NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2021


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2021. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Selectie VV Gassel start voorbereiding 2021-2022 op 13 juli 2021
  |  donderdag 20 mei 2021  |

Inmiddels is bekend hoe de voorbereiding van de selectie van VV Gassel op de competitie 2021-2022 eruit ziet. Zo staat op dinsdag 13 juli 2021 de eerste training op het programma. De seizoensopening oftewel de trainingsdag met de door het bestuur altijd prima verzorgde lunch is dit keer op zondag 18 juli 2021. Naast de trainingen op de dinsdag- en donderdagavonden zullen er ook een aantal trainingen worden afgewerkt op zondag. In de aanloop naar het eerste bekerpouleduel op zondag 05 september 2021 staan een viertal oefenwedstrijden gepland. De eerste daarvan is op donderdagavond 29 julie 2021. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is gemeentegenoot EGS 1 dan de tegenstander. Op dinsdag 17 augustus 2021 staat een oefenduel tegen andere buurman, HBV 1 uit Beers, op het programma. Ook zijn Hapse Boys 1 en SVOC 1 uit Castenray nog oefentegenstander voordat het bekeravontuur van start gaat. Na drie zondagen met een bekerwedstrijd gaat op zondag 26 september 2021 de competitie 2021-2022 van start. Twee dagen zal Gassel 1 ook nog een oefenwedstrijd spelen tegen Astrantia 1 uit Middelaar. Hoe de voorbereiding van de andere (seniorenteams) van VV Gassel eruit ziet, is nog niet bekend gemaakt. Klik hier voor het complete programma van de voorbereiding 2021-2022.


Donatie richting jeugd van verkoopopbrenst spel Kende gij de Graaf?
  |  zondag 16 mei 2021  |

Recentelijk is "Kende gij de Graaf?" uitgebracht. Dit is een spelletje dat gaat over de gemeente Grave en zijn dorpen. Een leuke manier dus om je kennis te testen over de verschillende dorpen! In Gassel is het spel te koop bij Bakkerij Bongaards in de Dorpservicewinkel. Vanuit de verkoopopbrengst komt er onder andere een donatie richting de jeugdafdeling van VV Gassel.

Spel Kende gij de Graaf?


VV Gassel zoekt nieuwe leider/leidster voor tweede vrouwenteam
  |  zaterdag 15 mei 2021  |

Voor het tweede vrouwenelftal van VV Gassel is de voetbalvereniging op zoek naar een nieuwe leider/leidster die dit leuke team op zondag tijdens de wedstrijden wil begeleiden. Het is een hele enthousiaste en gezellige groep dames! Ben je geïnteresseerd stuur dan een email naar bestuur@vvgassel.nl.


Leiding Gassel 2 komend seizoen in handen van Dion Metzemaekers
  |  dinsdag 11 mei 2021  |

Het bestuur van VV Gassel is verheugd de leiding van haar tweede elftal met ingang van het seizoen 2021-2022 in handen te geven van Dion Metzemaekers (trainer/coach). Dion Metzemaekers heeft veel ervaring als speler (15 jaar eerste elftal in hogere amateurklassen, één jaar PSV in 1973-1974) en enkele jaren coaching ervaring bij de jeugd (A en B) en de veteranen. Hij combineert een competitieve instelling met sterke communicatieve vaardigheden en zal zijn uitgebreide ervaring in dienst stellen van VV Gassel om de ambitieuze jonge groep naar een hoger niveau te brengen. Daarbij zal beleving en plezier centraal staan, waardoor talent en motivatie maximaal kunnen worden ontplooid. Het bestuur wenst Dion veel succes en plezier toe binnen onze vereniging.


Vooraankondiging: De Gasselse EK-2021 voetbalpool komt er aan!
  |  vrijdag 07 mei 2021  |

Over iets meer dan een maand, op vrijdag 11 juni 2021, gaat het Europees Kampioenschap voetbal van start. Na het ontbreken op het vorige EK is het Nederlands Elftal dit keer gelukkig wel weer van de partij. Het volgen van het EK wordt hiermee al veel leuker, maar uiteraard mag een voetbalpool niet ontbreken om het kijken naar de wedstrijden nog spannender te maken! Na de succesvol verlopende voorgaande edities is de organisatie (Rudy Derks, William de Kleijn en Maurice Willems) inmiddels dan ook druk bezig met de voorbereidingen voor de Gasselse EK-2021 voetbalpool. Ook dit keer is het weer de bedoeling om uitslagen, standen en zaken als aantal doelpunten, aantal gele kaarten en rode kaarten te voorspellen. Uiteraard zullen ook de bonusvragen, waarvan dit keer een aantal over het Nederlands Elftal, niet ontbreken. Het inschrijfgeld bedraagt onveranderd € 5,- per deelnameformulier en uiteraard wordt het volledige inleggeld weer als prijzengeld uitgekeerd. Zo is de 1e prijs 35% van het totale inleggeld. Vanaf ongeveer 15 mei 2021 zal het deelnameformulier plus bijbehorend reglement met o.a. de puntentelling te downloaden zijn vanaf de website van VV Gassel. Ook zullen formulieren verkrijgbaar zijn bij de leden van de organisatie en op enkele andere locaties in Gassel. We hopen weer op een groot aantal deelnemers en misschien zorgt het voor wat extra vertier in deze lastige coronatijd!


Groot onderhoud van trainingsveld en veld 2 naar voren gehaald
  |  donderdag 06 mei 2021  |

Als gevolg van het definitief niet doorgaan van de KNVB Regiocup voor de seniorenteams heeft het bestuur van VV Gassel het groot onderhoud van de velden, dat normaal gesproken in de zomerstop plaatsvindt, een aantal weken vervroegd. Het groot onderhoud zal in fases worden uitgevoerd en de eerste fase start op maandag 17 mei 2021. Als eerste zijn het trainingsveld en veld 2 aan de beurt. Vanwege Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei 2021) betekent dit dus dat er op dinsdag 11 mei 2021 voor het laatst op deze twee velden getraind kan worden. Daarna worden alle goals van de beide velden verwijderd. Tot medio juni 2021 kan er nog op het hoofdveld worden getraind. Daarna start de volgende fase en is het hoofdveld aan de beurt voor het groot onderhoud. De eerste training van het seizoen 2021-2022 staat gepland op zondag 11 juli 2021. Tijdens het trainen op het hoofdveld mogen de (verplaatsbare) doelen van het trainingsveld en veld 2 worden gebruikt, maar na de training dienen die weer op de juiste plek terug worden gezet zodat het hoofdveld wel goed gemaaid kan worden. Het bestuur rekent erop dat het trainingsveld en veld 2 vanaf 17 mei 2021 tot het einde van het groot onderhoud niet meer worden betreden!


Dit seizoen definitief geen KNVB Regiocup voor de seniorenteams
  |  donderdag 06 mei 2021  |

De KNVB heeft deze donderdag bekend gemaakt dat de eerder aangekondigde KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Doordat het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei 2021 naar (op z’n vroegst) 18 mei 2021, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei 2021 niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, zou de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni 2021 kunnen starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli 2021 van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Voor de seniorenteams van VV Gassel is het seizoen 2020-2021 dus klaar wat betreft wedstrijden. Wel staan er nog wat trainingen op het programma. Of de KNVB Regiocup voor de jeugdteams wel gespeeld kan worden, is nog onbekend. Jeugdspelers mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen en dus hebben zij geen optraintijd nodig. Vooralsnog houdt de KNVB de optie voor de Regiocup bij de jeugd nog open.Terug naar het archief