NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2014


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2014. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.5e editie GOK-toernooi gewonnen door FC Terug van weggeweest
  |  zaterdag 24 mei 2014  |

Deze zaterdag organiseerde VV Gassel al weer voor de vijfde keer het Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Op een zonnig en drukbezocht sportpark "de Oude Kamp" gingen vanaf 14:00 uur een recordaantal van achttien teams verdeeld over drie poules met elkaar de strijd aan. Tijdens de poulewedstrijden werden de aanwezige toeschouwers getrakteerd op tal van fraaie treffers. Nadat alle pouleduels waren afgewerkt kon de eindstand in poules worden opgemaakt. De acht teams die doorgingen naar de kwartfinales waren Van Raaij United (1e poule A), FC Langel (2e poule A), FC Terug van weggeweest (1e poule B), Gassel 3 (2e poule B), Zwaluw Oeffelt (1e poule C), K.P.G. (2e poule C), Volker-Wessels Telecom Infratechniek en Zijspanbende. De laatstgenoemde twee teams waren de twee beste nummers drie in de poules.

De winnaars van het GOK-toernooi 2014


In de kwartfinales bleek Van Raaij United met 6-4 te sterk voor Gassel 3 en won FC Terug van weggeweest met 5-4 van FC Langel. Verder versloeg Zwaluw Oeffelt het team van Volker-Wessels Telecom Infratechniek met 4-0 en werd Zijspanbende met 4-2 geklopt door K.P.G. In de vervolgens afgewerkte halve finales leek Van Raaij United te gaan winnen van FC Terug van weggeweest. Maar na een 4-2 achterstand wist FC Terug van weggeweest alsnog met 4-6 te winnen. Het andere ticket voor de finale ging naar K.P.G. Zij versloegen Zwaluw Oeffelt met 3-0. De grote finale was zeer spannend. FC Terug van weggeweest en K.P.G. bleken aan elkaar te zijn gewaagd. Na de eerste helft stond het 2-2. Vervolgens kwamen de gasten uit Malden op een 2-3 voorsprong. Ramon van der Venne bracht daarna K.P.G. weer op gelijke hoogte. In de laatste minuten van de finale hadden zowel Demi Verheugen als Dirk Verbruggen een winnende vierde treffer op de schoen, maar beide zagen hun inzet worden gekeerd door de keeper. Het leek daardoor op strafschoppen te gaan uitdraaien, maar enkele seconden voor tijd sloeg FC Terug van weggeweest alsnog keihard toe met een succesvol schot vanaf een meter of twintig. Dankzij deze 3-4 zege mogen zij zich winnaar noemen van editie 2014 van het GOK-toernooi.

Organisatie GOK-toernooi 2014


Na de prijsuitreiking begon het feest waardoor het nog lang erg gezellig bleef in de kantine van VV Gassel. De organisatie (Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan terugkijken op een geslaagd evenement. Ook van de buikschuifbaan die de organisatie vanwege de jubileumeditie had neergezet, werd veelvuldig gebruik gemaakt.


Komende zaterdag weer jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  donderdag 22 mei 2014  |

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseert VV Gassel alweer voor de vijfde keer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze jubileumeditie zullen achttien teams met elkaar de strijd aangaan. Ook dit keer zal er op drie velden gespeeld gaan worden. Naast bekende teams als KPG, Biertiek en Van Raaij United, behoren dit keer bijvoorbeeld ook Half zat is weggegooid geld, FC Terug van weggeweest en GaBeCu tot het deelnemersveld. De eerste poulewedstrijden zijn om 14:00 uur. De teams die de eerste duels spelen worden verzocht om tijdig uur aanwezig te zijn. De organisatie verzoekt de deelnemers tevens om een zwembroek of bikini mee te nemen want vanwege het 5-jarig jubileum heeft men een natte verrassing. De nummers 1 en 2 en de twee beste nummers drie uit de drie poules gaan door naar de kwartfinale. De grote finale van 2 x 10 minuten staat gepland voor 20:00 uur. Na de prijsuitreiking is er ook dit keer weer een feest in de kantine van VV Gassel. Gezien de voorgaande edities zal het dan ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi.


Gassel F1 sluit competitie af met overtuigende thuisoverwinning
  |  woensdag 21 mei 2014  |

Voor Gassel E1 en Gassel F1 stond deze woensdagavond de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2014 op het programma. De F-junioren wisten op fraaie wijze af te sluiten. De Gasselnaren wonnen namelijk op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel overtuigend met 8-2 van Sambeek F1. Het was Femke van Thiel die in de eerste helft zorgde voor de openingstreffer. Alle overige doelpunten vielen pas in de tweede helft. Uiteindelijk stopte de teller dus bij acht Gasselse treffers. Zowel Tim Derks als Femke van Thiel wisten elk viermaal te scoren. Al met al een dikverdiende zege voor de met een prima inzet spelende Gasselse formatie. Vermeldenswaardig was verder nog dat Gassel F2 speler Ivo Jaspers bij de F1 had meegedaan. De E1 van VV Gassel slaagde er niet in om punten te pakken in de slotwedstrijd. Het thuisduel tegen Menos E1 uit Landhorst ging uiteindelijk met 1-3 verloren.


Voorbereidingen aanleg nieuwe beregeningsinstallatie zijn gestart
  |  dinsdag 20 mei 2014  |

Zoals waarschijnlijk wel bekend worden de velden van sportpark "de Oude Kamp" tijdens de zomerstop voorzien van een nieuwe ondergrondse beregeningsinstallatie. Afgelopen zaterdag vonden de eerste (voorbereidende) werkzaamheden plaats. De bedoeling is dat de klus wordt afgerond tijdens het Pinksterweekend.

Start aanleg beregeningsinstallatie


Donderdagavond laatste competitieduel 2013-2014 Gassel MC1
  |  dinsdag 20 mei 2014  |

Het meidenteam Gassel zal komende donderdagavond nog in actie moeten komen voor een inhaalwedstrijd. De Gasselse meiden spelen in Cuijk het uitduel tegen JVC Cuijk MC1. De aftrap op sportpark De Groenendijkse Kampen in Cuijk is om 19:00 uur. Na dit duel is Gassel MC1 klaar met de voorjaarscompetitie 2014.


Gassel F2 pakt de titel door overtuigende 6-1 thuisoverwinning
  |  zaterdag 17 mei 2014  |

Voor drie jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag een inhaalwedstrijd op het programma. Het duel waar de grootste belangen op het spel stonden, was uiteraard de kampioenwedstrijd van Gassel F2 tegen Constantia F3. De winnaar van dit duel zou de titel pakken in de 2e klasse 112. Hoewel bij een gelijkspel beide formaties kampioen zouden zijn, was al vrij snel duidelijk dat er geen salonremise zou komen. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de twee teams namelijk vol voor de winst. Op een zonnig en drukbezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was het de thuisploeg die door een treffer van Tim Derks op een 1-0 voorsprong kwam. De Gasselse formatie ging goed door en even later was het Chris Classens die de marge wist te verdubbelen tot twee. Vervolgens lukte het Tim Derks om de Wanroijse doelman nog eens tweemaal kansloos te laten. Door de 4-0 voorsprong kon het eigenlijk al niet meer misgaan. Uiteindelijk wisten de broertjes Jelle en Tygo van Deventer elk ook nog een treffer te scoren. Aan de andere kant moest keeper Ivo Oppers ťťn keer de bal uit het net halen waardoor de kampioenswedstrijd dus eindigde in 6-1. Na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap officieel een feit en kon er een feestje worden gevierd. Zo werden de spelers ook getrakteerd op een stukje echte kampioenstaart. Met tien gewonnen duels en ťťn gelijkspel mogen de Gasselnaren zich de terechte kampioen noemen. Kampioenstaart Gassel F2
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 Ook voor Gassel B1 en Gassel C1 stond vandaag de laatste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie 2014 op de agenda. Beide teams wisten ook in stijl af te sluiten. De B-junioren wonnen op eigen veld met 2-0 van DSV B2. Na zo'n tien minuten spelen kopte Casper van Swam net naast. In de 25e minuut was de openingstreffer wel een feit. Roy van de Wiel speelde vanaf rechts Teng Derks aan. Die draaide vervolgens naar binnen en schoot de bal in de richting van de verre hoek. Uiteindelijk tikte een DSV-speler de bal in zijn eigen doel. Doordat een schot van afstand van Joris van Bommel net naast ging, stond het bij de rust nog maar 1-0. Al vrij snel in de tweede helft was Gassel B1 dichtbij een 2-0 voorsprong. Na goed doorzetten van Roy van de Wiel kopte Lars Wouters net naast de verkeerde kant van de paal. Ook Ward Peeters was daarna dichtbij succes, maar zijn inzet ging ook net naast. Een kleine tien minuten voor tijd werd Lars Wouters binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald waarna de bal op de stip ging. Bart van Spijk bleef koel en schoot de pingel tegen de touwen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Al met al een verdiende zege. Niet alleen werd er door het hele team prima gewerkt, ook het elkaar coachen en het overnemen van elkaars posities was in dit duel prima verzorgd. Door de drie punten is de B1 van VV Gassel geŽindigd op een prima tweede plaats. Gassel C1 sloot af met een ruime 5-0 thuisoverwinning op Olympia '18 C2. In de behoorlijk saaie eerste helft waren er voor beide ploegen amper kansen. Dankzij een doelpunt van Lieke van Thiel konden de Gasselnaren toch met een 1-0 voorsprong op zak gaan rusten. Ze schoot de bal vanaf de rand zestien strak laag in de linkerhoek. Na de rust was duidelijk sprake van een beter veldspel en kwamen er ook meer kansen. Ongeveer halverwege de tweede helft zorgde Cas van Houtum met een goed geplaatst schot voor een tweede Gasselse treffer. De overige drie doelpunten vielen in de laatste acht minuten. Eerst was het Koen AriŽns die uit een goede voorzet de 3-0 binnen tikte. Vervolgens zorgde Don van de Wiel op fraaie wijze voor een vierde Gasselse treffer. Hij stoof vanuit de achterhoede naar voren en na enkele tegenstanders goed voorbij te zijn gegaan joeg hij de bal met rechts prachtig in de kruising. Het laatste doelpunt kwam tot stand na een prima uitgespeelde Gasselse aanval. Chris Josemanders speelde de bal op links de hoek in. Daar nam Anouk van Thiel de bal aan waarna ze een voorzet gaf op Koen AriŽns. Zijn schot vanaf de zestien werd in eerste instantie nog gekeerd door de Boxmeerse doelman, maar in de rebound schoot hij de bal alsnog tegen de touwen waarmee de eindstand dus op 5-0 kwam. Voor zes van acht jeugdteams van VV Gassel zit de competitie er nu op. Alleen Gassel E1 en Gassel F1 moeten komende woensdagavond nog ťťn keer in actie komen tegen respectievelijk Menos E1 (aftrap 19:00 uur) en Sambeek F1 (aftrap 18:30 uur).


Gassel MC1 verslaat koploper Gemert MC1, gelijkspel Gassel E1
  |  woensdag 14 mei 2014  |

Voor drie jeugdteams van de VV Gassel stond er deze woensdagavond een inhaalwedstrijd op het programma. De resultaten waren wisselend want de drie duels leverden ťťn zege, ťťn gelijkspel en ťťn nederlaag op. Gassel MC1 kreeg bezoek van koploper Gemert MC1. De aanwezige supporters op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werden getrakteerd op een doelpuntrijke match waarbij de Gasselse meiden uiteindelijk met 6-5 aan het langste eind trokken. Het was Anouk van Thiel die zorgde voor de openingstreffer. Na de Gemertse gelijkmaker zorgde Anouk van Thiel weer voor een nieuwe voorsprong. Echter ook dit keer wisten de bezoeksters weer op gelijke hoogte te komen. Wat later in de eerste helft maakte Lieke van Thiel er 3-2 van. Vervolgens werd het weer gelijk. Dankzij een door Anouk van Thiel benutte strafschop kon Gassel MC1 met een 4-3 voorsprong op zak gaan rusten. In de tweede helft wist Anouk van Thiel met haar vierde doelpunt van de avond de marge te vergroten tot twee. Na de aansluitingstreffer van Gemert MC1 bracht Noa van Spijk de 6-4 op het scorebord. De gasten wisten het daarna met een vijfde treffer nog wel spannend te maken, maar de Gasselse meiden wisten de 6-5 voorsprong vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Gassel E1 hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen Olympia '18 E3. In Boxmeer werd het 4-4. De Gasselnaren begonnen heel goed en dit leidde al in de vijfde minuut tot een 0-1 voorsprong. Tygo Daamen kopte mooi raak na een corner van Thom Tonies. Niet lang daarna wist de thuisploeg wat te aanvallend spel van de bezoekers af te straffen. Vervolgens zorgde Tygo Daamen er met een doeltreffend afgeronde solo voor dat de Gasselse supporters opnieuw konden juichen. Door een tweede Boxmeerse treffer was de ruststand 2-2. In de tweede helft kwam Gassel E1 op een 3-2 achterstand, maar al vrij snel had men een passend antwoord klaar. Met een mooie breedtepass vanaf de rechterflank werd Loek de Kleijn in stelling gebracht. Hij nam de bal goed aan en schoot het leren monster vervolgens tegen de touwen. Wat later kwam Gassel E1 op een 3-4 voorsprong. Na een corner zat de Boxmeerse doelman er een beetje naast waardoor Thom Tonies de bal met zijn lichaam kon binnen werken. De drie punten leken binnen handbereik, maar vlak voor tijd scoorde Olympia '18 E3 de 4-4. In de resterende speeltijd hadden beide ploegen nog de kans op een winnende vijfde treffer, maar het bleef bij een gelijkspel. Gassel F1 bleek op eigen veld nog niet opgewassen tegen het hooggeklasseerde RKOSV Achates F1 uit Ottersum. De Gasselse formatie speelde een goede eerste helft, al moest de ploeg zich hoofdzakelijk bezig houden met verdedigen. Keeper Rik Dinnissen bleek uitstekend in vorm want hij wist voor de rust zeker drie doelpunten te voorkomen. Ondanks een prima inzet moest de thuisploeg in de tweede helft toch een drietal tegentreffers incasseren. Aan de andere kant had alleen Femke van Thiel nog een kansje, maar een Gasselse eretreffer bleef uit.


Gassel 3 sluit competitie af met ruime zege op gemeentegenoot
  |  zondag 11 mei 2014  |

Als laatste seniorenteam heeft Gassel 3 vandaag de competitie 2013-2014 afgesloten. De Gasselnaren deden dit in stijl want in Velp werd gemeentegenoot SCV '58 4 met 0-5 verslagen. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van waarbij de bezoekers het betere van het spel hadden. De goed spelende Gasselse formatie kwam na een mooie aanval over de rechterflank op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Kenny Borgers werd bij de tweede paal doeltreffend afgemaakt door Bart Meijer. Tien minuten voor rust konden de Gasselnaren opnieuw juichen. Een voorzet van Bart Meijer vanaf links zeilde over alle Velpse verdedigers heen waarna Rob Roefs de bal rustig kon binnen tikken. In de resterende speeltijd van de eerste helft waren nog wat kansjes op meer Gasselse treffers, maar de 0-2 tussenstand werd ook de ruststand. In de tweede helft kregen de Gasselnaren een steeds groter veldoverwicht. Meer treffers konden dan ook niet uitblijven. Inleiding voor de 0-3 was een dubbele ťťn-twee tussen Arthur Rikken en Kenny Borgers met onder andere een fraai hakje. Kenny Borgers was in kansrijke positie niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegekomen Prins Twan d'n Urste. Hij schoof het leren monster rustig binnen. Vrij snel daarna was het opnieuw raak. Een voorzet van de Prins belandde bij Bjorn Celen. Zijn harde pegel kon nog net worden gekeerd door de Velpse doelman, maar in de rebound scoorde Rob Roefs alsnog de 0-4. De vijfde en laatste treffer van de gemeentelijke derby werd eveneens gescoord door Rob Roefs. Na een mooie combinatie door het hart van de Velpse defensie kwam Kenny Borgers alleen voor de keeper. Opnieuw ging hij niet voor eigen succes, maar legde hij de bal breed op Rob Roefs die vervolgens doel trof. Al met al dus een fraaie seizoensafsluiter van Gassel 3.


Gassel F2 blijft in de race voor titel, ook mooie zeges MC1 en E1
  |  zaterdag 10 mei 2014  |

Op deze zeer regenachtige zaterdag kwamen vijf jeugdteams van de VV Gassl in actie voor een inhaalwedstrijd. De vijf duels leverden tien punten op dankzij drie zeges en een gelijkspel. Gassel A1 heeft de voorjaarscompetitie 2014 afgesloten met een gelijkspel. In Cuijk werd het tegen de A2 van JVC Cuijk uiteindelijk 3-3. De Gasselnaren hadden het puntverlies aan zichzelf te wijten, want de tegengoals werden wel erg makkelijk weggegeven. De Gasselse formatie kende een bliksemstart want al na twintig seconden lag de 0-1 in het Cuijkse doel. Demi Verheugen schoot raak na een voorzet vanaf de rechterflank. Waarschijnlijk gingen de Gasselnaren er hierdoor wat te makkelijk over denken want men ging erg nonchalant spelen. Toch zou het wat later in de wedstrijd opnieuw raak zijn voor Gassel A1. Dit keer was het Robin Thoonen die scoorde na een handige steekpass. Vervolgens leidde slecht verdedigen en een slechte communicatie in de Gasselse defensie tot de aansluitingstreffer van de thuisploeg. In ongeveer dezelfde minuut was het aan de andere kant ook raak. Na diverse Gasselse pogingen lukte het Demi Verheugen om de bal tegen de touwen te krijgen. Slechte communicatie bij de Gasselnaren achterin leidde tot een terechte strafschop voor JVC Cuijk A2. Deze werd benut waardoor de ruststand op 2-3 kwam. De donderspeech van de technische staf in de rust had weinig effect op het vertoonde spel in de tweede helft. Via een succesvol schot van afstand, dat overigens houdbaar leek, wist de Cuijkse formatie de stand weer in evenwicht te brengen. Het restant van de wedstrijd was nogal matig. Beide ploegen grossierden in onnodig balverlies en kansen werden er nauwelijks nog gecreŽerd. Het bleef dan ook bij 3-3. Vermeldenswaardig was verder nog dat het de laatste competitiewedstrijd was van Demi Verheugen in het mannenvoetbal. Hoewel het dus geen overwinning werd, wist ze haar afscheid wel van extra glans te voorzien door twee keer te scoren. Het meidenteam slaagde er wel in om de volle buit binnen te halen. In Wanroij werd Constantia MC1 met 3-5 verslagen. De aanwezige toeschouwers kregen een pittige, maar faire wedstrijd te zien. De bezoeksters wisten als eerste te scoren, maar nog voor het einde van de eerste helft had de thuisplpoeg de 0-1 achterstand omgedraaid in een 2-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Gassel MC1 zelfs op een 3-1 achterstand. Sommige ploegen zouden zich bij deze achterstand al gewonnen geven, maar niet het meidenteam van de VV Gassel. De ploeg schakelde een versnelling hoger en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze zou er ook komen. Gesterkt door dit succes stoomde de ploeg door en wat later in de wedstrijd was de 3-3 een feit. De Gasselse formatie rook winstkansen en zette het offensief onverminderd voort. Dit leidde nog tot twee doelpunten waardoor het 3-5 werd. Aan de andere kant zorgde keepster Marijn Janssen met enkele belangrijke reddingen ervoor dat de verkregen voorsprong intact bleef. Van de vijf Gasselse treffers werden er drie gescoord door Lieke van Thiel. Een daarvan was een benutte strafschop. Verder wisten Milou Arts en Anouk van Thiel de Wanroijse keepster elk eenmaal kansloos te laten. Al met al dus een mooie zege dankzij een uitstekende mentale veerkracht. De D-junioren verloren de inhaalwedstrijd tegen Vitesse '08 D2 nipt. In Gennep werd het uiteindelijk 3-2. Na zo'n twintig minuten wedstrijd opende de thuisploeg de score. Vijf minuten later was het opnieuw raak. In de vijfde minuut van de tweede helft moesten de Gasselnaren een derde tegentreffer incasseren. Een kwartier voor tijd deed Dylan Siroen op fraaie wijze namens de bezoekers wat terug. Hij krulde een vrije trap rechtstreeks in de kruising. Vijf minuten later stond het 3-2 door een eigen doelpunt van Vitesse '08 D2 na een klutssituatie. Weer twee minuten later leek Gassel D1 op 3-3 te komen door Jim Classens die een gekeerd schot van Dylan Siroen in de rebound alsnog binnen tikte. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel en eindigde het treffen dus in 3-2. Gassel E1 moest op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aantreden tegen JVC Cuijk E3. Het werd een doelpuntrijke match die door de Gasselse formatie met 7-3 werd gewonnen. In het eerste deel van de wedstrijd kregen de bezoekers een stuk of acht kansen om op voorsprong te komen. Het vizier stond blijkbaar niet op scherp want de kansen werden stuk voor stuk onbenut gelaten. Ook voorkwam de paal een Cuijkse openingstreffer. De Gasselnaren waren dus heel goed weggekomen en wisten in ongeveer de zeventiende minuut zelf wel tot scoren te komen. Thom Tonies scoorde na een mooie aanval. Goed combinatievoetbal van Gasselse zijde leidde voor rust tot nog twee doelpunten van opnieuw Thom Tonies. In de tweede helft maakte Hans van Haren er 4-0 van. Na een tegentreffer van JVC Cuijk E3 vergrootte Hans van Haren de marge weer tot vier. Na een tweede Cuijkse treffer schoot de prima spelende Hans van Haren ook de 6-2 tegen de touwen. Met zijn vierde treffer van de ochtend zette Thom Tonies een 7-2 stand op het scorebord. Uiteindelijk werd het in de slotfase nog 7-3. Een prima resultaat voor de goed voetballende en met een prima inzet spelende Gasselse formtie. Voor Gassel F2 stond deze zaterdag een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma. De Gasselnaren strijden namelijk met Constantia F3 om het kampioenschap en een misstap zou de titelkansen definitief om zeep helpen. Het thuisduel tegen Vitesse '08 F4 moest dus gewonnen worden. De Gasselse formatie maakte vanaf het eerste fluitsignaal de dienst uit op het veld. De bezoekers hadden een flinke verdedigingslinie aangelegd voor het eigen doel waardoor het voor de Gasselnaren lastig was om te scoren. Toch was het Tim Derks die met een glaszuivere hattrick voor een 3-0 voorsprong wist te zorgen. Nog voor het einde van de eerste helft had hij met een goed schot van afstand ook voor het vierde Gasselse doelpunt gezorgd. In de tweede helft speelde de Gennepse formatie iets verder van het eigen doel af en leek de ploeg ook wat feller dan Gassel F2. Dit leidde echter niet tot echt grote kansen en doelpunten van de bezoekers. Aan de andere kant was het wel nog diverse keren raak. Tim Derks knalde de bal nog driemaal tegen de touwen en ook Mike Poels wist het net te laten bollen waardoor er een 8-0 eindstand de boeken in ging. Door dit resultaat kan Gassel F2 volgende week zaterdag op eigen veld het kampioenschap binnen halen. Tegenstander Constantia F3 heeft echter net zoveel kansen op de titel want ook de Wanroijse formatie heeft momenteel 28 punten uit 10 wedstrijden. De winnaar van de kampioenswedstrijd gaat er dus met de titel vandoor. Bij een gelijkspel eindigen beide ploegen op hetzelfde puntenaantal. Doorgaans is het dan zo dat beide ploegen zich dan kampioen mogen noemen. Of dat nu ook zo is, kan de redactie van deze website nog niet met zekerheid zeggen.


Aftrap gemeentelijke derby SCV '58 4 - Gassel 3 een uur eerder
  |  vrijdag 09 mei 2014  |

Als enige seniorenteam van de VV Gassel moet het derde elftal komende zondag nog in actie komen voor een inhaalwedstrijd. Het betreft de gemeentelijke derby tegen SCV '58 4. De aftrap in Velp is een uur eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. Er zal nu om 11:00 uur voor het eerst worden afgetrapt en dus niet om 12:00 uur.


Nipte nederlaag Gassel A1 in inhaaluitwedstrijd tegen HBV A1
  |  donderdag 08 mei 2014  |

Gassel A1 heeft afgelopen woensdagavond duur puntverlies geleden in de strijd om de koppositie van de 3e klasse 102. De Gasselnaren verloren in Beers het inhaalduel tegen HBV A1 met 1-0. De nederlaag was onnodig want in de eerste helft hadden de Gasselnaren zeker drie prima kansen om op voorsprong te komen. Het niet benutten van de kansen kwam de Gasselse formatie uiteindelijk duur te staan. Na zo'n twintig minuten in de tweede helft wist de thuisploeg de openingstreffer te scoren. In de resterende speeltijd slaagde Gassel A1 er niet in om nog op gelijke hoogte te komen.


Geslaagde kampioensreceptie vrouwen, kampioenseditie clubblad
  |  zondag 04 mei 2014  |

Ter gelegenheid van het afgelopen zondag behaalde kampioenschap was er deze zondag tijdens de seizoenafsluiting een kampioensreceptie voor de speelsters en technische staf van Gassel vrouwen 1. De kersverse kampioenen kregen volop felicitaties van onder andere het bestuur, ouders, vrienden en supporters. Ook de spelers van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 kwamen de vrouwen feliciteren met de behaalde titel. Ook hadden zij wat (ludieke) kadootjes meegebracht. Ter gelegenheid van het kampioensschap is er door de redactie van deze website ook een speciale kampioenseditie van het clubblad Doeltreffend gemaakt. De eerste exemplaren hiervan werden alvast uitgereikt aan aanvoerster Maartje van Raaij, trainer Tiny Derks en shirtsponsor Peter Hendriks.

Kampioensreceptie Gassel VR1 04 mei 2014


In deze speciale editie staat een uitgebreide terugblik op de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij de VV Gassel. Het is deze maand immers precies vijftien jaar geleden dat het initiatief ontstond tot heroprichting van een dameselftal. Ook vindt u in de kampioenseditie uiteraard de nodige foto's van de kampioenswedstrijd en het feest na afloop. Verder nog wat leuke (historische) wetenswaardigheden en speciale edities van "Wie is" en "Wist u dat". De kampioenseditie is uitgebracht in een gelimiteerde oplage en is speciaal bedoeld voor alle huidige speelsters, (voormalige) leden van de technische staf en (voormalige) shirtsponsor(s). Uiteraard is het voor andere geÔnteresseerden ook mogelijk om deze kampioenseditie in bezit te krijgen. Tegen een vergoeding van Ä 1,- voor de drukkosten kunt u een exemplaar bestellen via een mailtje naar bestuur@vvgassel.nl.


Vier overwinningen op slotdag van de competitie 2013-2014
  |  zondag 04 mei 2014  |

De laatste wedstrijdronde van de competitie 2013-2014 is voor de VV Gassel uitstekend verlopen. Allevier de teams die in actie kwamen wisten namelijk hun wedstrijd winnend af te sluiten. Gassel 1 heeft het seizoen met een goed gevoel beŽindigd. In de thuiswedstrijd tegen Ravenstein 1 werd er een 2-1 zege behaald. In de eerste fase van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, al waren de gevaarlijkste kansen voor de bezoekers. In de 14e minuut werd zelfs een doelpunt van de Ravensteinse formatie afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later, in de 21e minuut was het aan de andere kant echt raak. Na een goede actie van Erik Barten op de rechterflank vond hij Ramon van der Venne die vrij eenvoudig de bal kon binnentikken, 1-0. In het vervolg van de eerste helft hadden de bezoekers het meeste balbezit, dit leidde echter niet tot kansen. Namens VV Gassel was Ramon van der Venne door middel van een vrije trap overigens dicht bij nog een doelpunt. Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, in de 56e minuut kwam Gassel 1 op een 2-0 voorsprong, jarige jop Kevin Arts wist de bal nog niet voorbij de keeper van Ravenstein 1 te werken, maar in de rebound was het Remco van der Heijden die daar wel in slaagde. Vervolgens probeerden de bezoekers nog wel gevaarlijk te worden, zij slaagden daar maar minimaal in. Pas in de laatste minuut van de blessuretijd als de keeper van Gassel, Jesse van Spijk, die een prima wedstrijd keepte, was gewisseld voor Kevin Siroen, werd het nog 2-1 toen een kopbal onhoudbaar werd ingekopt. Met dit resultaat zijn de Gasselnaren geŽindigd op een achtste plaats met 28 punten uit 22 duels. Gassel 2 behaalde een mooie 2-4 uitzege in de gemeentelijke derby tegen GVV '57 3. De Gasselnaren kenden een dramatische start want na al drie minuten stond men op een 1-0 achterstand. In de vijftiende minuut was Robin Nibbeling dichtbij de gelijkmaker maar zijn schot vanaf 35 meter spatte tegen de lat uiteen. Tien minuten later kwam de 1-1 wel op het scorebord. Niels Paters scoorde met een schot van afstand. Na een half uur spelen zette Niels Paters met opnieuw een succesvol schot van afstand de Gasselnaren op een 1-2 voorsprong. De bezoekers gingen goed door en Dirk Verbruggen maakte er 1-3 van. De Graafse formatie deed daarna wat terug. Wat later in de wedstrijd bepaalde B-junior Teng Derks de eindstand op 2-4, hij scoorde op aangeven van Jeroen van der Heijden. Ook voor Gassel 2 zit de competitie 2013-2014 er nu op. Gassel 3 wist de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen overtuigend te winnen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Hapse Boys 6 met 7-1 verslagen. In de 25e minuut opende Rob Roefs de score. Hij kreeg de bal op de middenlijn, liep vervolgens door alle vijandelijke linies en scoorde met een voorzet over de keeper heen. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht. Twee minuten voor rust kwamen de Gasselnaren opnieuw op voorsprong. Joris Sprengers rondde een solo-actie over de rechterflank af met een schot in de verre hoek. In de tweede helft werd Peter Goossens binnen de beruchte lijnen gevloerd waardoor de bal op de stip ging. Jerry Boeters schoot de pingel koelbloedig binnen. De Gasselse formatie bleef domineren en meer treffers konden dan ook niet uitblijven. Uit een voorzet van Joris Sprengers tikte Maurice van Deventer koeltjes de 4-1 binnen. Na goed voorbereidend werk van Bjorn Celen had Jerry Boeters de hoek voor het uitzoeken waardoor het 5-1 werd. Wat later in de wedstrijd was Rob Roefs voor de tweede maal succesvol. Dit keer tikte hij met rechts een voorzet van Paul Franken achter de Hapse keeper. De zevende en laatste treffer kwam op naam van Joris Sprengers. Hij scoorde op vrijwel identieke wijze als bij de 2-1. Een minuut voor tijd kreeg Paul Franken een publiekswissel omdat hij zijn laatste thuiswedstrijd speelde in zijn imposante loopbaan bij Gassel 4 en later Gassel 3. Verder nam Roel ten Haaf in de slotfase nog even de aanvoerdersband over van Arthur Rikken. Volgende week zondag sluit Gassel 3 de comptitie af met het uitduel tegen SCV '58 4. Het vrouwenelftal van de VV Gassel sloot het seizoen in stijl af. De kersverse kampioenen wonnen de uitwedstrijd tegen De Zwaluw vrouwen 1 overtuigend met 1-6. In de achtste minuut opende Sanne Hendriks de score op aangeven van Demi Verheugen. De Gasselse formatie bleef duidelijk de betere ploeg en in de 25e minuut viel de 0-2. Na te zijn aangespeeld door Demi Verheugen omspeelde Anouk van Thiel de Oeffeltse keepster en schoot ze vanuit een moeilijke hoek raak. Een minuut later scoorde Anouk van Thiel opnieuw. Na een mooie actie knalde ze de bal vanuit een moeilijke tegen de touwen. Drie minuten voor rust zorgde Lieke van Thiel voor de vierde Gasselse treffer na eerst nog even de keepster te hebben gedold. In de tweede helft hielden de Gasselse vrouwen het veldoverwicht vast. In de 56e minuut schoot Anouk van Thiel de bal in de linkerhoek tegen de touwen. Een klein kwartier voor tijd maakte Demi Verheugen haar vijftigste doelpunt van dit seizoen bij Gassel vrouwen 1. Ze schoot de bal beheerst binnen na een assist van Lieke van Thiel. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist de thuisploeg nog een eretreffer te scoren waardoor de eindstand kwam op 1-6. Na afloop van de wedstrijd van het eerste elftal was in de kantine de jaarlijkse seizoensafsluiting. Onderdeel daarvan was dit keer ook de kampioensreceptie van Gassel vrouwen 1. Mede dankzij de muzikale impulsen van DJ Thom en de barbeque van WiBeQ werd de seizoenafsluiting ook dit jaar weer een gezellige happening.


Gassel A1 blijft volop in titelrace dankij nipte uitoverwinning
  |  zaterdag 03 mei 2014  |

Drie jeugdteams van de VV Gassel kwamen deze zaterdag in actie voor een inhaalwedstrijd. Er was sprake van wisselend succes. Twee van de drie duels leverden namelijk drie punten op. De andere wedstrijd ging verloren. Gassel A1 moest op bezoek bij Vianen Vooruit A1. Om de titelrace met SCV '58 A1 te kunnen blijven volhouden, was een Gasselse overwinning een must. De technische staf bestond dit keer uit Bas Janssen en Willie Strik en zij een redelijk aanvallende 4-3-3 opstelling gemaakt. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd liep het aan Gasselse zijde hartstikke goed en kwamen er ook diverse kansen op de openingstreffer. Deze werden echter onbenut gelaten. Na zo'n kwart wedstrijd werd het veldspel van de Gasselnaren en redelijk uit het niets wist de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te komen. Nog in de zelfde minuut had de Gasselse formatie een passend antwoord. Want na een combinatie zorgde Hans van Houtum voor de gelijkmaker. Vervolgens bleef het tot aan de rust tamelijk rommelig. Dit kwam mede doordat nogal wat spelers uit hun positie liepen. De donderspeech van de technische staf in de rust miste zijn uitwerking niet want de bezoekers begonnen goed aan de tweede helft. Er werd prima druk naar voren gezet en binnen vijd minuten na de hervatting lag de 1-2 tegen de touwen. Robin Thoonen ging goed door over de rechterflank en gaf een voorzet. Deze ging over de Vianense keeper waarna Demi Verheugen de bal prima binnen kopte. Vervolgens kregen de Gasselnaren diverse kansen om de wedstrijd met een derde treffer definitief te belissen. De afwerking verliep echter te gehaast en te onnauwkeurig. Het bleef daardoor spannend. Na de nodige minuten aan blessuretijd kwam het verlossende laatste fluitsignaal en konden drie belangrijke punten mee naar Gassel. De B-junioren keerden zonder punten terug in Gassel. JVC Cuijk B3 was op eigen veld uiteindelijk met 3-1 te sterk. De Gasselnaren kenden een prima start en stonden al vrij vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Pieter van Bommel gaf vanaf eigen helft een dieptepass richting de spits. Na geweldig doorlopen speelde Lars Wouters vervolgens de keeper uit waarna het beheerst doeltreffend afrondde. Na een dieptepass van Lars Wouters was Teng Derks dichtbij de 0-2, maar schot was net te laag. Aan de andere kant voorkwam Kevin Siroen door goed zijn doel te komen de Cuijkse gelijkmaker. Wat later in de eerste helft was de 1-1 wel een feit. Een uittrap van de doelman viel over de Gasselse defensie waarna de spits de bal over Kevin Siroen in het doel lepelde. Na de rust was er schot van Teng Derks dat net over ging. Vlak daarop had de thuisploeg na een Gassels misverstand wel succes. Vervolgens werd het ook nog 3-1 via een schot dat in de verre linkerhoek binnen ging. De Gasselnaren gaven zich nog niet gewonnen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Kansen hierop waren er al vrij snel. Na goed doorkoppen van Casper van Swam schoot Steef Vollenberg echter tegen de keeper. Verder werd een kansrijk schot van Pieter van Bommel gesmoord in een woud van benen en gleed Casper van Swam de bal rakelings over. Uiteindelijk slaagden de Gasselnaren er niet in om er nog een positief resultaat te slepen. Gezien het goede begin en het grote aantal kansen was het al met al een onnodige nederlaag. De technische staf van Gassel C1 had voor het uitduel tegen SES C1 slechts elf spelers tot zijn beschikking. De Gasselse formatie speelde een prima eerste helft. Toch was het de thuisploeg die de eerste de beste kans wist te benutten. De bezoekers gingen daarna vol in de aanval op jacht naar de gelijkmaker. Deze strijdwijze leverde nog voor rust succes op. Na een solo waarbij hij drie tegenstanders passeerde schoot Ward Peeters de bal rechts laag in de hoek. Bijna de gehele tweede helft was Gassel C1 volop in de aanval. Het leidde tot heel veel kansen. De 1-2 kon dan ook niet uitblijven. Doelpuntenmaker was de goed spelende Koen AriŽns. Hij schoot raak vanaf een meter of achttien na goed terugleggen door Cas van Houtum. De Gasselse formatie bleef doordrukken en vijf minuten voor tijd viel de beslissende 1-3. Na een goede actie gaf Koen AriŽns de bal laag voor op Max van Swam. Die draaide goed uit en schoot de bal vervolgens keurig binnen.Terug naar het archief