November 2004

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand november 2004. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel 2 klimt naar derde plaats, inhaalverlies dames
  |  maandag 29 november 2004  |

Gassel 2 is na een moeizame seizoenstart waarin uit de eerste drie wedstrijden slechts één punt werd behaald, inmiddels weer helemaal terug in de race voor een topklassering in de reserve vijfde klasse 528. Door afgelopen zondag op eigen veld het inhaalduel tegen UDI ‘19/Beter Bed 10 met 4-1 te winnen is de Gasselse formatie inmiddels opgeklommen naar een keurige derde plaats. Kijkend naar het aantal verliespunten dan bedraagt de achterstand op koploper Juliana Mill 4 nog slechts twee verliespunten. Hoewel de Gasselnaren uiteindelijk dus toch een ruime 4-1 zege wisten te boeken, was de start van het thuisduel tegen de ploeg uit Uden niet al te sterk. Al binnen een paar minuten stond het 0-1 voor de gasten. De Gasselse formatie herpakte zicht echter snel en een klein kwartiertje later bracht Dirk Verbruggen de stand weer in evenwicht. Gassel 2 bleef goed doorgaan en nog voor de rust zorgde Tim Jaspers voor een 2-1 voorsprong. In de tweede helft scoorde Dirk Verbruggen opnieuw waarmee hij de marge vergrootte naar twee doelpunten. Toen wat later in de wedstrijd ook Tim Jaspers voor de tweede maal wist te scoren was het duel beslist en waren de drie punten definitief in veilige haven. Ook de speelsters van het dameselftal van de VV Gassel moesten op deze inhaalzondag in actie komen. Voor hen stond namelijk de thuiswedstrijd tegen FC Uden dames 2 op het programma. In de eerste helft lieten de Gasselse dames zich wat te vaak aftroeven op felheid door hun tegenstandsters waardoor het spel zich voornamelijk afspeelde op de Gasselse speelhelft. Hoewel de verdediging en keepster Ingrid Jaspers een aantal malen uitstekend ingreep, wist de ploeg uit Uden in de eerste helft toch tweemaal tot scoren te komen. Na de rust kregen de toeschouwers een beter en feller spelend Gassel dames 1 te zien. Het spel golfde dan ook op en neer en met enige regelmaat werd na een goed opgezette aanval het doel van de Udense dames onder vuur genomen. Dit leidde wel tot de nodige hoekschoppen, maar een Gassels doelpunt bleef lang uit. Pas vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Niels Driessen bij een 0-3 achterstand wist Anneke Paters met een fraaie boogbal alsnog tegen te scoren en zo de eindstand te bepalen op 1-3. Gassel 1, Gassel 3 en Gassel 4 hoefden dit weekend niet in actie te komen.

Monsterzege Gassel C1, achtste winst op rij Gassel F1
  |  zaterdag 27 november 2004  |

Gassel C1 heeft deze zaterdag een monsterzege behaald tegen SC st Hubert C1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met maar liefst 12-0 gewonnen. De Gasselse formatie liet zowel voor als na de rust weinig heel van de tegenstander en wist in elk van de twee helften zes keer tot scoren te komen. Van de twaalf treffers nam Nord Strik er vier voor zijn rekening. Paul Cornelissen en Thijs van der Donk wisten beide tweemaal te scoren en Roy Brans, Simon Gloudemans, Rik van der Loop en Guido Sprengers waren elk eenmaal succesvol. Gassel F1 blijft het nog altijd uitstekend doen in deze najaarscompetitie 2004. Vandaag werd voor de achtste maal op rij een competitieduel winnend afgesloten waardoor de F1 nog altijd zonder puntverlies is. Op eigen veld werd met 3-0 gewonnen van Festilent/Morgenzon F2. Door de overwinning op de ploeg uit Zeeland blijven de Gasselnaren fier aan kop gaan. Net als de C1 moest ook de A1 vandaag aantreden tegen SC st Hubert. Daar waar de C-junioren de tegenstander uit Sint-Hubert compleet in de pan hakten, kwam Gassel A1 niet verder dan een toch wel teleurstellend 2-2 gelijkspel. Op slag van rust waren het de gasten die op een 0-1 voorsprong kwamen. In de tweede helft kwamen de Gasselnaren langszij door een eigen doelpunt van de tegenstander. Niet veel later scoorde de ploeg uit Sint-Hubert wel in het goede doel waardoor Gasel A1 opnieuw tegen een achterstand aan keek. Een kwartier voor tijd scoorde Nicky Hendriks na een prima actie de 2-2. In een rommelige slotfase waren de beste kansen voor SC st Hubert A1 maar meer doelpunten bleven uit. Gassel D1 en Gassel E1 moesten beide in actie komen tegen een team van Odiliapeel/Braks Groep. Helaas leverde dit voor beide Gasselse elftallen een nederlaag op. De D1 verloor met 0-8 en de E1 moest met 1-6 haar meerdere erkennen in de tegenstander uit Odiliapeel.

Ook zondag 21 november a.s. geen competitievoebal
  |  zaterdag 20 november 2004  |

Nadat de KNVB in het district Zuid II afgelopen vrijdag al de op zaterdag 20 november te spelen wedstrijden voor de junioren en pupillen had afgelast, zijn nu ook alle wedstrijden voor zondag 21 november 2004 van het programma geschrapt. De spelers van de selectie worden zondag a.s. echter toch op het sportpark verwacht. Voor hen is er namelijk om 12:00 uur een training ingelast.

Wedstrijden junioren en pupillen door KNVB afgelast
  |  vrijdag 19 november 2004  |

De KNVB in het district Zuid II heeft alle voor zaterdag 20 november a.s. op het programma staande competitiewedstrijden afgelast. Dit betekent dus dat de junioren en pupillen van de VV Gassel morgen niet in actie hoeven te komen. De algehele afgelasting kwam niet echt als een verrassing want door de vele neerslag van de afgelopen dagen zijn de velden nauwelijks bespeelbaar. Gezien de weersvooruitzichten voor dit weekend is de kans groot dat ook zondag bij de senioren en dames sprake zal zijn van afgelaste wedstrijden. Vooralsnog gaan alle op zondag 21 november 2004 te spelen competitieduels gewoon door.

Eus van Vijfeijken ook volgend seizoen trainer bij Gassel
  |  maandag 15 november 2004  |

Ook in het seizoen 2005-2006 zal Eus van Vijfeijken als trainer aan VV Gassel verbonden zijn. Afgelopen donderdag kwam het bestuur met de Cuijkse oefenmeester tot overeenstemming over verlenging van zijn lopende contract. Van Vijfeijken is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Gassel nadat hij in de jaren 1988 tot 1996 ook al als trainer bij de Gasselse zesdeklasser werkzaam was geweest.

Gassel 1 toont herstel, Gassel 3 terug gaan kop

Gassel 1 heeft zich goed hersteld van de derbynederlaag van vorige week tegen het Velpse SCV ’58 1. Ditmaal werd op eigen veld met 5-3 gewonnen van NLC ’03 1. De Gasselse formatie kende een bliksemstart want al na drie minuten scoorde William de Kleijn vanuit een vrije trap de 1-0. Na ongeveer een half uur spelen bracht Bart Loeffen de stand op 2-0 door bij de tweede paal een door Ruud de Kleijn verlengde vrije trap van Geert Ariëns binnen te tikken. In de slotfase van de eerste helft scoorde NLC ’03 tegen maar door een benutte strafschop van William de Kleijn gingen de Gasselnaren met een 3-1 voorsprong de rust in. In de zestigste minuut scoorde William de Kleijn opnieuw vanaf de strafschopstip en leek het duel te zijn beslist. De gasten uit Lith wisten echter terug te komen tot 4-3 waardoor de spanning weer helemaal terug was. De slotfase verliep tamelijk hectisch maar de Gasselse defensie hield stand. Ver in de blessuretijd besliste Bart Loefen het duel definitief door een razendsnel uitgevoerde counter doeltreffend af te ronden. Gassel 2 toonde in de thuiswedstrijd tegen koploper Festilent/Morgenzon 4 aan over een uitstekende mentale veerkracht te beschikken want tot tweemaal toe werd een achterstand ongedaan gemaakt. Uiteindelijk werd met 4-4 gelijkgespeeld. In de eerste helft was het Jeroen Nibbeling die namens Gassel 2 de score opende. Echter nog voor de rust had de ploeg uit Zeeland de stand weer in evenwicht gebracht. Vrij snel in de tweede helft waren de gasten tot tweemaal toe opnieuw succesvol. Het tweede elftal liet het er echter niet bij zitten en stroopte de mouwen nog wat verder op. Nadat Tim Jaspers de achterstand had terug gebracht tot één treffer scoorde hij even later ook de 3-3. Vervolgens was het weer Festilent 4 dat een 4-3 voorsprong nam. Met een benutte strafschop zorgde Jeroen van Vijfeijken uiteindelijk toch voor het dikverdiende punt. Gassel 3 heeft de koppositie in de reserve zesde klasse 657 weer terug in handen. Door zelf het uitduel tegen Achilles Reek 4 winnend af te sluiten en het verlies van titelconcurrent GVV '57 4 tegen Estria 4 hebben de Gasselnaren weer een voorsprong van twee verliespunten op de ploeg uit Grave. Het duel tegen de Reekse formatie was niet al te hoogstaand. De Gasselse formatie was de betere ploeg, maar kon dit pas na de rust in doelpunten uitdrukken. Eerst was het Willie Thoonen die raak schoot waarna Mari van der Burgt de eindstand bepaalde op 0-2. Volgende week wacht voor Gassel 3 op sportpark “de Oude Kamp” in Gassel de topper tegen GVV ’57 4. Gassel 4 beleefde weinig plezier aan de uitwedstrijd tegen OSS ’20 6. Met amper genoeg spelers, waardoor bijna de gehele wedstrijd met een man minder gespeeld moest worden, leed het vierde elftal een vrij kansloze 8-2 nederlaag. Met goed keeperswerk voorkwam gelegenheidsdoelman Joland Thijssen dat de Osse formatie de dubbele cijfers haalde. De Gasselse eretreffers werden gescoord door Bart Meijer en Peter Tonies. Laatstgenoemde deed dat via een strafschop. Gassel dames 1 was in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter NLC ’03 dames 1 dicht bij de winst, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. De start van de Gasselse dames was vrij dramatisch want al in de eerste minuut wist de ploeg uit Lith te scoren. Het dameselftal van de VV Gassel herstelde zich echter goed en wat later in de eerste helft schoot Anneke Paters een vrije trap via het muurtje in het doel en was de 1-1 een feit. In het resterende deel van de eerste helft speelde het spel zich hoofdzakelijk af in en rondom het strafschopgebied van de NLC-se dames maar tot een tweede Gasselse treffer kwam het voor de rust niet. In de tweede helft kwam Gassel dames 1 door een benutte strafschop wederom op achterstand. Echter ook ditmaal werd de achterstand ongedaan gemaakt. Met een fraaie boogbal vanaf een meter of twintig bracht Anneke Nibbeling de stand op 2-2. In het laatste kwartier gingen de Gasselse dames nog wel voor de winst, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Gassel A1 geeft 3-0 voorsprong uit handen maar wint toch
  |  zaterdag 13 november 2004  |

Gassel A1 heeft het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Vianen Vooruit A1 onnodig moeilijk gemaakt. Uiteindelijk kwam de ploeg toch nog met de schrik vrij waardoor de drie punten in Gassel bleven. De Gasselse formatie kende een prima eerste helft en kwam door een treffer van Niels Driessen verdiend op voorsprong. Twan Broersma maakte er vervolgens 2-0 van en Nicky Hendriks zorgde zelfs voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Doordat de gasten uit Vianen in de eerste helft ook eenmaal tot scoren wisten te komen, stond het bij de rust 3-1 in Gassels voordeel. In de tweede helft moesten de Gasselnaren het inititief echter aan het feller spelende Vianen Vooruit laten. Dit leidde na ruim een uur wedstrijd tot een tweede Vianense treffer. De Gasselse formatie probeerde hierna wel om de marge weer te vergroten, maar pogingen hiertoe liepen op niets uit. Nadat de gelijkmaker al een tijdje in de lucht had gehangen, was deze in de tachtigste minuut daadwerkelijk een feit. Deze 3-3 tussenstand leek ook de eindstand te gaan worden, maar twee minuten voor tijd schoot Rob Roefs na een prima actie de Gasselse formatie alsnog naar een 4-3 overwinning. Gassel C1, Gassel D1 en Gassel E1 ging het deze tiende speelronde beduidend minder goed af. De C1 verloor thuis met 0-4 van SVS C1 uit Stevensbeek en de D1 moest op eigen veld met 0-9 haar meerdere erkennen in HBV D1 uit Beers. Het thuisduel van Gassel E1 tegen Achilles Reek E1 eindigde in een 0-7 overwinning voor de bezoekers. Gassel F1 kwam vandaag niet in actie. De thuiswedstrijd tegen Excellent F1 uit Oploo werd afgelast.

Aanzienlijk lagere opkomst Algemene Ledenvergadering
  |  donderdag 11 november 2004  |

De woensdag 10 november jl. gehouden Algemene Ledenvergadering is lang niet zo goed bezocht als die van het jaar daarvoor. Waren er in 2003 in totaal 66 leden naar de kantine op sportpark “de Oude Kamp” gekomen, dit jaar stopte de teller al bij 48 aanwezige leden. Negen leden die verhinderd waren, hadden de moeite genomen zich netjes af te melden. De vergadering verliep vrij rustig en werd rond kwart over elf afgesloten. Na de opening door voorzitter Cor van Boekel en het bespreken van de notulen van de vergadering van vorig jaar, stonden de jaarverslagen van de diverse bestuursleden op de agenda. Zo vertelde Maurice Willems wat over de publiciteitscommissie en blikte hij nog even kort terug op het karttoernooi dat dit jaar voor de vijfde maal was gehouden. Aan de hand van een aantal foto’s liet Harrij de Kleijn daarna zien wat er het afgelopen seizoen allemaal is verwezenlijkt op technisch gebied. Vervolgens was het de beurt aan jeugdvoorzitter Berry Arendse. Hij vertelde het een en ander over het voornemen om het jeugdbestuur om te vormen tot een commissie. Ook ging hij in op de elftalindeling en de activiteiten die ieder seizoen voor de jeugdleden worden georganiseerd. Daarna werd door wedstrijdsecretaris Jos van der Heijden gesproken over de sportieve prestaties van de diverse elftallen in het seizoen 2003-2004 en de vacature van keeperstrainer die nog altijd niet is ingevuld. Tot slot van dit agendapunt vertelde Cor van Boekel nog wat over de sponsorcommissie, barcommissie en evenementencommissie. Bij de sponsorcommissie en barcommissie zijn de afgelopen tijd een aantal mensen gestopt zodat nieuwe commissieleden dringend gewenst zijn. Ook deed de voorzitter een oproep voor nieuwe bestuursleden omdat het bestuur nog altijd maar uit slechts zes bestuursleden bestaat en zij alleen al aan het uitvoeren van de dagelijkse bestuurstaken de handen meer dan vol hebben. Hierna kreeg penningmeester Maurice Willems het woord om het financieel verslag van het afgelopen seizoen te presenteren en kort toe te lichten. Na de goedkeuring van dit financieel verslag door de aanwezige leden en de benoeming van Harm van Boekel tot lid van de kascommissie 2005 en Willie Thoonen tot reservelid van de kascommissie 2005 kwam de contributie en het wasgeld, agendapunt 5, aan de orde. Het bestuur had goed nieuws voor de leden, want ook voor het seizoen 2005-2006 blijven de contributiebedragen gelijk aan die van de afgelopen twee seizoenen. Ook het wasgeld zal niet worden verhoogd. Uiteraard stond er ook dit jaar een bestuursverkiezing op de agenda. Aftredend waren dit jaar secretaris Coen Willemsen en penningmeester Maurice Willems. Omdat beide bestuursleden zich herkiesbaar hadden gesteld, er geen tegenkandidaten waren en de aanwezige leden akkoord gingen met hun herverkiezing zullen zij beide ook de komende drie jaar als bestuurslid actief zijn. Na de bestuursverkiezing stond het punt kantine op de agenda. Door stijgende inkoopprijzen zag het bestuur zich genoodzaakt om per 01 januari 2005 een aantal kleine prijsstijgingen door te voeren. Verder werd door de voorzitter ingegaan op het gebruik van de kantine en werden de sluitingstijden voor de donderdag- en zondagavond nog eens onder de aandacht gebracht. Bij agendapunt 8 ging het over het eventueel beschikbaar stellen van het ledenbestand aan derden. Het bestuur liet weten hieraan geen medewerking te willen verlenen. Iets waarmee de aanwezige leden unaniem instemden. Een inmiddels jaarlijks terugkerend agendapunt is de stand van zaken met betrekking tot de verbouwingsplannen. Bij de gemeente Grave is medio september een verzoek ingediend voor het vergroten van het bouwblok zodat de gewenste kantine-uibreiding alsnog ooit gerealiseerd zou kunnen worden. De gemeente was echter vergeten om het verzoek in behandeling te nemen zodat opnieuw de nodige vertraging is ontstaan in de uitvoering van de plannen. Bij agendapunt tien werd kort aandacht besteed aan het 60-jarig bestaan in juni 2006. Rudy Derks is hiervoor inmiddels bezig met het samenstellen van een werkgroep / commissie. Leden die geïnteresseerd zijn of leuke ideeën hebben, kunnen met hem contact opnemen. Uiteraard waren er ook dit jaar een aantal mededelingen van het bestuur. Onder andere werd ingegaan op een mogelijk aangescherpt rookbeleid in de kantine en de mogelijkheden voor het volgen van een opleiding tot bijvoorbeeld scheidsrechter of jeugdtrainer. Verder deed voorzitter Cor van Boekel nogmaals een dringende oproep voor meer vrijwilligers en bracht hij het belang van een goede discipline en goede waarden en normen nog eens onder de aandacht. De hierna gehouden rondvraag leverde een negental vragen op die in onderwerp varieerden van de aanleg van de drukriolering tot het gebruik van kopjes op de zondagen en van het gebruik van de tap op de donderdagavonden tot de stand van de TV in de kantine. Na een korte pauze werden de gestelde vragen door het bestuur beantwoord. Nadat daarna ook nog even was gediscussieerd over het draaien van bardiensten was het moment aangebroken dat voorzitter Cor van Boekel de vergadering kon afsluiten. Uiteraard deed hij dit niet voordat hij de aanwezige leden had bedankt voor hun komst en inbreng. Een speciaal woord van dank was er voor Perry Bens vanwege de ook dit jaar weer prima verzorgde Powerpoint-presentatie en voor Arie Derks en Michel Hendriks die het beheer van de bar voor hun rekening hadden genomen. Na afloop van de vergadering bleef het overigens nog een tijdlang gezellig in de kantine.

Derbyverlies Gassel 1 tegen SCV ’58, nipte zege Gassel 3
  |  maandag 08 november 2004  |

Gassel 1 is er opnieuw niet in geslaagd een gemeentelijke derby winnend af te sluiten. Na het eerdere verlies in Grave tegen GVV ’57 1 gingen de Gasselnaren ditmaal in Velp met 3-1 onderuit tegen SCV ’58 1. Al vroeg in de wedstrijd waren er wat kansen voor Gassel maar een vroege treffer bleef uit. Ook de thuisploeg was een aantal malen gevaarlijk maar doelman Erik van Toor stond zijn mannetje. In de 30e minuut kwam SCV ’58 op een 1-0 voorsprong na een verdedigingsfout van Maurice Willems. Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in. Vroeg in de tweede helft scoorde de Velpse formatie opnieuw. Gedwongen door de 2-0 achterstand gaan de Gasselnaren nog meer op de aanval spelen. Opnieuw kwamen er scoringskansen, maar Harm van Boekel schoot rakelings over en Bart Loeffen zag zijn inzet worden gestopt door de Velpse doelman. Na ongeveer een uur wedstrijd wist William de Kleijn met een fraai binnen geschoten vrije trap de achterstand toch terug te brengen tot 2-1. De Gasselnaren gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar hoewel het spel zich daarna voornamelijk af speelde in en rondom het strafschopgebied van SCV ’58 bleef een tweede Gasselse treffer uit. Ten minuten voor tijd wist de thuisploeg uit een counter de 3-1 te scoren en was het duel beslist. De thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen FC Uden 7 werd een waar doelpuntenfestijn. Maar liefst elf treffers werden er gescoord. De Gasselse formatie nam er hiervan zes voor haar rekening waardoor de drie punten in Gassel bleven. Aanvankelijk zag het naar uit dat het derde elftal een makkelijke en ruime overwinning zou gaan behalen want bij de rust stond het door twee treffers van Ronnie Derks en een van Bert Strik al 3-0 in Gassels voordeel. Vroeg in de tweede helft wisten de gasten uit Uden de achterstand echter te verkleinen tot 3-2 en was de spanning weer helemaal terug. Via een benutte strafschop bracht Willie Strik de stand op 4-2 en leek met nog zo’n kwartier te spelen de wedstrijd te zijn gespeeld. Dit was echter niet het geval want met twee kort achter elkaar gescoorde doelpunten bracht FC Uden 7 de stand weer in evenwicht en hing puntverlies voor Gassel 3 in de lucht. Maar door treffers van Bert Strik en Willie Strik namen de Gasselnaren toch weer opnieuw een voorsprong van twee doelpunten. Vlak voor tijd kwam de ploeg uit Uden nog wel terug tot 6-5, maar de Gasselse formatie gaf de verkregen voorsprong niet meer uit handen. Gassel 4 slaagde er niet in om haar zegereeks van de laatste weken voort te zetten. Op het eigen vertrouwde hoofdveld van sportpark “de Oude Kamp” in Gassel werd na een 0-1 achterstand bij de rust met 2-4 verloren van Margriet 7 uit Oss. De Gasselse treffers werden gescoord door Peter Tonies en Joland Thijssen. Laatstgenoemde deed dat met een fraaie boogbal over de wat te ver voor zijn doel staande keeper van de Osse formatie. Ook Gassel dames 1 lukte het niet om op deze negende speeldag een overwinning te boeken. In Geffen ging het dameselftal met 3-0 onderuit tegen Nooit Gedacht dames 2. Hoewel de Gasselse dames de zaak verdedigend aardig dicht hadden zitten, lukte het de thuisploeg toch om een paar keer tot scoren te komen. Kansen voor Gassel dames 1 waren er deze wedstrijd maar weinig. Tot een Gassels doelpunt kwam het dan ook niet. Gassel 2 hoefde deze zondag niet in actie te komen.

Gassel F1 zet haar zegereeks onverminderd voort
  |  zaterdag 06 november 2004  |

De zegetocht van Gassel F1 gaat onverminderd voort. Na twee competitieloze zaterdagen moesten de Gasselnaren deze speeldag in Sint-Hubert aantreden tegen de plaatselijke F1. Net als de voorgaande zes duels werd ook deze wedstrijd door de Gasselse formatie gewonnen. Hoewel het aantal gescoorde doelpunten wat achter bleef bij het gemiddelde, was de 0-2 overwinning verdiend. De aanstelling van Bart Loeffen en Piet Verheugen als leiders van Gassel E1 heeft nog niet tot het gehoopte schokeffect geleid. In Overlangel was OKSV E1 nog een maatje te groot voor de wel met een prima inzet spelende Gasselnaren. De sportieve wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 13-2 zege voor de thuisloeg. Beide Gasselse eretreffers werden gescoord door Demi Verheugen. Ook Gassel C1 en Gassel D1 moesten vandaag de punten aan de tegenstander laten. De D1 verloor in Middelaar met 7-0 van Astrantia D1 en de C-junioren gingen in Oeffelt met 6-1 onderuit tegen De Zwaluw C1. Gedwongen door een 1-0 achterstand bij de rust, ging Gassel C1 in de tweede helft meer en meer op de aanval spelen. Dit leidde weliswaar tot een treffer van Paul Cornelissen, maar achterin werd dusdanig verdedigd dat de Oeffeltse formatie ook nog een aantal malen doel kon treffen. Gassel A1 kwam vandaag niet in actie omdat door een golf aan blessures niet genoeg spelers op de been gebracht konden worden.