NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Februari 2009


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand februari 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Slechte start van voorjaarscompetitie, alleen zege Gassel C1
  |  zaterdag 28 februari 2009  |

Na weken van algehele afgelastingen konden de jeugdteams van de VV Gassel deze zaterdag eindelijk beginnen aan de voorjaarscompetitie 2009. Een succesvolle start werd het helaas niet. Vijf van de zes teams die vandaag in actie kwamen, moesten de drie punten aan de tegenstander laten. Alleen Gassel C1 wist op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een overwinning te boeken. Tegenstander UDI '19/Beter Bed C5 werd na een zware wedstrijd uiteindelijk met 2-1 verslagen. Het waren de bezoekers uit Uden die als eerste wisten te scoren. De Gasselnaren kwamen daarna ijzersterk terug en via Demi Verheugen werd de stand weer in evenwicht gebracht. Zij reageerde attent door een door de keeper los gelaten bal in de rebound alsnog tegen de touwen te schieten. Na de gelijkmaker bleef de Gasselse formatie het gevaarlijkst. Diverse keren werd het Udense doel na een goede aanval onder vuur genomen. Een tweede Gassels doelpunt bleef echter uit. Tot twee minuten voor tijd. Via een vrije trap in de Gasselse verdediging kreeg Demi Verheugen de bal op de middenlijn in haar bezit. Na een mooie solo waarbij ze twee Udense verdedigers passeerde, scoorde ze de tweede Gasselse en daarmee winnende treffer. Al met al was het voor Gassel C1 een zwaarbevochten, maar gezien het spelbeeld wel verdiende zege. Gassel D1 speelde in de thuiswedstrijd tegen VCO D1 duidelijk onder haar kunnen en moest dit uiteindelijk bekopen met een 0-2 nederlaag. In de eerste helft had Remco van der Heijden de kans om de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong te zetten, maar het lukte hem helaas niet om een toegekende strafschop te benutten. Omdat ook de gasten uit 't Oventje aanvankelijk niet tot scoren wisten te komen, stond het bij de rust nog altijd 0-0. In de tweede helft scoorde VCO D1 de openingstreffer en moest Gassel D1 op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg wist echter maar weinig kansen te creëren. Toen de bezoekers wat later in de tweede helft de voorsprong hadden weten te verdubbelen, was het duel beslist. Gassel E1 speelde in het thuisduel tegen De Zwaluw E1 niet goed genoeg om de drie punten in Gassel te houden. Via Djimon Reinen was de ploeg weliswaar op een 1-0 voorsprong gekomen, maar nog voor het einde van de eerste helft stond het dankzij twee doelpunten van de formatie uit Oeffelt 1-2. In de tweede helft maakte Lars Wouters er nog wel 2-2 van, maar daarna sloeg De Zwaluw E1 keihard toe. Uiteindelijk verloor Gassel E1 met 2-6.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel E2 bleek deze zaterdag nog een maatje te klein voor SC st Hubert E2. Ondanks dat er goed tegenstand werd geboden, moest uiteindelijk toch een 3-8 nederlaag worden geïncasseerd tegen de uit de kluiten gewassen tegenstander. Bij een 0-4 tussenstand scoorde Anouk van Thiel tegen. Na een 1-5 ruststand maakten de bezoekers er in de tweede helft 1-6 van. Dankzij treffers van Cas van Houtum en nogmaals Anouk van Thiel werd de achterstand vervolgens verkleind tot 3-6, maar daarna wist SC st Hubert E2 nog tweemaal tot scoren te komen. Ook voor de beide F-zeventallen verliep de start van de voorjaarscompetitie niet zoals vooraf werd gehoopt. Zo verloor Gassel F1 op eigen veld de streekderby tegen HBV F1 uit Beers met 3-5. Van de drie Gasselse treffers werden er twee gescoord door Dirk van Spijk. Daan Arts was eenmaal succesvol. Voor Gassel F2 viel er tegen Vitesse '08 F5 weinig eer te behalen. De formatie uit Gennep bleek duidelijk de sterkste en won uiteindelijk ook met 0-7. De spelers van Gassel B1 kwamen vandaag niet in actie omdat hun thuisduel tegen DSV B3 uit Sint-Anthonis werd uitgesteld.


Duel Gassel B1 - DSV B3 van komende zaterdag uitgesteld
  |  vrijdag 27 februari 2009  |

Voor de spelers van Gassel B1 laat de start van de voorjaarscompetitie 2009 nog even op zich wachten. De voor zaterdag 28 februari 2008 op de agenda staande thuiswedstrijd van de Gasselse B-junioren tegen DSV B3 uit Sint-Anthonis is namelijk uitgesteld. Een nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend. De andere jeugdteams van de VV Gassel beginnen komende zaterdag wel aan de voorjaarscompetitie 2009.


Aftrap thuiswedstrijd Gassel dames 1 gewoon om 11:00 uur
  |  vrijdag 27 februari 2009  |

De aanvangstijd van de voor komende zondag op het programma staande thuiswedstrijd van Gassel dames 1 tegen Wittenhorst dames 2 is gewijzigd. In plaats van om 10:30 uur zoals eerder door de KNVB bekend was gemaakt, zal nu gewoon net als anders om 11:00 uur worden afgetrapt.


Op donderdag 05 maart 2009 weer ouderwetse snerttraining
  |  donderdag 26 februari 2009  |

Uiteraard geen winterperiode zonder een snerttraining van de VV Gassel. Noteer donderdag 05 maart 2009 daarom maar in de agenda. Op veler verzoek organiseert VV Gassel dan namelijk weer een ouderwetse snerttraining. De snerttraining wordt ook dit keer weer mede mogelijk gemaakt door Mentale Thé and "his famous soeppan". Dit betekent dus eerst lekker trainen en daarna in de kantine genieten van een (gratis) kop heerlijke, zelfgemaakte, echte Gasselse snert! Het aanvangstijdstip van de snerttraining wijkt niet af van dat van een normale training. Voor het dameselftal start de training dus om 19:45 uur, voor de selectie en voor de overige senioren en andere liefhebbers om 20:00 uur.


Duel veteranen afgelast door spelerstekort bij tegenstander
  |  zaterdag 21 februari 2009  |

De Gasselse veteranen kunnen de voetbalschoenen vandaag in de tas laten zitten. De voor deze zaterdag op het programma staande thuiswedstrijd tegen InterHa gaat namelijk niet door. Reden voor de afgelasting is een tekort aan spelers bij tegenstander InterHa.


Gassel 1 verliest ook oefenduel tegen zesdeklasser Menos 1
  |  woensdag 15 februari 2009  |

De oefencampagne van Gassel 1 ter voorbereiding op de hervatting van de competitie 2008-2009 is niet echt een succes geworden. Nadat de Gasselnaren eerder al een flinke oefennederlaag moetsen incasseren tegen vierdeklasser DAW 1 uit Schaijk, werd afgelopen dinsdagavond ook verloren van zesdeklasser Menos 1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het 1-2 in het voordeel van de formatie uit Landhorst. Gassel 1 begon vrij matig aan het oefenduel en dit resulteerde binnen twintig minuten in een 0-2 achterstand. In de tweede helft speelden de Gasselnaren weliswaar wat beter en meer vanuit de organisatie, maar nog steeds werden te veel persoonlijke duels verloren. Uit een corner scoorde Bas van Raaij nog wel de aansluitingstreffer, maar ondanks een aantal goede kansen bleef de Gasselse gelijkmaker uit. Wanneer op zondag 01 maart 2009 de competitie wordt hervat met de thuiswedstrijd tegen Toxandria 1 uit Rijkevoort dan zullen de Gasselnaren uit een ander vaatje moeten tappen wel men tenminste een goed resultaat behalen.


Oefenduel Gassel 1 - Menos 1 verplaatst naar dinsdag a.s.
  |  zondag 15 februari 2009  |

De voor deze zondag op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen Menos 1 is niet doorgegaan. Vanwege de nachtvorst en de daaropvolgende neerslag waren de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel vandaag onbespeelbaar. Het betreffende oefenduel is nu voor dinsdag 17 februari 2009 op de agenda gezet. Ook in dit geval betreft het voor de Gasselnaren een thuiswedstrijd. De aftrap is om 20:00 uur.


Opnieuw algehele afgelasting van de KNVB in district Zuid II
  |  vrijdag 13 februari 2009  |

Het wordt ééntonig, maar opnieuw is de start van de voorjaarscompetitie 2009 bij de junioren en pupillen uitgesteld. Reden is ook dit keer een algehele afgelasting van de KNVB in het district Zuid II. Voor zaterdag 14 februari 2009 zijn alle competitiewedstrijden in de categorie A en B afgelast. Deze vrijdag heeft diezelfde KNVB ook alvast alle competitieduels voor zondag 15 februari 2009 in categorie B van het programma geschrapt. Wat de Gasselse teams betreft heeft deze afgelasting alleen gevolgen voor Gassel 4 omdat zij op eigen veld moesten inhalen tegen Constantia 5 uit Wanroij. Gassel 2, Gassel 3 en Gassel dames 1 hadden komende zondag sowieso geen competitieverplichtingen. Voor Gassel 1 staat zondag a.s. een oefenduel tegen Menos 1 uit Landhorst op de agenda. Vooralsnog gaat dit duel gewoon door. Mocht de betreffende uiteindelijk alsnog worden afgelast, dan zal er om 12:00 uur getraind worden.


Stem voor Gassel in de strijd om de hoofdprijs van € 50.000
  |  donderdag 12 februari 2009  |

Zoals wellicht wel bekend maakt het dorp Gassel in de Dorpenderby van de Provincie Noord-Brabant kans op een hoofdprijs van € 50.000. Dit geldbedrag zal ten goede komen aan het hele dorp, dus help mee om deze prijs binnen te halen! Inmiddels kan via http://www.brabant.nl/dorpenderby worden gestemd op Gassel. Per emailadres kan één stem worden uitgebracht. Dus help Gassel aan zoveel mogelijk stemmen en geef dit nieuws ook door aan familie, vrienden en bekenden! Let op; nadat u via uw naam en emailadres uw stem hebt gegeven, krijgt u meteen een mailtje in uw mailbox waarin een link staat om uw stem te bevestigen. Pas na deze bevestiging (via het klikken op de link) is uw stem geldig en telt deze mee.


Komende zondag toch geen inhaalverplichtingen Gassel 2
  |  woensdag 11 februari 2009  |

Twee dagen nadat de KNVB in het district Zuid II bekend had gemaakt dat Gassel 2 komende zondag moest inhalen tegen Hapse Boys 3, heeft diezelfde KNVB de betreffende inhaalwedstrijd weer van het programma geschrapt. Dit betekent dat de voor zondag 15 februari 2009 op de agenda staande oefenwedstrijd tegen Menos 2 uit Landhorst toch gewoon doorgang zal kunnen vinden. Inmiddels is er ook nog een kleine wedstrijdwijziging met betrekking tot het duel HVCH D5 - Gassel D1 van komende zaterdag doorgevoerd. De aftrap in Heesch is nu om 12:00 uur terwijl dit aanvankelijk 12:30 uur zou zijn.


Komende zondag inhaalverplichtingen Gassel 2 en Gassel 4
  |  dinsdag 10 februari 2009  |

De spelers van Gassel 2 mogen komende zondag aan de bak voor de inhaaluitwedstrijd tegen Hapse Boys 3. Nadat het betreffende duel al diverse keren werd afgelast, heeft de KNVB in het district Zuid II ditmaal zondag 15 februari 2009 als speeldatum bepaald. Door de competitieverplichtingen van de Gasselse formatie komt de eveneens voor zondag a.s. op het programma staande oefenwedstrijd tegen Menos 2 normaal gesproken te vervallen. De aftrap van het inhaalduel tegen Hapse Boys is om 10:30 uur in Haps. Ook voor Gassel 4 staat zondag 15 februari 2009 een inhaalwedstrijd op de agenda. De Gasselnaren spelen om 12:00 uur op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Constantia 5 uit Wanroij.


Stevige uitnederlaag Gassel 1 in oefenduel tegen DAW 1
  |  zondag 08 februari 2009  |

Gassel 1 heeft in de eerste wedstrijd van het jaar 2009 een fikse nederlaag moeten incasseren. In Schaijk ging het oefenduel met vierdeklasser DAW 1 met 8-2 verloren. Op een half bevroren en daardoor slecht bespeelbaar veld kwamen de Gasselnaren in de eerste helft nog wel op een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Nicky Hendriks. Echter nog voor de rust had de thuisploeg de 0-1 tussenstand omgedraaid in een 3-1 voorsprong. In de tweede helft liep de achterstand alsmaar verder op, waarna Nicky Hendriks met zijn tweede doelpunt van de dag de score een nog wat draaglijker aanzicht wist te geven.


Thuisduel veteranenelftal van komende zaterdag uitgesteld
  |  zondag 08 februari 2009  |

De voor zaterdag 14 februari 2009 op het programma staande thuiswedstrijd van het veteranenelftal van de VV Gassel tegen de veteranen van UDI '19/Beter Bed gaat niet door. Reden voor het uitstel is de receptie van ploeggenoot Prins Wim d'n urste. Of het betreffende duel later dit seizoen alsnog wordt gespeeld is op dit moment nog niet bekend.


Inhaalwedstrijd Hapse Boys 3 - Gassel 2 door KNVB afgelast
  |  zaterdag 07 februari 2009  |

De voor zondag 08 februari 2009 op het programma staande inhaaluitwedstrijd van Gassel 2 tegen Hapse Boys 3 gaat niet door. Vanwege de aanhoudend slechte weersomstandigheden en de daarmee verband houdende bespeelbaarheid van de velden, heeft de KNVB in het district Zuid II alle competitieduels van komende zondag afgelast. Of de voor zondag 08 februari 2009 gepland staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen DAW 1 wel gespeeld kan worden, is nog afwachten. Tot op heden gaat het betreffende duel gewoon door. De aftrap is om 12:00 uur op sportpark D'n Heuvel te Schaijk.


Ook thuiswedstrijd veteranenelftal VV Gassel afgelast
  |  zaterdag 07 februari 2009  |

Nadat gisteren al de wedstrijden voor de jeugd werden afgelast, is deze zaterdagmorgen ook het thuisduel van de Gasselse veteranen tegen SC st Hubert veteranen van het programma geschrapt. Reden voor de afgelasting is uiteraard de slechte gesteldheid van de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Start voorjaarscompetitie 2009 jeugd opnieuw uitgesteld
  |  vrijdag 06 februari 2009  |

Opnieuw is de start van de voorjaarscompetitie 2009 voor de junioren en pupillen met minimaal een week uitgesteld. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk ook weer voor zaterdag 07 februari 2009 een algehele afgelasting doorgevoerd. Wanneer de afgelaste wedstrijdronde moet worden ingehaald, is op dit moment nog niet bekend. Vooralsnog gaat de voor komende zaterdag op het programma staande thuiswedstrijd van de Gasselse veteranen tegen SC st Hubert veteranen gewoon door.


Inhaalduels Gasselse teams op 28 februari en 01 maart 2009
  |  woensdag 04 februari 2009  |

In het weekend van zaterdag 28 februari en zondag 01 maart 2009 moeten alle Gasselse elftallen aantreden voor een inhaalwedstrijd. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk op de betreffende zaterdag voor de jeugdteams het programma van wedstrijdronde 11 ingepland. Dit programma stond eerder gepland voor zaterdag 24 januari 2009, maar werd toen in zijn geheel door de KNVB afgelast. Voor de senioren en dames staat voor zondag 01 maart 2009 wedstrijdronde 14 op de agenda. De wedstrijden van de 14e speelronde hadden eigenlijk op zondag 21 december 2008 gespeeld moeten worden, maar de weersomstandigheden waren toen dusdanig slecht dat de KNVB besloot tot een algehele afgelasting.


Oefenduel Gassel 1 tegen DAW 1 in plaats van tegen NLC '03 1
  |  zondag 01 februari 2009  |

De voor zondag 08 februari 2009 op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen NLC '03 1 gaat niet door. De reden hiervan is dat de tegenstander uit Lith de betreffende zondag inhaalverplichtingen heeft voor de competitie. Door wedstrijdsecretaris Jos van der Heijden is inmiddels een nieuwe tegenstander gevonden zodat de Gasselse formatie komende zondag toch aan de bak kan. De Gasselnaren zullen nu in Schaijk gaan aantreden tegen DAW 1. De ploeg uit Schaijk komt dit seizoen uit in de 4e klasse H en bezet daarin momenteel de elfde plaats met tien punten uit dertien duels. De aanvangstijd van het oefenduel is 12:00 uur.


Twee wedstrijden Gasselse jeugd van zaterdag a.s. uitgesteld
  |  zondag 01 februari 2009  |

Inmiddels is bekend geworden dat van het wedstrijdprogramma voor de Gasselse jeugd van zaterdag 07 februari 2009 twee wedstrijden zijn uitgesteld. Het betreft de duels Gassel C1 - Astrantia C1 en Gassel D1 - DSV D2. Voor het thuisduel van Gassel C1 tegen de formatie uit Middelaar is al een nieuwe speeldatum bekend. Dit is donderdag 12 februari 2009. De aftrap staat gepland voor 19:00 uur. Wanneer de Gasselse D-pupillen moeten inhalen tegen DSV D2 is op dit moment nog niet bekend.Terug naar het archief