Augustus 2015

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2015. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel 3 en VR1 op koers voor bereiken tweede bekerronde
  |  zondag 30 augustus 2015  |

Na twee gespeelde bekerpoulewedstrijden liggen Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 nog steeds prima op koers voor het ticket voor de volgende ronde. Beide formaties wisten ook het tweede duel te winnen en gaan daardoor met zes punten fier aan kop in hun poule. Voor Gassel 2 viel vandaag het bekerdoek. Na de uitnederlaag van vorige week verloren de Gasselnaren ook deze zondag. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek het tweede elftal niet opgwassen tegen Constantia 3. De bezoekers uit Wanroij wonnen na een ruststand van 0-2 uiteindelijk vrij gemakkelijk met 1-3. De Gasselse eretreffer was een rake kopbal van Thomas Hilhorst. Gassel 3 wist de drie bekerpunten wel in Gassel te houden door met 4-0 te winnen van Vianen Vooruit 3. Na ruim een kwartier spelen opende Kenny Borgers op fraaie wijze de score. Hij schoot de bal van flinke afstand via de binnenkant van de paal tegen de touwen. In de 36e minuut wist Rik van Uhm de voorsprong te verdubbelen. Hij verschalkte de Vianense doelman met een bekeken boogbal. De 2-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. Al vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd te zijn beslist door een derde Gasselse treffer. Na een mooi uitgespeelde aanval van Rob Roefs en Riny van der Venne legde eerstgenoemde de bal af op Riny van der Venne die het leren monster vervolgens koel binnen schoot. Een klein kwartier voor tijd bepaalde Kenny Borgers de eindstand op 4-0. Hij kreeg de bal keurig in de voeten gespeeld door de Vianense doelman en maakte dankbaar gebruik van deze blunder. Komende zondag speelt Gassel 3 in Grave het derde en laatste pouleduel tegen GVV '57 2. De Gasselnaren hebben dan genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de tweede ronde. Ook voor het vrouwenelftal van de VV Gassel verloopt het bekertoernooi 2015-2016 nog altijd voorspoedig. Na de monsterzege van vorige week op TOP vrouwen 1 versloeg Gassel vrouwen 1 ook vandaag een tegenstander uit Oss. De uitwedstrijd tegen OSS '20 vrouwen 2 werd namelijk met 0-6 gewonnen. De openingstreffer begon met een dieptepass van Janneke Raemakers op Anouk van Thiel. Zij zette de bal vervolgens voor waarna Sanne Hendriks het doeltreffend afrondde. De niet geheel fitte Demi Verheugen zorgde na een solo door de Osse defensie voor het tweede Gasselse doelpunt. Nog voor het einde van de eerste helft lag de bal voor de derde keer achter de keepster van de thuisploeg. Demi Verheugen tikte de bal binnen na een voorzet van Anouk van Thiel vanaf de linkerflank. Ook na de rust was Gassel vrouwen 1 de sterktste ploeg en dit leidde tot meer doelpunten. Met een fraaie knal in de kruising bracht Janneke Raemakers de stand op 0-4. De assist kwam dit keer van Sanne Hendriks. Het vijfde doelpunt kwam op naam van Sanne Hendriks. Ze liet de keepster kansloos met een strak schot na een voorzet van Janneke Raemakers. Het zesde en laatste doelpunt van de wedstrijd werd eveneens gescoord door Sanne Hendriks na opnieuw een assist van Janneke Raemakers. Komende zondag wacht voor de Gasselse vrouwen nog het uitduel tegen NLC '03 vrouwen 1 uit Lith. Bij winst in dit derde pouleduel is de tweede bekerronde uiteraard een feit. Mogelijk dat een gelijkspel al voldoende is, maar dit is afhankelijk van het resultaat van de inhaalwedstrijd NLC '03 vrouwen 1 - OSS '20 vrouwen 2 die komende woensdag wordt gespeeld.

Bekertoernooi jeugdteams van start op 05 september 2015
  |  woensdag 26 augustus 2015  |

Terwijl het bekertoernooi voor de seniorenteams en het vrouwenteam inmiddels in volle gang is, moeten de jeugdspelers nog even geduld hebben voordat ze in actie kunnen komen. Het eerste pouleduel in het bekertoernooi voor jeugdteams zal worden gespeeld op zaterdag 05 september 2015. Het tweede en derde pouleduel staat gepland voor respectievelijk zaterdag 12 september 2015 en zaterdag 19 september 2015. Gassel A1, Gassel A2, Gassel MB1 en Gassel C1 beginnen niet alleen met een thuiswedstrijd, maar eindigen daar ook mee. Voor Gassel F1 is dat net andersom. De F-pupillen spelen het eerste en derde pouleduel op vreemde bodem. Gassel E1 en Gassel E2 zitten beide in een poule die bestaat uit drie in plaats van de gebruikelijke vier teams. Dit betekent dat ze dus ook maar twee poulewedstrijden moeten afwerken. De vrije zaterdag is gelijk al op de eerste speeldag, dus op zaterdag 05 september 2015. De complete bekerprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van het betreffende jeugdteam.

Gassel 1 ondanks bekerstunt niet door naar tweede ronde
  |  dinsdag 25 augustus 2015  |

Gassel 1 heeft deze dinsdagavond voor een fraaie bekerstunt gezorgd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd namelijk met 2-1 gewonnen van derdeklasser DAW 1 uit Schaijk. De thuisploeg kende een prima eerste helft en kwamen daarin op een 1-0 voorsprong via Roel Strik. Hij schoot de bal op fraaie wijze van afstand in de kruising. Nog voor het rustsignaal had Robin Nibbeling voor een tweede Gasselse treffer gezorgd. Na zo'n acht minuten in de tweede helft scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer via een rechtstreeks binnen geschoten vrije trap. Even leek DAW 1 door te stomen, maar de Gasselnaren boden prima tegenstand en kregen zelf ook weer kansen. Zo schoot Ramon van der Venne op aangeven van Guido Sprengers vanuit kansrijke positie naast. De formatie uit Schaijk had duidelijk meer balbezit, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Wel ontstond er het nodige doelgevaar uit diverse corners en vrije trappen rondom het Gasselse strafschopgebied. In ongeveer de zeventigste minuut was Paul Cornelissen na een snelle counter dichtbij de 3-1, maar hij stuitte op de DAW-doelman. In de slotfase verzuimde Gassel 1 om enkele counters goed uit te spelen om daarmee de wedstrijd defintief te beslissen. Aan de andere kant moest doelman Rik van der Loop nog diverse malen in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen. Uiteindelijk slaagden de Gasselnaren erin om de 2-1 voorsprong vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Ondanks deze fraaie bekerwinst is Gassel 1 wel uitgeschakeld. Want door de 3-1 uitnederlaag tegen Berghem Sport 1 kunnen de Gasselnaren ook niet meer op doelsaldo poulewinnaar worden, wat de uitslag ook wordt van Berghem Sport 1 - DAW 1. Ondanks dat kan Gassel 1 terugkijken op een prima bekertoernooi en dit moet zeker vertrouwen geven voor de competitie 2015-2016 die op zondag 06 september 2015 van start gaat.

Verbouwing van het entreegebouw nadert zijn voltooiing
  |  maandag 24 augustus 2015  |

Ook de afgelopen weken is door vrijwilligers van de VV Gassel weer hard gewerkt aan de nieuwe entree van sportpark "de Oude Kamp". Zo is het vernieuwde entreegebouw inmiddels voorzien van een dak en luifel. Op zaterdag 22 augustus 2015 werd de bestrating rondom het gebouwtje aangelegd en rond de klok van twee uur kon de eerste bezoeker via de nieuwe entree de accommodatie betreden (zie onderstaande foto). De komende periode zal verder worden gewerkt aan de afwerking van het gebouwtje en de nabije omgeving.
(klik hier voor de fotoreportage die inmiddels is aangevuld met een zevental nieuwe foto's van de voortgang in de afgelopen periode.)

Eerste bezoeker nieuwe entree

Gassel vrouwen 1 start bekeravontuur met monsterzege
  |  zondag 23 augustus 2015  |

Voor Gassel 2, Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 begon op deze kermiszondag het bekeravontuur 2015-2016. De start was zeker niet verkeerd want twee van de drie duels leverden een Gasselse zege op. Alleen het tweede elftal keerde zonder punten terug uit Demen. Het verlies was echter onnodig want de winnende treffer van de thuisploeg was hoofdzakelijk het gevolg van gatenkaas in de defensie van Gassel 2. De bezoekers leken in de eerste helft op een 0-1 voorsprong te komen, maar het doelpunt van William de Kleijn werd afgekeurd vanwege buitenspel. Op slag van rust kwam SDDL 2 wel op voorsprong. Na geklungel op het Gasselse middenveld werd de bal van afstand tegen de touwen geschoten. Het kantine terrasje pakken in de rust had de spelers van Gassel 2 blijkbaar goed gedaan want in de tweede helft werd de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. Eerst was het Tom van Raaij die met een rechtstreeks binnen geschoten corner de gelijkmaker liet aantekenen. Vervolgens zorgde Thomas Hilhorst voor de tweede Gasselse treffer. Zijn schot van net buiten de zestien hobbelde onder de doelman door. De Demense formatie kwam vervolgens via opnieuw een schot van afstand op 2-2. Dit leek ook de eindstand te gaan worden, maar in de slotfase strafte SDDL 2 defensief geklungel dus keihard af. Gassel 3 wist de eerste bekerpoulewedstrijd wel te winnen. De Gasselnaren versloegen in Langenboom SES 4 met 2-4. Al in de vijfde minuut wist Rob Roefs de score te openen door een afvallende bal binnen te knallen. Een kleine vier minuten later lag de bal na een schot van afstand ook in het Gasselse doel waarmee de tussenstand op 1-1 kwam. In ongeveer de twintigste minuut kwam het derde elftal van de VV Gassel opnieuw op voorsprong. Maker van het doelpunt was dit keer Riny van der Venne. Hij schoot raak nadat de bal via de kluts voor zijn voeten was beland. De Gasselnaren gingen goed door en wat later in de eerste helft was de 1-3 een feit. Een schot van Kenny Borgers spatte tegen de lat uiteen waarna de attent reagerende Rob Roefs de terugketsende bal direct over de SES-goalie tegen de touwen kopte. De 1-3 tussenstand was tevens ook de ruststand. Na een kleine tien minuten in de tweede helft besliste Riny van der Venne de wedstrijd door met zijn tweede treffer van de dag voor een 1-4 voorsprong te zorgen. Hij profiteerde optimaal van een misverstand tussen een verdediger en de doelman van SES 4. De thuisploeg wist in de resterende speeltijd nog wel een keer tegen te scoren, maar de Gasselse voorsprong kwam niet meer in gevaar. Het Gasselse vrouwenelftal liet deze zondag weinig heel van tegenstander TOP vrouwen 1. Het leek wel of de Osse vrouwen een nachtje hadden doorgehaald op de Gasselse kermis want ze kwamen er niet aan te pas tegen de fris ogende thuisploeg. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het maar liefst 16-0. Al bij de rust stond de thuisploeg op een voorsprong van een nulletje of zeven. Het doelpuntenfestijn werd geopend door Janneke Raemakers. De andere doelpuntenmaaksters waren Emmelie Centen, Billie Cuppen, Anouk van Thiel, Lieke van Thiel en Demi Verheugen. Ook de Osse formatie gaf de Gasselse vrouwen nog een treffer kado. Op zondag 30 augustus 2015 staat voor Gassel 2, Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 het tweede bekerpouleduel op het programma. Het tweede en derde elfal spelen dan thuis tegen respetievelijk Constantia 3 en Vianen Vooruit 3. Het vrouwenelftal moet op bezoek bij OSS '20 vrouwen 2.

Opgeven voor kennisquiz VV Gassel nog steeds mogelijk
  |  zaterdag 22 augustus 2015  |

Zoals al eerder gemeld wordt de jaarlijkse kennisquiz van VV Gassel dit jaar gehouden op vrijdag 02 oktober 2015. Naast de vragenrondes zijn er ook bij deze edities weer foto's en muziekfragmenten die geraden moeten worden. Uiteraard is er ook weer een mystery guest wiens ware identiteit via het stellen van vragen achterhaald moet worden. Meedoen aan dit gezellige evenement is nog altijd mogelijk. Teams kunnen zich opgeven door het sturen van een mailtje naar kennisquizgassel@gmail.com. Ook voor meer informatie kunt u gebruik maken van voornoemd emailadres.

Gassel 1 start bekertoernooi 2015-2016 met uitnederlaag

Deze kermiszaterdag moest Gassel 1 in Berghem aantreden voor de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi 2015-2016. De Gasselnaren moesten zonder punten weer terug naar Gassel want vierdeklasser Berghem Sport 1 won uiteindelijk met 3-1. Bij de rust stond de Gasselse formatie op een 2-0 achterstand. In de tweede helft wist Ramon van der Venne nog wel tegen te scoren, maar meer Gasselse treffers bleven uit. Komende dinsdagavond speelt Gassel 1 het tweede en laatste pouleduel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is DAW 1 uit Schaijk dan de tegenstander. De aftrap is om 18:45 uur. Voor Gassel 2, Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 gaat het bekertoernooi op zondag 23 augustus 2015 van start. Het tweede en derde elftal spelen uit tegen respectievelijk SDDL 2 uit Demen en SES 4 uit Langenboom. Het vrouwenelftal krijgt bezoek van TOP Vrouwen 1 uit Oss.

Bekerpoulewedstrijd van Gassel 1 tegen VCA 1 vervallen
  |  woensdag 19 augustus 2015  |

Gassel 1 hoeft in de poulefase van het bekertoernooi 2015-2016 maar twee wedstrijden te spelen. De op zaterdag 29 augustus 2015 gepland staande poulewedstrijd tegen VCA 1 is namelijk komen te vervallen doordat de ploeg uit Sint-Agatha zich uit het bekertoernooi heeft teruggetrokken. Hierdoor bestaat Groep 1 06 nu dus uit drie in plaats van vier teams. Naast Gassel 1 zijn dat Berghem Sport 1 en DAW 1 uit Schaijk.

Gassel 1 onderuit in oefenthuiswedstrijd tegen Ulysses 1

Voor Gassel 1 stond afgelopen dinsdagavond een oefenthuiswedstrijd tegen Ulysses 1 op het programma. De Gasselnaren kregen tal van opgelegde kansen, maar het vizier stond niet scherp genoeg afgesteld want er werd slechts eenmaal gescoord. Doelpuntenmaker was Niels Paters. Doordat de bezoekers uit Megen tweemaal wisten te scoren, gingen zij er met de oefenzege vandoor. Komende zaterdag komt de Gasselse formatie in actie voor het eerste bekerpouleduel. In Berghem is Berghem Sport 1 dan de tegenstander.

Gassel vrouwen 1 wint oefenwedstrijd met dubbele cijfers
  |  zondag 16 augustus 2015  |

Gassel vrouwen 1 is de voorbereiding op de competitie 2015-2016 prima gestart. Deze zondag werd de eerste oefenwedstrijd op overtuigende wijze gewonnnen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het tegen De Zwaluw vrouwen 1 uiteindelijk 11-0. Al bij de rust stond het vrouwenelftal van de VV Gassel op een comfortabele 5-0 voorsprong. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Janneke Raemakers, Anouk van Thiel en Lieke van Thiel. Naast laatstgenoemende twee speelsters waren er nog veel meer speelsters van Gassel MB1 die Gassel vrouwen 1 vandaag kwamen versterken. Vermeldenswaardig was verder nog dat Linda Hendriks het laatste kwartier gekeept heeft. Gezien haar prima optreden, hoeft trainer Tiny Derks dit seizoen niet bang te zijn voor een keepstertekort.

Gassel 1 niet in actie, finale Gouden Klok toernooi afgelast

Gassel 1 komt deze zondagmiddag niet in actie. De finale van het Gouden Klok toernooi in namelijk afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Tegenstander in deze finale zou Constantia 1 uit Wanroij zijn. Inmiddels is bekend geworden dat de finale alsnog gespeeld zal gaan worden op dinsdagavond 01 september 2015. De aftrap op het sportpark van SC st Hubert is om 19:30 uur.

Gassel 1 naar finale van Gouden Klok toernooi Sint-Hubert
  |  zaterdag 15 augustus 2015  |

Gassel 1 heeft prima gepresteerd op de eerste dag van het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De Gasselnaren begonnen het toernooi deze zaterdag met een wedstrijd tegen vierdeklasser DSV 1. De formatie in Sint-Anthonis wist in de eerste helft op een 1-0 voorsprong te komen, maar in de tweede helft zorgde Joris van Raaij voor de gelijkmaker. Hij scoorde met een vrije trap van grote afstand. Het bleef vervolgens bij 1-1 waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen wie er door mocht naar de halve finale. De Gasselse spelers bleken het koelbloedigst en plaatsten zich hierdoor voor de halve finale tegen Sambeek 1. De later op de dag gespeelde halve eindstrijd werd ook gewonnen door Gassel 1. Het werd uiteindelijk 1-0 en maker van het enige doelpunt en dus matchwinner was Erik Barten. Hij scoorde na een assist van Joris van Raaij. De finale wordt gespeeld op zondag 16 augustus 2015. Tegenstander hierin is Constantia 1 uit Wanroij. De aftrap op sportpark Het Breexsel in Sint-Hubert is om 14:30 uur.

Vrijwilligers weer volop bezig met verbouw van de entree
  |  donderdag 13 augustus 2015  |

Na een oponthoud van enkele weken omdat een in de weg staande boom eerst moest worden verwijderd, zijn de werkzaamheden van de verbouwing van de entree van sportpark "de Oude Kamp" inmiddels weer in volle gang. Onderstaande foto van 11 augustus 2015 laat zien dat er inmiddels bokken zijn opgesteld voor het maken van de stalen constructie voor de luifel.
(klik hier voor de fotoreportage die inmiddels is aangevuld met een zestal nieuwe foto's van de voortgang in de afgelopen periode.)

Aanblik bouwplaats op 11 augustus 2015

Tegenstanders Gasselse jeugd in poulefase beker bekend
  |  maandag 10 augustus 2015  |

Ook de jeugdspelers van de VV Gassel weten inmiddels tegen welke ploegen gespeeld moet gaan worden in de poulefase van het bekertoernooi 2015-2016. Zo is Gassel A1 door de KNVB ingedeeld in Groep 2 105 en treft het daarin Festilent A2 uit Zeeland, FC de Rakt A1 uit Uden en Sambeek A1. Voor de A2-junioren wachten in Groep 2 118 bekerduels tegen HVCH A4 uit Heesch, Juliana Mill A2 en Prinses Irene A3 uit Nistelrode. De Millse formatie is ook één van de tegenstanders voor de Gasselnaren in de najaarscompetitie 2015. Ook het meidenteam van de VV Gassel moet het in één van de bekerpouleduels gaan opnemen tegen een team waartegen het ook in de najaarsreeks uit zal komen, te weten Constantia MB2 uit Wanroij. De twee andere bekertegenstanders van Gassel MB1 in Groep 1 11 zijn het Zeelandse Festilent MB1 en Volkel MB1. Voor Gassel C1 staat in het bekertoernooi 2015-2016 een gemeentelijke derby op het programma, want SCV '58 C1 is net als de Gasselse formatie ingedeeld in Groep 2 111. De twee andere teams in deze poule zijn JVC Cuijk C3 en Toxandria C1 uit Rijkevoort. De E1 is ingedeeld in Groep 3 103 en moet het daarin gaan opnemen tegen Olympia '18 E3 uit Boxmeer en Vianen Vooruit E1. Het vierde plekje in deze bekerpoule is op dit moment nog onbezet hetgeen zou betekenen dat de Gasselnaren maar twee bekerpouleduels hoeven te gaan spelen. Ook Gassel E2 krijgt in Groep 3 136 vooralsnog te maken met slechts twee tegenstanders, te weten Festilent E3 en Sambeek E3. Gassel F1 tenslotte is terecht gekomen in Groep 2 119 en stuit daarin op HBV F1 uit Beers, JVC uijk F6 en SIOL F1 uit Katwijk. De drie speeldagen voor de bekerpouleduels zijn zaterdag 05 september 2015, zaterdag 12 september 2015 en zaterdag 19 september 2015. De wedstrijdprogramma's van het bekertoernooi zijn binnen enkele dagen te vinden op de programmapagina's van de betreffende jeugdteams.

Gassel 1 op Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert tegen DSV 1
  |  dinsdag 04 augustus 2015  |

In het weekend van 15 en 16 augustus 2015 neemt Gassel 1 weer deel aan het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De Gasselnaren zijn samen met DSV 1 en Sambeek 1 terecht gekomen in poule B en spelen op zaterdag tegen DSV 1 uit Sint-Anthonis. De aftrap van dit duel is om 15:15 uur. Door een afmelding is er momenteel nog één plek vrij in poule B. Mocht dit zo blijven dan heeft dit gevolgen voor het restant van het toernooi want de winnaar van het duel DSV 1 - Gassel 1 speelt om 17:45 uur tegen de winnaar van het duel tussen Sambeek 1 en het eventueel alsnog aangemelde vierde team van poule B met als inzet een plek in de op zondag 16 augustus 2015 te spelen finale. De verliezers van voornoemde duels spelen ook nog een wedstrijd tegen elkaar op zaterdag om 17:45 uur. Mocht er echter geen vierde team bijkomen in poule B dan zou het toernooi er voor de Gasselnaren dus al op kunnen zitten na één gespeelde wedstrijd wanneer wordt verloren van DSV 1.

Gevarieerde eerste training selectie, A-jeugd en vrouwenteam
  |  zondag 02 augustus 2015  |

Deze zondag stond voor de spelers van de selectie en Gassel A1 en A2 de eerste training van het seizoen 2015-2016 op het programma. Hoewel er nog veel spelers op vakantie waren, kon hoofdtrainer Pierre Hermsen in totaal zo'n 25 spelers verwelkomen, waaronder een flink aantal A-junioren. Ook in de twee voorgaande seizoenen was de opkomst bij de eerste training zo'n 25 aanwezigen. Na een kort woordje vooraf werd koers gezet naar de Gasselse bossen voor een stevige bosloop. Na de nodige kilometers tussen de bomen werd weer koers gezet naar sportpark "de Oude Kamp", de thuishaven van VV Gassel. Vervolgens was het tijd voor de door het bestuur weer prima verzorgde lunch. Niet alleen de broodjes en soep vonden gretig aftrek, ook verdwenen er liters water, melk, sinaassappelsap ed. in de dorstige kelen. Na de lunch werd de training voortgezet met diverse oefeningen waarbij het passen en trappen centraal stond. De training werd afgesloten met een partijvorm. Komende dinsdagavond is de volgende training voor de selectie en de A-jeugd. Ook het vrouwenelftal van de VV Gassel begon vandaag met de voorbereiding op de competitie 2015-2016. Met zeven speelsters was de opkomst een stuk lager dan bij de eerste training van het seizoen 2014-2015 want toen waren er twaalf speelsters present. De lagere opkomst was geheel te wijten aan het feit dat er momenteel nog veel speelsters in vakantieoorden verblijven. Trainer Tiny Derks had voor de aanwezige vrouwen een gevarieerde training in petto. Zo waren er naast diverse loopoefeningen ook een aantal krachtoefeningen. Vervolgens werd er een positiespel gedaan. Nadat ook de vrouwen lekker hadden geluncht, werd de eerste training afgesloten met een partijtje. Ook voor het vrouwenelftal is komende dinsdagavond de eerstvolgende training.