal voor de tweede en derde keer in het Millse doel. Na een mooi passje van Binck van Roosmalen zorgde Sven Willems voor de 0-2 en daarna maakte hij met een knal in de bovenhoek zijn hattrick compleet. De Gasselse formatie bleef prima voetballen en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Op fraaie wijze zette Tijl Schippers de 0-4 op het scorebord. Na breed leggen van Sven Willems joeg hij de bal in de linker kruising. Nog voor het einde van het eerste deel van de eerste helft had Binck van Roosmalen de marge vergroot tot vijf.

Gassel JO12-1 Regio Cup zaterdag 05 juni 2021

Binnen twee minuten na de hervatting strafte Binck van Roosmalen slecht uitverdedigen aan Millse zijde genadeloos af en dus stond het 0-6. In de laatste minuten voor het rustsignaal namen de Gasselnaren nog meer afstand. Binck van Roosmalen speelde zich mooi vrij op de rechterflank en uit zijn voorzet maakte Sven Willems er 0-7. De achtste Gasselse treffer was bijna identiek aan de vorige, opnieuw een voorzet van Binck van Roosmalen en een treffer van Sven Willems. Vlak voor rust had Sven Willems zijn tweede hattrick te pakken. Tijn Bernards soleerde op fraaie wijze vanuit de defensie tot ver op de Millse helft waarna hij de bal breed legde op Sven Willems die raak schoot. Na zo'n drie minuten in de tweede helft waren de dubbele cijfers een feit. Eus Arts begon een solo vanaf de rechterflank en rondde die vervolgens af met een bekeken schuiver in de hoek. In de vijfde minuut na rust leek Juliana Mill JO12-3 een eretreffer te gaan scoren. Jill Driesten wist dit echter met een uitstekend blok te voorkomen. Kort daarop pikte ook doelman Tygo van Deventer een doelpunt mee waarna Eus Arts na wederom een prima en succesvolle solo de stand op 0-12 bracht. In het laatste kwart van de wedstrijd waren de meeste kansen voor de bezoekers, maar een Gassels doelpunt bleef uit. Uiteindelijk wist de Millse formatie wel een keer te scoren en dus eindigde het duel in 1-12. Gassel JO10-1 moest op deze eerste speeldag afreizen naar Vierlingsbeek waar Volharding JO10-1 de tegenstander was. Voor alle spelers was het duidelijk weer even wennen na de wedstrijdloze periode van bijna acht maanden. Gaandeweg de eerste helft bleek de thuisploeg wat sneller weer in het ritme te zitten, dan de Gasselnaren. Dit leidde tot een achterstand bij de rust.

Gassel JO10-1 Regio Cup zaterdag 05 juni 2021

Ook in de tweede helft probeerde Gassel JO10-1 het wel, maar bleek Volharding JO10-1 sterker en het meest doeltreffend. Na het laatste fluitsignaal stond er een 13-4 eindstand op het scorebord. Van de vier Gasselse treffer werden er twee gescoord door Abel Loeffen. Ruben van Boekel en Janne Brans wisten beide de keeper van de thuisploeg eenmaal kansloos te laten. Vermeldenswaardig was verder nog het debuut van Joris van Bommel in de technische staf van de JO10-1. Gassel JO9-1 mocht als enige aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Op het wedstrijdaffiche stond een gemeentelijke derby tegen EGS '20 JO9-1. Het was Boaz Janssen die namens de thuisploeg de score wist te openen. Wat later scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Vervolgens zorgde Sam Loeffen voor een nieuwe Gasselse voorsprong, maar ook dit keer wist de fusieclub uit Escharen de stand weer in evenwicht te brengen. Het bleef ook in het restant van de eerste helft mooi gelijk opgaan, met kansen over en weer. Met zijn tweede doelpunt van de dag zorgde Boaz Janssen ervoor dat Gassel JO9-1 voor de derde keer in dit duel op voorsprong kwam. Helaas hadden de bezoekers nog voor het rustsignaal wederom een passend antwoord en eindigde de eerste helft met een 3-3 stand. Na de rust had EGS '20 JO9-1 als eerste succes waardoor de Gasselnaren in de achtervolging moesten. Helaas liet men zich aftroefen op inzet en leverde nog enkele tegendoelpunten meer op. Bij een 3-6 tussenstand wist Mick Pennings de marge te verkleinen tot twee. De Gasselse aansluitingstreffer bleef uit en na de 4-7 en 4-8 was de wedstrijd gespeeld. Na nog een negende EGS-treffer bepaalde Diede van de Wiel de eindstand op 5-9. Volgende week zaterdag, 12 juni 2021, staat de tweede wedstrijdronde van de Regio Cup op het programma. Vanwege het evenement De Gasselse Lockout (zeskamp) voor de jeugd van Gassel, worden de geplande duels verplaatst naar andere datum. Zo zullen Gassel JO14-1 en Gassel JO10-4 op woensdag 16 juni 2021 in actie komen. Tijdens de zeskamp zal het terras voor de kantine open zijn en dus zijn ouders en ander publiek van harte welkom!

Weer wijzigingen doorgevoerd in wedstrijdprogramma Regio Cup
  |  donderdag 03 juni 2021  |

Opnieuw zijn er enkele wijzgingen doorgevoerd in de wedstrijdprogramma's van de Regio Cup. Dit keer betreft het Gassel JO14-1 en Gassel JO10-1. Eerstgenoemd team zal komende zaterdag niet in actie komen omdat tegenstander SJO VITA JO14-1 zich heeft teruggetrokken. Verder is inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden voor de wedstrijd Gassel JO10-1 - SV Venray JO10-4. Het duel, dat moest worden verzet vanwege de zeskamp op zaterdag 12 juni 2021, zal nu worden gespeeld op woensdagavond 16 juni 2021. De aftrap is om 18:30 uur.

Inmidddels diverse wijzigingen in wedstrijdprogramma Regio Cup
  |  woensdag 02 juni 2021  |

In de afgelopen dinsdag geplaatste wedstrijdprogramma's van de Regio Cup voor de Gasselse jeugdteams hebben zich inmiddels diverse wijzigingen voorgedaan. Zo zal Gassel JO7-1 slechts twee keer in actie komen in plaats van de eerder vermelde vier keer. EGS '20 JO7-4 en EGS '20 JO7-5 hebben zich namelijk teruggetrokken en dus hebben de Gasselnaren nu vrijaf op zaterdag 05 juni 2021 en zaterdag 12 juni 2021. Bij Gassel JO12-1 is de geplande thuiswedstrijd tegen UDI '19/CSU JO12-5 op 26 juni komen te vervallen door het terugtrekken van de formatie uit Uden. In het wedstrijdprogramma van Gassel JO14-1 is alleen een wijziging van de aanvangtijd doorgevoerd. De aftrap van het thuisduel tegen UDI'19/CSU JO14-3 op 19 juni 2021 is gewijzigd in 11:30 uur. Dit was aanvankelijk 13:00 uur. De wijzigingen zijn inmiddels verwerkt op de programmpagina van de betreffende teams.

Zaterdag a.s. start de Regio Cup voor meeste jeugdteams VV Gassel
  |  dinsdag 01 juni 2021  |

Na maanden van alleen maar trainen en onderlinge wedstrijdjes mogen de jeugdteams van VV Gassel dit seizoen toch nog afsluiten met wedstrijden tegen clubs uit de regio. Door de versoepelde coronamaatregelen kan komende zaterdag namelijk worden gestart met de Regio Cup. Dit betreft een door de KNVB georganiseerde kleinschalige regionale competitie. De indeling daarvoor was al in april door de KNVB bekend gemaakt (zie nieuwsbericht van 10 april 2021). Hoewel de poules uit vijf of zes teams bestaan, zijn er maar vier speeldagen beschikbaar en dus wordt er niet tegen alle tegenstanders uit de poule gespeeld. De speeldata zijn de vier zaterdagen in juni 2021, dus 05 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni. Met uitzondering van Gassel JO16-1 doen alle jeugdteams van VV Gassel mee aan de Regio Cup. De meeste teams spelen twee keer thuis en twee keer op vreemde bodem. Op de programmpagina van de betreffende teams staan de complete programma's. Vanwege de zeskamp die op zaterdag 12 juni 2021 door VV Gassel wordt georganiseerd voor alle Gasselse jeugd van 4 tot 16 jaar, zal er nog een nieuwe speeldatum worden gevonden voor de Regio Cup duels die op die gepland staan.

Zaterdag 12 juni 2021 Gasselse Lockout voor alle jeugd van Gassel

Op zaterdag 12 juni 2021 organiseert VV Gassel de Gasselse Lockout. Dit is een zeskamp voor alle Gasselse jeugd van 4 tot 16 jaar. De locatie is sportpark "de Oude Kamp" en het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Voor lunch en drinken wordt gezorgd. Deelname is gratis en opgeven kan via ronnyvangemert@live.nl / 06-50873944 of marieke271283@hotmail.com / 06-10792120. Tijdens de zeskamp zal het terras voor de kantine open zijn en dus zijn ouders en ander publiek van harte welkom!