NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2015


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2015. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.VolkerWesselsTelecom wint ook het Straatvoetbaltoernooi 2015
  |  zondag 28 juni 2015  |

Deze zondag organiseerde VV Gassel weer het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi. Op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwamen achttien heren- en vijf damesteams in actie. Voor het eerst sinds jaren bleef het dit keer wel droog en zonnig weer. Na de pouleduels hadden de volgende teams zich rechtstreeks weten te plaatsen voor de achtste finales van het herentoernooi; Goei Volluk (1e poule A), 't Stelt niks veur 1 (2e poule A), De gladde vogels (3e poule A), De Valk (4e poule A), De Zijspanbende (1e poule B), 't Lagerhuis Mill (2e poule B), Bianen 1 (3e poule B), Toon Cornelissen (4e poule B), VolkerWesselsTelecom (1e poule C), D'n Dino (2e poule C), Boeit Niet (3e poule C), Louter Pagne (1e poule D), t' Kumt nie zo nauw (2e poule D) en Karin United (3e poule D). Via strafschoppenseries gingen de twee overige tickets voor de achtste finales naar t' Stelt niks veur 2 en Bianen 2. In deze achtste finales won Goei Volluk met 6-0 van Bianen 2. Het team van VolkerWesselsTeleom versloeg met dezelfde cijfers De Valk. Het Gasselse team Toon Cornelissen moest met 0-3 haar meerdere erkennen in Louter Pagne. De Gasselse formaties De Zijspanbende en De gladde jongens plaatsten zich wel voor de laatste acht door overwinningen op respectievelijk 't Stelt niks veur 2 (2-1) en D'n Dino (2-0). Karin United en 't Stelt niks veur 1 bereikten eveneens de laatste acht ten kosten van respectievelijk 't Lagerhuis (2-3) en Boeit Niet (2-). In de kwartfinale strandden de twee overgebleven Gasselse teams. De Zijspanbende verloor met 1-2 van 't Stelt niks veur 1 en De gladde jongens kreeg met 1-3 klop van Louter Pagne. VolkerWesselsTelecom bereikte de laatste vier door in een doelpuntrijke match met 6-4 te winnen van Karin United. De spannendste kwartfinale was die tussen Goei Volluk en t' Kumt nie zo nauw. Na de reguliere speeltijd stond het namelijk 1-1 waarna Goei Volluk de noodzakelijke strafschoppenserie met 2-0 won. De halve finale duels Goei Volluk - 't Stelt niks veur 1 en VolkerWesselsTelecom - Louter Pagne eindigden vervolgens beide in een 2-1 zege voor het eerstgenoemde team. Hierdoor ging de finale dus tussen Goei Volluk en VolkerWesselsTelecom. Bijzonder was toch wel dat beide teams ook vorig jaar in de finale stonden. Net als in 2014 trok VolkerWesselsTelecom aan het langste eind. Na de 2-1 van vorig jaar werd het dit keer een 2-0 overwinning waardoor VolkerWesselsTelecom dus de geschiedenisboeken in gaat als de winnaar van het Vissers Straatvoetbaltoernooi 2015. Gassels succes was er wel in het damestoernooi. FC de rode tas, dat bestond uit speelsters van Gassel MC1 en Gassel VR1, legde beslag op een keurige tweede plaats. De zege bij de damesteams ging naar D'r in da telt. De derde prijs ging naar het team Captain Kim. Na de prijsuitreiking bleef het mede door de muzikale impulsen van DJ Thom Verheijen nog de nodige uurtjes erg gezellig in de tent. De nieuwe organisatie kan terugkijken op een goed verlopen evenement.


Komende zondag Vissers Straatvoetbaltoernooi van VV Gassel
  |  donderdag 25 juni 2015  |

Op zondag 28 juni 2015 vindt op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel weer het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi plaats. Zoals al uit de titel van dit nieuwsbericht valt af te lezen, heeft het toernooi sinds dit jaar een nieuwe hoofdsponsor, te weten Vissers Olie. Ook de organisatie is gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren en deze bestaat nu uit Teng Derks, Jeroen van der Heijden, Remco van der Heijden en Ryan Siroen. Aan het toernooi doen dit keer 18 heren- en 5 damesteams mee. Wat betreft de naamgeving van de teams zijn er ook dit keer weer diverse bijzondere namen bedacht. Zo zullen onder andere de teams De gladde vogels, D'n Dino, Karin United, Captain Kim en 't Kumt niet zo nauw hun opwachting maken. De eerste poulewedstrijden zijn om 10:30 uur. De finale van het herentoernooi staat gepland om 17:15 uur en de finale van het damestoernooi zal als alles volgens schema verloopt om 17:30 uur van start gaan. Na afloop van het toernooi is er uiteraard nog een feestavond waarbij DJ Thom Verheijen zal zorgen voor de muzikale ondersteuning. Kom dus komende zondag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het Vissers Straatvoetbaltoernooi 2015.


Mogelijke tegenstanders voor Gassel 1 in het seizoen 2015-2016
  |  zondag 14 juni 2015  |

Nu alle nacompetities en promotiewedstrijden zijn afgewerkt en de opheffing van de 6e klasse met ingang van het komend seizoen een feit is, is inmiddels duidelijk geworden welke tegenstanders Gassel 1 in het seizoen 2015-2016 kan treffen in de 5e klasse. De regionale tegenstanders die dit seizoen ook al in een 5e klasse uitkwamen zijn GVV '57 1 uit Grave, SC st Hubert 1, Sambeek 1, Toxandria 1 uit Rijkevoort, VIOS '38 1 uit Beugen en De Zwaluw 1 uit Oeffelt. Buiten de regio gelegen, maar in het verleden ook al wel eens tegenstander van de Gasselnaren, zijn bijvoorbeeld HRC '27 1 uit Afferden, Odiliapeel 1, Ravenstein 1 en Ulysses 1 uit Megen. Vanuit de 6e klasse "gepromoveerde" regionale tegenstanders zijn Holthees 1, Menos 1 uit Landhorst, SCV '58 1 uit Velp, SVS 1 uit Stevensbeek en De Willy's 1 uit Wilbertoord. Buiten de regio gelegen tegenstanders afkomstig uit de 6e klasse en voormalige tegenstanders zijn bijvoorbeeld Achilles Reek 1, Astrantia 1 uit Middelaar, Merselo 1, OKSV 1 uit Overlangel en SBV 1 uit Haren. Kortom ingrediënten genoeg aanwezig voor een interessante klasse-indeling van Gassel 1. Naar verwachting zal de definitieve indeling medio juli door de KNVB in het district Zuid II bekend worden gemaakt.


Knappe tweede plaats Gassel MC1 op 5-tegen-5-toernooi in Velp
  |  zondag 14 juni 2015  |

Het meidenteam van de VV Gassel heeft de prima vorm van de gewonnen bekerfinale nog steeds weten vast te houden. Afgelopen zaterdag wist een delegatie van Gassel MC1 namelijk een knappe tweede plaats te behalen op het altijd sterk bezette 5-tegen-5-toernooi van SCV '58. De Gasselse meiden wisten door te dringen tot de finale waarin HBV vrouwen 1 de tegenstander was. Gelet op de kansenverhouding zou de toernooizege verdiend zijn geweest, maar helaas bleek de Beerse formatie gisteren wat doeltreffender. Gassel MC1 kreeg zeker vier grote kansen, maar slaagde er niet in om deze te benutten. HBV vrouwen 1 had daarentegen aan één kans genoeg om de titel te pakken.

Gassel MC1 2e plaats 5-tegen-5-toernooi


Verbouwing van entree sportpark "de Oude Kamp" in volle gang
  |  zondag 07 juni 2015  |

Bezoekers van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kan het niet zijn ontgaan dat vrijwilligers van de VV Gassel momenteel bezig zijn met een verbouwing van de entree. Kartrekker van deze klus is Jan de Kleijn. Nadat enkele weken terug al het oude kassagebouw was gestript en de loketten zijn dicht gemetseld, is inmiddels de looprails voor de nieuwe rolpoort in het beton gestort. Verder is het oude gebouwtje inmiddels dusdanig aangepast dat het nieuwe kozijn geplaatst kan worden. Het gebouwtje zal worden voorzien van een geheel nieuw dak met luifel. Binnen zal alles net worden afgestucadoord. Op onderstaande twee tekeningen is te zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Inmiddels zijn er ook al wat foto's gemaakt van de bouwactiviteiten.
(klik hier voor een fotoreportage.)
 Deze fotoreportage zal de komende periode worden aangevuld met nieuwe foto's van de voortgang.

Tekeningen eindresultaat verbouw entree


6e editie GOK-toernooi na spannende finale gewonnen door K.P.G.
  |  zaterdag 06 juni 2015  |

Deze zaterdag organiseerde VV Gassel al weer de 6e editie van het Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Op een zonnig sportpark "de Oude Kamp" gingen vanaf 14:00 uur vijftien teams verdeeld over drie poules met elkaar de strijd aan. Tijdens de poulewedstrijden werden de aanwezige toeschouwers getrakteerd op tal van fraaie treffers. Nadat alle pouleduels waren afgewerkt kon de eindstand in de poules worden opgemaakt. De acht teams die doorgingen naar de kwartfinales waren Driemtiem (1e poule A), Dit jaar alweer net niet (2e poule A), K.P.G. (1e poule B), Biertiek (2e poule B), 19uurkwartvoor40 (1e poule C), Half zat is weggegooid geld (2e poule C), Boeit Niet en De Zijspanbende. De laatstgenoemde twee teams waren de twee beste nummers drie in de poules.

De winnaars van het GOK-toernooi 2015

In de kwartfinales bleek Biertiek met 1-3 te sterk voor Driemtiem en won 19uurkwartvoor40 met 2-0 van De Zijspanbende. Verder versloeg Dit jaar alweer net niet het team van Half zat is weggegooid geld met 5-0. De spannendste kwartfinale was die tussen K.P.G. en Boeit Niet want na de reguliere speeltijd stond het nog altijd 0-0. Dit betekende dat een strafschoppenserie noodzakelijk was om tot een winnaar te komen. Team K.P.G. bleek hierin met 4-2 de sterkste. In de vervolgens afgewerkte halve finales wist K.P.G. het Gasselse onderonsje met Biertiek met 2-0 te winnen. Het andere ticket voor de finale ging naar Dit jaar alweer net niet. Zij versloegen in een zeer doelpuntrijke match het team van 19uurkwartvoor40 met 6-3. In de strijd om het brons won 19uurkwartvoor40 met 6-2 van Biertiek. De grote finale was ook dit jaar weer zeer spannend. Door een eigen doelpunt van Dit jaar alweer net niet kwam K.P.G. op een vroege 1-0 voorsprong, maar nog voor het einde van de eerste helft stond de ploeg uit Oeffelt op een 1-2 voorsprong. In de tweede helft zorgde Robin Nibbeling voor de gelijkmaker. Dit jaar alweer net niet had het betere van het spel in de finale en kreeg zeker ook drie grote kansen op een derde en winnende treffer. Doelman Clinton de Waal van K.P.G. keepte echter een ijzersterke pot en behoedde zijn team voor een nederlaag. Het bleef dus bij 2-2 waardoor er penalties genomen moesten worden. De inzet van Demi Verheugen ging naast de verkeerde kant van de paal, maar omdat Clinton de Waal de derde Oeffeltse pingel stopte werd het uiteindelijk 3-3 met voor beide teams nog één strafschop te gaan. Omdat Clinton de Waal ook de vijfde strafschop van Dit jaar alweer wist te te stoppen en Ramon van der Venne vervolgens wel raak schoot ging de toernooizege dus naar K.P.G.

De pop bij het stropdasschieten

Tijdens deze 6e editie moesten de deelnemende teams ook hun traptechniek tonen bij het stropdasschietspel. Dit bleek nog best lastig want de meeste teams bleven op nul steken na vijftien pogingen. Winnaar van dit spel werd uiteindelijk het team van Dit jaar alweer net niet met twee voltreffers. Uiteraard was er ook dit jaar een sportiviteitsprijs. De bijbehorende beker werd gewonnen door het team vv Gassel 4. Na de prijsuitreiking begon het feest waardoor het nog lang erg gezellig bleef in de kantine van VV Gassel. De organisatie (Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan terugkijken op een geslaagd evenement.


Gassel B1 heeft uitstekend seizoen niet kunnen bekronen met titel
  |  vrijdag 05 juni 2015  |

Gassel B1 is er afgelopen donderdagavond niet in geslaagd om de titel te pakken in de 2e klasse 1. De Gasselnaren verloren de inhaalthuiswedstrijd tegen JVC Cuijk B2 met 0-1. Na een aftastend begin duurde het enige tijd voor er echte kansen kwamen. In de 25e minuut leek Cas van Houtum na een diepe bal in kansrijke positie te komen, maar hij raakte geblesseerd bij deze actie en moest zich laten vervangen. De Cuijkse spelers wisten elkaar wat makkelijker te vinden waardoor de thuisploeg te weinig aan aanvallen toe kwam. Wel was er nog een schot van afstand van Max van Swam dat smoorde in de verdediging. Richting het einde van de eerste helft zakte de Gasselse formatie steeds meer in en dit leidde tot een 0-1 achterstand. Een aanvaller van JVC Cuijk B2 kon door de defensie heen breken en scoren. Na de rust probeerde Gassel B1 het nog wel, maar ondanks een uitstekende inzet lukte het niet om grip op de wedstrijd te krijgen. De bezoekers waren in de tiende minuut van de tweede helft dichtbij de 0-2, maar doelman Kevin Siroen voorkwam dit met een prima redding. Mede door enkele blessuregevallen kon de thuisploeg geen druk meer zetten op de tegenstander. De voorsprong van JVC Cuijk B2 kwam nauwelijks nog in gevaar. Alleen in de zeventigste minuut kreeg Gassel B1 nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de Cuijkse doelman hield zijn doel schoon. Ondanks deze nederlaag en het mislopen van de titel kan de Gasselse formatie met trots terugkijken op een geweldig seizoen waarin diverse grote teams werden verslagen!


Komende zaterdag weer jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  woensdag 03 juni 2015  |

Op zaterdag 06 juni 2015 organiseert VV Gassel alweer voor de zesde keer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze editie zullen vijftien teams met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde Harrie Willems bokaal. Ook dit keer zal er op drie velden gespeeld gaan worden. Naast bekende teams als KPG, Biertiek en Van Raaij United, behoren dit keer bijvoorbeeld ook Driemtiem, Bianen en Boeit Niet tot het deelnemersveld. De eerste poulewedstrijden zijn om 14:00 uur. De teams die de eerste duels spelen worden verzocht om tijdig uur aanwezig te zijn. De nummers 1 en 2 en de twee beste nummers drie uit de drie poules gaan door naar de kwartfinale. De grote finale van 2 x 10 minuten staat gepland voor 20:00 uur. Na de prijsuitreiking is er ook dit keer weer een feest in de kantine van VV Gassel met muzikale begeleiding van DJ Thom Verheijen. Tevens zal de finale van de Champions League te zien zijn op het grote scherm. Nieuw bij deze zesde editie is de stropdasschietcompetitie. Elk team schiet vijftien keer op een grote opblaasbare pop met een stropdas. Elk bal die door het gat in de stropdas wordt geschoten levert één punt. Het team dat de meeste punten weet te behalen wint de bij dit spel behorende bokaal. Kortom het zal komende zaterdag ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi en klik
hier
 voor het schema van het stropdasschietspel.Terug naar het archief