December 2022

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2022. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel JO17-1 grijpt naast kampioenschap door nipte nederlaag
  |  zaterdag 17 december 2022  |

Gassel JO17-1 is er deze zaterdag net niet in geslaagd om de titel te pakken in fase 2 van de competitie 2022-2023. De Gasselnaren speelden tegen ST JVC Cuijk/SIOL JO17-2 en waren bij een overwinning zeker van het kampioenschap van de 3e klasse 19. Bij een gelijkspel of nederlaag was de JO17-1 afhankelijk van het resultaat van concurrent Olympia '18 JO17-2. De Boxmeerse formatie had echter weinig problemen in de uitwedstrijd tegen Boekel Sport JO17-2 en won die uiteindelijk met 2-8. Gassel JO17-1 moest dus winnen om de champagneflessen te kunnen ontkurken. Hoewel het op papier om een thuiswedstrijd ging werd de wedstrijd gespeeld op het Cuijkse sportpark omdat de velden op de thuishaven van VV Gassel onbespeelbaar waren. Onder toeziend oog van de in grote getale aanwezige Gasselse supporters hadden de bezoekers in de eerste vijf minuten een overwicht. Dit leidde tot enkele goede kansen die helaas geen treffer opleverden. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd drastig en hadden foute passes aan beide zijden de overhand. Gassel JO17-1 slaagde er niet in om het goede spel van de voorgaande weken op de Cuijkse mat te leggen. Na een 0-0 ruststand kwamen de Gasselnaren in de tweede helft tijdens een numerieke minderheid vanwege een gele kaart op een 0-1 achterstand. In de resterende speeltijd werd de Gasselse formatie nog een aantal keer gevaarlijk, maar een doelpunt leverde dat niet op. Ook ST JVC Cuijk/SIOL JO17-2 liet wat kansjes onbenut. Uiteindelijk lukte het Gassel JO17-1 niet om de 0-1 achterstand nog ongedaan te maken en kon de Gasselse formatie de prima eerste seizoenshelft helaas dus niet bekronen met een kampioenschap in de 3e klasse. De vele Gasselse toeschouwers keerden dus teleurgesteld huiswaarts. Bart Loeffen en Ronny van Gemert, aanwezig namens het jeugdbestuur, gingen naar huis met de ongeopende flessen champagne en gl?hwein. Hopelijk is er later dit seizoen nog wel een gelegenheid om ze te ontkurken. De andere jeugdteams van VV Gassel kwamen vandaag niet in actie.

Thuisduels JO14-1, JO13-1 en JO9-1 afgelast, duel JO17-1 in Cuijk
  |  vrijdag 16 december 2022  |

Gassel JO14-1, Gassel JO13-1 en Gassel JO9-1 komen zaterdag 17 december 2022 niet in actie. De gepland staande thuiswedstrijden tegen respectievelijk Margriet JO14-4 uit Oss, Vitesse '08 JO13-2 uit Gennep en EGS '20 JO9-3 uit Escharen zijn namelijk afgelast. De velden van sportpatk "de Oude Kamp" in Gassel zijn als gevolg van de vorst en neerslag onbespeelbaar. De betreffende duels worden niet meer ingehaald en dus is voor deze drie teams ook de winsterstop aangebroken. Gassel JO17-1 zou eigenlijk ook een thuisduel afwerken, maar in overleg met tegenstander ST JVC Cuijk/SIOL JO17-2 zal dit duel nu op het Cuijkse sportpark worden gespeeld. De aanvangstijd is daardoor gewijzigd van 14:00 uur naar 14:15 uur. Bij een overwinning zijn de Gasselnaren zeker van de titel in de 3e klasse 19.

Gassel 1 sluit jaar af met verlies, wel zege Gassel 3 en Gassel VR1
  |  zondag 11 december 2022  |

Voor de Gasselse seniorenteams stond deze zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Voor alle vier de teams betrof het een uitwedstrijd. Dankzij twee prima zeges werden er in totaal zes punten mee naar Gassel genomen. Het eerste elftal van de VV Gassel ging op bezoek bij SIOL 1. De Gasselse formatie speelde zeker niet slecht, maar stond na het laatste fluitsignaal toch weer met lege handen. De Katwijkenaren zegevierden uiteindelijk met 4-2. Joris van Bommel scoorde vanuit een scrimmage de eerste Gasselse treffer. Het tweede doelpunt was een fraaie van Joris Eleuwarin. Hij schoot het leren monster vanaf een meter of elf ineens tegen de touwen na een prima lange bal vanaf de linkerflank van Jim Classens. Het zat Gassel 1 wederom niet mee qua blessures want zowel Jim Classens als Tygo Daamen vielen geblesseerd uit. Het is daarom goed dat de winterstop is aangebroken. Hopelijk zijn er weer wat spelers hersteld als op zondag 22 januari 2023 de competitie wordt hervat met de thuiswedstrijd tegen V.V. Achates 1 uit Ottersum. Voor Gassel 2 viel er vandaag weinig eer te behalen in het uitduel tegen koploper Vianen Vooruit 3. Al na twee minuten stonden de bezoekers op een 1-0 achterstand. Via onder andere een benutte penalty was de achterstand na ruim een half uur spelen opgelopen tot 4-0. Namens de Gasselse formatie deed Rens Jansen toen op zeer fraaie wijze wat terug. Hij nam de bal ineens op de slof en liet de doelman daarmee kansloos. In de tweede helft bleven meer Gasselse doelpunten uit. Vianen Vooruit 3 was nog wel driemaal succesvol en dus eindigde het treffen in 7-1. De spelers en technische staf van Gassel 3 moesten al vroeg op pad want in Oss moest om 10:00 uur worden afgetrapt tegen FC Schadewijk 5. Het waren de Gasselnaren die de score wisten te openen. Na een mooie steekbal vanaf de middenlijn van Joris van Raaij was het Bart meijer die de bal rustig in de korte hoek binnen schoof. Vervolgens golfde het spel op en neer en volgden er grote kansen voor de thuisploeg. De paal, een bal voorlangs en doelman Cas van Spijk stonden een tegengoal in de weg. Na een half uur voetballen werd het 0-2 Joris van Raaij gaf een voorzet vanaf de rechterkant precies op maat voor Tom van Raaij die het leren monster ineens uit de lucht hard tegen de touwen schoot. Net voor rust kwam Gassel 3 op een 0-3 voorsprong. Joris van Raaij bracht Bart Meijer in de gelegenheid om zijn tweede treffer te scoren. Helaas zag hij zijn mooie schot via de onderkant van de lat terug in het veld verschijnen. Gelukkig stond daar de genomineerde sportman van Gassel 3 Sjoerd Driessen om de bal alsnog tegen de touwen te werken. Na rust drong FC Schadewijk 5 wat aan, maar dit leidde niet tot grote kansen. In de 55e minuut viel dan dan toch de 1-3 uit een penalty na een dubieuze beslissing van de verder goed leidende scheidsrechter. Hierna probeerde de Osse formatie Gassel 3 onder druk te zetten maar de Gasselnaren voetbalden makkelijk onder deze druk uit. Vervolgens viel de 1-4. Bart Meijer schoot mooi raak in de verre hoek vanaf randje zestien. FC Schadewijk 5 leek de handdoek gegooid te hebben en de ruimtes achter de verdediging werden steeds groter. Na een diepe bal legde Bart Loeffen de bal panklaar voor Bart Meijer en die maakte zijn derde treffer van de middag. De Gasselse formatie zette tot slot nog een keer aan wat de 1-6 betekende. Tom van Raaij gaf een diepe bal op Jeroen van der Heijden die een-op-een met de doelman koeltjes afrondde. Vervolgens vond de scheidsrechter het genoeg en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Al met al een mooie 1-6 overwinning voor Gassel 3 dat daardoor een plekje steeg op de ranglijst. Voor de spelers van Gassel 3 stond vervolgens een koude douche op ze te wachten. Gelukkig maakte de muziek in de kantine en de heerlijke flesjes Warsteiner weer een hoop goed. Gassel VR1 beleefde deze zondag een primeur want voor het eerst in de clubgeschiedenis was een team van NSVV FC Kunde uit Nijmegen de tegenstander. Na een hele tour voordat het Gasselse vrouwenelftal eindelijk een kleedlokaal en een veld had gevonden kon de ploeg van trainer Harm van Daal na een zeer korte warming-up aan de laatste wedstrijd van dit jaar beginnen. Dat de voorbereiding niet echt lekker was, was ook terug te zien in de eerste tien minuten van de wedstrijd want de Nijmegenaren waren sterker en feller. Gassel VR1 probeerde in het eigen spel te komen wat in het begin maar mondjesmaat wilde lukken. Na tien minuten de eerste Gasselse kans voor Anouk van Thiel die alleen op het doel afging, maar de bal net voorlangs zag gaan. Dat was voor de bezoeksters het begin om door middel van goed combinatiespel enkele zeer gevaarlijke aanvallen te cre?ren. Zoals de laatste wedstrijden ook het geval was, leek ook vandaag het net weer moeilijk te doen bollen. Volop kansen cre?ren, maar deze vervolgens niet benutten. Na een half uur kregen de Gasselse vrouwen hierin wat hulp van de Nijmeegse goalie. Een vrije trap van Lieke van Thiel leek houdbaar, maar de bal rolde uiteindelijk toch tegen de touwen. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Lieke van Thiel die de 0-2 aan liet tekenen. Na goed storend werk kon ze de bal veroveren en in de korte hoek binnen werken. Na rust ook weer een sterker en goed spelend Gassel VR1. Dit resulteerde in de twintigste minuut in een goede goal voor Anouk van Thiel. Alleen op de keeper afgaand, prikte ze de bal in de korte hoek netjes binnen. Tien minuten later werd het 0-4 door Janneke Raemakers die een hoekschop van Anouk van Thiel op juiste waarde schatte en bij de tweede paal binnen kopte. Hierna nog wel Gasselse kansen, maar niet de beloning voor het op momenten zeer goed combinatievoetbal. Het bleef dus bij 0-4 en daarmee gingen de drie punten toch mee naar Gassel. Voor Gassel VR1 is de winterstop gestart met nog een training en dan een periode van rust waarin hopelijk alle pijntjes en blessures kunnen genezen. Voor Gassel 2, Gassel 3 en Gassel VR1 staat de eerste competitiewedstrijd van 2023 gepland op zondag 29 januari 2023.

Eerste puntverlies Gassel JO17-1, ruime thuiswinst Gassel JO10-1

Op een koude zaterdag kwamen bijna alle jeugdteams van VV Gassel in actie. Alleen Gassel JO14-1 had vrijaf door een afgelaste wedstrijd. Op het programma stonden uitsluitend thuisduels. Uiteindelijk leverden de vijf wedstrijden vier punten op dankzij een overwinning en een gelijkspel. Gassel JO17-1 kreeg bezoek van ST Constantia/Menos JO17-1. Het treffen eindigde in 3-3 en daarmee kwam een einde aan de serie van alleen maar zeges van de Gasselse formatie. Niet voor de eerste keer dit seizoen was het Thijmen Hermanussen die alle Gasselse doelpunten voor zijn rekening nsm.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO13-1 speelde tegen SES JO13-1 uit Langenboom. Vanaf het begin van de wedstrijd was de Gasselse formatie de betere ploeg met ook de meeste en beste kansen. Sven Willems was dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet ging tegen de lat. Wat later in de eerste helft was de voorsprong van de Gasselnaren wel een feit. Via een goede aanval werd Roel de Kleijn vrijgespeeld. Zijn pegel kon de doelman nog wel keren, maar in de rebound schoot Sven Willems de 1-0 tegen de touwen. Een minuut of veertien later staond het 2-0. Na een prima actie op de rechterflank gaf Mick Pennings de bal voor waarna Joep Boeijen de SES-doelman kansloos liet met een laag en strak schot. Aan de andere kant moest keeper Diede van de Wiel alleen handelend optreden bij wat schoten van afstand. Nog voor het rustsignaal hing de 3-0 nadrukkelijk in de lucht, maar de doelman redde knap op prima schoten van Abel Loeffen, Mick Pennings en Sven Willems. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Een minuut of tien voor tijd viel de beslissing. Mick Pennings brak door over rechts en alleen voor de keeper liet hij deze kansloos met een mooi schot dat hoog tegen de touwen binnen ging. Kort daarop bepaalde Abel Loeffen de eindstand op 4-0. Hij krulde de bal buiten het bereik van de doelman in de verre hoek. Gassel JO10-1 ontving deze wedstrijdronde FC Uden JO10-2. Het bevroren veld kwam het Gasselse veldspel niet ten goede. Mede door een prima inzet was de schade bij de rust beperkt tot een tegentreffer. Pas in het laatste kwart moesten de Gasselnaren zich gewonnen geven en liepen de bezoekers uit naar een 0-5 voorsprong. In de slotminuut wist Raf van Hoorn nog een eretreffer te scoren. Ook Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1 moesten de drie punten meegeven aan de tegenstander. De JO9-1 verloor uiteindelijk met 1-8 van SES JO9-1 uit Langenboom en de jongste Gasselse formatie ging ondanks knoep hard werken met 1-5 onderuit tegen SV Milsbeek JO8-1. Voor Gassel JO10-1 en Gassel JO8-1 is de winterstop nu aangebroken. De JO17-1, JO14-1, JO13-1 en JO9-1 spelen komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd van fase 2.

Inzet en aardig veldspel Gassel 1 niet beloond, puntje Gassel 3
  |  maandag 05 december 2022  |

De vier seniorenteams van VV Gassel traden op zondag 04 december 2022 aan voor eigen publiek. Gassel 1 kreeg bezoek van SCMH 1. Na de openingstreffer van de bezoekers uit Mariaheide zorgde Julian Weijland voor de gelijkmaker. Hij schoot in de rebound raak nadat de doelman een pegel van Jim Classens niet klemvast kon pakken. In de tweede helft maakten de bezoekers er 1-2 van. Vervolgens hadden beide ploegen kansen, maar bleven meer doelpunten aanvankelijk uit. Het bleef daardoor spannend. Gassel 1 zag een goede inzet en aardig veldspel echter niet worden beloond met punten want in de 85e minuut besliste SCMH 1 de wedstrijd met een derde treffer. Helaas dus een 1-3 thuisnederlaag voor Gassel 1. Ook Gassel 2 slaagde er niet in om de punten in Gassel te houden. Na een 0-1 achterstand bij de rust in de thuiswedstrijd tegen De Zwaluw 3 uit Oeffelt, moesten de Gasselnaren in de tweede helft nog eens drie tegentreffers incasseren. Ondanks diverse pogingen bleef een Gasselse eretreffer uit. Voor Gassel 3 wachtte deze wedstrijdronde een thuisduel tegen HVCH 16. Ondanks het koude weer was het voor de aanwezige toeschouwers een boeiende wedstrijd om te zien. De thuisploeg was voor de thee de wat betere ploeg. Zo werd een kopbal van Paul Cornelissen van de lijn gered en kopte Tom van Raaij in kansrijke positie over. Een prachtige vrije trap van de formatie uit Heesch leek het doel in te gaan, maar gelukkig stond William de Kleijn op de lijn om de bal uit de goal te koppen. Dus een 0-0 ruststand. In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld met kansen over en weer. Zo spatte een knal van HVCH 16 uiteen op de lat omdat doelman Gert-Jan Schook de bal nog net aan kon tikken. Ook voor Gassel 3 bleven er mogelijkheden komen, maar toch was het de ploeg uit Heesch die via een van richting veranderd schot als eerste doel trof. De Gasselnaren rechtten de rug en gingen nog iets aanvallender spelen. Na een vloeiende aanval was het Tom van Raaij die doeltreffend afrondde na een voorzet van Dirk Verbruggen. Helaas werd er daarna niet meer gescoord en moest Gassel 3 genoegen nemen met een punt. Al met al had er misschien iets meer in gezeten, maar de objectieve kijker kon wellicht ook leven met een gelijkspel. Voor Gassel VR1 was Constantia VR1 de tegenstander. Deze wedstrijden zijn altijd gelijkwaardig al zal de uitslag van vandaag anders doen vermoeden. Na een vliegende start van Constantia VR1, stond er na een binnengewerkte corner en een schot op doel binnen zeven minuten al een 0-2 stand op het bord. Hierna kreeg het Gasselse vrouwenelftal meer grip op de wedstrijd wat enkele goed uitgespeelde kansen opleverde. Deze konden echter nog niet omgezet worden in doelpunten. De ploeg uit Wanroij deed dit beter en maakte na twintig minuten de 0-3. Wie dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was, had het verkeerd gezien. Gassel VR1 bleef met goed voetbal de aanval zoeken dit werd uiteindelijk beloond. Een goede aanval over de rechterkant werd door Lieke van Thiel op de paal geschoten. Diit bracht paniek bij een Constantia verdedigster die via de keeper de bal in eigen doel werkte. De 1-3 bleef echter niet lang op het scorebord staan want na een afgeslagen aanval was het toch de Wanroijse formatie die weer wist te scoren. Ook nu bleef de thuisploeg er nog steeds in geloven en ging op zoek naar beter. Het was dan ook nog raak voor rust. Na wat gerommel voor het doel was het uiteindelijk Janneke Raemakers die de 2-4 ruststand liet optekenen. Na rust eenzelfde beeld, beide ploegen aan elkaar gewaagd maar Constantia VR1 was duidelijk effectiever in het benutten van de kansen die men kreeg. Gassel VR1 wist ook nu weer meer dan voldoende kansen te cre?ren, maar er daarvan slechts een te benutten door een fraai afstandschot van Lieke van Thiel, terwijl Constatie VR1 bijna elke mogelijkheid aangreep om de Gasselse keepster te passeren. Dit bracht een volgens vele geflatteerde 3-7 eindstand op het bord. Volgende week de laatste wedstrijd voor de zo benodigde winterstop. Dan is de rode lantaarn drager de tegenstander wat toch wel een goed resultaat op zal moeten leveren.

Gassel JO17-1 blijft maar winnen, grote uitzges JO14-1 en JO10-1

Voor de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was het afgelopen zaterdag een rustig dagje want de Gasselse jeugdteams speelden allemaal een uitwedstrijd. Gassel JO17-1 ging in Boekel op bezoek bij Boekel Sport JO17-2. De Gasselse formatie begon erg goed en dit leidde binnen vijf minuten tot een 0-1 voorsprong. Het was Nick Beekmans die de bal binnen schoot na een voorzet van Jelle van Deventer. Daarna kregen de bezoekers twee grote kansen op de 0-2, maar die werden helaas niet benut. Verder was het redelijk gelijkopgaande strijd, met de beste kansen voor de bezoekers. De verdediging van Gassel JO17-1 gaf weinig weg, maar toch werd het snel na de rust 1-1. Kort daarop kwam de Gasselse formatie opnieuw op voorsprong. Thijmen Hermanussen schoot een afgeslagen bal na een corner van zo'n 20 meter afstand in de kruising. Vervolgens had Boekel Sport JO17-2 het betere veldspel, maar kregen de Gasselnaren vele kansen om te scoren. Diverse pogingen gingen echter tegen de paal of werden gered door de Boekelse keeper. De bevrijdende 1-3 kwam tot stand via een toegekende penalty nadat Thijmen Hermanussen binnen het strafschopgebied was neergehaald. Gijs Thijssen benutte de strafschop. Door deze zege blijft Gassel JO17-1 koploper met nog altijd het maximale aantal punten. Gassel JO14-1 moest in Son en Breugel aantreden tegen SBC JO14-3. De grote reisafstand werd niet voor niets afgelegd want de Gasselse formatie boekte een dikverdiende 3-10 overwinning. Al bij de rust stonden de bezoekers op een 0-6 voorsprong. De Gasselse doelpunten weden gescoord door Jazz Goossens, Eus Arts en Sem Bernards. Gassel JO13-1 leed voor de tweede week op rij tegen zuur puntverlies aan. Dankzij twee doelpunten van Abel Loeffen gingen de Gasselnaren in de uitwedstrijd tegen Achilles Reek JO13-1 met een 1-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft maakte de thuisploeg er 2-2 van waarna Abel Loeffen met zijn derde treffer van de ochtend voor een nieuwe Gasselse voorsprong zorgde. Ook dit keer scoorde de Rekse formatie de gelijkmaker. Het duel leek vervolgens in 3-3 te gaan eindigen, maar ook in dit duel moest Gassel JO13-1 vlak voor het laatste fluitsignaal nog een tegentreffer incasseren en dus helaas uiteindelijk een 4-3 nederlaag. Gassel JO10-1 trad in een fris Berghem aan tegen Berghem Sport JO10-6. De Gasselnaren combineerden er lekker op los en alle spelers kregen kansen. Na de snelle openingstreffer van Noor Boeijen nam Raf van Hoorn zowel de 0-2 als de 0-3 voor zijn rekening. De thuisploeg deed daarna wat terug, maar nog voor het rustsignaal stond er een 1-5 voorsprong op het scorebord dankzij goals van Stijn Peters en Noor Boeijen. Binnen tien minuten in de tweede helft wist Raf van Hoorn met twee nieuwe treffers de wedstrijd definitief in Gassels voordeel te beslissen. In de resterende speeltijd scoorde Berghem Sport JO10-6 nog tweemaal en pakte ook Devin Rots nog een doelpunt mee waardoor de Gasselse formatie met een mooie 3-8 zege in de tas weer terug naar Gassel kon. Gassel JO8-1 had ondanks het harde werken in Ottersum geen schijn van kans tegen V.V. Achates JO8-1. Op de uiteindelijk 6-0 nederlaag viel dan ook niets af te dingen.