NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2013


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2013. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.De A1 sluit af met gelijkspel, vrouwen en veteranen met verlies
  |  donderdag 30 mei 2013  |

Voor alle Gasselse teams zit de competitie 2012-2013 er nu op. Als laatste kwamen Gassel vrouwen 1 en Gassel A1 deze donderdagavond nog in actie voor een inhaalwedstrijd. De Gasselse vrouwen moesten in Zeeland aantreden tegen Festilent vrouwen 2. Het lukte de bezoeksters niet om het seizoen in stijl af te sluiten. De thuisclub was met 4-0 duidelijk wat te sterk. Al na tien minuten spelen stonden de Gasselse vrouwen op een 2-0 achterstand. Gaandeweg de eerste helft kwam Gassel vrouwen 1 wat beter in de wedstrijd, maar een doelpunt leverde dat niet op. Aan de andere kant was het nog wel een keer raak waardoor het bij de rust 3-0 stond. In de tweede helft waren goed lopende aanvallen schaars. Uiteindelijk viel er na de rust nog één Zeelandse treffer waardoor het duel dus eindigde in een 4-0 nederlaag voor het vrouwenelftal van de VV Gassel. De A-junioren sloten de voorjaarscompetitie 2012-2013 af met een 2-2 gelijkspel tegen HBV A1. Op een behoorlijk druk bezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel maakten beide ploegen er een echte derby van. De Gasselnaren wisten in de eerste helft de score te openen. Na een klutssituatie was het uiteindelijk Remco van der Heijden die raak schoot. In de beginfase van de tweede helft kwamen de bezoekers uit Beers diverse malen in kansrijke positie voor het doel van gelegenheidskeeper Kevin Siroen. Dit leidde niet alleen tot de gelijkmaker maar ook tot een tweede doelpunt waardoor de tussenstand op 1-2 kwam. De Gasselse formatie liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Roel Strik was met een kopbal dichtbij de 2-2, maar de bal ging net over. Ook Demi Verheugen had de gelijkmaker op de schoen, maar uit een voorzet van Remco van der Heijden schoot ze hard over het doel. Zo'n kwartier voor tijd kwam Gassel A1 dan toch op gelijke hoogte. Na een mooie steekpass van Roel Strik wist Remco van der Heijden de bal langs de doelman te tikken en vervolgens uit de draai doeltreffend af te ronden. In de resterende speeltijd hadden beide ploegen nog kansen op een winnende derde treffer, maar het bleef bij 2-2. De Gasselse veteranen speelden deze donderdagavond de laatste wedstrijd in de 7x7-competitie. De Gasselnaren verloren na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 4-0 van Vianen Vooruit veteranen. De Gasselse formatie had door de wedstrijd heen verschillende kansen op een tegentreffer, maar tot tweemaal toe werd een inzet van Bart Meijer nog net van de lijn gehaald. Ook was er een enorme kans voor Koen Theunissen na een voorzet van Ronnie Derks. Helaas miste hij volledig waardoor de nul op het scorebord bleef staan. Al met al een sportieve wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten.


Komende zaterdag weer jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  dinsdag 28 mei 2013  |

Op zaterdag 01 juni 2013 organiseert VV Gassel weer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze editie zullen zestien teams met elkaar de strijd aangaan. In tegenstelling tot voorgaande edities zal er nu op drie velden gespeeld gaan worden. Naast bekende teams als KPG, Biertiek en Van Raaij United, behoren dit keer bijvoorbeeld ook FC Bal op 't dak, Zijspanbende en Spelamonitele tot het deelnemersveld. De eerste poulewedstrijden zijn om 13:00 uur. De teams die de eerste duels spelen worden verzocht om tijdig uur aanwezig te zijn. De nummers 1 en 2 uit de vier poules gaan door naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 uit de vier poules mogen in de verliezersronde gaan strijden om de plaatsen 9 t/m 16. De grote finale van 2 x 10 minuten staat gepland voor 19:30 uur. Na de prijsuitreiking om 20:00 uur is het vanaf 20:30 uur feest in de kantine van VV Gassel. Gezien de voorgaande edities zal het dan ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi.


Verdiende uitoverwinning Gassel A1 tegen UDI '19/Beter Bed A3
  |  zaterdag 25 mei 2013  |

Als enige jeugdteam van de VV Gassel is Gassel A1 nog steeds bezig met de voorjaarscompetitie 2012-2013. Deze zaterdag stond de voorlaatste wedstrijd op het programma. In Uden moest worden aangetreden tegen UDI '19/Beter Bed A3. De Gasselse formatie boekte uiteindelijk een verdiende 2-3 overwinning, maar had het duel met grotere cijfers kunnen winnen. In de eerste tien minuten werd de thuisploeg door Gassel A1 overlopen. Dit leidde tot een snelle openingstreffer. Na een corner belandde de bal bij Joris van Bommel. Hij gaf een steekpass door de Udense defensie op Erik Barten die het vervolgens keurig doeltreffend afrondde. Niet veel later lag ook de 0-2 in het net. Het was Roel Strik die hard raak kopte na een afgemeten corner van Demi Verheugen. De Udense formatie profiteerde daarna van wat slapjes verdedigen door de Gasselnaren waardoor het 1-2 werd. Erik Barten wist vervolgens de marge weer te vergroten tot twee. Hij speelde zich vrij op de punt van de zestien door twee tegenstanders met een mooie passeerbeweging het Udense bos in te sturen, waarna hij de bal in de verre hoek schoot. Nog voor het einde van de eerste helft maakte UDI '19/Beter Bed A3 er 2-3 van. Hoewel het vertoonde spel na de rust niet zo goed was als in de eerste helft bleef Gassel A1 duidelijk de betere ploeg. Er kwamen diverse prima kansen om met een vierde treffer het duel definitief te beslissen. Maar doordat deze niet werden benut bleef het tot aan het laatste fluitsignaal onnodig spannend. Aan de andere waren er ook nog wel enkele mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het bleef bij twee tegentreffers waardoor de drie punten mee naar Gassel konden. Komende donderdagavond sluit de A1 van de VV Gassel af met de thuiswedstrijd tegen HBV A1 uit Beers. Deze streekderby begint om 19:00 uur.


Laatste competitiewedstrijd vrouwenelftal enkele dagen later
  |  zaterdag 25 mei 2013  |

De laatste competitiewedstrijd van het vrouwenelftal van de VV Gassel is enkele dagen uitgesteld. Eigenlijk moesten de Gasselse vrouwen het komende zondag in Zeeland gaan opnemen tegen Festilent vrouwen 2, maar in onderling overleg is dit duel verplaatst naar donderdagavond 30 mei 2013. De aftrap is om 19:30 uur.


Gasselse veteranen verliezen uitduel tegen veteranen VIOS '38
  |  zaterdag 25 mei 2013  |

De Gasselse veteranen zijn er niet in geslaagd om de vijfde wedstrijd in de 7x7-competitie winnend af te sluiten. In Beugen verloren de Gasselnaren met 7-3 van de veteranen van VIOS '38. Bij de rust keek de Gasselse formatie al tegen een 3-0 achterstand staan. Kansen voor de bezoekers waren er in de eerste helft wel degelijk, maar deze werden onbenut gelaten. In de tweede helft lukte het Gassel veteranen wel om de Beugense goalie te passeren. Ronnie Derks was tweemaal succesvol en Bart Meijer kwam tot één treffer. Helaas wist de thuisploeg ook nog vier keer te scoren, waardoor de punten dus in Beugen bleven. Komende donderdagavond sluiten de Gasselse veteranen de 7x7-competitie af. In Vianen wacht dan het treffen met de veteranen van Vianen Vooruit.


Gassel E2 sluit voorjaarscompetitie af met mooie 6-3 thuiszege
  |  donderdag 23 mei 2013  |

Gassel E2 heeft de voorjaarscompetitie 2012-2013 in stijl weten af te sluiten. Deze donderdagavond werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de laatste wedstrijd tegen SV Milsbeek E3 met 6-3 gewonnen. Na zo'n tien minuten spelen kwamen de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong. Na een corner van Thom Tonies kregen de bezoekers de bal niet weg, waardoor David Faassen alsnog raak kon schieten. Wat later in de eerste helft lukte het Thom Tonies om de marge te verdubbelen. De Gasselse formatie bleef ook hierna het initiatief houden en door opnieuw een treffer van Thom Tonies werd het 3-0. Vervolgens leidde een eigen doelpunt van de Milsbeekse formatie tot een comfortabele 4-0 voorsprong. Door wat omzettingen bij Gassel E2 en een sterke fase van SV Milsbeek E3 smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Binnen de kortste keren was de 4-0 stand veranderd in 4-3. Gelukkig wisten de Gasselnaren zich op tijd te herpakken. Met een mooie pass bracht de op het laatste moment nog opgetrommelde Teun Hendriks Loek de Kleijn in stelling. Deze nam de bal in de loop mee en rondde het daarna op fraaie wijze doeltreffend af. Uiteindelijk zorgde Tygo Daamen nog voor een zesde Gasselse treffer. Hij knalde hard raak nadat de bal door een Milsbeekse verdediger in zijn richting was getrapt. Vermeldenswaardig was verder nog het goede optreden van doelman Jasper Verstegen. Met enkele prima reddingen wist hij meer tegendoelpunten te voorkomen. Later deze avond komen ook de Gasselse veteranen nog in actie. Zij spelen in het kader van de 7x7-competitie een uitwedstrijd tegen VIOS '38 veteranen uit Beugen.


Ook 13e editie van karttoernooi VV Gassel geslaagd evenement
  |  zondag 19 mei 2013  |

De organisatie van het jaarlijkse karttoernooi van de VV Gassel kan terugkijken op een geslaagde 13e editie. Onder stralende weersomstandigheden kon er tegen half twaalf worden gestart met de races. In totaal streden achttien teams om de prijzen voor het snelste heren- en damesteam. Ook voor de individuele prijzen werd er volop strijd geleverd. Ook dit keer was er tijdens de pauze het kidskarten. Na de spannende finaleritten bleef het door de muzikale impulsen van enkele DJ's nog urenlang erg gezellig in en rondom de feesttent die naast de baan stond opgesteld. De prijs voor het winnende team ging uiteindelijk naar het team van De Brabander. Het team Betonkeuken.nl legde beslag op de tweede plaats en team Nibbeling hoveniers eindigde als derde. In de categorie dames ging Billie Cuppen van team Gassel dames 1 er met de eerste prijs vandoor. Haar teamgenote Janneke Raemakers was de op een na snelste dame. De derde prijs ging naar Robin van Iersel van team Kuuks Zooitje. De snelste bij de heren bleek Robin Nibbeling van team Nibbeling hoveniers. Als tweede en derde eindigden respectievelijk René Derksen van team De Brabander en Jan Thijssen van team Autobedrijf Thoonen. De poedel-/sportiviteitsprijs ging naar het team De Hellraisers omdat een van de teamleden was gestopt om iemand via het zebrapad te laten oversteken.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)


Zondag 19 mei 2013 karttoernooi van VV Gassel op Julianaplein
  |  zaterdag 18 mei 2013  |

Zondag 19 mei 2013 vindt op het Julianaplein in het centrum van Gassel weer het jaarlijkse karttoernooi plaats. Ook de 13e editie belooft weer een mooi spektakel te worden. De eerste heats zullen om 11:00 uur worden verreden. In de pauze is er weer tijd voor het traditionele kidskarten. De feestavond start om 18:00 uur. Tot 01:00 uur zorgen enkele DJ's voor muzikale ondersteuning. Voor een drankje kunt u de hele dag terecht in de feesttent langs de baan. Uiteraard is er ook een terras ingericht. Een hapje eten is te verkrijgen bij Big Snack Jack. Kom voor een gezellige middag en avond dus op 1e Pinksterdag naar het karttoernooi van VV Gassel!


Gassel C1 pakt de titel met 10-0 zege, ook winst B1, MD1 en E1
  |  zaterdag 18 mei 2013  |

Voor de meeste jeugdteams van de VV Gassel stond vandaag de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2013 op het programma. Alleen Gassel A1 en Gassel E2 moeten later deze maand nog in actie komen. Van de zeven competitieduels werden er vier gewonnen. Eenmaal was sprake van een gelijkspel. Meest in het oog springende duel van vandaag was uiteraard de kampioenswedstrijd van Gassel C1 tegen Olympia '18 C2. De Gasselnaren trakteerden de aanwezige supporters op een klinkende en dikverdiende 10-0 overwinning, zodat na het laatste fluitsignaal de champagneflessen ontkurkt konden worden. Al vroeg in de wedstrijd rondde Cas van Houtum een aanval door het midden doeltreffend af. Wat later was er een uitbraak over rechts waarbij Cas van Houtum passte op spits Rens Rooyackers. Deze bracht de bal onder controle en schoot het leren monster daarna hoog in de dak van het doel. De Gasselse formatie ging prima door en in ongeveer de twintigste minuut gleed Jochem Baltussen op aangeven van Cas van Houtum de 3-0 tegen de touwen. De lat voorkwam daarna dat Cas van Houtum de 4-0 scoorde. Nog voor het einde van de eerste helft was de 4-0 toch een feit. Na een bal op de paal bracht Pieter van Bommel Cas van Houtum opnieuw in stelling. Deze schoot raak in de linkerbenedenhoek. Ook na de rust bleef de Gasselse doelpuntenmachine doordraaien. Na een aanval over de linkerflank gaf Pieter van Bommel een voorzet op Max van Swam die vervolgens vanaf rechts met links de 5-0 scoorde. Cas van Houtum maakte er daarna 6-0 van met een bekeken lob over de doelman na goed terugleggen van Max van Swam. Het zevende doelpunt werd gescoord door Max van Swam. Het voorbereidende werk bij deze treffer kwam van Kacper Broekman die mooi door de Boxmeerse verdediging slalomde. Zo'n tien minuten voor tijd zorgde Koen Ariëns voor 8-0 door de bal hoog binnen te schieten na een scherpe voorzet van Cas van Houtum. De Gasselnaren roken de dubbele cijfers en bleven doorjagen op meer doelpunten. Na goed doorgaan van Rens Rooyackers kwam de bal bij Jochem Baltussen. Uit zijn voorzet kopte Don van de Wiel de 9-0 tegen de touwen. Het lukte Gassel C1 om de dubbele cijfers te halen. Don van de Wiel zette door op de linkerflank en knalde de bal vervolgens vanaf een meter of 25 fraai over de doelman in het doel. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Peter Oppers. De titel was binnen en er kon uitgebreid gejuicht en gefeest gaan worden zoals te zien op onderstaande foto van Arie Derks!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 

Gassel C1 kampioen 2012-2013 (foto 2)

Gassel B1 sloot de competitie af met een doelpuntrijke thuiswedstrijd. De Gasselnaren kenden een slechte start want door doelpunten in de 3e, 5e en 8e minuut wist tegenstander Vitesse '08 B2 een snelle 0-3 voorsprong te nemen. De Gasselse spelers toonden echter aan over een ijzersterke mentale veerkracht te beschikken want nog voor het rustsignaal was de 0-3 achterstand omgebogen in een 5-3 voorsprong. In de twaalfde minuut zorgde Remco van der Heijden op fraaie wijze voor de 3-1. Vanaf net over de middenlijn schoot hij de bal over de wat ver voor zijn doel staande Gennepse doelman tegen het net. Na de aansluitingstreffer van Remco van der Heijden zorgde Luuk van der Loop met een benutte strafschop voor de gelijkmaker. De pingel was toegekend doordat Noud Strik op onreglementaire wijze binnen de beruchte lijnen was gevloerd. De Gasselse formatie behield het veldoverzicht en Remco van der Heijden schoot de 4-3 tegen de touwen. In de slotminuut van de eerste helft wist ook Noud Strik de keeper van de bezoekers kansloos te laten. Vijf minuten na de rust maakte Remco van der Heijden er 6-3 van. Na een tegentreffer van Vitesse '08 B2 zorgde Remco van der Heijden met zijn vijfde treffer van de dag voor een 7-4 voorsprong. De gasten uit Gennep wisten in de resterende minuten nog wel terug te komen tot 7-6, maar verder dan dit lieten de Gasselnaren het niet komen waardoor de drie punten in Gassel bleven. Gassel D1 kreeg in de laatste wedstrijd bezoek van Vianen Vooruit D1. De bezoekers konden kampioen worden, dus de Gasselse spelers moesten vol aan de bak. In de eerste helft wist de thuisploeg goed stand te houden, waardoor het bij de rust nog altijd 0-0 stond. In de tweede helft kwam de Vianense formatie toch op een 0-1 voorsprong. Hiermee was het verzet van de Gasselnaren gebroken en konden de bezoekers nog uitlopen naar 0-3. Lieke van Thiel leek nog een eretreffer te gaan scoren, maar stuitte op de Vianense doelman. Het meisjesteam van de VV Gassel had op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" geen enkele moeite met hekkensluiter SSS '18 MD2. De formatie uit Overloon kreeg met 11-0 klop. In de zesde minuut opende Michelle Verhaaren het doelpuntenfestival. Nadat ze twee tegenstandsters had uitgespeeld rondde ze het doeltreffend af. Vijf minuten later liet Noa van Spijk de keepster kansloos en stond het 2-0. Een goede actie van Michelle Verhaaren leverde een derde treffer op. Vlak daarna maakte Noa van Spijk er met een mooi schot van afstand 4-0 van. Op slag van rust kon er opnieuw een Gassels doelpunt gevierd worden. Opnieuw was het Noa van Spijk die scoorde. Ook in de tweede helft was Gassel MD1 nauwelijks af te stoppen. Paulien Jans zorgde na een goede individuele actie voor een 6-0 voorsprong. In de 39e minuut rondde Paulien Jans een voorzet van Merijn Janssen doeltreffend af. Drie minuten later schoot Paulien Jans opnieuw raak nadat een uittrap van de Overloonse keepster voor haar voeten was beland. De negende Gasselse treffer kwam op naam van Noa van Spijk. De assist was van Paulien Jans. Zes minuten voor tijd bracht Noa van Spijk de dubbele cijfers op het scorebord na voorbereidend werk van Paulien Jans. Met haar zesde treffer van de ochtend bepaalde Noa van Spijk de eindstand op 11-0. Al met al een mooie afsluiting van een uitstekend eerste seizoen van het meisjesteam van de VV Gassel. Ook Gassel E1 sloot deze zaterdag de voorjaarscompetitie in stijl af. De Gasselnaren boekten in Sint-Agatha een overtuigende 1-6 overwinning op VCA E1. De thuisploeg wist nog wel snel op een 1-0 voorsprong te komen, maar daarna was de Gasselse formatie heer en meester. Nadat Dylan Siroen de gelijkmaker had gescoord, zorgde hij even later ook voor een tweede en derde Gasselse treffer. Na de rust liepen de Gasselnaren steeds verder uit. Opnieuw was het Dylan Siroen die raak schoot. Met zijn vierde en vijfde treffer van de dag zorgde hij voor een 1-5 voorsprong. Het zesde en laatste Gasselse doelpunt kwam op naam van Jim Classens. Hij benutte een toegekende strafschop. De thuisploeg wist na de openingstreffer niet meer in de buurt van het Gasselse doel te komen. De keeper van Gassel E1 had het hierdoor zo koud gekregen, dat hij door de technische staf werd gewisseld om weer warm te worden. Gassel E2 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij SES E2. De Langenboomse formatie had als eerste succes, maar nog voor het einde van de eerste helft lag de Gasselse gelijkmaker in het doel. Ralph Hendriks behield het overzicht in een scrimmage en tikte de bal binnen. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Hoewel Gassel E2 ietwat sterker was, lukte het SES E2 om opnieuw op voorsprong te komen. De Gasselnaren lieten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en gingen op jacht naar de gelijkmaker. In de slotfase was de 2-2 een feit. Een voorzet van Thom Tonies werd net met het hoofd gemist door Loek de Kleijn, maar de bal belandde voor de voeten van Tygo Daamen die vervolgens beheerst raak schoot. De resterende tijd was tekort om ook nog een derde en winnende treffer te scoren. Gassel F1 moest in de slotwedstrijd op bezoek bij het hoog geklasseerde Vianen Vooruit F1. De Gasselnaren legden een goede wedstrijdmentaliteit op de mat en probeerden de score zo beperkt mogelijk te houden. Na een 2-0 achterstand bij de rust werd het al na twintig seconden in de tweede helft 3-0. Een grote nederlaag leek aanstaande, maar door een goede organisatie bleef het uiteindelijk bij slechts vier tegendoelpunten. Femke van Thiel was heel dichtbij een Gassels doelpunt, maar de paal voorkwam dit. De thuiswedstrijd van Gassel A1 tegen HBV A1 ging vandaag niet door vanwege een spelerstekort aan Beerse zijde.


Thuiswedstrijd Gassel A1 afgelast door spelerstekort bij HBV A1
  |  vrijdag 17 mei 2013  |

De spelers van Gassel A1 kunnen de voetbalschoenen morgen in de tas laten zitten. De voor zaterdag 18 mei 2013 gepland staande thuiswedstrijd tegen HBV A1 gaat namelijk niet door. Reden voor de afgelasting is een tekort aan spelers bij de Beerse formatie. Het afgelaste duel zal worden ingehaald op donderdag 30 mei 2013. De aftrap is om 19:00 uur.


Kom komende zaterdag naar kampioenswedstrijd van Gassel C1!
  |  vrijdag 17 mei 2013  |

Zoals misschien al wel bekend kan Gassel C1 komende zaterdag kampioen worden. Dit moet gaan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Olympia '18 C2 uit Boxmeer. De aftrap van deze kampioenswedstrijd is om 12:15 uur. Het bestuur hoopt dat er veel leden, ouders en supporters naar deze wedstrijd komen om de C1 van de VV Gassel naar het kampioenschap te juichen!


Keurige inhaalzeges Gassel 3 en D1, gelijkspel voor veteranen
  |  donderdag 16 mei 2013  |

Voor Gassel 3 en Gassel D1 stond deze donderdagavond een inhaalwedstrijd op het programma. Het thuisduel van het derde elftal was tevens ook het laatste competitieduel van dit seizoen. De Gasselnaren wisten in stijl af te sluiten. Tegenstander SC st Hubert 4 werd namelijk met een 4-2 nederlaag op zak weer naar Sint-Hubert terug gestuurd. In de dertigste minuut zette Jerry Boeters na voorbereidend werk van Arno Brans de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong. Wat later in de eerste helft was de 2-0 een feit. Op aangeven van Jerry Boeters schoot Kenny Borgers de bal tegen de touwen. Uit een scrimmage wist de Sint-Hubertse formatie daarna tegen te scoren. Na de rust zorgde B-speler Hans van Houtum voor een derde Gasselse treffer na een slimme passje van Marc Peters. Gassel 3 bleef de aanval zoeken en door goed doorgaan van Marc Peters op een afgeslagen bal konden de aanwezige Gasselse supporters voor een vierde keer juichen. Net voor tijd ging een Sint-Hubertse aanvaller lomp door op gelegenheidsdoelman Arthur Rikken waardoor het nog 4-2 werd. De D1 speelde in Gennep een prima pot voetbal tegen Vitesse '08 D2. De uiteindelijke 2-3 overwinning was dan ook verdiend. Al vrij snel wist de Gennepse formatie de score te openen. Nog voor het einde van de eerste helft had Lieke van Thiel voor de Gasselse gelijkmaker gezorgd. Na de rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Ook dit keer had Gassel D1 vrij snel een passend antwoord klaar. Anouk van Thiel schoot een corner direct achter de Gennepse keeper tegen de touwen. Wat later in de tweede helft scoorde Kai Bernards een derde Gasselse treffer. Hij trof doel met een hard schot van behoorlijke afstand. In de slotfase ging Vitesse '08 D2 met vijf spitsen spelen in een poging nog gelijk te maken, maar de defensie van Gassel D1 gaf geen krimp. Aan de andere kant stond de paal nog een vierde Gasselse treffer in de weg. Eerst was het Lieke van Thiel die de paal raakte, vervolgens schoot haar zus Anouk van Thiel de terugspringende bal ook tegen de paal. Komende zaterdag speelt Gassel D1 de laatste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie 2013. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Vianen Vooruit D1 dan de tegenstander. Ook de Gasselse veteranen kwamen vanavond in actie. Tegenstander in de 4e wedstrijdronde van de 7x7-competitie was gemeentegenoot SCV '58 veteranen. Enkele weken geleden hadden de Gasselnaren de uitwedstrijd met 5-3 verloren, dus het was de hoogste tijd voor revanche. De Gasselnaren begonnen echter slap aan de wedstrijd en dit resulteerde in een 0-1 achterstand. Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Het was Maurice van Deventer die de bal binnen werkte na een voorzet van Ronnie Derks. De Gasselse formatie startte de tweede helft sterk waardoor Maurice van Deventer na een superieur één-tweetje met de tegenstander de 2-1 tegen de touwen kon schieten. De Gasselnaren kregen daarna diverse kansen om met een derde treffer de wedstrijd definitief te beslissen, maar helaas werden deze kansen niet benut. Toch leek de 2-1 tussenstand ook de eindstand te gaan worden, maar in de laatste minuut sloegen de bezoekers uit Velp nog even keihard toe waardoor de gemeentelijke derby eindigde in 2-2. Woensdagavond 15 mei 2013 moest de E2 van de VV Gassel in Haps aantreden voor het inhaaltreffen met Hapse Boys E4. Helaas slaagden de Gasselnaren er niet in om de drie punten mee naar Gassel te nemen. De thuisploeg was uiteindelijk met 7-3 te sterk voor de Gasselse formatie.


Ruime inhaaloverwinning meisjesteam tegen Vianen Vooruit MD1
  |  dinsdag 14 mei 2013  |

Het meisjesteam van de VV Gassel blijft het prima doen in de voorjaarscompetitie 2013. Deze dinsdagavond werd ook de inhaalwedstrijd tegen Vianen Vooruit MD1 winnend afgesloten, waardoor de ploeg inmiddels is opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. Hoewel het voor Gassel MD1 eigenlijk een uitwedstrijd betrof, werd het inhaalduel afgewerkt op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De Gasselse meishes begonnen goed aan de wedstrijd en al snel werd het Vianense doel onder vuur genomen. Na een mooie aanval zorgde Michelle Verhaaren voor een 0-1 voorsprong. Wat later in de eerste helft wist Lieke van Thiel de marge te verdubbelen. Nog voor het rustsignaal had Lieke van Thiel nog een keer weten te scoren. In de tweede helft bleef Gassel MD1 duidelijk de beter voetballende ploeg. Meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Het was Anouk van Thiel die voor de 0-4 zorgde. Niet veel later wist ze de Vianense keepster opnieuw kansloos te laten. De bezoeksters wisten daarna een eretreffer te scoren. Het laatste doelpunt van de avond kwam op naam van Noa van Spijk. De uiteindelijke dikverdiende 1-6 inhaalzege leverde niet alleen drie punten op, maar zorgde er tevens voor dat het meisjesteam de derde periodetitel pakte in de VV Gassel periodetitelcompetitie.


Gassel C1 uitgeschakeld in bekertoernooi na nipte uitnederlaag
  |  maandag 13 mei 2013  |

Gassel C1 is er deze maandagavond niet in geslaagd om opnieuw te stunten in het bekertoernooi. De Gasselnaren boden in Oss prima tegenstand aan het met enkele C1-spelers versterkte TOP C2, maar verloren uiteindelijk nipt met 2-1. Al in de tweede minuut was de Gasselse formatie dichtbij de openingstreffer. Na goed doorgaan van Rens Rooyackers en Cas van Houtum ging de bal één meter voor het lege doel langs. Na zo'n tien minuten spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via een schot in de uiterste linkerhoek. De Gasselnaren waren niet uit het veld geslagen door de achterstand en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Goed doorzetten van Cas van Houtum leidde net niet tot mooie schietkans voor Casper van Swam. Wat later in de eerste helft stond de paal een Gassels doelpunt in de weg na een vlammend schot van Cas van Houtum. Vlak voor het rustsignaal kopte Kevin Siroen de bal uit een corner richting de kruising, maar de inzet had net te weinig snelheid om de Osse keeper te passeren. De tweede helft was een kwartier oud toen TOP C2 de 2-0 scoorde. Een bal viel tussen alles en iedereen in, waarna een speler van de thuisploeg net wat eerder bij de bal was dan een Gasselse verdediger. Drie minuten later lag de aansluitingstreffer al in het Osse doel. De diepgestuurde Max van Swam kaatste op Don van de Wiel die vervolgens een dieptepass gaf. Cas van Houtum kwam goed voor zijn man en tikte de bal keurig links binnen. In de resterende speeltijd moest de Osse formatie het vooral hebben van fysiek geniepige overtredingen, onsportief gedrag, duwen, natrappen en paniekvoetbal om de 2-1 voorsprong te kunnen vasthouden. Het was voor de technische staf en de aanwezige Gasselse supporters erg vermakelijk om te zien hoe ons kleine cluppie het "grote" Oss in paniek bracht. Helaas lukte het Jochem Baltussen niet om van een fout in de onzekere verdediging te profiteren. Een 2-2 gelijkspel zou mooi geweest zijn, maar helaas bleef het bij 2-1. Ondanks de nederlaag was de technische staf erg trots op het team! De Gasselnaren kunnen in elk geval terugkijken op een zeer geslaagd bekeravontuur. Bovendien kan de ploeg zich nu gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd van komende zaterdag tegen het Boxmeerse Olympia '18 C2. Dit duel wordt gespeeld op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" en begint om 12:15 uur.


Morgenavond inhaalduel meisjesteam tegen Vianen Vooruit MD1
  |  maandag 13 mei 2013  |

Door de KNVB is al heel snel een nieuwe speeldatum bekend gemaakt voor de afgelopen zaterdag afgelaste uitwedstrijd van de Gasselse meisjes tegen Vianen Vooruit MD1. Het duel staat nu op de agenda voor dinsdagavond 14 mei 2013. De aftrap morgenavond is om 19:00 uur. Hoewel het voor Gassel MD1 eigenlijk een uitwedstrijd betreft, heeft de KNVB als locatie gekozen voor sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Prima zondag VV Gassel door thuiszeges Gassel 2, 3 en vrouwen
  |  zondag 12 mei 2013  |

Deze zondag is prima verlopen voor de VV Gassel. De drie duels die voor vandaag op het programma stonden leverden alledrie een Gasselse zege op. Het tweede elftal wist de competitie 2012-2013 af te sluiten met een 5-2 thuisoverwinning op JVC Cuijk 6. De bezoekers waren duidelijk technisch vaardiger dan de Gasselnaren, maar door een goede inzet en snelle omschakeling bleven de drie punten op "de Oude Kamp". Na zo'n twintig minuten spelen opende de van Gassel 3 geleende Bart Meijer met een bekeken schot de score. Een minuut of vijf later wist hij ook de 2-0 binnen te schieten na een handige steekbal van Tom van Raaij. Nog voor het einde van de eerste helft slaagden de bezoekers erin om de aansluitingstreffer te scoren. Na de rust leken Bart Loeffen en Martijn Sprengers voor de 3-1 te gaan zorgen, maar beide wisten alleen voor de Cuijkse doelman de bal niet in het net te krijgen. Wat later was het aan de andere kant wel raak. Maar nog geen minuut na de gelijkmaker stond Gassel 2 opnieuw op voorsprong. Tom van Raaij volleerde de bal fraai in het doel na een afgemeten voorzet van Peter de Wit. De Cuijkse formatie kreeg daarna een aardige kans op de 3-3, maar doelman Rik van der Loop redde prima. Zo'n tien minuten voor tijd zorgde Tom van Raaij voor de beslissing. Na een verre trap van Maurice Willems lobde hij de bal mooi over de te ver voor zijn doel staande Cuijkse doelman. In de slotfase kregen beide ploegen nog een strafschop te nemen. Erik Barten schoot de bal keurig binnen en bracht daarmee de stand op 5-2. De ingeschoten strafschop van JVC Cuijk 6 werd door doelman Rik van der Loop tegen de paal aangekeken waardoor het dus bleef bij 5-2. Wat eerder op de dag pakte Gassel 3 de drie punten door SIOL 4 met 3-1 te verslaan. In de beginfase golfde het spel op en neer, maar van echt grote kansen was geen sprake. Jerry Boeters was na een voorzet van Kenny Borgers dichtbij de openingstreffer, maar via de lat ging de bal over het doel. In de 34e minuut was het wel raak voor de Gasselse formatie. Arno Brans zette goed door op de linkerflank en uit zijn voorzet gleed Bjorn Celen de bal tegen de touwen. De 1-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. Het derde elftal begon sterk aan de tweede helft. Enkele mooie aanvallen leverden echter geen tweede treffer op. Na ruim een uur spelen verdubbelde Tom Driessen de voorsprong. Hij schoot van behoorlijke afstand raak nadat de bal uit een afgeslagen corner voor zijn voeten was beland. Al vrij snel na dit doelpunt wist de formatie uit Katwijk wat terug te doen. Doelman Thijs van Haren was kansloos bij een kopbal van dichtbij. Echt spannend werd het na deze aansluitingstreffer niet, want twee minuten later werd Arthur Rikken binnen de beruchte lijnen gevloerd waardoor de bal op de stip ging. Joris Sprengers wist hier wel raad mee en hij stuurde de doelman mooi de verkeerde hoek in. De nog resterende minuten werden vervolgens rustig volgemaakt. Komende donderdagavond speelt Gassel 3 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is SC st Hubert 4 dan de tegenstander. Gassel vrouwen 1 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van het al kampioen zijnde Venhorst vrouwen 2. Het waren de bezoeksters die in de 23e minuut op een 0-1 voorsprong kwamen. Zo'n tien minuten later werd Sanne Hendriks mooi vrijgespeeld. Alleen voor de keepster bleef ze rustig en schoot ze bal tegen de touwen. De 1-1 tussenstand bleef niet lang op het scorebord staan, want binnen drie minuten lag de bal voor de tweede keer in het Gasselse doel. Al vrij vroeg in de tweede helft scoorde Venhorst vrouwen 2 ook de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld. De Gasselse vrouwen toonden echter aan over een ijzersterke mentale veerkracht te beschikken. Met drie jeugdige debutanten in de ploeg, te weten Marieke van Bommel, Anouk van Thiel en Lieke van Thiel, werd een succesvolle inhaalrace gestart. In de 70e minuut zorgde Karen Paters voor de aansluitingstreffer. Komende vanaf rechts schoot ze bal mooi in de linkerbovenhoek. De Gasselse vrouwen gingen goed door en tien minuten later knalde Lieke van Thiel op fraaie wijze de 3-3 achter de Venhorstse keepster. De thuisploeg rook winstkansen en ging in de nog resterende minuten vol voor de winst. De strijdwijze werd beloond want vijf minuten voor tijd zorgde Demi Verheugen voor de winnende vierde treffer. Haar schot leek overigens houdbaar, maar blijkbaar vond de Venhorstse keepster de bal te heet om goed vast te pakken. Net als Gassel 3 moeten ook de Gasselse vrouwen nog één keer in actie komen. Op zondag 26 mei 2013 wacht in Zeeland nog het treffen met Festilent vrouwen 2. Voor Gassel 1 zat de competitie 2012-2013 er vorige week zondag al op.


Gassel C1 heel dicht bij het kampioenschap na keurige uitzege
  |  zaterdag 11 mei 2013  |

Net als voor de seniorenteams is ook voor de jeugdteams van de VV Gassel de competitie 2012-2013 bijna ten einde. Verspreid over de komende twee weken worden de laatste wedstrijden afgewerkt. Omdat Gassel D1, Gassel E1 en Gassel E2 vandaag vrijaf hadden, stonden er slechts vijf competitieduels op het programma. Uiteindelijk werden er hier daadwerkelijk maar vier van gespeeld. De uitwedstrijd van het meisjesteam tegen Vianen Vooruit MD1 ging namelijk niet door vanwege een tekort aan speelsters bij de Vianense formatie. De vier duels leverden maar één Gasselse zege op. Gassel A1 en Gassel B1 moesten deze wedstrijdronde in Rijkevoort aantreden tegen een team van Toxandria. Een succesvol bezoek werd het niet, want beide uitduels gingen met 3-1 verloren. De A1 van de VV Gassel was in de eerste helft wel de betere ploeg. Toxandria A1 kon de hoge klassering zeker voor de rust niet waarmaken. Wel wist de ploeg de score te openen. Een bal vanaf de zijkant werd door tal van Gasselnaren gemist, waardoor een Rijkevoortse speler uiteindelijk makkelijk raak kon schieten. Nog voor het einde van de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Youri Arts ging goed door over de rechterflank en gaf vervolgens een prima voorzet waarna de inlopende Erik Barten met een rake kopbal in de hoek voor 1-1 zorgde. In de tweede helft kwam het betere veldspel van de thuisploeg. De Gasselse formatie wist nauwelijks nog een kans te creëren. Bij een counter van Toxandria A1 klopte de organisatie bij Gassel A1 niet, waardoor het 2-1 werd. Ook aan de derde Rijkevoortse treffer gingen persoonlijke fouten vooraf. Na een niet goed weggewerkte counter belandde de bal precies voor de voeten van een geheel vrijstaande aanvaller die vervolgens makkelijk kon scoren. Hiermee was het duel definitief gespeeld. Gassel B1 stond binnen twee minuten op een 0-1 voorsprong tegen Toxandria B2. Na een voorzet van Bart van Spijk kwam de bal via via bij Ryan Siroen terecht die daar wel raad mee wist en voor de 0-1 zorgde. Daarna gebeurde er tot aan de rust niet echt veel meer. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waardoor er heel weinig gevaar was voor de beide doelen. Vroeg druk zetten van de thuisploeg leidde na zo'n tien minuten na de rust tot de gelijkmaker. Wat later in de tweede helft kwamen de Gasselnaren ten onrechte op een 2-1 achterstand. Er was duidelijk sprake van buitenspel, maar de op grote afstand staande scheidsrechter liet doorspelen. De Gasselse doelman was vervolgens kansloos in een 1-tegen-1 situatie. In een poging de achterstand nog ongedaan te maken, ging Gassel B1 daarna met man en macht naar voren op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg profiteerde echter van de ruimte in de Gasselse defensie en besliste het duel met een derde treffer. De C1 van de VV Gassel zette vandaag een belangrijke stap richting de titel van de 3e klasse 102. Dankzij de keurige 0-4 uitoverwinning op Sambeek C1 hebben de Gasselnaren in de laatste competitiewedstrijd, volgende week zaterdag thuis tegen Olympia '18 C2 uit Boxmeer, voldoende aan een gelijkspel om het kampioenschap definitief veilig te stellen. Al in de eerste minuut van de wedstrijd moest doelman Sjors Cuppen handelend optreden vanwege Sambeeks gevaar na geklungel door de Gasselnaren bij de aftrap. Niet veel later was de thuisploeg opnieuw voor het Gasselse doel te vinden. Kevin Siroen pakte de bal echter af en gaf een verre pass op Rens Rooyackers. Deze werd na een sprintduel binnen de beruchte lijnen gevloerd waardoor de bal op de stip ging. Kevin Siroen bleef kalm en knalde de pingel tegen de touwen. Een aantal minuten hierna was er na een vrije trap van Jochem Baltussen opnieuw een sprintduel tussen Rens Rooyackers en zijn directe tegenstander. Dit keer leverde het slechts een corner op. Nog voor het einde van de eerste helft was er een vrije trap voor Sambeek C1 op een gevaarlijke plek. Kevin Siroen gooide zich tot twee keer toe voor de bal waardoor er met een 0-1 voorsprong gerust kon gaan worden. In de tweede helft leidde goed druk zetten van Pieter van Bommel en Max van Swam tot een hoekschop. Deze werd genomen door Cas van Houtum waarna Jochem Baltussen de 0-2 tegen de touwen kopte. Vlak daarna was de 0-3 een feit. Kevin Siroen en Pieter van Bommel zetten goed druk waarna Cas van Houtum de bal hoog voor gaf. De keeper weet de bal echter net weg te boksen voor de inlopende Casper en Max van Swam. Kevin Siroen zette geweldig door op de bal en na een kluts en opnieuw goed doorzetten lag de bal voor de derde keer in het Sambeekse doel. De Gasselnaren bleven goed doorgaan en na een uitbraak over rechts met Jochem Baltussen zat de keeper er nog net met de vingertoppen aan om Casper en Max van Swam van het scoren af te houden. Daarna werd ook nog een keer de lat geraakt. Er viel uiteindelijk toch nog een vierde Gasselse treffer. Cas van Houtum werd binnen de beruchte lijnen gevloerd waarna de bal op de stip ging. Voor de tweede keer in de wedstrijd schoot Kevin Siroen vanaf elf meter raak. Al met al een mooie en verdiende Gasselse zege. Tot slot nog complimenten voor de zeer correctie en objectieve grens- en scheidsrechter van de thuisclub. Gassel F1 slaagde er niet in om de laatste thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 1-3 verloren van SC st Hubert F1. De Gasselnaren kwamen in de eerste helft nog wel op een 1-0 voorsprong. Het was Femke van Thiel die scoorde na een scrimmage voor het Sint-Hubertse doel. Al vrij snel na de openingstreffer wisten de bezoekers gelijk te maken. Daarna was het opnieuw SC st Hubert F1 dat scoorde. Aan de andere kant leek Tim Derks ook te gaan scoren, maar helaas stond de paal een tweede Gassels doelpunt in de weg. Gedwongen door de 1-2 achterstand gingen de Gasselnaren in de tweede helft vol op de aanval spelen. De hele defensie kwam hierdoor open te liggen. De bezoekers wisten hiervan te profiteren met een derde treffer. Ondanks de prima inzet lukte het Gassel F1 niet om in de resterende minuten de opgelopen achterstand nog ongedaan te maken.


Eerstvolgende training voor selectie en A1 op donderdag 16 mei
  |  vrijdag 10 mei 2013  |

In tegenstelling tot wat eerder is gemeld (zie nieuwsbericht hieronder), zal er komende week toch niet op de dinsdagavond worden getraind door de selectie en de spelers van de A1. De eerstvolgende training voor de spelers van de selectie en van Gassel A1 is gewoon op donderdagavond 16 mei 2013. Vervolgens zijn er nog trainingen op 23 mei en 30 mei 2013.


Dit seizoen nog drie trainingen voor de selectie en A1-spelers
  |  donderdag 09 mei 2013  |

Voor de spelers van de selectie en Gassel A1 zijn er dit seizoen nog drie trainingen. De eerstvolgende training is op dinsdagavond 14 mei 2013. Vervolgens zal er worden getraind op donderdag 23 mei 2013. De laatste training van het seizoen 2012-2013 is op donderdagavond 30 mei 2013. Alle trainingen beginnen zoals gebruikelijk om 20:00 uur. Uiteraard zal na afloop van deze trainingen de kantine geopend zijn.


Zeer jeugdig Gassel 2 verliest inhaalthuiswedstrijd tegen VCA 2
  |  donderdag 09 mei 2013  |

Gassel 2 is er deze Hemelvaartsdag niet in geslaagd om punten af te snoepen van koploper VCA 2. Door een groot aantal afzeggingen waren slechts vier spelers van Gassel 2 aanwezig. Gelukkig waren maar liefst negen spelers van Gassel A1 bereid gevonden om mee te spelen, zodat de wedstrijd toch gewoon door kon gaan. Verder waren ook nog een speler van Gassel 1 en een speler van Gassel 3 van de partij. De Gasselse gelegenheidsformatie bood zeker in de eerste helft prima tegenstand aan de aanstaande kampioen uit Sint-Agatha. In de elfde minuut wisten de bezoekers de score te openen. Niet veel later reageerde Joris van Bommel attent op een te korte terugspeelbal. Helaas werd zijn inzet nog gekeerd door de VCA-doelman en schoot Youri Arts in de rebound rakelings naast. Het spel golfde daarna op en neer. Het meeste balbezit was voor VCA 2, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Peter de Wit was in de 33e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde tegen de onderkant van de lat. Al vrij snel in de tweede helft scoorde de formatie uit Sint-Agatha met een kopbal de 0-2. De Gasselnaren probeerden het daarna nog wel, maar de bezoekers bleven vrij gemakkelijk overeind. Uiteindelijk moest Gassel 2 ook nog een derde tegentreffer incasseren. Vermeldenswaardig was verder nog het prima optreden van de debuterende scheidsrechter Hans van Houtum. Komende zondag staat voor het tweede elftal van de VV Gassel de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is JVC Cuijk 6 de tegenstander. Spelers van Gassel 2 die komende zondag verhinderd zijn, worden vriendelijk doch dringend verzocht om zich even af te melden bij trainer Henk Driessen.


Gassel 1 sluit af met 2-7 verlies, wel grote zeges 3e en vrouwen
  |  zondag 05 mei 2013  |

Gassel 1 heeft de competitie 2012-2013 vandaag afgesloten met een 2-7 thuisnederlaag tegen Toxandria 1 uit Rijkevoort. In een wedstrijd waarin Gassel 1 de derde periodetitel binnen kon halen, heeft het een teleurstellend resultaat behaald. Al binnen tien minuten stond de thuisploeg op een 0-2 achterstand nadat twee fouten in de Gasselse verdediging werden afgestraft. Kort hierna kwam de Gasselse formatie echter terug in de wedstrijd. Joris van Raaij zette voor op Nicky Hendriks die knap de 1-2 binnen kopte. Gassel 1 was in de eerste helft de beter voetballende ploeg en na een half uur spelen had Paul Cornelissen de gelijkmaker op zijn voet. Hij schoot echter te gehaast waardoor de kans om zeep was geholpen. Vijf minuten voor rust was het wederom een fout van Gassel 1 die ervoor zorgde dat een speler van Toxandria 1 makkelijk kon scoren. Na de hervatting bleef de Gasselse formatie slordig, wat er voor zorgde dat de bezoekers uit Rijkevoort in de 47e minuut al op 1-4 kwamen. Direct hierna deed Nicky Hendriks voor de thuisploeg iets terug als hij met zijn linker de bal over de keeper van Toxandria 1 lepelde. Meer zat er deze middag niet in voor Gassel, want in de 55e minuut werd wederom een individuele fout gemaakt waardoor de stand op 2-5 kwam. Hierna was het geloof bij de thuisploeg weg en via een aantal uitvallen werd het uiteindelijk 2-7. Een zwaar teleurstellend resultaat als gevolg van de talrijke individuele fouten. Einde seizoen voor Gassel 1, dat volgend seizoen opnieuw zal uitkomen in de 5e klasse. Ook de thuisduels van Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 werden een doelpuntenfestijn. Het derde elftal won met 10-2 van Juliana Mill 6. Uitblinkers aan Gasselse zijde waren de gelegenheidsspitsen Bjorn Celen en Joris Sprengers. Al heel snel in de wedstrijd scoorde laatstgenoemde de openingstreffer met een strak schot van afstand. In de tiende minuut kopte Bjorn Celen uit een voorzet van Bart Meijer de 2-0 tegen de touwen. De Gasselnaren kwamen hierna nog beter op stoom en via twee doelpunten van Joris Sprengers werd een 4-0 voorsprong genomen. De Millse formatie scoorde daarna tegen. Nog voor het einde van de eerste helft stond Bjorn Celen tweemaal aan het eind van het mooie Gasselse aanval. Bij de vijfde goal kwam de assist van Jerry Boeters. Arthur Rikken verzorgde de steekpass bij de 6-1. Na de rust ging Gassel 3 op jacht naar de dubbele cijfers. Via een benutte strafschop maakte Joris Sprengers er 7-1 van. Keeper Thijs van Haren was vervolgens kansloos op een Mills schot van afstand waardoor het 7-2 werd. Peter Goossens leek voor 8-2 te gaan zorgen, maar zijn inzet belandde tegen de paal. Joris Sprengers reageerde attent en tikte de bal van dichtbij alsnog binnen. Na een lange bal over de Millse defensie kon Bjorn Celen alleen op de doelman afgaan. Hij bleef rustig en schoof de bal beheerst in het doel. Vijf minuten voor tijd waren de dubbele cijfers een feit. Uit een corner van Arthur Rikken scoorde Bjorn Celen het tiende en laatste Gasselse doelpunt. Al met al een dikverdiende Gasselse zege. Gassel vrouwen 1 liet deze zondag Festilent vrouwen 2 met 8-2 kansloos. Het waren de Zeelandse vrouwen die in de derde minuut de score openden. Nog geen minuut later was de Gasselse gelijkmaker al een feit. Uit een voorzet van Demi Verheugen scoorde Sanne Hendriks. De thuisploeg ging goed door en zo'n vijf minuten later zorgde Sanne Hendriks op aangeven van Demi Verheugen voor een 2-1 voorsprong. Demi Verheugen was daarna dichtbij de 3-1, maar de lat stond een doelpunt in de weg. In de 34e minuut was het wel raak voor Demi Verheugen. Drie minuten later zorgde Sanne Hendriks na voorbereidend werk van Demi Verheugen voor de 4-1 ruststand. Al heel snel in de tweede helft zorgde Karen Paters met haar eerste seizoensgoal voor een vijfde Gasselse treffer. Na een tegentreffer van Festilent vrouwen 2, bracht Sanne Hendriks de marge weer op vier doelpunten met een mooie lob over de keepster. Zo'n kwartier voor tijd kon er weer een doelpunt worden gevierd. Demi Verheugen schoot raak na een assist van Sanne Hendriks. In de 83e minuut bepaalde Janneke Raemakers de eindstand op 8-2. Gassel 2 kwam deze zondag niet in actie. Na afloop van de wedstrijd van het eerste elftal was in de kantine de jaarlijkse seizoensafsluiting. Ook dit jaar werd het een gezellige middag en avond.


Opnieuw derbyzege meisjesteam, ook thuiszeges B1, C1 en D1
  |  zaterdag 04 mei 2013  |

Op deze zonnige eerste zaterdag van mei 2013 werden er door de jeugdteams van VV Gassel voornamelijk thuisduels afgewerkt. Omdat Gassel E1 en Gassel E2 vrijaf hadden, stonden er maar zes competitieduels op de agenda. De resultaten waren vrij goed want vier keer bleven de drie punten in Gassel. Alleen Gassel A1 en Gassel F1 slaagden er niet in om één of meerdere punten te pakken. De A-junioren gingen op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 1-2 onderuit tegen koploper Festilent A1. In een niet al te beste wedstrijd kwamen de Gasselnaren in de eerste helft nog wel op een 1-0 voorsprong. Na goed doorgaan lukte het Ramon Thijssen om te scoren. De 1-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft werd er door de Gasselse formatie wel hard gewerkt, maar het vertoonde veldspel was duidelijk minder dan in voorgaande wedstrijden. Hoewel de bezoekers ook niet zo goed speelden, wisten zij wel tweemaal te scoren. In beide keren was er sprake van een succesvolle counter na een fout in de Gasselse defensie. Het lukte Gassel A1 niet om de 1-2 achterstand nog ongedaan te maken. Gassel B1 speelde een prima thuiswedstrijd tegen ST SV Milsbeek/Astrantia B1. De uiteindelijk 2-1 zege was dan ook dikverdiend, maar de Gasselse formatie had het zich wat makkelijker kunnen maken. In de eerste helft werd direct vanaf het eerste fluitsignaal goed druk gezet en er kwamen tal van kansen. Slechts één daarvan benut, waardoor het bij de rust slechts 1-0 stond. Doelpuntenmaker was Lars Wouters. Hij reageerde zeer attent nadat de keeper een inzet van Luuk van der Loop had gekeerd. Door onoplettendheid aan Gasselse zijde konden de bezoekers in de tweede helft de gelijkmaker scoren. De Gasselnaren schakelden daarna een tandje bij en gingen met goed combinatievoetbal op jacht naar een nieuwe voorsprong. Deze liet niet zo heel lang op zich wachten. Van behoorlijke afstand schoot Bart van Spijk de bal tegen de touwen. Vervolgens kwamen er kansen op de 3-1, maar deze bleef uit. De voorsprong kwam echter niet meer in gevaar want Gassel B1 speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Ook Gassel C1 boekte deze wedstrijdronde een thuiszege. Tegenstander ST Astrantia/SV Milsbeek C1 werd met 4-1 verslagen. De technische staf was uiteraard tevreden over de uitslag, maar niet over het vertoonde spel. Er werd namelijk te onrustig en ongeïnspireerd gevoetbald. Kevin Siroen scoorde vanaf elf meter de openingstreffer. De strafschop was toegekend na een handsbal. Wat later in de eerste helft zorgde Pieter van Bommel voor het tweede Gasselse doelpunt. Zijn medespelers maakten mooi ruimte zodat hij vanaf het middenveld kon doorstomen naar het vijandelijke doel. Nog voor het rustsignaal lag de bal na een prima aanval voor de derde keer in het doel van ST Astrantia/SV Milsbeek C1. Pieter van Bommel legde vanaf de rechterflank terug op Cas van Houtum. Deze kreeg meteen drie tegenstanders op zich af, waardoor hij snel afspeelde op Casper van Swam. Hij schoot de bal vervolgens vanaf de rand zestien hard tegen de touwen. Na de rust was de organisatie bij Gassel C1 helemaal weg, waardoor het een rommelige tweede helft werd. Na een vrije trap kon een geheel vrijstaande speler van de bezoekers rustig de 3-1 binnen koppen. De wedstrijd rommelde daarna verder. Uiteindelijk wist Gassel C1 nog een vierde doelpunt te scoren. Uit een corner schoot de mee naar voren gegane Chris Josemanders met rechts uit de draai raak. Gassel D1 won vandaag ook met 4-1. De goed spelende Gasselse formatie had SES D1 bijna de gehele wedstrijd goed in de tang en op de overwinning viel dan ook niets af te dingen. Anouk van Thiel scoorde met een mooie volley in de korte hoek de openingstreffer. Wat later in de eerste helft maakte ze ook het tweede doelpunt. Dit keer schoot ze een corner direct in het Langenboomse doel. Anouk van Thiel bleek ook in de tweede helft niet af te stoppen. Want nadat ze ook de 3-0 had weten te scoren, liet ze vervolgens de SES-keeper ook nog voor een vierde keer kansloos. Uiteindelijk wist de Langenboomse formatie nog een eretreffer te scoren. Gassel MD1 is bezig met een prima voorjaarscompetitie 2013. Nadat de Gasselse meisjes eerder dit jaar al hadden gewonnen van de gemeentegenoten SCV '58 MD1 en GVV '57 MD2, werd vandaag ook de gemeentelijke derby tegen Estria MD1 winnend afgesloten. De Escharense formatie kreeg in Gassel met 5-2 klop. De thuisploeg begon sterk en al snel waren er kansen voor Noa van Spijk en Michelle Verhaaren na twee goede Gasselse aanvallen. Na ruim een kwartier spelen was de 1-0 een feit. Michelle Verhaaren schoot de bal binnen. Vlak daarop was ze ook dichtbij de 2-0, maar dit keer lukte het haar niet om te scoren. Vlak voor het einde van de eerste helft had Paulien Jans wel succes. Met een schot van afstand liet ze de Estria-keepster kansloos. Na de rust maakte Melissa Faassen er uit een voorzet van Paulien Jans 3-0 van. Estria MD1 kwam daarna sterk terug, waardoor de 3-0 voorsprong terugliep tot 3-2. Niet veel later was de marge al weer vergroot tot twee doelpunten. Opnieuw lukte het Paulien Jans om de bal tegen de touwen te schieten. Zo'n vier minuten later viel de beslissing. Op aangeven van Paulien Jans scoorde Michelle Verhaaren namelijk de 5-2. Vlak voor tijd voorkwam de paal nog een zesde Gasselse treffer. Al met al een prima en verdiende overwinning van het meisjesteam van de VV Gassel. Gassel F1 moest het deze wedstrijdronde in Haps gaan opnemen tegen Hapse Boys F2. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. In de eerste helft was de thuisploeg net wat beter, maar na enkele omzettingen in de rust hadden de Gassselnaren in de tweede helft het betere van het spel. De Hapse formatie had voor de rust eenmaal weten te scoren, dus ging de F1 van de VV Gassel in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Kansen op de 1-1 waren er zeer zeker, maar de thuisploeg had voor het eigen doel een groen-zwarte muur opgetrokken waardoor de Gasselnaren de bal niet in het doel kregen. Zoals zo vaak als de bal aan de ene kant niet wil vallen, was het aan de andere kant nog wel een keer raak. Ondanks dat de drie punten in Haps bleven, was de technische staf van de Gasselse formatie wel tevreden met het veldspel dat op de mat werd gelegd.


Eerste overwinning veteranenelftal VV Gassel in 7x7-competitie
  |  vrijdag 03 mei 2013  |

Het Gasselse veteranenelftal heeft de eerste overwinning in de 7x7-competitie te pakken. Donderdagavond 02 mei 2013 boekte de ploeg namelijk een dikverdiende zege op de veteranen van Vianen Vooruit. Op een drukbezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel stopte de teller pas bij acht Gasselse doelpunten. Gassel veteranen speelde een uitstekende wedstrijd waarin het de tegenstander uit Vianen bij vlagen alle hoeken van het veld liet zien. Topscoorder aan Gasselse zijde werd John Hendriks. Hij scoorde drie van de acht doelpunten. Niels Driessen en Bart Meijer wisten de Vianense keeper elk tweemaal kansloos te laten. Ook Ronnie Derks pakte nog een doelpunt mee. Mede door een uitstekend optreden van gelegenheidsdoelman Rob Roefs wist de thuisploeg achterin de nul te houden. De eerstvolgende wedstrijd van de Gasselse veteranen in de 7x7-competitie is donderdagavond 16 mei 2013. De veteranen van gemeentegenoot SCV '58 uit Velp brengen dan een bezoek aan de thuisbasis van VV Gassel.


Onnodige nederlaag Gassel 2 tegen hekkensluiter SC st Hubert 2
  |  vrijdag 03 mei 2013  |

Gassel 2 is er afgelopen donderdagavond niet in geslaagd om de vooruit gespeelde wedstrijd tegen hekkensluiter SC st Hubert 2 winnend af te sluiten. In Sint-Hubert werd het uiteindelijk 5-3. De Gasselnaren speelden een slechte eerste helft en mede door te weinig voetbaldiscipline keek men bij de rust tegen een 3-0 achterstand aan. De thuisploeg kwam drie keer voor het Gasselse doel en wist alle drie de kansen te benutten. Na de rust legde Gassel 2 een veel beter veldspel op de allesbehalve vlakke grasmat. Al snel werd het initiatief gepakt en de jacht op doelpunten geopend. De 3-1 liet niet lang op zich wachten. Eric van Boekel werd binnen de beruchte lijnen omver geduwd, waarna Bart Loeffen de toegekende strafschop feilloos benutte. De Gasselnaren gingen goed door en er kwamen ook de nodige kansen. Ongeveer halverwege de tweede helft was de aansluitingstreffer een feit. Na een goede voorzet van Tom van Raaij was het uiteindelijk Jeroen van der Heijden die de bal binnen schoot. De bezoekers probeerden direct door te drukken, maar wat later scoorde SC st Hubert 2 via een direct binnen geschoten corner de 4-2. Het tweede elftal van de VV Gassel gaf nog niet op en wist de spanning weer terug te brengen. Erik Barten scoorde vanaf elf meter na een Sint-Hubertse handsbal in het strafschopgebied. Het lukte de Gasselse formatie niet om er nog een gelijkspel uit te slepen. In de slotminuut scoorde de thuisploeg uit een vrije trap nog een vijfde treffer.


Gassel E1 wint in doelpuntrijke inhaalwedstrijd van HVCH E4
  |  woensdag 01 mei 2013  |

Voor Gassel E1 stond deze woensdagavond een inhaalthuiswedstrijd tegen HVCH E4 op het programma. Het werd een spectaculair en doelpuntrijk duel waarin de Gasselse formatie uiteindelijk met 6-5 zegevierde. De thuisploeg kende een uitstekende start en met een schot vanaf twintig meter zorgde Dylan Siroen voor een 1-0 voorsprong. Niet veel later scoorde Jim Classens uit een voorzet van Tygo Siroen de tweede Gasselse treffer. Na een één-tweetje met Dylan Siroen knalde Jim Classens ook de 3-0 tegen de touwen. De ploeg uit Heesch deed daarna wat terug. Dylan Siroen vergrootte vervolgens de marge weer tot drie. HVCH E4 gaf zich nog niet gewonnen en langzaam maar zeker verdween de Gasselse voorsprong. Na de 4-2 en 4-3 wisten de bezoekers ook de gelijkmaker te scoren. Tijdens een rommelige fase in de wedstrijd lukte het de formatie uit Heesch zelfs om op een 4-5 voorsprong te komen. Gassel E1 toonde echter aan over een prima mentale veerkracht te beschikken. Na een mooie actie wist Dylan Siroen de stand weer in evenwicht te brengen. In de slotfase gingen de Gasselnaren op jacht naar de winnende treffer. De strijdwijze werd beloond want in de allerlaatste minuut knalde Dylan Siroen de bal in de kruising waardoor de drie punten in Gassel bleven.Terug naar het archief