NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Mei 2009


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand mei 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Ludieke laatste training Frans Peters als trainer damesteam
  |  zondag 31 mei 2009  |

Donderdag 28 mei 2009 heeft Frans Peters voor de laatste keer een training verzorgd voor het dameselftal van de VV Gassel. Na zeven seizoenen trainer van Gassel dames 1 te zijn geweest, stopt hij er aan het einde van dit seizoen mee. Helemaal stoppen als trainer doet Frans Peters overigens niet, want in het nieuwe seizoen gaat hij aan de slag als trainer van het dameselftal van Odiliapeel. De laatste training in Gassel was een ludieke want in plaats van met de bal konden de aanwezige dames hun kunsten vertonen als heuse sumoworstelaars.
(Klik hier voor foto's van deze ludieke training.)


Zondag 31 mei 2009 negende editie karttoernooi VV Gassel
  |  dinsdag 26 mei 2009  |

Op zondag 31 mei 2009 gaat er weer gekart worden in Gassel! Voor de negende keer organiseert VV Gassel dan namelijk de Open Gasselse kartkampioenschappen. Voor de eerste maal in de historie is de locatie niet het Julianaplein, maar is uitgeweken naar de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" aan de Ten Holtweg in Gassel. De organisatie is momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen om er ook dit jaar weer een ouderwets gezellige happening van te maken. De eerste race staat voor 11:30 uur gepland. Naast het parcours staat zoals altijd een feesttent met groot terras opgesteld en ook aan de inwendige mens is weer gedacht. Voor de jeugdige bezoekers is er dit jaar een speciale "kidsrace". Na afloop van de wedstrijden is er nog een uitgebreid avondprogramma tot 02:00 uur met onder meer enkele spectaculaire optredens en muziek van de bekende DJ Ronny. Kom dus zondag a.s. naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel voor een gezellige dag! De toegang is uiteraard gratis.


Donderdag a.s. laatste training selectie en overige senioren
  |  maandag 25 mei 2009  |

Donderdag 28 mei 2009 staat voor de spelers van de selectie van VV Gassel de laatste training van het seizoen 2008-2009 op het programma. Ook voor de overige senioren is komende donderdag voorlopig de laatste gelegenheid om nog wat trainingsarbeid te verrichten. Donderdag a.s. traint ook het dameselftal voor de laatste keer dit seizoen. Extra bijzonder is dat het tevens de laatste training is van Frans Peters als trainer van Gassel dames 1. Uiteraard is na afloop van de trainingen de kantine geopend.


Geslaagde eerste editie van Gassels Open Kampioenschap
  |  zondag 24 mei 2009  |

Zaterdag 23 mei 2009 vond op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de eerste editie van het Gassels Open Kampioenschap (GOK) plaats. De organisatoren Frank ten Haaf, Tom van Raaij en Martijn Sprengers kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. Onder een stralende lentezon werd om 15:30 uur gestart met de eerste poulewedstrijden. Nadat alle duels in de twee poules waren afgewerkt, waren de vier halve finalisten bekend. Uit poule A gingen Swift Boys en KPG door en in poule B hadden FC NOEN en familie de Kleijn het ticket voor de halve finale weten te bemachtigen. In deze halve finales bleek FC NOEN met 5-2 te sterk voor het team van de KPG. De andere halve finale tussen Swift Boys en familie de Kleijn eindigde in een 1-1 stand waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De familie de Kleijn nam de pingels wat beter, dus mochten zij het in de finale gaan opnemen tegen FC NOEN. De finale werd een spannende en bij vlagen verhitte strijd die uiteindelijk nipt met 5-4 werd gewonnen door het team van FC NOEN. In de strafschoppenserie om de derde plaats won Swift Boys het van de KPG. Uiteraard was er ook een sportiviteitsprijs. Na overleg tussen de scheidsrechters Henk Barten, Harm van Boekel, Ton Driessen, Hans Eleuwarin en Wim Linders en de organisatie ging de grote beker naar het team van All Stars. Verder had de organisatie ook nog een prijs voor "the player of the tournament". Winnaar hiervan werd Rik van der Loop onder meer vanwege zijn uitstekende keeperswerk in de halve finale. Na afloop van het toernooi en de prijsuitreiking bleef het dankzij de muzikale impulsen van DJ Ronny en het enthousiaste barpersoneel nog lang erg gezellig in de kantine van VV Gassel.


Volop bedrijvigheid op parkeerplaats van "de Oude Kamp"
  |  donderdag 21 mei 2009  |

Werkzaamheden parkeerplaats Deze donderdag was er volop bedrijvigheid op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Leden van de commissie die jaarlijks het straatvoetbaltoernooi van VV Gassel organiseert, waren druk in de weer met zand, klinkers, kruiwagens en ander technisch materieel. Doel was om de parkeerplaats uit te breiden zodat er niet alleen meer auto's kunnen parkeren, maar ook om een derde speelveld bij het straatvoetbaltoernooi mogelijk te maken. Ter voorbereiding waren in de afgelopen weken al de nodige struikjes verplaatst, betonbanden verwijderd en een onderlagen van puin aangebracht. Aanvankelijk was het de bedoeling om de ontstane gaten dicht te laten bitumen, maar om tijd- en prijstechnische redenen is ervoor gekozen om de gaten tijdelijk dicht te klinkeren. Deze klinkeroperatie die wordt gecoŲrdineerd door Wim Linders Sierbestratingen, staat voor vandaag en vrijdag 22 mei 2009 op het programma. Dat het werk nog deze week gereed komt, is ook van belang voor het karttoernooi dat op zondag 31 mei 2009 voor het eerst in de historie op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" zal worden gehouden. Het straatvoetbaltoernooi vindt dit jaar plaats op zondag 28 juni 2009. Daaraan voorafgaand, op zaterdag 27 juni 2009, vindt in de kantine van VV Gassel de eerste editie van de grote Gasselse Kennisquiz plaats.


Zaterdag 6 juni 2009 8e editie talentendag jeugd VV Gassel
  |  woensdag 20 mei 2009  |

Op zaterdag 6 juni 2009 zal er voor de Gasselse F, E, D en C jeugd voor de achtste maal in de geschiedenis een talentendag gehouden worden. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Woninginrichting Jos van den Broek en Peter en Ans Schaap Spelverhuur & evenementenverzorging. De deelnemers kunnen tijdens deze dag een aanval doen op de gevestigde records, zoals deze vermeld staan op het recordbord in de kantine van VV Gassel. Niet verbeterde records blijven gehandhaafd. Verbroken record maken plaats voor het nieuwe en verdwijnen van het bord. Per team strijden de spelers op de volgende onderdelen; 60 meter sprint, 400 meter loop, schottechniek, behendigheidsrace, baltechniek en ingooien. De jeugdspelers worden verwacht om 13.30 uur op sportpark "de oude Kamp". Deze dag is tevens de afsluiting van het voetbalseizoen en eindigt met een barbeque. Natuurlijk zijn vaders, moeders, broers, zussen, opa's, oma's, vrienden, familie en bekenden van harte welkom om zijn of haar pupil aan te moedigen. De evenementencommissie verwelkomt U graag op zaterdag 6 juni a.s. op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Laatste competitieduel Gassel B1 van programma geschrapt
  |  woensdag 20 mei 2009  |

De spelers van Gassel B1 hoeven dit seizoen niet meer in actie te komen. Eigenlijk zou op zaterdag 23 mei a.s. nog een inhaalduel tegen JVC Cuijk B3 gespeeld moeten worden, maar omdat er voor beide formaties niets meer op het spel staat, is in oveleg besloten om het duel te schrappen. Ter gelegenheid van het behaalde kampioenschap zal Gassel B1 komende zaterdag vanaf 19:00 uur een rondje door Gassel maken op de platte kar.


Gassel 1 grijpt naast promotieticket voor de vierde klasse
  |  zondag 17 mei 2009  |

Gassel 1 speelt in het seizoen 2009-2010 weer in de vijfde klasse. Deze zondag werd duidelijk dat promotie naar de vierde klasse via de nacompetitie van de vijfde klasse G niet gelukt is. De Gasselnaren waren afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Heijen 1 - Odiliapeel/Braks Groep 1. De benodigde Heijense overwinning bleef echter uit, waardoor de formatie uit Odiliapeel het volgend seizoen in de vierde klasse mag gaan proberen. De met een flinke groep naar Heijen afgereisde Gasselse supporters zagen het laatste nacompetitieduel al in de eerste helft beslist worden. Na een kopgoal van de bezoekers leek de thuisploeg langszij te gaan komen, maar de inzet werd van de lijn gehaald. In de direct daarop volgende tegenstoot werd het vervolgens 0-2. Nog voor het rustsignaal stond de 0-3 op het scorebord. In de tweede helft wist Heijen 1 de achterstand nog wel te verkleinen tot 2-3, maar daar bleef het bij. Van het bezoek van de Gasselnaren aan de wedstrijd Heijen 1 - Odiliapeel 1 is een korte sfeerimpressie gemaakt.
(Klik hier voor de foto's.)
 Het voor vandaag op het programma staande inhaalthuisduel van Gassel 4 tegen Constantia 5 uit Wanroij ging niet door.


Gassel B1 pakt kampioenschap van 3e klasse B03 via uitzege
  |  zaterdag 16 mei 2009  |

Zaterdag 16 mei 2009 zal de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingaan als de dag waarop Gassel B1 het kampioenschap van de 3e klasse B03 wist binnen te halen. De titel werd een feit dankzij een 1-2 uitoverwinning op Olympia '18 B3. In de eerste helft was het aantal Gasselse kansen beperkt. Guido Sprengers was dichtbij succes, maar zijn schot belandde tegen de lat. Aan de andere kant wist de formatie uit Boxmeer daarna wel de score te openen. De 1-0 tussenstand was tevens de ruststand. In de tweede helft stelden de Gasselnaren met goed spel alsnog orde op zaken. Nord Strik reageerde attent na een afgeketste bal en hij schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Een minuut of tien voor tijd konden de in grote getale aanwezige Gasselse supporters opnieuw juichen. Na een mooi uitgespeelde aanval was het opnieuw Nord Strik die scoorde. In de slotfase gooide de thuisploeg er nog een alles of niets slotoffensief tegenaan. De defensie van Gassel B1 bleef echter goed gesloten. De Gasselse aanvallers kregen aan de andere kant nog enkele kansen op de 1-3, maar een derde treffer bleef uit. Uiteindelijk klonk het verlossende fluitsignaal en kon het behaalde kampioenschap worden gevierd. De tocht met de platte kar staat voor volgende week zaterdag na de laatste competitiewedstrijd op het programma.
(Klik hier voor een aantal foto's van de kampioenen.)
  Voor Gassel D1 eindigde vandaag de voorjaarscompetitie 2009 met de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde DSV D2 uit Sint-Anthonis. De Gasselse formatie wist in de eerste helft op een 1-0 voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Hans van Houtum. In de tweede helft werden de bezoekers steeds sterker en verdween de voorsprong van Gassel D1 van het scorebord. DSV D2 won uiteindelijk met 1-4 waardoor de Gasselnaren de competitie zijn geŽindigd op een tiende plaats met zes punten uit tien duels.


Zondag busreis naar beslissend nacompetitieduel in Heijen
  |  vrijdag 15 mei 2009  |

Zoals u al in het nieuwsbericht hieronder kon lezen valt op zondag 17 mei 2009 bij de wedstrijd Heijen 1 - Odiliapeel/Braks Groep 1 de beslissing in de nacompetitie van de 5e klasse G. Wanneer de thuisploeg met minder dan vijf goals verschil weet te winnen, dan is promotie naar de vierde klasse voor Gassel 1 een feit. Inmiddels is bekend geworden dat er voor komende zondag een bus is geregeld om met z'n allen in Heijen de ontknoping te gaan bekijken. Iedereen die Gassel 1 een warm hart toedraagt mag mee. De bus zal vertrekken vanaf sportpark "de Oude Kamp". Vanaf 12:00 uur wordt er verzameld in de kantine van VV Gassel. In de bus zijn zo'n 50 zitplaatsen en uiteraard geldt vol is vol. Voor de busreis wordt een kleine vergoeding gevraagd.


Gassel 1 in de wachtkamer na overtuigende zege op Heijen 1
  |  donderdag 14 mei 2009  |

Gassel 1 heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de ongelukkige nederlaag van afgelopen zondag in de eerste wedstrijd van de nacompetitie van de vijfde klasse G. Deze donderdagavond werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel op overtuigende wijze met 3-0 gewonnen van Heijen 1. Door dit resultaat zijn de Gasselnaren nog steeds in de race voor promotie naar de vierde klasse. Men is wel afhankelijk van het resultaat van het duel Heijen 1 - Odiliapeel/Braks Groep 1 dat voor komende zondag op de agenda staat. In het geval de formatie uit Heijen met minder dan vijf goals verschil wint van Odiliapeel 1 dan is promotie voor de Gasselse formatie een feit. In alle andere gevallen spelen de Gasselnaren in het seizoen 2009-2010 gewoon weer in de vijfde klasse. In de eerste helft was er weinig echt doelgevaar van ťťn beide ploegen. Ramon van der Venne leek op weg naar succes, maar zijn inzet kon nog van de lijn worden gehaald door een verdediger van de bezoekers. Een vijftal minuten voor het rustsignaal was de Gasselse openingstreffer dan toch een feit. Joris van Raaij knalde een vrije trap op fraaie wijze achter de Heijense doelman. Na de rust golfde het spel wat op en neer waarbij de 1-0 voorsprong van Gassel 1 nauwelijks in gevaar kwam. Zo halverwege de tweede helft kreeg een aanvaller van Heijen 1 in vrije positie een prima kopkans, maar de bal verdween naast het doel. In de tachtigste minuut verdubbelde Bart Loeffen de marge tot twee doelpunten. Na een verre trap van PiŽrre Arts kopte hij de bal buiten het bereik van de uitgekomen doelman tegen de touwen. Uiteindelijk werd het in de slotfase ook nog 3-0. Tim Jaspers werd de diepte in gestuurd waarna hij de bal met een diagonaal schot in het doel liet ploffen. Al met al een verdiende zege voor de Gasselse formatie. Of de zege nog wat oplevert, zal komende zondag blijken.


Zeer ruime uitwinst Gassel C1 in slotduel, gelijkspel voor D1
  |  dinsdag 12 mei 2009  |

Voor Gassel C1 stond deze dinsdagavond de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2009 op het programma. In Volkel moest worden aangetreden tegen de plaatselijke C2. De Gasselnaren maakten er een fraaie seizoensafsluiting van want er werd met maar liefst 2-9 gewonnen. Bij de rust stond de C1 van de VV Gassel al op een comfortabele 0-4 voorsprong. Topscoorster aan Gasselse zijde was Demi Verheugen met drie doelpunten. Sten van de Broek en Erik Barten wisten elk tweemaal de Volkelse doelman te passeren. Kevin Arts en Michiel Barten waren eenmaal succesvol. Door deze zeer ruime uitwinst zijn de Gasselnaren de competitie geŽindigd met 22 punten uit 10 duels. Dit is momenteel goed voor de tweede plaats, maar Hapse Boys C2 kan de Gasselnaren eventueel nog passeren. Net als Gassel C1 moest ook Gassel D1 vanavond in Volkel in actie komen voor een inhaalwedstrijd. Het treffen met Volkel D2 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Bij de rust was de stand ook al in evenwicht, namelijk 1-1. Gezien het beeld van de wedstrijd was de puntendeling een terechte uitslag. De twee Gasselse treffers werden gescoord door Joris van Bommel en Bart van Spijk. Zaterdag 16 mei 2009 staat voor de D1 van de VV Gassel het laatste competitieduel van dit seizoen gepland. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is DSV D2 uit Sint-Anthonis dan de tegenstander.


Gassel E2 sluit voorjaarsreeks af met ouderwetse thriller
  |  maandag 11 mei 2009  |

Gassel E2 heeft de voorjaarscompetitie 2009 vandaag afgesloten met een ouderwetse thriller. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd in een zinderende match met 1-0 gewonnen van Fiducia E1 uit de Rips. Beide ploegen trakteerden de aanwezige toeschouwers op een waar spektakelstuk. Het spel golfde op en neer en er waren volop gevaarlijke momenten voor de beide doelen. Treffers vielen er in de eerste helft echter niet en ook na de rust bleef het door de 0-0 tussenstand heel lang spannend. In de laatste minuut van de blessuretijd pakten de Gasselnaren toch nog de volle buit dankzij een doelpunt van Rivalino Rumpza. Door de zege op Fiducia E1 is Gassel E2 de ploeg uit de Rips gepasseerd op de ranglijst en is de door Geert AriŽns en Berny Rooyackers getrainde formatie geŽindigd op een zevende plaats met twaalf punten uit tien gespeelde wedstrijden.


Promotie ver weg voor Gassel 1 na ongelukkige nederlaag
  |  zondag 10 mei 2009  |

Gassel 1 is de nacompetitie van de 5e klasse G gestart met een ongelukkige nederlaag. In Odiliapeel werd vandaag met 2-1 verloren van Odiliapeel/Braks Groep 1. De Gasselse formatie ging heel goed van start en kreeg al gelijk enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een inzet van Nicky Hendriks ging rakelings naast en Bart Loeffen miste voor open doel. Gassel 1 bleef de eerste helft de betere ploeg, maar verzuimde om te scoren. Na de rust moest de Gasselse doelman Tom van Raaij direct vol aan de bak, maar hij hield zijn doel vooralsnog schoon. Tim Jaspers kreeg de mogelijkheid om de scoren te openen, maar ook hij had geen geluk. In de 65e minuut werd een fout in de Gasselse verdediging netjes afgestraft door Odiliapeel 1. De Gasselnaren zetten nog eens vol aan en vijf minuten later werd een corner van Nicky Hendriks goed doorgekopt door Bas van Raaij. De bal bereikte Tim Jaspers die vervolgens prachtig de 1-1 binnen kopte. De thuisploeg beschikte op deze zonnige dag over meer conditie en ging voor de winst. In de 76e minuut werd van dichtbij uit een kluwe van spelers de winnende treffer gescoord. Gassel 1 probeerde het nog wel, maar langzaam maar zeker ebte de overtuiging weg. Door dit resultaat moet de Gasselse formatie op donderdag 14 mei 2009 de tweede nacompetitiewedstrijd spelen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Heijen 1 dan de tegenstander. De aftrap is om 19:00 uur.


Gelijkspel Gassel 3 in laatste competitiewedstrijd 2008-2009
  |  zondag 10 mei 2009  |

Voor de spelers en technische staf van Gassel 3 stond deze zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2008-2009 op de agenda. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel eindigde het inhaalduel tegen Menos 2 in een 2-2 gelijkspel. Na een fraaie solo en prima afronding zorgde Thijs van der Donk in de eerste helft voor een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via een benutte strafschop na een Gasselse handsbal binnen de beruchte lijnen. Vervolgens was het toch weer de Gasselse formatie die op voorsprong wist te komen. Na een snelle aanval van achteruit werd Rob Roefs diep gestuurd. Uit zijn voorzet schoot Twan Broersma de bal tegen de touwen. De Gasselnaren hadden daarna diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar dit lukte helaas niet. John Hendriks had pech dat de lat een treffer in de weg stond. Aan de andere kant raakte ook de ploeg uit Landhorst de paal. Uiteindelijk moest Gassel 3 toch nog een tweede tegentreffer incasseren. Het was overigens een erg fraaie want de bal werd via een omhaal achter de Gasselse doelman Rik van der Loop geschoten. Door dit resultaat is het derde elftal van de VV Gassel als zesde geŽindigd met 36 punten uit 22 duels.


Gassel B1 terug aan kop na zege, Gassel E1 sluit af met winst
  |  zaterdag 09 mei 2009  |

Gassel B1 heeft de kopposititie van de 3e klasse A03 weer ingenomen. Na de nederlaag van vorige week tegen JVC Cuijk B4 werd vandaag op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 4-2 gewonnen van De Willy's B1 uit Wilbertoord. Het was Nord Strik die de openingstreffer voor zijn rekening nam. De bezoekers uit Wilbertoord deden in de eerste helft zeker niet onder voor de Gasselse formatie en wisten niet alleen de 1-1 op het scorebord te brengen, maar wat later in het duel ook een 1-2 voorsprong te nemen. Dankzij een doelpunt van Nick ten Haaf was de stand bij de rust toch weer in evenwicht. In de tweede helft moesten de Gasselnaren vol aan de bak om de drie punten in Gassel te houden. Dankzij een uitstekende werklust lukte dit uiteindelijk ook. Eerst was het Nord Strik die de thuisploeg op een 3-2 voorsprong zette. Vervolgens zorgde Robin Thoonen voor de beslissende vierde treffer. Gassel E1 sloot de voorjaarscompetitie 2009 vandaag af met een fraaie en ruime thuisoverwinning. Op eigen veld werd met 6-1 gewonnen van het aanzienlijk hoger geklasseerde Juliana Mill E2. Halverwege de eerste helft zorgde Jochem Baltussen voor een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht. Op slag van rust stond de Gasselse formatie dankzij een doelpunt van Pieter van Bommel opnieuw op voorsprong. Via Lars Wouters werd het in de tweede helft 3-1. Wat later in de wedstrijd zorgde Sjors Cuppen die anders altijd het Gasselse doel verdedigt voor een vierde Gasselse treffer. Na een eigen doelpunt van de bezoekers uit Mill bepaalde Jochem Baltussen met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 6-1.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
 De beide F-zeventallen speelden deze zaterdag ook de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2009. Gassel F1 sloot af met een 3-3 gelijkspel tegen JVC Cuijk F3. Dankzij doelpunten van Dani Grim en Niek Vollenberg werd een 3-1 voorsprong genomen en leken de drie punten binnen handbereik. Een offensief van de ploeg uit Cuijk leverde echter twee doelpunten op, waardoor de Gasselnaren genoegen moesten nemen met een 3-3 gelijkspel. Het is Gassel F2 dit seizoen helaas niet gelukt om een punt te pakken. Ook het laatste duel werd verloren. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was DAW F8 uit Schaijk met 1-9 te sterk. Voor Gassel C1, Gassel D1 en Gassel E1 stond deze zaterdag geen inhaalduel gepland.


Komende zondag eerste nacompetitiewedstrijd voor Gassel 1
  |  woensdag 06 mei 2009  |

Zondag 10 mei 2009 speelt Gassel 1 de eerste wedstrijd van de nacompetitie in de 5e klasse G. De Gasselnaren spelen als winnaar van de tweede periodetitel dan een uitduel tegen de winnaar van de eerste periodetitel. Dit was HBV uit Beers maar omdat zij ook kampioen zijn geworden, neemt Odiliapeel/Braks Groep 1 deze plaats in. De formatie uit Odiliapeel is namelijk het hoogst geklasseerde team op de ranglijst dat nog geen periodetitel had gewonnen. Wanneer de Gasselse formatie zondag a.s. verliest dan speelt de ploeg van trainer Fred Seeger op donderdagavond 14 mei 2009 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Heijen 1, de winnaar van de derde periodetitel. In het geval de Gasselnaren komende zondag winnen of gelijk spelen, dan komt Gassel 1 pas op zondag 17 mei 2009 voor de tweede keer in actie. Ook dan is het sowieso een thuiswedstrijd tegen Heijen 1. De reglementen van de KNVB schrijven verder voor dat wanneer clubs na de drie wedstrijden in de nacompetitie een gelijk aantal punten hebben, het doelsaldo van deze nacompetitie van doorslaggevende betekenis is. Is dit echter ook gelijk, dan beslist het aantal punten behaald in de oorspronkelijke competitie. Mocht ook dat niet tot een beslissing leiden, dan beslist het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie.


Gassel 1 sluit af met gelijkspel, ruime thuiszege Gassel 4
  |  dinsdag 05 mei 2009  |

Gassel 1 is de competitie 2008-2009 afgesloten met een gelijkspel. In Afferden werd het tegen hekkensluiter HRC '27 1 4-4. In de achste minuut had de Gasselse formatie al op voorsprong kunnen komen na een onderschepping van de bal in de defensie van HRC '27 1. Tien minuten later was het wel raak via Bart Loeffen die een voorzet van Nicky Hendriks binnen schoot. Na ruim een half uur werd het 0-2 door William de Kleijn nadat de doelman van de thuisploeg een inzet van Nicky Hendriks niet onder controle kon krijgen. Zeven minuten voor het rustsignaal scoorde HRC '27 1 de aansluitingstreffer 1-2. Pal voor rust kwamen de Gasselnaren door een vrije trap van Joris van Raaij op 1-3. Direct na rust liet Gassel 1 een steekje vallen in de defensie waar de Afferdense formatie van profiteerde. Na bijna een uur wedstrijd mocht de thuisploeg een penalty nemen na een handsbal binnen de beruchte lijnen. Deze werd benut. Behoudens een kopbal van Bart Loeffen was nu HRC '27 1 aan zet en dit leidde tot een 4-3 tussenstand. De Gasselse formatie wilde niet verliezen en nadat Rob ten Haaf eerst de paal had geraakt, was het Bart Loeffen die twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnen knalde. Door dit resultaat zijn de Gasselnaren geŽindigd op een keurige zesde plaats met 32 punten uit 22 duels. Gassel 2 heeft afgelopen zondag in de slotwedstrijd eveneens gelijk gespeeld. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel eindigde het treffen met Juliana Mill 4 in 2-2. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Paul Cornelissen en Harry Gerrits. Doordat de Gasselnaren als elfde zijn geŽindigd, is men gedegradeerd naar de reserve 5e klasse. Gassel 3 ging op eigen veld met 2-6 onderuit tegen GVV '57 3 uit Grave. Doelpuntenmakers aan de zijde van Gassel 3 waren Twan Broersma en Rob Roefs. Het vierde elftal van de VV Gassel won voor de vierde week op rij. Tegenstander Juliana Mill 6 kreeg met 6-1 klop. Drie van de zes doelpunten werden gescoord door Jerry Boeters. Bart Meijer trof tweemaal doel en Joland Thijssen was eenmaal succesvol. Arthur Rikken nam drie van de zes assist voor zijn rekening. Jerry Boeters was tweemaal de aangever. Bij een van de treffers kwam het voorbereidend werk van Joland Thijssen. Voor het dameselftal van de VV Gassel is de competitie 2008-2009 na zondag ook officieel ten tijde. In de laatste competitiewedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen HRC '27 dames 1 uit Afferden. Dankzij doelpunten van Kim Oppers en Janneke Raemakers kwamen de Gasselse dames op een 1-2 voorsprong. Dit leek ook de eindstand te worden, maar in de zesde minuut van de blessuretijd scoorde de thuisploeg alsnog de gelijkmaker.


Eerste puntverlies Gassel B1, ook inhaalnederlagen E1 en E2
  |  dinsdag 05 mei 2009  |

Voor de jeugdteams van de VV Gassel is zaterdag 02 mei 2009 geen succes geworden. Koploper Gassel B1 verloor in Cuijk met 4-1 van JVC Cuijk B4. De beide E-zeventallen kregen nog wat meer tegentreffers te verwerken. Gassel E1 leed in Siebengewald een 8-1 nederlaag tegen kampioen Stormvogels '28 E1.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel E2 ging in Wanroij met 8-2 onderuit tegen Constantia E4. De spelers van Gassel F2 moesten in Middelaar met 2-1 hun meerdere erkennen in Astrantia F2. Woensdag 29 april 2009 verloor Gassel C1 de inhaaluitwedstrijd tegen Juliana Mill C2 met 3-2.Terug naar het archief