NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2003


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2003. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Geslaagd zes-tegen-zes-toernooi gewonnen door van Boekel
  |  woensdag 28 mei 2003  |

Het op zondag 25 mei 2003 gehouden zes-tegen-zes-toernooi kan als geslaagd worden beschouwd. Na een ook dit jaar weer prima verzorgde lunch en een serie spannende en soms ook doelpuntrijke poulewedstrijden waren het de teams van Arts, van Boekel, de Kleijn en 19 uur kwart voor 40 die uiteindelijk doorgingen naar de halve finales. Daarin bleken Arts en van Boekel te sterk voor respectievelijk 19 uur kwart voor 40 en de Kleijn zodat zij de finale mochten spelen. De finale werd uiteindelijk met 5-3 gewonnen door het team van Boekel waardoor het zes-tegen-zes-toernooi van de VV Gassel na jaren weer eens een andere winnaar kreeg dan het Vlaggeschip. De strafschoppenserie om de derde en vierde plaats werd gewonnen door het uit Wijchen en omstreken afkomstige 19 uur kwart voor 40 zodat zij het brons pakten. De sportiviteitsprijs ging, net als in de twee voorgaande edities, naar de familie Peters-Siroen. Deze familie is overigens ook de enige familie die tot dusver aan alle edities van het zes-tegen-zes-toernooi en de voorloper hiervan, het alom bekende familietoernooi, heeft meegedaan. Na de prijsuitreiking bleef het mede door de muzikale ondersteuning van DJ Ronnie nog lang uitermate gezellig in de kantine op sportpark "de Oude Kamp".
(van het zes-tegen-zes-toernooi is ook een fotoserie)


Volop media-aandacht voor promotie Vlaggeschip
  |  woensdag 21 mei 2003  |

De promotie van het Vlaggeschip is ook uitgebreid aan bod gekomen in de regionale media. Zo stond in "De Gelderlander" van maandag 19 mei jl. een uitgebreid artikel, getiteld "Gassel na zeven jaar terug in vijfde klasse", met daarbij een foto van feestende Vlaggeschippers. In het betreffende artikel werd door verslaggever Henk Baltussen onder andere gesproken over een aanwinst voor de vijfde klasse. Dat de Gasselse formatie er in de tweede helft echter weinig van bakte was ook hem niet ontgaan. Verder kwamen ook Geert AriŽns, trainer John Boeijen en Maurice Willems nog even aan het woord. Eerstgenoemde liet weten van plan te zijn om volgend seizoen in een lager elftal te gaan spelen. Iets wat zeer zeker een aderlating zou zijn voor het Vlaggeschip. Ook in het "Brabants Dagblad" werd kort ingegaan op de promotie van de Gasselnaren. Het was de verslaggever van deze krant opgevallen dat Gassel een aantal keren makkelijk door de OVC-defensie heen sneed. Verder sprak hij over een in de tweede helft achterover leunend Gassel. Tenslotte besteedde ook de Graafsche Courant aandacht aan de prestaties van de Vlaggeschippers.


Beslissingsduel Gassel 2 - HBV 3 verplaatst naar Escharen
  |  woensdag 21 mei 2003  |

De voor zaterdag 31 mei 2003 op het programma staande beslissingswedstrijd tussen Gassel 2 en HBV 3 zal in tegenstelling tot eerdere berichten niet worden afgewerkt op sportpark "De Berkte" in Haps. Vanwege een volleybaltoernooi wat die dag daar zal worden gehouden, is het niet mogelijk om de betreffende wedstrijd te organiseren. Inmiddels staat vast dat het beslissingsduel nu zal worden afgewerkt op sportpark "De Kranenhof" te Escharen, de thuisbasis van gemeentegenoot Estria. De aanvang van het duel blijft 19:00 uur.


Gassel 1 promoveert naar de vijfde klasse
  |  zondag 18 mei 2003  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel mag zich voor tenminste een jaar lang vijfdeklasser noemen. Het 2-2 gelijkspel in Oijen tegen OVC '63 was voor de Gasselnaren meer dan voldoende om via de nacompetitie promotie naar de vijfde klasse af te dwingen. Na twee vergeefse pogingen, is het bij de derde opeenvolgende nacompetitie dus wel gelukt, waardoor voor het eerst sinds 22 jaar het eerste elftal van de Gasselse voetbalvereniging weer eens promoveerde. Na een moeizaam en chaotisch eerste kwartier van de wedstrijd kwamen de Vlaggeschippers geleidelijk aan wat beter in hun spel en kwamen ook de eerste kansen. Wim L. schoot na een goed lopende Gasselse aanval echter van dichtbij over en een inzet van Tim van O. kon nog net door de keeper worden gepareerd. In de 25e minuut was het wel raak voor Gassel. Een schot van Geert A. kon nog wel door de OVC-doelman worden gepareerd maar Tim van O. reageerde attent en schoot de bal in de rebound binnen. Het Vlaggeschip bleef goed doorgaan en vlak voor het verstrijken van de eerste helft was het Wim L. die een voorzet van Piet L. fraai tegen de touwen kopte en daarmee voor een mooie 0-2 ruststand zorgde. Echter al na vijf minuten in de tweede helft had de thuisclub de achterstand teruggebracht tot 1-2. Een kwartier later was de stand zelfs al weer in evenwicht toen de bal via de knie van Maurice W. in het eigen doel belandde. Verder dan 2-2 lieten de Gasselnaren het niet komen. Er waren in de slotfase zelfs nog een aantal zeer aardige kansen om met een overwinning op zak van het veld te stappen, maar Ruud de Kleijn schoot rakelings naast en Johan J. zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Na het laatste fluitsignaal konden de armen de lucht in en konden bloemen en de felicitaties van de vele meegereisde Gasselse supporters in ontvangst worden genomen. Na terugkomst in Gassel zijn de spelers en technische staf op de prinsenwagen gestapt en volgde een rondrit door Gassel waarbij de wagen werd vooraf gegaan door Harmonie Meer Vreugd. Eindbestemming was het Julianaplein in het centrum van Gassel waar het Vlaggeschip aansluitend op de laatste rit van het karttoernooi nog eens uitgebreid kon worden gehuldigd. De leden van de publiciteitscommissie en Peter Schaap hadden voor de spelers en technische staf van het Vlaggeschip ook nog een fraaie verrassing. Speciaal voor deze gelegenheid hadden zij namelijk een exclusieve promotie-editie van het clubblad "Doeltreffend" uitgebracht met daarin al foto's van de wedstrijd tegen OVC '63 en foto's van de feestelijkheden op het veld direct na afloop. Na de uitreiking van deze boekjes en uiteraard een woordje van voorzitter Cor van B. bleef het uiteraard nog vele uurtjes reuze gezellig. Uiteraard zijn er van deze dag de nodige foto's gemaakt.
(van deze wedstrijd is ook een fotoserie)


Promotiekansen Gassel 1 gestegen na winst van Litta op OVC '63
  |  donderdag 15 mei 2003  |

Zonder zelf te spelen zijn de kansen van het Vlaggeschip op promotie naar de vijfde klasse toch toegenomen. Doordat Litta namelijk deze donderdagavond op eigen veld met 2-0 wist te winnen van OVC '63 uit Oijen, zijn de Gasselnaren zondag ook nog bij een nederlaag van maximaal twee doelpunten verschil zeker van promotie. Mocht de promotie zondag a.s. overigens een feit zijn, dan zullen de spelers en technische na terugkomst uit Oijen en na de laatste ritten van het karttoernooi onder andere op het Julianaplein in Gassel worden gehuldigd. De mensen die het Vlaggeschip zondag a.s. in de uitwedstrijd tegen OVC '63 willen steunen, maken wij er hierbij nog even op attent dat het duel zal beginnen om 14:30 uur.


Beslissende nacompetitieduel Gassel 1 op zondag 18 mei
  |  woensdag 14 mei 2003  |

De voor het Vlaggeschip beslissende nacompetitiewedstrijd tegen OVC '63 uit Oijen zal definitief worden gespeeld op zondag 18 mei 2003. Die dag worden weliswaar ook de open Gasselse kartkampioenschappen gehouden, maar het verzetten van de wedstrijd naar een andere datum bleek niet mogelijk. De aftrap van het duel staat gepland voor 14:30 uur. Plaats van handeling is sportpark "De Rijsbos" in Oijen. Het sportpark is gelegen aan de Pastoor Verletstraat 49 en is te bereiken door op de N626 (de zogeheten Dorpenweg die loopt via Ravenstein, Deursen-Dennenburg en Macharen richting Lith) de afslag Oijen te nemen. U rijdt dan op de Bernardweg. Na 1,65 kilometer slaat u vervolgens rechtsaf de Pastoor Verletstraat (dit is de tweede afslag) in.


Beslissingsduel Gassel 2 - HBV 3 vastgesteld voor 31 mei 2003
  |  woensdag 14 mei 2003  |

Na het nodige zoekwerk lijkt er nu dan toch eindelijk een geschikte datum te zijn gevonden waarop de beslissingswedstrijd tussen Gassel 2 en HBV 3 afgewerkt zal kunnen worden. De betreffende datum is zaterdag 31 mei 2003. Het duel zal worden afgewerkt op sportpark "De Berkte" te Haps en aanvangen om 19:00 uur. Hoewel de definitieve bevestiging van de KNVB nog niet is ontvangen, heeft het nu toch alle schijn van dat de wedstrijd op die datum echt gespeeld gaat worden.


Gassel 1 begint nacompetitie met overtuigende 5-2 overwinning
  |  zondag 11 mei 2003  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel is duidelijk beter aan de nacompetitie begonnen dan in de twee voorgaande edities. Op het eigen sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Litta 1 uit Lith met 5-2 verslagen. Na ruim een kwartier spelen was het Geert AriŽns die attent reageerde op een voorzet van Wim Linders en van dichtbij schoot hij de bal bij de tweede paal hoog tegen de touwen. Niet veel later was Tim van Overbeek dichtbij de 2-0 maar een verdediger van Litta kon nog net redding brengen. Acht minuten voor de rust ontsnapte de Gasselse formatie aan de gelijkmaker; een vrije trap belandde precies op de paal. Nog geen twee minuten later was het aan de andere kant wel raak voor Gassel. Geert AriŽns werd binnen de zestien gevloerd, waarna Maurice Willems vanaf elf meter raak schoot. De Gasselnaren bleven goed doorgaan en met een fraaie afstandspegel zorgde Piet Loeffen voor een comfortabele 3-0 ruststand. De tweede helft was echter nog geen tien minuten oud of ook Litta mocht aanleggen vanaf elf meter. Met een fraaie redding wist doelman Coen Dinnissen de inzet te keren. Een kwartier voor tijd wist Litta uit een uitval dan toch terug te komen tot 3-1. Binnen een paar minuten was de marge echter weer drie doelpunten. Invaller Ruud de Kleijn hield het overwicht en bracht Bas van Raaij in stelling. Deze omspeelde de doelman en schoot de 4-1 binnen. Vervolgens was het weer Litta dat middels een schot van afstand wist te scoren. Uiteindelijk zorgde Johan Jaspers op aangeven van Ruud de Kleijn met een strak schot in de benedenhoek voor de 5-2 eindstand. Door deze zege moeten de Vlaggeschippers zondag 18 mei 2003 in Oijen aantreden tegen OVC '63 1 voor het beslissende derde duel in deze nacompetitie. Aangezien het die dag ook karttoernooi is, bestaat wellicht de mogelijkheid dat de wedstrijd op een andere datum zal worden gespeeld. Zeker is dit echter nog allerminst. Houdt u voor de definitieve wedstrijddatum het nieuws op deze site in de gaten.


Gassel A1 wint inhaalduel tegen OSS '20 A2, inhaalverlies Gassel F1
  |  woensdag 07 mei 2003  |

Na twee competitieloze zaterdagen mochten de spelers van Gassel A1 deze woensdagavond eindelijk weer eens de grasmat op voor een wedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was OSS '20 A2 de tegenstander. Onder het toeziend oog van behoorlijk wat toeschouwers wonnen de Gasselnaren met 1-0. De enige treffer van de wedstrijd kwam van de voet van Tim Jaspers en werd al voor de rust gescoord. Door deze inhaalzege is Gassel opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst. Ook Gassel F1 moest doordeweeks aan de bak voor een inhaalwedstrijd. Afgelopen dinsdag speelde de ploeg op eigen veld tegen VCO F1. Na een spannend en gelijkopgaand duel waren het uiteindelijk de gasten uit 't Oventje die er dankzij een nipte 0-1 zege met de drie punten vandoor gingen.


Eerste nacompetitieduel Gassel 1 zondag 11 mei 2003 tegen Litta
  |  dinsdag 06 mei 2003  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel speelt haar eerste wedstrijd van de nacompetitie op zondag 11 mei 2003. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Litta uit Lith dan de tegenstander. Hoewel er even sprake van is geweest dat de wedstrijd mogelijk verzet zou worden naar zaterdag 10 mei 2003, is inmiddels duidelijk dat dit dus niet zal gebeuren. Aanvang van het duel is zoals vanouds 14:30 uur. Wanneer het Vlaggeschip haar tweede wedstrijd speelt is afhankelijk van het resultaat van komende zondag. Bij een gelijkspel of verlies moet op donderdag 15 mei 2003 in Oijen worden aangetreden tegen OVC '63. In geval van winst spelen de Gasselnaren pas op zondag 18 mei 2003, de dag waarop ook het karttoernooi zal worden gehouden, in Oijen tegen OVC '63.


Beslissingsduel Gassel 2 op 16 mei 2003 op sportpark Hapse Boys
  |  dinsdag 06 mei 2003  |

Na het nodige overleg lijkt het er nu toch op dat er een definitieve datum is gevonden voor de beslissingswedstrijd tussen Gassel 2 en HBV 3 uit Beers. Het gaat om vrijdag 16 mei 2003. Plaats van handeling zal zijn sportpark "de Berkte" te Haps. Het aanvangstijdstip staat vooralsnog op 19:30 uur. Omdat er echter bij een eventuele gelijke stand na negentig minuten een verlenging van tweemaal vijftien minuten gespeeld moet worden, bestaat de kans dat het aanvangstijdstip nog zal worden vervroegd. Het hoofdveld van Hapse Boys beschikt namelijk niet over een lichtinstallatie. De winnaar van het beslissingsduel mag zich kampioen van de reserve zesde klasse 631 noemen. Mocht de stand ook na verlenging nog in evenwicht zijn, dan gaat de titel op grond van een beter doelsaldo in de competitie naar de ploeg uit Beers.


Gassel 1 en 3 sluiten af met winst, beslissingswedstrijd 2e
  |  zondag 04 mei 2003  |

Door op de laatste speeldag met 1-2 te winnen bij OKSV uit Overlangel is het Vlaggeschip van de VV Gassel het seizoen 2002-2003 geŽindigd op een tweede plaats. Op slag van rust schoot Tim van Overbeek na een goed opgezette Gasselse aanval de 0-1 binnen, maar als een van de weinigen op het veld had de grensrechter van OKSV buitenspel geconstateerd waardoor de scheidsrechter de treffer afkeurde. Ver in de tweede helft kwamen de Gasselnaren dan toch verdiend op voorsprong. Na goed doorgaan van Tim Jaspers was het Geert AriŽns die van dichtbij raak knalde. Drie minuten later was het opnieuw Geert AriŽns die voor de 0-2 zorgde. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd mocht assistent-grensrechter Stefan van Kessel als dank voor zijn inzet gedurende dit seizoen ook nog even zijn opwachting maken binnen de lijnen. Tot een treffer kwam hij echter niet. Uiteindelijk werd het uit een strafschop in de slotminuut nog wel 1-2. Vanaf volgende week mogen de Vlaggeschippers voor het derde jaar op rij gaan proberen om via de nacompetitie promotie naar de vijfde klasse af te dwingen. Tegenstanders in deze nacompetitie zijn Litta uit Lith en OVC '63 uit Oijen. Als winnaar van de eerste periode begint Gassel 1 met een thuiswedstrijd tegen Litta. De exacte datum van dit duel is op dit moment echter nog niet bekend. Ook Gassel 2 moet nog een keer vol aan de bak. Doordat de ploeg samen met HBV 3 uit Beers met 56 punten uit 22 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats is geŽindigd zal een beslissingswedstrijd moeten gaan uitmaken wie zich kampioen van de reserve zesde klasse 631 mag noemen. De exacte datum van dit duel en de plaats van handeling (neutraal terrein) zijn op dit moment echter ook nog niet bekend. Overigens kregen de Gasselnaren de noodzakelijke drie punten op de slotdag niet kado. In Wilbertoord bleek De Willy's 2 een zeer taaie tegenstander. Na een 0-0 ruststand was het in de tweede helft Ruud de Kleijn die voor de o zo belangrijke Gasselse voorsprong zorgde. Mede door een prima inzet en een uiterst solide defensie kon deze 0-1 stand tot het einde toe worden vastgehouden. Ook Gassel 3 wist de competitie 2002-2003 met een overwinning af te sluiten. Op eigen veld werd met 5-3 gewonnen van SES 6 uit Langenboom. De Gasselse formatie kende een voortvarende start want mede door niet al te best optreden van de Langenboomsiaanse goalie konden Ad Cruijsen en Bert Strik voor respectievelijk de 1-0 en 2-0 zorgen. Goed doorgaan van Willie Strik betekende de 3-0. Daarna wist SES wat terug te doen, maar uit een vrije trap bracht Ad Cruijsen de stand op 4-1. Even leek de Gasselse zege nog in gevaar te komen, want de gasten wisten terug te komen tot 4-3. Uiteindelijk was het Bert Strik die met een rake kopbal voor de beslissende 5-3 zorgde. Voor Gassel 4 was het vandaag een tamelijk droevige dag. Doordat een aantal spelers heeft besloten om er na dit seizoen een punt achter te zetten, speelde de ploeg voor het laatst in de vertrouwde samenstelling die ook in de derde helft nauwelijks was te verslaan. De thuiswedstrijd tegen HVCH 12 uit Heesch werd dan ook gespeeld met rouwbanden om de bovenarm. Hoewel de Gasselnaren zo'n beetje voor het eerst dit seizoen beschikten over een nagenoeg geheel fitte selectie, bleek dit toch niet voldoende om het einde van Gassel 4 met een overwinning luister bij te zetten. Na een 1-4 ruststand werd het uiteindelijk 2-7 voor de gasten. Het eerste Gasselse doelpunt werd vanaf elf meter gescoord door Joland Thijssen. De maker van het tweede doelpunt wil graag anoniem blijven. Gassel dames 1 leek in de uitwedstrijd tegen Norbert dames 1 hard op weg naar de eerste seizoenszege. Met name in de eerste helft legden de Gasselse dames een prima veldspel op de mat en kreeg men zeker vijf opgelegde kansen. Hier wisten zowel Linda Hendriks als Anneke Paters er ťťn van te benutten waardoor er bij de rust een meer dan verdiende 0-2 ruststand op het bord stond. Nadat de thuisploeg in de tweede helft eerst al de achterstand middels een frommelgoal had weten te verkleinen tot 1-2 moesten de Gasselse dames helaas ook nog de 2-2 incasseren. Hoewel het dameselftal van de VV Gassel daarna nog een paar keer dichtbij een treffer was, kwam er in de 2-2 stand geen verandering meer.


Geen champagne voor Gassel C1 na gelijkspel
  |  zaterdag 01 mei 2003  |

Gassel C1 is er vandaag niet in geslaagd om het kampioenschap in de 3e klasse C01 binnen te halen. Door het onverwachte verlies van concurrent Excellent C1 uit Oploo zouden de Gasselnaren bij een overwinning op Vitesse '08 C2 op een gelijk aantal punten zijn gekomen als Excellent. Omdat het hierbij gaat om een voorjaarscompetitie, dus een reeks, zou dit volgens de reglementen van de KNVB betekenen dat zowel de Gasselnaren als de ploeg uit Oploo zich kampioen mochten noemen. De champagne kon echter in de flessen blijven omdat de Gasselse formatie helaas bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Aanvankelijk zag het er prima uit voor Gassel C1 want in de tiende minuut van de wedstrijd was het de goed doorgelopen Rob Roefs die na een prima dieptepass de bal langs de uitkomende doelman in het doel tikte. Een klein kwartier later was de ploeg uit Gennep echter succesvol bij een counter en was de stand weer in evenwicht. Toch zouden de Gasselnaren met een voorsprong de rust in gaan. Na een afgeslagen corner belandde de bal bij Rob Roefs en vanaf een meter of zestien schuin voor het doel joeg hij het leren monster in de bovenhoek. In de tweede helft had de thuisploeg de wind wat tegen waardoor het bij vlagen lastig was om tot een goede aanval te komen. Een kwartier na de rust kregen de Gasselse spelers een behoorlijke mentale tik te verwerken want nadat even daarvoor nog een treffer van de Vitessesianen wegens duwen was afgekeurd wisten de gasten toch de 2-2 te scoren. In het resterende deel van de wedstrijd gooide Gassel C1 alles op de aanval in een poging opnieuw op voorsprong te komen, maar wat de ploeg ook probeerde, een derde treffer bleef uit. Ook de Gennepsinezen waren tot tweemaal toe dicht bij de 2-3 maar in de 2-2 stand kwam geen verandering meer.Terug naar het archief