NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Oktober 2011


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand oktober 2011. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Onverdiende nederlaag Gassel 1, ook nul punten dameselftal
  |  zondag 30 oktober 2011  |

Gassel 1 heeft deze laatste oktoberzondag een onverdiende 1-3 nederlaag geleden tegen de nummer twee van de ranglijst Excellent 1 uit Oploo. Een gelijkspel zou meer recht hebben gedaan aan het vertoonde spel van beide partijen. Een zeer afwachtend spelend Excellent 1 kwam in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong via een voorzet die bij de tweede paal binnen werd getikt. De thuisploeg bleef aanvallen, maar creŽerde zich voor rust nauwelijks echt uitgespeelde kansen. Op een psychologisch belangrijk moment, namelijk de 44e minuut, kwamen de bezoekers bij een uitval zelfs op 0-2. Na de rust een aanvankelijk zelfde spelbeeld. Tot de zestigste minuut want toen scoorde Sjoerd Driessen beheerst de aansluitingstreffer. De Gasselse formatie ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Diverse keren was men hier heel dichtbij, maar het mocht niet zo zijn deze middag. Diverse goede kansen gingen verloren door onnauwkeurigheid waarbij de bal hard over het doel verdween. Een keer werd de bal nog door een veldspeler van Excellent 1 van de doellijn gehaald. Uiteindelijk maakten de bezoekers in de negentigste minuut een einde aan alle hoop van de Gasselnaren op een gelijkspel door bij een uitval de 1-3 te scoren, waarmee Excellent 1 op basis van het vertoonde spel toch wat te veel kreeg. Het dameselftal van de VV Gassel speelde vandaag een matige uitwedstrijd tegen Festilent dames 2. Via doelpunten in de vijfde en zevende minuut wist de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd een 2-0 voorsprong te nemen. In de negende minuut scoorde Janneke Raemakers op aangeven van Maartje van Raaij de 2-1. Echter twee minuten later lag de bal voor de derde maal in het Gasselse doel. Vlak voor het einde van de eerste helft maakte de Zeelandse formatie er 4-1 van. Ook na de rust voetbalde Gassel dames 1 duidelijk onder haar kunnen. Bij een 6-1 tussenstand scoorde Janneke Raemakers na een solo een tweede Gasselse treffer. Wat later in de wedstrijd was het opnieuw Janneke Raemakers die doel trof waardoor het 6-3 werd. In de 85e minuut bepaalde Festilent dames 2 de eindstand op 7-3 via een benutte strafschop. Gassel 2 en Gassel 3 kwamen deze wedstrijdronde niet in actie.


Gassel C2 en Gassel D1 uitgeschakeld in het bekertoernooi
  |  zaterdag 29 oktober 2011  |

Als laatste vertegenwoordigers van de VV Gassel moesten Gassel C2 en Gassel D1 deze zaterdag aantreden in de tweede ronde van het bekertoernooi. Beide formaties kregen een team van JVC Cuijk als tegenstander. De C2 kreeg bezoek van JVC Cuijk C3 dat een klasse hoger speelt en daarin zonder puntverlies aan kop gaat met een doelsaldo van 51-1. De Gasselnaren speelden vanaf de eerste minuut een ijzersterke wedstrijd. Met goed verzorgd voetbal werd prima tegenstand geboden. Na zo'n tien minuten wedstrijd brak Cas van Houtum door op de rechterflank. Zijn voorzet viel precies over de Cuijkse keeper in het doel. Een kwartier later was het 1-1. Een corner werd door alle Gasselse spelers gemist, waardoor de bal in het doel getikt kon worden. Nog voor het einde van de eerste helft stond Gassel C2 opnieuw op voorsprong. De doelman had een schot van Cas van Houtum niet klemvast, waarna de attent reagerende Jarno Oppers in de rebound de 2-1 scoorde. In de tweede helft wisten de bezoekers via een frommelgoal de stand weer in evenwicht te brengen. Vervolgens ging het gelijk op. De thuisploeg speelde als een hecht team en gunde de tegenstander geen rust aan de bal. In de resterende minuten werd er echter niet meer gescoord, waardoor een strafschoppenserie noodzakelijk was om tot een winnaar te komen. De Gasselse formatie verloor deze helaas met 2-3, waardoor JVC Cuijk C3 door mag bekeren. Gassel C2 stapte als morele winnaar van het veld. Zoals verwacht was er voor Gassel D1 vandaag geen eer te behalen. De Gasselnaren moesten in Cuijk aantreden tegen het regionaal spelende JVC Cuijk D1. Na een ruststand van 12-0 verloor de Gasselse formatie uiteindelijk met 25-0. In de tweede helft was Lieke van Thiel dichtbij een eretreffer, maar haar inzet ging helaas net naast.


Zondagochtend training voor spelers Gassel 2 en Gassel 3
  |  vrijdag 28 oktober 2011  |

Zoals al eerder gemeld hebben Gassel 2 en Gassel 3 zondag 30 oktober 2011 geen competitieverplichtingen meer. Om toch in het ritme te blijven is er voor beide teams op zondagochtend een training ingelast. Deze training begint om 11:00 uur. De leden van de technische staf rekenen op een grote opkomst, zodat een mooie onderlinge partij gespeeld kan worden. Uiteraard zal de kantine na afloop van de training geopend zijn.


Duels Gassel 2 en Gassel 3 van komende zondag uitgesteld
  |  donderdag 27 oktober 2011  |

Het wedstrijdprogramma voor zondag 30 oktober 2011 is inmiddels aardig uitgedund. Alleen voor Gassel 1 en Gassel dames 1 staat nog een competitieduel op de agenda. Zowel de thuiswedstrijd van Gassel 2 tegen koploper FC Uden 3 als het uitduel van Gassel 3 tegen VCA 4 zijn namelijk uitgesteld. Het uitstel van de wedstrijd van Gassel 2 is op verzoek van de Gasselnaren. Vanwege vele blessures zijn komende zondag onvoldoende spelers beschikbaar. De spelers van Gassel 3 komen niet in actie doordat de tegenstander uit Sint-Agatha een snipperdag heeft aangevraagd. Meest waarschijnlijke inhaaldatum voor het duel Gassel 2 - FC Uden 3 is zondag 18 december 2011. Gassel 3 zal in principe op zondag 27 november 2011 gaan inhalen tegen VCA 4.


Gassel 1 uitgebekerd na kansloze nederlaag tegen DESO 1
  |  zondag 23 oktober 2011  |

Voor Gassel 1 is het bekeravontuur 2011-2012 ten einde. Vandaag verloren de Gasselnaren in de tweede ronde kansloos van derdeklasser DESO 1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het uiteindelijk 0-12 voor de Osse formatie. Vermeldenswaardig was nog de rentree van de inmiddels 41-jarige doelman Coen Dinnissen als gevolg van blessures van de vaste doelmannen van Gassel 1 en Gassel 2. Verder kwamen ook vier spelers van Gassel B1 deze zondag binnen de lijnen. De andere elftallen van de VV Gassel kwamen deze beker-/inhaalzondag niet in actie.


Leden Club van 100 kiezen unaniem voor aanschaf scorebord
  |  zondag 23 oktober 2011  |

Op woensdag 19 oktober 2011 vond in de kantine van VV Gassel de jaarlijkse bijeenkomst van de leden van de Club van 100 plaats. In totaal waren 28 leden aanwezig. Belangrijkste onderdeel van de bijeenkomst was om het doel te kiezen waaraan de inleg besteed gaat worden. Zo werd in voorgaande jaren onder meer gekozen voor een alarminstallatie, een tractor voor de vrijwilligers van de VVV en een glasplaat in de luifel voor de kantine. Bij de inventarisatie werden door de aanwezige leden een viertal bestedingsdoelen voorgesteld. Dit waren een scorebord, een beregenings- en sproei-installatie, opwaardering van het entreehuisje en bankjes langs het veld met straatwerk eronder. Bij de stemming werd unaniem gekozen voor een scorebord. Gezien het te besteden bedrag van Ä 5.000,- (100 leden x Ä 50,-) zou dit voldoende moeten zijn voor een scorebord inclusief bekabeling, constructie ed. Tijdens de bijeenkomst boden Theo Jaspers, Marinho de Kleijn, Tim van Overbeek en Wim Linders zich aan als vrijwilliger om plaatsing van het scorebord te realiseren. Bedoeling is dat het scorebord vanaf komend voorjaar operationeel is. Na een korte rondvraag werd de bijeenkomst door Wim Linders afgesloten. De namen van de leden van de Club van 100 zijn niet alleen te vinden op het speciale bord in de kantine, maar ook op deze website op de Club van 100 pagina.


Veteranenelftal verliest uitwedstrijd tegen De Morgenzon
  |  zaterdag 22 oktober 2011  |

Het veteranenelftal van de VV Gassel is er deze zaterdag niet in geslaagd te winnen van het team van De Morgenzon. In Zeeland werd het uiteindelijk 6-1. De gemiddelde leeftijd van de thuisploeg lag beduidend lager dan die van de Gasselse formatie en naarmate de wedstrijd vorderde kwam dit verschil in de score tot uitdrukking. De Gasselnaren hadden diverse prima kansen, maar alleen Arthur Rikken wist te scoren uit een corner van Rob Roefs. De Gasselse jeugdteams hoefden vandaag niet in actie te komen. Ook het wedstrijdprogramma voor zondag 23 oktober 2011 is zeer beperkt. Alleen Gassel 1 moet aantreden voor een bekerwedstrijd tegen derdeklasser DESO 1 uit Oss.


Zondagmiddag presentatie jubileumboek 65-jarig bestaan
  |  vrijdag 21 oktober 2011  |

In juni van dit jaar bestond de VV Gassel 65 jaar. Ter gelegenheid hiervan is er een speciaal jubileumboek gemaakt waarin voetbalplaatjes geplakt kunnen worden. Op deze voetbalplaatjes staan de leden en elftallen van de VV Gassel. De spaaractie met de voetbalplaatjes vindt plaats in samenwerking met de Troefmarkt in Gassel. Bij elke Ä 10 aan boodschappen ontvangt u een zakje met drie voetbalplaatjes. Ook zijn extra zakjes voetbalplaatjes te verdienen bij de aankoop van bepaalde actie-artikelen.

Kaft jubileumboek 65-jarig bestaan

Komende zondag tijdens de heropening van De Viersprongzal het eerste exemplaar van het jubileumboek worden aangeboden aan wethouder Adams. Vanaf dat moment kan iedereen in het bezit komen van dit mooie en kleurrijke jubileumboek. Het boek kost slechts Ä 4,95. Vanaf maandag 24 oktober 2011 is het boek ook te koop in de Troefmarkt.


Gassel C1 verliest inhaaluitwedstrijd tegen SC st Hubert C1
  |  woensdag 19 oktober 2011  |

Voor Gassel C1 stond deze woensdagavond de inhaaluitwedstrijd tegen SC st Hubert C1 op het programma. Het lukte de Gasselnaren uiteindelijk niet om de drie punten mee naar Gassel te nemen want er werd met 3-1 verloren. De Gasselse formatie speelde goed voetbal en had ook veel meer balbezit dan de thuisploeg. In de buurt van het Sint-Hubertse strafschopgebied stokten echter de meeste aanvallen. Aan de andere kant werd er door Gassel C1 af en toe wat te knullig verdedigd en dit leidde tot enkele tegentreffers. Na een 1-0 ruststand kwamen de Gasselnaren in de tweede helft op een 2-0 achterstand. Vervolgens wist Cas van Houtum voor de aansluitingstreffer te zorgen. De Gasselse formatie probeerde daarna nog wel om de gelijkmaker te scoren. Deze bleef helaas uit en toen het wat later in de tweede helft 3-1 werd, was de wedstrijd beslist.


Gassel 1 verliest bij koploper, wel zege Gassel 3 en dames
  |  zondag 16 oktober 2011  |

Gassel 1 is er vandaag niet in geslaagd om punten af te snoepen van koploper Stormvogels '28 1. In Siebengewald werd een enigszins geflatteerde 4-0 nederlaag geleden. In de eerste helft was de thuisploeg weliswaar meer in balbezit, maar uitgespeelde kansen leverde dit niet op. In de twintigste minuut werd doelman Erik van Toor geklopt met een hard schot vanaf een meter of twintig. Aan de andere kant was Joris van Raaij een keer gevaarlijk met een schot van afstand, maar de doelman kon de bal pareren. Op slag van rust kwam Stormvogels '28 1 op 2-0. Na een kort genomen corner werd de bal bij de tweede paal in de kruising gedraaid. Ongeveer halverwege de tweede helft moest de Gasselse formatie een derde tegentreffer incasseren en was de wedstrijd beslist. Bij een 4-0 stand kopte Bart Loeffen nog net naast na een voorzet van Paul Cornelissen. Gassel 2 liep voor de tweede week op rij tegen puntverlies aan. In Langenboom eindigde het treffen met SES 3 in 1-1. Na ongeveer vijftien minuten spelen kwamen de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong via Martijn Sprengers. Hij tikte een voorzet van Dirk Verbruggen bij de tweede paal binnen. In de eerste helft waren de betere kansen voor de thuisploeg, maar doelman Coen Dinnissen hield zijn doel keurig schoon. Na de rust verzuimde de Gasselse formatie om op een wellicht beslissende 0-2 voorsprong te komen. Enkele prima kansen werden onbenut gelaten. Een minuut of tien voor tijd wist SES 3 vanuit buitenspelpositie de gelijkmaker te maken. Gassel 2 leek daarna nog de 1-2 te kunnen gaan scoren, maar een bewuste handsbal van een Langenboomse verdediger gooide roet in het eten. Vermeldenswaardig was verder nog het prima spel van de B-junioren Remco van der Heijden, Danny Koolen en Roel Strik. Gassel 3 leverde deze wedstrijdronde een prima prestatie. Het op een tweede plaats staande SCV '58 3 werd namelijk met 2-1 verslagen. In de dertigste minuut werd de score geopend door de Gasselse formatie. Na een goede aanval belandde de bal via Jerry Boeters bij Arno Brans. Hij legde breed waarna Bjorn Celen de bal tegen de touwen schoot. Nog voor het einde van de eerste helft hadden de Gasselnaren de marge verdubbeld. Na een steekpass van Jerry Boeters was het Bart Meijer die de Velpse doelman kansloos liet. Daarna werd de gemeentelijke derby wat rommeliger. Na ongeveer een uur spelen scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. Gassel 3 gooide er daarna nog een schepje bovenop en door de prima inzet van het hele team werd de 2-1 voorsprong vastgehouden tot het laatste fluitsignaal. De Velpenaren wisten nog wel enkele malen gevaarlijk te worden, maar doelman Thijs van Haren keepte een uitstekende wedstrijd. Al met al een mooie overwinning voor het derde elftal van de VV Gassel. De Gasselse dames blijven het dit seizoen uitstekend doen. Deze zondag werd opnieuw een duidelijk en ruime zege behaald. Dit keer was het Nulandia dames 2 dat met een 0-7 nederlaag op zak terug naar Nuland moest. Al na vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Kim Oppers scoorde na een corner van Maartje van Raaij. In de achtste minuut konden de Gasselse tifosi opnieuw juichen. Uit een corner van Maike Arts schoot een Nulandse dame de bal in eigen doel. Gassel dames 1 bleef volop in de aanval en na goed terugleggen van Kim Oppers schoot Maartje van Raaij de bal achter de keepster. Vervolgens werd het in de 25e minuut 4-0. Na een mooie pass van Kim Oppers was het Janneke Raemakers die scoorde. Twee minuten later lag de bal voor de vijfde keer in het Nulandse doel. Na terugleggen van Kim Oppers knalde Maartje van Raaij raak. In de tweede helft werd al vrij snel 6-0 doordat Janneke Raemakers een mooie solo doeltreffend afrondde. Nog voor de wedstrijd een uur oud was, stond er een 7-0 voorsprong op het scorebord. Doelpuntenmaakster was Kim Oppers en de assist kwam van Maartje van Raaij. Het dameselftal leek op weg naar de dubbele cijfers, maar ondanks diverse mooie kansen bleven meer Gasselse treffers uit.


Gassel C2 boekt monsterzege, ook thuiswinst Gassel C1
  |  zaterdag 15 oktober 2011  |

Op deze zonnige zaterdag stond er voor Gasselse jeugdteams een thuiswedstrijd op het programma. De spelers van Gassel B1 hadden deze wedstrijdronde geen competitieverplichtingen. De vijf duels leverden zes punten op dankzij overwinningen van de beide C-elftallen. Gassel C1 speelde geen grootse wedstrijd tegen De Zwaluw C1, maar wist de drie punten toch in Gassel te houden. Na zo'n tien minuten spelen viel de Oeffeltse doelman uit met een gebroken neus, waardoor het duel enige tijd stil lag. Na de hervatting zette Hans van Houtum de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong door een individuele actie doeltreffend af te ronden. Nog geen minuut later stond het 1-1 na slecht wegwerken door de Gasselse defensie. De thuisploeg begon slap aan de tweede helft, maar wist toch een nieuwe voorsprong te nemen. Uit een voorzet van Remco van der Heijden schoot Djimon Reinen de bal met een fraaie volley tegen de touwen. Wat later in de wedstrijd maakte Remco van der Heijden er 3-1 van. Hiermee was de zege veilig gesteld want de bezoekers moesten door blessures de wedstrijd met slechts negen man uitspelen. Gassel C2 had vandaag geen enkele moeite met hekkensluiter RKOSV Achates C2. De bezoekers uit Ottersum werden met 14-0 volstrekt kansloos gelaten. In de vijfde minuut opende Pieter van Bommel het doelpuntenfestijn. Vijf minuten later kopte Sjors Cuppen de 2-0 binnen. In de achttiende minuut had de Gasselse formatie opnieuw succes met het hoofd. Doelpuntenmaker was dit keer Cas van Houtum. In de daaropvolgende minuut scoorde Rens Rooyackers de 4-0. Vervolgens draaide de Gasselse doelpuntenmachine even op volle snelheid want binnen een tijdsbestek van vijf minuten was de voorsprong vergroot tot 7-0. Eerst was het Kevin Siroen die vanaf een meter of zestien raak schoot. Daarna krulde Rens Rooyackers de bal twee keer op vrijwel identieke wijze in het doel. De Gasselnaren bleven jagen op meer treffers en in de 32e minuut schoot Cas van Houtum raak vanuit een moeilijke hoek. Een minuut later maakte Sjors Cuppen er 9-0 van. Al vroeg in de tweede helft waren de dubbele cijfers bereikt want in de 41e minuut benutte Koen AriŽns een toegekende strafschop. Via een doelpunt van Kevin Siroen werd het daarna 11-0. In de vijftigste minuut pikte ook Doen van de Wiel een doelpunt mee. Even later was Kevin Siroen opnieuw succesvol. Omdat Jarno Oppers had toegezegd bij een zege van meer dan 13-0 onder de koude kraan te douchen, bleven de Gasselnaren in de resterende minuten jagen op een veertiende treffer. Deze zou er uiteindelijk ook komen want in zestigste minuut tikte Sjors Cuppen de bal binnen nadat de Ottersumse doelman de bal niet klemvast kon houden. Al met al dus een dikverdiende overwinning. Gassel D1 is er ook deze zaterdag niet in geslaagd om de eerste punten van de najaarscompetitie 2011 binnen te halen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 0-7 verloren van Heijen D1. De Gasselnaren speelden met een prima inzet, maar dit bleek niet voldoende voor een positief resultaat. Gassel E1 en Gassel F1 moesten deze speelronde aantreden tegen SIOL. Beide formatie verloren nipt. De E1 ging met 2-3 onderuit tegen SIOL E1. De Gasselse formatie speelde een ijzersterke eerste helft en was veelvuldig in de aanval. Via een goed uitgevoerde counter lukte het de ploeg uit Katwijk echter om de score te openen. Wat later zorgde Dylan Siroen voor de gelijkmaker. Na een lange bal lobde hij de bal precies over de keeper in de verre hoek. Gassel E1 bleef goed combineren en via opnieuwe Dylan Siroen werd een 2-1 voorsprong genomen. Nog voor het einde van de eerste helft was de stand weer in evenwicht. In de tweede helft kwamen de Gasselnaren op nogal ongelukkige wijze op een 2-3 achterstand. Nadat de bal tegen de lat was beland stuiterde deze via de voet van de Gasselse doelman in het doel. De thuisploeg ging daarna nog wel op jacht naar de gelijkmaker. maar deze bleef uit. Gassel F1 verloor met 1-2 van SIOL F1. De Gasselnaren waren een groot deel van de wedstrijd wat te afwachtend en steeds net overal een stapje te laat. Dit leide na een 0-1 ruststand in de tiende minuut van de tweede helft tot een 0-2 achterstand. Hierna gingen de Gasselnaren ineens wel goed voetballen. Dit leidde tot een prachtige aansluitingstreffer van Tygo Thijssen. Hij kreeg de bal terug uit een corner waarna hij het leren monster ineens op de slof nam zodat deze in de verre hoek binnen vloog. In de resterende minuten waren Loek de Kleijn en Roel van Thiel nog dichtbij de 2-2, maar tot de gelijkmaker kwam het niet.


Weer nieuwe speeldatum voor wedstrijd Gassel D1 - SVS D1
  |  zaterdag 15 oktober 2011  |

De inhaalthuiswedstrijd van Gassel D1 tegen SVS D1 is opnieuw verschoven naar een andere speeldatum. In plaats van op zaterdag 22 oktober 2011 zal het betreffende duel nu worden gespeeld op zaterdag 03 december 2011. Verschuiving was noodzakelijk omdat de ploeg uit Stevensbeek volgende week zaterdag aan een toernooi meedoet. Het aanvangstijdstip is ongewijzigd gebleven en dus nog steeds 11:30 uur.


Woensdagavond 19 oktober 2011 bijeenkomst Club van 100
  |  vrijdag 14 oktober 2011  |

Woensdagavond 19 oktober 2011 vindt in de kantine van de VV Gassel weer de jaarlijkse bijeenkomst van de Club van 100 plaats. De leden van deze club, die de VV Gassel ieder seizoen steunen met Ä 50,-, bepalen dan in onderling overleg aan welke doelen binnen de vereniging de opbrengst van het afgelopen seizoen wordt besteed. Zo werd er vorig seizoen onder andere gekozen voor een (tweedehands) tractor voor de vrijwilligers van de VVV. De bijeenkomst begint om 20:30 uur.


Club van 100 bereikt de magische grens van 100 leden
  |  vrijdag 14 oktober 2011  |

Afgelopen weekend bereikte de Club van 100 van de VV Gassel een mooie mijlpaal. Toen werd namelijk het honderdste lid verwelkomt. Hiermee is dus ook het laatste plekje op het bord in de kantine bezet. Al bij de oprichting van de Club van 100 een aantal jaren geleden, bleek er volop belangstelling voor het lidmaatschap. Door de inzet van de sponsorcommissie bleef het aantal leden groeien, waardoor nu dus de magische grens van 100 leden werd bereikt.


Gassel C2 en Gassel D1 in 2e bekerronde tegen JVC Cuijk
  |  dinsdag 11 oktober 2011  |

Inmiddels is door de KNVB in het district Zuid II de loting voor de tweede bekerronde bij de junioren en pupillen bekend gemaakt. Van de vier Gasselse jeugdteams die meededen aan het bekertoernooi, wisten Gassel C2 en Gassel D1 zich voor deze tweede bekerronde te plaatsen. Beide teams mogen het nu gaan opnemen tegen een team van JVC Cuijk. Zo krijgt de C2 te maken met JVC Cuijk C3. Eerder dit seizoen wisten de Gasselnaren met 1-3 te winnen van de C4 van JVC Cuijk, dus er zijn zeker kansen op de derde bekerronde. De D1 van de VV Gassel wacht een loodzware en op papier bijna onmogelijke klus. De Gasselnaren moeten het namelijk gaan opnemen tegen JVC Cuijk D1 dat uitkomt in de regionale 2e divisie D. De bekerduels worden afgewerkt op zaterdag 29 oktober 2011. De aanvankelijk voor die dag gepland staande inhaalthuiswedstrijd van Gassel D1 tegen SVS D1 is daarom inmiddels verschoven naar zaterdag 22 oktober 2011.


Aanvangstijd bekerwedstrijd Gassel 1 - DESO 1 gewijzigd
  |  dinsdag 11 oktober 2011  |

Op zondag 23 oktober 2011 speelt Gassel 1 in de tweede bekerronde op eigen veld tegen DESO 1. De aanvangstijd van dit duel is inmiddels gewijzigd. In plaats van om 14:30 uur trappen de Gasselnaren nu om 13:00 uur af tegen de derdeklasser uit Oss.


Gassel 1 wint spannende derby, ook zege voor dameselftal
  |  zondag 09 oktober 2011  |

Vaandag stond voor Gassel 1 de gemeentelijke derby tegen GVV '57 1 op het programma. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk in het voordeel van Gassel is geŽindigd, hoewel het daar lange tijd niet naar uitzag. In de eerste helft werd de thuisploeg op alle fronten afgetroefd door de Graafse formatie zowel individueel als collectief. Doelman Tom van Raaij moest dan ook herhaaldelijk handelend optreden. Het enige gevaar van de Gasselnaren kwam in de dertigste minuut van Ramon van der Venne die zijn prachtige schot nog net overgetikt zag worden door de doelman. GVV '57 1 bleef de gevaarlijkste en aanvallende ploeg. In de 35e minuut kwamen de bezoekers op gelukkige wijze op voorsprong nadat een inzet via een Gasselse verdediger in de korte hoek verdween. Enkele minuten later bracht de paal redding voor Gassel 1. De ploeg uit Grave kreeg nog enkele mogelijkheden, maar scoorde niet meer voor rust. Na de pauze tapte Gassel 1 uit een ander vaatje en speelde het met meer bezieling en inzet. In de vijftigste minuut scoorde Bart Loeffen de gelijkmaker nadat de doelman de bal uit een voorzet van Guido Sprengers niet onder controle kon krijgen. Hierna kreeg de Gasselse formatie enkele hele goede kansen om op voorsprong te komen, maar hiervan werd geen gebruik gemaakt. Bij een uitval kwamen de bezoekers zelfs op een 1-2 voorsprong. De thuisploeg ging de na rust ingeslagen weg verder en Niels Paters scoorde in de zeventigste minuut met een kopbal uit een vrije trap van Joris van Raaij de gelijkmaker. Beide teams speelden daarna voor de volle winst. In de 83e minuut toverde Gassels trainer Henk Driessen B-junior Dwight Frenk uit de hoge hoed die enkele minuten later de wedstrijd in het voordeel van Gassel 1 besliste door de 3-2 binnen te schieten. Hiermee kon de Gasselse formatie meer dan tevreden zijn. Ook Gassel 2 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van een team van GVV '57, te weten het derde elftal. In de gelijkopgaande eerste helft was het Dirk Verbruggen die via een goed uitgevoerde counter de openingstreffer scoorde. Na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Het tweede elftal van de VV Gassel wist vervolgens opnieuw op voorsprong te komen. Doelpuntenmaker was dit keer Frank ten Haaf. De Gasselnaren kregen daarna diverse prima kansen op de 3-1, maar deze werden helaas niet benut. Het niet scoren van een derde en wellicht beslissende treffer kwam de Gasselse formatie uiteindelijk duur te staan. In het laatste kwartier wist de Graafse formatie namelijk niet alleen de stand weer in evenwicht te brengen, maar ook nog een derde en vierde doelpunt te scoren. Gassel 2 probeerde het in de slotfase nog wel, maar zonder het gewenste resultaat. Gassel 3 kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd tegen koploper SIOL 5. In Katwijk speelde de Gasselse formatie met afstand de beste wedstrijd tot nu toe. Punten leverde dit helaas niet op want het doelpuntrijke duel werd uiteindelijk nipt met 6-5 gewonnen door de thuisploeg. De Gasselnaren hadden in de beginfase de overhand en wisten ook de score te openen. Uit een vrije trap van Arthur Rikken tikte Arno Brans de bal in de verre hoek. Slordig uitverdedigen leidde al vrij snel tot de 1-1. Wat later in de eerste helft stond Gassel 3 opnieuw op voorsprong. Uit een afgemeten voorzet van Bjorn Celen schoot Peter de Wit de bal met links binnen. De thuisploeg kwam daarna sterk terug en de 1-2 tussenstand werd omgebogen in een 4-2 stand. De Gasselnaren gaven zich echter nog niet gewonnen en na wat omzettingen in de rust werd sterk begonnen aan de tweede helft. Na een prima Gasselse aanval kwam de bal bij Kenny Borgers. Hij gaf een mooie voorzet precies over de Katwijkse doelman waarna Jerry Boeters bij de tweede paal raak kopte. De Gasselse formatie bleef de betere ploeg en uit diverse mooie aanvallen werd volop gevaar gesticht. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. Tien minuten voor tijd scoorde SIOL 5 de 5-3. Op aangeven van Arthur Rikken bracht Peter de Wit daarna de spanning weer terug in de wedstrijd. Voordat de Gasselse formatie aan een alles of niets slotoffensief kon beginnen had de thuisploeg de marge weer vergroot tot twee. In de slotminuut kreeg Gassel 3 nog een strafschop toegekend nadat Peter de Wit binnen de beruchte lijnen was gevloerd. Jerry Boeters schoot de bal vanaf elf meter snoeihard via de onderkant van de lat in de kruising waardoor het duel dus eindigde in 6-5. Wanneer de Gasselnaren het vertoonde spel ook de komende weken op de mat weten te leggen, dan kan de tweede seizoenszege niet lang uitblijven. Gassel dames 1 heeft zich deze zondag goed hersteld van de ongelukkige thuisnederlaag van afgelopen donderdag. In Megen werd een 2-4 overwinning behaald op Ulysses dames 2. De Gasselse dames speelden duidelijk niet zo goed als in de voorgaande wedstrijden, maar het was toch voldoende om de drie punten mee naar Gassel te kunnen nemen. In de vijfde minuut maakte Sanne Hendriks er na een solo 0-1 van. Een minuut of tien later was de stand weer in evenwicht. Nog voor het einde van de eerste helft stond er een 1-3 tussenstand op het scorebord. Beide doelpunten werden gescoord door Sanne Hendriks. Eerst was het een voorzet van Miranda Celen die ze doeltreffend afrondde, vervolgens schoot ze raak na een blunder van de Megense keepster. In de tweede helft bleven doelpunten lange tijd uit. Een klein kwartier voor tijd stelde Kim Oppers de drie punten veilig door na een solo de 1-4 te scoren. In de 84e minuut lukte het Ulysses dames 2 nog wel om wat terug te doen, maar dit doelpunt was alleen nog interessant voor de statistieken.


Verrassend verlies Gassel C2, alleen winst voor Gassel B1
  |  zaterdag 08 oktober 2011  |

Zaterdag 08 oktober 2011 is niet echt een succesvolle speeldag voor de jeugdafdeling van de VV Gassel geworden. Alleen Gassel B1 slaagde erin om de drie punten in Gassel te houden, de overige teams leden een thuisnederlaag. De B-junioren speelden volgens de technische staf een dramatisch slechte eerste helft tegen het nog puntloze en laag geklasseerde Sambeek B1. Bij de rust stond het dan ook nog altijd 0-0. In de tweede helft stelde de thuisploeg alsnog orde op zaken. Roel Strik opende de score. Uit een corner van Robin Thoonen schoot hij de bal snoeihard achter de Sambeekse doelman. Wat later in de wedstrijd verdubbelde Dwight Frenk de marge tot twee. Vervolgens werd het 3-0 via Robin Thoonen. Na een goede actie ging hij alleen op de keeper af en deze werd vervolgens kansloos gelaten. Met zijn tweede doelpunt van de middag zorgde Dwight Frenk na goed voorbereidend werk van Luuk Schel voor de 4-0 eindstand. Gassel C1 leed vandaag een onnodige nederlaag tegen koploper Constantia C1. Gezien de hoeveelheid kansen hadden de Gasselnaren de wedstrijd zeker kunnen, maar eigenlijk ook moeten winnen. Al in de eerste minuut gaf de Gasselse formatie een doelpunt kado. In de 25e minuut werd het 0-2. Aan de andere kant waren er voor de thuisploeg volop kansen, maar de bal ging er niet in. Zo stond de lat een treffer van Ted Wolfs in de weg. Gassel C1 begon sterk aan de tweede helft en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Opnieuw voorkwam de lat een Gassels doelpunt. Dit keer was het Cas van Houtum die de dwarsligger raakte. Verder waren er grote kansen voor Hans van Houtum, Bart van Spijk en Roy van de Wiel maar ook hieruit werd niet gescoord. De bezoekers waren helaas wel uitermate doeltreffend want twee kansen leverden twee doelpunten op. In de laatste vijf minuten bij een 0-4 tussenstand wist Gassel C1 nog wel twee keer tot scoren te komen. Uit een voorzet van Roy van de Wiel kopte Bart van Spijk mooi raak en na goed terugleggen van Ted Wolfs bepaalde Hans van Houtum met een strakke schuiver de eindstand op 2-4. Gassel C2 leed deze wedstrijdronde een verrassende thuisnederlaag tegen Volkel C2. Hiermee kwam een einde aan de fraaie reeks van vijf zeges op rij. De Gasselnaren hadden het verlies grotendeels aan zichzelf te wijten want er werd te gemakzuchtig aan de wedstrijd begonnen. Door te weinig concentratie en motivatie was het goede spel van de afgelopen weken ver te zoeken. De tegenstander uit Volkel rook zijn kans en begon steeds fanatieker te voetballen. Na een doelpuntloze eerste helft lukte het de Volkelse formatie in de tweede helft om een 0-2 voorsprong te nemen. Pas in de laatste tien minuten gingen de Gasselnaren goed spelen. Dit leverde nog wel de aansluitingstreffer op via Cas van Houtum, maar de resterende tijd was tekort om het eerste puntverlies te voorkomen. Voor Gassel D1 is het aftellen begonnen tot het einde van de najaarscompetitie 2011. De Gasselnaren zijn duidelijk wat te hoog ingedeeld en kunnen in de meeste wedstrijden dan ook niet meer doen dan de schade zoveel mogelijk te beperken. Ook de tegenstander van deze zaterdag, Toxandria D1, bleek te sterk. Na een 0-3 ruststand won de ploeg uit Rijkevoort uiteindelijk met 0-6. Ondanks de prima inzet was er nauwelijks een echte kans op een eretreffer. Gassel E1 won vandaag de tweede helft met 4-2, maar omdat de eerste helft met 1-5 was gewonnen door Toxandria E1 konden zij de drie punten bijschrijven. De Gasselse formatie speelde in de eerste helft veel te slap. Gevolg hiervan was dat het na twintig minuten al 0-5 stond. Vlak voor rust scoorde Teun Hendriks de 1-5. Al snel in de tweede helft vergrootte Toxandria E1 de voorsprong tot 1-6. Dylan Siroen wist daarna twee keer achter elkaar te scoren, wat de stand op 3-6 bracht. Vervolgens werd het 3-7, waarna Dylan Siroen voor een vierde Gasselse treffer zorgde. De 5-7 eindstand kwam op het scorebord via een wat apart doelpunt. Een schot van Maarten Beekmans ging via het gezicht van Jim Classens in het Rijkevoortse doel. Gassel F1 kreeg deze wedstrijdronde de nog zonder puntverlies zijnde koploper HBV F1 op bezoek. De Gasselnaren wisten het de ploeg uit Beers zeer lastig te maken, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven. De 0-3 eindstand na een 0-1 achterstand bij de rust was zeker geen slecht resultaat. Het vertoonde prima spel leverde complimenten op van de tegenstander, maar helaas dus geen punten. Het veteranenelftal van de VV Gassel kwam deze zaterdag in actie tegen het Beatpaleis dat uitsluitend bestaat uit jongens van begin twintig. De Gasselnaren speelden zeker geen onaardige wedstrijd, maar het leeftijdsverschil was te groot om enige kans te maken op de overwinning. Na een 2-5 ruststand eindigde de ongelijke strijd in 3-11. Alledrie de Gasselse treffers werden gescoord door de snelle goaltjesdief Rob Roefs. Hij kreeg daarbij hulp van onder andere debutant Joland Thijssen.


Ongelukkige en onverdiende nederlaag Gassel dames 1
  |  donderdag 06 oktober 2011  |

Voor Gassel dames 1 stond deze donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen SDDL dames 2 op het programma. Beide ploegen hadden de vier voorgaande competitieduels overtuigend weten te winnen, dus het beloofde een spannend duel te gaan worden. De in grote getale aanwezige toeschouwers kregen een mooie en inderdaad ook spannende wedstrijd voorgeschoteld. Helaas was het uiteindelijk de ploeg uit Demen die met 3-4 zegevierde. Gezien het wedstrijdbeeld hadden de Gasselse dames echter zeer zeker een gelijkspel verdiend. In de vijftiende minuut wisten de bezoeksters de score te openen. Een minuut of tien later was de stand weer in evenwicht. Een corner werd kort genomen waarna de bal bij Janneke Raemakers kwam. Zij schoot de 1-1 tegen de touwen. Het dameselftal van de VV Gassel ging goed door en binnen enkele minuten was het opnieuw raak. Door slecht uitverdedigen van SDDL dames 2 ging de bal voor het doel langs. Kim Oppers reageerde attent en tikte binnen. Nog voor het einde van de eerste helft lukte het de Demense formatie om via een schot van afstand op gelijke hoogte te komen. De 2-2 tussenstand bleef in de tweede helft lang op het scorebord staan. In de 78e minuut kwamen de Gasselse dames op een 3-2 voorsprong dankzij een doelpunt van Maartje van Raaij. Zij nam een corner kort en na een kaats van Janneke Raemakers knalde ze raak. Een overwinning leek binnen handbereik, maar via doelpunten in de 81e en 85e minuut pakte SDDL dames 2 alsnog de drie punten.


Eerste nederlaag slecht Gassel 1, eerste driepunter Gassel 3
  |  zondag 02 oktober 2011  |

Gassel 1 heeft vandaag de eerste competitienederlaag geleden. In Escharen ging de gemeentelijke derby tegen Estria 1 met 4-0 verloren. De slecht spelende Gasselnaren kwamen al na vijf minuten op een 1-0 achterstand. Bart Loeffen kreeg halverwege de eerste helft een aardige schietkans, maar zijn inzet was niet hard genoeg. Tot aan de rust hobbelde de wedstrijd voort met rommelig en slordig spel van beide kanten. Na zo'n uur wedstrijd kreeg een Escharense aanvaller die bal via een Gasselse hak precies voor zijn voeten en zijn schot zeilde over keeper Tom van Raaij tegen de touwen. De Gasselse formatie was in de resterende speelminuten niet bij machte om wat terug te doen en moest uiteindelijk nog twee tegentreffers meer incasseren. Succes was er deze zondag wel voor Gassel 3 en Gassel dames 1. Het derde elftal boekte de eerste competitiezege door op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 3-2 te winnen van SES 5, de nummer vier van de ranglijst. De Gasselnaren legden een prima spel op de mat en kregen diverse kansen om de score te openen. Het lukte echter niet om een van de kansen te benutten. De ploeg had overigens ook weinig geluk, want zowel de paal als lat voorkwamen Gasselse treffers. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. In de dertigste minuut was de stand weer in evenwicht. Na goed voorbereidend werk van Peter Goossens schoot Jerry Boeters raak. Na de rust waren er opnieuw volop kansen voor de thuisploeg. Wederom werden deze niet benut. Aan de andere kant was de formatie uit Langenboom wel trefzeker waardoor het 1-2 werd. Gassel 3 liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en bleef met goed voetbal jagen op de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was de 2-2 een feit. Na een voorzet van Kenny Borgers nam Anton de Wit de bal op zijn schoen. Via een Langenboomse verdediger ging de bal uiteindelijk tussen de palen. De Gasselse formatie rook winstkansen en ging goed door. Een minuut of zeven voor tijd werd de inzet beloond met een derde treffer. Uit een afgemeten voorzet van Anton de Wit kopte Jerry Boeters de bal bij de tweede paal tegen de touwen. De 3-2 voorsprong werd in de nog resterende minuten keurig vastgehouden. Al met al een verdiende zege voor een prima voetballend Gassel 3. Het dameselftal van de VV Gassel blijft deze competitie uitstekend presteren. Vandaag werd wederom een tegenstander kansloos gelaten waardoor de Gasselse dames nu al bijna verzekerd zijn van een plek in de promotiepoule die na de winterstop wordt gespeeld. Het in de subtop bivakkerende FC Uden dames 1 kon met een 6-0 nederlaag weer terug naar Uden. Gassel dames liet ook deze wedstrijd weer uitstekend combinatievoetbal zien. In de zevende minuut was het voor het eerst raak. Op aangeven van Janneke Raemakers scoorde Kim Oppers. Na iets meer dan een kwartier spelen voorkwam keepster Paulien Raemakers met een prima redding de gelijkmaker. In de 25e minuut was er een mooi ťťn-tweetje tussen Sanne Hendriks en Kim Oppers die door laatstgenoemde doeltreffend werd afgerond. Tien minuten later stond het 3-0. Opnieuw was het Kim Oppers die de bal tegen de touwen schoot waardoor sprake was van een onvervalste hattrick. De assist kwam weer van Sanne Hendriks. In de veertigste minuut leken de Udense dames wat terug te kunnen doen, maar Miranda Celen haalde de bal van de doellijn. In de slotminuut van de eerste helft scoorde Kim Oppers haar vierde doelpunt na voorbereidend werk van Janneke Raemakers. In de tweede helft bleef het Gasselse dameselftal duidelijk de betere ploeg. Uiteindelijk kon het thuispubliek nog twee keer juichen. Eerst was het Kim Oppers die na een mooie solo voor 5-0 zorgde. De 6-0 eindstand kwam op het scorebord dankzij een treffer van Janneke Raemakers na een assist van Sanne Hendriks. Komende donderdag komt Gassel dames 1 opnieuw in actie. Op eigen veld wordt dan ingehaald tegen het tot dusver ook nog zonder puntverlies zijnde SDDL dames 2 uit Demen.


Gassel C2 blijft maar winnen, ook winst Gassel B1 na thriller
  |  zaterdag 01 oktober 2011  |

Gassel C2 is in de najaarscompetitie 2011 nog altijd onverslaanbaar. Deze zaterdag werden voor de vijfde maal in vijf wedstrijden de drie punten gepakt. In Haps eindigde het treffen met Hapse Boys C2 in 1-5. Door blessures waren Jochem Baltussen en Lars Wouters aan de selectie toegevoegd. Verder maakte Pieter van Bommel zijn rentree. De Gasselnaren leken aanvankelijk behoorlijk onder de indruk van de lengte in de basiself van de thuisploeg want er werd te onrustig gevoetbald. Hapse Boys C2 kwam op een 1-0 voorsprong doordat de Gasselse defensie te laks had ingegrepen bij een corner. De wedstrijd sukkelde daarna verder tot aan de ingelaste drinkpauze. Na deze drinkpauze was er mede dankzij enkele aanwijzigingen van de technische staf sprake van een veel beter spelend Gassel C2. De gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. Cas van Houtum begon aan een rush langs de zijlijn en stoomde via de achterlijn door richting het Hapse doel. De keeper verwachtte een voorzet, maar Cas van Houtum schoot de bal in de korte hoek binnen. Vlak daarna knalde Pieter van Bommel de 1-2 tegen de touwen. De thuisploeg was door de twee tegentreffers duidelijk even van slag en de Gasselse formatie maakte hier gretig gebruik van. Een schot van Kevin Siroen werd door een Hapse verdediger met de hand uit het doel gehouden, waardoor de C2 van de VV Gassel een strafschop kreeg toegekend. Cas van Houtum schoot de bal keurig binnen. Nog voor het einde van de eerste helft stond het 1-4. Bij een corner werd Kevin Siroen onderuit getrokken, maar al vallend kon hij toch nog raak koppen. Na de rust golfde het spel op en neer, waarbij de betere kansen voor de Gasselnaren waren. Vlak voor het einde van de wedstrijd viel er nog een vijfde Gasselse treffer. Jochem Baltussen kwam vrij op de achterlijn. De Hapse keeper was extra alert op een schot in de korte hoek, maar ditmaal werd de bal teruggelegd op Rens Rooyackers die vanaf de rand zestien raak poeierde. Al met al weer een fraaie zege van Gassel C2. De B-junioren maakten er voor de tweede week op rij een heuse thriller van. In Langenboom werd het SES B1 uiteindelijk 3-4. Uit een voorzet van Kevin Arts scoorde Ramon Thijssen de openingstreffer. Vervolgens lieten de Gasselnaren het wat afweten waardoor de thuisploeg de 0-1 tussenstand kon ombuigen in 2-1. De Gasselse formatie herpakte zich tijdig en Robin Thoonen bracht de stand weer in evenwicht door de keeper kansloos te laten. Met een fraai doelpunt zorgde Dwight Frenk daarna voor een 2-3 voorsprong. Hij legde bal keurig over de doelman heen in de verre hoek. Door een kado gekregen pingel wist SES B1 vervolgens op 3-3 te komen. De Gasselnaren trokken uiteindelijk toch aan het langste eind. Met zijn tweede doelpunt van de middag zorgde Dwight Frenk ervoor dat de drie punten mee naar Gassel gingen. Gassel D1, Gassel E1 en Gassel F1 waren deze vijfde wedstrijdronde helaas minder succesvol. De D1 bleek in Beers duidelijk een maatje te klein voor de nummer op de ranglijst HBV D1. Het werd uiteindelijk 13-0. Emiel Thoonen was dichtbij een Gasselse eretreffer, maar deze bleef uit. Voor Gassel E1 stond vandaag de gemeentelijke derby tegen SCV '58 E1 op het programma. In Velp verloren de Gasselnaren met 5-3. De start van de bezoekers was nogal matig want al in de eerste minuut maakte de thuisploeg er 1-0 van. De Gasselse formatie had snel een passend antwoord klaar. Dylan Siroen behield het overzicht en bediende Noa van Spijk die doel trof. Wat later scoorde Teun Hendriks de 1-2 na een afgeslagen bal. Nog voor het rustsignaal vergrootte Noa van Spijk de marge tot twee doelpunten. In de rust werden er enkele omzettingen gedaan die helaas niet goed uitpakten. De Velpenaren wisten niet alleen de aansluitingstreffer te scoren, maar wat later in de tweede helft ook de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd werd het 4-3. Een Gassels alles of niets slotoffensief leverde helaas geen gelijkmaker op. In de slotminuut scoorde SCV '58 E1 nog een vijfde doelpunt. Ondanks een uitstekende eerste helft konden de Gasselnaren dus puntloos terug naar Gassel. Gassel F1 speelde een uitwedstrijd tegen SC st Hubert F1. Gezien de stand op de ranglijst waren er voor de de Gasselnaren zeer zeker winstkansen tegen het nog puntloze SC st Hubert F1. De thuisploeg had echter enkele E-spelers ingeschakeld en door deze duidelijke versterkingen eindigde het duel in 5-1. Bij een 2-0 tussenstand scoorde Tygo Thijssen na een mooie Gasselse aanval nog wel de aansluitingstreffer, maar de Gasselse formatie bleek niet opgewassen tegen de Sint-Hubertse gelegenheidsformatie. Gassel C1 kwam deze zaterdag niet in actie.Terug naar het archief