NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2023


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2023. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Gassel 1 als 13e geëindigd en speelt nacompetiteduel om handhaving
  |  maandag 29 mei 2023  |

Op deze Tweede Pinkstermaandag speelden Gassel 1 en Gassel 3 de laatste competitewedstrijd van het seizoen 2022-2023. Voor Gassel 1 ging het om een thuiswedstrijd tegen Juliana Mill 1. Het lukte de Gasselnaren niet om met een positief resultaat af te sluiten. Na een 0-1 achterstand bij de rust waren de bezoekers ook in de tweede helft de betere ploeg. Dit leidde uiteindelijk ook nog tot een tweede en derde Millse treffer. De Gasselse formatie bleef strijden voor een beter resultaat, maar zag de inzet niet worden beloond met een eretreffer. Het duel eindigde dus in 0-3. Door deze nederlaag was Gassel 1 voor de eindklasering op de ranglijst van de 4e klasse H afhankelijk van het resultaat van NLC '03 1. De ploeg uit Lith bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen SV Milsbeek 1 waardoor zij op een veertiende en laatste plaats eindigden en daarmee rechtstreeks degraderen naar de 5e klasse. De dertiende plaats van Gassel 1, met 9 punten uit 26 duels, betekent een nacompetitiewedstrijd om handhaving in de 4e klasse tegen de nummer 12 van de 4e klasse G en dat is Liessel 1. Het gaat daarbij om een beslissende wedstrijd die wordt gespeeld op neutraal terrein. De speeldatum is zondag 11 juni 2023. In de komende dagen zal duidelijk worden, waar het betreffende duel zal worden gespeeld. Gassel 3 sloot de competitie 2022-2023 af met een keurige 3-0 thuisoverwinning op SSA/SJO VITA 5 dat is ontstaan uitstaan uit een fusie tussen SBV uit Haren en Ulysses uit Megen. Opnieuw was van een hoog tempo geen sprake. De Gasselnaren wisten halverwege de eerste helft de score te openen. Na een voorzet van Bart Meijer tikte Bart Loeffen de bal bij de tweede paal binnen. In de resterende speeltijd tot aan de rust bleven echt grote kansen uit. De beide doelmannen konden dan ook voornamelijk van het zonnetje genieten. Ook in de tweede helft kregen de aanwezige toeschouwers op het Gasselse sportpark weinig spektakel voorgeschoteld. Gassel 3 liet het balletje rustig rond gaan op zoek naar openingen in de VITA-defensie en de bezoekers probeerden het af en toe met een vlotte tegenstoot. Na zo'n uur spelen wist Kenny Borgers met een prima steekpass Paul Cornelissen te lanceren. Die bleef koel en na het omspelen van de keeper schoof hij de bal in het lege doel. Daarmee was het duel beslist. Uiteindelijk zorgde Jeroen van der Heijden op aangeven van Michel Hendriks nog voor een derde Gasselse treffer. Omdat aan de andere kant de paal een doelpunt van SSA/SJO VITA 5 voorkwam eindigde het derde elftal van VV Gassel de competitie 2022-2023 met een 3-0 zege. Met 38 punten uit 22 duels is Gassel 3 op de vijfde plaats ge?indigd. Gassel 2 en Gassel VR1 kwamen niet meer in acie. Beide teams hadden vorige week zondag de competitie al afgesloten.


Geslaagde laatste speelavond Gassel VR30+1 met drie zeges en party
  |  maandag 29 mei 2023  |

Voor Gassel VR30+1 stond afgelopen vrijdagavond de vijfde en tevens laatste speelronde van 7x7-voorjaarscompetitie 2023 op het programma. Voor het Gasselse vrouwenteam was er sprake van het thuisvoordeel want de speellocatie was sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Met het lekkere weer en een Hawa?-party na afloop in het vooruitzicht, beloofde het een mooie avond te worden. De eerste wedstrijd tegen DSV VR30+1 uit Sint-Anthonis werd overtuigend gewonnen! Gassel VR30+1 was duidelijk de betere ploeg en tikte de bal lekker rond. Doelpunten van Demi Verheugen, Janneke Raemakers en Anneke Hendriks zorgden voor een ruime 5-0 overwinning.

Gassel VR30+1 klaar voor de Hawa? party

De volgende wedstrijd tegen Vianen Vooruit VR30+1 beloofde zoals altijd een zware pot te worden. De Gasselse formatie bood ook nu weer goed partij, maar kwam helaas met 0-1 achter. Janneke Raemakers kreeg op aangeven van Klaartje Gosens een grote kans op de gelijkmaker, maar helaas wilde de bal er niet in. Aan de andere kant werd er wel gescoord en hiermee werd de eindstand bepaald op 0-2. De laatste wedstrijd tegen Achates VR30+1 uit Ottersum werd weer overtuigend gewonnen door de Gasselse vrouwen. Doelpuntenmakers waren dit keer Janneke Raemakers, Demi Verheugen, Klaartje Gosens en Maartje van Raaij. De eindstand was 4-1. Eigenlijk zou ook nog gespeeld moeten worden tegen Vitesse '08 VR30+1, maar de ploeg uit Gennep had zich afgemeld en dus leverde dit duel een reglementaire 3-0 overwinning op.

Afscheid Miranda Celen en limbodansen

In de kantine was het daarna nog erg gezellig en werden de oude 30+ heupjes lekker soepel gehouden door de limbo contest die overigens werd gewonnen door selectiespeler Camiel van Spijk. Miranda Celen heeft besloten haar voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en dus had ze afgelopen vrijdagavond haar imposante voetbalcarriëre officieel beëindigd! Haar ploeggenoten bedanken haar voor haar enthousiasme, inzet en alle jaren trouwe dienst!


Gassel JO10-1 sluit competitie 2022-2023 af met een ruime thuiszege
  |  zaterdag 27 mei 2023  |

Als voorlaatste jeugdteam van VV Gassel speelde Gassel JO10-1 deze zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023. De Gasselnaren wisten in stijl af te sluiten want tegenstander DAW Schaijk JO10-4 werd op een stevige 7-0 nederlaag getrakteerd. Onder mooie zonnige weersomstandigheden begon de Gasselse formatie sterk aan de thuiswedstrijd. Al na twee minuten kon het scorebord op 1-0 worden gezet dankzij een doelpunt van Raf van Hoorn. Een minuut of vijf later wist Raf van Hoorn de Schaijkse doelman opnieuw kansloos te laten en dus een vroege 2-0 voorsprong. Gassel JO10-1 bleef daarna de aanval zoeken en dit leidde op slag van rust tot een derde treffer. Dit keer was het Liz van Gemert die succes had. Ook in de tweede helft bleef de Gasselse doelpuntenmachine in een mooi tempo doordraaiem. Dit leidde zo'n minuut of vijf na de rust tot de 4-0 van Liz van Gemert. DAW Schaijk JO10-4 had vervolgens amper afgetrapt of de bal lag opnieuw in het Schaijkse doel. Maakster van dit doelpunt was Noor Boeijen. Hiermee was het duel uiteraard helemaal beslist. De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op nog twee doelpunten meer. Raf van Hoorn nam de 6-0 voor zijn rekening waarna Noor Boeijen enkele minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 7-0. Al met al een dikverdiende overwinning van de JO10-1. Voor Gassel JO13-1 stond vandaag eigenlijk nog de uitwedstrijd tegen Olympia '18 JO13-2 uit Boxmeer op het programma. Omdat spelen op deze zaterdag niet mogelijk was en er ook geen geschikte andere speeldatum kon worden gevonden, is het betreffende duel schriftelijk afgedaan. Op het digitale wedstrijdformulier is een 3-0 eindstand ingevuld. Voor wat betreft de Gasselse jeugdteams komt alleen Gassel JO14-1 nog een keer in actie voor een competitiewedstrijd. De kersverse kampioen van de 4e klasse 13 speelt op woensdagavond 31 mei 2023 nog een thuisduel tegen ST Hapse Boys/De Zwaluw JO14-1. Zoals ook al vermeld in het nieuwsbericht hieronder zijn er na dat duel nog festiviteiten vanege de behaalde titel. De aftrap is om 19:00 uur.


Gassel JO14-1 kampioen 4e klasse 16 dankzij nipte uitoverwinning
  |  donderdag 25 mei 2023  |

Voor Gassel JO14-1 stond gisteravond de kampioenswedstrijd op het programma. Bij winst in het uitduel tegen Berghem Sport JO14-3 zou de titel in de 4e klasse 16 een feit zijn. De Gasselse spelers waren goed op scherp gezet door het coachingduo Femke van Thiel en Wim Linders die de honneurs waarnamen voor Eric van Boekel die voor zijn werk in het buitenland zat. Vanaf de aftrap gingen de Gasselnaren op zcek naar een snelle voorsprong. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van de thuisploeg. Finn Wijnen was na zo'n kwartier spelen dichtbij de 0-1, maar zijn inzet ging naast. Een minuut of vijf later was het wel raak voor Gassel JO14-1. Finn Wijnen joeg de bal snoeihard tegen de touwen. De Gasselse formatie bleef de bovenliggende partij. Dit leidde ook tot enkele kansen op de 0-2. Tjeu Josemanders schoot echter over na een corner en na een lange van Finn Wijnen stuitte Jazz Goossens op de Berghemse keeper. Ook in de rebound ging de bal er niet in. In het eerste deel van de tweede helft was Gassel JO14-1 opnieuw de betere ploeg, maar de kansen die dat opleverde bleven onbenut. Het bleef daardoor razend spannend en in het laatste deel van het duel ging het op en neer. Berghem Sport JO14-3 kreeg enkele kansjes op de gelijkmaker, maar de Gasselse defensie wist de nul te houden. Uiteindelijk werd de 0-1 voorsprong vastgehouden tot aan het laatste fluitsignaal en daarmee was het kampioenschap van Gassel JO14-1 een feit!

Gassel JO14-1 kampioen 3e klasse 14

Met nog een duel te spelen zijn de Gasselnaren niet meer in te halen door de concurrentie. Uiteraard werd er na afloop op het veld alvast een feestje gevierd. De meeste festiviteiten vinden pas komende woensdag plaats na afloop van de laatste thuiswedstrijd waarvan de aftrap om 19:00 uur is. Gassel JO13-1 speelde afgelopen woensdagavond eveneens een kampioenswedstrijd. Helaas niet van zichzelf, maar van tegenstander Heijen JO13-1. De Gasselnaren slaagden er niet om het feestje van de thuisploeg te verpesten. Na een 2-0 achterstand bij de rust liep de score in de tweede helft op naar 5-0. Bij die tussenstand wist Joud Alhalabi de Gasselse eer nog te redden. De 5-1 eindstand was voor Heijen JO13-1 precies voldoende om de titel te pakken. Voor de JO13-1 van VV Gassel was het de laatste wedstrijd van deze derde en tevens laatste fase van de competitie 2022-2023. De twee duels die eigenlijk nog gespeeld zouden worden, kunnen namelijk niet meer worden ingehaald door het ontbreken van een geschikte speeldatum.


Uitnederlaag Gassel 1 zonder gevolgen, VR1 sluit af met prima uitzege
  |  zondag 21 mei 2023  |

Op deze zondag was er voor de laatste keer in dit seizoen een compleet programma voor de seniorenteams van VV Gassel. Voor twee teams, Gassel 2 en Gassel VR1, stond namelijk het laatste competitieduel van 2022-2023 gepland. De vier duels werden stuk voor stuk afgewerkt op vreemde bodem. Met uiteindelijk slechts drie punten dankzij een zege was het dus niet zo'n beste speeldag. Gassel 1 is er niet in geslaagd de 2-1 thuiszege van vorige week een passend vervolg te geven. In Ottersum verloren de Gasselnaren uiteindelijk met 4-0 van V.V. Achates 1. De nederlaag had geen consequenties omdat degradatieconcurrent NLC '03 1 ook een nederlaag moest incasseren. De beslissing in de strijd om rechtstreekse degradatie volgt dus op Tweede Pinkstermaandag 29 mei 2023. Gassel 1 is bij een overwinning in het thuisduel tegen Juliana Mill 1 zeker van de voorlaatste plaats die recht geeft op een nacompetitiewedstrijd tegen de nummer 12 van de 4e klasse G. De winnaar van dat duel, gespeeld op neutraal terrein, blijft vierdeklasser. Bij een gelijkspel of nederlaag in het treffen met de Millse formatie zijn de Gasselnaren afhankelijk van het resultaat van NLC '03 1 dat thuis speelt tegen SV Milsbeek 1. Wanneer de ploeg uit Lith wel wint en Gassel 1 niet dan degradeert de Gsselse formtaie rechtstreeks naar de 5e klasse. Gassel 2 sloot de competitie af met een uitwedstrijd tegen De Zwaluw 3. Het duel in Oeffelt werd er eentje om maar snel te vergeten. De Gasselse spelers hadden waarschijnlijk wat meer last van het warm weer dan de Zwaluwen. Het tweede elftal had in de eerste helft weinig in te brengen met als gevolg een 2-0 achterstand bij de rust. Na de rust speelden de Gasselnaren wat beter en ook een stuk feller. Dit leidde ook tot een doelpunt van Chris Josemanders die een steekbal ontving van Guido Sprengers. Hij bleef rustig in de beruchte een-op-een situatie met de doelman en schoof de bal prima onder de keeper door. Uiteindelijk scoorden de bezoekers nog een tweede treffer. Na een goed uitgespeelde aanval gaf Nick Kupers de bal voor waar Rik van Uhm klaar stond om het leren monster snoeihard tegen de touwen te koppen. Een Oeffeltse verdediger sloeg als een volleerde volleyballer de bal weg en dus kreeg Gassel 2 een strafschop toegekend. Luuk van der Loop bleef rustig en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. De twee doelpunten leverden helaas geen punten op want De Zwaluw 3 was in de tweede helft ook nog viermaal succesvol en dus een eindstand van 6-2. Gassel 3 mocht vandaag aantreden op een zonovergoten en druk bezocht sportpark in Heesch. Tegenstander was nameijk HVCH 16. Al snel stonden de oranje mannen met 1-0 achter door een geplaatste schuiver in de hoek. De thuisploeg had het betere van het spel en de Gasselnaren moesten zich beperken tot tegenhouden. Toch was het Gassel 3 dat de gelijkmaker scoorde. Johan Verhaaren schoot de bal prachtig binnen. De bezoekers leken vervolgens op voorsprong te komen, maar een schot van Joris van Raaij werd gekeerd door de doelman. Dus een 1-1 ruststand. Na rust hadden de Gasselnaren het zo waar nog moeilijker met het hete weer. De jonge ploeg uit Heesch was conditioneel wat sterker en zette de Gasselnaren wederom stevig onder druk. Doelman Gert-Jan Schook hield het doel echter keurig schoon. Helaas viel een minuut of tien voor tijd toch de 2-1 voor HVCH 16. Dus geen drie punten voor Gassel 3 op deze zondag, maar de spelers en technische staf hebben wel genoten op het gezellige terras in Heesch! Gassel VR1 speelde vandaag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. In Wanroij moest worden gespeeld tegen Constantia VR1. Het thuisduel eerder dit seizoen was verloren dus er moest wat rechtgetrokken worden. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het iets beter maar onrustige spel van Gassel VR1 tegenover de afstandschoten van Constantia VR1. Na een minuut of tien een rustiger wordend Gassels vrouwenelftal wat hieruit ook de betere kansen wist te cre?ren. Uit een goede actie was het Anouk van Thiel die met een bekeken schuiver de 0-1 voor de Gasselse formatie aantekende. Gassel VR1 bleef voetballend de betere maarde thuisploeg wist door middel van een goed afstandschot de score op 1-1 te brengen. Gassel VR1 dacht hier duidelijk anders over en opnieuw was het Anouk van Thiel die twee minuten later alweer de score in Gassels voordeel wist te brengen, 1-2. Gassel VR1 bleef geconcentreerd spelen en wist via zeer goed opgezette anvallen tot goede kansen komen. Het was echter een speelster van Constantia die vanuit een hoekschop de gelijkmaker en tevens de 2-2 ruststand binnen kopte. Na de thee een iets onrustiger spel van Gasselse kant. Dit bracht bij Constantia VR1 het geloof terug, zeker toen de goed leidende scheidsrechter een lichte overtreding bestrafte met een strafschop. Deze bracht de 3-2 voorsprong voor de vrouwen uit Wanroij. Duidelijk was wel dat de Gasselse dames voor de drie punten en herstel van het eerdere verlies naar Wanroij waren gekomen. Het spel werd beter en de kansen werden weer gecre?erd. Uit een voorzet werd de hieruit afvallende bal hard en strak ingeschoten door Manon Hendriks en dus een 3-3 tussenstand. Met nog een tiental minuten tegaan kwam het teken om nog even alles op alles te zetten. Verdedigend werd er niet veel meer prijs gegeven en de conditie bleek nog net voldoende te zijn, om na goed doorzetten van Lotte Schaap en de hieruit komende voorzet de 3-4 binnen te schieten. Het was wederom Manon Hendriks die op de juiste plek was om deze voorzet binnen te werken. Met nog een aantal minuten hard werken werd dan ook alles beloond met een mooie en verdiende overwinning. Een mooi afscheid voor Maike Arts die vanaf volgend seizoen het team van VR30+1 zal gaan versterken. Voor Gassel 2 en Gassel VR1 zit de competitie 2022-2023 er nu dus op. Gassel 1 en Gassel 3 spelen op Tweede Pinkstermaandag 29 mei 2023 de laatste competitewedstrijd.


JO17-1 en JO8-1 sluiten de competitie af met mooie thuisoverwinning
  |  zondag 21 mei 2023  |

Voor een aantal jeugdteams van VV Gassel stond gisteren, zaaterdag 20 mei 2023, al weer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 op het programma. Zowel Gassel JO17-1 als Gassel JO8-1 wist in stijl af te af te sluiten met een overwinning. De JO17-1 kwam voor de tweede keer binnen vier dagen in actie want op woensdagavond 17 mei 2023 stond ook al een thuisduel tegen FC Uden JO17-1 op het programma. Ondanks vier gescoorde doelpunten leverde die wedstrijd geen punten op want de bezoekers uit Uden troffen vijf keer doel. Gisteren kwam de nummer drie van de ranglijst ST Constantia/Menos JO17-1 naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Opnieuw kwamen de Gasselnaren tot vier goals. Dit keer was het meer dan genoeg om de drie punten in Gassel te houden want de Gasselse defensie stond slechts twee tegentreffers toe. Topscoorder aan Gasselse zijde was Thijmen Hermanussen want drie van de vier doelpunten werden door hem gescoord. Gijs Thijssen was eenmaal succesvol.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
  Door dit resultaat zijn de Gasselnaren in de derde en laatste fase als zevende ge?indigd. Met het kampioenschap van Fase 1 en het net mislopen van de titel in Fase 2 kunnen de Gasselnaren terugkijken op een goed seizoen! Gassel JO13-1 moest deze wedstrijdronde een thuisnederlaag incasseren tegen ST United/BVV/EWC/Resia JO13-2. Het Limburgse samenwerkingsverband was uiteindelijk met 1-3 te sterk. In de eerste helft ging het prima gelijk op met kansen over en weer. De bezoekers waren helaas net wat doeltreffender dan de Gasselnaren met als gevolg een 0-2 ruststand. In de achtste minuut van de tweede helft wist Abel Loeffen de spanning weer terug te brengen met een droge knal vanaf zo'n vijftien meter. Gassel JO13-1 ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze bleef echter uit. Een minuut of tien voor tijd beslisten de Limburgers het duel met een derde treffer. Gassel JO8-1 mocht de competitie af sluiten met een thuiswedstrijd tegen DSV JO8-3. Het waren de bezoekers uit Sint-Anthonis die de score wisten te openen. Met een mooie lob bracht Eva Loeffen de stand weer in evenwicht. Een misverstand in de Gasselse defensie leidde tot een nieuwe achterstand. Gassel JO8-1 kwam daarna opnieuw op gelijke hoogte. Bas Linders kapte twee tegenstanders uit en schoot met een bekeken schuiver de 2-2 binnen. De Gasselnaren roken dat er meer te halen was en Tom Linders maakte er na een solo 3-2 van. Het slotakkoord was van Wouter van Overbeek en dus een verdiende 4-2 overwinning als afsluiter. De competitie zit er nu op, maar de JO8-1 zal nog blijven doortrainen tot en met woensdag 07 juni 2023. Gassel JO14-1, Gassel JO10-1 en Gassel JO9-1 kwamen niet in actie. De betreffende duels zijn verplaatst naar een latere speeldatum.


Fraaie thuiswinst Gassel 1 tijdens succesvol debuut van Marc van Raaij
  |  zondag 14 mei 2023  |

Onder zeer fraaie en zonnige weersomstandigheden mochten de vier seniorenteams van VV Gassel deze zondag aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Met negen punten dankzij drie gewonnen duels werd het een prima wedstrijdronde. Gassel 1 trad aan tegen SIOL 1. Beide ploegen dachten in de eerste helft de score te openen, maar zowel de Gasselse treffer als die van de gasten uit Katwijk werd afgekeurd. Wat later in het duel wist SIOL 1 alsnog op een 0-1 voorsprong te komen. Gassel 1 kreeg vervolgens een nieuwe tegenslag te verwerken want doelman Sjors Cuppen moest met een rode kaart het veld af na het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. De toegekende vrije trap, want de overtreding was buiten de beruchte lijnen, bleef zonder gevolg. Gassel 1 kwam ondanks de numerieke minderheid sterk terug. Eerst was het Remco van der Heijden die een toegekende strafschop keurig benutte en op slag van rust zorgde Soulaiman Rotbi op fraaie wijze voor een 2-1 voorsprong. In de tweede helft werkten de Gasselse spelers keihard om de verkregen voorsprong vast te houden. Dit lukte prima want SIOL 1 kon nauwelijks gevaarlijk worden. En kwam er een keer een bal op doel dan werd die keurig gepakt door invaldoelman Joris Eleuwarin. De tijd verstreek en de massaal toegestroomde supporters maakten zich langzaam op voor het debuut van Marc van Raaij die bijna 25 jaar geleden zijn laatste wedstrijd had gespeeld bij Gassel 4.

Marc van Raaij debuut Gassel 1Marc van Raaij 20 jaar verzorger VR1

Dankzij het winnende bod tijdens de dienstenveiling op het jubileumfeest mocht hij vijf minuten meespelen met Gassel 1. In de 89e minuut was het zover en onder luid applaus betrad hij het veld. Vlak daarvoor was Teun Hendriks na een prima Gasselse aanval nog dichtbij de 3-1, maar hij schoot tegen de keeper. In de slotseconde leek Marc van Raaij zijn debuut te gaan opluisteren met een doelpunt, maar alleen voor de SIOL-doelman werd de spanning hem toch wat te veel en schoof bij de bal naast de verkeerde kant van de paal. Gelukkig voor hem kreeg hij kort daarop een nieuwe kans want nadat hij een doelschop had onderschept werd hij binnen de zestien gevloerd waardoor de bal op de stip ging. Onder luide aanmoedigingen wist hij dit keer wel te scoren. Officieel zat de speeltijd en blessuretijd er al op dus werd de treffer niet vermeld op het wedstrijdformulier maar dat maakte het enthousiasme er niet minder. Marc van Raaij werd unaniem verkozen tot Man of the Match en ging na afloop niet alleen op de schouders bij de spelers van Gassel 1, ook verliet hij door een erehaag vsn huidige en voormslige speelsters van Gassel VR1 het veld. Voor Marc was het vandaag namelijk tevens zijn 20-jarig jubileum als verzorger bij het Gasselse vrouwenelftal. Na een mooie speech van bestuurslid Demi Verheugen kreeg hij een speciaal t-shirt en een prachtige schaal met inschriptie overhandigd.
(klik hier voor foto's en wat filmpjes.)
 

Marc van Raaij op schouders

Gassel 2 kreeg bezoek van kampioen Vianen Vooruit 3. De Gasselnaren wisten via Stef Classens de score te openen. Hij omspeelde twee tegenstanders waarna hij met de rechter buitenkant de bal om de keeper krulde. Helaas raakte een Gasselse verdediger een voorzet van Vianen verkeerd en viel bal binnen. Doelman Chris Josemanders viel er achterna, maar kon de inzet niet meer pareren. Daarna drie mooie aamvallen van de kampioen. Chris Josemanders zat er een keer kort bij, maar kon er net niet met de vingertoppen bij. Bij de andere twee goed uitgespeelde aanvallen was hij kansloos. Broos Meijs was in de resterende speeltijd nog dichtbij de 2-4, maar zijn inzet vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Al met al geen slecht resultaat tegen de kampioen die op volle oorlogssterkte was. Vermeldenswaardig was verder nog dat bij een 1-1 stand doelman Chris Josemanders een penalty hield door rustig te blijven staan. Het thuisduel van Gassel 3 tegen FC Schadewijk 5 was een echte ouderwetse pot zomeravond voetbal. Het tempo lag heel laag door waarschijnlijk het hete weer. De 1-0 viel na een vloeiende aanval over de linkerkant. Bart Meijer zette voor waarna Peter Goossens keurig teruglegde op de inkomende Daan Arts die vervolgens raak schoot. Wat later leek Daan Arts ook de 2-0 te maken, maar zijn inzet ging op de paal en dus een 1-0 ruststand. Na de rust wederom een traag tempo, toch vielen er snel twee treffers. Een afstandsschot van Nick Kupers was onhoudbaar voor de keeper en Bart Loeffen omspeelde na een diepe bal de keeper. Ronnie Derks was met een verwoestende uithaal vanaf ruim dertig meter dichtbij de 4-0, maar de lat stond een doelpunt in de weg. Door een foutieve terugspeelbal werd het uiteindelijk nog 3-1. De score had hoger uit kunnen en eigenlijk ook wel moeten uitvallen wanneer er van de vele kansen nog wat meer waren benut. Toch wederom een 3-1 overwinning waarop niets viel af te dingen. Ook Gassel VR1 hielde drie punten in Gassel. De ploeg van trainer Harm van Daal had weinig moeite met hekkensluiter NSVV FC Kunde VR2 uit Nijmegen en won uiteindelijk met 5-0. In het begin van de wedstrijd hadden de Gasselse vrouwen wat moeite met het cre?ren van kansen, maar nadat Lieke van Thiel de score had weten te openen was de ban gebroken. Met goede combinaties en een prima inzet werd de Nijmeegse formatie kansloos gelaten. Lieke van Thiel nam ook de 2-0 voor haar rekening en nog voor het rustsignaal had ook haar zus Femke van Thiel een doelpunt te pakken. Het goede positiespel leverde ook na de rust flink wat kansen op. Uit eentje daarvan vergrootte Lieke van Thiel de marge tot vier. Uiteindelijk liet ook Femke van Thiel de keeper van de bezoeksters nog een keer kansloos en dus een dikverdiende 5-0 zege van Gassel VR1. Op deze zondag werd tevens de seizoensafsluiting gevierd. Met een springkussen voor de jongste jeugd, een frietwagen voor de inwendige mens en muziek van DJ Resh werd het een geslaagd en gezellig feestje!


Twee zeges en een gelijkspel voor VR30+1 op voorlaatste speelavond
  |  zondag 14 mei 2023  |

Voor Gassel VR30+1 stond afgelopen vrijdagavond de vierde en voorlaatste speelronde van de 7x7-competitie op het programma. Met dank aan wat invalsters en lekker weer beloofde het een mooie voetbalavond te worden in Vianen. De eerste wedstrijd tegen DSV VR30+1 werd dan ook dik gewonnen. De Gasselse formatie had veel balbezit en zette voortdurend druk op het doel van de ploeg uit Sint-Anthonis. De goals van Janneke Raemakers, Geeke en Sanne Hendriks zorgden voor een ruime 6-0 overwinning! Gelegenheidskeepster Maartje van Raaij hield met drie terugspeelballen makkelijk de nul! Ook in de tweede wedstrijd tegen Vitesse '08 VR30+1 was Gassel VR30+1 de bovenliggende partij en speelde het duel zich vooral af op de helft van de tegenstander. Het Gasselse vrouwenelftal kwam op 1-0 door een doelpunt van Sanne Hendriks. Er waren vervolgens veel kansen op de 2-0, maar Janneke Raemakers, Sanne Hendriks en Geeke kregen de bal er niet meer in. Bij een van de zeldzame uitbraken van de tegenstander uit Gennep werd de onterechte gelijkmaker gescoord. Keepster Anne Kerkhof had geen kans. In het derde duel was Vianen Vooruit VR30+1 de tegenstander. Tijdens deze avond vierden zij het 50-jarig jubileum van de dames. Ondanks dat Gassel VR30+1 goed partij bood en bij vlagen ook echt gevaarlijk werd, ging deze wedstrijd met 3-0 verloren. In de laatste wedstrijd tegen V.V. Achates VR30+1 uit Ottersum gingen de drie punten weer mee naar Gassel. Na de 1-0 van Janneke Raemakers volgden nog meerdere kansen voor Janneke Raemakers, Maartje van Raaij en Marieke Hendriks, maar de eindstand bleef 1-0. In de kantine werd het 50-jarige bestaan van de Viaanse dames gevierd! Al snel bleek dat het organiseren van feestjes Vianen minder ligt dan voetballen. Omdat de Gasselse dames deze kwaliteiten wel bezitten, vieren ze op vrijdag 26 mei 2023 na de thuiswedstrijd van de 30+ vrouwen een zomers Hawaï feestje in de kantine!


Geen succesvolle speelronde jeugdteams, alleen puntje voor de JO8-1
  |  zondag 14 mei 2023  |

Op deze zonnige zaterdag kwamen bijna alle jeugdteams van VV Gassel in actie. Alleen de JO14-1 speelde niet omdat de uitwedstrijd tegen Berghem Sport JO14-3 was uitgesteld. Een succesvolle speeldag werd het helaas niet want uiteindelijk werd er slechts een punt gehaald dankzij een gelijkspel in Milsbeek. Alle andere duels, ook afgewerkt op vreemde bodem, leverden een nederlaag op. Gassel JO17-1 ging op bezoek bij Berghem Sport JO17-3. De eerste ' grote kans was voor de Gasselse formatie. Een schot ging tegen de onderkant van de lat waarna de rebound in het zijnet werd geschoten. Daarna lieten de bezoekers het afweten met enkele onnodige tegendoelpunten en een 4-0 achterstand bij de rust als gevolg. In de tweede helft zagen de aanwezige toeschouwers een heel ander Gassel JO17-1. Er werd een goed veldspel op de mat gelegd en er kwamen ook kansen. Uit een daarvan scoorde Nick Beekmans de 4-1. Vervolgens verkleinde Thijmen Hermanussen de marge tot twee via een benutte penalty. Het was een fysieke wedstrijd met flinke duels. Gijs Thijssen werd onderuit geschoffeld en moest geblesseerd het veld verlaten. Daarna maakte Berghem Sport JO17-3 er uit een counter 5-2 van. De Gasselse formatie bleef voetballen en via wederom penalty genomen door Thijmen Hermanussen kwam de stand op 5-3. De Gasselnaren kregen in de resterende speeltijd nog wel kansen, maar meer goals bleven dit en dus een 5-3 eindstand. Gassel JO13-1 wist al twee minuten dat de uitwedstrijd tegen Vitesse '08 JO13-2 een kansloze missie was. Bij de Gennepse formatie speelde een Syriër die wel achttien leek, maar volgens zijn paspoort toch slechts twaalf jaar zou zijn. Hij was duidelijk veel te goed voor een tweede JO13-team en de ene na de andere goal of assist kwam van zijn voet. Bij de rust keek de Gasselse formatie tegen een 7-0 achterstand aan. In de tweede helft hadden de Gasselnaren het beter voor elkaar en kwamen er ook kansen op een eretreffer. De paal en lat stonden echter een doelpunt in de weg bij inzetten van respectievelijk Ruben van Boekel en Diede van de Wiel. Uiteindelijk eindigde het duel in 9-1. De eretreffer was een eigen doelpunt van voornoemde Vitesse speler, over karma gesproken. Net als de JO17-1 moest ook Gassel JO10-1 deze wedstrijdronde aantreden in Berghem. Tegen Berghem Sport JO10-5 werd het een doelpuntrijke wedstrijd waarbij de Gasselnaren helaas net aan het kortste eind trokken. De score werd in de tweede minuut geopend door Raf van Hoorn. Vervolgens had de thuisploeg tweemaal succes, waarna Raf van Hoorn de stand weer in evenwicht bracht. De Berghemse formatie wist met een 3-2 voorsprong te gaan rusten. Al heel snel na de hervatting scoorde de nieuwe aanwinst Mohammed Kharouf zijn eerste treffer voor Gassel JO10-1 en dus een 3-3 tussenstand. Twee minuten later stond het al weer 4-3. Raf van Hoorn zorgde vervolgens binnen een tijdsbestek van twee minuten niet alleen voor de 4-4, maar ook voor de 4-5. Het lukte Gassel JO10-1 helaas niet om deze voorsprong vast te houden. Berghem Sport JO10-5 scoorde niet alleen de gelijkmker, maar ook nog een zesde en zevende treffer. De eindstand kwam daardoor dus op 7-5. Gassel JO9-1 bleek deze zaterdag een maatje te klein voor Juliana Mill JO9-3. De Gasselnaren moesten namelijk met een 9-2 nederlaag in de tas weer terug naar Gassel. De JO8-1 zorgde voor het enigste punt van deze speeldag door een 2-2 gelijkspel bij SV Milsbeek JO8-1. Aanvankelijk zag het er niet zo goed voor de bezoekers want men kwam op een 2-0 achterstand. Zoals echter wel vaker dit seizoen kwamen de Gasselnaren ijzersterk terug. Met prima voetbal werd de achterstand ongedaan gemaakt. Vervolgens waren er genoeg kansen om er nog een overwinning uit te slepen, maar de inzetten gingen telkens net naast.


Gassel 2 en Gassel 3 boeken prima inhaaloverwinning op eigen veld
  |  zondag 07 mei 2023  |

Voor Gassel 2, Gassel 3 en Gassel VR1 stond op deze eerste zondag van mei 2023 een inhaalwedstrijd op het programma. Voor alledrie de teams was sprake van thuisvoordeel. Bij het tellen van de punten aan het einde van de speeldag bleken er zes punten te zijn behaald dankzij twee overwinningen. Gassel 2 trad aan tegen Toxandria 3. De Gasselnaren speelden een prima wedstrijd, die overigens wat later begon door de latere aanwezigheid van de Gasselse doelman. Er was een minuut of tien gespeeld toen de openingstreffer op het scorebord kwam. Na combinatiespel op het middenveld tussen Daan Aarts en Rik van Uhm speelde eerstgenoemde Guido Sprengers in. Die scoorde vervolgens met een rustig bekeken balletje in de verre hoek. In de slotfase van de eerste helft wist de thuisploeg de marge te verdubbelen. Noud Strik stuurde Guido Sprengers diep. Die legde de bal terug vanaf de achterlijn waarna Ted Wolfs raak schoot in de korte hoek. Ook in de tweede helft was Gassel 2 de bovenliggende partij. Dit leidde al vrij snel na rust tot de 3-0. Na een lange bal van William de Kleijn begon Guido Sprengers aan een solo die hij vervolgens succesvol afsloot met een bekeken schuiver van afstand. Amper vier minuten later kon het thuispubliek een vierde doelpunt vieren. Ted Wolfs joeg de bal vanaf een meter of twintig tegen de touwen. Daarmee was het duel beslist en kon de Gasselse formatie rustig de tijd volmaken. De Gasselnaren trakteerden de aanwezige tifosi ook nog op de 5-0. Na een steekpass van Stef Classens knalde Nick Kupers de bal snoeihard binnen. Al met al dus een prima 5-0 zege van het tweede elftal die daarmee ook een plaatsje klommen op de ranglijst. Ook Gassel 3 wist de drie punten vandaag in Gassel te houden. De Gasselse formatie versloeg het hoger geklasseerde Cito 6 uit Oss uiteindelijk met 3-1. Na een wat aftastend begin kregen de Gasselnaren gaandeweg de eerste helft steeds meer een veldoverwicht. Dit leidde ook tot enkele mooie kansen om de score te openen. Aanvankelijk stond de Osse doelman Gassels succes in de weg, maar in de 36e minuut kon ook hij de 1-0 niet meer voorkomen. Bram Driessen bracht met een lange bal Kenny Borgers in stelling. Die was zijn directe tegenstanders te snel af en uit zijn indraaiende voorzet kopte Bart Loeffen raak. Vlak voor rust waren de bezoekers dichtbij de gelijkmaker, maar een hard schot werd uitstekend gekeerd door doelman Tom van Raaij. Gassel 3 begon sterk aan de tweede helft en een kleine zeven minuten na de hervatting lag de bal voor de tweede keer in het doel van Cito 6. Joris van Raaij probeerde het met een pegel van flinke afstand. Zijn inzet kon ternauwernood worden gekeerd door de doelman, waarna Peter Goossens in de rebound alsnog de 2-0 scoorde. Daarna kwam Cito 6 wat meer opzetten, maar het meeste gevaar werd tijdig onschadelijk gemaakt door de Gasselse defensie. Zo'n kwartier voor tijd wist de thuisploeg het duel te beslissen via een snelle tegenstoot. Johan Jaspers onderschepte de bal op de eigen helft en gaf een verre trap naar voren. Bart Loeffen was net wat eerder bij de bal dan een Osse verdediger en kon opstomen richting het vijandelijke strafschopgebied. Daarin hield hij het overzicht en na keurig breed leggen schoot de meegelopen Jeroen van der Heijden de 3-0 binnen. Dit leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar een minuut of vijf voor het einde van de offici?le speeltijd wist Cito 6 er nog 3-1 van te maken via een rake kopbal uit een corner. Samenvattend een mooie overwinning van Gassel 3. Gassel VR1 moest aantreden tegen Union VR1. De bezoeksters uit Malden hadden vanaf de eerste minuut het betere van het spel. Dit leidde ertoe dat de Gasselse vrouwen bij de rust al tegen een 0-4 achterstand aankeken. In de tweede helft liep Union VR1 uit naar een 0-6 voorsprong. Namens de thuisploeg wist Femke van Thiel nog voor een lichtpuntje te zorgen. Op haar verjaardag scoorde ze namelijk de 1-6. Het slotakkoord was voor de bezoeksters en dus moest Gassel VR1 een 1-7 nederlaag incasseren. Kortom snel vergeten en op naar dinsdagavond want dan wacht in Beers de inhaaluitwedstrijd tegen HBV VR1. Gassel 1 had op deze inhaalzondag geen competitieverplichtingen.


Ruime uitnederlaag voor Gassel 1, verlies 3e door treffer slotminuut
  |  maandag 01 mei 2023  |

Op zondag 30 april 2023 kwamen slechts twee seniorenteams van VV Gassel in actie. Voor Gassel 1 stond tijdens wedstrijdronde 23 een uitwedstrijd tegen SCMH 1 op het programma en voor Gassel 1 wachtte op eigen veld het inhaaltreffen met Nooit Gedacht 5. Een succesvolle zondag werd het helaas niet. Het eerste elftal moest namelijk in Mariaheide een stevige 5-0 nederlaag incasseren en Gassel 3 verloor nipt met 1-2. Nooit Gedacht 5 had zeker de eerste helft het betere van het spel en het derde elftal kon aanvallend amper een vuist maken. Ondanks dat de Geffense ploeg het betere van het spel had cre?erde ze weinig kansen. Een afstandsschot dat keurig gepakt werd door doelman Cas van Spijk. Toch viel net voor rust de 0-1, een voorzet van rechts werd getoucheerd door de Geffense spits en deze viel onhoudbaar in het doel. Bram Driessen leek toch voor rust nog de gelijkmaker te maken, maar helaas werd zijn afstandsschot uit de kruising getikt door de Geffense goalie. In de tweede helft een feller Gassel 3 dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze terechte gelijkmaker kwam er ook. Bart Loeffen maakte zichzelf vrij en op zijn schuiver had de keeper geen weerwoord. De thuisploeg was de meer dreigende ploeg ofschoon Cas van Spijk toch enkele keren goed zijn doel moest verdedigen. De 2-1 kwam er niet en dus leek de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen. Echter in de allerlaatste minuut kapte de Geffense spits zich vrij en schoot hij vervolgens de 1-2 achter de uitblinkende Gasselse keeper.Terug naar het archief