NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2018


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2018. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.KPG voor het tweede jaar op rij de winnaar van het GOK-toernooi
  |  zaterdag 30 juni 2018  |

Deze zaterdag organiseerde VV Gassel al weer de 9e keer in de roemrijke clubhistorie het Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Ook dit jaar waren de weergoden de organistie weer zeer goed gezind want gedurende het gehele toernooi was sprake van een fel schijnende zon en een strak blauwe lucht. Een recordaantal van 21 teams begon vanaf 14:00 uur op vier velden aan de poulewedstrijden. Voor de teams Bianen (5e poule A), Gassel 3 (5e poule B), FC Wijnlangsdelijn (5e poule C), Gasselona (5e poule D) en FC Kansloos (6e poule D) zat het toernooi er na de poulefase op. De overige zestien teams plaatsten zich voor de achtste finales. In deze achtste finale won FC Raddraaiers (1e poule A) overtuigend met 7-1 van De Bekrompen Boeren (4e poule C). Ook FC Zetten (4e poule D) had gezien de 7-0 eindstand weinig moeite met Jong de Graafschap (1e poule B). Verder wonnen KPG (1e poule D) en Kampong (3e poule A) met duidelijke cijfers van respectievelijk Nog 8 seconden (4e poule B) en FC Langel (2e poule C). De andere vier achtste finales eindigden in een gelijke stand waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk wonnen Doetinchem de groetjes (2e poule A), FC Letemahulu (2e poule B), Schulti Staffel (2e poule D) en Half zat is weggegooid geld (1e poule C) via penalties van respectievelijk Anno Accountants (3e poule C), VV Camping Josemanders (3e poule D), Drukwerk4you (3e poule B) en Gassel 5 (4e poule A). In de kwartfinale was de grootste zege voor FC Raddraaiers want zij versloegen FC Letemahulu met 6-3. Op de andere drie velden was het verschil telkens slechts n goal. Zo klopte Doetinchem de groetjes FC Zetten met 3-2 en zegevierde KPG met 2-1 tegen Kampong. Het laatste ticket voor de halve finale ging naar Schulti Staffel dankzij een 1-0 zege op Half zat is weggegooid geld. Na een korte pauze werd begonnen aan de halve finales met daarin dus nog twee Gasselse teams, te weten KPG en Doetinchem de groetjes. Laatstgenoemd team bleek op veld 1 echter niet opgewassen tegen FC Raddraaiers. Het treffen einigde in 4-2. Op het andere veld wist KPG wel de finale te bereiken. Schulti Staffel werd met 3-1 aan de kant gezet. In de strafschoppenserie om het brons tussen Doetinchem de groetjes en Schulti Staffel stond het na 2 x 5 strafschoppen 3-3 en dus ging men nog even door. Na twee rake zesde pingels schoot Anne Kerkhof de bal op fraaie wijze strak in de kruising. De dame van Schulti Staffel wist doelman Rik van der Loop niet te kloppen en dus legde Doetinchem de groetjes beslag op de derde plaats.

KPG winnaar GOK-toernooi editie 2018

In de finale kwam KPG al heel snel op een 1-0 voorsprong. Vervolgens waren er enkele prima kansen voor FC Raddraaiers, maar doelman Jesse van Spijk wist met enkele prima reddingen de gelijkmaker voorkomen. Nog voor het einde van rustsignaal had Dirk Verbruggen de marge vergroot tot twee. In de tweede helft waren er kanden voor beide ploegen. Gescoord werd er echter alleen nog n keer door KPG en dankzij de 3-0 zege werden zij dus winnaar van de 9e editie van het GOK-toernooi van VV Gassel. De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar FC Wijnlangsdelijn. Na de prijsuitreiking begon de afterparty waardoor het nog lang erg gezellig bleef in de kantine. De organisatie (Sjors Cuppen, Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Hans van Houtum, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagd evenement!


Seizoen 2017-2018 voor jeugd afgesloten met Jeugdtalentendag
  |  zaterdag 30 juni 2018  |

Deze zaterdag hield VV Gassel weer de jaarlijkse Jeugdtalentendag. Op een zeer zonnig sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwamen een groot aantal jeugdspelers van Gassel Mini F tot en met Gassel JO13-1 in actie op de zes bekende onderdelen. bij het hooghouden ging het om de baltechniek en ook bij de behendigheidsrace kwam een goed balgevoel zeer van pas. Uiteraard stond het ingooien en schottechniek ook weer op het programma. Bij het onderdeel schottechniek moesten zoveel mogelijk punten gescoord worden door vijf keer de bal in een bepaald doelvak te schieten. De 60 meter sprint en vooral de 400 meter loop waren dit keer door het warme weer extra zwaar. Tussen de onderdelen door was er volop water, ranja en stukken fruit. Nadat alle groepen alle onderdelen hadden afgewerkt werden er wedstrijdjes gespeeld tegen de ouders. Op allevier de veldjes deden de jeugdspelers erg hun best om de ouders op een nederlaag te trakteren. Die wisten op routine echter aardig tegenstand te bieden. Na het laatste fluitsignaal werd er volop verkoeling gezocht in het zwembad dat door de organisatie van het GOK-toernooi alvast was opgezet. Tegen de klok van 13:00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Nadat alle scores van de verschillende onderdelen bij elkaar waren geteld, bleek Eus Arts van Gassel JO9-1 op een derde plaats te zijn geindigd. De beker die hoorde bij de tweede prijs werd gewonnen door Tygo van Deventer van Gassel JO11-1. Vervolgens was het Jesse van Dinther Gassel JO7-1 die er met de titel talent van het jaar 2018 vandoor ging.

De nummers 1, 2 en 3 bij talent van het jaar 2018

Na de prijsuitreiking was er voor alle deelnemende jeugdspelers nog een mooie herinneringsmedaille en een lekker verkoelend ijsjs. Al met al kan de organisatie terugkijken op weer een zeer geslaagde editie van de Jeugdtalentendag!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Komende zaterdag weer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  woensdag 27 juni 2018  |

Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert VV Gassel alweer voor de negende keer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze editie zullen maar liefst 21 teams met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde wisselbeker. Naast bekende teams als KPG, Camping Josemanders en Gassel 3, behoren dit keer bijvoorbeeld ook FC Raddraaiers, FC Wijnlangsdelijn, FC Kansloos en Gasselona tot het deelnemersveld. De eerste poulewedstrijden zijn om 14:00 uur. Alle teams worden verzocht om tijdig voor hun eerste wedstrijd op het Gasselse sportpark "de Oude Kamp" aanwezig te zijn. Als alles volgens schema verloopt zal de grote finale om 20:00 uur aanvangen. De prijsuitreiking zal omstreeks 21:15 uur zijn, waarna vanaf 21:30 uur de afterparty begint in de kantine. Kortom het zal komende zaterdag ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi. Tot slot nog wat aanvullende informatie van de organisatie; pinnen is niet mogelijk in de kantine dus zorg voor contant geld en de keuken zal vanaf 15:00 uur geopend zijn.


Zaterdag a.s. Jeugdtalentendag als afsluiting van seizoen 2017-2018
  |  woensdag 27 juni 2018  |

Net als vorig jaar zal voorafgaand aan het GOK-toernooi weer de Jeugdtalentendag worden gehouden. De jeugdspelers van Gassel Mini F tot en met Gassel JO13-1 komen dan in actie op zes verschillende onderdelen, te weten 60 meter sprint, 400 meter loop, bal hooghouden, ingooien, schottechniek en behendigheidsrace. Rond 11:30 uur zullen de jeugdspelers een wedstrijdje gaan spelen tegen hun ouders. De afsluitende prijsuitreiking begint om 12:45 uur. Uiteraard zijn ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's allemaal van harte welkom om de jeugdspelers aan te moedigen. Vanaf 10:00 uur staat de gratis koffie klaar!


Loting poule-indeling voor 9e editie van GOK-toernooi live te volgen
  |  woensdag 20 juni 2018  |

Op zaterdag 30 juni 2018 vindt op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel al weer de 9e editie van het jaarlijks GOK-toernooi plaats. De deadline voor het inschrijven van teams voor dit toernooi is inmiddels verstreken, dus kan de organisatie zich nu gaan bezig houden met de poule-indeling. Net als in voorgaande jaren zal er ook dit keer weer worden geloot welk team in welke poule terechtkomt. Nieuw dit jaar is dat deze loting live te volgen zal zijn via de speciale Facebookpagina van dit evenement. De loting begint donderdagavond 21 juni 2018 omstreeks 22:00 uur. Of er net als bij de lotingen voor de EK's, WK's en Europese bekertoernooien ook speciale gasten / oud-topvoetballers assisteren bij de loting is niet bekend gemaakt door de organisatie.


Gassel 1 via omweg uiteindelijk toch gepromoveerd naar 4e klasse!
  |  donderdag 14 juni 2018  |

Vandaag is bekend geworden dat Gassel 1 voor het eerst in de historie toch is gepromoveerd naar de 4e klasse! Deze zeer onverwachte wending in het nacompetitie avontuur is het gevolg van het wegvallen van Jong De Graafschap uit de landelijke voetbalpiramide. Omdat dit team weer gaat spelen in de beloftencompetitie kwam er in elke klasse vanaf de hoofdklasse n plaats vrij en uiteindelijk dus ook in de 4e klasse van Zuid II. Vervolgens is door de KNVB gekeken naar de beste verliezende finalist van de nacompetitie. Bepalend hierbij was de stand na negentig minuten. Gassel 1 kwam dus via 3-5 zege en 1-3 thuisnederlaag uit op een resultaat van 6-6. Omdat er meer teams waren die op een gelijk resultaat uitkwamen was vervolgens het aantal gescoorde doelpunten bepalend. Gassel 1 bleek hierin de hoogste score te hebben en dus kreeg het bestuur een bericht van de KNVB in district Zuid II dat Gassel 1 vanaf 2018-2019 alsnog in de 4e klasse mag uitkomen!

Gassel 1 alsnog promotie naar 4e klasse!

Dit heuglijke nieuws liet het bestuur uiteraard niet zomaar voorbij gaan. Dus werden de spelers en technische staf 's avonds in de kantine kort toegesproken door voorzitter Eric van Boekel en kreeg aanvoerder Guido Sprengers een waardebon overhandigd. Vervolgens werden de speciale promotieshirtjes aangedaan en werd er geposeerd door de aanwezige fotograaf. Vervolgens werd er nog klein feestje gevierd!
(klik hier voor een fotoreportage.)


Gassel 1 seconden verwijderd van promotie, maar helaas weer net niet
  |  zondag 10 juni 2018  |

Zondag 10 juni 2018 is uiteindelijk niet de historische dag geworden waarop was gehoopt door iedereen die VV Gassel een warm toedraagt. Bij de wat oudere supporters zullen de gedachten zeker even terug zijn gegaan naar het einde van het seizoen 1982-1983. Ook toen was Gassel 1 namelijk luttele seconden verwijderd van promotie naar de 4e klasse, maar gooide een tegentreffer ook alsnog roet in het eten. De Gasselse formatie begon duidelijk minder sterk aan de wedstrijd als in het uitduel. Het was allemaal wat te onrustig en de bal werd vaak te snel ingeleverd. Heijen 1 had tot aan de eerste drinkpauze dan ook meer balbezit, maar behoudens enkele corners en vrije trappen leverde dit echt uitgespeelde kansen op. De eerste grote kans was na ruim 25 minuten voor Pieter van Bommel. Nadat hij zich door de Heijense defensie had geworsteld, schoot hij echter rakelings naast de verkeerde kan van de paal. Kort daarop wisten de bezoekers uit een counter wel de score te openen. Nog voordat Gassel 1 weer kon aftrappen was Hans van Houtum met rood van het veld gestuurd. Ondanks de numerieke minderheid slaagden de Gasselnaren erin om zonder verdere schade de rust te halen. Al heel snel in de tweede helft werd het 0-2. Vervolgens leek Gassel 1 te worden overlopen, maar de tien Gasselse spelers rechtten de rug en probeerden via snelle tegenstoten wat terug te doen. Roel Strik kreeg een prima schietkans na mistasten van de Heijense doelman, maar hij schoot naast. Niet veel later was het wel raak. Na een verre ingooi van Cas van Houtum kopte Pieter van Bommel de bal door, waarna Ramon van der Venne de bal binnen schoot. Met deze 1-2 tusssenstand was Gassel 1 de ploeg die promoveerde dus nam de druk van Heijen 1 daarna toe. De Gasselnaren vochten als leeuwen en wisten het meeste gevaar tijdig te keren. Een vrije kopkans werd niet benut door de bezoekers en met een prima ingreep voorkwam doelman Rik van der Loop de 1-3. Naarmate het eindsignaal naderde was het bij Heijen 1 ook steeds meer alles of niets zonder dat de 1-3 echt in de lucht hing. In de slotseconden van de blessuretijd ging het helaas toch nog mis. Na een corner viel de bal bij de tweede paal binnen waarna direct daarop het eindsignaal klonk. Er volgde dus twee keer vijftien minuten verlenging. De eerste helft daarvan wist Gassel 1 ongeschonden door te komen, maar in de tweede helft wist Heijen 1 op een 1-4 voorsprong te komen. Toen het kort daarop 1-5 werd was het definitief gedaan met de Gasselse kansen op promotie. Uiteindelijk werd het ook nog 1-6. Ondanks deze nederlaag kan Gassel 1 terugkijken op goed seizeoen, al overheerst nu uiteraard de teleurstelling. De blessuretijd van de reguliere speeltijd duurde helaas dus net zo'n tien seconden te lang. Gassel 2 sloot de competitie 2017-2018 vandaag af met een uitduel tegen JVC Cuijk 2. De Gasselnaren waren in de eerste helft de bovenliggende partij en dit leverde diverse kansen op de openingstreffer op. Een schot van Sjors Cuppen werd echter nog net door de doelman uit hoek getikt en inzetten van Dirk Vollenberg en Jochem Baltussen gingen net naast. Een minuut of tien voor rust kwam de Cuijkse formatie op een 1-0 voorsprong. Doelman Cas van Spijk was kansloos toen twee tegenstanders voor hem opdoken. In de slotminuut van de eerste helft kwam Gassel 2 op gelijke hoogte. Na goed druk zetten veroverde Jochem Baltussen de bal waarna hij beheerst raak schoot. Een laks Gassels begin van de tweede helft werd direct afgestraft door de thuisploeg en dus een 2-1 achterstand. Gassel 2 schakelde een tandje bij en zo'n kwartier later stond het 2-2. Luuk van der Loop kwam goed voor zijn man en stuurde Jochem Baltussen weg. Na zijn voorzet werd de Cuijkse doelman diverse keren onder vuur genomen. Aanvankelijk zonder resultaat, maar uiteindelijk wist Remco van der Heijden de bal laag binnen te schieten. Gassel 2 ging vervolgens vol voor de winst en na enkele tevergeefse pogingen werd het toch 2-3. Na goed opkomen gaf back Daan Arts de bal voor waarna deze via een Cuijkse verdediger voor de voeten belandde van Jochem Baltussen die het leren monster binnen gleed. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord en dus had Jochem Baltussen in zijn laatste wedstrijd de winnende goal weten te scoren! Gassel 3 moest in Sambeek aantreden tegen Sambeek 2. Het duel haalde het einde niet want in de 62e minuut besloot de scheidsrechter bij een 1-0 tussenstand de wedstrijd te staken. Het vierde elftal van de VV Gassel mocht de competitie afsluiten op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Tegenstander was SIOL 4 uit Katwijk. Na ruim een half uur spelen zorgde Niels Driessen met een verwoestende uithaal voor een 1-0 voorsprong. De assist kwam van Peter Goossens. Amper een minuut later stond het 2-0. Dit keer was Niels Driessen de aangever en rondde Peter Goossens het fraai af. De Gasselnaren slaagden er niet in om de 2-0 voorsprong vast te houden. De bezoekers uit Katwijk wisten in de tweede helft zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker te scoren. Meer doelpunten bleven uit en door de 2-2 eindstand kregen beide ploegen dus nog n punt bijgeschreven. Gassel vrouwen 1 speelde afgelopen zondag al het laatste competitieduel 2017-2018. Wel waren de Gasselse vrouwen vandaag actief op een groot toernooi bij De Willy's in Wilbertoord. Na het doorkomen van de poule wist de ploeg van trainer Harm van Daal via de kwart- en halve finale door te stomen tot de finale. Deze eindigde in een gelijke stand en dus moesten er strafschoppen worden genomen. De vrouwen van HBV trokken hierin aan het langste eind en dus een eervolle tweede plaats voor Gassel vrouwen 1.


Deelname aan editie 2018 van GOK-toernooi is nog steeds mogelijk
  |  maandag 04 juni 2018  |

Zoals al eerder aangekondigd organiseert VV Gassel op zaterdag 30 juni 2018 weer het jaarlijkse GOK-toernooi. Meedoen aan alweer de negende editie van dit toernooi, en dus strijden om de wisselbeker, is nog steeds mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 25 per team. Klik hier voor het inschrijfformulier. Ingevulde formulieren kunnen t/m 15 juni 2018 worden ingeleverd bij Niels Driessen of Frank ten Haaf. Ook bij deze editie is het zo dat ieder team altijd tenminste n dame heeft opgesteld. Het toernooi begint om 14:00 uur. De prijsuitreiking zal zijn rond de klok van 21:00 uur waarna vanaf 21:30 uur de afterparty met DJ Gijs begint in de kantine. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de speciale Facebookpagina en op een speciale flyer.


Gassel 1 zet flinke stap richting historische promotie naar 4e klasse
  |  zondag 03 juni 2018  |

Op deze eerste zondag van juni 2018 moest Gassel 1 de eerste van de twee promotiewedstrijden tegen Heijen 1 afwerken. Een groot aantal Gasselse supporters was naar sportpark De Heikamp in Heijen afgereisd om de Gasselse formatie te steunen in de jacht op het ticket voor de vierde klasse. Zij kregen waar voor hun entreegeld want het werd een spectaculaire wedstrijd. Na wat aftasten in de eerste vijf minuten werden de Gasselnaren duidelijk wat sterker. Dit resulteerde in enkele kansen. Guido Sprengers kwam echter net te laat inglijden na een scherpe voorzet van Paul Cornelissen en in de 13e minuut had Joris van Raaij bijna succes met een pegel vanaf de rand zestien. Via de handen van de doelman belandde de bal uiteindelijk op de deklat. Vlak nadat Ramon van der Venne een rebound hoog over had geschoten was het wel raak. Na een vrije trap van Ramon van der Venne vanaf rechts werd een kopbal van Guido Sprengers nog wel gekeerd door de doelman, maar Roel Strik schoot de bal van dichtbij alsnog binnen. De Gasselnaren gingen goed door en in de 22e minuut was de 0-2 een feit. De op links diepgestuurde Cas van Houtum speelde Paul Cornelissen aan binnen de zestien. Die behield het overzicht en zette Ramon van der Venne met een korte breedtepass vrij voor de doelman. De Gasselse goaltjesdief bleef koel en schoot de 0-2 tegen de touwen. Direct hierna was er een drinkpauze. Toen het spel daarna weer werd hervat raakte Gassel 1 de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt. Dit leidde niet alleen al vrij snel tot de aansluitingstreffer, maar via een vrije trap vanaf de achterlijn ook tot de gelijkmaker. De Gasselse formatie had het lastig in deze fase van de wedstrijd en in de 39e minuut wist Heijen 1 op een 3-2 voorsprong te komen.

Opkomst spelers bij Heijen 1 - Gassel 1

In de tweede helft ging het aanvankelijk gelijk op met weinig echte kansen voor een van de beide ploegen. Na een klein uur spelen voorkwam doelman Rik van der Loop met een prima redding een grotere achterstand en uit de daaropvolgende corner werd de bal door een Heijense speler tegen de lat gekopt. Drie minuten lag aan de andere kant de gelijkmaker achter de Heijense doelman. Na een voorzet van Guido Sprengers scoorde Cas van Houtum met een strakke kopbal. De Gasselnaren beseften dat er meer in zat en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Ramon van der Venne was heel dichtbij de 3-4, maar hij krulde de bal buiten het bereik van de doelman tegen de buitenkant van de paal. Niet veel later kon de Gasselse aanhang wel een vierde treffer vieren. De Heijense doelman kon een inzet van de doorgebroken Paul Cornelissen niet klemvast krijgen waarna de meegelopen Ramon van der Venne de bal alsnog kon binnen schuiven. Vervolgens werd het even wat grimmiger binnen de lijnen, maar de prima leidende scheidsrechter had de zaak onder controle. In de laatste tien minuten kregen diverse Heijense spelers last van kramp, waardoor de fitter ogende Gasselnaren niet alleen vrij makkelijk de nipte voorsprong konden verdedigen maar met snelle uitvallen ook nog flink gevaarlijk worden. In de blessuretijd deelden de bezoekers nog een flinke mentale tik uit want na een snelle uitval scoorde Ramon van der Venne na uitstekend doorgaan ook nog de 3-5. Twee minuten later klonk het eindsignaal. Volgende week zondag is de terugwedstrijd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Door deze 3-5 overwinning, is Gassel 1 bij een gelijkspel of zege sowieso verzekerd van promotie naar de 4e klasse. Ook bij een nederlaag met n doelpunt verschil schrijft de Gasselse formatie historie. Bij een nederlaag met twee goals verschil wordt het 2 x 15 minuten verlenging en eventueel nog penaltyschieten. Bij een nederlaag met drie goals verschil blijft Gassel 1 vijfdeklasser.
(klik hier voor een fotoreportage van deze wedstrijd.)
 De overige seniorenteams kwamen deze zondag in actie voor een inhaalwedstrijd. Gassel 2 kreeg bezoek van Hapse Boys 4. Het thuisduel stond tevens in het teken van het afscheid van Ryan Siroen en Jochem Baltussen die beide gaan stoppen. Aanvankelijk ging het mooi gelijk op. In de dertiende minuut probeerde Kevin Siroen het met een schot van afstand vanuit de tweede lijn. Vervolgens vloog een inzet van Youri Arts net over en werd een schot van Steef Vollenberg op aangeven van Jochem Baltussen gesmoord. Na een klein half uur spelen kwam een uit buitenspelpositie gekomen Hapse speler alleen voor de Gasselse doelman die vervolgens kansloos was. Gassel 2 ging op zoek naar de gelijkmaker en Youri Arts was tot tweemaal toe dichtbij. Een schot vloog echter over en kort daarop tikte de doelman zijn inzet nog net uit de hoek. Aan de andere kant voorkwam Cas van Spijk met een prima ingreep een 0-2 achterstand. Een minuut of twintig voor tijd werd het wel 0-2. In de resterende speeltijd kwam geen verandering meer in deze score. Na de wedstrijd lieten de ploeggenoten van Ryan Siroen aan hem weten wat zijn nieuwe positie komend seizoen wordt (zie foto hieronder). Gassel 3 moest in Milsbeek aantreden tegen SV Milsbeek 2. De laatste wedstrijd van aanvoerder Sander Verhallen is geindigd in een 3-3 gelijkspel. Van Gasselse zijde moesten weer alle zeilen bijgezet worden om elf man op de been te brengen. De wedstrijd ging gelijk op weinig kansen over en weer. Diep in eerste helft viel toch de 0-1. Rob ten Haaf veroverde de bal op twintig meter van de goal en na een n-tweetje met Bart Loeffen scoorde hij op beheerste wijze. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. De tweede helft was matig en tot tweemaal toe was sprake van weifelend optreden van de Gasselnaren. De Milsbeekse formatie maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde gelijkmaker. Gassel 3 toonde veerkracht en kwam vrijwel direct op 1-2 door prachtige corner van de Tom van Raaij alias de Tovenaar die in een keer in het doel viel. De voorsprong was echter van korte duur want door wederom een onoplettendheid werd het 2-2. Uit een laag genomen hoekschop werd het zelfs 3-2 voor SV Milsbeek 2. Toch kwamen de bezoekers nog op 3-3. Na een voorzet van Bart Loeffen was het William de Kleijn die raak kopte. Daarna werd vrijwel direct afgefloten en kreeg Sander Verhallen een mooi aandenken aan zijn tijd bij VV Gassel (zie foto hieronder).

Afscheid Ryan Siroen bij Gassel 2    Afscheid Sander Verhallen bij Gassel 3

Gassel 4 speelde vandaag met een erg minimale bezetting de uitwedstrijd tegen het Graafse GVV '57 4. Met versterkingen uit de JO17 en uit het Lampegat begon men aan de lastige partij tegen de gemeentegenoot. In eerste instantie ontstond een gelijkopgaande strijd die aan beide kanten dan ook kansen opleverde. Echter was het GVV '57 4 dat eerst het net vond na een diepe pass. Vrij snel daarna scoorde het Vierdt de gelijkmaker al, nadat Nick Nijsten met een stevige ingreep de assist leverde op Riny van der Venne. De spits rondde koelbloedig af, n op n met de twijfelende doelman. Met een 1-1 tussenstand werd de thee opgezocht. Na rust was er twintig minuten sprake van een slechte periode van de Gasselnaren, wat resulteerde in een 4-1 achterstand. De Gasselse borst ging vooruit en de kop ging omhoog, waardoor het vierde elftal tch nog een keer scoorde. Riny van der Venne kopte een corner van Tom Broers prima binnen. Helaas viel er geen noemenswaardige kans meer te noteren hierna. Eindstand deze middag was dus 4-2 voor de Graafsche formatie. Onder de veelste koude douche werd vervolgens al wl gefantaseerd over een promotie van het Urst, wat de gemoederen toch behoorlijk heet deed oplopen. Het vrouwenelftal sloot de competitie 2017-2018 deze zondag af met een 4-2 thuisoverwinning op Avanti '31 vrouwen 1. Al vrij snel kon het scorebord op 1-0 worden gezet. Na een voorzet van Lieke van Thiel was het Anouk van Thiel die scoorde. Vervolgens wist Lieke van Thiel de marge te vergroten tot twee doelpunten. Daarna zakte de thuisploeg te veel in en kwamen de bezoeksters uit Schijndel steeds vaker dichtbij het Gasselse doel. Op vrij klungelige wijze stuiterde een inzet van Avanti '31 vrouwen 1 over een Gasselse voet heen tegen de touwen en dus een 2-1 tussenstand. Nog voor rust stond het 2-2 via een ongelukkig eigen doelpunt na een Schijndelse corner. In de tweede helft ging het vrij moeizaam voor Gassel vrouwen 1, maar zo'n kwartier voor tijd kwam de ploeg wel weer op voorsprong. Een voorzet van Lieke van Thiel bleek te lastig voor de keepster. Daarna bleef het erg spannend. Tot drie minuten voor tijd de beslissende vierde Gasselse treffer viel. Shalina Thoonen liep goed vrij en na een steekpass van Janneke Raemakers nam ze de bal aan en schoot ze deze vervolgens prima in de hoek tegen de touwen.


Gassel JO11-1 kampioen na spannende en doelpuntrijke uitwedstrijd
  |  zaterdag 02 juni 2018  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag al weer de laatste wedstrijd van de voorjaarsreeks 2018 op het programma. Zonder de andere teams tekort te willen doen, was het belangrijkste duel uiteraard de kampioenswedstrijd van Gassel JO11-1. De Gasselnaren moesten in Cuijk aantreden tegen JVC Cuijk JO11-3, de nummer twee van de ranglijst. Bij een zege of gelijkspel was de titel een feit, bij een nederlaag zouden de Cuijkenaren het kampioenschap pakken. Onder grote publieke belangstelling kende de Gasselse formatie niet zo'n goede start want al vrij snel stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Onder aanvoering van Tygo van Deventer kwamen de bezoekers daarna ijzersterk terug want nog het rustsignaal was de 2-0 achterstand omgezet in een 2-4 voorsprong dankzij drie goals van Tygo van Deventer en een van Tjeu Josemanders.

Gassel JO11-1 kampioen (foto 1)

In de tweede helft liep Gassel JO11-1 uit naar 2-6 en leek het duel gespeeld. De Cuijkse formatie wist echter terug te komen tot 5-6 en dus was de spanning weer helemaal terug. De Gasselnaren wisten de voorsprong daarna toch weer uit te breiden tot 5-8 waar de thuisploeg de eindstand bepaalde op 6-8. Hiermee was het kampioenschap voor Gassel JO11-1 een feit en dus kon er een feestje gevierd gaan worden.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 

Gassel JO11-1 kampioen (foto 2)

Gassel JO17-1 sloot de competitie af met een nederlaag. In Heijen werd het tegen de plaatselijke JO17-1 uiteindelijk 3-1. De Gasselnaren kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong. Dylan Siroen stuurde Hans van Haren de diepte in en hij liet de doelman kansloos. Daarna waren er nog wel wat meer kansen, maar deze werden niet benut. Voor het einde van de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Heijen JO17-1 profiteerde maximaal van niet goed genoeg verdedigen door de Gasselse laatste linie. In de tweede helft was Hans van Haren tot twee keer toe dichtbij een tweede treffer en dus een nieuwe Gasselse voorsprong, maar de bal ging niet tegen de touwen. Aan de andere kant was het wel raak. Eerst vloog in vrije trap het doel in en daarna scoorde Heijen JO17-1 ook nog de 3-1 na een matige uittrap. Ook Gassel JO13-1 moest op de slotdag de Maas over. In Ottersum was V.V. Achates JO13-1 de tegenstander. Het lukte de Gasselnaren niet om de competitie te eindigen met de derde overwinning op rij. De thuiploeg was met 5-2 net wat te sterk.
(Later meer over deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 mocht de laatste competitiewedstrijd afwerken voor eigen publiek. Dat werd getrakteerd op een flink aantal doelpunten want tegenstander Berghem Sport JO9-4 werd met 8-5 verslagen. Al in de tweede minuut opende Eus Arts na een solo de score. Amper twee minuten later lag de bal voor de tweede keer tegen de touwen. Na een breedtepass van Renske van Geffen knalde Eus Arts raak. Beide ploegen speelden vol op de aanval dus moest ook de Gasselse defensie en keeper Tijl Schippers flink aan de bak. In de 13e minuut zorgde Sven Willems na een n-tweetje met Binck van Roosmalen voor een 3-0 voorsprong. Kort daarop maakte Eus Arts er 4-0 van en leken de drie punten al bijna binnen handbereik. De bezoekers uit Berghem kwamen echter ijzersterk terug want via n treffer in de slotminuut van de eerste helft en drie in de eerste tien minuten van de tweede helft kwam de tussenstand op 4-4. Gassel JO9-1 wist verdere averij te voorkomen en kort nadat een vrije trap van Eus Arts tegen de lat was beland, kon de 5-4 wel worden gevierd. Na een verre trap van Eus Arts schoot Renske van Geffen de bal hard in de korte hoek binnen. Twee minuten later stond het 6-4. Opnieuw scoorde Renske van Geffen na een verre pass van Eus Arts. De thuisploeg ging goed door en na voorbereidend werk van Lotte Tonies scoorde Eus Arts de 7-4. Vlak voor tijd kon Nienke Willems alleen op de keeper af waarna ze er 8-4 van maakte. Dit leek de eindstand te gaan worden, maar in de allerlaatste seconde schoot een speler van Berghem Sport JO9-4 de bal nog tegen de touwen en dus een 8-5 zege voor Gassel JO9-1. Gassel JO7-1/JO7-2 sloot de voorjaarsreeks 2018 op eigen veld af tegen V.V. Achates JO7-1/JO7-2. Ook dit keer voerde het plezier weer de boventoon en werden er weer tal van fraaie treffer gescoord.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Gassel VR30+1 sluit eerste seizoen in 7x7-competitie af op 4e plaats
  |  zaterdag 02 juni 2018  |

Afgelopen vrijdagavond stond voor Gassel VR30+1 de afsluitende speelronde op het programma. Op het sportpark van V.V. Achates lukte de Gasselse vrouwen helaas niet om nog een overwinning te behalen. Er waren geen wisselspeelsters beschikbaar dus vooral conditioneel werd het een slijtageslag. Nadat het in de eerste twee duels van de avond niet was gelukt, wist het Gasselse vrouwenelftal in de derde laatste wedstrijd wel een eretreffer te scoren. Doelpuntenmaakster was gelegenheidsspeelsters Janneke Raemakers. Door deze resultaten is de ploeg geindigd op de vierde plaats. Al met al kan Gassel VR30+1 terugkijken op een gezelllig eerste seizoen in de 7x7-competitie. Het plan is om volgend jaar opnieuw mee te doen. Met Puck van Iersel, Maartje van Raaij en Anneke Hendriks weer terug van zwangerschapsverlof zit de ploeg in elk geval wat ruimer in de speelsters.Terug naar het archief