Februari 2003

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand februari 2003. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Oefenduel Gassel 1 eindigt in doelpuntloos gelijkspel
  |  vrijdag 28 februari 2003  |

De donderdag 27 februari jl. gespeelde oefenwedstrijd tussen Gassel 1 en SC st Hubert 1 is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Op een prima bespeelbaar veld hadden de Gasselnaren in de eerste helft de beste kansen, maar tot een treffer kwam het niet. Na de rust waren de gasten een paar maal dichtbij een treffer, maar ook zij wisten niet tot scoren te komen.

Gassel 1 wint oefenduel van Hapse Boys
  |  zondag 23 februari 2003  |

Gassel 1 heeft in een matige oefenwedstrijd gewonnen van het in de vijfde klasse F uitkomende Hapse Boys. Op het slecht bespeelbare hoofdveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het 4-2 voor de Gasselse formatie. De Gasselnaren kenden een uitstekende start want al binnen vijf minuten stond er een 2-0 voorsprong op het bord. Beide keren was het Tim van Overbeek die een goedlopende Gasselse aanval doeltreffend wist af te ronden. Na dit openingsoffensief minderde het Vlaggeschip van de VV Gassel wat vaart, waardoor de Hapsianen de achterstand konden verkleinen tot 2-1. Met de rust was de marge echter toch weer twee doelpunten. Een niet al te moeilijk schot van Bart Loeffen verraste de keeper dusdanig dat de bal zo maar in het doel stuiterde. (3-1) Na de rust was van goed voetbal nauwelijks nog sprake. De gasten uit Haps kwamen dankzij een benutte strafschp nog wel terug tot 3-2, maar met een prachtige treffer was het uiteindelijk A-junior Joris van Raaij die de Gasselse oefenzege veilig stelde. Na een dieptepass van Johan Jaspers nam hij de bal ineens op zijn slof waarna deze buiten het bereik van de doelman tegen de touwen plofte. (4-2) Naast Joris van Raaij kon ook A-junior Frank ten Haaf terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Als rechtsback wist hij gedurende de gehele wedstrijd zijn veel ervarener tegenstander volledig aan banden te leggen.

Inhaalwedstrijden Gassel 2 en Gassel 4 afgelast
  |  vrijdag 21 februari 2003  |

Net als voor de Gasselse jeugdspelers is er ook voor de spelers van Gassel 2 en Gassel 4 dit weekend geen competitievoetbal. De KNVB in het district Zuid II heeft vandaag reeds de voor zondag 23 februari 2003 op het programma staande (inhaal)wedstrijden van de lagere seniorenelftallen en dameselftallen (op Teletekstpagina 603 is dit de zogeheten categorie III) afgelast. Gassel 3 en Gassel dames 1 waren dit inhaalweekend sowieso al vrij. De oefenwedstrijd van Gassel 1, om 13:00 uur thuis tegen Hapse Boys 1, gaat in elk geval wel altijd door.

Wedstrijden junioren en pupillen door KNVB afgelast

De Gasselse junioren en pupillen hoeven zaterdag 22 februari 2003 niet in actie te komen. De KNVB in het district Zuid II heeft alle voor die dag op het programma staande competitiewedstrijden afgelast. Hoewel de temperatuur overdag inmiddels ruim boven de nul graden uitkomt, zijn de velden vanwege de vorst van de afgelopen weken nog dusdanig hard dat de KNVB tot deze afgelasting heeft besloten. Ook volgende week, zaterdag 01 maart 2003, zijn er geen competitiewedstrijden. Vanwege de carnaval ligt de competitie dan een weekend stil.

Vorst zorgt voor algehele afgelasting amateurvoetbal
  |  vrijdag 14 februari 2003  |

Vanwege de aanhoudende vorst heeft de KNVB alle wedstrijden in het amateurvoetbal die voor het weekend van 15 en 16 februari 2003 op het programma staan afgelast. De spelers van de selectie worden zondag a.s. wel op het Gasselse sportpark verwacht voor een training. De aanvang hiervan is 12:00 uur.

Overwinningen voor Gassel A1 en Gassel C1, punt voor de F2
  |  zaterdag 08 februari 2003  |

Gassel A1 heeft zich goed hersteld van de 3-1 uitnederlaag op de eerste speeldag van de voorjaarscompetitie 2003. Door in Lith-Oijen met 1-2 te winnen van Norbert A1 is de ploeg weer op weg naar de bovenste regionen van de ranglijst. Nadat Tim Jaspers de Gasselse formatie op voorsprong had gezet, was het Nicky Hendriks die de marge verdubbelde. De Norbertsianen wisten in het vervolg van de wedstrijd nog wel tegen te scoren, maar verder dan dit lieten de Gasselnaren het niet komen zodat met de drie punten op zak aan de lange terugreis naar Gassel kon worden begonnen. Ook Gassel C1 boekte vandaag een zege. In het Limburgse Bergen werd Montagnards C2 op eigen veld met 2-4 verslagen. De Gasselnaren kenden een prima eerste helft en stonden dankzij doelpunten van Twan Broersma en Kees Willemsen bij de rust op een comfortabele en ook verdiende 0-2 voorsprong. Direct na de hervatting was het opnieuw Twan Broersma die doel trof. Daarna wist de thuisploeg nog wel terug te komen tot 2-3, maar niet veel later was het Twan Broersma die met zijn derde treffer van de middag de Gasselse zege definitief veilig stelde. Gassel D1 was wat minder succesvol. De uitwedstrijd tegen SC st Hubert D1 ging met 4-0 verloren. De nederlaag was wel wat geflatteerd, want de goed spelende Gasselnaren waren gedurende de gehele wedstrijd veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. Een paar messcherpe counters van de Sint-Hubertsianen deden de Gasselse formatie echter de das om. Ook Gassel E1 en Gassel F1 slaagden er niet in om de drie punten mee naar Gassel te nemen. De E-junioren verloren in Sint-Agatha met 3-2 van VCA E1 en de F1 ging in Sint-Antonius met 5-0 onderuit tegen DSV F2. Voor Gassel E1 had er vandaag duidelijk meer in gezeten, want men was zeker gelijkwaardig aan de thuisploeg. Er werd echter bijzonder slecht aan de wedstrijd begonnen waardoor men al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Gassel F2 wist op de eerste speeldag van de voorjaarscompetitie 2003 voor de pupillen wel een positief resultaat te behalen. In Oploo werd in een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel met 4-4 gelijkgespeeld tegen Excellent F4.
(van deze wedstrijd is ook een verslag)

Oefenduel Gassel 1 tegen Hapse Boys gaat niet door
  |  zondag 02 februari 2003  |

De voor zondag 09 februari 2003 op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen Hapse Boys gaat niet door. Hoewel er voor de ploeg uit Haps op deze inhaalzondag aanvankelijk ook geen competitiewedstrijd op het programma stond, heeft de KNVB voor hen alsnog een eerder afgelaste wedstrijd ingelast. Wedstrijdsecretaris Jos van der Heijden is inmiddels al druk op zoek naar een nieuwe tegenstander. Doordat echter veel clubs in de regio op de 9e februari moeten inhalen, zijn de keuzemogelijkheden behoorlijk beperkt. De kans bestaat dan ook dat het eerste elftal komende zondag geen oefenduel zal kunnen spelen.