NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

December 2002


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2002. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Gassel A1 treft onbekende ploegen in voorjaarsreeks
  |  dinsdag 24 december 2002  |

De indeling voor de voorjaarscompetitie 2003 van de junioren en pupillen die na de winterstop van start gaat, heeft voor Gassel A1 bijna uitsluitend onbekende en tamelijk verre tegenstanders opgeleverd. De ploeg is ingedeeld in de 3e klasse A02 en treft daarin onder meer drie clubs uit Oss, te weten Margriet A2, OSS '20 A2 en TOP A3, het Veghelse SCMH A1 en WHV A1 uit Loosbroek. Van de tegenstanders die de Gasselnaren in de afgelopen najaarscompetitie hebben ontmoet is alleen gemeentegenoot Estria A1 uit Escharen nog over. Gassel C1 kan zich gaan opmaken voor een tweede termijn in de 3e klasse C01. Ten opzichte van de najaarscompetitie 2002 is de samenstelling van deze klasse echter wel wat gewijzigd. Zo wacht de Gasselse formatie onder andere ontmoetingen met HBV C1 uit Beers, GVV '57 C2 uit Grave en de C1 van Toxandria uit Rijkevoort. Voor Gassel D1 lijkt de overplaatsing van de 2e klasse 101 naar de 2e klasse 103 op het eerste gezicht het nodige perspectief te bieden. Zo mag de ploeg onder andere tegen OKSV D1 uit Overlangel, Boekel Sport D2 en JVC Cuijk D3 gaan proberen om de eerste zege van dit seizoen in de wacht te slepen. Ook Gassel E1 en Gassel F1 mogen het komend voorjaar twee klassen lager gaan proberen. Voor de E-junioren wachten in de 2e klasse 105 confrontaties met onder andere VCA E1 uit Sint-Agatha, De Willy's E2 uit Wilbertoord en Olympia '18 E6 uit Boxmeer. De spelers van Gassel F1 mogen het gaan opnemen tegen ploegen als Estria F1 uit Escharen, SIOL F1 uit Katwijk en FC Uden F3. Gassel F2 tenslotte is voor de voorjaarscompetitie 2003 ingedeeld in de 2e klasse 115. Daarin treft het een aantal dezelfde tegenstanders als het afgelopen najaar. Nieuw voor de Gasselnaren zijn GVV '57 F3 uit Grave, Achilles Reek F3 uit Reek en UDI '19/Beter Bed F16 uit Uden. Verschil ten opzichte van de najaarsreeks 2002 is dat de klassen van de pupillen (D t/m F) ditmaal bestaan uit maximaal tien clubs in plaats van de gebruikelijke twaalf. De voorjaarcompetitie 2003 voor de pupillen, die dus maar negen speeldagen omvat, gaat dan ook twee weken later van start dan de voorjaarscompetitie van de junioren die wel gewoon met maximaal twaalf clubs in een klasse zijn ingedeeld.


Inhaalduel dames afgelast, winterstop nu officieel begonnen
  |  zaterdag 21 december 2002  |

De voor zondag 22 december 2002 op het programma staande inhaalthuiswedstrijd van Gassel dames 1 tegen Heerewaarden dames 1 is afgelast. Dit omdat de velden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel door de weersomstandigheden van de afgelopen weken niet bespeelbaar zijn. Voor de spelers van de mannelijke seniorenelftallen stond er dit inhaalweekend sowieso al geen wedstrijd op het programma. Voor zowel de senioren als de dames is de winterstop nu ingegaan. Deze zal voor Gassel 1, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 duren tot en met zondag 12 januari 2003. De winterstop voor de spelers van Gassel 2 duurt een weekje korter. Zij moeten, mits het weer en de gesteldheid van de velden het natuurlijk toelaten, op deze 12e januari thuis inhalen tegen Hapse Boys 6. Op zondag 19 januari 2003 staat voor iedereen wedstrijdronde 14 op het programma. Vanwege de feestdagen zal er de komende tijd overigens ook niet worden getraind. Voor zowel de spelers van de selectie als de zogeheten overige senioren starten de trainingen weer op donderdag 02 januari 2003. De eerstvolgende training van het dameselftal staat gepland voor woensdag 08 januari a.s.


Ad Cruijsen blijft de overige senioren trainen
  |  zaterdag 21 december 2002  |

Last but not least heeft het bestuur van de VV Gassel ook met Ad Cruijsen een akkoord weten te bereiken. Net als in de afgelopen seizoenen zal Ad Cruijsen ook het volgend seizoen op de donderdagavonden de zogeheten "overige senioren" gaan trainen. Seniorenleden die niet tot de selectie kunnen derhalve dus ook in het seizoen 2003-2004 onder deskundige leiding wekelijks op de donderdagavond vanaf 20:00 uur een balletje komen trappen.


Frans Peters ook volgend seizoen trainer dames
  |  zaterdag 21 december 2002  |

Gassel dames 1 zal ook in het seizoen 2003-2004 worden getraind door Frans Peters Het bestuur heeft onlangs met hem overeenstemming weten te bereiken over verlenging van zijn huidige contract. De in Cuijk woonachtige trainer is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij de Gasselse dames en was hiervoor vier jaar met succes trainer van Excellent dames 1.


Contract jeugdtrainer Marius van der Linden verlengd
  |  zondag 15 december 2002  |

Donderdag 12 december 2003 heeft het bestuur met Marius van der Linden overeenstemming weten te bereiken over verlenging van zijn contract. Hierdoor zal de huidige trainer van Gassel A1 dus ook in het seizoen 2003-2004 als hoofdjeugdtrainer aan de VV Gassel verbonden zijn.


John Hendriks nieuwe trainer Gassel C1
  |  zondag 15 december 2002  |

De in Cuijk woonachtige en bij Gassel 3 spelende John Hendriks zal vanaf na de winterstop Gassel C1 gaan trainen. In eerste instantie zou hij pas vanaf het volgende seizoen bij de VV Gassel in dienst treden, maar doordat hij ineens al vanaf na de winterstop beschikbaar was, is in goed overleg met alle betrokken partijen besloten dat hij ook alvast in de tweede helft van dit seizoen de C1 gaat trainen. De afgelopen seizoenen was John Hendriks trainer van de C-jeugd van het Nijmeegse Hatert.


Verspreiding VV Gassel kalenders wat vertraagd
  |  woensdag 11 december 2002  |

Mede door de overweldigende belangstelling voor de onlangs uitgebrachte kalender van de VV Gassel is het de leden van de publiciteitscommissie niet gelukt om, zoals aanvankelijk wel was beloofd, alle bestelde exemplaren voor 05 december 2002 bij u af te leveren. Er wordt op dit moment druk aan gewerkt om alle kalenders in ieder geval voor de Kerstdagen te hebben bezorgd. Uiteraard de excuses van de publiciteitscommissie voor de wat verlate bezorging.


Komend weekend geen amateurvoetbal in Nederland
  |  woensdag 11 december 2002  |

Komend weekend, zaterdag 14 en zondag 15 december 2002, zal er in Nederland geen amateurvoetbal zijn. Alle op het programma staande wedstrijden zijn reeds nu al door de KNVB afgelast. Gezien de huidige weersomstandigheden in combinatie met de gesteldheid van de velden komt deze algehele afgelasting niet echt als een verrassing. Of er voor de spelers van de selectie een training zal worden ingelast is op dit moment nog niet bekend. Waarschijnlijk zal hierover na de zaaltraining van vrijdag a.s. meer duidelijkheid zijn. Zodra er meer nieuws over een eventuele zondagtraining bekend is, leest u dat uiteraard op deze site. Ook zal deze informatie worden ingesproken op de VV Gassel afgelastingenlijn, die te bereiken is onder nummer 0486-422167.


Deze week geen veldtraining voor de selectie
  |  maandag 09 december 2002  |

De voor komende dinsdag en donderdag op het programma staande trainingen van de selectie gaan niet door. Vanwege de matige tot strenge vorst en de daarmee gepaard gaande onbespeelbaarheid van de velden heeft de technische staf hiertoe besloten. Om de spieren toch wat in beweging te houden, is vrijdag 13 december a.s. van 19:00 uur tot 21:00 uur de Gasselse sporthal afgehuurd voor wat onderlinge partijtjes.


Gassel 1 komt opnieuw niet verder dan gelijkspel
  |  zondag 08 december 2002  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel blijft maar tegen puntverlies aanvaren. In Velp werd op een half bevroren veld waarop goed voetbal nauwelijks mogelijk was, met 1-1 gelijkgespeeld tegen SCV '58 1. Nadat de thuisploeg in de tiende minuut van de wedstrijd de score had weten te openen, was het na ongeveer een kwartier spelen Geert AriŽns die na een corner van Johan Jaspers de gelijkmaker binnen schoot. Hoewel in het resterende deel van de wedstrijd de betere kansen voor de Gasselnaren waren, slaagde de ploeg er niet meer in om tot scoren te komen. Vlak voor tijd had Tim van Overbeek de 1-2 op zijn schoen, maar hij schoot van dichtbij tegen de doelman. Doordat Vianen Vooruit in de uitwedstrijd tegen SBV uit Haren wel de drie punten wist te pakken, staat Gassel 1 nu op een tweede plaats. De overige seniorenelftallen mochten net als het damesteam vandaag lekker bij de warme kachel blijven zitten.


Thuiswedstrijden VV Gassel allemaal afgelast
  |  zondag 08 december 2002  |

Als gevolg van de vorst van de afgelopen nacht zijn de velden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel dusdanig hard geworden dat consul Jo T. heeft besloten om de voor vandaag gepland staande thuiswedstrijden van het programma te schrappen. Het gaat hierbij om de wedstrijden Gassel dames 1 - Ulysses dames 1 en Gassel 4 - EVVC 5. Ook de spelers van Gassel 2 hoeven vandaag niet in actie te komen. Hun uitwedstrijd tegen SES 5 uit Langenboom is eveneens afgelast. Het derde elftal had vanwege een oneven aantal clubs in hun klasse sowieso al een vrije zondag. De uitwedstrijd en tevens gemeentelijke derby van het Vlaggeschip tegen SCV '58 uit Velp gaat vooralsnog nog steeds door.


Koude en zegeloze zaterdag Gasselse jeugdopleiding
  |  zaterdag 07 december 2002  |

Zaterdag 07 december 2002 zal de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingaan als een koude en ook weinig succesvolle dag voor de Gasselse jeugdopleiding. Alle drie de teams die vandaag in actie kwamen, moesten een nederlaag incasseren. Gassel F2 was nog het dichtst bij succes, maar in een spannende en gelijkopgaande topper tegen koploper Constantia F4 moesten de Gasselnaren uiteindelijk toch nipt met 2-3 hun meerdere erkennen in de ploeg uit Wanroij. Voor Gassel F1 viel er in de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk F3 weinig eer te behalen. Onder koude en nogal winderige omstandigheden werd met 7-0 verloren. Ook Gassel D1 leed een vrij kansloze nederlaag. In Langenboom was SES D1 met 6-1 te sterk voor de wel met een goede inzet spelende Gasselse formatie. Gassel A1, Gassel C1 en Gassel E1 hoefden op deze inhaaldag niet in actie te komen. Voor de A1 en C1 zit de najaarscompetitie er inmiddels al op. Voor de E1 staat er, net als voor de F1 en F2, officieel nog ťťn competitiewedstrijd op het programma. Gezien de vorst die voor de komende week is voorspeld lijkt het nu al haast uitgesloten dat deze wedstrijden volgende week zaterdag gespeeld kunnen worden.


Gassel 1 haalt eerste periodetitel binnen
  |  zondag 01 december 2002  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel is door een zwaarbevochten 3-3 gelijkspel tegen Vianen Vooruit en het verlies van OKSV en DESO winnaar geworden van de eerste periodetitel. Pas in de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het Maurice Willems die op aangeven van Ramon van der Venne de naar later dus bleek zeer belangrijke gelijkmaker wist te scoren. Nadat de gasten in de eerste helft op voorsprong waren gekomen, was het vrij snel in de tweede helft Tim van Overbeek die de stand weer in evenwicht bracht. Daarna had de Gasselse formatie even het betere van het spel, maar waren het toch de Vianensianen die op 1-2 wisten te komen. Toen het even later uit een strafschop ook nog 1-3 werd, leek het gedaan met de periodetitelkansen van Gassel 1. Een kopgoal van Geert AriŽns een kwartier voor tijd bracht de spanning echter toch weer terug, waarna het dus in de blessuretijd alsnog 3-3 werd.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
Gassel 2 maakte het zich in de thuiswedstrijd tegen FC De Rakt 3 onnodig moeilijk. Er werd weliswaar met 3-2 gewonnen, maar gezien de kansen hadden de Gasselnaren de wedstrijd eigenlijk al voor de rust moeten beslissen. Door een treffer van Jeroen van Vijfeijken. stond het na de eerste vijfenveertig minuten echter slechts 1-0. Vrij vroeg na de rust kregen de Gasselnaren de rekening gepresenteerd voor het missen van al die kansen, want de ploeg uit Uden bracht de 1-1 op het scorebord. Niet lang daarna schoot Jeroen van Vijfeijken vanaf elf meter zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Toen hij even later uit een voorzet van de sterk spelende A-junior Tim Jaspers de 3-1 binnen knalde leek de zege veilig gesteld. Een tweede treffer van De Raktsianen zorgde echter toch nog hectische slotfase, maar in de 3-2 stand kwam geen verandering meer. Winst was er vandaag ook voor Gassel 3. In Escharen werd Estria 6 met 1-3 verslagen. Bij de rust was de stand 0-1 door een treffer van Willie Thoonen halverwege de eerste helft. Het derde elftal begon echter niet scherp genoeg aan de tweede helft, want meteen na de hervatting was de gelijkmaker een feit. De Gasselnaren lieten zich ondanks deze tegenslag echter niet uit het veld slaan en bleven op zoek gaan naar het vijandelijke doel. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd de ploeg hiervoor beloond. Eerst was het Jos Thijssen die een voorzet van Willie Thoonen subliem inkopte en vlak voor tijd zorgde Ad Cruijsen met een prima vrije trap, waarbij de ingevallen leider Geert Janssen als bliksemafleider in de muur stond gesposterd, voor de 1-3 eindstand van deze gemeentelijke derby. De Gasselse dames waren vandaag opnieuw heel dicht bij de eerste overwinning van het seizoen. Net als vorige week werd echter net met 0-1 verloren. Ditmaal was het EVVC dames 1 uit Vinkel dat er sneaky met de drie punten vandoor ging. De Gasselse dames waren bijna gedurende de gehele tweede helft op de speelhelft van de tegenstander te vinden, maar helaas lukte het maar niet om tot scoren te komen. Gassel 4 hoefde deze inhaalzondag niet in actie te komen.Terug naar het archief