Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand oktober 2003. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Zaterdag 25 oktober jl. is er voor de E- en F-pupillen van de VV Gassel een speciale trainingsochtend gehouden. Door de organisatoren van deze zogeheten luxe training waren een zevental oefeningen bedacht die door de aanwezige pupillen in groepjes moesten worden afgewerkt. Bij de betreffende oefeningen ging het onder andere om de balcontrole en de behendigheid. Gezien de vele positieve reacties van zowel de pupillen als de aanwezige ouders kan de trainingssessie als een succes worden beschouwd.
(van de luxe training is ook een fotoserie)

Forse nederlaag Gassel 1, eenvoudige zege Gassel 2
  |  zondag 26 oktober 2003  |

Gassel 1 is er op eigen veld niet in geslaagd om tegen het hoog op de ranglijst staande Cito uit Oss voor een stuntje te zorgen. Na een 0-3 achterstand bij de rust werd uiteindelijk met 0-6 verloren. Hoewel de gasten wel wat beter waren, was het halve dozijn tegentreffers toch enigszins geflatteerd. De genadeklap kregen de Gasselnaren vlak voor de rust bij een 0-2 achterstand. Als enige van alle aanwezigen op het Gasselse sportpark had de scheidsrechter geen buitenspel geconstateerd bij een Osse aanval. Vervolgens was het voor Cito een koud kunstje om de 0-3 aan te tekenen. Gassel 2 heeft vandaag op vrij eenvoudige wijze de drie punten in Gassel kunnen houden. De thuiswedstrijd tegen VCA 3 uit Sint-Agatha was in feite al na één helft beslist. Nadat Johan Jaspers met een fraai schot van afstand het openingsdoelpunt voor zijn rekening had genomen, zorgden achtereenvolgens Peter Goossens en Wim Linders nog voor de rust voor een tweede en derde Gasselse treffer. In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd behoorlijk in. De Gasselnaren kregen nog wat kansen om de score verder op te voeren, maar het bleef bij 3-0. Ook voor Gassel 3 stond op deze zevende speeldag een ontmoeting met VCA op het programma. In Sint-Agatha was het plaatselijke tweede elftal de tegenstander. De Gasselse formatie kende een prima start, want uit een corner was het John Hendriks die de Gasselnaren op voorsprong zette. Na de gelijkmaker van de thuisploeg, bracht Ad Cruijsen nog voor het einde van de eerste helft de stand op 1-2. Na op volle snelheid een tegenstander te hebben gepasseerd, schoot hij in eerste instantie nog tegen de doelman op, maar via het lichaam van de doelman en het been van Ad Cruijsen verdween de bal alsnog in het doel. In de tweede helft kwamen de Gasselnaren onder stevige druk te staan en uiteindelijk slaagde de thuisploeg erin om na een snel genomen vrije trap op gelijke hoogte te komen. Ook Gassel 4 speelde vandaag tegen een tweede elftal. In Landhorst was Menos 2 de tegenstander. Opmerkelijk was dat de ook dit keer weer met de Taxihopper reizende Gasselse formatie praktisch de gehele rit naar Landhorst politiebegeleiding kreeg. Of een en ander verband houdt met de geurchten van een op handen zijnde ontvoering van een van de spelers van Gassel 4 is niet bekend. Een succesvol bezoek werd het voor de Gasselnaren overigens niet want de thuisploeg ging er dankzij een nipte 2-1 zege met de drie punten vandoor. Bij de 2-0 achterstand was het in de 89e minuut Arno Brans die de aansluitingstreffer binnen knalde. Ondanks een grandioos slotoffensief lukte het de Gasselse formatie niet om er nog een gelijkspel uit te slepen. Voor de Gasselse dames stond er deze oktoberzondag geen competitiewedstrijd op het programma. De aanvankelijk voor vandaag gepland staande thuiswedstrijd tegen De Willy's dames 2 was reeds afgelopen woensdag gespeeld.

Gassel B1 verliest van Engelse tegenstander
  |  zaterdag 25 oktober 2003  |

Het is Gassel B1 niet gelukt om het uit Engeland afkomstige team van South Tyneside JFC op een nederlaag te trakteren. Hoewel de Gasselnaren prima tegenstand boden, waren de Engelsen met name op het fysieke vlak nog wel een stukje sterker. De uiteindelijke 0-3 nederlaag was echter alleszins acceptabel. De wedstrijd tussen Gassel B1 en South Tyneside JFC maakte deel uit van een vriendschappelijk toernooitje waaraan ook UDI '19/Beter Bed B2 uit Uden deelnam. Omdat de ploeg uit Engeland in de openingswedstrijd ook al met 6-1 had gewonnen van UDI '19 werden zij toernooiwinnaar. Het duel UDI '19/Beter Bed B2 - Gassel B1 eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Gasselse formatie leek door een treffer van Nicky Hendriks de wedstrijd winnend te gaan afsluiten, maar vlak voor tijd wist de ploeg uit Uden alsnog op gelijke hoogte te komen.

Woensdag 12 november a.s. Algemene Ledenvergadering
  |  vrijdag 24 oktober 2003  |

Op woensdag 12 november 2003 zal de Algemene Ledenvergadering 2003 worden gehouden. De vergadering, waarvoor alle leden deze week een uitnodiging ontvangen, zal beginnen om 20:30 uur. Plaats van handeling is de kantine van VV Gassel op het sportpark "de Oude Kamp". Naast de ieder jaar terugkerende agendapunten zoals het financieel verslag en kascontrole, contributie en wasgeld, bestuursverkiezing en mededelingen van het bestuur, zal dit keer ook de stand van zaken omtrent de verbouwingsplannen onderwerp van gesprek zijn. Ten aanzien van de bestuursverkiezing kan nog worden gemeld dat Cor van Boekel (voorzitter) en Berry Arendse (jeugdzaken) dit jaar aftredend zijn. Beide bestuursleden hebben inmiddels te kennen gegeven dat ze herkiesbaar zijn. Overigens kunnen door de leden kandidaten worden aangedragen die bereid zijn zitting te nemen in het bestuur.

Verlies Gassel dames 1 tegen De Willy's

Gassel dames 1 is er woensdag 22 oktober jl. niet in geslaagd om de vooruitgespeelde wedstrijd tegen De Willy's dames 2 winnend af te sluiten. Na een spannende wedstrijd moesten de Gasselse dames uiteindelijk met 0-2 hun meerdere erkennen in de ploeg uit Wilbertoord. Het duel uit de zevende speelronde stond aanvankelijk voor komende zondag op het programma, maar was op verzoek van De Willy's verplaatst naar afgelopen woensdagavond.

Competitiewedstrijd Gassel dames 1 verplaatst
  |  zondag 19 oktober 2003  |

De aanvankelijk voor zondag 26 oktober 2003 op het programma staande competitiethuiswedstrijd van Gassel dames 1 tegen De Willy's dames 2 is op verzoek van de ploeg uit Wilbertoord verplaatst naar woensdag 22 oktober 2003. De aftrap van het duel dat zal worden geleid door scheidsrechter Stefan van Kessel, staat gepland voor 20:00 uur. Overigens zullen de Gasselse dames dinsdag 21 oktober a.s. in plaats van trainen een wedstrijdje spelen tegen de B1. De aanvangstijd van dit duel is rond de klok van kwart voor acht.

Gassel B1 oefent tegen Engelse tegenstander

Gassel B1 speelt zaterdag 25 oktober a.s. vriendschappelijk tegen een jeugdteam van de Engelse voetbalclub South Tyneside JFC. De wedstrijd tegen deze internationale tegenstander maakt deel uit van een klein toernooitje waaraan ook UDI '19/Beter Bed B2 aan meedoet. De eerste wedstrijd van dit op het Gasselse sportpark "de Oude Kamp" gespeelde toernooitje is om 13:30 uur en gaat tussen de Engelsen en de ploeg uit Uden. Vervolgens staat om 14:30 uur de wedstrijd UDI '19/Beter Bed B2 - Gassel B1 op het programma. De middag wordt afgesloten met de ontmoeting tussen de Gasselnaren en South Tyneside JFC. De duels duren elk tweemaal vijfentwintig minuten met tussenin een rustpauze van vijf minuten.

Gassel 4 wint inhaalduel tegen SC st Hubert 4

Gassel 4 blijft het deze maand uitstekend doen. Door op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel het inhaalduel tegen SC st Hubert 4 met 4-2 te winnen behouden de Gasselnaren hun ongeslagen status in de maand oktober. Het vierde elftal kwam prima uit de startblokken en na zo'n kwartier spelen was het Anton de Wit die zorgde voor een verdiende 1-0 voorsprong. Korte tijd later wist hij opnieuw de vijandelijke doelman te verschalken en zo de Gasselse voorsprong te verdubbelen. Een minuut of zeven voor de rust scoorde Anton de Wit voor de derde maal waarmee de zuivere hattrick een feit was. In de tweede helft liet Gassel 4 het aanvankelijk wat afweten waardoor de ploeg uit Sint-Hubert de achterstand kon verkleinen tot 3-2. De Gasselnaren zagen de drie punten nu toch wel een beetje in gevaar komen en schakelden weer een paar tandjes hoger. Dit leidde al vrij snel tot een vierde Gasselse treffer. Na een vlotlopende aanval over diverse schijven was het Peter de Wit die de bal tegen de touwen schoot. Ofschoon de gasten er in de slotfase nog wel een soort van wanhoopsoffensief tegenaan gooiden, werd de verkregen 4-2 voorsprong niet meer uit handen gegeven. Ook de Gasselse dames kwamen op deze zonnige herfstdag in actie. Op eigen veld speelden de dames een oefenwedstrijd tegen Excellent dames 1. Hoewel de tegenstander uit Oploo twee klassen hoger speelt, konden de Gasselse dames aardig tegenstand bieden. Het werd dan ook een leerzame oefenwedstrijd en dat was precies het doel dat trainer Frans Peters met het duel wilde bereiken. Dat uiteindelijk met 0-10 werd verloren deed dan ook niet terzake.

Eerste overwinning voor Gassel C1 een feit
  |  zaterdag 18 oktober 2003  |

Gassel C1 heeft haar eerste overwinning van dit seizoen binnen. Weliswaar werd de zege behaald in een oefenduel, maar de Gasselse vreugde was er niet minder om. In Heesch versloegen de goed spelende Gasselnaren HVCH C5 op overtuigende wijze met 1-5. Meest trefzeker aan Gasselse zijde was Thijs van der Donk. Maar liefst vier van de vijf treffers kwamen van zijn voet. Nord Strik tekende voor de andere treffer. Ook Gassel B1 oefende deze zaterdag. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was UHC B1 uit Hernen de tegenstander. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waardoor de aanwezige toeschouwers een aardig duel voorgeschoteld kregen. Het was Rob Roefs die na een vloeiende combinatie met Nicky Hendriks de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong zette. Nadat de gasten de stand weer in evenwicht hadden weten te brengen, was het opnieuw Gassel B1 dat op voorsprong kwam. Doelpuntenmaker was dit keer Nicky Hendriks. Nog voor de rust trof diezelfde Nicky Hendriks nogmaals doel, maar dit doelpunt werd niet toegekend. De bal was weliswaar via de onderkant van de lat achter de lijn gestuiterd, maar het arbitrale trio nam op dat moment dusdanige veldposities in dat dit niet door hen kon worden waargenomen. In de tweede helft wisten de gasten uit Hernen binnen korte tijd tot tweemaal toe doeltreffend toe te slaan bij slecht uitverdedigen door de Gasselse defensie. Gedwongen door de 2-3 achterstand gingen de Gasselnaren in het laatste kwartier vol overtuiging op jacht naar de geijkmaker. Deze zou er uiteindelijk ook komen. Twan Broersma onderschepte de bal en rondde het vervolgens netjes af. In de slotfase kreeg Rob Roefs nog de kans om zijn ploeg naar een overwinning te koppen, maar zijn inzet verdween naast het doel. Het bleef uiteindelijk bij een 3-3 gelijkspel. De overige jeugdteams kwamen op deze beker- en inhaalspeeldag niet in actie.

Zondag inhaalduel Gassel 4 - SC st Hubert 4
  |  vrijdag 17 oktober 2003  |

Het vorige week van het programma geschrapte competitieduel tussen Gassel 4 en SC st Hubert 4 zal komende zondag worden ingehaald. De aftrap van het duel, dat onder leiding zal staan van Willy de Kleijn, is om 12:30 uur. Plaats van handeling is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Ook voor Gassel C1 is er voor dit weekend een wedstrijd ingelast. Het betreft een vriendschappelijk duel tegen HVCH C5 uit Heesch. De aanvang van deze wedstrijd die wordt gespeeld op het terrein van HVCH is 13:00 uur.

Scheidsrechterscursus van start gegaan
  |  woensdag 15 oktober 2003  |

Maandag 13 oktober jl. is in de kantine van VV Gassel de scheidsrechterscursus Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal van start gegaan. Deze vanuit de KNVB georganiseerde cursus wordt in de regel altijd gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Ditmaal viel de Gasselse voetbalvereniging de eer te beurt om als gastheer op te treden. Voor de cursus hebben zich een vijftiental personen ingeschreven. VV Gassel is hierbij goed vertegenwoordigd want tot de cursisten behoren ook Perry Bens, Marius Driessen, Eddy Kersten, Stefan van Kessel, Jan de Kleijn, Willy de Kleijn en A. van Vught. Door de docenten Willem Kusters en Jo Oppers zullen de aanwezige cursisten tijdens een zevental bijeenkomsten op de maandagavonden de fijne kneepjes van het scheidsrechtersvak worden bijgebracht. Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn niet alleen de zeventien voetbalspelregels en kennis van voetballen en voetballers, maar ook bijvoorbeeld blessurepreventie en leiding geven. De onderwerpen zullen ook in de praktijk worden toegepast. Zo zullen de deelnemende cursisten op de derde en vierde cursusavond zelf de fluit moeten gaan hanteren bij een wedstrijd tussen een jeugdteam van VV Gassel en SC st Hubert.

Oefenduel Gasselse dames tegen Excellent dames 1

Gassel dames 1 speelt op zondag 19 oktober 2003 op eigen veld een oefenduel tegen Excellent dames 1. De ploeg uit Oploo die dit seizoen uitkomt in de derde klasse B is zeker geen onbekende voor Gassel-trainer Frans Peters. Voor zijn overstap naar Gassel dames 1 in 2002 was hij drie seizoenen lang was als trainer verbonden aan Excellent dames 1. De aanvang van het oefenduel is 11:00 uur.

Gassel B1 speelt oefenwedstrijd tegen UHC B1
  |  maandag 13 oktober 2003  |

Gassel B1 zal op zaterdag 18 oktober 2003 een oefenwedstrijd spelen tegen UHC B1 uit Hernen. De aftrap van het oefenduel, welke zal worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel staat gepland voor 14:30 uur. De wedstrijd is ingelast omdat de Gasselse formatie, net als alle andere teams van de VV Gassel, komend weekend vrij is van competitie- en bekerverplichtingen. Door de KNVB is namelijk een beker- / inhaalprogramma vastgesteld, maar door het goede weer van de voorbije weken valt er voor de Gasselse teams nog niets in te halen. Alleen de afgelopen weekend van het programma geschrapte thuiswedstrijd van Gassel 4 tegen SC st Hubert 4 zou mogelijk voor komende zondag kunnen worden vastgesteld. Zekerheid hierover is er op dit moment echter nog niet.

Gassel 1 geeft zege uit handen, goed herstel Gassel 2
  |  zondag 12 oktober 2003  |

Gassel 1 had in de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit 1 de zege en daarmee drie belangrijke punten voor het grijpen, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. In een bij tijd en wijle toch wel hectische streekderby waren de Gasselnaren zeker in de eerste helft de beter voetballende ploeg. Na wat kleine kansen die onbenut werden gelaten, was het in de dertigste minuut William de Kleijn die de Gasselse formatie vanaf de strafschopstip koelbloedig naar een 0-1 voorsprong schoot. De elfmeter was toegekend doordat Bas van Raaij in het vijandelijke strafschopgebied ten val was gebracht. Hoewel de thuisclub in de tweede helft wat meer op de Gasselse helft was te vinden dan voor de rust, hielden de Gasselnaren vrij gemakkelijk stand. De zege leek dan ook binnen handbereik, tot in de tachtigste minuut het noodlot toesloeg. Doelman Erik van Toor tastte mis bij een verre vrije trap waarna de bal precies over hem heen in het doel verdween. In de slotfase was Bas van Raaij met een kopbal nog wel dichtbij de 1-2, maar het bleef bij een 1-1 gelijkspel. Gassel 2 heeft zich goed hersteld van het teleurstellende gelijkspel van vorige week. Hoewel het vertoonde spel in de uitwedstrijd tegen GVV '57 5 nog zeer zeker voor verbetering vatbaar was, werden ditmaal wel de drie punten gepakt. Het was de thuisclub die in de eerste helft de score wist te openen. Echter nog voor de rust tekende Krijn van Raaij met een rechtstreeks in het doel geschoten voorzet voor de 1-1. In de tweede helft was het opnieuw de ploeg uit Grave die op voorsprong kwam, maar binnen de minuut had Tim Jaspers aan de andere kant de 2-2 in het netje liggen. De Gasselnaren bleven vervolgens goed doorgaan en na een afgemeten voorzet van Bart Bulkens zorgde Wim Linders met het hoofd voor de derde Gasselse treffer. Toen Tim Jaspers wat later in de wedstrijd ook nog voor 2-4 wist te zorgen, was de overwinning in veilige haven. De wedstrijd tussen Gassel 3 en SIOL 4 heeft het einde niet gehaald. In de tachtigste minuut zag scheidsrechter Herman Beekmans zich genoodzaakt het tot dan toe sportief verlopen duel te staken nadat een speler van de ploeg uit Katwijk zonder enige aanleiding Marc Smits met een vuistslag in het gezicht had geveld. Op dat moment was de stand 4-2 in het voordeel van Gassel 3. Al in de eerste minuut van de wedstrijd schoot Anton de Wit de bal tegen de touwen. Nog voor de rust was ook Bert Strik succcesvol zodat de Gasselse formatie met een comfortabele 2-0 voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft werd de score nog wat verder opgevoerd. Ad Cruijsen zorgde met een binnen geschoten vrije trap voor de 3-0, waarna Bennie er even later 4-0 van maakte. SIOL 4 ging hierna ook aan het scoren en bracht de achterstand terug tot 4-2. Of het duel nog zal worden uitgespeeld, is op dit moment nog niet bekend. De Gasselse dames speelden in de uitwedstrijd tegen Heeswijk dames 1 duidelijk onder hun kunnen. Het goede veldspel van de afgelopen weken kon ditmaal helaas niet op de mat worden gelegd, waardoor de thuisploeg vrij gemakkelijk de drie punten in Heeswijk-Dinther kon houden. De uiteindelijke 9-0 nederlaag was overigens wel wat geflatteerd. De spelers van Gassel 4 hoefden vandaag niet in actie te komen. Tegenstander SC st Hubert 4 kon door een tekort aan spelers geen elftal op de been brengen.

Gassel B1 opnieuw naar winst, gelijkspel voor Gassel E1
  |  zaterdag 11 oktober 2003  |

Gassel B1 blijft het deze najaarscompetitie uitstekend doen. Door het uitduel tegen het op een vierde plaats staande Toxandria B1 knap met 1-2 te winnen, handhaven de Gasselnaren zich in de hoogste regionen van de ranglijst. In de eerste helft was het Bram Driessen die met een prima binnen geschoten vrije trap de Gasselse formatie op een 0-1 voorsprong zette. Echter nog voor de rust had de ploeg uit Rijkevoort de stand weer in evenwicht gebracht. De tweede en uiteindelijk dus winnende Gasselse treffer viel halverwege de tweede helft. De doelman van de thuisclub was kansloos op een lage schuiver in de lange hoek van Rob Roefs. Gezien de strijdlust die de Gasselnaren op de mat wisten te leggen was de overwinning verdiend te noemen. Net als de B1 moest ook Gassel C1 vandaag in Rijkevoort aantreden tegen Toxandria. In tegenstelling tot de B-junioren lukte het de spelers van de C1 niet om de drie punten mee naar Gassel te nemen. Toxandria C1 was met 10-0 gewoon nog wat te sterk voor de wel met een goede inzet spelende Gasselnaren. Gassel E1 wist vandaag wel een succesje te boeken. In Velp werd in de gemeentelijke derby tegen SCV '58 E1 een zwaarbevochten 4-4 gelijkspel uit het vuur gesleept. Volgens de technische staf van de Gasselse formatie had het gezien het aantal kansen dat de thuisploeg kreeg, echter net zo goed op een 12-4 nederlaag kunnen uitdraaien. De thuisploeg liet echter het grootste gedeelte van de kansen onbenut. Dit in tegenstelling tot de vandaag uitermate doeltreffend zijnde Gasselse formatie. Vier keer kwam men voor de goal van de tegenstander en in alle vier de gevallen was het raak. Een hoofdrol was hierbij weggelegd voor Youri Arts want hij nam de gehele Gasselse doelpuntenproductie voor zijn rekening. Gassel D1 kon de fraaie 9-2 zege van vorige week vandaag geen passend vervolg geven. In Odiliapeel gingen de Gasselnaren met 8-0 onderuit tegen Odiliapeel D2. Verlies was er op deze zesde speeldag ook voor Gassel E2 en Gassel F1. De F1 verloor in Overlangel met 4-0 van OKSV F1 en de E2 leed in SInt-Antonius een 4-1 nederlaag tegen DSV E3. De Gasselse eretreffer kwam op naam van Kevin Arts.

Aanleg nieuwe lichtinstallatie in volle gang
  |  vrijdag 10 oktober 2003  |

nieuwe lichtinstallatie op Vrijdagmorgen 10 oktober 2003 is het bedrijf Imtech begonnen met de aanleg van de nieuwe lichtinstallatie op het trainingsveld en veld twee. Hoewel er af en toe sprake was van wat neerslag kon er toch de gehele dag goed worden doorgewerkt. Inmiddels zijn dan ook vijf van de negen nieuwe lichtmasten geplaatst. De laatste vier masten zijn aanstaande maandag aan de beurt. Doordat de nieuwe masten zijn gegalvaniseerd moeten ze een stuk langer meekunnen dan de oude die het vijfentwintig jaar hebben uitgehouden. De nieuwe lichtmasten zijn bovendien met hun lengte van 15 meter ook een paar meter hoger dan de oude masten. De lampen van 2000 watt die aan de lichtmasten zullen worden bevestigd en waarvan u hiernaast een foto ziet afgedrukt, zullen niet alleen zorgen voor een veel beter licht, ook zijn ze aanzienlijk zuiniger in het verbruik van energie. Wanneer alles volgens planning verloopt zal de plaatsing van de nieuwe lichtinstallatie maandag a.s. zijn voltooid. Dinsdagavond zal dan vervolgens nog worden gekeken of de lampen goed staan gericht of dat er hier en daar nog wat moet worden bijgesteld. Als ook deze werkzaamheden achter de rug zijn, kan er eindelijk weer worden getraind onder het licht van zes brandende lampen.
(van de plaatsing van de nieuwe lichtinstallatie is ook een fotoserie)

Wedstrijd Gassel 4 - SC st Hubert 4 gaat niet door

De voor zondag 12 oktober 2003 op het programma staande thuiswedstrijd van Gassel 4 tegen SC st Hubert 4 gaat niet door. De wedstrijdsecretaris van de club uit Sint-Hubert heeft vandaag aan VV Gassel wedstrijdsecretaris Jos van der Heijden laten weten dat SC st Hubert 4 als gevolg van een tekort aan spelers niet in staat is om komende zondag de betreffende wedstrijd te spelen. Wanneer het duel zal worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.

Aanleg nieuwe veldverlichting start vrijdag
  |  woensdag 08 oktober 2003  |

Vrijdag 10 oktober a.s. zal het bedrijf Imtech gaan beginnen met de aanleg van de nieuwe veldverlichting op het trainingsveld veld twee. Aanvankelijk zou men vandaag, woensdag 08 oktober 2003, met de werkzaamheden starten, maar na inspectie van de velden op dinsdagmiddag jl. kwam men tot de conclusie dat het beter was om de start van de werkzaamheden een paar dagen uit te stellen. Als gevolg van de vele neerslag in de afgelopen dagen was de gesteldheid van de velden namelijk van dien aard dat gevreesd werd voor behoorlijke beschadiging aan de velden door het materieel waarmee de lichtmasten worden geplaatst.

Gelijkspel veerkrachtig Gassel 1, eerste puntverlies Gassel 2
  |  zondag 05 oktober 2003  |

Gassel 1 toonde vandaag aan over een prima mentale veerkracht te beschikken. Na een 0-2 achterstand bij de rust, werd alsnog met 2-2 gelijk gespeeld tegen Achilles Reek 1. Het bepaalde punt was zeer zeker verdiend. Niet alleen werd bij vlagen alleraardigst gecombineerd, ook op de getoonde inzet viel niets aan te merken. Vlak nadat William de Kleijn een uitgelezen kans op de 1-0 onbenut had gelaten, was het halverwege de eerste helft aan de andere kant wel raak voor Achilles Reek. Op slag van de rust werd het zelfs 0-2. In de tweede helft kwamen de Gasselnaren echter ijzersterk terug. Eerst was het William de Kleijn die vanaf elf meter raak schoot en nog geen tien minuten later tikte Ruud de Kleijn na een afgemeten voorzet van Bart Loeffen de 2-2 binnen. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een derde treffer, maar het bleef bij een 2-2 stand. Ook Gassel 2 wist vandaag een 0-2 achterstand ongedaan te maken. Helaas voor de Gasselnaren bleef men in de thuiswedstrijd tegen SES 4 uiteindelijk echter steken op 3-3 waardoor het eerste puntverlies van Gassel 2 een feit was. Nadat de ploeg uit Langenboom binnen tien minuten al tot tweemaal toe de lat had geraakt, was kort daarop toch wel raak. Toen het heel snel daarna ook nog 0-2 werd, was al wel duidelijk dat de Gasselse formatie uit een ander vaatje moesten gaan tappen om toch nog tot een positief resultaat te kunnen komen. Vlak voor de rust bracht Johan Jaspers vanuit een vrije trap de marge terug tot één treffer. Al vrij snel in de tweede helft was het opnieuw raak voor Gassel 2. Tim Jaspers ging uitstekend door en legde de bal panklaar voor Sander Smits die vervolgens beheerst binnen schoot. De Gasselnaren bleven goed doorgaan en met een werkelijk snoeihard in de kruising geschoten vrije trap zette Johan Jaspers zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Zo'n tien minuten voor tijd zorgde SES 4 uit een snel uitgevoerde counter voor de 3-3 eindstand. Net als voor het tweede elftal stond vandaag ook voor Gassel 3 een confrontatie met SES op het programma. Aanvankelijk zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit voor de Gasselse formatie, want bij de rust keek men tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft wisten de prima spelende Gasselnaren het een en ander echter recht te zetten. Eerst was het Willie Strik die Gassel 3 weer langszij bracht. Vervolgens zorgde Jos Thijssen met een schot van afstand voor de Gasselse voorsprong. Toen Willie Strik wat later met zijn derde seizoenstreffer de 1-3 liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld en zaten de drie punten in de Gasselse knip. Gezien de hoeveelheid kansen die beide ploegen onbenut lieten, had een 3-7 uitslag overigens ook zo maar gekund. Gassel 4 beleefde vandaag een primeur. Voor het eerst maakte de ploeg namelijk gebruik van de Taxihopper om een uitwedstrijd te gaan spelen. Volgens initiatiefnemer Anton de Wit was de trip naar Wilbertoord zeer geslaagd en zal men ook bij de eerstvolgende uitwedstrijden gebruik maken van deze wijze van vervoer.
(foto's volgen nog)
Niet alleen het taxiritje verliep voorspoedig voor de Gasselnaren, ook de wedstrijd zelf tegen leverde weinig problemen op. In de eerste helft was het Peter de Wit die op aangeven van Joland Thijssen voor een 0-1 voorsprong zorgde. Na de rust bracht Anton de Wit de stand op 0-2 door de bal na een uiterst strakke voorzet van Patrick Roelofs tegen de touwen te koppen. Daarmee was de Gasselse doelpuntenkoek nog niet op, want ook Arno Brans wist het net te vinden. Vanaf ruim twintig meter schoot hij fraai binnen. Vermeldenswaardig was verder dat gelegenheidsdoelmannen Rudy Derks en Martien Peters elk een helft lang de nul wisten te houden. Ook de terugrit naar Gassel verliep zonder problemen zodat de spelers van Gassel 4 lekker uitgerust en keurig op tijd aan de derde helft konden gaan beginnen. Gassel dames 1 wist de extra trainingsarbeid van de afgelopen week nog niet te vertalen in meer doelpunten. Hoewel de Gasselse dames zeker voor de rust prima partij boden aan Odiliapeel dames 1 waren het toch de gasten die met een 0-2 voorsprong konden gaan rusten. Ook in de tweede helft speelden de Gasselse dames zeker niet slecht, maar waren het opnieuw de dames van Odiliapeel die wisten te scoren. Hierdoor eindigde het sportieve duel uiteindelijk in 0-5.

Prima herstel Gassel B1, eerste overwinning Gassel D1
  |  zaterdag 04 oktober 2003  |

Gassel B1 heeft zich prima hersteld van de 3-1 uitnederlaag van vorige week tegen Constantia B1. Door op het eigen vertrouwde Gasselse sportpark "de Oude Kamp" met 1-0 te winnen van Olympia '18 B2 is de weg naar de top van de ranglijst weer ingeslagen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd speelden de Gasselnaren nu wel met een prima inzet. De enige en naar later zou blijken dus winnende treffer werd vlak voor rust gescoord door Rob Roefs. In de tweede helft waren onder andere Roel ten Haaf en Rik Verbruggen dichtbij de 2-0, maar tot een tweede Gasselse treffer kwam het niet. Omdat aan de andere kant ook de ploeg uit Boxmeer een aantal malen gevaarlijk wist door te komen, bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. De in de eerste helft verkregen voorsprong werd, mede door een aantal prima ingrepen van de Gasselse defensie, echter niet meer uit handen gegeven. Winst was er vandaag ook voor Gassel D1. Op eigen veld werd SBV D1 uit Haren met maar liefst 9-2 verslagen. Hiermee was de eerste overwinning van dit seizoen een feit. De overige jeugdteams verging het vandaag helaas wat minder voorspoedig. Zo moesten zowel Gassel C1 als Gassel F1 het onderspit delven tegen SVS. De C-junioren verloren met 0-3 van hun leeftijdgenoten van de ploeg uit Stevensbeek en de F1 ging thuis met 1-7 onderuit tegen SVS F1. Maker van de Gasselse eretreffer was Robin Thoonen. De ontmoeting tussen Gassel E1 en De Zwaluw E2 leverde een waar doelpuntenfestijn op. Maar liefst dertien maal verdween de bal tegen de touwen. Omdat de ploeg uit Oeffelt met hun negen treffers net wat vaker succesvol was geweest dan de Gasselnaren, mochten zij uiteindelijk de drie punten in de zak steken. Voor Gassel E2 stond vandaag de derby tegen HBV E2 op het programma. Hoewel de Gasselse formatie zeker geen verkeerde wedstrijd speelde, moest men toch met 0-6 hun meerdere erkennen in de ploeg uit Beers.