NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2020


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2020. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Einde aan sccesvolle periode Harm van Daal met coronaproof afscheid
  |  vrijdag 29 mei 2020  |

Zoals al eerder gemeld vertrekt Harm van Daal aan het einde van dit seizoen als trainer van Gassel VR1. Afgelopen donderdagavond was de laatste training onder zijn leiding en kwam er dus officieel een einde aan een succesvolle samenwerking van drie seizoenen. Absoluut hoogtepunt is uiteraard de historische promotie naar de 3e klasse in zijn tweede contractjaar.

Laatste training Harm van Daal bij Gassel VR1 (foto 01)

Ook afgelopen seizoen deed het Gasselse vrouwenteam het prima als debuterende derdeklasser. Op het moment dat de competitie werd beëindigd was Gassel VR1 nog volop in de race voor een periodetitel en ook was men inmiddels doorgedrongen tot de kwartfinale van bekertoernooi 2019-2020. Vanwege de geldende coronamaatregelen werd het een wat ander afscheid dan normaal. Zo kreeg Harm van Daal een filmpje waarin alle speelsters van Gassel VR1 en VR2 voorkwamen en waarin ook het afscheids- en dankwoordje zat.

Laatste training Harm van Daal bij Gassel VR1 (foto 02)

Daarnaast kreeg hij nog een tasje overhandigd met daarin een cadeaubon en een shirt met daarop bedrukt "bedankt voor alle jaren". Ook enkele bestuursleden waren aanwezig en na een kort dankwoordje had voorzitter Eric van Boekel ook nog een bos bloemen voor de vertrekkende trainer. Uiteraard vond alles plaats met inachtneming van de 1,5 meter afstand.


Groot aantal erg leuke activiteiten gepland voor jeugdleden VV Gassel
  |  vrijdag 29 mei 2020  |

Nu het coronavirus langzaam op zijn retour lijkt te zijn en er sinds enkele weken ook weer lekker getraind kan worden door de jeugdleden van VV Gassel, heeft de jeugdcommissie het weer aangedurfd om ook alweer vooruit te gaan plannen. Dit heeft resulteert in een groot aantal erg leuke activiteiten die georganiseerd zullen gaan worden. De eerste activiteit is het Jeugdkamp voor alle spelers t/m de JO13 dat wordt gehouden op zaterdag 27 juni 2020 en zondag 28 juni 2020. Net als de voorgaande edities zal het ook dit weer een geweldig weekend worden. Zo'n twee maanden, op zaterdag 29 augustus 2020, wordt de jaarlijkse eugdtalentendag georganiseerd. Niet alleen zullen alle jeugdleden van VV Gassel zoals gebruikelijk tegen elkaar strijden om de bestaande records te verbreken, ook zullen er een aantal verrassende elementen worden toegevoegd. Verder is de jeugdcommissie weer in gesprek met de organisatie van voetbalschool "We love voetbal" om voetbaltrainingen te komen verzorgen op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Eind november zal Sinterklaas met een aantal Zwarte Pieten weer een bezoek komen brengen aan de jongste jeugdleden. Tijdens de winterstop kan er weer lekker in Gasselse gymzaal worden gevoetbald en na het succes van vorig jaar wil de jeugdcommissie ook komend seizoen de geweldig clinic Trainen als een prof gaan herhalen. Tot slot zullen er door het hele jaar heen toernooitjes worden georganiseerd waaraan een speciaal thema ten grondslag ligt. Ook zal er gekeken worden of jeugdteams kunnen deelnemen aan leuke toernooitjes die buiten Gassel worden georganiseerd. De jeugdcommissie hoopt alle jeugdleden net zo enthousiast worden van dit programma als zij. Indien ouders graag willen ondersteunen bij een van bovenstaande activiteiten dan wordt dit zeer gewaardeerd. Ouders kunnen contact opnemen met Bart Loeffen (06-29095109). Klik
hier
 voor het complete programma van de activiteiten.


De vrouwenteams van VV Gassel zijn op zoek naar nieuwe speelsters
  |  zondag 24 mei 2020  |

De vrouwenteams van VV Gassel zijn op zoek naar nieuwe speelsters om hun selectie voor volgend seizoen compleet te maken! Zowel bij Gassel VR1 als bij Gassel VR2 staan er nog vacatures open. Het VR1-team speelt komend seizoen in de 3e klasse zondag. In deze groep gaat prestatie samen met gezelligheid. Zij willen aankomend seizoen strijden voor promotie naar de 2e klasse! Gassel VR2 speelt in het seizoen 2020-2021 in de 6e klasse zondag. In deze hele gezellige groep willen ze de wedstrijden graag winnen en staat gezelligheid voorop, zeker ook tijdens de 3e helft! Voel jij je aangesproken en wil je graag een keer mee trainen met ons VR1 of VR2-team? Neem dan contact op met Tom Vrenken (VR1 06-42238382) of Ronny van Gemert (VR2 06-50873944). Naast deze vacatures zoekt Gassel VR1 ook nog een vaste vlagger/vlagster. Neem contact op met voornoemende personen als je plaats wil nemen in onze technische staf!


Maak kans op waardebon van € 50 via Facebookpagina van VV Gassel
  |  zondag 17 mei 2020  |

Via de Facebookpagina van VV Gassel kun je kans maken op een waardebon van € 50,00 die is te besteden bij sportzaak Bento te Schaijk. Op de pagina staat een bericht over voetballen bij VV Gassel. Door dit bericht te delen en te liken maak je kans op de waardebon! Personen die de Facebookpagina van VV Gassel al liken kunnen natuurlijk ook mee doen!


Jeugdvoetbal bij VV Gassel nu ook mogelijk voor niet-leden van de club
  |  vrijdag 08 mei 2020  |

Wat fijn, we komen langzaam uit de lockdown. Kinderen kunnen weer buiten sporten, en dat vinden ze bij VV Gassel maar wat fijn. Deze week ging de jeugd weer enthousiast het veld op. Blij dat ze weer een potje konden voetballen met elkaar. Daar konden ze de oefeningen en voetbaltrucjes in de praktijk brengen die ze noodgedwongen weken lang thuis hadden geoefend. In deze bijzondere tijd zet VV Gassel belangeloos de deuren wijd open voor álle kinderen die graag in beweging willen komen. Daarmee geeft de club gehoor aan de oproep van premier Rutte. Hierdoor zijn ook kinderen die geen lid zijn van harte welkom om gratis mee te trainen tot het eind van het voetbalseizoen. Kinderen en jongeren moeten in deze tijd zoveel mogelijk de kans krijgen om mee te doen. Ook als ze geen lid zijn van een vereniging. De club houdt zich uiteraard aan het Corona-protocol dat de KNVB heeft opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten tijdens het sporten 1,5 meter afstand houden. Voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt dat niet. Ook kinderen die niet uit Gassel komen zijn van harte welkom. Graag je kind wel even vooraf aanmelden via jeugd@vvgassel.nl.

VV Gassel biedt de volgende trainingstijden aan:
• Jongeren tot 7 jaar (JO7): woensdag 18.30 – 19.30 uur
• Jongeren tot 8 jaar (JO8): woensdag 18.30 – 19.30 uur
• Jongeren tot 9 jaar (JO9): dinsdag 18.30 – 19.45 uur
• Jongeren tot 11 jaar (JO11): maandag en woensdag 18.45 – 20.00 uur
• Jongeren tot 13 jaar (JO13): maandag en donderdag 19.00 – 20.15 uur


Van 18 t/m 20 juni 2021 jubileumweekend 75-jarig bestaan VV Gassel
  |  zondag 03 mei 2020  |

In deze vanwege het coronavirus bijzondere en gekke tijden heeft het bestuur van VV Gassel een leuke aankondiging gedaan. Volgend jaar bestaat VV Gassel namelijk 75 jaar en dit willen men niet zomaar voorbij laten gaan. Het bestuur heeft inmiddels al mooie ideeën hoe ze het jubileumweekend vorm willen gaan geven en ze gaan deze plannen verder uitwerken om het jubileum samen met ons allemaal groots te kunnen vieren. De datum van dit jubileumweekend is vrijdag 18 juni 2021 t/m zondag 20 juni 2021. Het bestuur wil er graag samen met alle leden, vrijwilligers en supporters een onvergetelijk weekend van maken, dus save the date! Maar voor nu even het belangrijkste; blijf allemaal gezond en let goed op jezelf en op elkaar.


Eerste oefenwedstrijden voorbereiding 2020-2021 inmiddels gepland
  |  zondag 03 mei 2020  |

Vanwege de genomen maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het op dit moment nog hoogst onzeker wanneer er in het amateurvoetbal weer (oefen)wedstrijden gespeeld mogen worden. Toch is er alvast een begin gemaakt met het programma van de voorbereiding op de competitie 2020-2021. Zo zijn er inmiddels een drietal oefenwedstrijden gepland. Op zondag 16 augustus 2020 gaat Gassel 1 op bezoek bij Niftrik 1 en op zaterdag 29 augustus 2020 zullen de technische staf en spelers van het eerste elftal afreizen naar Cuijk voor een oefenduel tegen JVC Cuijk 1. Tussendoor, op donderdagavond 20 augustus 2020, speelt Gassel 2 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenpot tegen buurman HBV 2 uit Beers. In de komende maanden zal er meer duidelijkheid komen of de geplande oefenwedstrijden ook daadwerkelijk gespeeld kunnen worden.


Vanaf maandag 04 mei 2020 weer training voor jeugdteams VV Gassel
  |  zaterdag 02 mei 2020  |

Eindelijk is het dan zover, de jeugdteams van VV Gassel kunnen bijna weer starten met de trainingen! Vanaf maandag 04 mei 2020 tot uiterlijk 25 juni 2020 kan er weer worden getraind. De afgelopen periode is er door het bestuur hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Zoals waarschijnlijk wel bekend werd tijdens de landelijke persconferentie van dinsdag 21 april 2020 bekend gemaakt dat kinderen en jongeren t/m 18 jaar vanaf woensdag 29 april 2020 meer ruimte zouden krijgen voor georganiseerde buitensport en -spel. Vervolgens werden op vrijdagavond 24 april 2020 de protocollen bekend voor verenigingen en gemeenten waarna er afgelopen dinsdag video-overleg is gevoerd met de gemeente Grave en zijn de voorwaarden bekend geworden waardoor de versoepeling mogelijk is. Diezelfde avond is door het bestuur de vraag uitgezet wie er wil fungeren als corona-verantwoordelijken (CV), dit is verplichting bij deze versoepeling, en welke leiders/trainers willen gaan trainen en wanneer. Inmiddels is in samenwerking met de andere drie voetbalverenigingen in de gemeente een protocol opgesteld met daarin onderstaande tien hoofdregels. Daarnaast is er nog een wat uitgebreider protocol. Klik
hier
  om dat protocol te downloaden. De protocollen zijn gebaseerd op de landelijk RIVM-regels, het sportprotocol dat de overkoepelende Nederlandse sportbond (NOC*NSF) en de KNVB hebben opgesteld. De Gemeente Grave heeft inmiddels toestemming verleend en dus kan de jeugd de trainingen weer hervatten. Het bestuur wenst iedereen weer veel voetbalplezier en gaat er vanuit dat alle betrokkenen (jeugdspelers, ouders, trainers) de protocollen lezen en zich er ook aan zullen houden. Vanwege het inmiddels gestarte onderhoud van het trainingsveld en veld 2, zullen alle trainingen plaatsvinden op het hoofdveld. Maurice van Deventer is corona-coördinator en het eerste aanspreekpunt.

De hoofdregels zijn:
1. Er zijn géén ouders of andere belangstellenden op het sportpark toegestaan.
2. Jeugdleden komen daar waar mogelijk op de fiets naar het sportpark. Wanneer kinderen zelf veilig naar de accommodatie kunnen komen, wordt dit sterk aangeraden. Ook als kinderen gebracht worden is dit bij voorkeur op de fiets.
3. De kleedkamers zijn dicht. Dat betekent thuis omkleden en douchen en voor men naar het sportpark komt, graag nog thuis even naar het toilet.
4. Jeugd t/m 12 jaar: onderling contact is toegestaan (dus ook partijspel).
5. Jeugd van 13 t/m 18 jaar: onderling contact is niet toegestaan en ze moeten de 1,5 meter in acht blijven houden.
6. Begeleiding moet op 1,5 meter afstand blijven van de jeugd én elkaar.
7. Voor wie wat wil drinken, zelf bijvoorbeeld een bidon met water meenemen.
8. Voor iedereen (spelers, begeleiding, bestuur) geldt dat als zij zich niet gemakkelijk voelen om aanwezig te zijn, dit ook geen verplichting is.
9. Iedere trainingsdag zijn corona-verantwoordelijken (herkenbaar aan hesje aanwezig die alles in goede banen gaat leiden. Luister naar zijn of haar aanwijzingen.
10. Gebruik je gezonde verstand en wees aardig voor elkaar!

Het trainingsschema is als volgt:
Maandag (CV = Ryan Siroen): JO11 18:45-20:00 uur / JO13 19:00-20:15 uur
Dinsdag (CV = Roland van Dinther): JO9 18:30-19:45 uur / JO15 19:30-20:30 uur
Woensdag (CV = Bart Loeffen): JO7 18:30-19:15 uur / JO8 18:30-19:15 uur / JO11 18:45-20:00 uur
Donderdag (CV = Eric van Boekel): JO13 19:00-20:15 uur / JO15 19:30-20:30 uurTerug naar het archief