NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2004


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2004. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Informatie weekendje selectie
(ingezonden bericht)
  |  vrijdag 28 mei 2004  |

Het vertrek is op vrijdag 04 juni 2004 om 12:45 uur vanaf het Julianaplein in Gassel. De verwachte terugkomst staat gepland voor zondag 06 juni 2004 omstreeks 16:30 uur bij de kantine. Niet vergeten om mee te nemen: kussensloop, beddengoed, zwemspullen en uitgaanskleding. Denk ook aan voldoende handdoeken. Sportieve kleding aan bij het vertrek is gewenst. Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie.


Familie de Wit verrassende winnaar zes-tegen-zes-toernooi
  |  dinsdag 25 mei 2004  |

Zondag 23 mei 2004 organiseerde VV Gassel haar jaarlijkse zes-tegen-zes-toernooi. Mede door de fraaie weersomstandigheden werd het ook dit jaar weer een druk bezocht en geslaagd evenement. Nadat alle teams zich te goed hadden kunnen doen aan een prima verzorgde lunch werd gestart met het afwerken van de poulewedstrijden. Van de twaalf deelnemende teams zouden er uiteindelijk vier teams doorgaan naar de halve finales. Dit waren de familie Arts, de GKS, de familie de Kleijn en de familie de Wit. In de halve finales wonnen de families de Kleijn en de Wit van respectievelijk de GKS en de familie Arts zodat zij de finale mochten gaan spelen. Na een spannende finale was het uiteindelijk de familie de Wit die dankzij een 4-3 overwinning deze editie van het zes-tegen-zes-toernooi op haar naam wist te schrijven. De strafschoppenserie om de derde en vierde plaats werd gewonnen door de familie Arts zodat zij als derde eindigden. Net als in drie voorgaande edities werd de sportiviteitsprijs ook ditmaal gewonnen door de familie Peters-Siroen. Na de prijsuitreiking bleef het mede door de muzikale ondersteuning van DJ Ronnie nog lang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp".


Volop nieuwe records tijdens Rabbank jeugdtalentendag
  |  dinsdag 25 mei 2004  |

Tegelijk met het zes-tegen-zes-toernooi werd op zondag 23 mei 2004 ook de Rabobank jeugdtalentendag gehouden. Op een zestal verschillende onderdelen: 60 meter sprint, baltechniek, behendigheidsrace, ingooien, schottechniek en 400 meter loop, mochten de spelers van de C, D, E en F proberen om de bij de twee voorgaande edities neergezette records te verbeteren om daarmee een plekje te bemachtigen op het recordbord in de kantine. Onder grote publieke belangstelling werd fanatiek gestreden. Nadat alle onderdelen waren afgewerkt bleken maar liefst dertien van de bestaande records te zijn verbeterd. Bij ťťn record was sprake van een evenaring. In het hieronder ingevoegde overzicht staan de nieuwe records en bijbehorende recordhouders overzichtelijk gerangschikt. Ook werd er deze jeugdtalentendag op basis van de neergezette scores weer een sportman van het jaar gekozen. Na berekening bleek dat de titel sportman van het jaar ging naar Hans van Houtum van Gassel F1. Hij bleef Youri Arts (Gassel E1) en Gina Arendse (Gassel E2), die respectievelijk tweede en derde eindigden, net voor.

VERBETERDE RECORDS RABOBANK JEUGDTALENTENDAG 2004
|  Onderdeel  | |  Naam  | |  Record nieuw  | |  Record oud  |
|  F-JEUGD  |
 60 meter sprint  Hans van Houtum  10,09 seconden  11,05 seconden
 Schottecniek  Robin Thoonen  20 punten  20 punten
 Behendigheidsrace  Erik Barten  24,57 seconden  27,66 seconden
|  E-JEUGD  |
 60 meter sprint  Roy Hermens  9,16 seconden  9,91 seconden
 Schottecniek  Youri Arts  23 punten  18 punten
 Behendigheidsrace  Youri Arts  24,31 seconden  26,28 seconden
 400 meter loop  Roy Hermens  1.06,00 minuut  1.13,19 minuut
 Ingooien  Youri Arts  12,80 meter  12,70 meter
 Baltechniek  Youri Arts  8x  7x
|  D-JEUGD  |
 60 meter sprint  Stefan van der Loop  9,31 seconden  9,40 seconden
|  C-JEUGD  |
 60 meter sprint  Paul Cornelissen  8,03 seconden  8,91 seconden
 Schottecniek  Paul Barten  23 punten  16 punten
 Behendigheidsrace  Paul Barten  21,20 seconden  22,81 seconden
 400 meter loop  Paul Cornelissen  0.55,34 minuut  0.57,65 minuut


Komende zondag zes-tegen-zes-toernooi VV Gassel
  |  vrijdag 21 mei 2004  |

Zondag 23 mei a.s. organiseert voetbalvereniging Gassel weer haar jaarlijkse zes-tegen-zes-toernooi. Aan het toernooi dat zal worden gehouden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel doen dit jaar twaalf teams mee. In poule A zijn ingedeeld: DBP on play, familie de Wit 2, FC Gentstraat en familie Peters-Siroen 1. Poule B bestaat uit: familie Peters-Siroen 2, familie de Kleijn, familie van Boekel en familie de Wit 1. In poule C zijn ingedeeld: familie Arts, familie Peters-Siroen 3, KPG en GKS. De eerste poulewedstrijden staan gepland voor 12:00 uur en de finale is om ongeveer half zes. Na de ongetwijfeld spannende finale en de prijsuitreiking volgt een feestelijke afsluiting met DJ Ronnie achter de draaitafel. Uiteraard zijn supporters van de deelnemende teams en andere belangstellenden van harte welkom. De toegang is gratis.


Rabobank hoofdsponsor derde editie jeugdtalentendag
  |  vrijdag 21 mei 2004  |

Tegelijk met het zes-tegen-zes-toernooi vindt op zondag 23 mei 2004 ook weer de jaarlijkse jeugdtalentendag plaats. Deze talentendag, die dit jaar voor de derde maal wordt gehouden, is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Rabobank Land van Cuijk-Noord en is daarom omgedoopt in de Rabobank-jeugdtalentendag. De deelnemende jeudgspelers kunnen tijdens deze dag een aanval doen op de gevestigde records zoals deze vermeld staan op het "recordbord" in de kantine van VV Gassel. Niet verbeterde records blijven gehandhaafd, verbroken records verdwijnen van het bord en maken plaats voor de nieuwe. De onderdelen waarop de spelers van de F, E, D en C strijden zijn: 60 meter sprint, 400 meter loop, schottechniek, behendigheidsrace, baltechniek en ingooien. De talentendag begint om ongeveer 11:15 uur.


Donderdag 27 mei 2004 laatste trainingavond dit seizoen
  |  vrijdag 21 mei 2004  |

Donderdag 27 mei 2004 is de laatste trainingsavond van dit seizoen voor de spelers van de selectie. Ook voor de overige senioren en andere liefhebbers die worden getraind door Ad Cruijsen eindigt op die avond het seizoen 2003-2004. Na een pauze van twee maanden mogen de selectiespelers op zondag 01 augustus 2004 weer aan de bak. Voor die dag heeft de weer bij VV gassel teruggekeerde trainer Eus van Vijfeijken namelijk de eerste training van het seizoen 2004-2005 gepland. De trainingen voor de overige senioren en andere liefhebbers gaan waarschijnlijk een kleine drie weken later van start.


Monsterzege Gassel D1 in laatste competitiewedstrijd
  |  zaterdag 08 mei 2004  |

Gassel D1 heeft de voorjaarscompetitie 2004 op bijzonder fraaie wijze weten af te sluiten. In de laatste wedstrijd werd een monsterzege behaald op SVOC '01 D3. In Oirlo werd het maar liefst 1-11 voor de Gasselse formatie. De zege was dikverdiend want de Gasselnaren wisten een prima veldspel op de mat te leggen. Ook met het benutten van kansen had de ploeg deze zaterdag totaal geen moeite wat dus resulteerde in de dubbele cijfers. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Youri Arts, Paul Barten, Dave Hubers, Simon Gloudemans en Dirk Klein Gunnewiek.


Renovatie trainingsveld en veld twee in volle gang
  |  donderdag 06 mei 2004  |

Renovatie velden (05 mei 2004)De renovatie van het trainingsveld en veld twee van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is inmiddels in volle gang. Voordat het door de gemeente voor deze klus ingehuurde bedrijf aan de slag kon, moesten echter eerst de beide velden "doelvrij" gemaakt worden. Dit is afgelopen maandag met hulp van de leden van de VVV gebeurd. Zo zijn de twee vaste doelen van veld twee uit de grond gehaald en zijn de vier verplaatsbare aluminiumdoelen tijdelijk naar het hoofdveld verplaatst. Vanaf dinsdag 29 april jl. is men met groot materieel bezig geweest om de bestaande grasmat, die inmiddels in erg slechte staat verkeerde, om te ploegen. In de loop van woensdag was het laatste stukje groen verdwenen en was er van de twee velden niets meer over dan een grote zandvlakte. Alleen tussen de twee velden in is een strook gras van een ongeveer een meter breed blijven liggen. Dit omdat in deze strook gras een drietal lichtmasten staan. Inmiddels is ook het egaliseren van de grond zo goed als afgerond zodat op korte termijn een begin kan worden gemaakt met het opnieuw inzaaien van de velden. Naar verwachting zal de VV Gassel in de loop van augustus weer kunnen beschikken over het trainingsveld en veld twee, beide dan natuurlijk voorzien van een prachtige nieuwe grasmat. Uiteraard kunnen ongunstige weersomstandigheden de oplevering van de gerenoveerde velden aanzienlijk vertragen.
(van de renovatie van het trainingsveld en veld twee is ook een fotoserie)


Winst voor alle Gasselse elftallen op laatste speeldag
  |  zondag 02 mei 2004  |

De laatste speelronde van het seizoen 2003-2004 bij de senioren en dames is voor de VV Gassel uitstekend verlopen. Door elk van de vier elftallen dat deze zondag in actie kwam, werd een keurige overwinning behaald. Gassel 1 versloeg op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" de nummer laatst DSV 1 op overtuigende wijze met 4-0 en nam daarmee op passende wijze afscheid van trainer John Boeijen, doelman Coen Dinnissen en vlaggoloog Stefan van Kessel. Vlak voor de rust was het Geert AriŽns die voor de openingstreffer zorgde. In de tweede helft waren de Gasselnaren heer en meester en dit resulteerde in een aantal fraaie combinaties en prima doelpunten. Op aangeven van Bart Loeffen schoot Wim Linders de 2-0 tegen de touwen en niet veel later zorgde Geert AriŽns na een technisch hoogstandje en een fraaie volley voor een 3-0 stand. De vierde en laatste treffer kwam op naam van Ruud de Kleijn. Gassel 2 maakt dankzij een 0-1 uitoverwinning op Estria 6 en de verrassende 3-1 nederlaag van SES 4 bij VCA 3 nog altijd kans op de titel in de reserve zesde klasse 656. Weliswaar hebben de Gasselnaren het niet meer in eigen hand, maar mocht de ploeg uit Langenboom er niet in slagen om in de twee nog te spelen inhaalwedstrijden vier punten of meer te halen dan is het kampioenschap voor Gassel 2 alsnog een feit. Overigens kwam de uitzege op Estria 6 allerminst gemakkelijk tot stand. De Gasselnaren moesten vol aan de bak om de drie punten mee naar Gassel te kunnen nemen. Uiteindelijk bleek een succesvol binnen geschoten vrije trap van Bart Bulkens de enige en dus winnende treffer te zijn. Voor het al sinds twee weken kampioen zijnde Gassel 3 stond vandaag de streekderby tegen HBV 5 op het programma. De start van de Gasselse formatie was vrij dramatisch want al binnen de kortste keren wisten de gasten uit Beers tot scoren te komen. Echter nog voor de rust was de 0-1 achterstand door doelpunten van Bert Strik en Eddy Kersten omgebogen in een 2-1 voorsprong. In de tweede helft waren het achtereenvolgens Willie Strik en Ad Cruijsen die doel troffen en daarmee de 4-1 einstand op het bord brachten. Net als het derde elftal kan ook Gassel dames 1 terugkijken op een prima seizoen. De dames wisten bovendien het seizoen in stijl af te sluiten want in de laatste wedstrijd werd het hoger geklasseerde UDI '19/Beter Bed dames 1 met 2-1 verslagen. Na een doelpuntloze eerste helft was het vlak na de rust de ploeg uit Uden die op een 0-1 voorsprong kwam. De Gasselse dames toonden echter aan over een prima mentale veerkracht te beschikken want na zo'n uur spelen was het Jana Peters die met een fraaie lob de stand weer in evenwicht bracht. Men bleef daarna goed doorgaan een tiental minuten later was het Marieke Hendriks die een goed opgezette aanval doeltreffend afrondde. Bijna werd het vlak voor tijd nog 3-1 maar een schot van Anneke Paters belandde tegen de onderkant van de lat. Het einde van de competitie 2003-2004 werd volgens inmiddels goed VV Gassels gebruik natuurlijk nog de nodige uurtjes gevierd in de kantine.


Gassel B1 sluit voorjaarscompetitie af met zege
  |  zaterdag 01 mei 2004  |

Gassel B1 heeft de voorjaarscompetitie 2004 op passende wijze weten af te sluiten door in de laatste wedstrijd een ruime overwinning te behalen. In Wanroij werd met 2-5 gewonnen van Constantia B1. Hoewel Nicky Hendriks namens Gassel de score had weten te openen, was het toch de thuisploeg die met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft stelde de Gasselse formatie echter al snel orde op zaken. Nadat Nicky Hendriks de 2-2 had laten aantekenen, was het niet veel later Twan Broersma die voor een 2-3 voorsprong zorgde. Een erg lepe treffer van Coen van de Broek bracht de stand op 2-4 waarna ook Bram Driessen zijn goaltje meepikte en zo de 2-5 eindstand op het bord bracht. Minder goed verging het Gassel C1 en Gassel E1 tijdens hun laatste competitieduel van dit seizoen. De C-junioren gingen in Cuijk met 4-0 onderuit tegen JVC Cuijk C3 en de E1 verloor in Sint-Agatha met 5-1 van het hooggeplaatste VCA E1. De ook voor vandaag op het programma staande uitwedstrijd van Gassel D1 tegen SVOC '01 D3 is een week uitgesteld vanwege een tekort aan spelers aan Gasselse zijde. Voor Gassel E2 en Gassel F1 was de competitie 203-2004 vorige week al ten einde.Terug naar het archief