NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2008


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2008. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Vier records verbeterd tijdens geslaagde jeugdtalentendag
  |  maandag 26 mei 2008  |

Zondag 25 mei 2008 vond op sportpark "de Oude Kamp" in de Gassel weer de jaarlijkse jeugdtalentendag van de VV Gassel plaats. Ook dit jaar was het weer een geslaagd evenement. Nadat alle onderdelen waren afgewerkt bleken uiteindelijk vier records scherper te zijn gesteld door de jeugdspelers in de leeftijdscategorie van de F tot en met de C. Dit is wel wat minder dan in voorgaande jaren. Opvallend is dat de vier records keurig zijn verdeeld over de vier leeftijdscategorieën. Bij de F-jeugd wist Don van de Wiel het record op het onderdeel ingooien scherper te stellen. Bij de E-jeugd zorgde Djimon Reinen ook voor nieuw ingooirecord. Het record op de 60 meter sprint voor de D-jeugd werd aangescherpt door Sten van den Broek en bij de C-jeugd stelde Roel Strik het record op de behendigheidsrace scherper. Zoals de laatste jaren gebruikelijk werd er op basis van de scores op de diverse onderdelen ook een sportman of -vrouw van het jaar gekozen. Uiteindelijk werd Don van de Wiel uitgeroepen tot sportman van het jaar 2008. Cas van Houtum en Jochem Baltussen werden respectievelijk tweede en derde. Hieronder vindt u een overzicht van de vier records die afgelopen zondag tijden de jeugdtalentendag scherper zijn gesteld en die een plekje zullen krijgen op het recordbord in de kantine. Overigens was de talentendag ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door Jos van den Broek Woninginrichting en Rabobank Land van Cuijk - Maasduinen.

VERBETERDE RECORDS JEUGDTALENTENDAG 2008
|  Onderdeel  | |  Naam  | |  Record nieuw  | |  Record oud  |
|  F-JEUGD  |
 Ingooien  Don van de Wiel  13,75 meter  13,40 meter
|  E-JEUGD  |
 Ingooien  Djimon Reinen  14,05 meter  13,90 meter
|  D-JEUGD  |
 60 meter sprint  Sten van den Broek  8,25 seconden  8,48 seconden
|  C-JEUGD  |
 Behendigheidsrace  Roel Strik  18,53 seconden  18,99 secondenTeam KPG winnaar van zes-tegen-zes-toernooi VV Gassel
  |  maandag 26 mei 2008  |

Tegelijk met de jeugdtalentendag vond afgelopen zondag ook het jaarlijkse zes-tegen-zes-toernooi van de VV Gassel plaats. Na een aantal doelpuntrijke en spannende poulewedstrijden bleek dat de teams van Amazing Mazda 323, familie de Kleijn, KPG en Van Raaij United zich voor de halve finale hadden geplaatst. In deze halve finale was KPG met 6-1 duidelijk nog wat te sterk voor Amazing Mazda 323. In de andere halve eindstrijd bleken de familie de Kleijn en Van Raaij United erg aan elkaar gewaagd. In een spannend duel wist de familie de Kleijn uiteindelijk nipt met 4-3 te winnen. Dit betekende dat Van Raaij United en Amazing Mazda 323 via het nemen van strafschoppen mochten gaan uitmaken wie derde werd en wie vierde. De strijd om het brons werd door Van Raaij United met 4-2 gewonnen. Vervolgens was het tijd voor de finale tussen KPG en familie de Kleijn. Een echt spannende finale werd het niet. De jeugdige ploeg van KPG versloeg de wat oudere maar geroutineerde familie de Kleijn overtuigend met 10-3. Uiteraard werd er ook dit jaar weer een sportiviteitsprijs uitgereikt. Winnaar hiervan werd de familie Peters-Siroen. Na de prijsuitreiking bleef het nog een tijdlang gezellig in de kantine van VV Gassel.


Wedstrijdprogramma zes-tegen-zes-toernooi 25 mei 2008
  |  zaterdag 24 mei 2008  |

Door de evenementencommissie van de VV Gassel is inmiddels het wedstrijdprogramma bekend gemaakt voor het zes-tegen-zes-toernooi dat op zondag 25 mei 2008 wordt gehouden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Doordat onder meer de families de Wit en Arts verhinderd zijn, is aantal deelnemende teams wat lager dan bij voorgaande edities. In Poule 1 zitten Amazing Mazda 323, Biertiek, GKS en Van Raaij United. Poule 2 bestaat uit KPG, Familie de Kleijn en Peters-Siroen. Hieronder vindt u het complete programma.

Wedstrijdprogramma zes-tegen-zes-toernooi 25 mei 2008
  Aanvang   Veld 1   Veld 2
  12:30 uur   Amazing Mazda 323 - Biertiek   GKS - Van Raaij United
  13:00 uur      KPG - Familie de Kleijn
  13:30 uur
Lunchpauze i.v.m. Jeugdtalentendag
  14:00 uur   Biertiek - GKS   Van Raaij United - Amazing Mazda 323
  14:30 uur      Familie de Kleijn - Peters-Siroen
  15:00 uur   GKS - Amazing Mazda 323   Biertiek - Van Raaij United
  15:30 uur   Peters-Siroen - KPG   
  16:30 uur   Winnaar poule 1 - Nummer 2 poule 2   Winnaar poule 2 - Nummer 2 poule 1
  17:00 uur   Verliezersfinale (penalties)   
  17:15 uur   Finale   


Win fraaie geldprijzen in de Gasselse EK-2008 voetbalpool!
  |  dinsdag 20 mei 2006  |

Net als bij eerdere EK’s en WK’s is ook voor het EK-2008 een leuke voetbalpool georganiseerd waarbij een aantal fraaie (belastingvrije) geldprijzen te winnen zijn. Bedoeling van de voetbalpool is ook dit keer weer dat u allerlei zaken voorspelt, zoals de eindstanden van de groepswedstrijden, het aantal doelpunten, welk team Europees kampioen wordt en welke speler van het Nederlands Elftal als eerste een gele kaart krijgt. Deelnameformulieren zullen nog deze week in Gassel huis aan huis worden verspreid. Ook zijn deelnameformulieren vanaf woensdag 21 mei verkrijgbaar in de kantine van VV Gassel, bij de Gasselse horeca en bij de leden van de organisatie (Rudy Derks en Maurice Willems). De spelregels, puntentelling alsmede de verdeling van het prijzengeld staan op het formulier vermeld. Na iedere speeldag zal op de VV Gassel website een actuele tussenstand worden geplaatst. Voor eventuele vragen over de voetbalpool kunt u contact opnemen met de leden van de organisatie. Speel dus gezellig mee in de EK-2008 voetbalpool en maak kans op één van de fraaie geldprijzen!


Komende donderdag laatste training dameselftal en selectie
  |  dinsdag 20 mei 2008  |

Donderdag 22 mei 2008 staat voor het dameselftal van de VV Gassel de laatste training van het seizoen 2007-2008 op het programma. Ook voor de spelers van de selectie is komende donderdag voorlopig de laatste gelegenheid om nog wat trainingsarbeid te verrichten. In voorgaande jaren bestond de laatste training van de dames en selectie altijd uit een groot partijspel met gemengde teams. Waarschijnlijk zal dat ook dit jaar weer het geval zijn. Vanaf maandag 26 mei 2008 mogen de speelvelden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een tijdlang niet gebruikt worden vanwege het noodzakelijke zomerse veldonderhoud. De eerste trainingen van het seizoen 2008-2009 staan voor begin augustus op de agenda. De exacte data zullen nog op deze website gepubliceerd worden.


Evenementencommissie organiseert weer jeugdtalentendag
  |  dinsdag 20 mei 2008  |

Op zondag 25 mei 2008 zal er voor de Gasselse F, E, D en C jeugd voor de zevende maal in de geschiedenis een talentendag gehouden worden. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de RABO-bank Land van Cuijk en Maasduinen en woninginrichting Jos van den Broek. De deelnemers kunnen tijdens deze dag een aanval doen op de gevestigde records, zoals deze vermeld staan op het "recordbord" in de kantine van VV Gassel. Niet verbeterde records blijven gehandhaafd. Verbroken record maken plaats voor het nieuwe en verdwijnen van het bord. Per team strijden de spelers op de volgende onderdelen: 60 meter sprint, 400 meter loop, schottechniek, behendigheidsrace, baltechniek en ingooien. De jeugdspelers worden verwacht om 11.00 uur op sportpark "de Oude Kamp". Er wordt deze dag dan een lunch verzorgd voor de jeugdspelers en er is o.a. een springkussen aanwezig. Natuurlijk zijn vaders, moeders, broers, zussen, opa's, oma's, vrienden, familie en bekenden van harte welkom om zijn of haar pupil aan te moedigen. De evenementencommissie verwelkomt U graag op zondag 25 mei 2008 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Geen wedstrijd voor veteranenelftal op zaterdag 24 mei 2008
  |  dinsdag 20 mei 2008  |

Het veteranenelftal van de VV Gassel zal komende zaterdag niet in actie komen. Eigenlijk stond voor de Gasselnaren een thuisduel tegen Union op de agenda, maar beide teams kunnen niet genoeg spelers bijeen krijgen. Een nieuwe datum voor de betreffende wedstrijd is nog niet bekend.


Gasselse veteranen verliezen derby tegen HBV veteranen
  |  zaterdag 17 mei 2008  |

Het veteranenelftal van de VV Gassel heeft het deze zaterdag niet kunnen bolwerken tegen de veteranen van HBV uit Beers. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel ging de derby met 0-6 verloren. In de eerste helft was sprake van een aardig gelijkopgaande wedstrijd. Over en weer waren er kansen, maar doelpunten bleven aanvankelijk uit. Aan Gasselse zijde had Ronny van Gemert bijna succes. Zijn inzet belandde echter op de kruising. Tien minuten voor het rustsingaal kwamen de bezoekers via een schot in de lange hoek op een 0-1 voorsprong. Op slag van rust kregen de Gasselnaren een tweede tegentreffer te verwerken. Ondanks wat omzettingen in de Gasselse formatie scoorde HBV veteranen in de tweede helft de 0-3. Hiermee was het duel beslist. Uiteindelijk kregen de Gasselse veteranen nog drie doelpunten meer tegen. Kansen op een eretreffer waren er zeer zeker, maar onder meer een inzet van Henk Barten ging nipt voorlangs en een lob van Berny Rooyackers werd nog net door de Beerse goalie uit het doel getikt.


Inhaalthuiswedstrijd Gassel 4 tegen Constantia 5 vervallen
  |  woensdag 14 mei 2008  |

Als laatste seniorenelftal van de VV Gassel is nu ook Gassel 4 officieel klaar met de competitie 2007-2008. Eigenlijk zou het vierde elftal donderdag 15 mei 2008 nog in actie komen voor een inhaalthuiswedstrijd tegen Constantia 5 uit Wanroij, maar in overleg tussen beide verenigingen is besloten om het betreffende duel te laten vervallen.


Veteranenelftal VV Gassel boekt eerste uitzege in historie
  |  zondag 10 mei 2008  |

Zaterdag 10 mei 2008 is een heuglijke dag geworden voor het veteranenelftal van de VV Gassel. Niet alleen had de ploeg sinds lange tijd weer genoeg spelers om in actie te komen, ook werd de eerste uitzege van dit seizoen een feit. In Groesbeek werd Germania veteranen 2 met 3-5 verslagen. Het was de thuisploeg die als de score opende. De Gasselse gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Uit een voorzet van Bart Meijer schoot Ronny van Gemert de bal achter de Groesbeekse doelman. Vervolgens kwamen de Gasselnaren opnieuw op achterstand. Via Ronny van Gemert werd het daarna 2-2. Alleen voor de keeper schoof hij de bal rustig in het doel. Vlak voor de rust kwamen de Gasselse veteranen op een 2-3 voorsprong. Bart Meijer rondde een solo af met een schot in de korte hoek. In de tweede helft leidde een succesvol uitgevoerde counter van de thuisploeg tot de gelijkmaker. De Gasselnaren lieten het er niet bij zitten en gingen op jacht naar een nieuwe voorsprong. Deze zou er ook komen. Henk ten Haaf bracht met een splijtende dieptepass Bart Meijer in stelling. Zijn voorzet werd door Ronny van Gemert doeltreffend afgerond. Vlak voor tijd besliste Bart Meijer met een vijfde Gasselse treffer de wedstrijd.


Gassel 2 kampioen reserve 5e klasse 522 na ruime uitzege
  |  vrijdag 09 mei 2008  |

Gassel 2 heeft zich afgelopen donderdagavond verzekerd van de titel in de reserve 5e klasse 522. In Mill werd in het bijzijn van een grote schare Gasselse supporters met 1-6 gewonnen van Juliana Mill 5 waarmee het kampioenschap definitief werd binnen gehaald. Na een rommelig begin kwamen de Gasselnaren na zo'n tien minuten wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Ruud de Kleijn. Halverwege de eerste helft was het opnieuw raak voor het tweede elftal van de VV Gassel. Een voorzet van Ruud de Kleijn werd door een Millse verdediger in het eigen doel gekopt. Van goed voetbal was van beide kanten geen sprake, maar de spanning vergoedde veel. Nog voor de rust wist de thuisploeg via een benutte strafschop de achterstand te verkleinen tot één treffer. In de tweede helft probeerde Gassel 2 met een derde doelpunt de wedstrijd definitief te naar haar hand te zetten, maar aanvankelijk zonder resultaat. Wel kreeg de ploeg diverse corners en vrije trappen te nemen. Aan de andere was Juliana Mill 5 nog een enkele keer gevaarlijk. Een minuut of twintig voor tijd scoorde Ruud de Kleijn de belangrijke 1-3. Toen het vlak daarop ook nog 1-4 werd door Bas van Raaij was het helemaal gedaan met de Millse tegenstand. Uiteindelijk werden de aanwezige Gasselse toeschouwers op nog twee doelpunten meer getrakteerd. Eerst was het Ronny van Gemert die met een geplaatste boogbal de Millse doelman verschalkte en vlak voor tijd rondde Ruud de Kleijn een vlotte aanval doeltreffend af. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de titel officieel een feit en konden de bloemen in ontvangst worden genomen. Uiteraard werden er ook de nodige champagneflessen ontkurkt. Na de felicitaties van de aanwezige supporters en sponsor Bert van de Lockant gingen de spelers en technische snel naar Gassel voor een rondje door het dorp met de platte kar. Vervolgens werd het behaalde kampioenschap nog lang gevierd in de kantine van VV Gassel. Uiteraard zijn er van de kampioenswedstrijd en de feestelijkheden na afloop ook foto’s.
(klik hier voor een fotoserie)
.


Gassel dames 1 eindigt competitie 2007-2008 met gelijkspel
  |  woensdag 07 mei 2008  |

Gassel dames 1 is het seizoen 2007-2008 geëindigd met een gelijkspel. Afgelopen dinsdagavond werd het in Nuland 0-0 tegen Nulandia dames 1. In een mooi gelijkopgaand duel waren er kansen over en weer, maar lukte het geen van beide formaties om de bal tegen de touwen te krijgen. Het doelpuntloze gelijkspel was dan ook een terechte uitslag.


Gassel 1 sluit af met gelijkspel, zeges Gassel 2, 3, 4 en dames
  |  zondag 04 mei 2008  |

Gassel 1 heeft de competitie 2007-2008 vandaag afgesloten met een gelijkspel. In Rijkevoort werd het tegen Toxandria 1 0-0. Bij de Gasselse formatie maakten de A-spelers Paul Barten, Guido Sprengers, Nord Strik en Rik Verbruggen hun debuut. In de eerste helft wisten beide formaties weinig doelgevaar te stichten. Vlak na de rust was Ramon van der Venne bijna succesvol nadat de Rijkevoortse keeper een schot van Johan Jaspers niet klemvast kon krijgen, maar hij schoot in het zijnet. Aan de andere kant moest doelman Tom van Raaij ook enkele malen handelend optreden. Vlak voor tijd leek de thuisploeg alsnog de score te openen, maar William de Kleijn kon de Rijkevoortse inzet nog net van de lijn halen. Door het gelijke spel is Gassel 1 het seizoen 2007-2008 geëindigd op 24 punten, precies evenveel als vorig seizoen. Gassel 2 boekte deze zondag wederom een belangrijke zege in de titelstrijd. In Velp wonnen de Gasselnaren met 0-3 van SCV '58 2. Al vroeg in de wedstrijd kwam de Gasselse formatie op voorsprong. Robin Nibbeling stuurde Dirk Verbruggen de diepte in, die de bal vervolgens tegen de touwen knalde. Halverwege de eerste helft was het opnieuw raak voor Gassel 2. Robin Nibbeling schoot een vrije trap rechtstreeks achter de Velpse doelman. In het restant van de eerste helft hadden de Gasselnaren de kans om de voorsprong nog wat uit te bouwen, maar het bleef 2-0. Een minuut of tien na de rust had Krijn van Raaij de 3-0 op zijn hoofd, maar zijn kopbal zeilde net over. Daarna kwam de thuisploeg meer en meer opzetten waardoor de Gasselnaren wat onder druk kwamen staan. De aansluitingstreffer hing in de lucht, maar de lat voorkwam een Velpse treffer. Een minuut of zeven voor tijd scoorde Maurice Willems de 0-3 en waren de drie punten definitief veilig gesteld. Winst was er deze wedstrijdronde ook voor Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1. Het derde elftal van de VV Gassel versloeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel het Boxmeerse Olympia '18 9 met 2-1. Na een 0-1 achterstand bij de rust stelden de Gasselnaren in de tweede helft alsnog orde op zaken. Eerst was het Paul Cornelissen die met een mooi strak schot vanaf de rand van de zestien doel trof. De winnende Gasselse treffer kwam op naam van John Hendriks. Uit een corner kopte hij raak. Gassel 4 won net als Gassel 2 van een gemeentegenoot. Het thuisduel tegen SCV '58 3 werd overtuigende met 8-2 gewonnen. Na de openingstreffer van de bezoekers maakte Anton de Wit er na een assist van Mark Janssen 1-1 van. Even later nam Anton de Wit ook het tweede Gasselse doelpunt voor zijn rekening. Aangever was dit keer Arno Brans. Gassel 4 had de smaak nu te pakken en na voorbereidend werk van Peter de Wit maakte Joland Thijssen er 3-1 van. Na een ouderwetse solo scoorde Arthur Rikken vervolgens de 4-1. Uit een voorzet van Anton de Wit scoorde Joland Thijssen 5-1. Nog voor de rust was de zesde Gasselse treffer een feit. Na een assist van Piërre Arts rondde Peter de Wit doeltreffend af. In de tweede helft bracht Peter Goossens na voorbereidend werk van Peter de Wit de 7-1 op het scorebord. Na een Velpse tegentreffer bepaalde Arno Brans de eindstand op 8-2. Peter de Goossens verzorgde de assist bij dit doelpunt. Gassel dames 1 boekte in Reek een mooie uitoverwinning op het hoger geklasseerde Achilles Reek dames 1. Het dameselftal van de VV Gassel zegevierde met 1-3. Het was de thuisploeg die de score opende. Jana Peters zorgde daarna voor de gelijkmaker na een voorzet van Billie Cuppen. In de tweede helft sloegen de Gasselse dames nog tweemaal toe. Janneke Raemakers scoorde de 1-2 na voorbereidend werk van Jana Peters. De laatste treffer van de wedstrijd werd eveneens gescoord door Janneke Raemakers. De voorzet kwam ditmaal van de voet van Sanne Hendriks. Voor Gassel 1 en 3 zit de competitie er na vandaag op. Gassel 2, 4 en de dames moeten nog eenmaal aan de bak.


Belangrijke winst Gassel 2, fraaie stunt Gassel 3 tegen koploper
  |  donderdag 01 mei 2008  |

Hemelvaartsdag 2008 is een succesvolle speeldag geworden voor de VV Gassel. De drie seniorenteams die vandaag in actie kwamen, wisten alledrie hun wedstrijd te winnen. Gassel 2 pakte op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel drie belangrijke punten door SES 3 met 2-0 te verslaan. De Gasselnaren kwamen sterk uit de startblokken en waren al vrij snel dichtbij de openingstreffer. Inzetten van Bas van Raaij en Bart Bulkens werden echter net op het laatste moment nog geblokt. Na zo'n twintig minuten spelen onderschepte Robin Nibbeling de bal op de rechterflank. Hij stoomde vervolgens op richting het vijandelijke strafschopgebied en met een strakke diagonale schuiver wist hij de Langenboomse doelman te passeren. Nog voor de rust had de Gasselse formatie pech dat de lat een tweede treffer in de weg stond. In de eerste minuten van de tweede helft kregen de bezoekers enkele corners te nemen, maar de Gasselse defensie stond deze donderdag goed geposteerd en hield vrij eenvoudig de nul. Halverwege de tweede helft was het aan de andere kant wel raak. De keeper van SES 3 kon een schot van Ruud de Kleijn nog wel keren, maar Jeroen Nibbeling reageerde attent en tikte in de rebound de 2-0 tegen de touwen. In het resterende deel van de wedstrijd waren er kansen voor onder meer Ruud de Kleijn en Michel Hendriks om de voorsprong nog wat te vergroten, maar het bleef bij 2-0. Gassel 3 boekte vandaag een zeer knappe uitoverwinning op koploper Estria 4. In Escharen werd de gemeentelijke derby met maar liefst 0-7 gewonnen. De vier spelers van Gassel A1 die het derde kwamen versterken, Paul Cornelissen, Tom Driessen, Rik van der Loop en Guido Sprengers kunnen terugkijken op uitstekende wedstrijd. Via een doelpunt van Mari van der Burgt kwamen de Gasselnaren in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Rik van der Loop verdubbelde de marge nadat Paul Cornelissen in eerste instantie nog de paal had getroffen. Vlak na de rust was de thuisploeg bijna succesvol, maar de bal ging voorlangs. Niet veel later deelde de Gasselse formatie aan de andere kant de genadeklap uit. Het was Paul Cornelissen die raak schoot. Met een rechtstreeks binnen geschoten corner zorgde Rob Roefs voor een vierde Gasselse treffer. Gassel 3 bleef prima doorgaan en Rik Verbruggen bracht de stand op 0-5 na een één tegen één situatie met de Escharense doelman. Via Rob Roefs werd het vervolgens 0-6, waarna Paul Cornelissen de afstraffing compleet maakte door nog een zevende doelpunt te scoren. Het vierde elftal van de VV Gassel bleek deze inhaaldag de sterkste in de derby tegen HBV 4. De Gasselnaren wonnen in Beers met 1-3. Uit een voorzet van Peter de Wit zorgde Anton de Wit voor de openingstreffer. Echter nog voor de rust was de gelijkmaker een feit. In de tweede helft werd Bart Meijer binnen de beruchte lijnen gevloerd en kreeg Gassel 4 een strafschop te nemen. Anton de Wit bleef koel en schoot de bal achter de Beerse goalie. Hoewel de Gasselnaren vervolgens diverse kansen kregen om de score verder uit te bouwen, lukte het alleen Arno Brans nog om tot scoren te komen. Met een mooi schot van afstand knalde hij de bal net onder lat tegen de touwen. Voor Gassel 1 en Gassel dames 1 stond deze Hemelvaartsdag geen inhaalwedstrijd op de agenda.Terug naar het archief