December 2009

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Afgelaste duels wedstrijdronde 11 naar 07 februari 2010
  |  woensdag 29 december 2009  |

Door de KNVB in het district Zuid II is inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden voor het complete afgelaste programma van zondag 20 december 2009. Het betrof de wedstrijden van wedstrijdronde 11 en deze duels zijn nu opnieuw vastgesteld voor zondag 07 februari 2010. Op de drie voorafgaande zondagen, te weten 17 januari 2010, 24 januari 2010 en 31 januari 2010, kunnen door de KNVB losse inhaalwedstrijden worden ingepland.

Ook 01 januari 2010 weer Nieuwjaarsreceptie VV Gassel

Volgens al jarenlang goede traditie zal ook op 01 januari van het jaar 2010 door de voetbalvereniging Gassel een Nieuwjaarsreceptie worden gehouden. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte bijeenkomst is om 16:00 uur. Plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp". Zoals gebruikelijk zal dan ook bekend worden gemaakt wie de sportman en sportvrouw van het jaar 2009 zijn geworden. Net als vorig jaar kunnen de bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie via het uitbrengen van hun stem meebeslissen over de sportman en sportvrouw van het jaar. Bovendien maken alle aanwezigen kans op twee keer twee kaartjes voor een Eredivisiewedstrijd en zal notaris Verploegen weer de nummers van uitgelote certificaten voor de verbouwing bekend maken. Eens te meer dus een reden om komende Nieuwjaarsdag naar de kantine van VV Gassel te komen. De bekende Gasselse DJ Ronnie zal zorgen voor de muzikale gezelligheid.

Henk Driessen volgend seizoen hoofdtrainer bij VV Gassel
  |  donderdag 24 december 2009  |

VV Gassel heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Henk Driessen als hoofdtrainer. Onlangs werd door een delegatie van het bestuur met hem overeenstemming bereikt over een contract. Henk Driessen is momenteel oefenmeester bij Vianen Vooruit 1 dat dit seizoen net als Gassel 1 uitkomt in de 5e klasse G. Henk Driessen volgt bij de Gasselse vereniging de vertrekkende Fred Seeger op. De in Cuijk woonachtige Seeger heeft aan het einde van dit seizoen de selectie van VV Gassel drie jaar onder zijn hoede gehad. Vorig jaar werd op een haar na promotie naar de 4e klasse gemist. Met het contracteren van Henk Driessen heeft het bestuur van VV Gassel alle vertrouwen om deze resultaten te kunnen herhalen. Woensdag 23 december 2009 vond in de bestuurskamer van VV Gassel de ondertekening van het contract plaats.

De ondertekening van het contract   De voorzitter wenst de nieuwe trainer succes

Twee oefenwedstrijden voor Gassel 1 tijdens de winterstop
  |  zaterdag 19 december 2009  |

Ter voorbereiding op de hervatting van de competitie 2009-2010 speelt Gassel 1 tijdens de winterstop een tweetal oefenwedstrijden. Beide keren is een zesdeklasser de tegenstander. Op zondag 24 januari 2010 treden de Gasselnaren aan voor een thuiswedstrijd tegen gemeentegenoot SCV '58 1 uit Velp. Vier weken later, op zondag 21 februari 2010, komt VCO 1 uit 't Oventje naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Beide oefenduels hebben een aanvangstijd van 12:00 uur. De officiële hervatting van de competitie is op zondag 28 februari 2010. In de periode van zondag 17 januari 2010 t/m zondag 21 februari 2010 kunnen door de KNVB overigens nog wel inhaalwedstrijden worden gepland.
(Klik hier voor het volledige trainings- en oefenprogramma voor de selectie tot aan de hervatting van de competitie.)

Komend weekend geen wedstrijden door afgelasting KNVB
  |  donderdag 17 december 2009  |

Zoals te verwachten viel, zijn er komend weekend geen competitiewedstrijden in het amateurvoetbal. Vanwege de winterse weersomstandigheden heeft de KNVB alle duels van zaterdag 19 en zondag 20 december 2009 afgelast. Dit betekent dat voor alle Gasselse teams de winterstop nu officieel is in gegaan. Voor de senioren en dames van de VV Gassel kunnen vanaf zondag 17 januari 2010 inhaalwedstrijden gepland worden. De junioren en pupillen zijn nog iets langer vrijgesteld van competitieduels. De voorjaarscompetitie 2010 begint voor Gassel B1, Gassel C1 en Gassel D1 op zaterdag 23 januari 2010. Voor de E- en F-zeventallen gaat de voorjaarscompetitie 2010 van start op zaterdag 30 januari 2010. Een overzicht van de trainingen en oefenwedstrijden tijdens de winterstop zal vanaf dit weekend op de VV Gassel website te vinden zijn.

Oefenwedstrijd Gassel onder 23 jaar afgelast, wel training
  |  dinsdag 15 december 2009  |

De voor vanavond op het programma staande oefenuitwedstrijd van Gassel onder de 23 jaar tegen De Zwaluw onder de 23 jaar gaat niet door. Vanwege de winterse weersomstandigheden is het betreffende duel afgelast. Voor de spelers van de selectie is er deze dinsdagavond wel gewoon een training op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Uitstekende thuiszege Gassel 1, dubbele cijfers dameselftal
  |  zondag 13 december 2009  |

Gassel 1 heeft na drie gespeelde wedstrijden in de tweede periode al meer punten bijeen gevoetbald dan in de acht wedstrijden van de eerste periode. Dankzij een prima 6-3 thuisoverwinning op Constantia 1 hebben de Gasselnaren nu zeven punten uit de laatste drie duels. Onder leiding van scheidsrechter Jans uit Erp begon Gassel 1 goed aan deze wedstrijd hetgeen in de zevende minuut al werd bekroond met een mooi doelpunt van Bas van Raaij. Enkele minuten later scoorde Bas van Raaij uit een prima kopbal zelfs al de 2-0, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De Gasselse formatie bleef de wedstrijd goed controleren en op één enkele kans na konden de gasten uit Wanroij hier weinig tegenover zetten. In de veertigste minuut kwamen de Gasselnaren op 2-0 door Joris van Raaij die vanaf links de keeper van Constantia 1 verraste met een hard schot in de korte hoek. Vlak hierna maakte Nicky Hendriks heel beheerst de derde treffer voor Gassel 1. Hiermee gingen de beide partijen rusten. Na de rust probeerde Constantia 1 het tij te keren, maar het was wederom Nicky Hendriks die bij een uitbraak opnieuw heel koel scoorde. Joris van Raaij maakte er vervolgens uit een vrije trap 5-0 van na treuzelen bij het opstellen van het muurtje door de bezoekers. Vervolgens wed er een speler van Gassel 1 met een tweede gele kaart weggestuurd. Dat was voor Constantia 1 reden de mouwen nog eens op te stropen om een treffer te maken. Lat en paal voorkwamen diverse keren dat er werd tegen gescoord, maar in de zestigste minuut was het via een goede kopbal dan toch raak. In de zeventigste minuut werd het 5-2. De koek was daarmee nog niet op want in de slotminuut scoorde Bart Loeffen, na een lange periode van afwezigheid, de 6-2 voor Gassel 1. Ver in blessuretijd werd het nog 6-3, maar deze treffer bracht de prachtige overwinning voor de Gasselnaren niet meer in gevaar. Als enige team van de VV Gassel moest Gassel 2 deze zondag de drie punten aan de tegenstander laten. De uiteindelijke 1-3 nederlaag tegen De Zwaluw 4 was echter onnodig want in de eerste helft kregen de Gasselnaren zeker vier opgelegde kansen. Tot tweemaal toe stond een Gasselse speler alleen voor de Oeffeltse doelman, maar tot een treffer voor de rust kwam het niet. In de tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Na zo'n uur spelen wisten de bezoekers de score te openen. Een kwartier later bracht Paul Cornelissen de Gasselse formatie weer langszij. Na een voorzet van Pieter Roefs schoot hij de bal mooi binnen. Het leek erop dat Gassel 2 door zou stomen, maar dit gebeurde helaas niet. In de slotfase lukte het De Zwaluw 4 om nog tweemaal te scoren waardoor zij met de drie punten terug naar huis konden. Voor Gassel 3 stond vandaag de gemeentelijke derby tegen Estria 3 op het programma. Ondanks dat de Gasselnaren de gehele wedstrijd met tien man speelden, werd een knappe 1-2 uitzege behaald. Door de numerieke minderheid was de Gasselse formatie genoodzaakt een wat meer verdedigende stijdwijze op de Escharense mat te leggen. Dit leidde in de eerste helft toch tot de openingstreffer. Twan Broersma legde de bal terug op Rob Roefs die raak schoot. Na rust scoorde Gassel 3 opnieuw. Bij deze treffer was een belangrijke rol weggelegd voor doelman Harry Gerrits, want na zijn verre uittrap kon Rob Roefs op het vijandelijke doel afgaan. Rob Roefs bleef kalm en passeerde de Escharense doelman voor de tweede keer. Een kwartier voor tijd scoorde Estria 3 de aansluitingstreffer. Het derde elftal van de VV Gassel hield in de resterende speelminuten keurig stand en kon zodoende weer drie punten bij laten schrijven. Een overwinning op vreemde bodem was er ook voor Gassel 4. De Gasselse formatie versloeg in Overlangel OKSV 2 met 3-5. Met vier treffers had Kenny Borgers een groot aandeel in het succes. Na een goede actie en een geplaatst schot in de hoek van het doel opende Kenny Borgers de score. De thuisclub liet het er niet bij zitten en scoorde de gelijkmaker. Via een doelpunt van Joland Thijssen pakte Gassel 4 daarna een nieuwe voorsprong. Hij schoot de bal tegen de touwen na een korte scrimmage voor het OKSV-doel. Opnieuw wist de formatie uit Overlangel de Gasselse voorsprong weer teniet te doen. Echter bij de rust stond Gassel 4 op een 2-3 voorsprong. Na een assist van Joland Thijssen was het Kenny Borgers die scoorde. In de tweede helft wist OKSV 2 de Gasselse doelman Tom Kakerken voor een derde maal te passeren waardoor het 3-3 werd. Op aangeven van Jerry Boeters zorgde Kenny Borgers daarna voor 3-4. Toen diezelfde Kenny Borgers wat later in de tweede helft na een assist van Bart Meijer ook voor de vijfde Gasselse treffer had weten te zorgen, was het gedaan met de overwinningsaspiraties van de thuisploeg. Al met al een verdiende zege die zelfs nog wat hoger had kunnen uitvallen. Gassel dames 1 had deze wedstrijdronde weinig moeite met DAW dames 3. Nadat eerder dit seizoen het uitduel al met 0-8 was gewonnen, wisten de Gasselse dames vandaag de dubbele cijfers te halen. Na een 7-0 ruststand eindigde de ongelijke strijd uiteindelijk in 11-0. In de negende minuut was het voor de eerste keer raak. Maartje van Raaij gaf een pass op Miranda Celen die de bal van behoorlijke afstand over de keepster heen in het doel schoot. Vervolgende duurde het tot de 29e minuut voor het 2-0 werd. Een mooie solo werd door Sanne Hendriks afgesloten met een bekeken schot onderin de hoek. Twee minuten later scoorde Janneke Raemakers op aangeven van Lisette Cruijsen de derde Gasselse treffer. Weer enkele minuten later maakte Maartje van Raaij er 4-0 van na een solo vanaf de eigen helft. Vervolgens werd het via Kim Oppers na een assist van Lisette Cruijsen 5-0. In de laatste twee minuten van de eerste helft werd de Schaijkse keepster nog tweemaal gepasseerd. Eerst was het een schot van Maartje van Raaij dat via de rug van een tegenstandster in het doel vloog. Vervolgens gaf Marieke Hendriks een voorzet waaruit Kim Oppers scoorde. De tweede helft was een minuut of acht oud toen het opnieuw raak was voor het dameselftal van de VV Gassel. Fleur Hendriks trof met haar schot de paal waarna Janneke Raemakers de terugspringende bal alsnog binnen schoot. Wat later in de tweede helft tekende Fleur Hendriks na een steekpass van Maartje van Raaij voor het negende Gasselse doelpunt. In de 82e minuut werden de dubbele cijfers een feit. Het was Miranda Celen die na een solo doel trof. De elfde en laatste Gasselse treffer kwam op naam van Maartje van Raaij. Zij scoorde na goed terugleggen van Fleur Hendriks. Door deze zeer ruime overwinning blijven de Gasselse dames koploper in de zesde klasse I.

Komende dinsdagavond oefenduel Gassel onder 23 jaar

Komende dinsdagavond speelt Gassel onder de 23 jaar een oefenwedstrijd tegen De Zwaluw onder de 23 jaar. Het duel dat in Oeffelt wordt gespeeld, begint om 20:00 uur.

Gassel E1 sluit najaarscompetitie 2009 af met prima uitzege

Voor Gassel D1, Gassel E1, Gassel F1 en Gassel F2 stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie 2009 op het programma. Toevalligerwijs betrof het voor alle vier jeugdteams van de VV Gassel een uitwedstrijd tegen een team van VIOS '38 uit Beugen. De vier gespeelde duels hebben uiteindelijk één overwinning, één gelijkspel en twee nederlagen opgeleverd. Het was Gassel E1 die de drie punten mee naar Gassel wist te nemen dankzij een 1-3 zege op VIOS '38 E1. Rens Rooyackers zorgde voor de Gasselse openingstreffer. Nog voor het rustsignaal had de formatie uit Beugen de gelijkmaker gescoord. In de tweede helft zette Rens Rooyackers de Gasselnaren opnieuw op voorsprong. Wat later in de wedstrijd wist hij ook nog een derde treffer te scoren en daarmee de drie punten veilig te stellen.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
  De aanwezige toeschouwers bij de wedstrijd VIOS '38 D2 - Gassel D1 kregen een leuke pot voetbal te zien waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde dan ook op en neer en er was voor beide doelen het nodige gevaar. Het waren de Gasselnaren die in de eerse helft de score openden. Na heel goed doorgaan gaf Rens Stevens een prima voorzet die door Djimon Reinen loepzuiver in de hoek van het doel werd gekopt. Een minuut of tien in de tweede helft wist de thuisploeg met een onhoudbaar schot de stand weer in evenwicht te brengen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek Djimon Reinen met zijn tweede treffer van de middag de Gasselse formatie op een 1-2 voorsprong te zetten, maar helaas werd het doelpunt afgekeurd na vermeend buitenspel. Hierdoor bleef het uiteindelijk bij een 1-1 stand waardoor de D1 van de VV Gassel de eerste seizoenshelft is geëindigd met elf punten uit tien duels. De beide F-zeventallen slaagden er niet in om de wat hoger geklasseerde tegenstander punten af te snoepen. Zo ging Gassel F1 nipt met 2-1 onderuit tegen VIOS '38 F1. De Gasselse formatie kwam nog wel op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpun van Sil van Acht na een loepzuivere voorzet van Joris Eleuwarin. Na de gelijkmaker van VIOS '38 F1 leek het duel in 1-1 te gaan eindigen. Helaas voor de met een prima inzet spelende Gasselnaren leidde een klutsbal vlak voor tijd tot een tweede en winnende treffer van de thuisploeg. Gassel F2 leed een 6-3 nederlaag tegen de VIOS '38 F2. Voor Gassel B1, Gassel C1 en Gassel E2 stond zaterdag 12 december 2009 geen inhaalwedstrijd op het programma.

Andere speeldatum inhaalwedstrijd Heijen C2 - Gassel C1
  |  vrijdag 11 december 2009  |

Inmiddels hebben zich twee wijzigingen voorgedaan in het inhaalprogramma tot aan de winterstop. Zo is de aanvankelijk voor komende zaterdag geplande kampioenswedstrijd van Gassel C1 tegen Heijen C2 verplaatst naar zaterdag 19 december 2009. De aftrap van het duel in Heijen is om 14:00 uur. Voor de spelers van Gassel B1 is de najaarscompetitie 2009 ten einde. Eigenlijk zouden de Gasselnaren op zaterdag 19 december 2009 nog een inhaalwedstrijden moeten afwerken tegen Sambeek B1, maar deze wedstrijd is komen te vervallen.

Inhaalwedstrijden in januari 2010 voor Gassel 1, 2 en 3
  |  maandag 07 december 2009  |

Deze maandag heeft de KNVB in het district Zuid II nieuwe speeldata bekend gemaakt voor een aantal afgelaste wedstrijden van Gasselse teams. Zo is het afgelopen zondag afgelaste uitduel van Gassel 1 tegen VIOS '38 1 nu op de agenda gezet voor zondag 17 januari 2010. Voor Gassel 2 en Gassel 3 zijn er inhaalverplichtingen op zondag 31 januari 2010. Het tweede elftal van de VV Gassel ontvangt dan HBV 3 uit Beers, terwijl Gassel 3 in Grave moet gaan aantreden voor de gemeentelijke derby tegen GVV '57 4.

Inhaaluitduel van Gassel B1 tegen DSV B3 gaat niet door

De voor dinsdagavond 08 december 2009 gepland staande inhaaluitwedstrijd van Gassel B1 tegen DSV B3 uit Sint-Anthonis gaat niet door. Op verzoek van VV Gassel is het betreffende duel van het programma geschrapt.

Ook duel VIOS '38 1 - Gassel 1 van programma geschrapt
  |  zaterdag 05 december 2009  |

Nadat eerder op de dag al de duels van Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 voor komende zondag waren afgelast, is nu ook de wedstrijd VIOS '38 1 - Gassel 1 van het programma geschrapt. De velden in Beugen zijn in dusdanig slechte staat dat VIOS '38 1 zich genoodzaakt zag om het duel af te gelasten.

Competitieduels Gassel 2, 3, 4 en dames door KNVB afgelast

De speelsters van het Gasselse dameselftal en de meeste senioren hebben komende zondag vrijaf. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk alle competitieduels van zondag 06 december 2009 in de categorie B afgelast. Met uitzondering van Gassel 1 horen alle zondagteams van de VV Gassel tot deze categorie B. Omdat de wedstrijden in categorie A nog niet door de KNVB zijn afgelast, gaat het uitduel van Gassel 1 tegen VIOS '38 1 uit Beugen nog steeds door. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste wedstrijden van Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 is op dit moment nog niet bekend.