NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2015


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2015. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Zaterdag 06 juni 2015 talentendag voor jeugdspelers VV Gassel
  |  zondag 31 mei 2015  |

Op zaterdag 06 juni 2015 vindt weer de jaarlijkse jeugdtalentendag van de VV Gassel plaats. Spelers en speelsters van de C1, MC1, D1, E1, F1 en Mini F zullen dan weer een aanval doen op de gevestigde records, zoals deze vermeld staan op het recordbord in de kantine van VV Gassel. Per team strijden de spelers op de volgende onderdelen: 60 meter sprint, 400 meter loop, schottechniek, behendigheidsrace, baltechniek en ingooien. De talentendag begint om 11:00 uur en zal omstreeks 13:30 uur afgelopen zijn. De jeugdspelers worden verzocht om om 10:45 uur aanwezig te zijn op sportpark "de Oude Kamp". Voor een hapje en drankje voor de deelnemers wordt gezorgd. Voor meer informatie over de jeugdtalentendag kon contact op worden genomen met een van de volgende werkgroepleden; Marinho de Kleijn, Geert Linders, Koen Theunissen, Ryan Siroen, Ronnie Derks en Ad van Spijk.


Gassel MC1 schrijft historie met overtuigende winst van de beker
  |  zaterdag 30 mei 2015  |

Gassel MC1 heeft op deze laatste zaterdag van mei 2015 geschiedenis geschreven door voor het eerst in de historie van de VV Gassel de beker te winnen. Na overtuigende overwinningen in de kwart- en halve finale moest het vandaag gebeuren op sportpark Zuideinderpark in Schijndel. Tegenstander in de finale was Bieslo MC1 uit Beeslo dat net als de Gasselse formatie voor het eerst in een bekerfinale stond. Omdat er door de weersomstandigheden enige vertraging in het wedstrijdprogramma was ontstaan, kon er pas rond de klok van 15:40 uur worden afgetrapt.

Gassel MC1 bekerwinnaar 2014-2015 / 30 mei 2015 / foto 01

De ruim honderd aanwezige Gasselse supporters zagen in de openingsfase een op en neer gaand duel waarin beide ploegen duidelijk ook even moesten wennen aan het kunstgras waarop werd gespeeld. Na ruim tien minuten spelen ging een vrije trap van Lieke van Thiel van flinke afstand zo'n meter over het doel. Wat later was er een goed schot van Anouk van Thiel dat door de keepster werd gekeerd. Gesteund door de straffe wind in de rug wisten de Gasselse meiden een licht veldoverwicht te creëren, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. De ploeg uit Beeslo was in ongeveer de twintigste minuut dichtbij de openingstreffer, maar met een uitstekende redding wist keepster Merijn Janssen een gevaarlijk schot nog net uit de bovenhoek te tikken. In de slotfase van de eerste helft, dus op een psychologisch belangrijk moment, kwam Gassel MC1 op een 1-0 voorsprong. Lieke van Thiel kapte in het strafschopgebied een tegenstandster uit en knalde de bal vervolgens langs de keepster tegen de touwen. In de slotminuut van de eerste helft lag de bal bijna voor de tweede maal in het Bieslose doel, maar vanuit een corner belandde de bal tegen de binnenkant van de paal. De ruststand was dus 1-0. De Gasselse meiden begonnen sterk aan de tweede helft en al in de tweede minuut was er een prima kans voor Anouk van Thiel, maar van dichtbij kon ze haar voet net niet goed genoeg tegen de bal krijgen.

Gassel MC1 bekerwinnaar 2014-2015 / 30 mei 2015 / foto 02

In de tiende minuut na rust kon de 2-0 wel worden gevierd. Anouk van Thiel gaf de bal prima voor waarna Lieke van Thiel het leren monster fraai binnen kopte. Vlak daarop ontsnapte Gassel MC1 aan de aansluitingstreffer. Een gevaarlijk schot vanaf de zijkant stuiterde rakelings naast het doel. Niet zo heel veel later kreeg Bieslo MC1 een prima kans op de 2-1 na een zeldzaam slippertje in de ook vandaag weer zeer solide Gasselse defensie, maar opnieuw hield Merijn Janssen haar doel schoon met een prima redding. Een klein kwartier kwam Gassel MC1 op een 3-0 voorsprong en leek de finale te zijn beslist. Dit keer was het Anouk van Thiel die raak kopte na een voorzet van Lieke van Thiel. Op geroutineerde wijze werd de resterende speeltijd vervolgens volgemaakt door de Gasselse meiden. De meegereisde aanhang werd vlak voor tijd nog getrakteerd op een vierde treffer. Na voorbereidend werk van Liek van Thiel schoot Susie Willems de bal tegen de touwen. Vlak daarop klonk het laatste fluitsignaal en had Gassel MC1 dus historie geschreven! Uiteraard werd de bekerwinst na afloop flink gevierd. Al met al een prachtig resultaat!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)


Gassel MC1 bekerwinnaar 2014-2015 / 30 mei 2015 / foto 03


Gassel B1 heeft de titel voor het grijpen na inhaaloverwinning
  |  donderdag 28 mei 2015  |

Gassel B1 is bezig met een indrukwekkende serie want voor de derde opeenvolgende keer werd een inhaalwedstrijd winnend afgesloten. Na eerdere inhaalzeges op Blauw Geel '38/JUMBO B2 en Estria B1 was het afgelopen woensdagavond de B2 van OSS '20 die aan Gasselse zegekar werd gebonden. Het treffen op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel eindigde in 2-1. Door dit resultaat zijn de Gasselnaren niet alleen koploper geworden in de 2e klasse 1, maar heeft moen ok het kampioenschap voor het grijpen. Wanneer Gassel B1 erin slaagt om komende woensdagavond ook de inhaalthuiswedstrijd tegen JVC Cuijk B2 te winnen, dan is de titel een feit. Na zo'n achttien minuten spelen in het inhaalduel tegen OSS '20 B2 was Sjors Cuppen dichtbij de openingstreffer, maar na een dieptepass van Cas van Houtum lobde hij de bal net over de kruising. Wat later in de eerste helft ging een inzet van Dirk van Spijk net voorlangs en wist de Osse doelman een vlammend schot van Kacper Broekman met moeite te keren. Omdat ook de bezoekers voor de rust niet tot scoren kwamen, gingen beide formaties rusten met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft was het OSS '20 B2 dat op een 0-1 voorsprong kwam via een snoeihard schot dat onhoudbaar in de kruising vloog. De thuisploeg had vervolgens slechts twee minuten nodig om de stand weer in evenwicht te brengen. Na een dieptepass van Don van de Wiel kwam Sjors Cuppen goed voor zijn tegenstander waarna hij scoorde met een lepe schuiver. De Gasselnaren gingen goed door en dit leidde tot een tweede treffer. Rens Rooyackers zette goed druk en wist de bal af te pakken van de voorstopper. Vervolgens trok hij twee tegenstanders naar zich toe waarna hij de bal breed legde op Ted Wolfs die vanaf de rand zestien snoeihard raak schoot in de lange hoek. OSS '20 B2 zette daarna flinke druk waardoor Gassel B1 sterk in de verdediging moest. De laatste man van de Osse formatie ging als breekijzer mee naar voren en dit leverde direct kansen op. Doelman Kevin Siroen keepte echter een prima wedstrijd en slaagde er onder andere in om een keiharde pegel uit de rechterbovenhoek te ranselen. Aan de andere kant waren er nog enkele counterkansen op een derde Gasselse treffer, maar het bleef uiteindelijk bij 2-1. Al met al dus weer een uitstekende teamprestatie tegen een fysiek en technisch sterke tegenstander. Niet alleen werd er door iederen keihard gewerkt, ook werden de posities prima overgenomen en bleven de spelers elkaar ook bij de 0-1 achterstand positief coachen.


Bieslo MC1 komende zaterdag tegenstander Gassel MC1 in finale
  |  zondag 24 mei 2015  |

Inmiddels is bekend tegen wie Gassel MC1 het komende zaterdag moet gaan opnemen in de bekerfinale. Gisteren, zaterdag 23 mei 2015, is namelijk de andere halve finale gespeeld die ging tussen het Maastrichtse RKHSV MC1 en Bieslo MC1. Het werd een zeer spannende partij in Maastricht want na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Dit betekende dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk bleek Bieslo MC1 met 4-3 de sterkste in de strafschoppenserie. Zoals al eerder gemeld wordt de finale gespeeld op het sportpark van Schijndel/De Wit en is de aftrap om 15:15 uur. Uiteraard wordt via het Twitter-account van VV Gassel (@VV_Gassel) verslag gedaan van de belangrijkste gebeurtenissen in de wedstrijd. Diegene die zaterdag 30 mei 2015 niet bij de finale in Schijndel aanwezig kunnen zijn, kunnen dus via Twitter of via de website van VV Gassel waarop alle tweets ook verschijnen, toch op de hoogte blijven hoe het de Gasselse meiden vergaat!


Komende donderdag geen training, maar onderling mixtoernooi
  |  zondag 24 mei 2015  |

Komende donderdagavond wordt er een onderling mixtoernooi gehouden in plaats van de training. Het toernooi is voor spelers van Gassel 1, Gassel 2, Gassel 3, Gassel A1, de speelsters van Gassel vrouwen 1 en de veteranen. De eerste wedstrijdjes zijn om 19:30 uur. Graag om 19:00 uur verzamelen in de kantine zodat de organisatie de (gemixte) teams kan samenstellen.


Fraaie en belangrijke inhaalthuisoverwinning van Gassel B1
  |  vrijdag 22 mei 2015  |

Voor Gassel B1 stond afgelopen donderdagavond de inhaalthuiswedstrijd tegen Estria B1 op het programma. De belangen in deze gemeentelijke derby waren groot want de bezoekers uit Escharen hadden aan één punt genoeg om zich kampioen van de 2e klasse 1 te mogen noemen, terwijl de Gasselnaren bij een overwinning het behalen van de titel geheel in eigen hand bleven houden. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel begon de thuisploeg duidelijk wat beter aan de wedstrijd dan Estria B1. Dit leidde tot een aantal mooie kansen, maar goed keeperswerk van de Escharense doelman voorkwam een Gasselse voorsprong. Zo wist hij schoten van Pieter van Bommel en Cas van Houtum uit zijn doel te houden. In de dertigste minuut was er een geweldige kopbal van de hoog springende Sjors Cuppen. De inzet ging hard tegen de touwen, maar bij de voorzet was de bal blijkbaar al achter geweest waardoor dit doelpunt niet kon worden toegekend. Met een 0-0 stand op het scorebord gingen beide ploegen rusten. Al vroeg in de tweede helft was Gassel B1 heel dichtbij een 1-0 voorsprong, maar het harde schot van Kacper Broekman van buiten de zestien na een uitkapactie belandde op de paal. Zo'n kwartier na rust kon de thuisploeg wel de openingstreffer gaan vieren. Na een dieptepass van Pieter van Bommel sprintte Cas van Houtum zijn directe tegenstander eruit waarna hij de bal beheerst vanaf rechts in de linkeronderhoek schoot. Acht minuten later was de voorsprong verdubbeld. Na een corner vanaf de linkerflank was er een één-tweetje tussen Casper van Swam en Kacper Broekman waarna laatstgenoemde na een slalom het leren monster in de lange hoek binnen knalde. Estria B1 ging daarna nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de Gasselse verdediging stond als een huis. De backs Chris Josemanders en Jarno Oppers hielden de snelle buitenspelers prima in toom en de Estria-spits kreeg geen enkele kans van Ward Peeters. Alles wat er doorsijpelde werd door de zeer goed spelende Don van de Wiel onderschept, waardoor de alert keepende Kevin Siroen zeer weinig ballen op goal kreeg. Ook de middenvelders werkten super hard en liepen alle gaten dicht. Een linie daarvoor maakten de aanvallers ongelooflijk veel meters om de opbouw van achteruit van Estria B1 te verstoren. Uiteindelijk werd de tegenstander kapot gespeeld en bleven de drie punten in Gassel dankzij een 2-0 overwinning. Al met al dus weer een geweldige teamprestatie van de Gasselse formatie. Voor Gassel B1 wachten nu nog twee inhaalwedstrijden. Eerder was al bekend dat op woensdag 27 mei 2015 OSS '20 B2 op bezoek komt, inmiddels is ook een inhaalthuisduel tegen JVC Cuijk B2 aan het programma toegevoegd. De speeldatum van dit duel is woensdag 03 juni 2015. De aftrap is om 19:30 uur.


Aanvangstijd bekerfinale meidenelftal VV Gassel is 15:15 uur
  |  woensdag 20 mei 2015  |

Inmiddels is bekend wat de aanvangstijd is van de bekerfinale waarvoor Gassel MC1 zich afgelopen zaterdag heeft geplaatst. De aftrap van de finale is om 15:15 uur. Zoals al eerder gemeld is de speeldatum zaterdag 30 mei 2015 en is de plaats van handeling het sportpark van Schijndel/De Wit in Schijndel. Wie de tegenstander zal zijn van de Gasselse meiden wordt komende zaterdag bekend. Dan wordt namelijk de andere halve finale tussen RKHSV MC1 uit Maastricht en Bieslo MC1 uit Beesel afgewerkt.


Inhaalduel Gassel B1 - Estria B1 nu op donderdag 21 mei 2015
  |  woensdag 20 mei 2015  |

De thuiswedstrijd van Gassel B1 tegen gemeentegenoot Estria B1 uit Escharen zal in tegenstelling tot eerdere berichten worden ingehaald op donderdag 21 mei 2015. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 19:15 uur.


Dit seizoen geen competitieverplichtingen meer voor Gassel MC1
  |  maandag 18 mei 2015  |

Het meidenelftal van de VV Gassel kan zich volledig richten op de bekerfinale. De laatste competitiewedstrijd die nog gepland stond, is namelijk komen te vervallen. Het betrof de inhaaluitwedstrijd tegen JVC Cuijk MC1 die aanvankelijk voor zaterdag 30 mei 2015 op de agenda stond. Omdat Gassel MC1 die dag echter de bekerfinale moet spelen en het duel tegen de Cuijkse formatie voor de competitie niet meer van belang is, heeft de KNVB de betreffende inhaalwedstrijd van het programma geschrapt.


Gassel 3 wint laatste duel wel, maar blijft steken op de 2e plaats
  |  zondag 17 mei 2015  |

Voor Gassel 3 stond vandaag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 op het programma. Door het gelijkspel van vorige week hadden de Gasselnaren het behalen van de titel niet meer in eigen hand. Het derde elftal deed wat het moest doen, namelijk winnen, maar omdat Constantia 4 geen punten verspeelde in het thuisduel tegen Astrantia 2 ging het kampioenschap naar de ploeg uit Wanroij. Gassel 3 begon sterk aan het laatste thuisduel en kreeg in het eerste kwartier diverse aardige kansen om de score te openen. Een snoeihard schot van Bart Meijer ging net naast en ook Peter Goossens zag een kopbal naast de verkeerde kant van de paal gaan. In de 24e minuut kwamen de bezoekers uit Mill op een 0-1 voorsprong. De Gasselse doelman werd geklopt met een boogbal van grote afstand. De Gasselnaren hadden even wat minuten nodig om zich te herpakken, maar gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker. Deze was in de 33e minuut een feit. Na een vrije trap van Niels Driessen kopte Bart Meijer de bal op fraaie wijze strak in de kruising. In de resterende speeltijd van de eerste helft werd er niet meer gescoord dus gingen beide ploegen met een 1-1 stand op het scorebord aan de thee. Na vijf minuten in de tweede helft werd Riny van der Venne onderuit getrokken in het vijandelijke strafschopgebied waardoor de bal op de stip ging. Hij ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot het leren monster overtuigend tegen de touwen. Gassel 3 probeerde door te drukken, maar de zeer fanatiek spelende Millse formatie gooide er nog een schepje bovenop en drong de thuisploeg achteruit. In de 72e minuut viel de gelijkmaker na een wat rommelige situatie in het Gasselse doelgebied. Met nog wat verse krachten binnen de lijnen begon Gassel 3 aan een slotoffensief. Een kleine tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg via een prachtig doelpunt opnieuw op voorsprong. Rob Roefs kopte de bal namelijk met een stijlvolle snoekduik in het doel na een afgemeten vrije trap van Arthur Rikken. De Gasselnaren probeerden de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit te spelen, maar twee minuten voor tijd ontsnapte men aan de gelijkmaker. Een Millse inzet belandde namelijk tegen de binnenkant van de paal. Uiteindelijk bleef het dus bij 3-2 en eindigde Gassel 3 na een prima seizoen op een tweede plaats.


Meidenelftal schrijft historie met het bereiken van bekerfinale
  |  zaterdag 16 mei 2015  |

Gassel MC1 heeft deze zaterdag voor een unieke prestatie gezorgd. Voor het eerst in de bijna 70-jarige geschiedenis van de VV Gassel werd namelijk de finale van het bekertoernooi bereikt. Het ticket voor finale werd behaald door in de halve finale met 4-1 te winnen van SJVV MC1. Op een wat regenachtig sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kende de thuisploeg een wat zenuwachtig begin. Het eerste gevaar kwam dan ook van de bezoeksters uit Deurne, maar het schot ging enkele meters naar het Gasselse doel. Na een minuut of vijf zat Gassel MC1 duidelijk beter in de wedstrijd en kreeg de ploeg ook wat kansen. In de negende minuut kon de 1-0 op het scorebord worden gezet. Na een steekpass van Lieke van Thiel kwam Anouk van Thiel alleen voor de keepster en deze werd met een strak schot kansloos gelaten. Vervolgens golfde het spel op en neer waarbij beide ploegen volop strijd leverden om de bal. Echt grote uitgespeelde kansen waren er in deze fase van de wedstrijd niet. In de 26e minuut wist SJVV MC1 na een aanval over de rechterflank de stand weer in evenwicht te brengen. De Gasselse meiden kwamen vervolgens ijzersterk terug want amper één minuut later lag de bal ook aan de andere kant tegen de touwen. Na een voorzet vanaf links troefde Anouk van Thiel zowel enkele tegenstandsters als de keepster af. Vier minuten voor rust werd Anouk van Thiel na een solo op onreglementaire wijze gestuit binnen de beruchte lijnen waardoor de bal op de stip ging. Lieke van Thiel schoot de bal vervolgens keurig tegen de touwen waardoor Gassel MC1 op een 3-1 voorsprong kwam. Dit was tevens ook de ruststand. De thuisploeg begon zeer sterk aan de tweede helft en was al direct dichtbij een vierde doelpunt. Een pegel van Anouk van Thiel vanaf de rand zestien spatte echter op de lat uiteen. Ook enkele corners leverden vervolgens geen treffer op. De bezoeksters uit Deurne wisten nog maar mondjesmaat door de solide Gasselse defensie heen te komen. Uit een hoekschop was de aansluitingstreffer bijna een feit, maar keepster Merijn Janssen redde bij een kopbal. Halverwege de tweede helft schampte Lieke van Thiel de lat met een bekeken schot vanaf een meter of twintig. Gassel MC1 bleef de wedstrijd controleren en de 3-1 voorsprong kwam nauwelijks echt in gevaar. Een minuut of vijf voor tijd werd het in grote getale aanwezige thuispubliek nog op een vierde treffer getrakteerd. Na een steekpass van Lieke van Thiel was het Anouk van Thiel die haar derde doelpunt van de middag scoorde. Na zo'n twee minuten blessuretijd klonk het eindsignaal en was het ticket voor de finale een feit. De tegenstander in de finale, die op zaterdag 30 mei 2015 wordt gehouden op het sportpark van Schijndel/De Wit, is op dit moment nog niet bekend. De andere halve finale tussen RKHSV MC1 uit Maastricht en Bieslo MC1 uit Beesel wordt namelijk pas op zaterdag 23 mei 2015 gespeeld op het sportpark van eerstgenoemde club.


Gassel F2 sluit voorjaarsreeks af met doelpuntrijke inhaalzege
  |  woensdag 13 mei 2015  |

De F2 van de VV Gassel moest deze woensdagavond in actie komen voor de laatste competitiewedstrijd van de voorjaarsreeks 2015. De Gasselnaren wisten in stijl af te sluiten want op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 8-4 gewonnen van Sambeek F2. De eerste de beste aanval werd direct fraai afgemaakt door Sil Verhallen. Daarna kreeg de Sambeekse formatie de kans op de gelijkmaker, maar het schot ging over. Daarna was het Nick Beekmans, die deze wedstrijd ook meedeed, die goed doorging op links en voor de 2-0 zorgde. Het spel ging op en neer en beide teams kregen kansen. Uit een van de kansen scoorde Sambeek F2 de aansluitingstreffer. Vervolgens was het Jasper van Acht die vanaf het middenveld oprukte, maar helaas strandde zijn schot op de keeper. Aan de andere kant pikte een Sambeekse speler de bal op na een uittrap. Daarna schoot hij de bal hoog op goal waardoor keeper Jur van der Heijden kansloos was. De 2-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft was Sambeek F2 dichtbij de 2-3, maar het schot ging net naast. Direct hierna ging Sil Verhallen goed door op rechts en passte hij op Tygo van Deventer. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de keeper, maar in de rebound werd het dan toch 3-2 door Tygo van Deventer. Toen was het weer de beurt aan de bezoekers, maar Jur van der Heijden voorkwam de gelijkmaker met een goede redding. Direct daarna was het wederom Nick Beekmans die scoorde en dus voor een 4-2 voorsprong zorgde. Gassel F2 ging goed door. Een uittrap van Jur van der Heijden werd door Nick Beekmans doorgespeeld naar Gijs Thijssen die vervolgens passte op Tygo van Deventer. Hij bekroonde deze mooie aanval met de 5-2. Uit een hoekschop tikte Gijs Thijssen daarna de 6-2 binnen. De volgende kans was een schot van Nick Beekmans op de paal waarna de terugspringende bal alsnog werd binnen geschoten door Tygo van Deventer. Even later knalde hij ook zijn vierde treffer van de avond binnen. Aan de andere kant wilde Jasper van Acht de bal wegschieten. Zijn schot werd echter geblokt door een speler van Sambeek F2 waardoor de bal in de Gasselse goal belandde en het dus 8-3 werd. Beide formaties kregen nog diverse kansen op een treffer in dit doelpuntrijke duel. Jur van der Heijden redde knap door een bal uit de kruising te stompen. Even later ging een schot hem door, maar hij kon de bal nog net op de doellijn pakken. Toch waren het de Sambekenaren die nog een keer wisten te scoren. Een schot vanaf de zijkant werd hard en onhoudbaar binnen geschoten wat de 8-4 eindstand betekende. Al met al een mooie afsluiting van de competitie.


Twee doordeweekse inhaalthuisduels ingepland voor Gassel B1
  |  woensdag 13 mei 2015  |

Gassel B1 zal in de komende weken nog tweemaal in actie moeten komen voor een inhaalwedstrijd. In beide gevallen mag de ploeg op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aantreden. Op woensdagavond 20 mei 2015 komt gemeentegenoot Estria B1 uit Escharen op bezoek en een week later, op woensdag 27 mei 2015, is OSS '20 B2 de tegenstander. Van beide inhaalduels is de aftrap om 19:00 uur. Mochten de Gasselnaren erin slagen om beide wedstrijden te winnen, dan neemt men de eerste plaats op de ranglijst over van Estria B1.


Laatste competitiewedstrijd van Gassel 2 is komen te vervallen
  |  woensdag 13 mei 2015  |

Voor de spelers van Gassel 2 zit er competitie 2014-2015 er inmiddels op. Eigenlijk zou het tweede elftal van de VV Gassel komende zondag nog in actie moeten komen voor de inhaaluitwedstrijd tegen kampioen JVC Cuijk 5, maar in onderling overleg is besloten om dit duel van het programma te schrappen. Hierdoor is van de vier Gasselse seniorenteams alleen Gassel 3 nog niet klaar met de competitie 2014-2015. De Gasselnaren spelen zondag 19 mei a.s. hun laatste (inhaal)duel.


Vrouwenelftal sluit competitie in stijl af met ruime inhaalzege
  |  dinsdag 12 mei 2015  |

Voor Gassel vrouwen 1 stond deze dinsdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 op het programma. De Gasselse vrouwen wisten in stijl af te sluiten want het inhaalthuisduel tegen RKOSV Achates vrouwen 1 werd op overtuigende wijze met 5-0 gewonnen. Na een wat rommelige beginfase pakte de thuisploeg het initiatief. In de vijftiende minuut was Janneke Raemakers heel dichtbij de openingstreffer, maar haar prima schot van flinke afstand kwam tegen de buitenkant van de kruising. Tien minuten later was het wel raak voor de Gasselse formatie. Demi Verheugen bracht Lieke van Thiel in stelling en zij joeg de bal vervolgens hard en hoog tegen de touwen. Na iets meer dan een half uur spelen lag de bal voor de tweede keer in het Ottersumse doel. Na een prima steekpass van Sanne Hendriks rondde Demi Verheugen het vervolgens keurig doeltreffend af. Het spel was amper hervat of het thuispubliek kon wederom een doelpunt vieren. Na een voorzet en korte scrimmage belandde zowel Demi Verheugen als de bal over de doellijn en dus was de 3-0 een feit. Vlak daarop voorkwam gelegenheidskeepster Anouk van Thiel met een stijlvolle zweefduik een treffer van de bezoeksters. In de tweede helft kreeg RKOSV Achates vrouwen 1 een strafschop toegekend. Deze uitgelezen kans op de 3-1 werd echter niet benut want de bal werd ruim over het Gasselse doel geschoten. Wat later was het aan de andere kant wel raak. Janneke Raemakers schoot de bal netjes in de kruising. Amper twee minuten daarna ging een schot van Demi Verheugen na een pass van Sanne Hendriks rakelings langs naast het doel. Uiteindelijk zou het toch nog 5-0 worden. Janneke Raemakers knalde de bal van afstand mooi tegen de touwen. Al met al dus een prima en verdiende inhaaloverwinning van het vrouwenelftal van de VV Gassel.


Heel zuur en onnodig puntverlies voor prima spelend Gassel 3
  |  zondag 10 mei 2015  |

Als enige seniorenteam van de VV Gassel moest het derde elftal deze zondag aantreden voor een inhaalwedstrijd. De Gasselse formatie moest het in Middelaar opnemen tegen Astrantia 2. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en dit leidde niet alleen tot een veldoverwicht, maar ook tot een vrij snelle 0-1 voorsprong. Kenny Borgers gaf een prima steekpass op Rob Roefs die de bal vervolgens koeltjes in de verre hoek tegen de touwen schoot. Niet lang daarna kwam de stand weer in evenwicht. Een reflex van doelman Riny van der Venne was net niet genoeg om de bal uit het doel te houden. Vervolgens was er een fase waarbij de thuisploeg wat de overhand had. Dit resulteerde in een tweede treffer van Astrantia 2. Gaandeweg de eerste helft kreeg Gassel 3 het duel toch weer in handen. Vlak voor het rustsignaal zorgde Arthur Rikken voor de verdiende gelijkmaker. Na een corner van Jerry Boeters belandde de bal voor zijn voeten. De eerste inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound knalde hij het leren monster van dichtbij hard in de kruising. In de tweede helft hadden de Gasselnaren wederom het betere van het spel en kwamen er ook diverse kansen op een 2-3 voorsprong. Helaas werden deze kansen niet benut. De formatie uit Middelaar bleek juist wel uiterst effectief om te gaan met de spaarzame kansen want zo'n 25 minuten voor tijd lag de bal voor de derde keer in het Gasselse doel. De Gasselnaren gaven zich nog niet gewonnen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Na een mooie aanval over veel schijven was de 3-3 een feit. Jerry Boeters speelde Broos Meijs aan en die haalde vanaf de rand zestien hard uit waarna de keeper kansloos was. In de resterende speeltijd deed het goed spelende Gassel 3 nog verwoede pogingen om een winnende vierde treffer te scoren, maar deze bleef helaas uit. Door dit gelijkspel en de andere uitslagen in de klasse hebben de Gasselnaren het behalen van het kampioenschap niet meer in eigen hand. Met nog één inhaalwedstrijd voor de boeg hebben de Gasselnaren een achterstand van twee punten op koploper Constantia 4 dat volgende week zondag eveneens de laatste competitiewedstrijd speelt. Om dus nog kans te maken op de titel dan is puntverlies van de Wanroijse formatie noodzakelijk en zal Gassel 3 zelf in elk geval op eigen veld moeten winnen van Juliana Mill 6.


Deelname aan editie 2015 GOK-toernooi is nog steeds mogelijk
  |  zaterdag 09 mei 2015  |

Zoals al eerder aangekondigd organiseert VV Gassel op zaterdag 06 juni 2015 weer het jaarlijkse GOK-toernooi. Meedoen aan de zesde editie van dit toernooi, en dus strijden om de Harrie Willems trofee, is nog steeds mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 20 per team. Klik hier voor het inschrijfformulier. Ingevulde formulieren kunnen t/m 20 mei 2015 worden gemaild naar goktoernooi@gmail.com. Ook bij deze editie is het zo dat ieder team altijd tenminste één dame heeft opgesteld. Het toernooi begint omstreeks 13:00 uur. De prijsuitreiking zal zijn rond de klok van 21:00 uur waarna vanaf 21:30 uur de afterparty begint in de kantine. Tevens zal 's avonds op het grote scherm de finale van de Champions League te zien zijn. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de speciale Facebookpagina en op een speciale flyer.


Gassel C1 pakt de titel dankzij een nipte inhaaluitzege op VCA C1
  |  zaterdag 09 mei 2015  |

Op deze zaterdag kwamen vier jeugdteams van de VV Gassel in actie voor een inhaalwedstrijd. Voor Gassel B1, Gassel C1 en Gassel D1 was het tevens het laatste duel van de voorjaarsreeks 2015. Gassel MC1 heeft op 30 mei 2015 nog inhaalverplichtingen. De vier duels leverden uiteindelijk zeven punten op. De C1 pakte in Sint-Agatha drie belangrijke punten dankzij een 0-1 overwinning op VCA C1. Hierdoor eindigde de Gasselse formatie op een gedeelde eerste plaats met Festilent C2 uit Zeeland en kon er dus na afloop een kampioensfeest gevierd worden. Door de straffe wind was het lastig voetballen. Gassel C1 had in de eerste helft het betere van het spel, maar kon dit pas in de 25e minuut tot uitdrukking brengen in de score. Dylan Siroen had goed gezien dat de VCA-doelman wel erg ver voor zijn goal stond en hij schoot de bal met een keurige boog over de doelman tegen de touwen. In de tweede helft werd de 0-1 voorsprong door de Gasselnaren zeer solide verdedigd. De thuisploeg kreeg hierdoor geen enkele kans op de gelijkmaker. Aan de andere kant kregen de Gasselnaren diverse kansen om het duel met een tweede treffer definitief te beslissen. De Gasselse spelers verzuimden echter de trekker voor een tweede keer over te halen, waardoor het spannend bleef tot aan het laatste fluitsignaal. Het bleef uiteindelijk bij 0-1, waardoor de champagneflessen ontkurkt konden worden.

Gassel C1 kamioen voorjaar 2015 / 09 mei 2015 / foto 01

Gassel B1 boekte eveneens een inhaaluitoverwinning. De Gasselnaren verloegen in Veghel de B2 van Blauw Geel '38/JUMBO met 1-2. In de tiende minuut werd Pieter van Bommel na een slalom op onreglementaire wijze gestopt waardoor de bezoekers een vrije trap toegekend kregen. Don van de Wiel wist daar wel raad mee en vanaf een meter of 25 schoot hij de bal op beheerste wijze links laag in de hoek. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de 55e minuut was Pieter van Bommel dichtbij de 0-2, maar zijn schot na een afvallende bal werd door de Veghelse keeper tot corner verwerkt. Deze corner zou leiden tot een tweede Gasselse treffer. De keeper liet de bal namelijk los waarna de attent reagerende Jochem Baltussen de 0-2 binnen tikte. Wat later in de tweede helft belandde een dwarrelend schot van afstand via de binnenkant van de paal in het Gasselse doel, waarmee de spanning dus weer volledig terug was. Blauw Geel '38 B2 zette hierna alles op alles. Maar door geconcentreerd verdedigen, het goed elkaars positie overnemen en hard werken op het middenveld en voorhoede wist Gassel B1 er voor te zorgen dat de thuisploeg behoudens een paar corners geen kansen kreeg. Aan de andere kant waren de Gasselnaren nog een paar keer gevaarlijk met een aantal counters die helaas niet tot een grotere voorsprong leidden. Al met al een slimme overwinning tegen een sterke tegenstander ondanks dat de Gasselse formatie niet op z'n scherpst speelde. Voor Gassel MC1 stond vandaag een bezoek aan de nog zonder puntverlies zijnde koploper Hapse Boys MC1 op het programma. Beide formaties bleken erg aan elkaar gewaagd dus alle speelsters moesten flink aan de bak om er een goed resultaat uit te slepen. Met een succesvol schot van afstand zette Lieke van Thiel het meidenteam van de VV Gassel op een 0-1 voorsprong. Vervolgens waren er tal van gevaarlijke momenten voor de beide doelen. Uit één van de kansen wisten de Hapse meiden de gelijkmaker te scoren. Daarna joegen de twee ploegen op een winnende tweede treffer. Gescoord werd er echter niet meer, dus moest Gassel MC1 genoegen nemen met één punt. Gassel D1 is de voorjaarsreeks 2015 geëindigd met een nipte uitnederlaag. Vianen Vooruit D1 won op eigen veld met 2-1. Na ongeveer twintig minuten en wat kansjes aan beide kanten wist Thom Tonies na een lange rush vanaf het middenveld de 0-1 binnen te schieten. Zijn succes was mede te danken aan het feit dat Jasper Verstegen goed ruimte creëerde voor zijn ploeggenoot. Na zo'n vijf minuten in de tweede helft scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Na weer wat kansen over en weer pakte Vianen Vooruit D1 niet alleen het initiatief, maar scoorde het ook een tweede doelpunt. Een minuut of vijf voor tijd leek Boudewijn Kuiper nog de 2-2 te gaan scoren met een fraaie hakbal uit een Gasselse corner, maar een Vianense verdediger wist de inzet nog net van de lijn te halen.


Succesvolle dinsdagavond met inhaalzeges van Gassel 2 en C1
  |  donderdag 07 mei 2015  |

Voor Gassel 2 en Gassel C1 stond deze donderdagavond een inhaalwedstrijd op het programma. Het werd een succesvolle avond want beide formaties wisten de drie punten te pakken. Het tweede elftal wist het uitduel tegen SC st Hubert 3 met 2-6 te winnen. Het was Dirk Verbruggen die namens de Gasselnaren de openingstreffer liet aantekenen. Na een foutje van De Tovenaar kon de thuisploeg de stand vervolgens weer in evenwicht brengen. Gassel 2 kon toch met een voorsprong de rust in want via een wat gelukkige intikker maakte Paul Cornelissen er na ruim een half uur spelen 1-2 van. De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft en de 1-3 hing dan ook in de lucht. William de Kleijn zorgde er met een rake kopbal voor dat de 1-3 ook daadwerkelijk op het scorebord kwam. Een klein kwartier later was het inhaalduel beslist. Vlak nadat Paul Cornelissen een één-tegen-één situatie met de Sint-Hubertse doelman niet in een treffer had kunnen omzetten, scoorde hij tussen twee verdedigers in wel met een keurig schot. De festiviteiten rond deze vierde Gasselse treffer waren amper afgelopen of er kon opnieuw een Gassels doelpunt gevierd worden. Wederom was het Paul Cornelissen die scoorde. Ditmaal kopte hij raak na een strakke voorzet van Youri Arts. Met een prima redding voorkwam doelman Rik van der Loop daarna een tweede tegentreffer. Een minuut of vijf voor tijd maakte Paul Cornelissen er met zijn vierde treffer van de avond 1-6 van. De assist hierbij kwam van Bas van Raaij. In de slotminuut wist SC st Hubert 3 nog wat terug te doen, waardoor het duel dus eindigde in een 2-6 overwinning voor Gassel 2. De C1 van de VV Gassel kreeg bezoek van SVS C1. Na zo'n twintig minuten spelen in de eerste helft zorgde Dirk van Spijk voor de 1-0. Hij schoot de bal vanaf net buiten de zestien prima tegen de touwen. Echt veel grote kansen waren er voor de rust verder niet. Na de rust regende het kansen voor beide formaties. Doelman Jasper Eleuwarin verkeerde echter opnieuw in uitstekende vorm en wist alle Stevensbeekse inzetten uit zijn doel te houden. Aan de andere kant bleek ook SVS C1 over een prima doelman te beschikken. Het bleef deze avond daardoor bij één Gasselse treffer. Deze 1-0 was dus wel genoeg voor de drie punten.


Laatste competitiewedstrijd Gassel VR1 op dinsdag 12 mei 2015
  |  donderdag 07 mei 2015  |

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 van Gassel vrouwen 1, thuis tegen RKOSV Achates vrouwen 1 uit Ottersum, zal niet op zondag 17 mei 2015, maar op dinsdagavond 12 mei 2015 worden gespeeld. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 20:00 uur.


Aanvangstijd halve finale bekerduel Gassel MC1 is gewijzigd
  |  woensdag 06 mei 2015  |

Zoals al eerder gemeld, speelt Gassel MC1 op zaterdag 16 mei 2015 in de halve finale van het bekertoernooi 2014-2015 op eigen veld tegen SJVV MC1. De aanvangstijd van dit duel is inmiddels gewijzigd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel zal om 12:00 uur worden afgetrapt en dus niet zoals gebruikelijk bij thuisduels van het meidenteam om 09:45 uur.


Nieuwe speeldatum laatste wedstrijd Gassel D1 is 09 mei 2015
  |  maandag 04 mei 2015  |

Voor de afgelopen zaterdag uitgestelde uitwedstrijd van Gassel D1 tegen Vianen Vooruit D1 is inmiddels een nieuwe speeldatum bekend. Het betreffende duel staat nu op het programma voor zaterdag 09 mei 2015. De aftrap in Vianen is om 11:15 uur.


Prima seizoensafsluiting dankzij vier Gasselse overwinningen
  |  zondag 03 mei 2015  |

Hoewel Gassel 2, Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 de komende twee weken nog inhaalverplichtingen hebben, stond deze zondag officieel de seizoensafsluiting op het programma. Het werd een uitstekende afsluiting want allevier de seniorenteams wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten. Het Vlaggeschip van de VV Gassel won op eigen veld met 5-3 van SC st Hubert 1. In de eerste helft waren het de bezoekers uit Sint-Hubert die als eerste tot scoren wisten te komen. Na deze achterstand leek Gassel 1 even van slag. Maar richting het einde van de eerste helft werden de Gasselnaren dreigender. Zo'n tien minuten voor rust was het Ramon van der Venne die de bal vanaf dertig meter ineens over de doelman van de bezoekers schoot. Niet veel later kwam Gassel 1 op een 2-1 voorsprong door een penalty die werd benut door wederom Ramon van der Venne. Net voor rust had diezelfde Ramon van der Venne een hattrick kunnen laten aantekenen, maar van dichtbij wist hij dit keer niet te scoren. Zo'n tien minuten na de rust liet Gassel-coach Pierre Hermsen Roy van de Wiel debuteren. Ook Hansie Hansie van Houtum werd binnen de lijnen gebracht. Zijn invalbeurt duurde echter maar enkele minuten want hij blesseerde zich bij zijn eerste balcontact. Omdat de Gasselnaren geen geen wissels meer hadden, kwam het dus met tien man te staan. Als gevolg van de ontstane situatie kon SC st Hubert 1 op gelijke hoogte komen. Na een minuut of tien met een man minder te hebben gespeeld kwam Robin Nibbeling, vanuit de kantine, binnen de lijnen om het Gasselse elftal weer compleet te maken. Niet veel later kwam Gassel 1 alweer op voorsprong door Ramon van der Venne die het meest attent reageerde bij een scrimmage. Helaas werd het snel hierna alweer 3-3. Maar de thuisploeg liet het hier niet bij zitten en de frisse Robin Nibbeling tekende voor de 4-3. In de slotfase was het Guido Sprengers die voor de 5-3 eindstand wist te zorgen. Een mooie afsluiting van het seizoen voor Gassel 1 met de derde overwinning op rij. Afscheid Maartje van Raaij / 03 mei 2015 / foto 01 Het tweede elftal van de VV Gassel moest deze wedstrijdronde op bezoek bij Achilles Reek 3. De Gasselse formatie zegevierde uiteindelijk met 2-4. Na eerder de paal te hebben geteisterd, zorgde Dirk Verbruggen na zo'n 25 minuten wedstrijd voor een 0-1 voorsprong. Na een mislukte pass van de Reekse laatste man schoot hij de bal tegen de touwen. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Paul Cornelissen in balbezit waarna hij het doeltreffend afrondde. De thuisploeg was diverse keren dichtbij succes, maar het plaatselijke aluminiumwerk bleek op de hand van de Gasselnaren te zijn. Wat later in het duel was het aan de andere kant wel raak. Youri Arts legde de bal keurig breed op Dirk Verbruggen die vervolgens raak knalde. Achilles Reek 3 deed daarna wat terug via een rake kopbal. Robin Nibbeling zorgde voor het vierde Gasselse doelpunt. Hij schoot de bal in de korte hoek tegen de touwen na een steekpass van De Tovenaar Tom van Raaij. Knullig verdedigen door de Gasselse defensie bracht de eindstand op 2-4. Voor Gassel 3 stond vandaag de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen medetitelkandidaat en angstgegner Vianen Vooruit 3 op het programma. Het Derdt was met een complete selectie afgereisd en speelde een uitstekende wedstrijd. De tegenstander werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en al snel resulteerde dat in enkele kansen. Doordat er slordig mee met werd omgegaan duurde het toch nog een kwartier voordat er werd gescoord. Een Vianense verdediger kopte een vrije trap van Jerry Boeters in eigen goal. De symphatieke ervaringsdeskundige Tom Driessen troostte de speler na deze ongelukkige actie. Na een paar knappe aanvallen en prima mogelijkheden, scoorde de uitploeg wederom. Ditmaal was het een Gasselnaar die de trekker overhaalde. Rob Roefs kopte op de zestienmeter met grote precisie een vrije trap van Arthur Rikken binnen. Gassel 3 zat op rozen en leek verder een eenvoudige middag te krijgen. Maar niets was minder waar, want na rust ontstond een ander wedstrijdbeeld. Vianen Vooruit 3 had een drietal wissels toegepast die duidelijk een versterking bleken te zijn. De Gasselse formatie kwam ernstig in de verdrukking en wist zich nog maar mondjesmaat vrij te voetballen. Toch hield doelman Riny van der Venne zijn goal schoon en wist Gassel 3 tegen de verhoudingen in te scoren. Een vlijmscherpe counter over links, werd door Kenny Borgers keurig afgerond. Hij kreeg na een puik één-tweetje met Peter Goossens vrije doorgang en liet het net voor de derde maal bollen. Vervolgens ontaarde het duel korte tijd in een onvriendelijke ontmoeting, wat maar liefst drie tijdelijke verwijderingen betekende: twee voor de thuisclub en eentje voor het derde team van de VV Gassel. Na een aantal hachelijke momenten voor het Gasselse doel, wist de Vianense formatie uiteindelijk toch de spanning terug te brengen door van dichtbij een voorzet binnen te tikken. Maar dichterbij kwam de thuisclub in de resterende tien minuten niet en Gassel 3 kon opgelucht ademhalen. Met de dikverdiende punten in de zak, keerde het Derdt huiswaarts voor een knallende seizoensafsluiting. Vernoemenswaardig deze week, was wederom een actie van Bjorn Celen. Hij presteerde het om binnen twee minuten na aanvang van zijn invalbeurt van het veld gestuurd te worden. De zich van geen kwaad bewuste spits ging in zijn enthousiasme te fanatiek door op de laatste man van Vianen Vooruit 3 en moest zodoende de rest van de wedstrijd toekijken vanaf de zijlijn. Gassel vrouwen 1 ontving op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" het vrouwenteam van VCO uit 't Oventje. Al in de tweede minuut was Maike Arts dichtbij de 1-0, maar haar vlammende schot werd nog net gestopt door de keepster. Zes minuten later kon het scorebord wel op 1-0 worden gezet. Lieke van Thiel schoot de bal op fraaie wijze via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Vervolgens kregen de Gasselse vrouwen tal van fraaie kansen op de 2-0, maar het vizier stond aanvankelijk nog niet scherp genoeg afgesteld. Zo schoot Lieke van Thiel hoog over na een perfecte steekpass van Billie Cuppen. Verder werd een hard schot van Sanne Hendriks gekeerd door de keepster en belandde een schot van Lieke van Thiel via diezelfde keepster tegen de lat. Een minuut of acht voor rust wist Janneke Raemakers er na een voorzet van Anouk van Thiel wel 2-0 van te maken. Op slag van rust werd het ook nog 3-0 door een mooi geplaatst afstandschot van Lieke van Thiel. De 3-0 tussenstand bleef vervolgens lang op het scorebord staan. Een klein kwartier voor tijd kon het thuispubliek nog een vierde Gasselse treffer vieren. Na een mooie pass van Sanne Hendriks liet Janneke Raemakers het net bollen. Vlak daarop kwam Maartje van Raaij binnen de lijnen voor haar laatste tien minuten als speelster van Gassel vrouwen 1. Ze was nog dichtbij een doelpunt, maar het lukte haar helaas niet om afscheid te nemen als maakster van de vijfde Gasselse treffer. Na afloop van de wedstrijd van Gassel 1 werd de seizoensafsluiting gevierd in de kantine van VV Gassel. Daar bleef het dan ook nog lang erg gezellig!

Afscheid Maartje van Raaij / 03 mei 2015 / foto 01


Gassel A1 sluit af met ruime uitwinst, ook prima zeges B1 en MC1
  |  zaterdag 02 mei 2015  |

Op deze eerste zaterdag van mei 2015 kwamen maar vier jeugdteams van de VV Gassel in actie voor een competitiewedstrijd in het kader van de voorjaarsreeks 2015. Het werd een behoorlijk succesvolle speeldag want de vier duels leverden negen punten op dankzij drie ruime uitzeges. Gassel A1 wist de competitie in stijl af te sluiten want in Uden werd een dikverdiende overwinning geboekt op UDI '19/Beter Bed A3. Maker van de openingstreffer was Remco van der Heijden. Na een tegenstander te hebben uitgespeeld, schoot hij de bal vanaf een meter of 28 tegen de touwen. De Gasselnaren gingen goed door en wat later kon de 0-2 op het scorebord worden gezet. Na een actie aan de zijlijn trok Lars Wouters naar binnen. Vervolgens werd hij net binnen de beruchte lijnen gevloerd waardoor de bal op de stip ging. Luuk van der Loop bleef koel en schoot de bal keurig laag in de hoek tegen de touwen. De Gasselse doelpuntenhonger was hiermee nog lang niet gestild en meer treffers konden dan ook niet uitblijven. Na een voorzet van Teng Derks kopte een Udense verdediger de bal voor het doel. Remco van der Heijden was attent, nam de bal aan en tikte het leren monster daarna rustig achter de Udense goalie. Cas van Spijk, die vanwege een vingerblessure dit keer niet als keeper maar als rechtsbuiten stond opgesteld, verzorgde de assist bij de 0-4. Hij speelde de bal in op Remco van der Heijden die vervolgens goed wegdraaide van zijn tegenstander en raak schoot in de lange hoek. De Udense formatie wist daarna wat terug doen. Gelegenheidsdoelman Hans van Houtum kon net niet bij de bal waarna een Udense speler kon scoren in het lege doel. Het slotakkoord kwam van Gassel A1. Opnieuw was Remco van der Heijden de doelpuntenmaker. Hij knalde raak na een voorzet van Teng Derks. Al met al dus een prima week voor de Gasselnaren want afgelopen dinsdag werd ook al een inhaaloverwinning op De Zwaluw A1 behaald. Een aantal kilometers verderop in Uden pakte ook Gassel B1 de volle buit door FC Uden B1 met 0-4 te verslaan. Na zo'n twaalf minuten spelen waren de bezoekers dichtbij een 0-1 voorsprong. Casper van Swam stuurde Pieter van Bommel op rechts de diepte in. Hij kapte vervolgens naar binnen en loste een schot met zijn linkerbeen. De Udense doelman wist de inzet echter te keren. Een minuut of acht later belandde een vrije trap vanaf een meter of dertig van Don van de Wiel via de doelman tegen de lat. Tegen het einde van de eerste helft was het wel raak voor Gassel B1. Pieter van Bommel kapte vier tegenstanders uit waarna hij ook de keeper op beheerste wijze wist te passeren. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft leidde goed druk zetten een tweede Gasselse treffer op. Kacper Broekman speelde de bal in op Pieter van Bommel die na een uitkapactie op doel schoot. De doelman van FC Uden B1 wist het schot te keren, maar in de rebound schoot Kacper Broekman de bal alsnog tegen de touwen. Amper een paar minuten later konden de Gasselse spelers opnieuw juichen. Jochem Baltussen schoot een corner strak voor het doel. Daar kwam Casper van Swam goed voor een Udense verdediger en hij scoorde de 0-3. Hiermee was de wedstrijd beslist. Na een snel genomen vrije trap van Cas van Houtum maakte Kacper Broekman er vervolgens ook nog 0-4 van. In de resterende speeltijd waren onder andere Cas van Houtum en Rens Rooyackers nog dichtbij de 0-5, maar het bleef bij 0-4. De techniche staf was uiteraard zeer tevreden over het resultaat, maar ook over de getoonde inzet door alle spelers. Zo keepte Sjors Cuppen een souvereine wedstrijd en speelden de verdedigers Ward Peeters, Don van de Wiel, Chris Josemanders en Jarno Oppers zeer geconcentreerd waardoor de thuisploeg geen kans werd gegund. Aan de andere kant wisten de middenvelders en voorhoedespelers de tegenstander bijna continu op de eigen helft vast te zetten. Gassel C1 heeft zichzelf vandaag een hele slechte dienst bewezen in de strijd om de titel in de 3e klasse 104. De Gasselnaren hadden bijna allemaal een complete offday en speelden hierdoor een zeer slechte uitwedstrijd tegen De Zwaluw C1. In Oeffelt werd het uiteindelijk 5-2 voor de thuisploeg waardoor de Gasselse kampioenskansen sterk gereduceerd zijn. Met nog twee inhaalduels voor de boeg staat Gassel C1 op zes punten van koploper Festilent C2. De Zeelandse formatie heeft bovendien momenteel een doelsaldo dat +19 beter is dan dat van de Gasselnaren. Het was aan doelman Jasper Eleuwarin te danken dat het uitduel tegen De Zwaluw C1 niet met dubbele cijfers werd verloren. De twee doelpunten werden gescoord door Kacper Broekman en Teun Hendriks. Voor de leden van de technische staf Gassel C1 was het dus een duel om snel te vergeten al wilden ze nog wel even de D-spelers Teun Hendriks, Bram Junier en Thom Tonies bedanken voor hun meespelen. Het meidenelftal heeft de prima vorm uit het bekerduel van afgelopen woensdag weten vast te houden want de uitwedstrijd tegen Nulandia MC1 werd op zeer overtuigende wijze met 0-7 gewonnen. Met een succesvol schot van buiten de zestien zorgde Anouk van Thiel voor een 0-1 voorsprong. Lieke van Thiel nam daarna de tweede Gasselse treffer voor haar rekening. Ze schoof de bal goed in de hoek na een steekpass van Anouk van Thiel. Wat later in de wedstrijd leverde een één-tweetje tussen Lieke en Anouk van Thiel opnieuw een doelpunt op voor Gassel MC1. De assist kwam van eerstgenoemde waarna Anouk van Thiel de Nulandse keepster kansloos liet. Ebony Goossens stond aan de basis van de vierde Gasselse treffer. Zij legde de bal goed terug waarna Lieke van Thiel het netjes afrondde. Vervolgens was het weer de beurt aan Anouk van Thiel om te scoren. Ditmaal deed ze dat na een solo door de defensie van Nulandia MC1. Met haar vierde doelpunt van de middag zette Anouk van Thiel daarna ook de 0-6 op het scorebord. Ze kopte de bal hard tegen de touwen na een prima voorzet van haar zus Lieke. Paulien Jans zorgde vervolgens voor de 0-7 eindstand. Ze kreeg de bal in de voeten en wist daar wel raad mee want de keepster was kansloos op haar inzet. Gassel D1 en Gassel F2 kwamen deze zaterdag niet in actie omdat de wedstrijden tegen respectievelijk Vianen Vooruit D1 (uit) en Sambeek F2 (thuis) waren uitgesteld. Voor Gassel E1 en Gassel F1 stond vorige week al de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2015 op het programma.Terug naar het archief