NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2010


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2010. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Geslaagde talentendag en seizoensafsluiting Gasselse jeugd
  |  zaterdag 29 mei 2010  |

Onder stralende weersomstandigheden werd deze zaterdag voor de negende maal de jeugdtalentendag gehouden voor de spelers van de F, E, D en C. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de RABO-bank Land van Cuijk en Maasduinen en Woninginrichting Jos van den Broek. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde middag. Hoewel de records steeds scherper worden, zijn er ook dit jaar weer verschillende records gevenaard of gebroken. Wie zich een nieuwe recordhouder mag noemen, blijft nog even geheim tot zondag 22 augustus 2010 als voor de Gasselse voetbaljeugd het nieuwe seizoen wordt geopend. Na afloop van de recordpogingen was het tijd voor de seizoensafsluiting. Ook dit jaar was er weer een leuke zeskamp in elkaar gezet. Door het heerlijke zomerse weer waren vooral de waterbakken bij een paar spellen erg in trek. Na het einde van de zeskamp werd de middag afgesloten met de bijna traditionele barbecue, zodat de jeugd om een uur of zeven weer met een voldaan gevoel huiswaarts kon keren.
(klik hier voor een fotoreportage van de jeugdtalentendag en de seizoensafsluiting.)


Team Malden FC wint overtuigend ook 2e editie GOK-toernooi
  |  zondag 23 mei 2010  |

Zaterdag 22 mei 2010 werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel voor het tweede maal in de historie het GOK-toernooi plaats. Mede door de prachtige weersomstandigheden werd het een geslaagd en prima georganiseerd evenement. Twaalf teams streden in drie poules om een plaats in de halve finale. Na een aantal zeer spannende en ook doelpuntrijke poulewedstrijden bleken de teams Biertiek, De Eindbazen, Van Raaij en Malden FC de vier halve finalisten te zijn. De ene halve finale die ging tussen De Eindbazen en Malden FC, werd gemakkelijk gewonnen door de regerend kampioen Malden FC. In de andere halve finale ging de strijd tussen Van Raaij en Biertiek. Het werd een hele spannende wedstrijd die uiteindelijk nipt met 3-2 werd gewonnen door het team Van Raaij. Vervolgens Daarna was er voor de verliezende halve finalisten een penalty shoot out voor de derde plaats en deze werd met 4-3 gewonnen door De Eindbazen. De finale tussen Van Raaij en Malden FC was niet echt spannend omdat Malden FC duidelijk te sterk was en via een aantal mooie goals een ruime overwinning boekte. De sportiviteitsprijs ging naar het team van de familie Peters-Siroen. Na afloop van het toernooi bleef het nog heel lang erg gezellig en druk in de kantine van VV Gassel. De op het grote scherm in de kantine vertoonde finale van de Champions League trok veel bekijks. Vermeldenswaardig over het GOK-toernooi was verder nog het afscheid als actieve voetballer van Martien Peters. Het inmiddels zestigjarige oud-VV Gassel lid is in het bezit van een uniek record. Hij is namelijk de enige die de afgelopen dertig jaar onafgebroken heeft meegedaan het met Gasselse familievoetbaltoernooi en de opvolgers daarvan; het 6-tegen-6-toernooi en het GOK-toernooi. Om zijn afscheid luister bij te zetten, waren tal van spelers van het voormalige vierde elftal van de VV Gassel naar het sportpark gekomen om hem te verrassen met een afscheidswedstrijdje en een presentje. Deze wedstrijd tegen het team van de familie Peters-Siroen werd gespeeld tijdens de pauze van het GOK-toernooi.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van het GOK-toernooi en het afscheid van Martien Peters.)


08 juni 2010 kennismaking selectie met nieuwe hoofdtrainer
  |  woensdag 19 mei 2010  |

Zoals al eerder bekend is gemaakt, is Henk Driessen met ingang van het seizoen 2010-2011 de nieuwe hoofdtrainer van de VV Gassel. Dinsdag 08 juni 2010 worden de spelers van de selectie en de leden van de technische staf van Gassel 1 en Gassel 2 in de kantine van VV Gassel verwacht voor een kennismaking met de nieuwe trainer. De bijeenkomst begint om 20:00 uur.


Zaterdag 22 mei 2010 tweede editie GOK-toernooi VV Gassel
  |  woensdag 19 mei 2010  |

Op zaterdag 22 mei 2010 organiseert VV Gassel voor de tweede keer in de historie het Gassels Open Kampioenschap (GOK-toernooi). Dit toernooi is sinds vorig jaar in de plaats gekomen van het jaarlijkse 6-tegen-6-toernooi. De eerste poulewedstrijden starten ditmaal om 15:00 uur. Dat het toernooi wat eerder begint dan vorig jaar heeft te maken met de finale van de Champions League die vanaf 20:45 uur wordt gespeeld. Uiteraard zal deze wedstrijd live op het grote scherm in de kantine worden vertoond. Na afloop van het toernooi is er een gezellige avond in de kantine. Kom dus voor een gezellige middag en avond komende zaterdag naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Jeugdtalentendag Voetbalvereniging Gassel op 29 mei 2010
  |  dinsdag 18 mei 2010  |

Op zaterdag 29 mei 2010 zal er voor de Gasselse F, E, D en C jeugd voor de negende maal in de geschiedenis een talentendag gehouden worden. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de RABO-bank Land van Cuijk en Maasduinen en Woninginrichting Jos van den Broek. De deelnemers kunnen tijdens deze dag een aanval doen op de gevestigde records, zoals deze vermeld staan op het recordbord in de kantine van VV Gassel. Niet verbeterde records blijven gehandhaafd. Verbroken records maken plaats voor het nieuwe en verdwijnen van het bord. Uiteindelijk komt door alle resultaten bij elkaar op te tellen ook nog een "Sportman van het jaar" te voorschijn. Per team strijden de spelers op de volgende onderdelen: 60 meter sprint, 400 meter loop, schottechniek, behendigheidsrace, baltechniek en ingooien. De jeugdspelers worden verwacht om 13.30 uur op sportpark. Na afloop van de talentendag vindt de seizoensafsluiting plaats met nog wat spelletjes in de vorm van een mini-zeskamp. Om 18.00 uur staat er een barbecue klaar voor de kinderen. Als ze genoeg hebben gegeten mogen ze weer met een volle maag naar huis. De evenementencommissie verwelkomt de jeugdleden graag op zaterdag 29 mei a.s. op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Ook jubileumeditie karttoernooi VV Gassel geslaagd evenement
  |  zondag 16 mei 2010  |

Deze zondag vond voor de tiende keer in de historie het karttoernooi van de VV Gassel plaats. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde jubileumeditie. Op een met enige regelmaat zonnige parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel streden weer een groot aantal teams om de prijzen. De deelnemers konden zich naar alle hartelust uitleven op het mooi uitgezette parcours. Ook aan de jeugdige bezoekers was gedacht. Voor hen was clown Dunne Deur naar de kantine van VV Gassel gekomen voor een gevarieerd programma en leuke activiteiten. Na de laatste ritten werd de baan geprepareerd voor een spectaculaire demonstratie van een tweetal BMW's. De coureurs hulden "de Oude Kamp" in een flinke rookwolk en lieten flinke rubbersporen na. Op YouTube staan inmiddels een tweetal filmpjes van de spectaculaire demonstratie. Klik hier en hier voor de filmpjes. Het avondprogramma bestond uit enkele live-optredens met ondersteuning van DJ Ronny. Het bleef na de prijsuitreiking dan ook nog lang uitermate gezellig in de feesttent.
(klik hier voor een fotoreportage)


Gassel E2 verliest laatste competitieduel seizoen 2009-2010
  |  dinsdag 11 mei 2010  |

Als laatste team van de VV Gassel speelde Gassel E2 afgelopen maandagavond het laatste competitieduel van het seizoen 2009-2010. Helaas moesten de Gasselnaren de laatste drie punten aan tegenstander Berghem Sport E5 laten. In Berghem werd het 6-4. Na de openingstreffer van de thuisploeg speelde Gassel E2 tot aan de rust prima voetbal. De opgelopen achterstand was daardoor halverwege omgebogen in een 1-4 voorsprong. Het lukte de Gasselnaren helaas niet om deze voorsprong in de tweede helft vast te houden. De formatie uit Berghem wist uiteindelijk niet alleen langszij te komen, maar ook het doelpuntenaantal van de E2 van de VV Gassel te overtreffen. Van de tweede Gasselse doelpunten werden er twee gescoord door Anouk van Thiel. Dirk van Spijk en Niek Vollenberg waren elk eenmaal succesvol.


Gassel 1 sluit af met ruime thuiszege, ook winst Gassel 2 en 4
  |  zondag 09 mei 2010  |

Vandaag hebben de seniorenelftallen van de VV Gassel de competitie 2009-2010 afgesloten. Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 4 deden dit met een overtuigende zege. Gassel 3 daarentegen leed een forse uitnederlaag. Gassel 1 won op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 4-0 van SIOL 1. Hiermee nam de ploeg van de vertrekkende trainer Fred Seeger revanche voor de 6-0 uitnederlaag van twee weken geleden tegen de Katwijkse formatie. Al vanaf het eerste begin was Gassel 1 deze middag de betere ploeg, maar vergat aanvankelijk enkele goede kansen te benutten. Pal voor rust kwam de Gasselse formatie dan toch op voorsprong door Ramon van der Venne die een fraai opgezette aanval tussen Nicky Hendriks en Bas van Raaij afrondde. Na rust gingen de Gasselnaren op de ingeslagen weg verder en scoorde in de vijftigste minuut 2-0 door Nicky Hendriks die erg goed doorzette na een verre uitrap van de Gasselse doelman Tom van Raaij. In de tachtigste minuut rondde Joris van Raaij een voorzet van Guido Sprengers af waardoor de stand 3-0 werd. In de 87e minuut soleerde Bart Loeffen plotseling door de defensie van SIOL 1 naar 4-0. Daarna was het tijd voor de wissel van Bas van Raaij die na 18 jaar trouwe dienst afscheid nam van het vlaggenschip Gassel 1. Al met al een mooi seizoen voor Gassel 1. Het tweede elftal van de VV Gassel had op eigen veld niet al te veel moeite met Constantia 4. De bezoekers werden met een 4-1 nederlaag op zak weer terug naar Wanroij gestuurd. Het was Paul Cornelissen die de score wist te openen. Wat later in de eerste helft wist hij de Wanroijse doelman opnieuw te passeren. Na de aansluitingstreffer van de bezoekers stelde Gassel 2 vrij snel weer orde op zaken. Dirk Verbruggen rondde een solo doeltreffend af. In de tweede helft kregen de Gasselnaren nog diverse kansen om de score verder op te voeren. Het bleef na rust echter bij n Gasselse treffer die werd gescoord door Paul Cornelissen. Gassel 3 moest deze wedstrijdronde in Katwijk aantreden tegen de nog ongeslagen koploper SIOL 5. De thuisploeg had nog n punt nodig om de titel veilig te stellen. De Gasselse formatie kende een prima start want in de vijfde minuut was de 0-1 een feit. Uit een corner van Rik Verbruggen volleerde Ronnie Derks de bal tegen de touwen. Enkele minuten later was de stand weer in evenwicht. Even later stond de Gasselse formatie opnieuw op voorsprong. Kees Willemsen passeerde de doelman met een strakke schuiver. Vlak daarop had Kees Willemsen ook de 1-3 op de schoen, maar deze inzet ging helaas over. Wat later in de eerste helft wist de thuisploeg de 2-2 te scoren. In de tweede helft was het rap gedaan met de Gasselse tegenstand. SIOL 5 had er nog wel zin in en wist uiteindelijk na de rust nog achtmaal te scoren. Gassel 4 boekte een keurige 3-6 overwinning op De Willy's 3. In Wilbertoord was het de thuisploeg die als eerste wist te scoren. Binnen een kwartier hadden de Gasselnaren orde op zaken gesteld en was de 1-0 stand omgebogen in 1-3. Na een mooie pass van Arno Brans maakte Johan Jaspers er 1-1 van. De tweede Gasselse treffer werd gescoord door Kenny Borgers op aangeven van Anton de Wit. Bij het derde doelpunt waren de rollen omgekeerd en was Anton de Wit de doelpuntenmaker en Kenny Borgers de man van de assist. Voor het einde van de eerste helft had de De Willy's 3 de achterstand verkleind tot 2-3. In de tweede helft kreeg Gassel 4 al vrij snel diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen. Deze kansen werden echter niet benut. Uiteindelijk zorgde Jerry Boeters na een assist van Joland Thijssen dan toch voor 2-4. De Gasselnaren gingen goed door en na voorbereidend werk van Kenny Borgers maakte Anton de Wit er 2-5 van. Het zesde en laatste Gasselse doelpunt werd gescoord door Joland Thijssen na een dieptepass van Marinho de Kleijn. Zo'n tien minuten voor tijd bepaalde de thuisploeg de eindstand op 3-6. Gassel dames 1 kwam vandaag niet meer in actie. Het dameselftal speelde afgelopen donderdag al de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2009-2010. Naar goed VV Gassels gebruik werd de seizoensafsluiting op feestelijke wijze gevierd in de kantine van VV Gassel. Mede door de muzikale impulsen van DJ Ronny bleef het heel lang erg gezellig.


Win fraaie geldprijzen in de Gasselse WK-2010 voetbalpool
  |  zaterdag 08 mei 2010  |

Net als bij eerdere EKs en WKs is ook voor het WK-2010 een leuke voetbalpool georganiseerd waarbij een aantal fraaie (belastingvrije) geldprijzen te winnen zijn. Bedoeling van de voetbalpool is ook dit keer weer dat u allerlei zaken voorspelt, zoals de eindstanden van de groepswedstrijden, het aantal doelpunten, welk team wereldkampioen wordt en welke speler van het Nederlands Elftal als eerste een gele kaart krijgt. Klik hier om een deelnameformulier te downloaden. Deelnameformulieren zullen binnenkort ook in Gassel huis aan huis worden verspreid. Ook zijn deelnameformulieren vanaf komende week verkrijgbaar in de kantine van VV Gassel, de Gasselse horeca en bij de leden van de organisatie (Rudy Derks, William de Kleijn en Maurice Willems). De spelregels, puntentelling alsmede de verdeling van het prijzengeld ed. staan op de achterzijde van het formulier vermeld. Klik hier om het reglement te downloaden. Na iedere speeldag zal op de VV Gassel website een actuele tussenstand worden geplaatst. Ook in de Gasselse horeca zal regelmatige een actuele tussenstand worden opgehangen. Voor eventuele vragen over de voetbalpool kunt u contact opnemen met de leden van de organisatie. Speel dus gezellig mee in de WK-2010 voetbalpool en maak kans op n van de fraaie geldprijzen!


Gassel C1 en E1 winnen laatste competitiewedstrijd 2009-2010
  |  zaterdag 08 mei 2010  |

Gassel C1, Gassel D1 en Gassel E1 speelden vandaag hun laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2010. De C1 en E1 sloten af met een zege. De D1 van de VV Gassel leed een nipte nederlaag. Eigenlijk had ook Gassel F2 deze zaterdag nog in actie moeten komen voor het thuisduel tegen Volkel F5, maar door een misverstand kon deze wedstrijd uiteindelijk niet gespeeld worden. Gassel C1 versloeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegenstander Menos C1 met 1-0. Dat de Gasselnaren de volle buit pakten, was een mooie opsteker want gezien de kansen hadden de bezoekers uit Landhorst zeker een punt verdiend. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Na de rust was het Bart van Spijk die uit een voorzet vanaf de rechterflank voor de enige en daarmee winnende treffer wist te zorgen. De Gasselse formatie kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Na zonder puntverlies en tegentreffers de najaarscompetitie 2009 te hebben gewonnen, werd er ook dit voorjaar in een hogere klasse prima gepresteerd hetgeen heeft geresulteerd in een tweede plaats. Gassel D1 ging thuis met 2-3 onderuit tegen Juliana Mill D2. Zoals wel vaker dit seizoen kenden de Gasselnaren een slechte start. Ditmaal was het al na slechts 58 seconden raak voor de tegenstander. Vervolgens liep de Millse formatie vrij snel uit naar een 0-3 voorsprong. De Gasselse formatie toonde veerkracht want nog voor het rustsignaal was de achterstand verkleind tot 2-3. Het eerste doelpunt werd gescoord door Roy van de Wiel. Hij schoot de bal na een door de keeper gestopte inzet van Lars Wouters alsnog tegen de touwen. Inleiding voor de tweede Gasselse treffer was goed storend werk van Max van Swam. Hij veroverde de bal en schoot op doel. De Millse doelman wist de inzet nog te keren, maar ditmaal was het Pieter van Bommel die in de rebound de bal keurig in het doel plaatste. In de tweede helft werden de Gasselse supporters getrakteerd op uitstekend combinatievoetbal. Dit leidde tot een stuk of acht kansen op de gelijkmaker, maar onder meer Djimon Reinen, Roy van de Wiel. Jochem Baltussen, Ted Wolfs en Lars Wouters lukten het helaas niet om de 3-3 te scoren. Aan de andere kant leverden twee mooie kansen voor de bezoekers ook geen treffer meer op, waardoor het bleef bij 2-3. Gassel E1 had niet al te veel moeite met hekkensluiter Hapse Boys E2. De doelpuntrijke wedstrijd werd uiteindelijk door de Gasselnaren met 7-3 gewonnen. Koen Arins wist driemaal tot scoren te komen. Cas van Houtum en Rens Rooyackers lieten de Hapse keeper elk tweemaal kansloos.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
. Met uitzondering van Gassel E2 zijn nu alle jeugdteams van de VV Gassel klaar met hun voorjaarscompetitie.


Gassel dames 1 sluit competitie 2009-2010 af met recordzege
  |  donderdag 06 mei 2010  |

Voor Gassel dames 1 stond deze donderdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2009-2010 op het programma. De Gasselse dames wisten het seizoen in stijl af te sluiten want tegenstander SIOL dames 1 werd met maar liefst 14-0 verslagen. De monsterzege betekende tevens een nieuw seizoensrecord wat betreft grootste overwinning. Na een langdurige belegering van het Katwijkse doel, was het uiteindelijk Jana Peters die in de elfde minuut van afstand raak schoot. In de twintigste minuut leverde een terugspeel van de gasten een indirecte vrije trap op. Sanne Hendriks tikte breed op Maartje van Raaij die vervolgens de 2-0 binnen knalde. Een klein kwartier later stond het 3-0. Een voorzet van Kim Oppers werd door Sanne Hendriks doeltreffend afgerond. In de 42e minuut scoorde Maartje van Raaij via een tegenstander het vierde Gasselse doelpunt. Nog voor het einde van de eerste helft maakte Sanne Hendriks er op aangeven van Gina Arendse 5-0 van. In de tweede helft ging de Gasselse doelpuntenmachine nog wat harder draaien. Na de 6-0 van Kim Oppers in de tweede minuut na rust, bracht Gina Arendse de marge op zeven. Kim Oppers scoorde vervolgens 8-0, waarna ze er even later na een voorzet van Sanne Hendriks ook 9-0 van wist te maken. Sanne Hendriks bracht de dubbele cijfers op het scorebord. In eerste instantie kon de Katwijkse keepster nog redding brengen, maar in de rebound was het wel raak. Maartje van Raaij vergrootte daarna de voorsprong tot 11-0. In de laatste vijf minuten konden de aanwezige Gasselse supporters nog driemaal juichen. Eerst was het Sanne Hendriks die het twaalfde doelpunt scoorde, waarna Kim Oppers er 13-0 van maakte. De veertiende en laatste treffer kwam van de voet van Kim Oppers. De bezoeksters konden heel weinig inbrengen tegen het Gasselse scoringsgeweld. Keepster Susan Kathagen kreeg slechts twee ballen op doel. Ondanks het zeer waarschijnlijk net mislopen van de titel kunnen de Gasselse dames terugkijken op een uitstekend seizoen! Ook Gassel 4 kwam deze avond in actie voor een inhaalwedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel boekten de Gasselnaren een 3-1 overwinning op SES 4. Na een combinatie met Kenny Borgers zorgde Bart Meijer voor de openingstreffer. Nog geen drie minuten later maakten de bezoekers uit Langenboom gelijk. In de tweede helft zorgde Arthur Rikken voor een nieuwe Gasselse voorsprong. Uit een corner kopte hij de bal op fraaie wijze strak in de kruising. Wat later in de tweede helft scoorde Peter de Wit de beslissende derde treffer. Na een mooie dieptepass kapte hij zijn tegenstander uit en schoot hij de bal vervolgens keurig tegen de touwen. In de resterende minuten tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende Wim Linders vielen geen doelpunten meer. Voor het vierde elftal van de VV Gassel staat komende zondag de laatste competitiewedstrijd op de agenda.


Inhaalduel Gassel 3 - GVV '57 4 in onderling onderleg vervallen
  |  dinsdag 04 mei 2010  |

Voor de spelers van Gassel 3 zit de competitie 2009-2010 er na komende zondag op. Eigenlijk moest op donderdagavond 13 mei 2010 nog worden ingehaald tegen GVV '57 4 uit Grave, maar omdat het die dag Hemelvaartsdag is, kan de wedstrijd die avond niet gespeeld worden. Een andere speeldatum kon niet worden gevonden, waardoor beide clubs in goed onderling overleg hebben besloten om de betreffende wedstrijd te laten vervallen.


Gelijkspel voor Gassel 1, wel winst Gassel 2, 3, 4 en dames
  |  zondag 02 mei 2010  |

Zondag 02 mei 2010 is door de Gasselse teams net geen 100% score behaald wat betreft gewonnen wedstrijden. Alleen Gassel 1 lukte het niet om de volle buit te pakken. De Gasselnaren deelden in Rijkevoort de punten met Toxandria 1. Beide teams speelden vol op de winst. Gassel 1 kwam in de zestiende minuut op voorsprong door Bas van Raaij. De Gasselse formatie bleef in het verdere verloop van de eerste helft de betere ploeg, maar bouwde de voorsprong niet uit. In de 38e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte nadat uit een corner ongedekt werd binnen geschoten. Enkele minuten later gebeurde dit nogmaals op identieke wijze, waardoor de partijen met een 2-1 tussenstand gingen rusten. Na de rust scoorde Paul Barten in de vijftigste minuut de 2-2 via de binnenkant van de paal. Na een korte onderbreking voor het onweer plukte Bas van Raaij in de 75e minuut de bal met de voet uit de lucht en schoot hij onmiddelijk op doel welke inzet door de doelman van de Rijkevoortse formatie nog net werd overgetikt. Zowel Gassel 1 als Toxandria 1 kregen nog diverse kansen, maar mede door goed keeperswerk van de Gasselse doelman Tom van Raaij bleef de terechte gelijke stand op het bord staan. Voor Gassel 2 stond vandaag in Beers de derby tegen HBV 3 op het programma. Beide ploegen waren aanvallend ingesteld waardoor de aanwezige toeschouwers een leuke pot voetbal te zien kregen. Na ruim een half uur wedstrijd begon Dirk Verbruggen aan een rush vanaf het middenveld, waarna hij met een strak schot voor de 0-1 zorgde. Doordat enkele kansen niet werden benut bleef deze 0-1 stand bijna het gehele restant van de wedstrijd op het bord staan. Aan het einde van de tweede helft besliste Gassel 2 het duel. Tim van Overbeek legde de bal breed op Dirk Verbruggen die vervolgens vanaf een meter of zestien raak schoot. Vermeldenswaardig was verder nog het sterke spel van B-speler Harry Gerrits. Ook Gassel 3 moest deze wedstrijdronde aantreden tegen een team van de club uit Beers. Op een regenachtig sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd HBV 4 met 5-3 verslagen. Al heel snel in de wedstrijd stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Kees Willemsen stuurde Bart Meijer de diepte in, die vervolgens de bal mooi over de uitkomende keeper lobde. Nadat Rob Roefs een grote kans op de 2-0 onbenut had gelaten, was het aan de andere kant wel raak. Even later scoorden de bezoekers opnieuw. Vlak voor het einde van de eerste helft bracht Kees Willemsen de stand op 2-2. Na een afgeslagen bal schoot hij raak vanaf de rand van de zestien. Gassel 3 kende een prima beginfase van de tweede helft. Na een pass van Twan Broersma begon Kees Willemsen aan een fraaie solo die hij ook doeltreffend afrondde. Twee minuten later lag de bal opnieuw in het Beerse doel. Kees Willemsen legde na een prima actie breed op Rik Verbruggen die binnen tikte. Het laatste kwartier speelde de Gasselse formatie met tien man, waardoor de druk op het doel van Thijs van Haren toenam. Na een eigen doelpunt vlak voor tijd leek het nog even spannend te gaan worden, maar in de daaropvolgende aanval schoot Kees Willemsen de 5-3 tegen de touwen waarmee de zege was veilig gesteld. Gassel 4 had op eigen veld niet al te veel moeite met Estria 4. De Gasselnaren zegevierden uiteindelijk met 5-2. Het was Jerry Boeters die na een mooie solo al in de vijfde minuut de score opende. Het vierde elftal van de VV Gassel ging goed door en via een doelpunt van Bart Meijer werd de voorsprong vergroot tot 2-0. Nog voor het einde van de eerste helft was het opnieuw raak. Arno Brans kopte raak na een voorzet van Bart Meijer. Niet lang na het begin van de tweede helft zorgde Kenny Borgers op fraaie wijze voor de vierde Gasselse treffer. Hij passeerde de Escharense doelman met een omhaal. Na een tegentreffer van de bezoekers, scoorde Peter Goossens de 5-1. Daarna gebeurde er niet al te veel meer op het veld, behoudens nog een tweede doelpunt van Estria 4. Gassel dames 1 heeft zich prima hersteld van de teleurstelling van het 2-2 gelijkspel van afgelopen woensdag in de topper tegen GVV '57 dames 1. Deze zondag werd in Oeffelt gewonnen van De Zwaluw dames 2. In de veertiende minuut opende Kim Oppers de score. Uit een voorzet van Maartje van Raaij schoot ze de bal achter de Oeffeltse keepster. Ondanks diverse Gasselse kansen werd er in het resterende deel van de eerste helft niet meer gescoord. Ook na de rust was het dameselftal van de VV Gassel duidelijk de betere ploeg. Ondanks dat leek de tweede helft zonder Gasselse doelpunten te gaan eindigen. Vijf minuten voor tijd was de 0-2 dan toch een feit. Sanne Hendriks verraste de ver voor haar doel staande keepster met een mooi schot. Helaas wisten de Graafse dames vandaag ook hun wedstrijd te winnen, waardoor de Gasselse formatie nog steeds op een achterstand van twee verliespunten staan.


Gassel E1 duidelijk te sterk voor Odiliapeel E1 in inhaalduel
  |  zaterdag 01 mei 2010  |

Gassel E1 was vandaag duidelijk te sterk voor Odiliapeel/Braks Groep E1. In Odiliapeel werd de inhaalwedstrijd zeer overtuigend met 1-8 gewonnen. De spelers van de thuisploeg waren stuk voor stuk wat groter dan de Gasselnaren, maar deze wisten dit met een prima inzet en mooi combinatievoetbal ruimschoots te compenseren. Al bij de rust stond de Gasselse formatie op een comfortabele 0-4 voorsprong. Meest trefzeker bij Gassel E1 was Cas van Houtum. Hij wist de doelman van Odiliapeel E1 maar liefst zes keer te passeren. Rens Rooyackers en Don van de Wiel waren elk eenmaal succesvol. Volgende week zaterdag speelt de E1 van de VV Gassel de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Hapse Boys E2 dan de tegenstander. Ook Gassel B1 won deze zaterdag een inhaalwedstrijd. De Gasselnaren versloegen in Reek Achilles Reek B1 met 1-4. Op de overwinning viel niets af te dingen want de Gasselse formatie was duidelijk de sterkste. Van de vier Gasselse treffers werden er twee gescoord door Remco van der Heijden. Erik Barten en Mattijs van Spijk knalden beide de bal eenmaal tegen de touwen. Voor Gassel B1 zit de voorjaarscomptitie 2010 er nu op. De Gasselnaren behaalden in de elf gespeelde duels achttien punten en eindigen daarmee keurig in de subtop.Terug naar het archief