NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2022


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2022. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Teamindeling Gasselse jeugdteams seizoen 2022-2023 gepubliceerd
  |  dinsdag 28 juni 2022  |

Door onder andere leden van het bestuur en enkele jeugdleiders is de afgelopen weken druk gepuzzeld om de teamindeling van de Gasselse jeugdteams voor het seizoen 2022-2023 rond te krijgen. Inmiddels is de klus geklaard en kan de indeling worden gepubliceerd. Komend seizoen zijn er zeven jeugdteams die namens VV Gassel gaan meedoen aan de competitie. Dit zijn Gassel JO17-1, Gassel JO14-1, Gassel JO13-1, Gassel JO10-1, Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1. Dat is dus ťťn team meer dan in het seizoen 2021-2022. Daarnaast is er ook nog een groepje Mini's. Die doen echter alleen trainen en mee aan de competitie. Voor vragen over de teamindeling 2022-2023 kunt u contact opnemen met Bart Loeffen (06-29095109). Klik hier voor de teamindeling 2022-2023. Het overzicht van de technische staf per jeugdteam volgt binnenkort.


Bestuur VV Gassel kijkt terug op een zeer geslaagd jubileumweekend
  |  dinsdag 21 juni 2022  |

Een jaar later dan gepland kon in het weekend van 17, 18 en 19 juni 20222 het 75-jarig bestaan van de club worden gevierd. Een week voorafgaand aan de festiviteiten begon alles vorm te krijgen. Maar liefst 25 vrijwilligers gingen Gassel rond om iedereen persoonlijk een prachtige jubileumgids te overhandigen en uit te nodigen voor de lunch tijdens Das Gasselfest op zondag 19 juni. Gedurende die week werd de accommodatie van VV Gassel getransformeerd naar een waar festivalterrein. Er stond een grote tent, met een prachtig bijpassend terras en een geweldige aankleding. Op vrijdag 17 juni was het dan eindelijk zover en werd het jubileumweekend om 19:00 uur geopend met twee jubileumwedstrijden. Een "oud" Gassel 1 tegen het huidige Gassel 1 en een "oud" Gassel VR1 tegen het huidige Gassel VR1 speelden onderling een wedstrijd Walking Football dat voor veel hilariteit zorgde. Om 20:00 uur was het tijd voor een officiŽle receptie waar genodigden de mogelijkheid hadden om het bestuur van VV Gassel te feliciteren met haar 75-jarig bestaan. Na de drukbezochte receptie nam voorzitter Eric van Boekel het woord en bedankte hij iedereen voor zijn of haar aanwezigheid. Ook werd er stilgestaan bij het overlijden van erelid en oud-voorzitter Theo de Kleijn op donderdag 16 juni 2022. Na overleg met de familie is besloten dat alle geplande festiviteiten doorgang moesten vinden omdat Theo dit ook zo zou hebben gewild. Na een indrukwekkende minuut stilte voor Theo ging het op z'n Gassels los en werd het feest afgetrapt met Feest DJ Jerick. Op zaterdagochtend ging de jongste jeugd, middels een speurtocht door Gassel, op zoek naar Pokťmons. De oudere jeugd ging op het sportpark paintballen. Daar was een prachtig gebied afgezet met obstakels waar met elkaar de strijd aan kon worden gegaan. Een aantal jeugdleiders werd nog verleid om in een konijnpak het oorlogsgebied te betreden met als resultaat diverse stevige blauwe plekken door getroffen kogels. Na deze activiteiten was er voor de jeugd een lunch geregeld en konden ze gaan genieten van alle waterspellen op het voetbalveld. Voor de senioren leden stond het jaarlijkse GOK-toernooi op het programma. Om 13:00 uur was de aftrap waarna maar liefst 27 teams met elkaar de strijd aangingen om de felbegeerde Harrie Willems bokaal. Na een zeer spannend en vooral sportief toernooi ging de uiteindelijke winst naar Ulekuul uit Oeffelt.
(Zie voor een uitgebreid verslag het nieuwsbericht van maandag 20 juni 2022 hieronder.)
 Toen rond de klok van 21:00 uur de prijzen waren uitgereikt, nam band 88 uit Eindhoven het podium in bezit en verzorgde zij een fantastisch optreden waarbij het dak er letterlijk afging. Na dit optreden nam de VV Gassel huis DJ GiGaSound het stokje over en zij lieten de gehele tent op haar grondvesten trillen. Op zondagochtend kon je aan de kleine oogjes bij iedereen zien dat er al twee mooie en zware dagen waren verstreken. De rug werd gerecht want ook op die dag stonden nog een aantal activiteiten gepland. Voor alle Gasselse jeugd was er een zeskamp georganiseerd met aansluitend een heerlijke lunch. Nadat deze om 12:00 uur was beŽindigd, werd er gestart met Das Gasselfest. Iedereen kon zich inschrijven voor een Oostenrijkse lunch en indien je in Tirolerstijl verkleed kwam, werd de eerste bierpul gratis gevuld. Met als resultaat dat om 13:00 uur de feesttent was gevuld met 250 in Tirolerstijl uitgedoste feestvierders. Het zou een gedenkwaardige middag worden met geweldige artiesten zoals Rodel Rob en Stimmung mit Peter. Er was een fantastische dienstenveiling die geweldig werd geleid door spreekstalmeester Alexander van Roosmalen en veilingmeester Joost Verploegen. De meest uiteenlopende diensten ging onder de hamer waarvan de opbrengt ten goede kwam aan VV Gassel en De Viersprong in Gassel. Aan het einde van middag vond ook de trekking plaats van de winnende nummers in de loterij.
(Zie nieuwsbericht hieronder voor de winnende nummers.)
 Vanaf 18:00 uur nam DJ GigaSound het stokje weer over en kwam een geweldig jubileumweekend om 23:00 uur uiteindelijk tot een einde. Met heel veel plezier en trots kijkt het bestuur terug op een geweldig weekend waarin we iedereen willen bedanken voor alle hulp. Met name een grote dank aan de maandagochtendploeg die er iedere ochtend na het feest voor zorgde dat alles weer was opgeruimd. Dank ook aan alle horeca vrijwilligers, waaronder heel veel leden van Harmonie "Meer Vreugd" en tevens van Tennisvereniging "Edos". Daarnaat dank aan alle sponsoren en commissieleden en dank aan DJ GiGaSound en 't Wapen van Beers voor de geweldige samenwerking. Tot slot bedankt het bestuur alle bezoekers die in groten getale het jubileumfeest hebben bezocht waardoor we er samen een geweldig feest van hebben gemaakt. Op naar het volgende jubileumfeest!
(Foto's volgen nog.)


Winnende lotnummers van loterij vanwege 75-jarig jubileum bekend
  |  dinsdag 21 juni 2022  |

Zoals hierboven al vermeld vond op zondagmiddag ook de trekking plaats van de winnende lotnummers van de loterij ter ere van het 75-jarig bestaan van VV Gassel. Klik
hier
 voor overzicht van de winnende nummers en de bijbehorende prijzen. Aan de hand van de verkochte loten zijn bijna alle prijswinnaars inmiddels bekend. Vanuit privacyoogpunt zijn de namen echter niet vermeld in voornoemd overzicht. De winnaars kunnen zich melden bij penningmeester Frank ten Haaf, 06-45370442. De betreffende prijzen kunnen worden geÔnd op vertoon van het winnende lotnummer. De winnende lotnummers staan ook vermeld op de Facebookpagina van VV Gassel.


Ulekuul winnaar van de 11e editie van GOK-toernooi van VV Gassel
  |  maandag 20 juni 2019  |

Na een vanwege corona afwezigheid van twee jaar kon afgelopen zaterdag eindelijk weer het Gassels Open Kampioenschap worden georganiseerd, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Deze elfde editie was tevens een bijzondere editie, want het evenement was onderdeel van het jubileumweekend van VV Gassel vanwege het 75-jarig bestaan in 2021. Zoals bij bijna alle voorgaande edities stond de zon ook dit keer weer strak aan de hemel, al waren de temperaturen van ruim boven de 30 graden wellicht wat te veel van het goede. Een recordaantal van maar liefst 27 teams had zich ingeschreven en dus waren er uiteindelijk 5 poules gemaakt. Vanaf 13:00 uur ging de bal aan het rollen en begon dus de jacht op de felbegeerde Harrie Willems Wisseltrofee. Na Na tal van spannende en doelpuntrijke poulewedstrijden gingen zestien teams door naar de achtste finales en uiteindelijk wisten de volgende acht teams zich te plaatsen voor de kwartfinale; De Bruine Paters, 19uurkwartvoor40, J&P Bouw en Timmerwerken, Ulekuul, AAD's Pub, CV Ďt Kumt Goed, Halfzatisweggegooidgeld I en Alle ballen of Freaky Doodles. In de kwartfinales won De Bruine Paters nipt met 1-0 van 19uurkwartvoor40. Het treffen tussen J&P Bouw en Timmerwerken en Ulekuul eindigde in 1-1 waardoor er een strafschoppenserie aan te pas moest komen om te bepalen wie er met het halve finale ticket vandoor ging. Dat werd uiteindelijk het team van Ulekuul. In overige twee kwartfinales wonnen AAD's Pub en alfzatisweggegooidgeld I beiden met 2-0 van respectievelijk CV Ďt Kumt Goed en Alle ballen of Freaky Doodles. De twee overgebleven Gasselse teams slaagden er beiden niet in om de finale te bereiken. De Bruine Paters verloor namelijk met 1-3 van Ulekuul en Halfzatisweggegooidgeld I dolf met 1-2 het onderspit tegen AAD's Pub. Het team De Bruine Paters pakte uiteindelijk het brons door de strafschoppenserie om de derde plaats met 3-0 te winnen van Halfzatisweggegooidgeld I. Rond de klok van 19:30 uur ging de grote finale van start.

Winnaar GOK-toernooi 2022

Daarin bleek Ulekuul de sterkste en dankzij een 3-1 zege ging deze formatie uit Oeffelt de geschiedenisboeken van VV Gassel in als winnaar van de 11e editie van het GOK-toernooi van VV Gassel. Na afloop van de finale en de prijsuitreiking waarbij Het derde de sportiviteitsprijs uitgereikt kreeg, was er nog een zeer geslaagde afterparty. De organisatie (Sjors Cuppen, Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Hans van Houtum, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagd evenement!


Komende zaterdag weer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  dinsdag 14 juni 2022  |

Op zaterdag 18 juni 2022, dus tijdens het jubileumweekend ter ere van het 75-jarig bestaan, organiseert VV Gassel weer een editie van het Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze editie zullen een recordaantal van 27 teams met elkaar gaan strijden om de felbegeerde wisselbeker. Naast bekende teams als Halfzatisweggegooidgeld, Camping Josemanders en meervoudig winnaar KPG maken dit keer bijvoorbeeld ook Apenheul, camping van Thiel, Pieters Pupillen en de Spice Girls hun opwachting. De eerste pouleduels starten om 13:00 uur. Als alles volgens schema verloopt zal de grote finale omstreeks 19:30 uur aanvangen. De prijsuitreiking zal meteen aansluitend plaatsvinden, dus rond de klok van 20:00 uur. Vervolgen start de afterparty met de band Eighty Eight. Kortom het zal komende zaterdag ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi.


Gassel 1 blijft vierdeklasser na verdiende uitzege op De Zwaluw 1
  |  zondag 12 juni 2022  |

Voor Gassel 1 stond deze zondag de returnwedstrijd van het tweeluik met De Zwaluw 1 op het programma. Door de 3-2 thuiszege afgelopen donderdagavond hadden de Gasselnaren voldoende aan een gelijkspel om zich te handhaven in de 4e klasse. Onder toeziend oog van een grote schare Gasselse supporters ging de bal om iets over half drie in Oeffelt aan het rollen. Na wat aftasten kwam het eerste schot op doel in de vierde minuut op naam van de bezoekers. De inzet was echter te zacht om de doelman te verschalken. Na zo'n negen minuten wedstrijd het eerste gevaarlijke schot van de thuisploeg. Doelman Sjors Cuppen redde prima en dus bleef het 0-0. Vervolgens ging het spel wat op en neer met van beide kanten volop strijd om iedere bal. Van uitgespeelde kanden was in het eerste kwart geen sprake. Rond de 26e minuut was er een gevaarlijk moment aan beide kanten. Eerst greep Sjors Cuppen prima in bij een lage voorzet waarna in de daaropvolgende Gasselse aanval Ramon van der Venne voorlangs kopte. Na iets meer dan een half uur spelen werd via een vlotte Gasselse aanval Cas van Houtum vrijgespeeld aan de rechterkant. De hoek was dusdanig moelijk dat zijn schot ruim voorlangs vloog. Gassel 1 speelde sterk in de laatste tien minuten van de eerste helft, maar de openingstreffer leverde dit niet op. In de zesde minuut van de tweede helft had Ramon van der Venne de 0-1 op zijn schoen. Vanuit vrijstaande positie joeg hij de bal vanaf een meter of zestien hard langs de verkeerde kant van de paal. Vier minuten later kreeg De Zwaluw 1 de eerste echt grote kans om de score te openen. Na een voorzet leek de bal bij de tweede paal binnen gewerkt te gaan worden, maar doelman Sjors Cuppen voorkwam dit met een uitstekende save. In de 62e minuut kwam Gassel 1 op een 0-1 voorsprong. Cas van Houtum brak door over de rechterflank, behield vervolgens het overzicht en legde het leren monster keurig terug op de inlopende Ramon van der Venne die de bal rustig binnen schoot. Hiermee verschafte de Gasselse formatie zich een prima uitgangspositie voor de resterende speeltijd want De Zwaluw 1 moest nu minimaal twee keer scoren om er nog een verlenging uit te slepen. De Gasselnaren bleven na dit doelpunt prima spelen. Achterin werd behoudens een enkele corner of vrije trap geen kans weggegeven, terwijl men in balbezit het balletje rustig liet rond gaan. De ploeg uit Oeffelt moest steeds meer risico gaan nemen en dus kwam er voorin meer en meer ruimte voor de snelle Gasselse aanvallers. Na al wat speldenprikken was het in de 82e minuut voor de tweede keer raak voor Gassel 1. Cas van Houtum was zijn directe tegendstsnder te snel af en kon daardoor alleen op de keeper af. Die wist de inzet nog wel half te keren waarna Cas van Houtum als eerste overeind was en de bal alsnog binnen schoof. Hiermee was het duel beslist en de resterende speelminuten werden rustig volgemaakt. Na nog wat minuten blessuretijd klonk het eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Inci en was handhaving van Gassel 1 in de 4e klasse een feit!

Gassel 1 handhaving 4e klasse 12 juni 2022

Zeker over beide wedstrijden gezien viel er weinig tot niets af te dingen op dit eindresultaat. Uiteraard was ook hoofdtrainer Dennis Koenders na afloop dolblij en erg opgelucht dat zijn missie om de Gasselse formatie in de 4e klasse te houden was geslaagd. Na een moeilijk seizoen met tal van langdurige blessuregevallen moest hij veelvuldig puzzelen met de opstelling, maar eind goed al goed en dus sloot Dennis Koenders zijn periode als hoofdtrainer bij VV Gassel af met een prima wedstrijd! Naast Gassel 1 kwam ook Gassel 3 deze zondag nog in actie. De Gasselse formatie kon op eigen veld geen punten afsnoepen van koploper SIOL 3. De bezoekers uit Katwijk zegevierden met 0-3. Voor alle teams van VV Gassel zit de competitie 2021-2022 er nu op. Komend weekend kan er dus een mooi jubileumfeest gevierd gaan worden met Gassel 1 volgend jaar wederom als vierdeklasser!


Gassel 1 boekt nipte overwinning in eerste nacompetitiewedstrijd
  |  donderdag 09 juni 2022  |

Op een zonovergoten en drukbezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel speelde Gassel 1 op deze donderdagavond het thuisduel van het het tweeluik met De Zwaluw 1 om handhaving in de 4e klasse. Na een wat aftastend begin was de eerste grote kans in de 17e minuut voor de thuisploeg. Cas van Houtum schoot vanuit kansrijke positie ruim naast. De bal afleggen op de vrijstaande Ramon van der Venne leek een beter alternatief. Een minuut of vijf later was de Gasselse openingstreffer wel een feit. Julian Weijland zette goed druk op de Oeffeltse linksback waardoor Ramon van der Venne in balbezit kwam. Deze speelde zich vervolgens vrij op de achterlijn en gaf een lage voorzet. Cas van Houtum kwam prima voor directe tegenstander en schoot de bal tegen de touwen. De sterke fase van de Gasselnaren leverde in de 29e minuut de 2-0 op. Cas van Houtum brak door over links en gaf de bal voor op de inlopende Ramon van der Venne. Nog voordat hij kon binnen tikken werkte een verdediger van De Zwaluw 1 het leren monster achter zijn eigen doelman. Aan de andere kant waren de bezoekers behoudens enkele corners in het eerste helft nauwelijks gevaarlijk geweest. Een minuut of acht voor rust leek Joris van Bommel na een corner van Ramon van der Venne voor de 3-0 te gaan zorgen. Zijn inzet werd echter nog net met meer geluk dan wijsheid van de lijn gehaald door een speler van De Zwaluw 1. Vlak voor het rustsignaal was er nog eeg gevaarlijke kopbal van De Zwaluw 1 die door doelman Sjors Cuppen keurig over werd getikt. In de tweede helft kwam Gassel 1 al vrij snel op een 3-0 voorsprong. Na een vrije trap belandde een Gasselse kopbal tegen de lat, waarna Guido Sprengers het meest attent was van allemaal en de bal van dichtbij binnen knikte. Na deze treffer ging de Gasselse formatie wat slordiger spelen en kregen de Oeffeltse aanvallers wat meer ruimte. Dit leidde in de 60e minuut tot de 3-1 via een boogbal over de Gasselse keeper in de verre hoek. Daarna werd het wat rommeliger en waren er nauwelijks nog goede aanvallen. Ook lag het spel regelmatig stil vanwege een vrije trap en trok de scheidsrechter in korte tijd een aantal gele kaarten in de toch sportieve wedstrijd. Gassel 1 moest in het laatste kwartier wat meer op de defensie leunen, maar leek de marge van twee doelpunten over de streep te kunnen gaan trekken. In de 85e minuut werd helaas nog onnodig een tweede teggentreffer weggegeven. Een lage vrije trap leek alleszins houdbaar, maar de Gasselse doelman dook over de bal heen. Uiteindelijk bleef het bij 3-2 en heeft Gassel 1 komende zondag bij de terugwedstrijd in Oeffelt genoeg aan een gelijkspel om zich te verzekeren van nog een seizoen in de 4e klasse.


Gassel 1 door ruime uitzege naar nacompetitie voor handhaving
  |  maandag 06 juni 2022  |

Op deze 2e Pinkstermaandag 06 juni 2022 stond voor Gassel 1, Gassel 2 en Gassel VR1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. Precies 78 jaar na D-Day op de stranden van NormandiŽ was het vandaag ook D-Day voor het eerste elftal van VV Gassel. Om rechtstreekse degradatie naar de vijfde klaase te ontlopen moest er namelijk minimaal ťťn punt worden gepakt in de uitwedstrijd tegen SCMH 1. De Gasselse formatie begon D-Day niet heel sterk en aanvankelijk was er nog te weinig werklust in de ploeg om "de oorlog" te winnen. Het was dan ook de ploeg uit Mariaheide die als eerste wist te scoren via een balletje onder de Gasselse keeper door. Een minuut of zes later stond het al weer gelijk. Een vrije trap van Niels Paters verdween via een SCMH-speler tegen de touwen. Na zo'n half uur spelen keken de Gasselnaren opnieuw tegen een achterstand aan. De spits van de thuisploeg schoot de bal met een boog over de Gasselse goalie. Daarna toonde Gassel 1 langzaam aan steeds meer inzet. Dit leidde in de resterende speeltijd van de eerste helft echter nog niet tot succes. In de tiende minuut na de rust lag de 2-2 tegen de touwen. Na een voorzet van Cas van Houtum was het nestor van de ploeg Ramon van der Venne die de bal keurig binnen tikte. De Gasselnaren gingen daarna uitstekend door en niet veel later stond er een 2-3 voorsprong op het scorebord. Na een mooie aanval over de linkerflank kwam Joris van Bommel in vrije positie. Uit zijn voorzet tikte Cas van Houtum de bal mooi met buitenkant voet langs de doelman. De bezoekers stoomden door en met een schot in de lange hoek vanaf randje zestien maakte Pieter van Bommel er 2-4 van. De slechts zeven aanwezige Gasselse toeschouwers werden ook nog getrakteerd op een vijfde Gasselse treffer. Via een mooie combinatie-aanval eindigde de bal bij de doorgelopen Joris van Bommel die vervolgens rustig raak schoot in de korte hoek. De resterende speeltijd werd rustig volgemaakt en dus uiteindelijk een fraaie 2-5 uitoverwinning. Door dit resultaat is Gassel 1 als dertiende geŽindigd in de 4e klasse H. Dit betekent nacompetitiewedstrijden voor handhaving in de 4e klasse. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om een uit- en thuisduel tegen De Zwaluw 1 uit Oeffelt, de nummer voorlaatst van de 4e klasse G. Aanvankelijk zou er gespeeld moeten worden op zondag 12 juni en zondag 19 juni 2022, maar vanwege de jubileumfestiviteiten is het duel van 19 juni verplaatst naar donderdagavond 09 juni 2022. Gassel 1 speelt dan de thuiswedstrijd die begint om 20:00 uur. De beslissing valt dan dus op zondag 12 juni op het sportpark van De Zwaluw. Gassel 2 is er niet in geslaagd om punten te pakken in de slotwedstrijd. In Boxmeer bleek de nummer drie op de ranglijst Olympia '18 7 een maatje te groot en op de 6-0 nederlaag viel weinig af te dingen. Gassel VR1 sloot de competitie af in Vorstenbosch met het duel tegen Vorstenbossche Boys VR1. Helaas gingen de drie punten niet mee naar huis want de Gasselse vrouwen verloren nipt met 2-1. Een onnodige nederlaag want als Gassel VR1 het gebruikelijke niveau had gehaald, had de ploeg deze wedstrijd vrij makkelijk kunnen winnen. Voor beide formaties stond er echter totaal niets meer op het spel en dat was dan ook aan beide ploegen te zien. In balbezit was het allemaal vrij matig en echte kansen waren er dan ook niet. Toch kwamen de bezoeksters in de twintigste minuut op een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Kim de Vries. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de derde minuut van de blessuretijd van de eerste helft scoorde Vorstenbossche Boys VR1 toch nog de gelijkmaker na knullig Gassels spel. In de tweede helft was Gassel VR1 duidelijk de sterkste, maar was het veldspel nog niet goed genoeg om dit ook in de score tot uitdrukking te brengen. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg wel de 2-1 via een bal die bij toeval bij een van de speelsters voor de voeten viel. Dit was tevens ook de uitslag en helaas dus een nederlaag ter afsluiting. De vertrekkende trainer Tom Vrenken had uiteraard graag op een andere wijze afgesloten. Dit is volgens hem echter wel het verhaal van Gassel VR1; soms echt ontzettend goed en andere keren ver zakkend door de ondergrens door onbekende redenen. Toch was hij tevreden met de keurige vijfde plaats in de eindstand van de 3e klasse E. Voor Gassel 3 en Gassel 4 staat komende zondag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gepland.Terug naar het archief