September 2004

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand september 2004. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Fors derbyverlies Gassel 1, derde zege Gassel 3
  |  maandag 27 september 2004  |

Gassel 1 heeft in de gemeentelijke derby tegen GVV '57 1 een forse nederlaag geleden. In Grave werd met maar liefst 4-0 verloren. Bij de rust keken de Gasselnaren reeds tegen een 3-0 achterstand aan. Nadat Tim van Overbeek in de tiende minuut rakelings naast had gekopt, was het twee minuten later aan de andere kant wel raak voor de thuisploeg. Na een half uur spelen kreeg de Gasselse formatie een tweede tegentreffer om de oren en op slag van rust kon doelman Erik van Toor voor de derde maal de bal uit het net gaan halen. In het begin van de tweede helft gingen de Gasselnaren nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ondanks een veldoverwicht leidde dit niet tot het gewenste resultaat. Halverwege de tweede helft wist de ploeg uit Grave de 4-0 te scoren en was het duel definitief gespeeld. Een 4-0 nederlaag was er op deze zondag ook voor Gassel 2. HBV 3 was op eigen veld te sterk voor de opnieuw moeilijk tot scoren komende Gasselnaren. Gedwongen door de 2-0 achterstand bij de rust ging Gassel 2 in de tweede helft meer en meer op de aanval spelen. Tot een Gassels doelpunt kwam het ondanks deze strijdwijze deze middag niet. Wel wist de ploeg uit Beers nog tot tweemaal toe tot scoren te komen. Gassel 3 zette haar zegereeks voort. Ook de derde competitiewedstrijd van dit seizoen werd winnend afgesloten. De 3-2 overwinning op gemeentegenoot SCV '58 3 was dan wel niet zo ruim als de twee voorgaande zeges, maar door de drie punten blijft de Gasselse formatie aan kop gaan in de reserve klasse 653. Nadat Bert Strik namens Gassel 3 de score had geopend, bracht Ad Cruijsen vanaf elf meter de stand op 2-0. Na een tegendoelpunt van de ploeg uit Velp was het wederom Bert Strik die doel trof. Een tweede Velpse treffer bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, maar de 3-2 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Gassel 4 staat na drie gespeelde duels nog steeds op nul punten. De Gasselse formatie was in de thuiswedstrijd tegen FC Uden 8 dichtbij succes, maar verloor uiteindelijk toch nipt met 3-4. Doelpuntenmakers aan Gasselse zijde waren Joland Thijssen, Dirk Linders en Bart Meijer. Laatstgenoemde kon de bal binnen tikken nadat Joland Thijssen zijn strafschop gestopt zag worden. Gassel dames 1 had het lastig in de uitwedstrijd tegen het makkelijk combinerende De Willy's dames 2. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van de Gasselse dames. Slechts af en toe slaagde het dameselftal van de VV Gassel erin om het doel van de Wilbertoordse formatie onder vuur te nemen. Succes leverde dit echter niet op. De thuisploeg daarentegen was wel een aantal malen trefzeker en won uiteindelijk met 7-0.

Derde overwinning op rij voor Gassel F1
  |  zaterdag 25 september 2004  |

Gassel F1 heeft ook na drie speeldagen in de najaarscompetitie 2004 nog steeds het maximaal aantal punten. Na overwinningen op VIOS F1 en De Zwaluw F1 wisten de Gasselnaren ditmaal DSV F2 uit Sint-Antonius op overtuigende wijze met 5-3 te verslaan. Meest doeltreffend aan Gasselse zijde waren Remco van der Heijden en Hans van Houtum. Beide namen twee treffers voor hun rekening. De andere treffer werd gescoord door Luuk van der Loop.
(klik hier een uitgebreid wedstrijdverslag).
 Gassel C1 liep op deze zaterdag tegen haar eerste puntverlies aan. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 3-6 verloren van Milsbeek C1. Nadat de gasten een 0-2 voorsprong hadden genomen, kwam de Gasselse formatie sterk terug. Dankzij doelpunten van Thijs van der Donk en Paul Cornelissen werd de stand weer in evenwicht gebracht. Daarna was het helaas toch weer opnieuw de ploeg uit Milsbeek die op voorsprong wist te komen. Na een fraaie solo wist Nord Strik namens Gassel nog wel tegen te scoren, maar een nederlaag kon niet meer worden voorkomen. Verlies was er vandaag ook voor Gassel D1 en Gassel E1. De D-pupillen speelden een alleraardigste wedstrijd, maar moesten uiteindelijk toch met 0-4 hun meerdere erkennen in JVC Cuijk D3 en de E1 ging thuis met 0-11 onderuit tegen De Zwaluw E1 uit Oeffelt. Voor Gassel A1 stond er deze speeldag geen wedstrijd op het programma.

Aanvangstijdstip uitduel Gasselse dames gewijzigd

Het aanvangstijdstip van de voor zondag 26 september a.s. op het programma staande uitwedstrijd van Gassel dames 1 tegen De Willy's dames 2 is op verzoek van de ploeg uit Wilbertoord gewijzigd. In plaats van om 10:00 uur zal er nu om 13:00 uur worden afgetrapt.

Gassel 1 wint wederom nipt, weer ruime zege Gassel 3
  |  maandag 20 september 2004  |

Gassel 1 heeft ook haar tweede competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. Op een niet geheel uitverkocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel wisten de Gasselnaren in een doelpuntrijke match Macharen 1 met 4-3 te verslaan. Al vroeg in de wedstrijd was het Tim van Overbeek die voor een 1-0 voorsprong zorgde. Een tweede Gasselse treffer hing in de lucht, maar uit een counter wisten de gasten de stand plotseling weer in evenwicht te brengen. Even later nam Macharen zelfs een 1-2 voorsprong na mistasten van doelman Gert-Jan Schook. Binnen een paar minuten wist Bart Loeffen met een fraai schot in de kruising echter alweer de gelijkmaker te scoren. De Gasselse formatie bleef doordrukken en in de 35e minuut schoot Tim van Overbeek de 3-2 binnen. Op slag van rust leidde slecht verdedigen van Gasselse zijde tot de 3-3. Binnen vijf minuten in de tweede helft rondde Bart Loeffen een korte solo doeltreffend af en stonden de Gasselnaren voor de derde maal in deze wedstrijd op voorsprong. Hoewel Gassel 1 nog diverse kansen kreeg om de score verder uit te bouwen, bleven meer doelpunten uit. Ook Gassel 3 heeft na twee gespeelde wedstrijden nog steeds et maximaal aantal punten. Na de ruime 5-1 thuisoverwinning op UDI '19/Beter Bed 15 van vorige week werd ditmaal op zeer overtuigende wijze gewonnen van DAW 8. In Schaijk werd het maar liefst 0-6 voor de Gasselse formatie. Nadat Bert Strik met een streep in de bovenhoek de score namens Gassel 3 had geopend, was het nog voor de rust Eddy Kersten die met een rake kopbal voor de 0-2 zorgde. In de eerste minuut van de tweede helft tilde Willie Strik de stand naar 0-3. Vervolgens scoorde Eddy Kersten 0-4 waarna Ad van Spijk met wat hulp van de keeper de vijfde Gasselse treffer liet aantekenen. Uiteindelijk werd het halve dozijn volgemaakt door Willie Strik. Vermeldenswaardig was verder nog de rentree van Ronnie Derks bij Gassel 3 na een afwezigheid van enige jaren. De thuiswedstrijd van Gassel 2 tegen UDI '19/Beter Bed 10 werd kort voor de rust bij een tussenstand van 0-0 gestaakt. Aanleiding hiervoor was een beenbreuk van een van de spelers van de ploeg uit Uden. Waarschijnlijk zal het duel in zijn geheel worden overgespeeld. Wanneer is op dit moment nog niet bekend. Gassel 4 ging in Loosbroek hard onderuit tegen WHV 6. In de eerste helft konden de Gasselnaren hun tegenstanders nog aardig bijbenen getuige ook de 2-1 achterstand bij de rust, maar in de tweede helft stortte de Gasselse formatie compleet in. Toen het laatste fluitsignaal had geklonken bleek dat de wedstrijd was geëindigd in een 13-2 zege voor de thuisploeg. Een van de twee Gasselse eretreffers kwam van de voet van Paul Franken, de andere was een eigen doelpunt van WHV. Het dameselftal van de VV Gassel hoefde deze zondag niet in actie te komen. Hun thuiswedstrijd tegen FC Uden dames 2 was op verzoek van de ploeg uit Uden door de KNVB uitgesteld.

Gassel C1 en Gassel F1 winnen ook hun tweede duel
  |  zaterdag 18 september 2004  |

Gassel C1 en Gassel F1 kennen een uitstekende start van de najaarscompetitie 2004. Na de winst op de eerste speeldag wisten beide ploegen vandaag ook hun tweede competitiewedstrijd winnend af te sluiten. De C1 moest aantreden in Oploo voor de confrontatie met Excellent C1 en wist de thuisploeg met 0-2 te verslaan. Gassel F1 boekte een fraaie uitoverwinning op De Zwaluw F1. In Oeffelt werd het 1-4 voor de Gasselse formatie. De overwinning was verdiend want het veldspel bij de Gasselnaren was prima verzorgd. De doelpunten kwamen op naam van Erik Barten, Remco van der Heijden, Luuk van der Loop, Noud Strik en Dirk Vollenberg. Ook Gassel D1 moest op deze speeldag aantreden tegen een team van De Zwaluw. In tegenstelling tot de F-pupillen moesten zij echter de drie punten aan de tegenstander laten. De Zwaluw D1 was met 11-0 gewoonweg nog een maatje te groot voor de wel met een goede inzet spelende Gasselnaren. Ook Gassel E1 moest een behoorlijke nederlaag incasseren. In Boxmeer bleek Olympia '8 E3 met 8-1 te sterk. Maker van de Gasselse eretreffer was Kevin Arts. Verlies was er tenslotte ook voor Gassel A1. Na de nipte nederlaag van vorige week tegen Olympia '18 A2 werd nu in Oploo met 3-1 verloren van Excellent A1. De start van de Gasselnaren was prima want in het eerste kwartier was men de de betere ploeg. Dit resulteerde ook in een 0-1 voorsprong. Na een lange solo wist Nicky Hendriks doeltreffend af te ronden. Echter nog voor de rust had de thuisploeg de stand weer in evenwicht gebracht. In de tweede helft was Excellent A1 de beter voetballende ploeg. Dit leidde tot twee treffers waardoor de Gasselnaren uiteindelijk zonder punten weer terug naar Gassel konden afreizen.

Duel Gassel dames 1 - FC Uden dames 2 uitgesteld
  |  vrijdag 17 september 2004  |

De voor zondag 19 september a.s. op het programma staande thuiswedstrijd van Gassel dames 1 tegen FC Uden dames 2 gaat niet door. Op verzoek van de ploeg uit Uden is de betreffende wedstrijd door de KNVB uitgesteld. Wanneer het duel zal worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.

Vianen Vooruit 6 verdwenen uit klasse Gassel 4

Gassel 4 hoeft dit seizoen uiteindelijk toch niet te spelen tegen Vianen Vooruit 6. Aanvankelijk was de ploeg uit Vianen door de KNVB toegevoegd aan de klasse van Gassel 4, de reserve 6e klasse 654, maar afgelopen week heeft de KNVB dit weer ongedaan gemaakt. Voor de spelers van het vierde elftal betekent dit dat ze nu twee speeldagen vrijaf hebben omdat de klasse waarin Gassel 4 is ingedeeld uit maar elf in plaats van de gebruikelijke twaalf teams bestaat.

Uitstekende competitiestart Gassel 3, puntje Gassel 2
  |  zondag 12 september 2004  |

Gassel 3 is de competitie 2004-2005 op uitstekende wijze begonnen. In de eerste wedstrijd werd UDI '19/Beter Bed 15 met 5-1 compleet kansloos gelaten. Nadat Bennie Arts de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong had gezet, was het nog voor de rust Bert Strik die er 2-0 van wist te maken. Na de rust gingen de Gasselnaren rustig door met het scoren van doelpunten. Via Ad Cruijsen, Bert Strik en Willie Strik nam Gassel 3 zelfs een 5-0 voorsprong. Uiteindelijk wist de ploeg uit Uden in de slotfase nog wel de eer te redden. Het gepromoveerde Gassel 2 hield aan haar eerste wedstrijd in de reserve vijfde klasse één punt over. In Wanroij eindigde het duel tegen Constantia 4 in de stand waarmee het duel ook was begonnen, 0-0. In de eerste helft had de thuisploeg wat meer de overhand, maar na de rust waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Zowel voor Gassel 4 als voor Gassel dames 1 stond vandaag een gemeentelijke derby tegen SCV '58 op het programma. Helaas moesten beide Gasselse formaties een nederlaag incasseren. Het vierde elftal verloor op eigen veld vrij fors met 2-6 van SCV '58 4. Drie tegendoelpunten in de laatste tien minuten voor de rust deden de Gasselnaren uiteindelijk de das om. De twee Gasselse doelpunten kwamen van de voet van Arno Brans en Joland Thijssen. Laatstgenoemde deed dat vanaf elf meter. Nadat hij even tevoren een penalty op z'n Seedorfs hoog over in het vangnet had geschoten, lukte het hem bij zijn tweede poging wel om doel te treffen. De Gasselse dames verloren in Velp nipt met 1-0 van SCV '58 dames 1. Hoewel de Gasselse dames zeker niet de mindere waren dan hun tegenstandsters lukte het maar niet om tot scoren te komen. Het dichtst bij een treffer was Anneke Paters, maar haar inzet belandde tegen de paal. Voor Gassel 1 stond er deze speeldag geen competitiewedstrijd op het programma.

Wijzigingen in klasse-indeling Gassel 2 en Gassel 4
  |  vrijdag 10 september 2004  |

Voor Gassel 2 staan er dit seizoen slechts achttien competitiewedstrijden op het programma. Aanvankelijk bestond de reserve 5e klasse 528 uit elf teams, maar afgelopen week is Erp 6 door de KNVB overgeplaatst naar de reserve 6e klasse 643. Of de plek van Erp 6 nog wordt opgevuld door een ander team is nog niet bekend. Vooralsnog is hiervan nog geen sprake. Mocht de klasse waarin Gassel 2 uitkomt uit de huidige tien teams blijven bestaan dan zijn de Gasselnaren in elk geval verzekerd van vier speeldagen waarop men niet in actie hoeft te komen. Ook in de klasse van Gassel 4, de reserve 6e klasse 654, hebben zich een tweetal wijzigingen voorgedaan. Door de KNVB is WHV 6 uit Loosbroek aan deze klasse toegevoegd. Verder is Ruwaard 8 uit Oss vervangen door Vianen Vooruit 6.

Gassel A1 en Gassel C1 uitgeschakeld voor beker
  |  maandag 06 september 2004  |

Gassel A1 en Gassel C1 zijn er zaterdag 04 september jl. beiden niet in geslaagd om de tweede ronde van het bekertoernooi te bereiken. De A-junioren bleken uiteindelijk net een doelpuntje tekort te komen om te mogen doorbekeren. De eerste wedstrijd tegen Achilles Reek A1 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Na een 1-0 achterstand bij de rust was het in de tweede helft Nicky Hendriks die de stand weer in evenwicht bracht. Nadat de thuisploeg opnieuw op voorsprong had weten te komen, wist Rob Roefs voor de 2-2 te zorgen. De tweede wedstrijd tegen SDDL A1 uit Demen werd nipt met 1-0 gewonnen. De Gasselse spitsen misten veel te veel kansen waardoor de winst uiteindelijk zelfs nog bijna werd weggegeven. Het was volgens de technische staf te danken aan het zeer goed spelen van laatste man Martijn Sprengers en vooral keeper Jordy Hubers dat dit niet gebeurde. Doordat Achilles Reek A1 met 2-1 wist te winnen van SDDL A1 gaan zij op doelsaldo door naar de tweede bekerronde. Gassel C1 moest voor haar bekeravontuur afreizen Nistelrode. Daar wachten voor de Gasselnaren confrontaties met Prinses Irene C1 en NLC '03 C1. Helaas gingen beide wedstrijden verloren. Het duel tegen Prinses Irene C1 eindigde in een 4-2 zege voor de thuisploeg en tegen de ploeg uit Lith werd een 2-1 nederlaag geleden.

Gassel 1 begint competitie met overwinning op OKSV
  |  zondag 05 september 2004  |

Gassel 1 is de competitie 2004-2005 begonnen met een 2-1 overwinning op OKSV 1 uit Overlangel. De overwinning was dikverdiend al hadden de Gasselnaren het zich beduidend makkelijker kunnen maken door het duel al voor de rust te beslissen. Te veel kansen werden echter onbenut gelaten. De Gasselse formatie kende een ijzersterke start want al binnen vijf minuten lag de 1-0 in het netje. Na een knappe solo wist Rob ten Haaf de bal vanaf de zestienmeterlijn fraai binnen te volleren. Na ruim een half uur spelen was het opnieuw raak voor Gassel 1. De doelman van OKSV kreeg een inzet van Harm van Boekel niet klemvast waarna Bas van Raaij van dichtbij de 2-0 binnen kon tikken. Op slag van rust weet OKSV uit een corner tegen te scoren. In de tweede helft is het spel, mede door het warme weer, niet al te best meer. Kansen voor de Gasselnaren om met een derde treffer de wedstrijd definitief te beslissen zijn er voldoende, maar inzetten van Johan Jaspers, Harm van Boekel en Tim van Overbeek treffen geen doel. Hierdoor blijft het tot het laatste fluitsignaal spannend, maar de 2-1 voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven. Gassel 2 speelde vandaag haar laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi. In Milsbeek werd na een 6-0 achterstand bij de rust uiteindelijk met 7-1 verloren van Milsbeek 2. Maker van de Gasselse eretreffer was Robin Nibbeling. Gassel 4 en Gassel dames 1 moesten deze zondag aan de bak voor een oefenwedstrijd. Gassel 4 verloor thuis met 1-4 van Estria 4 uit Escharen en het dameselftal moest met 5-0 haar meerdere erkennen in Excellent dames 1 uit Oploo dat overigens wel twee klassen hoger speelt dan de Gasselse dames.

Opnieuw bekernederlaag Gassel 2, oefenzege Gassel A1
  |  vrijdag 03 september 2004  |

Gassel 2 heeft ook haar tweede poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi voor reserveteams verloren. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Hapse Boys 2 met 1-6 te sterk. Bij de rust stond het reeds 0-2 voor de ploeg uit Haps. Bij een 0-3 stand was het Jeroen van Vijfeijken die op aangeven van Tim Jaspers de achterstand verkleinde tot 1-3. Vrij snel na de Gasselse treffer wisten de gasten echter voor de vierde maal te scoren en daarmee de wedstrijd definitief te beslissen. Uiteindelijk werd het in de slotfase ook nog 1-5 en 1-6. Ook Gassel A1 kwam afgelopen donderdagavond in actie. In tegenstelling tot het tweede elftal waren de A-junioren wel succesvol. In Sint-Hubert werd de oefenwedstrijd tegen SC st Hubert A1, een van de tegenstanders van de Gasselse formatie in de komende najaarscompetitie, met 2-4 gewonnnen. Nadat Twan Broersma de Gasselnaren op een 0-1 had gezet, wist de thuisploeg nog voor de rust de stand weer in evenwicht te brengen. Na de rust was het dankzij een treffer van Nicky Hendriks opnieuw Gassel A1 dat op voorsprong kwam. Echter ook ditmaal wist de formatie uit Sint-Hubert weer op gelijke hoogte te komen. De Gasselse formatie liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en wat later in de wedstrijd zorgde Twan Broersma voor de 2-3. Vervolgens maakte Coen van de Broek er ook nog 2-4 van en was de oefenwinst veilig gesteld.