NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2016


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2016. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Belangrijke mededeling van bestuur inzake besluit samenwerking
  |  dinsdag 31 mei 2016  |

Deze dinsdagavond is door het bestuur van VV Gassel een mail gestuurd naar alle leden, vrijwiligers en ouders van jeugdleden. In de mail stond de volgende belangrijke mededeling van het bestuur inzake besluit samenwerking Graafse voetbalverenigingen. "Zoals jullie weten zijn we al enige tijd druk bezig geweest met een samenwerking met de andere Graafse voetbalverenigingen, dit in de vorm van een Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO). Het bestuur had het besluit genomen om met ingang van volgend seizoen tot dit SJO toe te treden met ons toekomstige D-elftal. Bij deze beslissing zijn we uiteraard niet over ťťn nacht ijs gegaan want we beseffen dat deze stap niet alleen groot is voor onze jeugdspelers maar ook voor de toekomst van onze voetbalvereniging. Recentelijk hebben er diverse ontwikkelingen plaatsgevonden: het aantal jeugdleden in enkele leeftijdscategorieŽn is toegenomen en we hebben nog diverse intensieve gesprekken gevoerd met leden, ouders en afgevaardigden van de andere Graafse verenigingen. De situatie is nu zo dat de vereniging in staat is om komend seizoen voor de senioren 4 heren en 1 dames elftal in te schrijven voor de competitie. Voor de jeugd hebben we de mogelijkheid om een A, C en D-elftal in te schrijven en bij de pupillen een E en twee F elftallen en we hebben goede en reŽle hoop dat er een grote groep mini F'jes zich als lid gaat aanmelden. Een en ander is voor het bestuur aanleiding geweest om het initiŽle besluit te doen heroverwegen hetgeen ertoe heeft geleid dat we ervoor kiezen om uit te gaan van onze eigen kracht en de samenwerking met de SJO vanaf nu stop te zetten. Toetreding tot de SJO zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat er op termijn geen jeugdvoetbal meer in Gassel is. Gezien het maatschappelijk belang en de sociale functie van onze vereniging vinden we dat geen gewenste situatie. Concreet betekent het dat we ervoor kiezen om geen jeugdspelers vanuit vvGassel aan de SJO te laten deelnemen en alle spelers in elftallen of teams van onze eigen vereniging in te gaan delen. Binnenkort wordt de definitieve elftalindeling via de website bekend gemaakt. We hopen jullie hiermee voldoende geÔnformeerd te hebben en schroom niet je vragen of opmerkingen te stellen, bijvoorbeeld via bestuur@vvgassel.nl."


Komende zaterdag weer jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  dinsdag 31 mei 2016  |

Op zaterdag 04 juni 2016 organiseert VV Gassel alweer voor de zevende keer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze editie zullen een recordaantal van twintig teams met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde wisselbeker. Door het grote aantal teams zal er dit keer op vier in plaats van op drie velden worden gespeeld. Naast bekende teams als KPG, Siroen-Peters S.P.H. en Gassel 3, behoren dit keer bijvoorbeeld ook VV Camping Josemanders, FC Balophetdak, Doe Maar en Bekrompen Boeren tot het deelnemersveld. De eerste poulewedstrijden zijn om 14:00 uur. De teams die de eerste duels s pelen worden verzocht om tijdig uur aanwezig te zijn. De nummers 1 t/m 4 uit de vier poules gaan door naar de achtste finale. De grote finale staat gepland voor 20:00 uur. De prijsuitreiking zal zijn rond de klok van 21:00 uur waarna vanaf 21:30 uur de afterparty met DJ Twannie begint in de kantine. Kortom het zal komende zaterdag ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi.


Recordaantal teams bij zevende editie GOK-toernooi VV Gassel
  |  donderdag 26 mei 2016  |

Zoals al eerder gemeld vindt op zaterdag 04 juni 2016 weer het jaarlijkse GOK-toernooi van VV Gassel plaats. Het complete wedstrijdschema inclusief scheidsrechter is bijna gereed en zal komende maandag ook op deze site worden gepubliceerd. Inmiddels is al wel bekend dat er aan deze zevende editie een recordaantal van twintig teams deelnemen en dat de eerste wedstrijden om 13:30 uur beginnen. Plaats van handeling is uiteraard ook dit keer weer sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Knappe tweede plaats voor Gassel F1 op toernooi in Sint-Hubert
  |  zaterdag 21 mei 2016  |

Gassel F1 heeft deze zaterdag meegedaan aan het Rabobank jeugdtoernooi bij SC st Hubert. Het werd een succesvol optreden want waar de Gasselnaren vorig jaar nog net buiten de prijzen vielen werd er dit jaar via de tweede plaats wel een felbegeerde beker gewonnen. Van trainer/leider Jos Thijssen is de volgende terugblik op het toernooi: In de poulefase moest Gassel F1 het opnemen tegen sterke tegenstanders. De eerste partij werd met veel kunst en vliegwerk tegen Juliana Mill F1 met 0-0 gelijkgespeeld. De tweede poulewedstrijd werd wederom gelijkgespeeld, nu tegen GVV 57 F1. Deze wedstrijd ging mooi tegen elkaar op en eindigde ook in 0-0. De derde en laatste poulewedstrijd werd met 1-0 gewonnen van de Zwaluw F1 uit Oeffelt.In de halve finale moeste Gassel F1 aantreden tegen Herpinia F1. Gassel F1 kwam hierbij op voorsprong door een mooi doelpunt van Jasper van Acht. Gassel F1 kon de wedstrijd echter niet in de reguliere speeltijd winnend afsluiten; de eindstand was 1-1, waardoor er penalties moesten worden genomen. De penaltiereeks was erg spannend maar Gassel F1 wist deze toch te winnen waardoor het in de finale stond. In de finale moest Gassel F1 het wederom opnemen tegen Juliana Mill F1. De tegenstander was net zoals in de poulefase echter een maatje te groot voor de Gasselse formatie. De finale werd uiteindelijk met 1-0 verloren. Gassel F1 had nog een mooie kans om de 1-1 te scoren, maar een fantastische redding van de keeper van Juliana Mill F1 voorkwam dit. Al met al prima gespeeld en een mooi resultaat behaald. Hieronder een foto van het team met de gewonnen beker.

Gassel F1 2e plaats op toernooi SC st Hubert


Achtste editie Gasselse Kenniszquiz op vrijdag 30 september 2016
  |  zaterdag 21 mei 2016  |

Op vrijdag 30 september 2016 zal al weer de 8e editie van de Gasselse Kennisquiz gaan plaatsvinden in de kantine van VV Gassel. Ook dit jaar zullen er aan de hand van een aantal vragenrondes uiteindelijk 5 finalisten over blijven. Middels een afvalrace komt dan de uiteindelijke winnaar naar voren. Het betreffen wederom allerlei soorten vragen zoals het raden van geluidsfragmenten en afbeeldingen. Ook zal er weer een heuse mysteryguest ten tonele verschijnen. De organisatie hoort graag welke deelnemers dit jaar weer gezellig van de partij zullen. Een team mag bestaan uit maximaal 6 personen en iemand mag uiteraard meerdere teams inschrijven, maar de organisatie hanteert dit jaar wel het principe "vol is vol". Opgaven graag via een mail naar het mailadres kennisquizgassel@gmail.com met daarbij de vermelding van de teamnaam en de teamleden. Dus voor weer een leuke en gezellige avond, zet dan de datum van 30 september 2016 alvast in de agenda!


Ingezonden bericht over samenwerking jeugdvoetbal in gemeente
  |  zaterdag 21 mei 2016  |

De stuurgroep "Samenwerking jeugdafdelingen Estria, VV Gassel, GVV '57 en SCV '58" is ruim drie jaar geleden gestart om te bekijken hoe er samenwerkend aan de kwaliteit van het jeugdvoetbal kan worden gewerkt. Er werd gestart met Samenwerkende Teams (ST teams) van meisjes waardoor de meisjes van met name Estria, GVV '57 en SCV '58 op niveau met leeftijdsgenootjes konden spelen. logoDit initiatief leverde naast het nodige voetbalplezier ook kampioenschappen en het winnen van de district beker op. Super dus! Vorig jaar heeft ook VV Gassel zich bij de samenwerking aangesloten, zodat alle voetbalverenigingen binnen de gemeente Grave samen verder werken. Naast de ST meisjesteams werd er ook incidenteel bij elkaar gekeken. Wat kunnen we van elkaar leren en hoe kunnen we wat we doen beter doen. Vanuit de gedachte "Together we're strong!" kwamen er naast de ST-meisjesteams, indien nodig en ten gunste van onze jeugd ST-jongensteams, gezamenlijke voetbaldagen, zaalvoetbaltoernooien, ST meisjestoernooien met Engelse teams, spelregel instructieavonden, teambuildingdagen, gezamenlijke afsluitingen en werd de keepersschool aan de keepers van de verenigingen aangeboden. De hoofdbesturen van de voetbalverenigingen uit de gemeente Grave, Estria, VV Gassel, GVV '57 en SCV '58 hebben de stuurgroep "Samenwerking jeugdafdelingen" inmiddels de opdracht gegeven om een SJO te gaan realiseren. Dat is een Samenwerkende Jeugd Opleiding waarbij niet alleen de meisjes maar ook de jongens in ST teams gaan spelen. Het komende seizoen 2016-2017 zal gestart worden met de vorming van ST D- teams: alle jongens van Estria, VV Gassel, GVV '57 en SCV '58 zullen in 4 of 5 ST teams komen te spelen. Hiervoor zijn 4 D-coŲrdinatoren aangezocht, van elke vereniging ťťn, die samen met leden van de Stuurgroep, ondersteund door de ervaring van de ST meisjes-coŲrdinatoren, de nieuwe organisatie vorm gaan geven. In het proces worden natuurlijk alle ouders van de D-jeugd geÔnformeerd en zal in overleg met de huidige jeugdleiders en de technische jeugd coŲrdinatoren een start gemaakt worden met de indeling van de 4 of zelfs 5 ST D-teams of zoals je met ingang van komend seizoen heten: 'Onder 13 teams' (O13). Door de vorming van ST D-teams kan er ook door deze jeugd met leeftijdsgenoten en op niveau gespeeld worden wat, zo leert ons de ervaringen van de ST meisjesteams, het spelplezier en ook de kwaliteit ten goede komt. De Stuurgroep Samenwerking heeft er veel zin in en hoopt met deze D-St teams een eerste stap richting een krachtige SJO in de gemeente Grave te zetten waardoor het jeugdvoetbal op kwaliteit voor alle jeugd uit de gemeente Grave en omgeving gegarandeerd blijft.


Gassel E1 heeft voorjaarsreeks afgesloten met kleine nederlaag
  |  woensdag 18 mei 2016  |

Voor Gassel E1 stond deze woensdagavonde inhaaluitwedstrijd tegen FC de Rakt E2 op het programma. Het lukte de Gasselnaren helaas niet om de voorjaarsreeks 2016 af te sluiten met een overwinning. De Udense formatie was uiteindelijk met 2-0 te sterk. Vanwege een fikse regenbui werd er wat later afgetrapt dan 19:00 uur. De thuisploeg wist in de eerste helft de score te openen. De E1 van de VV Gassel ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar tot een Gassels doelpunt kwam het voor de rust niet. De 1-0 tussenstand bleef in de tweede helft lang op het scorebord staan. De bezoekers slaagden er niet in om de stand weer in evenwicht te brengen. Een minut of zeven voor tijd besliste FC de Rakt E2 het inhaalduel met een tweede doelpunt. Voor alle teams van de VV Gassel zit de competitie 2015-2016 er nu op. Weliswaar staat er zowel bij Gassel vrouwen 1 als Gassel MB1 officieel nog een wedstrijd open, maar deze twee duels zullen zeer waarschijnlijk niet meer gespeeld gaan worden.


Gassel 1 sluit competitie 2015-2016 af met een 1-1 gelijkspel
  |  maandag 16 mei 2016  |

Ook voor Gassel 1 is de competitie 2015-2016 nu officieel ten einde. Op deze Tweede Pinkstermandag 16 mei 2016 speelde de Gasselse formatie het laatste competitieduel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was HRC '27 1 de tegenstander. Voor beide teams stond er behalve de spreekwoordelijke eer, niets meer op het spel. Uiteindelijk heeft Gassel 1 een punt overgehouden aan het thuisduel tegen de formatie uit Afferden. Voor rust waren er over een weer een aantal malen kansen voor beide ploegen, maar het net konden ze niet laten bollen. Na rust was het de Gasselse formatie dat het initiatief naar zich toetrok en de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in legio kansen waarvan er uiteindelijk maar ťťn werd benut. Een op het oog houdbaar schot van Guido Sprengers was te machtig voor de doelman van HRC '27 1 waardoor Gassel 1 verdiend op 1-0 kwam. Ondanks de vele kansen die de thuisploeg nog creŽerde in de tweede helft bleef het dus bij ťťn Gasselse goal. Aan de andere kant was een spaarzame uitval van de bezoekers genoeg om de score gelijk te trekken. Gassel 1 sluit het wisselvallige seizoen door dit gelijke spel als vijfde af, misschien was deze wedstrijd hiervoor wel kenmerkend. Volgend seizoen zal de doelstelling hoger liggen dan de vijfde plaats. In de 24 gespeelde duels behaalden de Gasselnaren uiteindelijk 40 punten. In de eerste periode, die bestond uit 12 wedstrijden, werden 19 punten bijeen gevoetbald en in de tweede periode, die eveneens over 12 wedstrijden ging, kwam de ploeg van trainer Pierre Hermsen tot 21 punten.


Gassel 3 sluit af met prima uitwinst, nipt thuisverlies Gassel A1
  |  zaterdag 14 mei 2016  |

Op deze Pinksterzaterdag 14 mei 2016 speelden uiteindelijk drie teams van de VV Gassel de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Eigenlijk zou ook Gassel MB1 in actie komen voor de inhaalthuiswedstrijd tegen Gemert MB1, maar dit duel werd uitgesteld vanwege een tekort aan speelsters. Gassel 3 heeft de competitie afgesloten met een overwinning. In Gennep werd het tegen Vitesse '08 7 uiteindelijk 3-5 na een toch wel bijzondere wedstrijd. Allereerst was het vanwege een groot internationaal jeugdtoernooi al een hele zoektocht om nog ergens een vrij veld te vinden. Vervolgens bleek de scheidsrechter van dienst nog nooit eerder een duel gefloten te hebben en kwam deze met een flinke joint in de hand binnen de lijnen. Omdat er toch niets meer op het spel stond, konden de Gasselnaren uiteindelijk wel lachen om zoveel foute en vreemde beslissingen. Nadat de bezoekers al de nodige kansen onbenut hadden gelaten, wist Tom van Raaij de 0-1 wel binnen te tikken na een voorzet van William de Kleijn. Halverwege de eerste helft moest onnodig de gelijkmaker worden geÔncasseerd. Vrij snel daarna was een nieuwe Gasselse voorsprong een feit. Remco van der Heijden kon alleen op de Gennepse doelman af en liet deze vervolgens kansloos. Via een kado gekregen strafschop bracht Vitesse '08 7 de stand nog voor rust op 2-2. In de tweede helft speelde het spel zich nagenoeg uitsluitend af op de helft van de thuisploeg. Het vizier van de Gasselse spitsen stond echter duidelijk niet op scherp want de ene na de andere kans werd onbenut gelaten. Uiteindelijk lukte het William de Kleijn wel om na een voorzet van Peter de Wit voor een 2-3 voorsprong te zorgen. Wat later in het duel wist William de Kleijn er na een aparte uittrap van de keeper met een lob ook 2-4 van te maken. Een aantal minuten later was de onvervalste hattrick van William de Kleijn een feit want op aangeven van Bjorn Celen scoorde hij ook het vijfde Gasselse doelpunt. Een paar minuten voor tijd bepaalde Vitesse '08 7 met een verre lob de eindstand op 3-5. Al met al dus een prima laatste competitiewedstrijd van Gassel 3 dat hiermee uiteindelijk op een keurige vierde plaats is geŽindigd. Gassel A1 mocht afsluiten voor eigen publiek. De Gasselnaren kregen bezoek van kampioen Margriet A2. De mix van spelers van Gassel A1 en Gassel A2 had minimaal een punt verdiend, maar verloor uiteindelijk onnodig nipt met 0-1. In de tiende minuut brak Bart van Spijk door de laatste verdedigingslinie waardoor hij alleen voor de keeper kwam. Hij loste vervolgens een prima schot, maar de paal stond de openingstreffer in de weg. Drie minuten later werd de Osse defensie dol getikt bij een snelle Gasselse aanval die werd afgesloten met een schot van Bart van Spijk vanaf de rand zestien. De doelman wist de inzet met moeite tot corner te verwerken. In de 18e minuut zat het de Gasselnaren wederom niet mee. Dit keer was het namelijk de lat die een schot vanaf 25 meter van Dirk van Spijk tegen hield. In de slotfase van de eerste helft was de thuisploeg nog enkele keren dichtbij de 1-0. Ted Wolfs schoot echter vanuit kansrijke positie hard over en vlak daarop werd een kopbal van Don van de Wiel net voor de lijn gesmoord. Ook na de rust was Gassel A1 nadrukkelijk op zoek naar het openingsdoelpunt. Lars Wouters kon de bal echter net niet binnen schieten na een vrije trap van Don van de Wiel en Ryan Siroen werd door de doelman te ver naar buiten gedreven om doeltreffend te kunnen afronden. Na ruim 65 minuten spelen was het eerste echter gevaar van de bezoekers uit Oss een feit. Doelman Sjors Cuppen tikte het gevaarlijke schot op de lat. Een tiental minuten later wist hij met een prima duik een venijnig schot van Margriet A2 uit de hoek te halen. Na ruim tachtig minuten wedstrijd werd een moment van onoplettendheid van de Gasselse defensie keihard afgestraft door de Osse formatie. Een tegenstander kon zo maar doorlopen en deze scoorde vervolgens de 0-1. In de resterende speeltijd probeerden de Gasselnaren het nog wel, maar mede doordat een schot van Jochem Baltussen over de lat in plaats van eronder ging, bleef het uiteindelijk bij 0-1. Ook voor Gassel Mini F1 en F2 kwam deze zaterdag een einde aan de voorjaarsreeks 2016. Op het programma stond een bezoek aan SIOL Mini F1 en Vianen Vooruit Mini F1.

Laatste wedstrijd 2015-2016 Gassel Mini F

Op het sportpark van de Katwijkse club werden drie van de vier wedstrijdjes door de Gasselnaren winnend afgesloten. Zoals te doen werd de ochtend afgesloten met het nemen van penalties op een grote goal. Tot slot werd er nog even bovenstaande groepsfoto gemaakt want de meesten zullen komend seizoen actief zijn als F-speler. Voor bijna alle teams van de VV Gassel zit de competitie er nu op. Het eerste elftal komt op Tweede Pinkstermaandag 16 mei 2016 voor het laatst in actie en Gassel E1 gaat komende woensdag nog op bezoek bij FC de Rakt E2. Mogelijk dat ook het vrouwenelftal nog ťťn keer in actie komt, maar op dit moment is nog geen nieuwe speeldatum gevonden voor de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Toxandria vrouwen 1.


Inhaaluitwedstrijd Gassel E1 tegen FC de Rakt E2 op 18 mei 2016
  |  vrijdag 13 mei 2016  |

Inmiddels is een nieuwe speeldatum gevonden voor de recentelijk uitgestelde uitwedstrijd van Gassel E1 tegen FC de Rakt E2. Het betreffende duel zal nu worden gespeeld op woensdagavond 18 mei 2016. De aftrap op het Udense sportpark is om 19:00 uur.


Gassel A1 wint inhaaluitduel tegen MOSA '14 A1, uitnederlaag 3e
  |  donderdag 12 mei 2016  |

Op deze donderdagavond moesten Gassel 3 en Gassel A1 in actie komen voor een inhaalwedstrijd op vreemde bodem. Het derde elftal kende een zeer teleurstellend bezoek aan Vianen want er werd uiteindelijk met maar liefst 5-0 verloren van het lager geklasseerde Vianen Vooruit 4. Al heel snel na de aftrap ging het mis. Verdediger Joris Sprengers schoot voor het eigen doel de bal in het gezicht van gelegenheidsdoelman Bart Meijer waarna de afvallende bal werd binnen geschoten door een speler van de thuisploeg. Na ruim een half uur spelen werd het 2-0. Met deze stand werd de van Gasselse zijde dramatische eerste helft ook afgesloten. Het kwartiertje rust en bakkie thee had de Gasselse formatie goed gedaan, want de ploeg begon prima aan de tweede helft. De aansluitingstreffer leek een kwestie van tijd, maar het was toch de Vianense formatie die er 3-0 van wist te maken. Niet zo heel veel later kwam de 4-0 op het scorebord waarmee het duel was beslist. Vlak voor tijd moest de Gasselse defensie ook nog een vijfde tegentreffer toestaan. Al met al een wedstrijd om maar snel te vergeten. Gassel A1 wist de drie punten wel mee naar Gassel te nemen dankzij een 0-1 uitzege op MOSA '14 A1. In de veertiende minuut schoot Dirk van Spijk na een mooie draaiactie goed in vanaf de rand zestien, maar de doelman wist de bal nog net uit de hoek te tikken. Het spel golfde vervolgens op en neer. Na zo'n half uur spelen keerde de keeper ook een schot van Jarno Oppers. Aan de andere kant voorkwam keeper Cas van Spijk dat MOSA '14 A1 op een 1-0 voorsprong kwam. In de veertigste minuut kon Gassel A1 de 0-1 vieren. Na een vrije trap van Jochem Baltussen wist de goed opkomende Roy van de Wiel boven alles en iedereen uit te komen, waarna hij de bal hard tegen de touwen kopte. In de slotfase van de eerste helft gingen inzetten van Jochem Baltussen en Rens Rooyackers net niet in het MOSA-doel. Al vrij snel in de tweede helft ontsnapten de Gasselnaren aan de gelijkmaker. Een inzet van de thuisploeg belandde namelijk via de paal in de handen van doelman Cas van Spijk. Gassel A1 had daarna een veldoverwicht, maar de 0-2 wilde niet vallen. MOSA '14 A1 bleef daardoor hoop houden op een goed resultaat, maar de Gasselse defensie verdedigde scherp. Zo'n tien minuten voor tijd was er een prima Gasselse tikkie-takkie aanval over de rechterflank, maar de inzet van Teng Derks na goed breed leggen van Jochem Baltussen ging rakelings voorlangs. Ook een schot van Jochem Baltussen na een pass van Noud Strik leverde geen tweede Gasselse treffer op. Het bleef uiteindelijk bij 0-1 waarmee de Gasselnaren dus werden beloond voor het harde werken. Komende zaterdag staat voor zowel Gassel 3 als Gassel A1 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma.


Gassel VR1 op 2e Pinksterdag niet in actie door uitstel wedstrijd
  |  donderdag 12 mei 2016  |

Gassel vrouwen 1 komt op Tweede Pinkstermaandag 16 mei 2016 niet in actie. De gepland staande inhaalthuiswedstrijd tegen Toxandria vrouwen 1 is namelijk op verzoek van de club uit Rijkevoort uitgesteld. Naar een vervangende speeldatum wordt momenteel nog gezocht.


Kansen Gassel 1 op nacompetitie definitief verkeken na verlies
  |  zondag 08 mei 2016  |

Voor Gassel 1 zijn de kansen op het behalen van de nacompetitie definitief verkeken. Om nog kans te maken moest er deze zondag in Oeffelt worden gewonnen van De Zwaluw 1. Uiteindelijk verloren de Gasselnaren met 2-1 waardoor er dus niets meer op het spel staat in de laatste competitiewedstrijd, op Tweede Pinksterdag thuis tegen HRC '27 1. Voor het tweede elftal van de VV Gassel stond vandaag al het laatste competitieduel op het programma. De Gasselse formatie sloot af met een 2-2 gelijkspel bij Venhorst 3. Gassel 3 slaagde er niet in om te stunten tegen de nog zonder puntverlies zijnde kampioen De Zwaluw 3. Na ruim tien minuten spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via een benutte strafschop. De Gasselnaren toonden veerkracht want met een fraaie lob zorgde Rob Roefs voor de gelijkmaker. Wat later in de eerste helft zette Peter de Wit de Gasselse formatie op 1-2. In de tweede helft deden de bezoekers wat ze konden, maar De Zwaluw 3 wist na rust nog driemaal te scoren en zo dus met 4-2 te winnen. Gassel vrouwen 1 kreeg bezoek van Hapse Boys vrouwen 1. Na een voorzet van Lieke van Thiel kwam Demi Verheugen goed voor haar tegenstandsters en schoot de 1-0 tegen de touwen. Via een rake kopbal bracht de Hapse formatie de stand daarna weer in evenwicht. Door het erg warme weer en het feit dat vorige week het kampioenschap al was behaald, ontbrak het fanatisme bij de thuisploeg om vol voor de drie punten te gaan. De Gasselse vrouwen zaten met de gedachten al bij een koel drankje in het zonnetje waardoor het duel als een nachtkaars uitging en dus eindigde in 1-1.


Gassel MB1 wint inhaalduel, A2 sluit af met nipte uitnederlaag
  |  zaterdag 07 mei 2016  |

Op deze zeer zonnige en warme zaterdag kwamen twee jeugdteams van de VV Gassel in actie voor een inhaalwedstrijd. Gassel A2 moest het in Oploo gaan opnemen tegen Excellent A1. Net als afgelopen dinsdagavond wisten de Gasselnaren de doelman van de tegenstanders drie keer te laten vissen. Helaas moest de ploeg ook dit keer vier tegentreffers incasseren waardoor er uiteindelijk dus voor de tweede wedstrijd op rij met 4-3 werd verloren. Voor de A2 van de VV Gassel zit de voorjaarscompetitie 2016 er nu ook op. Gassel MB1 wist wel de volle buit te pakken. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 5-2 gewonnen van Olympia '18 MB1. Het was Anouk van Thiel die de score opende na een lange bal van Lieke van Thiel. Vervolgens wist de formatie uit Boxmeer de stand weer in evenwicht te brengen. Nog voor het einde van de eerste helft stond er een nieuwe Gasselse voorsprong op het scorebord. Lieke van Thiel schoot de bal koelbloedig tegen de touwen na een steekpass van Anouk van Thiel. Het eerste doelpunt na de rust werd gescoord door Olympia '18 MB1 waardoor er dus weer sprake was van een gelijke stand. De thuisploeg schakelde een tandje bij en dankzij goede communicatie tussen Merijn Janssen en Lieke van Thiel kon Anouk van Thiel er 3-2 van maken. Wat later in de tweede helft zorgde Lieke van Thiel voor de beslissing. Na te zijn aangespeeld door Anouk van Thiel begon ze aan een solo die ze doeltreffend afrondde in de lange hoek. Paulien Jans bepaalde daarna de eindstand op 5-2. Na een eigen actie knalde ze het leren monster prima in de verre hoek binnen. Al met al een verdiende Gasselse zege.


Ramon van der Venne genomineerd voor award, dus stem op hem!
  |  vrijdag 06 mei 2016  |

Al een aantal jaren wordt het Amateurvoetbalgala Regio Nijmegen/Maasland georganiseerd. Dit is een groot feest voor alle 1e elftallen, technische staf, begeleiding, bestuur en partners van alle amateurclubs dat dit jaar op vrijdag 20 mei 2016 plaatsvindt in Studio 24 in De Linde in Groesbeek. Tijdens deze avond worden ook diverse awards uitgereikt. Voor het eerst is er ook een speler van VV Gassel genomineerd. Een van de tien genomineerden in de categorie "Beste speler 3e t/m 5e klasse" is namelijk topscoorder van Gassel 1 Ramon van der Venne. Naast een team van deskundigen dat bestaat uit TDís, trainers en oudvoetballers die hun stem uitbrengen, kan ook iedereen persoonlijk een stem uitbrengen. Dus steun Ramon van der Venne in deze verkiezing en breng je stem uit op de stempagina! Het stemmen kan nog t/m 18 mei 2016.


Zondag a.s. seizoensafsluiting met kampioensreceptie Gassel VR1
  |  dinsdag 03 mei 2016  |

Zondag 08 mei 2016 organiseert VV Gassel weer de jaarlijkse seizoensafsluiting. Dit jaar zal dit een bijzondere afsluiting worden, omdat het vrouwenelftal kampioen is geworden in de 5e klasse 5. Deze geweldige prestatie wil het bestuur niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom is deze dag een kampioensreceptie georganiseerd waarbij iedereen het vrouwenelftal kan komen feliciteren. De receptie zal worden gehouden van 17:00 tot 18:00 uur in de kantine van VV Gassel. Voor een hapje zal worden gezorgd en de muzikale noot komt van DJ Thom Verheijen. Verder zal vanaf 14:30 uur ook de ontknoping van de Eredivisie op groot scherm te zien zijn en hopelijk komt het eerste elftal met drie punten terug uit Oeffelt om zo in de race te blijven voor promotiewedstrijden. Kortom alle ingrediŽnten zijn aanwezig voor een gezellige dag. Het bestuur hoopt dan ook iedereen komende zondag te kunnen verwelkomen op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Gassel VR1 pakt kampioenschap en promoveert naar de 4e klasse
  |  zondag 01 mei 2016  |

De maand mei 2016 is voor de VV Gassel uitstekend begonnen want allevier de seniorenteams die deze zondag in actie kwamen, pakten de volle buit. Meest in het oog springende wedstrijd die vandaag op het programma stond, was uiteraard de kampioenswedstrijd van Gassel vrouwen 1 tegen RKOSV Achates vrouwen 1. In een winderig en koud Ottersum kenden de Gasselnaren een wat stroeve start. Hoewel de bezoeksters in de vijfde minuut de eerste grote kans kregen, was het zo'n vijf minuten later de thuisploeg die de score wist te openen. De Gasselse vrouwen waren deze tegenslag snel te boven want al na enkele minuten was de stand weer in evenwicht. Na een steekpass van Demi Verheugen rondde Anouk van Thiel het doeltreffend af. Vlak daarop had Demi Verheugen de 1-2 op haar schoen, maar van dichtbij schoot ze tegen de keepster aan. In de 29e minuut reageerde Lieke van Thiel het meest attent op een geblokte bal en met een streep zorgde ze voor de tweede Gasselse treffer. In de resterende speeltijd van de eerste helft gebeurde er weinig. Gassel vrouwen 1 controleerde de wedstrijd zonder dat dat echt grote kansen opleverde. Op slag van rust konden de vele meegereisde Gasselse supporters wederom juichen. Janneke Raemakers profiteerde optimaal van slecht wegwerken van de keepster en met een droog schot vanaf de rand zestien kwam de 1-3 op het scorebord. Binnen acht minuten in de tweede helft had Gassel vrouwen 1 de wedstrijd beslist en daarmee de titel dus veilig gesteld. Eerst was het Demi Verheugen die met een fraaie boogbal in de hoek voor 1-4 had gezorgd en amper een minuut later schoot Janneke Raemakers van dichtbij raak na een assist van Sanne Hendriks. De Gasselse doelpuntenmachine bleef lopen en wat later schoof Demi Verheugen rustig de 1-6 binnen na een actie in de zestien. Vlak nadat keepster Kim Oppers met een stijlvolle zweefduik een tweede Ottersumse treffer had voorkomen, was aan de andere kant wederom raak. Op aangeven van Demi Verheugen schoot Lieke van Thiel de bal tegen de touwen. Na wat publiekswissels werd de meegereisde aanhang ook nog op een achtste en negende treffer getrakteerd. Beide keren was het Demi Verheugen die de keepster liet vissen. Met nog enkele minuten op de klok hingen de dubbele cijfers in de lucht, maar inzetten van onder andere Linda Hendriks, Demi Verheugen en Janneke Raemakers leverden geen treffer meer op. Ondertussen waren langs de zijlijn de wisselspeelsters al bezig met het op scherp zetten van de champagnekurken. Na een korte blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal en was het kampioenschap van de 5e klasse 5 voor Gassel vrouwen 1 een feit! Een hele knappe prestatie want nog maar twee seizoenen werd promotie gemaakt van de 6e naar de 5e klasse. Ook is de titel een fraai afscheidskado voor trainer Tiny Derks die vanaf volgend seizoen bij Gassel 2 actief is. Uiteraard werd het behalen van de titel gevierd met een groot kampioensfeest!
(klik hier voor een fotoreportage.)
 

Gassel VR1 kampioen 2015-2016 5e klasse 5!

Terwijl er dus in de Gasselse kantine flink werd gefeest, moest Gassel 1 in Stevensbeek aantreden tegen SVS 1. De Gasselnaren boekten uiteindelijk een eenvoudige overwinning. Het enige wat het Gasselse vlaggenschip zich kon verwijten was dat het niet meer doelpunten maakte. Vanaf het begin van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. Al duurde het toch nog even voordat de openingstreffer viel. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Gassel 1. Na een voorzet van Guido Sprengers was Erik Barten attent en zijn inzet was te machtig voor de doelman van SVS 1, 0-1. Niet veel later was het Ramon van der Venne die vanuit een corner van Paul Barten de 0-2 kon laten aantekenen. Met deze stand gingen beide ploegen ook aan de thee. Na rust hetzelfde spelbeeld als daarvoor. Via een fraaie vrije trap was het Niels Paters die de eindstand van 0-3 op het scorebord liet noteren. Met nog twee wedstrijden te gaan weet Gassel 1 wat het in de resterende wedstrijden te doen staat. Om kans te maken op de tweede periodetitel zal er in elk geval twee keer gewonnen moeten worden. Voor de derde week op rij eindigde het duel van Gassel 2 in een 1-0 eindstand. Dit keer speelde de Gasselse formatie op eigen veld en dus bleven de drie punten in Gassel. Al in de vijfde minuut kreeg William de Kleijn een grote kans op de openingstreffer, maar zijn schot vanaf zeven meter was te slap om de Millse doelman te verschalken. Niet veel later schoot Tom van Raaij na feilloos tikkie takkie voetbal vanuit een moeilijke hoek tegen de keeper. Na ruim 25 minuten spelen was een handsbal van Juliana Mill 4 binnen de beruchte lijnen. Tom van Raaij schoot de toegekende strafschop vervolgens feilloos binnen. In de slotfase van de eerste helft tot tweemaal toe een Gasselse kans op de 2-0, maar inzetten van William de Kleijn en Sander Verhallen troffen geen doel. In de tweede helft voorkwam verdediger Dirk Vollenberg met een prima ingreep de Millse gelijkmaker. Het bleef spannend met kansen aan beide kanten. Met twee prima ingrepen voorkwam doelman Jesse van Spijk de gelijkmaker van Juliana Mill 4. Mede doordat ook Thomas Hilhorst nog een keer redding bracht met een noodsliding bleef het uiteindelijk bij 1-0. Gassel 3 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van JVC Cuijk 6. De Gasselnaren speelden een uitstekende wedstrijd en namen revanche voor de grote nederlaag in de uitwedstrijd op Tweede Paasmaandag. Met de nieuwe tactiek van 4-3-3 in plaats van 4-4-2 en gedisciplineerd spel werd er ondanks een goede tegenstander heel weinig weg gegeven. Uiteindelijk werd het duel op inzet en wilskracht gewonnen. In de eerste helft was er een goede actie op rechts van Riny van der Venne. Hij gaf vervolgens een lage voorzet waaruit Rob Roefs de 1-0 binnen tikte. Verder waren er weinig Gasselse kansen. Wel een paar voor de bezoekers, maar deze werden onschadelijk gemaakt. Nog voor het rustsignaal kwam Gassel 3 op een 2-0 voorsprong. Na een diepe bal van Tom Broers ontstond een misverstand tussen de Cuijkse keeper en een verdediger. Bart Meijer kwam ertussen en scoorde beheerst met rechts. In de tweede helft zette JVC Cuijk 6 druk, maar vergat het te scoren. Door een blunder van de Gasselse keeper na een Cuijkse corner viel de aansluitingstreffer. Vrij snel daarna kwamen de Gasselnaren op 3-1. Bjorn Celen kopte door waarna Riny van der Venne een pass gaf op de vrijstaande Kenny Borgers. Die bleef rustig en koos een hoek uit. In de resterende speeltijd waren er nog ongeveer 83 corners voor de Cuijkse formatie. Maar de Gasselse defensie werkte de bal steeds goed weg waardoor de 3-1 voorsprong in stand bleef. Al met al dus een prima wedstrijd van Gassel 3.Terug naar het archief