NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2009


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Geen ereplaatsen Gasselse teams bij straatvoetbaltoernooi
  |  zondag 28 juni 2009  |

Straatvoetbaltoernooi 2009 Deze zondag vond op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi van de VV Gassel plaats. Door de uitbreiding van de parkeerplaats was een derde veld mogelijk geworden en konden maar liefst dertig teams aan het toernooi meedoen. Ondanks het benauwde weer wisten tal van deelnemende teams een prima veldspel op het asfalt te leggen. Opvallend was echter wel dat geen van de Gasselse teams de halve finale wist te halen. Zowel in het herentoernooi als bij de dames was de kwartfinale het eindstation. Zo verloor het team van VV Gassel in de kwartfinale via een strafschoppenserie van de latere finalist Velp United. Na de pouleduels, de achtste finales en de kwartfinales bleven de teams van Dat zijn wij ja, Goei Volluk, Overlangel 3 en Velp United als laatste vier over in het herentoernooi. In de halve finales wonnen Dat zijn wij ja en Velp United van respectievelijk Goei Volluk en Overlangel 3 waardoor zij de finale mochten spelen. In een spannende finale won Dat zijn wij ja uiteindelijk nipt met 2-1 van Velp United. Dankzij een gewonnen strafschoppenserie legde Goei Volluk beslag op de derde plaats. In het damestoernooi drongen Dames Langenboom, Dames Schaijk, Dames Wijchen en Vrouw Volluk door tot de halve finale. De finale ging vervolgens tussen de dames van Schaijk en die van Wijchen. Met een 5-2 zege verzekerden de Schaijkse dames zich van de eerste prijs en de daarbij behorende prestigeuze trofee. Door het beter nemen van strafschoppen eindigde Vrouw Volluk als derde in het damestoernooi. De aan Jeroen Nibbeling opgedragen sportiviteitsprijs ging naar het team van Overlangel 2. Na de prijsuitreiking bleef het dankzij de muzikale ondersteuning van DJ Ronnie nog een tijdlang zeer gezellig toeven op de thuishaven van VV Gassel.
(Klik hier voor een fotoserie.)


Team De Bruine Paters wint eerste editie Gasselse kennisquiz
  |  zondag 28 juni 2009  |

Winnaars Gasselse kennisquiz editie 2009 De eerste editie van de Gasselse kennisquiz is gewonnen door het team van De Bruine Paters (zie foto hiernaast). In een nagenoege uitverkochte kantine van VV Gassel bleken zij afgelopen zaterdagavond "Gassels Slimste 2009". Omstreeks acht uur begonnen twintig teams aan de quiz. Via diverse vragenrondes met daarin onder meer vragen over de VV Gassel, Gassel, politiek, geschiedenis werden de deelnemers getest op hun kennis. Ook waren er een aantal fotovragen en liet DJ Ronnie diverse geluidsfragmenten horen die moesten worden geraden. Naarmate de avond vorderde ging het er steeds fanatieker aan toe en steeg de temperatuur in "de quizarena" tot tropische waarden. Een onderdeel van de quiz was ook het raden van een mystery-guest. Via het stellen van vragen waarop de mystery-guest alleen met ja of nee mocht antwoorden, werd het uiteindelijk duidelijk dat Silvo Lemmers schuil ging achter het masker. Na vijf vragenrondes bleven er vijf teams over, te weten De Bruine Paters, Lima Bravo, TV Edos, De gezellige meiden en Buurtschap Achter de wal, die gingen strijden om de eerste prijs. Winnaar werd dus uiteindelijk het team van De Bruine Paters. Het zilver ging naar het team van De gezellige meiden en Buurtschap Achter de wal pakte de derde plek. Na afloop van de quiz werd er door de aanwezige deelnemers nog even gezellig nagebabbeld onder muzikale begeleiding van DJ Ronnie. Al met al kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie van de Gasselse kennisquiz. Deze zal dan ook zeker een vervolg gaan krijgen.
(Klik hier voor een fotoserie.)


Gassel 1 op Gouden Klokspelen toernooi tegen SC st Hubert 1
  |  zaterdag 27 juni 2009  |

Inmiddels is de loting bekend geworden van de 38e Gouden Klokspelen in Sint-Hubert waaraan dit jaar ook Gassel 1 zal deelnemen. De Gasselnaren moeten het gaan opnemen tegen de organisator van dit sterkbezette toernooi SC st Hubert 1. Het betreffende duel staat op het programma voor zondag 16 augustus 2009 aanvang 14:30 uur. Bij winst speelt de Gasselse formatie op dinsdagavond 18 augustus 2009 in de halve finale tegen de winnaar van het treffen tussen De Zwaluw 1 uit Oeffelt en DSV 1 uit Sint-Anthonis. In het geval de Gasselnaren verliezen van de formatie uit Sint-Hubert dan wacht voor Gassel 1 op woensdag 19 augustus 2009 de verliezersronde. Tegenstander zal dan zijn de verliezer van de wedstrijd De Zwaluw 1 - DSV 1.


Belangrijke informatie over 1e editie Gasselse kennisquiz
  |  maandag 22 juni 2009  |

Op zaterdag 27 juni 2009 vindt de eerste editie van de Gasselse kennisquiz plaats in de kantine van de voetbalvereniging VV Gassel. De deelnemende teams worden verwacht om 19.30 uur, waarna de quiz om 20.00 uur van start zal gaan. Aan het eind van de avond wordt duidelijk, welk team zich "Gassels Slimste 2009" mag noemen. Naast leuke prijzen, veroveren de winnaars met een kampioenenfoto een plekje aan de "Wall of Fame". Aan de hand van vijf vragenrondes blijven er uiteindelijk vijf finalisten over. Middels een afvalrace komen we uit bij de uiteindelijke winnaar. Het betreffen hier algemene vragen, vragen over Gassel, het raden van geluidsfragmenten en afbeeldingen en er zal een heuse mystery guest ten tonele verschijnen. Uiteraard zal dit alles zich afspelen onder het genot van een hapje en een drankje en is de vrolijke noot DJ Ronny ook weer van de partij. Verder zal er deze avond ook een live-optreden plaatsvinden van de rasartiest Rieske. De kantine is uiteraard ook toegankelijk voor supporters en overige geïnteresseerden. Willen teams zich nog opgeven, dan moeten zij mailen naar kennisquizgassel@gmail.com. De contactpersonen van de verschillende teams hebben afgelopen weekend een mail gehad, waarop ze deze week hun definitieve team door kunnen geven, zodat ze nog mensen kunnen toevoegen of vervangen. Iedereen krijgt namelijk gereserveerde plaatsen. U bent dus allen van hartelijk welkom op zaterdag 27 juni 2009, tijdens de eerste editie van de Gasselse kennisquiz.


Gassel 1 door KNVB ingedeeld in zeer regionale 5e klasse G
  |  vrijdag 19 juni 2009  |

Door de KNVB in het district Zuid II zijn deze vrijdag de indelingen voor de standaardteams voor het seizoen 2009-2010 bekend gemaakt. Net als de afgelopen seizoenen is Gassel 1 ingedeeld in de 5e klasse G. Nog meer dan vorig seizoen kan deze klasse een echte regionale klasse genoemd worden, vol met streekderby's. Oude bekenden voor de Gasselnaren zijn DSV 1 uit Sint-Anthonis, Heijen 1, Toxandria 1 uit Rijkevoort, VCA 1 uit Sint-Agatha en Vianen Vooruit 1. Nieuw in de klasse zijn de uit de 6e klasse gepromoveerden SC st Hubert 1, SIOL 1 uit Katwijk en VIOS '38 uit Beugen. Als degradant uit de 4e klasse is ook Constantia 1 uit Wanroij komend seizoen in de 5e klasse G aanwezig. Het lijstje met tegenstanders wordt gecompleteerd door Venhorst 1. Dit is direct ook de meest verrassende tegenstander want gerekend was op het Langenboomse SES 1. Voor de Gasselnaren staan er komend seizoen geen gemeentelijke derby's op de agenda want collega vijfdeklasser GVV '57 uit Grave is wederom terecht gekomen in de 5e klasse H. Al met al is het voor de Gasselse formatie een zeer interessante klasse-indeling en ook de supporters hebben weer een aantal mooi derbytripjes voor de boeg.
(Klik hier voor de volledige klasse-indeling).


Wisselend succes teams VV Gassel tijdens toernooi in Velp
  |  maandag 15 juni 2009  |

Een team van de VV Gassel, bestaande uit Eric van Boekel, Rob ten Haaf, William de Kleijn, Bart Loeffen, Joris van Raaij en Ramon van der Venne, heeft afgelopen meegedaan aan het door SCV '58 uit Velp georganiseerde vijf tegen vijf-toernooi. De Gasselse formatie wist dankzij drie gewonnen poulewedstrijden als winnaar van poule C door te stoten naar de winnaarspoules. Ook daar moesten drie wedstrijden afgewerkt worden. Hiervan werd er één gewonnen, één nipt verloren tegen de latere finalisten en één op vrij ongelukkige wijze gelijk gespeeld. Door dit resultaat gingen de Gasselnaren niet door naar de laatste acht. Ook Gassel dames 1 was met twee teams vertegenwoordigd. Een van de twee damesteams wist beslag te leggen op een keurige derde plaats. Het andere team moest genoegen nemen met een zevende stek.


Finale Dorpenderby ook te zien op groot scherm in kantine
  |  donderdag 11 juni 2009  |

Zoals u hieronder al kon lezen vindt komende zaterdag de finale van de Dorpenderby plaats tijdens een rechtstreekse TV-uitzending van TV-Brabant. Voor degene die thuis geen TV-Brabant kunnen ontvangen en andere belangstellenden bestaat de mogelijkheid om de uitzending te volgen op het grote scherm in de kantine van VV Gassel. De uitzending begint om 19:00 uur. Uiteraard kan er in het geval Gassel bij de laatste drie zit, ook vanuit de kantine massaal via de sms op Gassel worden gestemd.


Help het dorp Gassel aan € 50.000 tijdens finale Dorpenderby
  |  zondag 07 juni 2009  |

Zoals bekend is Gassel één van de tien dorpen die kans maakt op de hoofdprijs van € 50.000 in de Dorpenderby van de Provincie Noord-Brabant. Op zaterdag 13 juni 2009 vindt de finale van deze Dorpenderby plaats tijdens een live-uizending van TV Brabant. Tijdens deze TV-uitzending kunnen de kijkers door te bellen en te sms-sen mede bepalen welk dorp er met die fraaie hoofdprijs van door gaat. Om 19:00 uur wordt bekend gemaakt welke drie dorpen met hun project als laatste drie overblijven. Zit Gassel bij deze laatste drie dan is het zaak om massaal te gaan bellen en sms-sen. Tijdens het reclameblok vanaf vijf voor half acht kunt u bellen of sms-sen tegen normale telefoon- en sms-tarieven. U kunt zo vaak bellen als u wilt, sms-sen kan maximaal dertig keer via het hetzelfde 06-nummer. Stem dus op zaterdag 13 juni 2009 om 19:00 uur allemaal af op TV Brabant. Deze zender is in Gassel zowel via de kabel als via de meeste digitale zenderpakketten te ontvangen. En wanneer Gassel bij de laatste drie zit ...... bel of sms dan massaal naar het nummer wat in de uitzending bekend wordt gemaakt en help zo Gassel aan de hoofdprijs!! Alle bel- of sms-hulp is welkom, dus vraag ook familieleden, vrienden en bekenden massaal op Gassel te stemmen.


Jeugdtalentendag en seizoenafsluiting jeugd prima verlopen
  |  zondag 07 juni 2009  |

Op zaterdag 6 juni 2009 is er op sportpark "de Oude Kamp" de jaarlijkse jeugdtalentendag gehouden, dit keer als onderdeel van de afsluiting van het seizoen 2008-2009. Deze jeugdtalentendag werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Woninginrichting Jos van den Broek en Peter en Ans Schaap Spelverhuur & evenementenverzorging. Meteen aan het begin van de middag, toen iedereen nog fit was, werd begonnen met de zes recordpogingen waarop elk jaar een aanval gedaan wordt: 400 meter loop, 60 meter sprint, ingooien, behendigheidsrace, op doel schieten en hooghouden. Van die records zijn er in de verschillende leeftijdscategorieën heel wat gebroken. Meer duidelijkheid daarover bij de opening van het nieuwe seizoen, op zaterdag 29 augustus 2009, als we weer starten met het mix-toernooi. Na de pauze is het hoofdveld omgebouwd waarna de jeugd van VV Gassel onderling nog een zeskampje heeft gespeeld met spellen als: Op de stropdas, kruiwagenrace, auto trekken en spijkerbroek hangen. Hierbij heeft iedereen zich nog een keer lekker uit kunnen kuren. Voor de winnende groep was er nog een klein prijsje. Voordat er begonnen kon worden met de afsluitende barbecue moest er nog wat geregeld worden. De F- en de E-spelers nemen tijdens de competitie na afloop van iedere wedstrijd een penalty. Het afgelopen jaar hebben de leiders bijgehouden wiens penalty's er het meest in gingen om aan het einde van het seizoen een penaltykampioen te hebben. Nu bleken er drie spelers te zijn met het grootste aantal treffers achter hun naam. Daan Arts, Don van de Wiel en Pieter van Bommel hebben het afgelopen seizoen alle drie zestien keer doel getroffen. Nu moesten zij onderling uitmaken wie de penaltykampioen ging worden. Na een strafschoppenserie "Op de stropdas" kwam Pieter van Bommel als beste schutter uit de verf. Pieter, Proficiat. Al met al kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde jeugdmiddag met prachtig weer en een hoop plezier.


Vrijdag 12 juni 2009 jubileumfeest dameselftal VV Gassel
  |  zaterdag 06 juni 2009  |

Op vrijdag 12 juni 2009 viert het dameselftal van de VV Gassel haar 10-jarig jubileum. Het jubileumfeest vindt plaats in de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en begint om 20:00 uur. Oud-speelsters, trouwe supporters en verder iedereen die de Gasselse dames een hart toedraagt zijn uitgenodigd voor deze gezellige en swingende feestavond. Er geldt een speciale consumptieprijs en de entree is gratis. De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door DJ Koen.


Negende editie karttoernooi VV Gassel geslaagd evenement
  |  maandag 01 juni 2009  |

Op zondag 31 mei 2009 vond voor de negende maal in de historie het karttoernooi van de VV Gassel plaats. Omdat het Julianaplein op deze datum niet beschikbaar zou zijn, werd dit keer uitgeweken naar de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Ook op deze locatie werd het weer een geslaagd evenement. De rijders en rijdsters van de twintig deelnemende teams wisten ondanks dat het een nieuw parcours was, prima rondetijden neer te zetten. Het snelste team bleek uiteindelijk team Cuppen te zijn. Naast spectaculaire demonstraties in de pauze en na afloop van de races, had de organisatie ook een uitgebreid avondprogramma in elkaar gezet. Zo waren er optredens van dansgroep Keep on Moving en enkele andere gerenommeerde artiesten. Na de prijsuitreiking bleef het dan ook nog lang zeer gezellig in de feesttent.
(Klik hier voor wat foto's.)Terug naar het archief