Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand september 2003. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

|  maandag 29 september 2003  |

De nieuwe veldverlichting op het trainingsveld en veld twee laat nog heel eventjes op zich wachten. Hoewel de vier weken levertijd inmiddels met ruim een week is verstreken, kan de nieuwe lichtinstallatie nog niet worden geplaatst als gevolg van wat vertraging bij het galvaniseren van de masten. Niet alleen zullen negen nieuwe masten worden geplaatst, ook zullen deze worden voorzien van nieuwe armaturen, lampen en bekabeling. Van de huidige, inmiddels ruim vijfentwintig jaar oud zijnde lichtinstallatie blijven alleen de grondkabels in gebruik. De nieuwe lampen zouden niet alleen veel beter licht moeten geven dan de huidige lampen, ook zouden ze aanzienlijk minder energie verbruiken. De nieuwe veldverlichting zal geleverd en geplaatst worden het bedrijf Imtech, voorheen bekend onder de naam Nettenbouw.

Gassel 1 verliest in slotfase, wederom winst Gassel 3
  |  zondag 28 september 2003  |

Voor de tweede week op rij heeft Gassel 1 een ongelukkige nederlaag geleden. In Mill verloren de Gasselnaren met 2-0 van Juliana Mill. Lange tijd zag het naar uit dat de hardwerkende Gasselse formatie tenminste één punt mee naar Gassel zou kunnen nemen, maar in de tachtigste minuut slaagde de thuisploeg er alsnog in om uit een corner de score te openen. Een tiental minuten hiervoor was Ruud de Kleijn dichtbij de 0-1, maar hij kon zijn inzet net niet genoeg kracht meegeven om de doelman te verschalken. Dat het in zo'n beetje de laatste mminuut van de wedstrijd door een buitenspeldoelpunt ook nog 2-0 werd, was eigenlijk alleen nog maar van belang voor de statistieken. Gassel 3 blijft het deze competitie uitstekend doen. Na de fraaie uitzege van vorige week tegen het tweede elftal van De Willy's was het nu SC st Hubert 3 dat aan de Gasselse zegekar werd gebonden. Echt makkelijk ging het vandaag overigens niet. Te veel kansen werden onbenut gelaten. Een kwartier voor tijd was het dan toch eindelijk raak voor Gassel. Willie Strik kon alleen op de doelman afgaan, omspeelde deze uiterst koelbloedig en schoot de 1-0 binnen. De verkregen voorsprong werd in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven, waardoor de Gasselnaren met negen punten uit vier duels nog volop in de race zijn voor een topklassering in de reserve zesde klasse 657. Gassel 4 verloor op eigen veld in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-8 van Hapse Boys 6. Onder toeziend oog van shirtsponsor Henk Brans kenden de Gasselnaren een slechte eerste helft. Bij de rust keek men al tegen een 0-4 achterstand aan. Bij een 0-5 stand in de tweede helft waren het achtereenvolgens Dirk Verbruggen en Anton de Wit die de marge terug brachten tot drie doelpunten. Daarna was het echter toch weer de ploeg uit Hapse die uitliep naar een 2-7 voorsprong. Joland Thijssen zorgde vervolgens nog wel voor de 3-7 maar ook de laatste treffer van de wedstrijd was voor Hapse Boys. Verlies was er op deze vierde speeldag ook voor Gassel dames 1. In Velp ging de gemeentelijke derby tegen SCV '58 dames 1 met 4-0 verloren. De Gasselse dames tikte bij vlagen de bal prima rond, maar moesten het uiteindelijk toch afleggen tegen de routine en fysieke kracht van de Velpse dames. Gassel 2 hoefde vanwege een oneven aantal clubs in hun klasse vandaag niet in actie te komen.

Succesloze speelronde voor Gasselse junioren
  |  zaterdag 27 september 2003  |

De Gasselse junioren zijn er tijdens de vierde speelronde in de najaarscompetitie 2003 niet in geslaagd om een positief resultaat neer te zetten. De twee teams die vandaag in actie kwamen, Gassel B1 en Gassel C1, liepen allebei tegen een nederlaag aan. De B-junioren verloren in Wanroij met 3-1 van Constantia B1 en zagen daarmee een einde komen aan hun fraaie serie van drie gewonnen wedstrijden op rij. Volgens de technische staf van Gassel B1 was de nederlaag terecht. Hoewel er de nodige spelers niet volledig fit waren, was de inzet van de Gasselnaren over de gehele wedstrijd gezien gewoonweg te matig om aanspraak te kunnen en mogen maken op de overwinning. Aanvankelijk leek de Gasselse formatie nog wel op weg naar een vierde zege, want het was Nicky Hendriks die zorgde voor een 0-1 voorsprong. Echter nog voor de rust had de thuisploeg de stand weer in evenwicht gebracht. Twee doelpunten van Constantia B1 in de tweede helft bleken uiteindelijk voldoende om de drie punten in Wanroij te houden. De spelers van Gassel C1 wisten vooraf dat ze deze zaterdag een hele zware wedstrijd tegemoet konden zien. In Sint-Agtha moest namelijk worden aangetreden tegen het nog zonder puntverlies zijnde VCA C1. Dat de thuisploeg duidelijk nog een maatje te groot was voor de Gasselse formatie viel uiteindelijk ook wel uit de uitslag op te maken. VCA C1 versloeg Gassel C1 namelijk met de alleszeggende cijfers 17-2. Voor de pupillen (Gassel D1, Gassel E1, Gassel E2 en Gassel F1) stonden er op deze zaterdag geen competitiewedstrijden op het programma.

Duel Juliana Mill 1 - Gassel 1 wedstrijd van de week
  |  vrijdag 26 september 2003  |

Het voor zondag 28 september a.s. op het programma staande uitduel van Gassel 1 tegen Juliana Mill 1 is door dagblad De Gelderlander uitgeroepen tot wedstrijd van de week. In een vandaag, 26 september 2003, gepubliceerd artikel komen de trainers van beide ploegen aan het woord. Gassel-trainer John Boeijen laat onder andere weten een 2-2 uitslag te verwachten. Niet alleen voor Gassel 1 staat er komende zondag een derby op het programma. Ook Gassel 3 en Gassel 4 treffen met respectievelijk SC st Hubert 3 en Hapse Boys 6 tegenstanders uit de nabije omgeving. Voor de Gasselse dames wacht zondag zelfs de gemeentelijke derby tegen SCV '58 dames 1. Gezien de resultaten tegen de Velpse dames in het vorig seizoen zijn er voor Gassel dames 1 zeer zeker kansen om tenminste één punt mee naar Gassel te nemen. Het wedstrijdprogramma voor de Gasselse jeugd op de zaterdag is vrij beperkt. Alleen Gassel B1 en Gassel C1 hoeven in actie te komen. De B-junioren mogen in Wanroij gaan proberen om tegen Constantia B1 hun ongeslagen status in stand te houden en de C1 dient om 10:30 uur in Sint-Agatha aan te treden tegen VCA C1. Gassel D1, Gassel E1, Gassel E2 en Gassel F1 zijn dit weekend vrij omdat er komende zaterdag voor de pupillen in plaats van competitiewedstrijden 4-tegen-4-wedstrijden worden georganiseerd. De Gasselse teams hebben zich hier echter niet voor ingeschreven en hebben derhalve dus een vrije zaterdag. Vanwege een oneven aantal teams in hun klasse is ook Gassel 2 dit weekend vrij van competitieverplichtingen.

Gassel 1 verliest opnieuw, Gassel 2 wint topper
  |  zondag 21 september 2003  |

Gassel 1 is er vandaag niet in geslaagd om zich op passende wijze te revancheren voor de 10-1 nederlaag van vorige week. Op eigen veld met 1-3 verloren van Ulysses uit Megen. Hoewel de Gasselnaren qua inzet weinig te verwijten viel, zat het ditmaal gewoon niet mee. Zo stond de paal tot tweemaal toe een Gasselse treffer in de weg. Nadat Bart Loeffen in de vijftiende minuut voor het eerst op de paal had geschoten, was het na ongeveer een half uur spelen William de Kleijn die vanaf elfmeter voor een 1-0 voorsprong zorgde. In het vervolg van de eerste helft leek Gassel 1 de score te kunnen uitbouwen, maar de Ulysses-doelman behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. In het eerste kwartier na de rust waren de gasten de sterkere ploeg en zagen de Gasselnaren de 1-0 voorsprong veranderen in een 1-2 achterstand. Kansen op de gelijkmaker waren in het resterende deel van de wedstrijd voldoende, maar tot een tweede Gasselse treffer kwam het niet. Zo schoot Tim van Overbeek van dichtbij de bal naast en was het opnieuw de paal die Bart Loeffen van het scoren afhield. In de slotfase werd het bij een uitval 1-3 en was het duel gespeeld. Voor Gassel 2 stond vandaag de topper tegen het eveneens nog zonder puntverlies zijnde Hapse Boys 4 op het programma. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en het duurde tot de 35e minuut voor de openingstreffer een feit was. Jeroen van Vijfeijken schoot vanaf de strafschopstip zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor Gassel 2. Na een diepe bal van Silvo Lemmers tastte de doelman van Hapse Boys behoorlijk mis, waarna de attent reagerende Sander Smits de bal binnen schoot. Toen Tim Jaspers er in de tweede helft met een mooi geplaatst schot ook nog 3-0 van maakte, leken de drie punten in de knip voor het tweede elftal. De gasten scoorden echter vrij snel tegen, waardoor de Gasselnaren toch nog even alle zeilen moesten bijzetten. Uiteindelijk zorgde Johan Jaspers voor een vierde Gasselse treffer waarmee de wedstrijd definitief was gespeeld. Ook Gassel 3 deed vandaag uitstekende zaken. In Wilbertoord werd een knappe 2-4 uitoverwinning geboekt tegen De Willy's 2. Nadat de thuisploeg de score had weten te openen, was het Ad Cruijsen die met een fraai schot in de kruising de Gasselnaren weer langszij bracht. Vervolgens was het opnieuw een Willy die doel troef, maar ook nu hadden de Gasselnaren vrij snel hun antwoord klaar. Ad van Spijk tekenende voor de 2-2. Het derde elftal bleef goed doorgaan en Jos Thijssen zorgde met een prima afstandsschot voor een 2-3 voorsprong. Toen Peter Goossens er daarna ook nog in slaagde om de 2-4 binnen te knallen, was de tweede uitzege van Gassel 3 in deze competitie een feit. Het uitduel dat Gassel 4 op deze fraaie septemberzondag speelde tegen Vianen Vooruit 6 zal de geschiedenisboeken ingaan als het duel van de eigen doelpunten. Na een eigen doelpunt van Pieter Roefs en eentje van de thuisploeg was het bij een 2-1 stand ook Maikel Jaspers die het voor elkaar kreeg om zijn eigen goalie te passeren. Op aangeven van Joland Thijssen scoorde Anton de Wit vervolgens nog wel de 3-2, maar daarna liep de thuisploeg toch uit naar een 5-2 voorsprong. Na een vrije trap van Joland Thijssen bracht Marinho de Kleijn koppend de achterstand nog wel terug tot twee treffers, maar hier bleef het bij. Gassel dames 1 is er niet in geslaagd om de fraaie uitzege op Juliana Mill dames 1 van vorige week een passend vervolg te geven. Hoewel de Gasselse dames een prima inzet op de mat legden was tegenstander DAW dames 1 uit Schaijk gewoon nog een maatje te groot. Na een 0-8 ruststand kende het sportieve duel uiteindelijke een 0-17 eindstand.

Derde zege op rij Gassel B1, eerste winst Gassel E1
  |  zaterdag 20 september 2003  |

Gassel B1 heeft ook haar derde wedstrijd in de najaarscompetitie 2003-2004 weten te winnen. Hoewel de 5-2 uitslag misschien anders doet vermoeden, hadden de Gasselnaren het vandaag echt niet makkelijk tegen hekkensluiter Sambeek B1. Pas in het laatste kwartier lukte het de thuisploeg om definitief afstand te nemen. In de eerste helft was het Kees Willemsen die namens Gassel de score opende. De gasten uit Sambeek wisten echter spoedig weer op gelijke hoogte te komen. Vervolgens zorgde Rob Roefs voor een nieuwe Gasselse voorsprong, maar ook nu wist Sambeek B1 de stand weer in evenwicht te brengen. Zo'n twintig minuten voor tijd was Bram Driessen met een prima genomen vrije trap dichtbij de 3-2 maar de lat stond een nieuw Gassels succes in de weg. Vlak daarop kon er door de talrijke Gasselse toeschouwers dan toch worden gejuicht. Twan Broersma reageerde attent bij een kleine scrimmage en van dichtbij tikte hij de 3-2 binnen. Nog geen vijf minuten later was de wedstrijd beslist. Uit een vrije trap krulde Bram Driessen de bal op fraaie wijze over het muurtje en buiten het bereik van de doelman tegen de touwen. Ook de vijfde treffer mocht er qua schoonheid zeer zeker wezen. Met een bekeken lobje over de uitkomende doelman scoorde Twan Broersma zijn tweede van de middag. Ook Gassel C1 moest op deze derde speeldag aantreden tegen een team uit Sambeek. In tegenstelling tot de B-junioren slaagden zij er echter niet in om de drie punten in Gassel te houden. Sambeek C1 won uiteindelijk met 1-5. Maker van de Gasselse eretreffer was Tom Driessen. Gassel D1 leek in de thuiswedstrijd tegen Maaskantse Boys D2 hard op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Door een prima eerste helft konden de Gasselnaren gaan rusten met een 3-1 voorsprong op zak. Drie doelpunten in de tweede helft van de ploeg uit Maren Kessel gooiden echter toch nog roet in het eten. De D1 ging in de slotfase nog wel massaal op jacht naar de gelijkmaker, maar het bleef bij 3-4. Gassel E1 lukte het vandaag wel om de eerste drie punten te behalen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Juliana Mill E2 met 2-1 verslagen. Gassel E2 en Gassel F1 daarentegen moesten de punten aan de tegenstander laten. De E2 ging thuis met 0-6 onderuit tegen Odiliapeel E2 en F1 verloor de derby tegen het Beerse HBV F1 met 0-2.

Gassel 1 verliest met dubbele cijfers, eerste zege dames
  |  zondag 14 september 2003  |

Gassel 1 kende een weinig plezierige zondagmiddag. In Oploo werd met maar liefst 10-1 verloren van Excellent. Bij de rust stond het al 5-1 voor de thuisploeg. Na een snelle 2-0 achterstand was het in de derstigste minuut William de Kleijn die vanaf elf meter de aansluitingstreffer op het bord bracht. Hierna hadden de Gasselnaren even het initiatief, maar lang duurde dat niet. Vlak nadat Ruud de Kleijn zijn inzet zag worden gestopt door de doelman van de thuisploeg was het aan de andere kant wel raak. Tot driemaal toe moest doelman Erik van Toor nog voor de thee de gang naar het net maken. Hoewel de wedstrijd na de eerste helft al was gespeeld, probeerde de Gasselse formatie er na de rust nog maar het beste van te maken. Dit leek aanvankelijk nog enigszins te gaan lukken, maar in het laatste kwartier moesten nog eens vijf tegentreffers worden geïncasseerd. Gassel 2 deed het vandaag aanmerkelijk beter. Hoewel aan het veldspel nog wel wat verbeterd kan worden, was het behaalde resultaat maximaal. Door de 1-2 uitoverwinning op VCA 4 zijn de Gasselnaren na twee speelronden nog zonder puntverlies. Nadat de thuisploeg de score had weten te openen, was het nog voor de rust Jeroen van Vijfeijken die de stand weer in evenwicht bracht. Het door Johan Jaspers in de tweede helft gescoorde tweede Gasselse doelpunt bleek uiteindelijk voldoende om de drie punten mee naar Gassel te nemen. Gassel 3 toonde in de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys 5 een prima mentale veerkracht, maar bleef uiteindelijk toch nog met lege handen achter. Het was de ploeg uit Haps die het eerst succesvol was. Ook de tweede treffer van de wedstrijd kwam op naam van Hapse Boys. Vlak voor de rust was het Ad van Spijk die met een listig steekballetje Bert Strik in stelling bracht. Deze maakte oog in oog met de doelman geen fout en knalde de 1-2 ruststand binnen. Na de rust waren het opnieuw de gasten die wisten te scoren. Een fraai schot van Ad Cruijsen betekende de 2-3 en niet veel later bracht Ad van Spijk de Gasselnaren weer langszij. De wedstrijd leek vervolgens in 3-3 te gaan eindigen, maar een tegendoelpunt in zo'n beetje de laatste minuut zorgde er toch nog voor dat het derde elftal tegen een nederlaag opliep. Gassel 4 heeft zich op deze tweede speeldag prima gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd tegenstander VCA 5 uit Sint-Agatha met 4-0 kansloos gelaten. Grote man aan Gasselse zijde was Arno Brans. Maar liefst drie van de vier treffers kwamen van zijn voet. Vooral de eerste, een schot van zo'n vijfentwintig meter in de kruising, was van grote schoonheid. Of de prima vorm van Arno Brans verband houdt met het feit dat het vierde elftal vandaag voor het eerst speelde in de door Installatiebedrijf Das-Brans beschikbaar gestelde tenues is niet bekend. Opvallend was overigens wel het grote aantal liesblessures waarmee de spelers van Gassel 4 tijdens de wedstrijd te kampen hadden. Of dit het gevolg is van de komst van verzorgster Judith zal volgens een woordvoerder van het vierde eftal nog door de leden van de medische staf worden onderzocht. Wat Gassel dames 1 het vorig seizoen niet voor elkaar kreeg, lukte vandaag dan eindelijk toch wel. In Mill werd met 1-3 gewonnen van Juliana Mill dames 1 waarmee de eerste zege een feit was. De overwinning was gezien het goede spel van de Gasselse dames zeer zeker verdiend. Nadat Jana Peters Gassel op een 0-1 voorsprong had gezet, was het Miranda Celen die nog voor de rust met een fraai schot van afstand de score wist te verdubbelen. In de tweede helft wist de thuisploeg de achterstand nog wel te verkleinen tot 1-2, maar een treffer van Anneke Hendriks bracht de marge weer op twee. Wat later zorgde Puck van Iersel ook nog voor de 1-4. Dit doelpunt werd echter geheel ten onrechte afgekeurd. Uiteraard werd de behaalde 1-3 overwinning bij terugkomst in Gassel nog wel eventjes gevierd in de kantine.

Gassel B1 wint ook haar tweede wedstrijd
  |  zaterdag 13 september 2003  |

Gassel B1 blijft het uitstekend doen in de najaarscompetitie 2003. Nadat vorige week op de eerste speeldag al Vianen Vooruit B1 met 7-0 was verslagen, was het nu VIOS B1 dat met 1-4 aan de Gasselse zegekar werd gebonden. In de uitermate sportief verlopen wedstrijd werd de score geopend door Rob Roefs. De Gasselnaren bleven goed doorgaan en het was Bram Driessen die vanaf de strafschopstip zorgde voor een 0-2 tussenstand. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg om wat terug te doen. Vervolgens was het toch weer Gassel dat trefzeker was. Het door Nicky Hendriks gescoorde doelpunt werd echter afgekeurd zodat het 1-2 bleef. Wat later zou de 1-3 dan toch een feit zijn. Maker van dit derde Gasselse doelpunt was Coen van de Broek. Doordat ver in de tweede helft een bal via het lichaam van Rob Roefs in het VIOS-doel caramboleerde werd het uiteindelijk ook nog 1-4. Al met al was de zege dikverdiend en is de start van Gassel B1 gezien de zes punten uit twee wedstrijd prima te noemen. Ook voor Gassel E2 en Gassel F1 stond er op deze tweede speeldag een bezoek aan Beugen op het programma. Gassel E2 had in de uitwedstrijd tegen VIOS E3 helaas weinig geluk. Nadat de thuisploeg de score had geopend, was het nog voor de rust Kevin Arts die de Gasselnaren weer op gelijke hoogte bracht. In de tweede helft was het bijna alleen maar Gassel wat de klok sloeg. De ene na de andere Gasselse aanval teisterde het doel van de Beugensianen. Een overwinning leek binnen handbereik maar mede door goed keeperswerk van de VIOS-doelman lukte het de Gasselnaren maar niet om voor de tweede keer tot scoren te komen. Tot overmaat van ramp was het twee minuten voor tijd bij een uitval van VIOS aan de andere kant wel raak, waardoor de Gasselnaren uiteindelijk zelfs nog zonder punten weer terug naar Gassel moesten. Net als de E2 bleef ook Gassel F1 in de confrontatie met VIOS aan de verkeerde kant van de score. VIOS F1 won met 2-0. Verlies was er vandaag ook voor de andere junioren- en pupillenteams van de VV Gassel. Gassel E1 ging in Uden met 5-3 onderuit tegen UDI '19/Beter Bed E5. Twee van de drie Gasselse doelpunten kwamen op naam van Youri Arts. De derde treffer werd gescoord door Willem Kathagen. Ook Gassel C1 en Gassel D1 kregen vandaag de nodige tegentreffers te incasseren. De C-junioren verloren in Escharen de gemeentelijke derby tegen Estria C1 met 7-1. Maker van de Gasselse eretreffer was Thijs van der Donk. De D1 leed in Landhorst een 16-0 nederlaag tegen Menos D1. Hoewel de Gasselnaren een prima inzet op de mat legden, bleek de tegenstander nog een gewoon een maatje te groot.

Drie punten voor Gassel 1 op eerste speeldag
  |  zondag 07 september 2003  |

Gassel 1 kan terugkijken op een prima start van de competitie. De kersverse promovendus slaagde erin om op de eerste speeldag direct een overwinning te boeken. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Constantia uit Wanroij met 1-0 verslagen. De aanwezige toeschouwers kregen een echte derby voorgeschoteld, met veel strijd van beide kanten. Na een wat stroef eerste kwartier werden de Gasselnaren gaandeweg de eerste helft wat sterker en kwamen er ook kansen. William de Kleijn kopte echter net naast en ook een fraaie volley van Geert Ariëns miste het doel maar net. Vlak voor de rust zag Bart Loeffen een prima schot van afstand nog net worden gekeerd. Na de rust golfde het spel wat op en neer, met gevaarlijke momenten voor beide doelen. De wedstrijd leek vervolgens in een 0-0 stand te gaan eindigen, maar tien minuten voor tijd was het William de Kleijn die met een fraai binnen geschoten vrije trap vanaf de rand van de zestien Gassel 1 alsnog op een 1-0 voorsprong zette. De slotfase was nog wel spannend, maar de verkregen voorsprong werd niet meer uit handen gegeven zodat de eerste drie belangrijke punten binnen zijn. Ook Gassel 2 wist vandaag de drie punten in Gassel te houden, al zag het daar in de thuiswedstrijd tegen HBV 4 aanvankelijk niet naar uit. Binnen tien minuten was het namelijk de ploeg uit Beers die op een 0-2 voorsprong stond. Gaandeweg de eerste helft wisten de Gasselnaren gelukkig steeds beter in de wedstrijd te komen en na een klein half uur spelen was het Dirk Verbruggen die op aangeven van Tim Jaspers al vallend de aansluitingstreffer binnen schoot. Gassel 2 bleef goed doorgaan en amper vijf minuten later was het Johan Jaspers die met een strakke vrije trap de stand weer in evenwicht bracht. Nadat Jeroen van Vijfeijken een penalty onbenut had gelaten, zorgde Tim Jaspers op aangeven van Bart Bulkens in de 42e minuut voor de Gasselse voorsprong. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft scoorde hij opnieuw hetgeen een 4-2 ruststand betekende. Al vrij snel in de tweede helft wisten de gasten de achterstand terug te brengen tot 4-3, maar binnen twee minuten was het aan de andere kant ook weer raak. Opnieuw was het Tim Jaspers die het net wist te vinden. Halverwege de tweede helft kopte diezelfde Jaspers na een corner van Wim Linders ook nog de zesde Gasselse treffer binnen, waarmee de wedstrijd definitief was gespeeld. Evenals het eerste en het tweede elftal kende ook Gassel 3 een prima start van de competitie. Op deze eerste speeldag werd in Vianen een dikverdiende 0-4 overwinning geboekt tegen Vianen Vooruit 5. Meest doeltreffend aan Gasselse zijde was zonder meer Bart Meijer. Maar liefst drie van de vier Gasselse treffers kwamen van zijn voet. Met een bijzondere fraaie afstandspegel van, volgens eigen zeggen, maar liefst 45 meter pikte ook Jos Thijssen zijn goaltje mee. Gassel 4 kende helaas een wat minder gelukkige seizoensopening. In Cuijk gingen de Gasselnaren met 9-1 onderuit tegen JVC Cuijk 7. De Gasselse eer werd dankzij de ene treffer weliswaar gered; de maker ervan was echter een speler van de thuisploeg. Na een met veel gevoel voor het doel getrapte corner van Paul Franken tikte hij de bal langs de eigen doelman. De Gasselse dames kwamen door een oneven aantal clubs in hun klasse vandaag niet in actie.

IJzersterke competitiestart Gassel B1
  |  zaterdag 06 september 2003  |

Gassel B1 is de najaarscompetitie 2003-2004 op ijzersterke wijze begonnen. Op de eerste speeldag werd Vianen Vooruit B1 met 7-0 volstrekt kansloos gelaten. Direct vanaf het eerste fluitsignaal wisten de Gasselnaren met alleraardigst combinatievoetbal de tegenstander terug te dringen en de wedstrijd in handen te krijgen. Een en ander resulteerde al vrij snel in een treffer van Koen van de Broek. De Gasselse formatie bleef goed doorgaan en het was Roel ten Haaf die de 2-0 liet aantekenen. Dankzij nog twee doelpunten van Rob Roefs en eentje van Nicky Hendriks stond er bij de rust zelfs al een 5-0 stand op het bord. Hiermee was de wedstrijd natuurlijk gespeeld, maar dit weerhield Gassel B1 er niet van om in de tweede helft op jacht te gaan naar nog meer treffers. Nadat Twan Broersma voor de 6-0 had gezorgd, was het Roel ten Haaf die een prima Gasselse aanval doeltreffend afrondde en daarmee de stand op 7-0 bracht. In het resterende deel van de tweede helft kregen de Gasselnaren nog meer dan voldoende kansen om de score verder op te voeren. Doordat echter een beetje te slordig met de kansen werd omgesprongen en de keeper van de ploeg uit Vianen een aantal malen goed ingreep bleef het bij zeven Gasselse treffers. De andere jeugdteams van de VV Gassel kenden helaas een wat minder succesvolle start van hun najaarscompetitie. Gassel C1 leek in de thuiswedstrijd tegen Vianen Vooruit C1 lange tijd op weg naar een overwinning, maar moest uiteindelijk de drie punten toch aan de tegenstander laten. Na een schot van Thijs van der Donk was het Nord Strik die attent reageerde en voor een 1-0 voorsprong zorgde. Hoewel de Gasselnaren streden voor wat ze waard waren, konden ze niet voorkomen dat de ploeg uit Vianen de stand weer in evenwicht bracht en later zelfs op voorsprong kwam. De uiteindelijke 1-4 nederlaag was echter wat geflatteerd. Zowel Gassel D1 als Gassel F1 moest vandaag een 0-9 nederlaag incasseren. Respectievelijk Macharen D1 en Vianen Vooruit F1 waren nog een maatje te groot voor de Gasselse pupillen. Ook de beide E-zeventallen lukte het niet om de punten in Gassel te houden. De E1 verloor thuis met 1-5 van Toxandria E1 uit Rijkevoort en de overigens wel met een prima inzet spelende E2 ging op eigen veld met 0-5 onderuit tegen UDI '19/Beter Bed E8 uit Uden.

Wijzigingen in klassen Gassel 2 en Gassel 4
  |  woensdag 03 september 2003  |

Opnieuw hebben zich een aantal wijzigingen voorgedaan in klassen waarin ook elftallen van de VV Gassel uitkomen. De meeste wijzigingen betreffen de reserve 6e klasse 656, de klasse waarin Gassel 2 is ingedeeld. Zo zijn Constantia 4 uit Wanroij en het Katwijkse SIOL 3 uit deze klasse verdwenen en zijn VCA 4 uit Sint-Agatha en SIOL 5 aan de betreffende klasse toegevoegd. Laatstgenoemde twee ploegen waren oorspronkelijk ingedeeld in de klasse waarin ook Gassel 4 uitkomt. Doordat VCA 3 reeds in de klasse van Gassel 2 was ingedeeld, mag het tweede elftal komend seizoen dus tweemaal afreizen naar Sint-Agatha. De eerste keer is al tijdens wedstrijdronde 2. Aanvankelijk stond in deze wedstrijdronde het uitduel tegen SIOL 3 op het programma, maar omdat deze ploeg dus naar een andere klasse is overgegaan, spelen de Gasselnaren nu op zondag 14 september 2003 om 10:30 uur uit tegen VCA 4. Als gevolg van de overplaatsing van VCA 4 en SIOL 5 van de klasse van Gassel 4 naar de klasse van Gassel 2 zijn er dus ook voor Gassel 4 wat wijzigingen in het competitieschema. Zo is de door VCA 4 verlaten plek overgenomen door VCA 5. De door SIOL 5 verlaten plek is echter nog niet opgevuld, waardoor de reserve zesde klasse 658 op dit moment nog slechts tien ploegen telt. Een en ander betekent weer een paar extra vrije zondagen voor het vierde elftal.