NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2005


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2005. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Gasselse junioren winnen oefenduel tegen Engels jeugdteam
  |  maandag 30 mei 2005  |

Een jeugdteam van de VV Gassel, bestaande uit spelers van Gassel A1 aangevuld met een aantal spelers van Gassel B1, heeft gistermiddag in een oefenduel gewonnen van een jeugdteam van Colebrook Royals uit Engeland. Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van, die werd gespeeld in een moordend tempo. Vooral van Engelse zijde was het negentig minuten lang naar voren met die bal en er achteraan. Het was Colebrook Royals dat in de eerste helft de score opende. Na een misverstand tussen twee Gasselse spelers ging een Engelsman er met de bal vandoor en schoot hij de 0-1 binnen. De Gasselnaren lieten het hier niet bij zitten en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Nog voor de rust zou deze een feit zijn. Twan Broersma passeerde achtereenvolgens twee verdedigers en de doelman, waarna hij de bal in het lege doel tikte. Al vrij snel in de tweede helft kwam de Gasselse formatie op een 2-1 voorsprong dankzij een treffer van Nicky Hendriks. De Engelse goalie was kansloos op zijn schot in de korte hoek. In het resterende deel van de wedstrijd kregen beide ploegen nog voldoende kansen om wat aan de 2-1 tussenstand te doen, maar meer treffers bleven uit. Nadat iedereen vervolgens plaats had genomen in de kantine van VV Gassel werd Kees Willemsen door de technische staf van Colebrook Royals uitgeroepen tot "Man of the Match" en kreeg hij hiervoor een aandenken uitgereikt. Daarna begonnen beide ploegen aan de derde helft die volgens getuigen ter plaatse behoorlijk lang duurde en ook zeker erg gezellig was.


Gezellige drukte tijdens kampioensreceptie Gassel 1
  |  zondag 29 mei 2005  |

Tijdens de vrijdagavond 27 mei 2005 gehouden kampioensreceptie van Gassel 1 was het een gezellige drukte in de kantine van VV Gassel. Tal van belangstellenden waren naar het sportpark "de Oude Kamp" gekomen om de spelers en technische staf van het eerste elftal en de leden van het bestuur te feliciteren met het behaalde kampioenschap. Onder de bezoekers waren ook afgevaardigden van diverse clubs uit de zesde klasse H en tal van clubs uit de regio. Grote afwezige was toch wel SBV uit Haren. De Gasselse verenigingen waren bijna allemaal present met een delegatie en ook tal van trouwe supporters en de leden van de VVV met hun partner hadden de weg naar de kantine weten te vinden. Eveneens van de partij waren diverse sponsors en vertegenwoordigers van andere elftallen van de VV Gassel. Uiteraard was ook een afgevaardigde van de KNVB district Zuid II aanwezig. Na een kort woordje gesproken te hebben, kreeg voorzitter Cor van Boekel van hem het officiële kampioensdiploma overhandigd. Lovende woorden waren er ook van Wethouder Willemse namens het gemeentebestuur. Voormalig trainer van VV Gassel John Boeijen verraste de spelers van Gassel 1 met een heuse kampioensschaal. Kado's waren er ook van de (regionale) sportredactie van De Gelderlander in de vorm van een beeldje en een fraaie ingelijste foto van de kampioenen. Na het einde van het officiële gedeelte werd er onder muzikale begeleiding van DJ Ronnie nog urenlang doorgefeest.
(van de kampioensreceptie is ook een fotoserie)
.


Nederlaag selectie-elftal tegen team familie van Beuningen
  |  zaterdag 28 mei 2005  |

Een gelegenheidselftal bestaande uit een mix van spelers van Gassel 1 en Gassel 2 heeft gisteravond een oefenwedstrijd tegen de familie van Beuningen met 1-2 verloren. In de eerste helft kwamen de Gasselnaren nog wel op een 1-0 voorsprong door een treffer van Jeroen Nibbeling. Echter nog voor de rust was de stand weer in evenwicht. Slecht uitverdedigen in de tweede helft van Gasselse zijde werd door Arno Brans genadeloos afgestraft. Vanaf een meter of acht schoot hij de bal achter doelman Erik van Toor (1-2). De matig spelende Gasselse formatie kreeg in het resterende deel van de tweede helft nog wel wat mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar onder andere kopballen van Tim Jaspers en Ruud de Kleijn leidden niet tot een treffer. Aan de andere kant wist ook de familie van Beuningen nog regelmatig gevaarlijk op te duiken voor het Gasselse doel, maar de 1-2 tussenstand zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Voor de spelers van de selectie zit het seizoen 2004-2005 er nu officieel op. De eerste selectietraining van het seizoen 2005-2006 staat gepland voor dinsdag 02 augustus 2005. Ook voor de speelsters van het dameselftal van de VV Gassel is de zomerstop inmiddels officieel een feit. Gisteravond stond voor hen de laatste training van dit seizoen op het programma. Net als de spelers van de selectie beginnen ook de Gasselse dames begin augustus weer met trainen.


Familie de Kleijn winnaar zes-tegen-zes-toernooi 2005
  |  maandag 23 mei 2005  |

Onder fraaie weersomstandigheden vond gisteren het jaarlijkse zes-tegen-zes-toernooi van VV Gassel plaats. Winnaar van deze editie werd de familie De Kleijn. In de finale wonnen zij overtuigend met 6-1 van het team van de GKS, de Gasselse Kantine-Side. Nadat alle poulewedstriiden waren afgewerkt, bleken de teams van familie de Kleijn (poule 1), familie van Raaij (poule 2), GKS (poule 3) en De Biertiek (beste nummer 2) zich geplaatst te hebben voor de halve finale. In de ene halve finale moest GKS het opnemen tegen De Biertiek. Hoewel het team van De Biertiek, bestaande uit spelers van Gassel A1, dit toernooi een prima indruk achter liet, waren zij in deze halve finale niet opgewassen tegen GKS. De in overigens zeer lelijke tenues spelende GKS-ers wonnen met 1-3. In de andere halve finale waren de families de Kleijn en van Raaij erg aan elkaar gewaagd. Na de reguliere speeltijd stond het 3-3 waardoor een strafschoppenserie de beslissing moest brengen over wie door zou gaan naar de finale. Mede doordat doelman Rien van der Venne een aantal strafschoppen van de familie van Raaij wist te keren, ging de familie de Kleijn door naar de finale, die ze uiteindelijk dus ook zouden winnen. De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar de familie van Raaij. Na afloop van de prijsuitreiking bleef het onder muzikale begeleiding van DJ Ronnie nog urenlang erg gezellig in de kantine van VV Gassel.


Vele records scherper gesteld tijdens jeugdtalentendag
  |  maandag 23 mei 2005  |

Tegelijk met het zes-tegen-zes-toernooi vond ook dit jaar weer de jeugdtalentendag plaats. De talentendag was dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Land van Cuijk-Noord en Jos van den Broek Woninginrichting uit Gassel. De jeugdspelers in de leeftijdscategorie van de F tot en met de C mochten proberen om op een zevental verschillende onderdelen de bestaande records scherper te stellen. Aan het eind van de middag bleken maar liefst 16 records scherper te zijn gesteld. Deze zijn te zien in het overzicht hieronder. Daarnaast werden een tweetal bestaande records evenaard. Roel Strik en Youri Arts evenaarden beide het record baltechniek bij de E-pupillen (8x). Bij de C-pupillen wist Nord Strik het bestaande record schiettechniek van Paul Barten (23 punten) te evenaren. Ook werd er deze jeugdtalentendag op basis van de neergezette scores weer een sportman van het jaar gekozen. Na berekening bleek dat de titel sportman van het jaar ging naar Bart van Spijk van Gassel F2. Hij bleef Sten van den Broek (Gassel E1) en Roel Strik (Gassel E1), die respectievelijk tweede en derde eindigden, net voor. Al met al was ook deze editie van de jeugdtalentendag weer zeer geslaagd.

VERBETERDE RECORDS JEUGDTALENTENDAG 2005
|  Onderdeel  | |  Naam  | |  Record nieuw  | |  Record oud  |
|  F-JEUGD  |
 60 meter sprint  Ryan Siroen  9,84 seconden  10,09 seconden
 Schottecniek  Remco van der Heijden  25 punten  20 punten
 Behendigheidsrace  Erik Barten  23,16 seconden  24,57 seconden
 400 meter loop  Bart van Spijk  1.16,37 minuut  1.19,00 minuut
 Ingooien  Ryan Siroen  11,40 meter  10,45 meter
 Baltechniek
 
 Erik Barten
 Remco van der Heijden
 24x
 
 21x
 
|  E-JEUGD  |
 Behendigheidsrace  Roel Strik  22,95 seconden  24,31 seconden
 400 meter loop  Kevin Arts  1.05,00 minuut  1.06,00 minuut
 Ingooien  Sten van den Broek  13,20 meter  12,80 meter
|  D-JEUGD  |
 60 meter sprint  Roy Hermens  8,44 seconden  9,31 seconden
 400 meter loop  Roy Hermens  1.00,34 minuut  1.00,97 minuut
 Ingooien  Roy Hermens  14,90 meter  13,90 meter
|  C-JEUGD  |
 60 meter sprint  Paul Cornelissen  7,47 seconden  8,03 seconden
 Behendigheidsrace  Simon Gloudemans  20,00 seconden  21,20 seconden
 400 meter loop  Paul Cornelissen  0.53,28 minuut  0.55,34 minuut
 Ingooien  Simon Gloudemans  19,73 meter  18,40 meter


Zware nederlaag Gassel B1 in laatste competitiewedstrijd
  |  zaterdag 21 mei 2005  |

Gassel B1 is de voorjaarscompetitie 2005 geëindigd met een zware nederlaag. In Sambeek werd na een 4-0 achterstand bij de rust met maar liefst 8-0 verloren van Sambeek B1. De nederlaag was terecht want volgens een lid van de technische staf van Gassel B1 kon het vertoonde spel van de Gasselnaren gedurende het grootste deel van de wedstrijd het beste worden omschreven als "natte kranten voetbal". Alleen in de eerste twintig minuten van de tweede helft speelde Gasselse formatie aardig voetbal. Dit leidde ook tot een tweetal kansen, maar tot een treffer kwam het niet. Voor alle jeugdteams van de VV Gassel zit de competitie 2004-2005 er nu officieel op.


Jeugdteam VV Gassel oefent tegen Engelse tegenstander
  |  zaterdag 21 mei 2005  |

Een jeugdteam van de VV Gassel, bestaande uit spelers van Gassel A1 en Gassel B1, zal op zondag 29 mei 2005 een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen een jeugdteam van Colebrook Royals uit Engeland. De aanvang van dit "internationale treffen" is 14:30 uur en plaats van handeling is het sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Ook voor de spelers van de selectie staat er nog een oefenwedstrijd tegen een niet alledaagse tegenstander op het programma. Op donderdag 26 mei a.s. zal er namelijk in plaats van te trainen een wedstrijd worden gespeeld tegen het team van de familie van Beuningen. De aftrap van dit duel staat gepland voor 20:00 uur. Uiteraard zal bij beide wedstrijden de kantine geopend zijn.


Komende zondag zes-tegen-zes-toernooi en jeugdtalentendag
  |  zaterdag 21 mei 2005  |

Zondag 22 mei a.s. organiseert voetbalvereniging Gassel weer haar jaarlijkse zes-tegen-zes-toernooi. Aan het toernooi dat zal worden gehouden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel doen ook dit jaar weer twaalf teams mee. In poule A zijn ingedeeld: familie van Boekel, familie de Kleijn, familie De Wit 1 en familie Peters-Siroen 1. Poule B bestaat uit: WZC, Gebr. van den Broek, familie van Raaij en De Biertiek. In poule C zijn ingedeeld: familie Peters-Siroen 2, familie De Wit 2, familie Arts en GKS. De eerste poulewedstrijden staan gepland voor 12:00 uur en de finale is om ongeveer half zes. Na de ongetwijfeld spannende finale en de prijsuitreiking volgt een feestelijke afsluiting met DJ Ronnie achter de draaitafel. Uiteraard zijn supporters van de deelnemende teams en andere belangstellenden van harte welkom. De toegang is gratis. Tegelijk met het zes-tegen-zes-toernooi vindt komende ook weer de jaarlijkse jeugdtalentendag plaats. Deze talentendag, die dit jaar voor de vierde maal wordt gehouden, is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Rabobank Land van Cuijk-Noord en Jos van den Broek Woninginrichting uit Gassel. De deelnemende jeudgspelers kunnen tijdens deze dag een aanval doen op de gevestigde records zoals deze vermeld staan op het "recordbord" in de kantine van VV Gassel. Niet verbeterde records blijven gehandhaafd, verbroken records verdwijnen van het bord en maken plaats voor de nieuwe. De onderdelen waarop de spelers van de F, E, D en C strijden zijn: 60 meter sprint, 400 meter loop, schottechniek, behendigheidsrace, baltechniek en ingooien. De talentendag begint om ongeveer 11:15 uur.


Gassel D1 verliest haar laatste competitiewedstrijd
  |  donderdag 19 mei 2005  |

Gassel D1 is er gisteravond niet in geslaagd om haar laatste wedstrijd uit de voorjaarscompetitie 2005 winnend af te sluiten. In Zeeland ging de Gasselse formatie met 9-0 onderuit tegen Festilent/Morgenzon D2. Van een faire wedstrijd was echter geen sprake want de thuisploeg vond het nodig om maar liefst negen spelers van de D1 op te stellen. Of dit nog een staartje zal krijgen is niet bekend. Jeugdvoorzitter Berry Arendse, die zelf bij de betreffende wedstrijd aanwezig was, heeft over deze gang van zaken inmiddels wel een klacht ingediend bij de KNVB.


Kampioensreceptie Gassel 1 op vrijdag 27 mei 2005
  |  woensdag 18 mei 2005  |

Ter gelegenheid van het behalen van het kampioenschap van de zesde klasse H door Gassel 1 op zondag 08 mei jl. organiseert het bestuur van VV Gassel op vrijdag 27 mei 2005 een kampioensreceptie. Plaats van handeling is de kantine van VV Gassel op het sportpark “de Oude Kamp” dat is gelegen aan de Ten Holtweg 10 te Gassel. Tijdens deze receptie, die begint om 19:00 uur, hebt u de gelegenheid om de spelers en technische staf van het eerste elftal (nogmaals) te feliciteren met hun kampioenschap. Het officiële gedeelte zal vervolgens duren tot ongeveer 20:30 uur, daarna is het gewoon voor iedereen een gezellig samenzijn. DJ Ronnie zal hierbij zorgen voor muzikale ondersteuning.


Kampioen Gassel 3 wint ook haar laatste competitiewedstrijd
  |  zaterdag 14 mei 2005  |

Gassel 3 heeft het seizoen 2004-2005 in stijl weten af te sluiten. De vorige week voor de tweede maal op rij kampioen geworden Gasselse formatie won op deze zaterdagavond ook haar laatste competitiewedstrijd. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen van NLC '03 3. Het was in de eerste helft de ploeg uit Lith die de score wist te openen. Het voor de rust spelende "B-elftal" van Gassel 3 kwam op gelijke hoogte door een treffer van Nicky Hendriks. Van een behoorlijke afstand schoot hij de bal buiten het bereik van de Lithse goalie tegen de touwen. De 1-1 ruststand leek ook de eindstand te gaan worden, want het "A-elftal" van Gassel 3 slaagde er maar niet om een tweede treffer te scoren. Zo'n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was de 2-1 dan toch een feit. Een fraai lobje van Bert Strik belandde tegen de lat, waarna Ad van Spijk de bal in de rebound alsnog binnen schoot. Met een fraaie volley joeg hij de bal in de rechterbovenhoek. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Herman Beekmans kregen alle spelers een bosje bloemen uitgereikt. Na het nemen van nog wat kampioensfoto's ging het feest in de kantine nog een tijdlang door. Onder het genot van een hapje van De Brouwketel, de sponsor van Gassel 3, en een drankje werd het een gezellige avond.
(van deze wedstrijd is ook een fotoserie)
.


Gassel A1 sluit voorjaarscompetitie 2005 af met monsterzege
  |  zaterdag 14 mei 2005  |

Gassel A1 heeft vandaag de voorjaarscompetitie 2005 afgesloten met een monsterzege. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Vitesse '08 A2 met maar liefst 9-3 verslagen. In de eerste helft kwam de A1 op een 2-0 voorsprong, maar nog voor de rust hadden de gasten de achterstand verkleind tot één treffer. Na de rust kwam de Gasselse doelpuntenmachine pas goed op gang, want de 2-1 voorsprong werd uitgebouwd naar 7-1. Bij die stand scoorde Vitesse '08 A2 haar tweede treffer. Vervolgens liep Gassel A1 weer uit naar 9-2, waarna vlak voor tijd de formatie uit Gennep de eindstand op 9-3 bepaalde. Van de negen Gasselse treffers werden er vier gescoord door Nicky Hendriks. Twan Broersma en Rob Roefs wisten beide elk tweemaal het vijandelijke net te laten bollen en ook Tom van Raaij pikte nog een doelpuntje mee. Ook in de thuiswedstrijd van Gassel B1 tegen SVS B1 vielen de nodige treffers. Helaas voor de Gasselnaren eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 4-7 stand, zodat de gasten uit Stevensbeek er met de drie punten vandoor gingen. Thijs van der Donk was de maker van twee van de vier Gasselse doelpunten, de andere twee treffers werden gescoord door Nord Strik en Paul Cornelissen. Net als voor de A1 stond ook voor Gassel F1 vandaag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Het lukte de Gasselse formatie niet om het seizoen te eindigen met een overwinning want JVC Cuijk F2 won in Gassel met 0-4. Voor Gassel E1 en Gassel F2 zat het seizoen 2004-2005 er vorige week al op. Gassel D1 speelt woensdag 18 mei a.s. haar laatste duel. Gassel B1 moet volgende week zaterdag nog een keer in actie komen.


VV Gassel website wint Grote Finale website-verkiezing
  |  woensdag 11 mei 2005  |

Vorige week kon u al op deze site lezen dat de VV Gassel website door een jury van dagblad De Gelderlander erg goed was gewaardeerd. Met een score van 26,0 punten verdiende deze website een plek in de Grote Finale in de verkiezing van beste website van voetbalclubs uit het Land van Cuijk en de gemeente Gennep. Vandaag werd in de rubriek De Derde Helft van De Gelderlander de uitslag van de Grote Finale gepubliceerd. De tien websites in de finale zijn door een drietal nieuwe juryleden beoordeeld op de ook in de voorronde gehanteerde criteria. Dat wil zeggen dat de websites werden beoordeeld op de actualiteit van het gebodene, de hoeveelheid informatie en het design. Een perfecte website zou negentig punten kunnen halen, een webflater zou op negen punten (op negen vlakken een 1,0) uitkomen. Na het tellen van de door de jury toegekende punten bleek de VV Gassel website samen met de website van hoofdklasser JVC Cuijk als beste uit de bus te zijn gekomen. De totaalscore van beide sites kwam uit op 70,5 punten. Dat was 3,5 punt meer dan de nummer drie, de website van VIOS uit Beugen. De redactie van De Gelderlander meldt verder dat door de andere verenigingen nog flink wat werk verzet zal moeten worden om de websites van JVC Cuijk en VV Gassel voorbij te kunnen streven. Uiteraard is de redactie van de VV Gassel website zeer verguld met deze uitverkiezing tot beste website.


VV Gassel website massaal bezocht na kampioenschap Gassel 1
  |  dinsdag 10 mei 2005  |

Het behalen van het kampioenschap door Gassel 1 heeft geleid tot een massaal bezoek aan de VV Gassel website. Het record wat betreft het meeste aantal bezoekers op één dag stond tot aan maandag 09 mei 2005 op 167 en dateerde van maandag 02 mei 2005. Dit record is gisteren werkelijk verpulverd. Uit de door Nedstat bijgehouden statistieken bleek vanmorgen dat de VV Gassel website op maandag 09 mei 2005 maar liefst 324 keer is bezocht. Een ongekend hoog aantal dat normaal gesproken de komende tijd en misschien zelfs wel nooit meer verbeterd zal worden. De komende dagen zijn ook nog de nodige bezoekers te verwachten gelet op de foto’s van de kampioenswedstrijd die vanaf vanavond op de site te zien zullen zijn. Andere records die de komende tijd dan ook ongetwijfeld scherper gesteld zullen worden zijn het bezoekersaantal per week en het bezoekersaantal per maand.


Gassel 1 kampioen na overtuigende 4-0 thuiszege op Heerewaarden
  |  zondag 08 mei 2005  |

Gassel 1 heeft op deze zondag 08 mei 2005 geschiedenis geschreven. Voor het eerst in 24 jaar wist het eerste elftal van de VV Gassel weer eens een kampioenschap te behalen. De titel van de zesde klasse H werd een feit dankzij een overtuigende 4-0 thuisoverwinning op Heerewaarden 1. Na een wat rommelige openingsfase was het in de elfde minuut uit een van de eerste aanvallen raak voor de Gasselse formatie. William de Kleijn gaf een diepe bal op Ruud de Kleijn die de bal vervolgens op beheerste wijze langs de uitkomende goalie van Heerewaarden in het doel tikte. Kort daarop werd Geert Ariëns binnen de zestien onderuit gehaald. Blijkbaar had alleen de scheidsrechter dit niet gezien, want hij weigerde een strafschop toe te kennen. In het kwartier dat hierop volgde hadden de gasten het betere van het spel en wist men ook een paar keer gevaarlijk door te komen. Doelman Gert-Jan Schook hield zijn doel echter schoon en bij één aanval belandde de bal in het zijnet. Na zo’n half uur wedstrijd leek Gassel na een goede aanval op 2-0 te gaan komen. Bart Loeffen had de doelman omspeeld en legde terug op Ruud de Kleijn. Zijn inzet werd echter door een Heerewaardense verdediger van de doellijn getrapt. Enkele minuten later stond het wel 2-0. William de Kleijn legde af op Ramon van der Venne die de bal vervolgens hard tegen de touwen schoot. In de tweede helft kende Gassel 1 weinig problemen meer. Achterin werd nauwelijks een kans weggegeven en het wachten was op de beslissende 3-0. Een aantal keren leek een derde Gasselse treffer aanstaande, maar onder andere de paal stond aanvankelijk nieuw Gassels succes in de weg. Een kwartier voor tijd lukte het de Gasselnaren dan toch om de kampioenswedstrijd definitief te beslissen. Bart Loeffen gaf de bal mee aan Ruud de Kleijn die vervolgens raak schoot. Vlak voor tijd pikte ook nestor Geert Ariëns nog een doelpuntje mee waarna het wachten was op het eindsignaal van scheidsrechter Kers. Dit liet niet lang op zich wachten en daarmee kon het kampioensfeest beginnen. Na de overhandiging van de bloemen en champagne konden de felicitaties van de in grote getale naar het Gasselse sportpark gekomen supporters in ontvangst worden genomen. Ondertussen ontstaken de leden van de Gasselse Kantine-Side een sfeervol vuurwerk. Vervolgens kregen alle spelers en leden van de technische staf op het veld een fraai kampioensshirtje uitgereikt met daarop de tekst “Het Vlaggeschip Gassel 1 kampioen seizoen 2004-2005”. Omstreeks kwart over vijf nam het hele stel plaats op de platte kar voor een ereronde door het centrum van Gassel. Bij terugkomst op het sportpark “de Oude Kamp” kregen de spelers en leden van de technische staf een muzikale felicitatie van Harmonie Meer Vreugd. Vervolgens sprak voorzitter Cor van Boekel de ploeg nog even toe waarna tenslotte ook trainer Eus van Vijfeijken nog een woordje deed. Hierna ging het kampioensfeest in de kantine onder begeleiding van DJ Rob Roefs nog tot in de late uurtjes door.
(van deze wedstrijd is ook een fotoserie)
.


Gassel 3 haalt voor tweede jaar op rij kampioenschap binnen
  |  zondag 08 mei 2005  |

Zondag 08 mei 2005 werd een extra feestelijke dag voor de VV Gassel omdat ook Gassel 3 op deze dag het kampioenschap binnen haalde. Normaal gesproken hadden de Gasselnaren pas volgende week in de thuiswedstrijd tegen het Lithse NLC ’03 3 de titel kunnen pakken, maar omdat concurrent Achilles Reek 4 onverwachts thuis met 3-5 verloor van FC Uden 7 zou één punt voldoende zijn om vandaag al kampioen te worden. Dat ene punt moest worden gehaald in de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot GVV ’57 4 uit Grave. Bij de rust lagen de Gasselnaren nog steeds op titelkoers want de eerste helft verliep doelpuntloos. Zo’n zeven minuten voor tijd was het Jeroen Nibbeling die voor een 0-1 voorsprong zorgde. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Jeroen Nibbeling die doel trof en daarmee het kampioenschap veilig stelde. Omdat het derde elftal had aangegeven een eventueel kampioensfeest pas op zaterdag 14 mei 2005 te willen vieren, bleef het op deze zondag bij een kort woordje van de voorzitter, één bos bloemen en een blad bier. Voor Gassel 3 is het overigens het twee kampioenschap op rij want ook vorig seizoen werd de ploeg kampioen. Drie keer is scheepsrecht zal echter een moeilijke opgave worden voor het derde elftal want door het kampioenschap promoveren de Gasselnaren van de reserve zesde klasse naar de reserve vijfde klasse. Gassel 2 sloot haar eerste seizoen in de vijfde klasse af met een 5-3 thuisoverwinning op Boekel Sport 6. Al heel vroeg in de wedstrijd zette Edwin Hendriks de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong. Wat later in de eerste helft werd het 2-0 door een eigen doelpunt van de ploeg uit Boekel. Een eigen doelpunt van Frank ten Haaf in de veertigste minuut betekende een 2-1 ruststand. De tweede helft was nog maar amper aan de gang of de stand was weer in evenwicht. Tim Jaspers bracht de Gasselse formatie daarna weer op voorsprong, maar opnieuw lukte het Boekel Sport 6 om de gelijkmaker te scoren. In het laatste kwartier stelde het tweede elftal de drie punten dan toch nog veilig. Eerst was het Edwin Hendriks die met zijn tweede treffer van de dag de score naar 4-3 tilde, waarna Tim Jaspers zorgde voor een 5-3 eindstand. Gassel 4 eindigde het seizoen met een nederlaag tegen Vianen Vooruit 3. In Vianen werd het 4-3 voor de thuisploeg. Van de drie Gasselse doelpunten nam Marc Peters er twee voor zijn rekening. De andere treffer kwam van de voet van Joland Thijssen. Gassel dames 1 slaagde er op eigen veld niet in om de laatste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Het dameselftal verloor met 1-4 van DAW dames 1. In het eerste half uur waren de Gasselse dames zeker niet minder dan het hooggeklasseerde DAW. Kansjes om tot scoren te komen waren er zeker, maar deze werden onbenut gelaten. In de dertigste minuut lukte het de dames uit Schaijk wel om te scoren. Echter nog voor de rust bracht Puck van Iersel met een prima binnen geschoten strafschop de stand weer in evenwicht. In het eerste kwartier na de rust wist DAW dames 1 tot tweemaal toe te scoren en zo een 1-3 voorsprong te nemen. Wat later in de tweede helft werd het 1-4 en was de wedstrijd gespeeld.


Prima uitzege Gassel A1, Gassel F2 sluit af met verlies
  |  zaterdag 07 mei 2005  |

Gassel A1 heeft vandaag een prima uitzege behaald. De Gasselnaren wonnen in Langenboom met 2-4 van SES A1. Nadat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong was gekomen, was het Twan Broersma die Gasselse formatie weer langszij bracht door een gestopte inzet van Nicky Hendriks in de rebound alsnog binnen te schieten. Wat later in de eerste helft scoorde Twan Boersma opnieuw. Ditmaal reageerde hij uiterst attent toen de bal na een corner uit de kluts voor zijn voeten belandde. Met een prima binnen geschoten vrije trap bracht Bram Driessen daarna de stand op 1-3. Door een tweede treffer van SES A1 was de ruststand 2-3. In de tweede helft hadden de Gasselnaren het met de straffe wind tegen erg moeilijk. Bijna de gehele helft lag de ploeg onder druk. Het lukte de ploeg uit Langenboom echter niet om na de rust tot scoren te komen. Uit een van de spaarzame uitvallen was Gassel A1 nog wel eenmaal succesvol. Martijn Sprengers gaf de assist en Nicky Hendriks rondde het doeltreffend af. Voor Gassel F2 viel er op deze regenachtige zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Toxandria F3 weinig eer te behalen. De tegenstander uit Rijkevoort was gewoon nog een maatje te groot voor de wel hardwerkende Gasselse ploeg. Alleen Bart van Spijk was namens Gassel F2 vroeg in de wedstrijd bij een 0-0 tusstanden dichtbij een doelpunt. Hij scoorde echter niet. De gasten uit Rijkevoort wisten in het resterende deel van de wedstrijd wel regelmatig doel te treffen. De sportieve wedstrijd kende uiteindelijk een eindstand van 0-6. De wedstrijd tegen Toxandria F3 was voor de Gasselnaren overigens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De andere jeugdteams van de VV Gassel hoefden vandaag niet in actie te komen.


Komende zondag erop of eronder voor Gassel 1
  |  vrijdag 06 mei 2005  |

Voor Gassel 1 is het komende zondag erop of eronder. De thuiswedstrijd tegen Heerewaarden 1 moet gewonnen geworden om de titel in de zesde klasse H te kunnen pakken. Bij een gelijkspel of nederlaag zal het Harense SBV 1 kampioen zijn en moeten de Gasselnaren gaan proberen om via de nacompetitie alsnog promotie naar de vijfde klasse te kunnen bewerkstelligen. Makkelijk zal het thuisduel tegen de formatie uit Heerewaarden zeker niet worden want in de uitwedstrijd wist Gassel 1 slechts met veel moeite een 0-1 zege te behalen. Komt dus allen zondagmiddag 08 mei a.s. naar het sportpark "de Oude Kamp" in Gassel om het eerste elftal te steunen in haar jacht op de titel. Ook voor Gassel 3 staat er komende zondag veel op het spel. De Gasselnaren spelen om 10:30 uur uit tegen gemeentegenoot GVV '57 4 uit Grave. Bij winst lijkt het kampioenschap van de reserve zesde klasse 653 de Gasselse formatie niet meer te kunnen ontgaan. Mocht de enig overgebleven concurrent om de titel, Achilles Reek 4, zondag punten laten liggen en de Gasselnaren pakken wel de volle winst dan is de titel komende zondag zelfs al een feit. Bij winst van zowel Gassel 3 als de ploeg uit Reek an valt de beslissing op zaterdag 14 mei 2005. Gassel 3 speelt dan namelijk om 18:00 uur haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. In Gassel is NLC '03 3 uit Lith dan de tegenstander. Voor Gassel 2, Gassel 4 en Gassel dames 1 zit de competitie 2004-2005 er na komende zondag op. Voor geen van deze drie teams staat er op deze laatste speeldag nog wat op het spel behalve dan de eer. Het tweede elftal en het dameselfal eindigen met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Boekel Sport 6 en het Schaijkse DAW dames 1. Gassel 4 dient zondag af te reizen naar Vianen voor het duel tegen Vianen Vooruit 3. Wat betreft de jeugd is het dit weekend een vrij rustig programma. Alleen Gassel F2 en Gassel A1 hoeven in actie te komen. De F2 speelt om 09:15 uur thuis tegen Toxandria F3 uit Rijkevoort en voor de A1 wacht om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen SES A1 uit Langenboom.


Aanvangstijdstip laatste wedstrijden Gassel 3 gewijzigd
  |  donderdag 05 mei 2005  |

De aanvangstijden van de laatste twee competitieduels van Gassel 3 zijn gewijzigd. Zo is de aftrap van de voor komende zondag op het programma staande uitwedstrijd tegen het Graafse GVV '57 4 op verzoek van de ploeg uit Grave vervroegd van 11:00 uur naar 10:30 uur. De aftrap van de kampioenswedstrijd tegen NLC '03 3 op zaterdag 14 mei 2005 is verschoven van 16:00 uur naar 18:00 uur. Dit laatste was noodzakelijk omdat op die zaterdag ook de A1 en B1 een thuiswedstrijd moeten afwerken.


Lovende woorden De Gelderlander voor VV Gassel website
  |  woensdag 04 mei 2005  |

In de door dagblad De Gelderlander gehouden verkiezing Voetbalwebsite van het jaar is de VV Gassel website vandaag overtuigend winnaar geworden van de negende voorronde. De redactie van het dagblad is zeer lovend over de Gasselse website en heeft het zelfs over een webjuweel. In de krant staat letterlijk: "De Gasselse voetbaltrots is online te vinden op www.vvgassel.nl. Eigenlijk valt op de webstek álles te vinden. Zelfs de GKS (Gasselse Kantine-Side, de plaatselijke harde kern). Het bijhouden van dit webjuweel moet karrenvrachten tijd kosten. Ook een voetbalpool is georganiseerd. Ontbreekt er dan niets in Gassel? Jawel: foto's bij de historie." De volgende punten worden toegekend: Hoeveelheid informatie: 9,5. Actualiteit: 9,0. Design: 7,5. Oftewel een totaalscore van 26,0 punten. Ter vergelijk de websites van SIOL en SCV '58 scoorden respectievelijk een totaal van 19,0 en 16,5 punten. Uiteraard is de redactie van de VV Gassel website trots op deze prachtige cijferlijst. Naast de VV Gassel website hebben zich nog negen andere websites van verenigingen uit de regio geplaatst voor de Grote Finale.


Training selectie op Hemelvaartsdag gaat gewoon door
  |  woensdag 04 mei 2005  |

Donderdag 05 mei a.s., Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag, staat er voor de spelers van de selectie gewoon een training op het programma. Deze training begint zoals gebruikelijk om 20:00 uur en is voor de spelers de laatste voorbereiding op de kampioenswedstrijd tegen Heerewaarden van komende zondag. Voor de spelers van het dameselftal is er donderdagavond geen training. Zij hebben van hun trainer Frans Peters een avond vrijaf gekregen.


Nieuwe speeldata voor wedstrijden Gassel B1 en Gassel D1
  |  maandag 02 mei 2005  |

De zaterdag 30 april jl. uitgestelde thuiswedstrijd van Gassel B1 tegen Juliana Mill B2 is door de KNVB opnieuw vastgesteld voor maandag 09 mei 2005. De aanvang van het duel is om 19:00 uur. Ook Gassel D1 moet nog een keer aantreden voor een doordeweekse wedstrijd. De aanvankelijk voor zaterdag 14 mei 2005 op het programma staande uitwedstrijd tegen Festilent/Morgenzon D2 uit Zeeland is namelijk door de KNVB verplaatst naar woensdag 18 mei 2005. Ook de aftrap van dit duel staat gepland voor 19:00 uur.


Gassel 1 en Gassel 3 krijgen titel in zicht na belangrijke zeges
  |  zondag 01 mei 2005  |

Gassel 1 heeft vandaag opnieuw een hele belangrijke overwinning weten te behalen. In Lith werd met 1-2 gewonnen van het op een derde plaats staande NLC '03 1. De start van de Gasselnaren kon haast niet beter want al in de derde minuut van de wedstrijd was het uit de eerste de beste aanval raak. Een vrije trap van Geert Ariëns werd door Bart Loeffen doorgekopt op Ruud de Kleijn die vervolgens van dichtbij raak schoot. Na deze vroege voorsprong liet Gassel 1 het initiatief wat aan de tegenstander. Deze had hierdoor wel het nodige balbezit, maar die keren dat het gevaarlijk dreigde te worden greep de Gasselse defensie goed in. Na zo'n half uur spelen scoorde de Gasselse formatie opnieuw. Ditmaal was Ruud de Kleijn de aangever en Bart Loeffen diegene die het doeltreffend afrondde. Op slag van rust kregen de Gasselnaren een tegenvaller te verwerken want na een voorzet over de rechterflank kopte een der NLC-spitsen de bal achter doelman Gert-Jan Schook. Aan het begin van de tweede helft had Gassel 1 pech want een kopbal van Geert Ariëns belandde tegen de onderkant van de lat. Gaandeweg de tweede helft begon het warme weer steeds meer zijn tol te eisen. Goed verzorgde aanvallen werden schaars en het werd een heuse uitputtingsslag. Doordat de thuisploeg meer en meer risico's moest gaan nemen in de jacht op gelijkmaker, kwamen er voor Gassel 1 kansen op de 1-3. Pogingen van Wim Linders, Michel Hendriks en William de Kleijn leverde echter geen beslissende derde treffer op waardoor het tot het einde toe reuze spannend bleef. De Gasselnaren hielden stand en kunnen hierdoor op de laatste speeldag op het eigen sportpark "de Oude Kamp" het kampioenschap in de zesde klasse H binnen halen. Winst op Heerewaarden is hiervoor echter wel noodzakelijk. Voor Gassel 2 stond er in de uitwedstrijd tegen Festilent/Morgenzon 4 niets meer op het spel. De 3-1 nederlaag die de ploeg leed was echter niet nodig geweest want tachtig minuten lang speelden de Gasselnaren met een man meer na een vroege rode kaart van een speler van de thuisploeg. Bij een 1-0 achterstand bracht Silvo Lemmers het tweede elftal nog wel langszij, maar vervolgens was het toch weer de ploeg uit Zeeland die tweemaal wist te scoren. De 3-1 ruststand zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Net als Gassel 1 deed ook Gassel 3 deze zondag uitstekende zaken in de strijd om de titel. Door de enig overgebleven concurrent Achilles Reek 4 met 3-2 te verslaan hebben de Gasselnaren met nog twee wedstrijden te spelen nu een voorsprong van drie verliespunten. In het eerste kwartier speelde het derde elftal gewoon goed en dit leverde een verdiende 2-0 voorsprong op. Na de openingstreffer van Willie Strik was het kort daarop Ronnie Derks die eveneens doel trof. Via twee goals waar toch wel een buitenspelluchtje aan zat, wisten de gasten uit Reek nog voor de rust de stand weer gelijk te trekken. In een spannende tweede helft met een licht overwicht voor Gassel 3 was het uiteindelijk A-junior Twan Broersma die met een prima doelpunt de Gasselse formatie een stuk dichter bij de titel in de reserve zesde klasse 653 bracht. Gassel 4 ontpopt zich de laatste weken als een echte kampioenendoder. Ditmaal was het het op een tweede plaats staande OSS '20 6 dat aan de zegekar werd gebonden. Na een 1-0 ruststand door een treffer van Peter Goossens kwamen de Gasselnaren in de tweede helft op 2-0 door Robin Nibbeling. Na een tegendoelpunt van de gasten uit Oss zorgden treffers van Bart Meijer en Anton de Wit uiteindelijk voor een verdiende 4-1 overwinning. Ook Gassel dames 1 moest deze speeldag afreizen naar Lith voor een duel tegen NLC '03. Heel vroeg in de wedstrijd kwamen de Gasselse dames op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van de Lithse dames. Niet zo heel veel later wist Ingrid Jaspers met een fraai schot van afstand de marge te verdubbelen tot twee. In de tweede helft lukte het de Gasselse dames aanvankelijk niet om de score verder op te voeren. Pas zo'n vijf minuten voor tijd was het voor de derde maal deze ochtend raak. Ingrid Jaspers legde bal breed op Jana Peters die vervolgens met een schot vanaf de rand van de zestien de bal tegen de touwen schoot.Terug naar het archief