December 2017

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2017. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel 3 blijft stunten in bekertoernooi en schrijft clubhistorie
  |  woensdag 20 december 2017  |

Gassel 3 is dit seizoen uitstekend op dreef in het bekertoernooi. Afgelopen dinsdag wist de Gasselse formatie zich te plaatsen voor de vierde ronde door af te rekenen met SV United/BVV '27 2. Na een rustig begin van beide kanten probeerden de bezoekers om de thuisploeg vast te zetten, maar die voetbalde zich daar redelijk goed uit. Ongeveer halverwege de eerste helft kwam het derde elftal op een 1-0 voorsprong. Na een dieptepass van Roel Strik nam Bart Loeffen de bal knap aan waarna hij de doelman kansloos liet met een schot vanaf de rand zestien. Een minuut of tien voor rust was de tweede Gasselse treffer een feit. Na een diepe pass van Bas van Raaij kopte William de Kleijn breed op Bart Loeffen die vervolgens op onreglementaire wijze binnen de beruchte lijnen werd gestuit. Roel Strik verzilverde de toegekende penalty. In de tweede helft was het spel van de Gasselnaren wat onrustig. Direct na de rust had Dirk Verbruggen een grote kans op de 3-0, maar zijn inzet ging niet tegen de touwen. Wat later in het duel kregen de bezoekers uit Wanssum een vrije trap de rand zestien die via de lat binnen ging. Vervolgens werd het steeds rommeliger en zette SV United/BVV '27 2 nog meer druk. Doelman Rik van der Loop wist met een aantal goede reddingen telkens de gelijkmaker te voorkomen, maar vlak voor tijd moest ook hij zich gewonnen geven en dus een 2-2 eindstand. Opnieuw moesten er dus strafschoppen aan te pas komen om een beslissing te brengen. Zowel de de eerste pingel als die van Roel Strik werd gestopt. Vervolgens benutten de bezoekers strafschop 2 en 3 en schoten namens Gassel 3 Erik Barten en Luuk van der Loop raak. De vierde strafschop van SV United/BVV '27 2 belandde op de paal waarna William de Kleijn in de gelijkmakende beurt wel scoorde en het dus 3-2 voor Gassel 3 werd. De bezoekers misten daarna ook de vijfde pingel en dus hoefde Tom van Raaij zijn toverkunsten niet meer te laten zien. Door dit resultaat is Gassel 3 de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingegaan want nog nooit eerder wist het derde elftal vier tweede elftallen uit te schakelen in één bekertoernooi. Eerder werden namelijk al JVC Cuijk 2, SV Milsbeek en Heijen 2 door de Gasselnaren geëlimineerd. Erg bijzonder is verder dat de Gasselnaren de vierde ronde hebben bereikt zonder één overwinning want de bekeruitslagen tot dusver zijn 5-5, 3-3, 3-3 en 2-2. Wie in de 4e ronde de tegenstander wordt, is op dit moment nog niet bekend. Ook het vrouwenelftal van de VV Gassel had dinsdagavond 19 december 2017 bekerverplichtingen, maar het uitduel tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 werd afgelast door de thuisclub. Inmiddels is bekend dat de nieuwe speeldatum van deze 1/8e finale zondag 28 januari 2018 is. De aftrap op sportpark 't Venneke in Broekhuizenvorst is om 11:00 uur.

Gassel 1 sluit 2017 af met prima thuiszege, ook winst Gassel 3
  |  zondag 17 december 2017  |

Op deze laatste (inhaal)speeldag voor de winterstop kwamen nog drie van de vijf seniorenteams van de VV Gassel in actie. Gassel 1 kan het jaar 2017 met een goed gevoel afsluiten. In de laatste wedstrijd van het jaar werd thuis De Zwaluw 1 uit Oeffelt met 3-2 verslagen. Als gevolg van de weersinvloeden van de afgelopen weken was de grasmat op sportpark "de Oude Kamp" zeer lastig bespeelbaar waardoor de beide ploegen het in deze wedstrijd vooral van hard werken moesten hebben. De thuisploeg was wel duidelijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd en Paul Cornelissen kreeg de uitgelezen kans om Gassel 1 op voorsprong te zetten. Hij schoot alleen voor de doelman van De Zwaluw 1 rakelings voorlangs. Even later was het wel raak voor de Gasselnaren, na een goede aanval kon Pieter van Bommel de bal bij Ramon van de Venne bezorgen, die speelde zichzelf knap vrij en rondde vervolgens rustig af, 1-0. Hierna ging Gassel 1 meer en meer teruglopen waardoor de bezoekers meer gevaarlijk konden worden en zelfs op gelijke hoogte kwamen, 1-1. De Gasselse formatie was direct wakker want vrijwel vanaf de aftrap kon er alweer gejuicht worden. Cas van Houtum kon ongehinderd vanaf de rechterkant naar binnen snijden en speelde op het goede moment Pieter van Bommel aan die de bal binnen kon schieten, 2-1. Met die stand gingen de beide ploegen ook aan rusten. De Zwaluw 1 startte in het tweede bedrijf het beste en de bezoekers gingen direct op zoek naar de gelijkmaker. Deze liet niet lang op zich wachten want al binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Ook deze keer was Gassel 1 op tijd wakker om erger te voorkomen en het trok het initiatief weer naar zich toe wat resulteerde in diverse kansen en mogelijkheden. Halverwege de tweede helft maakt Gassel 1 de verdiende 3-2. Een fraaie voorzet van Joris van Bommel wordt knap binnengetikt door de attente Cas van Houtum. De thuisploeg kreeg vervolgens nog mogelijkheden om de score uit te breiden, zo raakte Ramon van der Venne nog de lat uit een vrije trap, de score bleef onveranderd waardoor Gassel 1 dus drie punten uitliep op een directe concurrent om de bovenste plaatsen. Ook de spelers en technische staf gingen met een goed gevoel het Kerstreces in. Op eigen veld werd namelijk met 2-1 gewonnen van Olympia '18 5 uit Boxmeer en dus handhaaft de promovendus zich keurig in de subtop. Een voorzet van Dirk Verbruggen werd in eerste instantie nog weggewerkt door de Boxmeerse verdediging, maar in de rebound had Tom van Raaij wel succes en dus een 1-0 voorsprong. Wat later in de eerste helft tikte William de Kleijn de 2-0 binnen na een rush en voorzet van Ryan Siroen vanaf de linkerflank. Nog voor het einde van de eerste helft slaagde Sander Verhallen er niet in om een toegekende strafschop te benutten. Halverwege de tweede helft wisten de bezoekers wel een penalty te verzilveren waardoor de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. De Gasselnaren wisten de 2-1 voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal en dus bleven de drie punten in Gassel. Het thuisduel van Gassel 4 tegen Hapse Boys 6 werd er eentje om heel snel te vergeten. Er werd namelijk na een 0-7 ruststand uiteindelijk met 2-9 verloren. De twee Gasselse doelpunten werden gescoord door Riny van der Venne en Kenny Borgers. De inhaaluitduels van Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 tegen JVC Cuijk 2 en SDDL vrouwen 1 uit Demen werden beide afgelast door de thuisclub.

Derde ronde bekerwedstrijden Gassel 3 en Gassel VR1 afgelast
  |  dinsdag 12 december 2017  |

Na de algehele afgelasting van afgelopen weekend vanwege de winterse weersomstandigheden zijn er inmiddels ook afgelastingen in bekerprogramma van dinsdagavond 12 december 2017. Zowel de thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen SV United/BVV '27 2 als het uitduel van Gassel vrouwen 1 tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 zijn door thuisspelende vereniging afgelast. Wanneer deze bekerwedstrijden moeten worden ingehaald, is op dit moment nog niet bekend. Ook alle trainingen van deze dinsdagavond zijn afgelast.

Ook thuiswedstrijden Gassel 2, Gassel 3 en Gassel VR1 afgelast
  |  zaterdag 09 december 2017  |

Nadat eerder op de dag al een streep werd gezet door de uitwedstrijd van Gassel 1 zijn nu ook de thuiswedstrijden van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 afgelast. Door het slechte en winterse weer zijn de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel onbespeelbaar. De inhaaldata van de afgelaste thuisduels is nog niet bekend. Door de afgelastingen tot dusver staat er op dit moment nog maar één wedstrijd op het programma voor zondag 10 december 2017. Het betreft het duel Juliana Mill 5 - Gassel 4.

Uitduel Gassel 1 tegen WHV 1 afgelast door club uit Loosbroek

Gassel 1 komt zondag 10 december 2017 niet in actie. De uitwedstrijd tegen WHV 1 is namelijk afgelast door de club uit Loosbroek. De inhaaldatum moet nog worden bepaald. De duels van Gassel 2 (thuis), Gassel 3 (thuis), Gassel 4 (uit) en Gassel vrouwen 1 (thuis) gaan op dit moment nog wel door. Later vandaag zullen de velden van sportpark "de Oude Kamp" worden gekeurd.

Alle duels Gasselse jeugdteams van komende zaterdag afgelast
  |  vrijdag 08 december 2017  |

De jeugdspelers van de VV Gassel kunnen komende zaterdag de voetbalschoenen in de kast laten staan. De gepland staande uitwedstrijden zijn namelijk allemaal afgelast door de thuisspelende club. Gezien het weer van de afgelopen dagen komt de afgelasting uiteraard niet als een verrassing. Of de betreffende nog moeten worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.

Gassel 1 door hoofdklasser uitgeschakeld in het bekertoernooi

Op donderdagavond 07 december 2017 kwam er voor Gassel 1 een einde aan het bekertoernooi 2017-2018. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek hoofdklasser UDI '19/CSU 1 met 0-6 een maatje te groot voor de Gasselnaren. Na een vroege tegentreffer werd het na zo'n half uur spelen 0-2. Gassel 1 probeerde het wel, maar een lob van Ramon van der Venne ging net over en na een snelle aanval kon diezelfde Ramon van der Venne net niet bij een voorzet van Joris van Raaij. In de 52e minuut maakten de bezoekers uit Uden er 0-3 van. Uiteindelijk liep de teller dus op tot zes tegentreffers. Roel Strik was nog dichtbij een Gasselse eretreffer, maar zijn kopbal werd nog van de lijn gehaald. De 0-6 nederlaag was gezien het verschil van vijf klassen tussen beide formatie nog gewoon een prima prestatie. Bovendien kunnen de Gasselnaren terugkijken op een zeer succesvol bekeravontuur waarin werd afgerekend met twee derdeklassers en twee vierdeklassers.

Toch drie punten voor het vrouwenelftal ondanks matige start
  |  maandag 04 december 2017  |

Door de afgelaste duels van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 en de vrije zondag van Gassel 4 door een oneven aantal teams in de klasse, was Gassel vrouwen 1 het enige team van VV Gassel dat afgelopen zondag in actie kwam. De Gasselse vrouwen moesten het in Nistelrode gaan opnemen tegen Prinses Irene vrouwen 2. De start van de bezoeksters was niet zo best want er werd veel te slordig omgesprongen met het balbezit. Ondanks dat kwam de ploeg van trainer Harm van Daal wel op een 0-1 voorsprong. Na een steekpass van Demi Verheugen schoot Lieke van Thiel de bal in de korte hoek tegen de touwen. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. Gassel vrouwen 1 kwam slecht uit de kleedkamer want al heel snel in de tweede helft viel de gelijkmaker. Wat later profiteerde Prinses Irene vrouwen 2 maximaal van een foutje achterin aan Gasselse zijde. Na wat omzettingen viel al vrij snel de 2-2. Lieke van Thiel kopte raak na een voorzet van haar zus Anouk van Thiel. De Gasselse vrouwen gingen daarna goed door en na voorbereidend werk van Lieke van Thiel knalde Anouk van Thiel de 2-3 tegen de touwen. Vervolgens zorgde Anouk van Thiel met een schot van afstand ook voor de vierde treffer van de bezoeksters. Hiermee was het duel beslist. In de restende speeltijd maakte Anouk van Thiel de glaszuivere hattrick compleet want na een voorzet van Janneke Raemakers schoot ze de bal in de lange hoek binnen.

Duels Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 afgelast, kantine blijft dicht
  |  zondag 03 december 2017  |

Het wedstrijdprogramma van deze zondag voor de Gasselse seniorenteams is inmiddels flink uitgedund. Drie van de vier geplande duels zijn inmiddels namelijk afgelast. Het betreft de thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen GVV '57 1 uit Grave. Ook de uitduels van Gassel 2 en Gassel 3 tegen respectievelijk JVC Cuijk 2 en Sambeek 2 zijn afgelast door de betreffende thuisclubs. Door deze afgelastingen zal de kantine vandaag gesloten zijn. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is nu nog niet bekend. Omdat Gassel 4 sowieso al een vrije speeldag had, komt dus alleen Gassel vrouwen 1 in actie. Het vrouwenelfstal speelt in Nistelrode tegen Prinses Irene vrouwen 2.

Gassel JO9-1 wint met dubbele cijfers, prima afsluiter van JO7-1
  |  zaterdag 02 december 2017  |

Voor drie van de vijf jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2017 op het programma. Gassel JO7-1/JO7-2 speelde vandaag al het laatste competitieduel van dit jaar. Gassel JO17-1 kwam op het eigen sportpark "de Oude Kamp" niet verder dan een teleurstellend 1-1 tegen het laaggeklasseerde ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO17-2. Maker van de enige Gasselse treffer was Hans van Haren. Na een sprint van veertig meter waarbij hij twee tegenstanders eruit liep, rondde hij doeltreffend af. Verder was het mede door de kou dus een duel om snel te vergeten. Gassel JO13-1 kreeg bezoek van ST Ravenstein/SDDL JO13-2. De Gasselnaren speelden een best goede wedstrijd tegen een tegenstander die veel sterker was. Na een snel tegendoelpunt uit de kluts werd het vlak voor rust via een klutsgoal 0-2. Ondanks een prima inzet van iedereen moest Gassel JO13-1 in de tweede helft ook nog een derde tegentreffer incasseren. Aan de andere kant lukte het net niet om een doelpunt te scoren. Gassel JO9-1 wist de drie punten wel in Gassel te houden. De Gasselse formatie won na een doelpuntrijk duel met 13-4 van Festilent JO9-2. In de tweede minuut zorgde Eus Arts voor de openingstreffer. Na de gelijkmaker van de bezoekers zorgde hij ook voor de 2-1. Nienke Willems maakte er vervolgens 3-1 van. De Zeelandse formatie verkleinde de marge tot één waarna Nienke Willems de 4-2 voor haar rekening nam. Nog voor het einde van de eerste helft vergrootte Eus Arts de voorsprong tot 6-2. In de tweede helft liep Gassel JO9-1 uit naar 8-2 via twee doelpunten van Binck van Roosmalen. De Gasselnaren bleven uitstekend combinatievoetbal spelen en via Eus Arts werd het 9-2. Na een derde goal van de bezoekers uit Zeeland bracht Sven Willems de dubbele cijfers op het scorebord. Via Eus Arts, Binck van Roosmalen en een prachtig hoog schot van Eus Arts liep de score op tot 13-3. Het slotakkoord kwam van Festilent JO9-2 en dus een 13-4 eindstand. Gassel JO7-1/JO7-2 sloot de najaarsreeks 2017 af met een thuiswedstrijd tegen Juliana Mill JO7-3. Het werd een doelpuntrijke overwinning en dus een fraaie afsluiting van de eerste
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)