NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2019


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2019. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Zeer geslaagde en drukbezochte jeugdactiviteit Trainen als een prof
  |  woensdag 26 juni 2019  |

Zaterdag 22 juni was het dan zover, 'trainen als een prof' voor de Gasselse voetbaljeugd. Tijdens de maandenlange voorbereiding bleek al dat er een mooie samenwerking ontstond tussen voetbalschool We Love Voetbal, geleidt door 93-voudig futsal international Marinho Letemahulu, en de Gasselse organisatoren. Het beloofde een mooie ochtend te worden! Dat de Gasselse jeugd warm liep voor dit spektakel, bleek al uit de aanmeldingen. Nagenoeg elke jeugdspeler was present tijdens deze voetbalclinic, die mede mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van Janssen BML Makelaardij uit Schaijk. De trainersstaf van het Cuijkse We Love Voetbal bestond uit Marinho, Willem en Jean-Pierre, allen een verleden als profvoetballer of ervaring bij een betaald voetbalorganisatie. De kinderen konden al gelijk op een paar verassingen rekenen, We Love Voetbal had voor de vijf meest fanatieke trainingsbeesten een tas met allemaal leuke cadeautjes. Als klap op de vuurpijl heeft We Love Voetbal ook nog een Vitesse-shirt geregeld, gedragen en getekend door niemand minder dan Navarone Foor. Deze wordt tijdens de Jeugdtalentdag in augustus verloot. Na het openingswoordje konden de kids dan eindelijk hun energie kwijt, de training ging beginnen! Er waren diverse spelvormen opgezet waarbij de Gasselse talenten hun balbeheersing, schotkracht, techniek en duelkracht konden verbeteren. Tussendoor was er uiteraard ook tijd voor de nodige dorstlessers en stukjes fruit. VV Gassel laat ook hier weer zien waarom zij het predicaat gezonde kantine verdienen. Er werd fel getraind en de kinderen genoten er zichtbaar van. Gedurende twee uur waren de jeugdigen aan het kappen, draaien, schieten, pingelen, samenspelen en duelleren.

Training als een prof

De spelvreugde spatte ervan af, deze ochtend voelden zij zich een ware prof! Na alle inspanningen werden de tassen met cadeautjes uitgereikt. De gelukkigen waren Femke, Gijs, Tijn, Abel en Boaz. De doelstelling om er een geweldige ochtend van te maken was meer dan gehaald. Zowel bij de Gasselse jeugdtrainers en -spelers werd het enthousiasme gedurende de ochtend groter en groter! Hier kunnen we als club zeker verder mee om onze talentvolle jeugdafdeling nog verder te ontwikkelen op vele gebieden. En ja hoor, ook een club met de titel gezonde kantine zondigt wel eens, alle kinderen werden voor hun arbeid tijdens dit warme weer beloond met een overheerlijk en welverdiend ijsje!


Aads Pub winnaar van jubileumeditie van GOK-toernooi van VV Gassel
  |  dinsdag 25 juni 2019  |

Op zaterdag 22 juni 2019 vond weer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap plaats, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Het was een jubileumeditie want het was de tiende keer dat VV Gassel dit evenement organiseerde. Het GOK-toernooi blijft onlosmakelijk verbonden aan mooi weer want net als bij bijna alle voorgaande edities was gedurende het gehele toernooi sprake van uitermate zonnig weer. Vanaf 14:00 uur gingen 20 teams verdeeld over vier poules van vijf teams op jacht naar de felbegeerde wisselbeker. Na tal van spannende en doelpuntrijke poulewedstrijden, achtste finales en kwartfinales bleven er uiteindelijk vier teams over die zich hadden geplaatst voor de halve finale. Dit waren Kampong, Aads Pub, Witgoedservice Toon Cornelissen en KPG. Na twee spannende halve finales waren het Aads Pub en Witgoedservice Toon Cornelissen die de felbegeerde tickets voor de finale wisten te bemachtigen. Hiermee was dus ook duidelijk dat KPG geen kans kreeg om na de winst in 2017 en 2018 de hattrick in 2019 compleet te maken. Wel wist KPG uiteindelijk beslag te leggen op de derde plaats door de strafschoppenserie te winnen van Kampong. De grote finale tussen Aads Pub en Witgoedservice Toon Cornelissen leverde weliswaar vier doelpunten op, maar geen winnaar. Na de reguliere speeltijd stond het namelijk 2-2. Dit betekende dat er strafschoppen genomen moesten gaan worden om te komen tot een winnaar. Uiteindelijk was Aads Pub net wat trefzekerder van de strafschopstip waardoor zij de geschiedenisboeken van VV Gassel ingaan als winnaar van de 10e editie van het GOK-toernooi van VV Gassel. Na afloop van de finale en de prijsuitreiking was er nog een zeer geslaagde afterparty. De organisatie (Sjors Cuppen, Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Hans van Houtum, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagd evenement!


Komende zaterdag weer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  dinsdag 18 juni 2018  |

Op zaterdag 22 juni 2019 organiseert VV Gassel alweer voor de tiende keer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze jubileumeditie zullen 20 teams met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde wisselbeker. Naast bekende teams als KPG, Camping Josemanders en Gassel 4, is de organisatie er opnieuw in geslaagd om weer enkele nieuwe teams met nu al legendarische namen aan het deelnemersveld toe te voegen. Zo zullen onder andere Pieters Pupillen, Aads Pub, FC BarCorona, Spice Girls, Biercelona en FC Bonny Refwutu dit jaar hun opwachting maken. De eerste poulewedstrijden zijn om 14:00 uur. Alle teams worden verzocht om tijdig voor hun eerste wedstrijd op het Gasselse sportpark "de Oude Kamp" aanwezig te zijn. Als alles volgens schema verloopt zal de grote finale om 19:30 uur aanvangen. De prijsuitreiking zal omstreeks 21:00 uur zijn, waarna de afterparty begint in de kantine. Kortom het zal komende zaterdag ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi.


Geen eer te behalen voor Gassel JO12-1 in laatste competitiewedstrijd
  |  maandag 10 juni 2019  |

Als laatste team van VV Gassel heeft nu ook Gassel JO12-1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Afgelopen zaterdag was in Milsbeek de JO12-1 van SV Milsbeek de tegenstander. Dat was het echter alleen op papier want in de praktijk had de thuisploeg meer weg van een volwaardig JO15-1 team. De Gasselnaren hadden aanvankelijk dan ook geen schijn van kans en dit leidde tot een 3-0 achterstand. Daarna pakte de Gasselse formatie het goed op kwam men ook meer aan voetballen toe. In de tweede helft werd de achterstand op knappe wijze volledig ongedaan gemaakt door twee doelpunten van Tygo van Deventer en een van JO10-1 speler Eus Arts. Vervolgens kreeg Gasel JO12-1 kansen op de 3-4, maar het benutten ervan lukte helaas net niet. De thuisploeg bracht daarna weer wat JO15-spelers in stelling en via een schot vanaf bijna dertig meter in de kruising en twee goals van een speler van bijna twee meter die iedereen voorbij werd het uiteindelijk 6-3. De Gasselse spelers hebben zich kranig geweerd, maar deze wedstrijd was gewoonweg niet te winnen. Het duel is dan ook maar beschouwd als een training voor het Aviko toernooi op 15 en 16 juni 2019 waar Gassel JO12-1 het seizoen zal afsluiten.


Dubbel voetbalplezier voor de jeugd deze zomerstop bij de VV Gassel
  |  woensdag 05 juni 2019  |

Er staan twee leuke jeugd -evenementen op het programma in Gassel. Sponsor Janssen BML Makelaardij nam het voortouw voor het eerste evenement: Samen met het jeugdbestuur en jeugd coördinator werd het idee vormgegeven om de jeugdteams van de club een "Training als een prof" aan te bieden. Het lukte om professionele trainers te boeken bij de organisatie "We love voetbal" waar onder andere oud NEC-speler Jeffrey Leiwakabessy en oud zaalvoetbal international Marinho Letemahulu bij horen. Alle trainers van deze organisatie hebben ervaring met het trainen van jeugdteams van een betaald voetbalorganisatie of hebben zelf professioneel voetbal gespeeld. Het zal voor de jeugdspelers van VV Gassel een leuke nieuwe ervaring worden en ook voor de jeugdtrainers van de voetbalvereniging weer extra nieuwe inspiratie geven voor de trainingen in het volgende voetbalseizoen. Het Janssen BML Makelaardij voor deze extra bijdrage, een nieuwe investering in de toekomst van jeugdspelers. Fijn als ouders of andere belangstellenden even komen kijken op het mooie sportpark van Gassel. "Trainen als een prof" zal zijn op zaterdagmorgen 22 juni 2019 van 09:30 uur tot ongeveer 12:30 uur.

Training als een prof

Twee maandjes later is alweer het volgende jeugdevenement bij vvGassel: De jaarlijkse "Jeugdtalentendag". De jeugdteams krijgen hierbij weer de kans om gevestigde records te verbreken op de onderdelen: slalomdribbel, schottechniek, ingooien, sprint en het hooghouden van de bal. We zijn elk jaar weer blij om hierbij de enthousiaste beleving en inzet van de kinderen zien. Zelfs de allerjongste deelnemer kan de winnaar van de dag worden. Ook bij dit evenement zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom om vanaf de zijlijn een kijkje te komen nemen. De "Jeugdtalentendag" is op zaterdagmorgen 24 augustus 2019 van 09:30 uur tot ongeveer 12:30 uur.


Wisselend succes voor Gassel 3 en Gassel 4 in laatste competitieduel
  |  zondag 02 juni 2019  |

Op deze snikhete eerste zondag van juni 2019 stond voor Gassel 3 en Gassel 4 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. Het derde elftal kreeg bezoek van SIOL 3 uit Katwijk. De hoge temperaturen nodigden niet echt uit tot flitsend combinatievoetbal. De thuisploeg kreeg gedurende de wedstrijd een groot aantal kansen, maar het vizier van de Gasselse spelers stond al op standje zomerstop want geen van deze kansen werd omgezet in een doelpunt. Aan de andere kant kregen de bezoekers ook de nodige kansen en mede door enkele blunders aan de zijde van Gassel 3 ging de bal daar wel tegen de touwen aan. Bij een 0-2 achterstand geloofden de Gasselnaren het verder wel en SIOL 3 profiteerde daarvan met nog drie trefffers en dus een 0-5 eindstand. Gassel 4 moest in Grave aantreden tegen GVV '57 4. De Graafse formatie had het kampioensfeest nog in de benen en daar wist het vierde elftal van VV Gassel wel raad mee. Uiteindelijk gingen de drie punten mee naar Gassel dankzij een mooie 0-3 overwinning. De doelpunten werden gescoord door Kenny Borgers, Peter Goossens en Riny van der Venne.
(Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Voor alle seniorenteams van VV Gassel is de competitie 2018-2019 nu ten einde.


Gassel JO19-1 sluit competitie 2018-2019 af met mooie uitoverwinning
  |  zaterdag 01 juni 2019  |

Gassel JO19-1 sloot deze zaterdag de voorjaarscompetitie 2019 officieel af. De Gasselnaren deden dat in stijl want de inhaaluitwedstrijd tegen Juliana Mill JO19-2 werd met 2-3 gewonnen. Door de zeer warme weersomstandigheden lag het tempo vanzelfsprekend niet zo hoog en werden er ook de nodige drinkpauzes ingelast. Het waren de bezoekers die als eerste succes hadden. De diep gestuurde Hans van Haren kapte enkele tegenstanders uit en schoot de bal vervolgens laag tegen de touwen. Nog voor het einde van de eerste helft wist de Millse formatie de gelijkmaker te scoren. De Gasselse doelman was kansloos bij een één-tegen-één situatie. Na de rust pakte Gassel JO19-1 het initiatief en dit leidde tot een nieuwe voorsprong. Een prima vrije trap van Dylan Siroen kon door de doelman nog net worden gekeerd, maar in de rebound joeg Teun Hendriks alsnog de 1-2 binnen. Wat later in de tweede helft was het opnieuw raak voor de Gasselnaren. Een schot van Dylan Siroen werd door een Millse verdediger dusdanig aangeraakt dat de keeper op het verkeerde been kwam te staan en de bal buiten zijn bereik het doel in ging. Hierna ging Gassel JO19-1 mede door vermoeidheid wat laconieker spelen en dit leidde nog tot een tweede tegenstander. Het bleef bij 2-3 en dus sloot de Gasselse formatie de competitie af met een mooie driepunter! Voor bijna alle jeugdteams van VV Gassel zit de voorjaarsreeks 2019 er nu op. Alleen Gassel JO12-1 speelt op zaterdag 08 juni 2019 nog een inhaaluitduel tegen SV Milsbeek JO12-1.Terug naar het archief