Oktober 2002

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand oktober 2002. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Bestuur overstelpt met telefoontjes over soep mentale Thé
  |  dinsdag 29 oktober 2002  |

Het bestuur van de voetbalvereniging Gassel wordt sinds maandagavond overstelpt met telefoontjes van leden die afgelopen zondagmiddag in de Gasselse kantine hebben gezeten. Aanleiding voor de stroom telefoontjes is de zondag in de kantine geserveerde erwtensoep. Deze door mentale Thé zelf gebrouwde soep, blijkt namelijk dusdanig goed in de smaak te zijn gevallen dat men massaal het verzoek doet om deze soep komende zondag wederom op het menu te zetten. Volgens een woordvoerder van het bestuur van de Gasselse club zou een aantal leden zelfs hebben gedreigd om de wedstrijd van aanstaande zondag te boycotten als de betreffende soep zondag niet weer op het menu staat. Of de door mentale Thé zelf gebrouwde erwtensoep zondag opnieuw als "soep van de dag" te verkrijgen is in de kantine van de VV Gassel, is op dit moment nog niet bekend. Leden van de barcommissie zouden hierover nog in onderhandeling zijn met mentale Thé en zijn zaakwaarnemer S. Nert. Overigens heeft mentale Thé aan de redactie van deze site laten weten niet verbaasd te zijn over de vele positieve reacties die zijn losgekomen na het uitdelen van zijn zelf gebrouwde erwtensoep. Volgens hem is de soep namelijk niet alleen gemaakt volgens een geheim toprecept uit grootmoederstijd, ook de pan waarin de betreffende soep is klaargemaakt zou behoren tot de absolute top van de culinaire eredivisie. Mentale Thé liet verder nog weten dat hij onlangs is gestart met "koken op locatie", waarbij hij bij de mensen thuis zijn kookkunsten komt demonstreren. Of het daarbij gaat om gewoon koken of om erotisch koken wilde hij niet zeggen.

Gassel 4 dichtbij stuntje tegen koploper
  |  zondag 27 oktober 2002  |

Hoewel er sprake was van een dusdanig stormachtige wind dat voetballen amper mogelijk was, moest Gassel 4 vandaag toch in actie komen voor de uitwedstrijd tegen Ravenstein 3. De Gasselse formatie leek met een 1-1 tussenstand tegen de nog zonder puntverlies zijnde koploper lange tijd op weg naar een stuntje, maar twee tegentreffers in de slotfase betekenden alsnog een 3-1 nederlaag. Nadat de thuisploeg in de eerste helft de score had weten te openen, was het Marinho de Kleijn die na de rust voor de Gasselse gelijkmaker zorgde door optimaal gebruik te maken van een passerende zware windstoot. Vanaf een meter of dertig van het vijandelijke doel joeg hij de bal snoeihard tegen de touwen. Deze stand bleef vervolgens tot een tiental minuten voor tijd op het scorebord staan, waarna de Ravensteinsianen middels twee treffers alsnog de zege pakten. Mede door de prima (eigen gemaakte) erwtensoep van gelegenheidskok Theo Jaspers in de Gasselse kantine, waren de spelers van het vierde elftal echter al weer snel over deze nederlaag heen. De ook voor vandaag op het programma staande wedstrijden van de andere seniorenelftallen en die van het dameselftal werden afgelast.

Wedstrijden Gassel 1, 2, 3 en dames 1 afgelast

Zondag 27 oktober 2002 is er geen voetbal op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De voor vandaag op het programma staande thuiswedstrijden van het Vlaggeschip, Gassel 2 en Gassel dames 1 tegen respectievelijk Vianen Vooruit 1, FC De Rakt 3 en EVVC dames 1 zijn namelijk afgelast. Ook de uitwedstrijd van Gassel 3 naar Estria 6 uit Escharen is vanwege een sterfgeval bij de club uit Escharen geschrapt. De uitwedstrijd van Gassel 4 naar Ravenstein 3 gaat vooralsnog gewoon door. Voor de spelers van de selectie is er wanneer de weersomstandigheden het toelaten om 12:00 uur een training.

Nederlaag voor Gassel 4 in inhaalduel
  |  zondag 20 oktober 2002  |

De inhaalwedstrijd van Gassel 4 tegen JVC Cuijk 6 heeft de ploeg niet het gewenste resultaat opgeleverd. Op eigen veld werd namelijk een 1-3 nederlaag geleden. Bij een 0-1 achterstand in de eerste helft was het de van Gassel A1 geleende Tim Jaspers die met een prima kopdoelpunt zorgde voor de Gasselse gelijkmaker. Na de rust wisten de gasten echter toch weer opnieuw op voorsprong te komen. Toen verderop in de tweede helft ook de derde Cuijksiaanse treffer een feit was, was het gedaan met de Gasselse kansen op de drie punten. Overigens liep het duel, dat aanvankelijk een sportief verloop kende, in de tweede helft eventjes danig uit de hand toen Gasselnaar Arno Brans zo maar ineens werd geveld door een kopstoot. Na wat schermutselingen over en weer en een ingelaste afkoelingsperiode kon het duel echter alsnog worden uitgespeeld.

Gassel A1 verliest oefenwedstrijd van Achilles Reek A1
  |  zaterdag 19 oktober 2002  |

Gassel A1 is er vandaag niet in geslaagd om de oefenwedstrijd tegen Achilles Reek A1 in winst om te zetten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het 3-4 voor de ploeg uit de Reek. In de eerste helft kwamen de in een feestopstelling spelende Gasselnaren op een 0-2 achterstand, maar dankzij treffers van Joris van Raaij en Pieter Roefs was de stand bij de rust toch weer in evenwicht. Al vrij snel in de tweede helft wisten de gasten uit te lopen naar een 2-4 voorsprong. Daarna ging de Gasselse formatie nog wel op jacht naar de aansluitingstreffer, maar ondanks een aantal fraaie kansen slaagde men er pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd in om deze te scoren. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd door Bart Bulkens snoeihard in de kruising geschoten.

Volop aandacht regionale medio voor unieke VV Gassel kalender
  |  vrijdag 18 oktober 2002  |

Door de regionale media is de afgelopen dagen volop aandacht besteed aan de fraaie VV Gassel kalender die deze week door de publiciteitscommissie van de VV Gassel officieel is uitgebracht. Naast een berichtje op de Kabelkrant stond er in de Graafse Courant van woensdag 16 oktober jl. een groot artikel met als kop "Het is een door-en-door Gassels stukje trots". In het betreffende artikel wordt onder andere ingegaan op de totstandkoming van de kalender en hoe deze kan worden verkregen. Bij het artikel is tevens een foto afgedrukt waarop te zien is hoe de leden van de publiciteitscommissie het eerste exemplaar van de kalender aanbieden aan voorzitter van Cor van Boekel. Ook door dagblad De Gelderlander is in hun editie van 16 oktober 2002 middels een tweetal artikeltjes in de rubriek "De derde helft" de nodige aandacht besteed aan de VV Gassel kalender.

Unieke kalender uitgebracht door publiciteitscommissie
  |  woensdag 16 oktober 2002  |

De publiciteitscommissie van de voetbalvereniging Gassel heeft in nauwe samenwerking met Peter en Ans Schaap en de sponsorcommissie een prachtige VV Gassel kalender uitgebracht. Deze officiële VV Gassel kalender voor het jaar 2003 is een unieke kalender met iedere maand een fraaie kleurenfoto van een der elftallen; van de pupillen tot de junioren en van de senioren tot de dames. Een groot deel van de foto's is bovendien genomen op echte Gasselse locaties zoals bij de Mariakapel, bij de molen, bij het standbeeld en bij de Maas. Uiteraard ontbreekt ook de kerk van Gassel niet op deze kalender. Het is dus een kalender die erg Gassels is en van een kwaliteit die vergelijkbaar is met die van het clubblad "Doeltreffend". Kortom echt iets voor bij u aan de muur in de huiskamer, op uw werkplek of op uw verlanglijstje voor Sinterklaas. Ook wanneer u rond de surprisetijd en de Kerst niet weet wat u uw familie, vrienden of bekenden zult schenken en u in plaats van toch maar weer die fles wijn of doos bonbons eigenlijk graag iets origineels zou willen geven, dan is deze kalender een uitstekend alternatief! Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten want deze fraaie kalender kost u slechts € 5,- (excl. eventuele kosten voor bezorging op adressen buiten Gassel). Om in het bezit te komen van deze unieke VV Gassel kalender kunt u gebruik maken van de intekenlijst in de kantine op sportpark "de Oude Kamp" of van het strookje aan de flyer die deze week huis aan huis in Gassel wordt/is bezorgd of door het sturen van een email naar kalender@vvgassel.nl. Vergeet hierbij niet uw naam, adres en het aantal gewenste kalenders te vermelden. Wanneer u onze kalender eerst even wilt inzien dan kan dat uiteraard. Vanaf 15 oktober 2002 gaan vrijwilligers van de voetbalvereniging in Gassel huis aan huis langs de deur met een voorbeeldexemplaar en ook in de kantine van de VV Gassel is vanaf heden een voorbeeldexemplaar te bewonderen. Als u de Gassel kalender voor 08 november 2002 besteld dan garanderen de leden van de publiciteitscommissie u dat u hem voor 05 december 2002 in huis hebt. U hoeft pas (contant) te betalen als de kalender bij u wordt afgeleverd.

Gelijkspel voor Gassel 1, derbywinst Gassel 2 en 3
  |  zondag 13 oktober 2002  |

Gassel 1 is in Haren tegen duur puntverlies aangevaren. De slecht spelende Gasselse formatie kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SBV. Doordat ook de andere hoog op de ranglijst staande ploegen dit weekend punten verspeelden bleef de schade voor de Vlaggeschippers uiteindelijk nog beperkt. Nadat doelman Coen Dinnissen een vroege achterstand had weten te voorkomen door al na zeven minuten een strafschop van de thuisploeg te stoppen, was het halverwege de eerste helft toch SBV dat op voorsprong kwam. Vijf minuten voor de rust bracht Geert Ariëns met een onverwachts schot de Gasselnaren weer langszij. Echter al heel snel in de tweede helft stond het Vlaggeschip opnieuw op achterstand. Met een benutte strafschop zorgde Maurice Willems een kwartier voor tijd voor de 2-2 eindstand.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd. Van deze wedstrijd is ook een fotoserie.)
Het door afzeggingen geteisterde Gassel 2 won in Escharen in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-6 van Estria 5. Bij de rust zag het allemaal nog niet zo florissant uit voor de Gasselse formatie want ondanks doelpunten van Jeroen van Vijeijken en Marc Peters, een prachtig schot in de kruising, waren het de Escharensianen die met een 3-2 voorsprong de kleedkamer op konden zoeken. In de tweede helft stelden de Gasselnaren echter al vrij snel orde op zaken. Door drie treffers van Sander Smits en een benutte strafschop van Jeroen van Vijfeijken werden de drie punten alsnog mee naar Gassel genomen. Ook voor Gassel 3 stond er vandaag een gemeentelijke derby op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was namelijk SCV '58 3 uit Velp de tegenstander. De Gasselnaren begonnen goed aan het duel en al vrij snel in de wedstrijd was het Ad van Spijk die de score wist te openen. Nadat de gasten de stand weer in evenwicht hadden weten te brengen, was het Willie Strik die de Gasselse formatie opnieuw op voorsprong zette. Men bleef goed doorgaan en door treffers van Peter Tonies en Anton de Wit werd de voorsprong gestaag uitgebouwd tot 4-1. De Velpsinesen wisten daarna nog wel tegen te scoren maar de tweede seizoenszege van Gassel 3 kwam niet meer in gevaar. Voor Gassel 4 stond vandaag de toch altijd wel beladen streekderby tegen HBV 4 uit Beers op het programma. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Gasselnaren op achterstand, maar nog voor de rust was het Martien Peters die op aangeven van Joland Thijssen voor de gelijkmaker zorgde. Na de rust gingen beide ploegen vol voor de winst. Helaas voor Gassel 4 waren het uiteindelijk de gasten die er dankzij een nipte 1-2 zege met de door de KNVB beschikbaar gestelde drie punten vandoor gingen. Ook Gassel dames 1 moest vandaag een nederlaag incasseren. In Heesch was HVCH dames 1 met 7-0 nog wat te sterk voor de wel weer met een prima inzet spelende Gasselse dames. Hoewel er met name in de eerste helft nog wel wat kansen waren, lukte het de dames van Gassel niet om het vijandelijke net een keer te laten bollen.

Gassel F2 wint eerste duel nieuwe klasse, veerkracht C1 en D1
  |  zaterdag 12 oktober 2002  |

Het door de KNVB herindelen van Gassel F2 in de 2e klasse 114 is de ploeg vooralsnog prima bevallen. In de eerste wedstrijd in deze nieuwe klasse, uit tegen Prinses Irene F5 uit Nistelrode, werd namelijk direct een prima 3-6 overwinning geboekt. Al bij de rust stonden de Gasselnaren op een fraaie 1-3 voorsprong. Topscoorder aan Gasselse zijde was Kevin Arts. Drie van de zes treffers kwamen van zijn voet. Ramon Thijssen was tweemaal succesvol en Robin Thoonen, vorige week nog jeugdspeler van de week bij de thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen Norbert, nam één treffer voor zijn rekening. Gassel C1 kon dankzij een 4-4 gelijkspel bij Astrantia C1 in Middelaar ook weer een puntje aan haar totaal toevoegen. Dat de wedstrijd uiteindelijk nog in een gelijkspel zou eindigen, hadden weinigen meer verwacht nadat de Gasselse formatie al binnen vijftien minuten drie tegentreffers had moeten incasseren. De Gasselnaren kwamen echter ijzersterk terug want halverwege de tweede helft had men de 3-0 achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong. Nadat Kees Willemsen met twee doelpunten de achterstand al fors had weten te verkleinen was het Thijs van de Donk die a là van Basten tijdens de EK-finale in 1988 de gelijkmaker binnen knalde. Met een fraaie draaibal vanaf de rand van de zestien zorgde Twan Broersma voor de vierde Gasselse treffer. Ondanks het goede keeperswerk van Jordy Hubers moest Gassel C1 uiteindelijk dan toch nog de 4-4 en daarmee dus een puntendeling toestaan. Ook Gassel D1 toonde vandaag aan over een prima mentale veerkracht te beschikken. In de uitwedstrijd tegen SC st Hubert D1 keek men bij de rust tegen een ogenschijnlijk uitzichtloze 3-0 achterstand aan. Maar door in de tweede helft een stuk feller en beter te gaan spelen kwamen de Gasselnaren dankzij treffers van Paul Cornelissen, Loek van Kraaij en Guido Sprengers nog knap terug tot 4-3. Een 4-4 gelijkspel lag zelfs nog voor het grijpen, maar door een gemiste strafschop bleef het bij een nipte 4-3 nederlaag. Gassel A1 wist de zegereeks van de afgelopen weken vandaag geen passend vervolg te geven. In Sint-Hubert werd met 5-0 verloren van koploper Sint-Hubert A1. Na een behoorlijk gelijkopgaande eerste helft met kansen over en weer was het toch de thuisploeg die met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft ging de Gasselse formatie nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar na een tweede en derde Sint-Hubertsiaans doelpunt was het vrij snel duidelijk dat Gassel A1 dit weekend puntloos zou blijven. Ook Gassel E1 en Gassel F1 moesten vandaag een nederlaag incasseren. De E1 wist in Grave tegen GVV '57 E2 zeker geen verkeerd veldspel op de mat te leggen, maar met name de Graafsinese counters deden de ploeg de das om. De 7-0 nederlaag was gezien het beeld van de wedstrijd wel wat geflatteerd. Gassel F1 moest in Vianen met 5-0 haar meerdere erkennen in het in de subtop meedraaiende Vianen Vooruit F1.

Gassel F2 door KNVB overgeplaatst naar een lagere klasse
  |  woensdag 09 oktober 2002  |

Zoals al door de KNVB bij de start van de najaarscompetitie 2002-2003 was aangekondigd, heeft de KNVB na drie speeldagen de klasse-indelingen van de E- en F-pupillen nog eens opnieuw bekeken. Daar waar nodig zou een elftal dat gezien de resultaten te hoog of te laag stond ingedeeld naar een andere klasse worden overgeplaatst. Voor Gassel F2, dat tot dusver louter nederlagen had moeten incasseren, heeft dit ertoe geleid dat men van de 2e klasse 109 is overgeplaatst naar de 2e klasse 114. Tegenstanders van de Gasselnaren in deze laagste klasse voor F-pupillen zijn; Constantia F4 (Wanroij), DSV F5 (Sint-Antonius), Festilent/Morgenzon F5 (Zeeland), Herpinia F4 (Herpen), Juliana Mill F4, JVC Cuijk F10, Odiliapeel F3, Prinses Irene F5 (Nistelrode), Ravenstein F4, FC Uden F6 en Venhorst F5. Zaterdag 12 oktober a.s. speelt de Gasselse formatie om 09:00 uur uit tegen Prinses Irene F5. Ook voor Gassel D1 en Gassel E1 is er wat veranderd. Omdat SIOL D1 door de KNVB naar een hogere klasse is gezet, bevat de klasse waar Gassel D1 in uit komt nog slechts een tiental ploegen. Ook Gassel E1 heeft nog maar negen tegenstanders in plaats van de aanvankelijke tien. Dit komt omdat Olympia '18 E5 en SVS E1 naar een lagere klasse zijn gezet en FC Uden D3 door de KNVB toegevoegd aan hun klasse is toegevoegd.

Ruime zege Gassel 1, verlies Gassel 2 en eerste winst Gassel 3
  |  zondag 06 oktober 2002  |

Gassel 1 heeft zich goed hersteld van de onnodige nederlaag tegen GVV '57 van vorige week. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" werd Norbert 1 uit Lithoijen met 5-0 kansloos gelaten. Ondanks diverse goede kansen was het pas in de veertigste minuut van de eerste helft dat Tim van Overbeek de score wist te openen. Vijf minuten na de rust zorgde Marc Peters met een bijzonder fraai schot voor de 2-0. Vervolgens liepen de Gasselnaren vrij eenvoudig uit naar 5-0. Eerst was het Johan Jaspers die een corner rechtstreeks binnen schoot, vervolgens rondde Wim Linders een voorzet van Piet Loeffen doeltreffend af, waarna Maurice Willems een strafschop wist te benutten. Daarna kregen de Gasselnaren nog legio kansen om de score verder op te voeren, maar in de score kwam geen verandering meer.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel 2 liep in de thuiswedstrijd tegen ONDO 3 tegen haar eerste seizoensnederlaag aan. Na een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 3-4 voor de ploeg uit Heusden (gemeente Asten). De Gasselnaren waren zeker niet de mindere, maar de wat uitgekooktere tegenstanders straften de foutjes aan Gasselse zijde genadeloos af. Na een 0-1 achterstand bracht Jeroen van Vijfeijken beide ploegen weer in evenwicht. Een ongelukkige kopbal van Bart Meijer zorgde er echter voor dat het tweede elftal moest gaan rusten met een 1-2 achterstand. Nadat het door een misverstand in de doorgaans solide Gasselse defensie 1-3 was geworden, wist Ramon van der Venne de achterstand te verkleinen tot 2-3. Daarna waren het toch weer de gasten die scoorden. Door een benutte penalty van Sander Smits kwam de spanning in de wedstrijd toch weer terug, maar tot de Gasselse gelijkmaker kwam het in de slotfase niet meer. Gassel 3 heeft haar eerste overwinning van dit seizoen dan toch eindelijk binnen. In Vinkel werd EVVC 4 met 1-4 verslagen. Nadat de Vinkelsianen met een eigen doelpunt de Gasselnaren op voorsprong hadden gezet, was het Willie Strik die nog voor de rust de marge wist te verdubbelen. In de tweede helft zorgde Benny Arts voor de derde Gasselse treffer waarna Anton de Wit op fraaie wijze de 1-4 eindstand op het bord bracht. Gassel 4 leed in Demen een ongelukkige 2-0 nederlaag tegen SDDL 3. Een totaal onbewuste terugspeelbal van Joland Thijssen die door de man met de fluit ten onrechte werd bestraft met een indirecte vrije trap vlak voor het Gasselse doel leidde tot een 1-0 achterstand. Nadat het vierde elftal, met gelegenheids slot op de deur Rudy Derks in de ploeg, diverse kansen op de gelijkmaker onbenut had gelaten, was het de thuisploeg die tien minuten voor tijd met een tweede doelpunt de wedstrijd besliste. Ook Gassel dames 1 moest vandaag een nederlaag incasseren. Nooit Gedacht dames 2 was na een 0-1 ruststand uiteindelijk met 0-5 te sterk. Hoewel de score misschien anders doet vermoeden speelden de Gasselse dames zeker geen slechte wedstrijd en was ook de inzet gewoon goed. Het scoren van doelpunten ging de tegenstander uit Geffen echter net wat gemakkelijker af waardoor de Gasselse dames opnieuw met lege handen achterbleven.

Matige zaterdag Gasselse jeugdopleiding, alleen zege Gassel A1
  |  zaterdag 05 oktober 2002  |

Zaterdag 05 oktober 2002 zal de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingaan als een weinig succesvolle zaterdag voor de Gasselse jeugdopleiding. Vijf van de zes ploegen die vandaag in actie kwamen, moesten namelijk een thuisnederlaag incasseren. Alleen Gassel A1 wist dankzij een nipte 2-1 zege op HBV A1 de drie punten in Gassel te houden. Overtuigen deed het team van trainer Marius van der Linden tegen de nog puntloos zijnde formatie uit Beers echter allerminst. Niet alleen maakten de Gasselnaren zowel in de eerste als in de tweede helft een nogal tamme indruk, ook was van goed en verzorgd combinatievoetbal totaal geen sprake. Behoudens een treffer van Tim Jaspers viel er voor de rust voor de aanwezige toeschouwers dan ook amper wat te genieten. In de tweede helft was het al niet veel beter en na de Beersiaanse gelijkmaker na ruim een uur wedstrijd leken de Gasselse spelers zelfs genoegen te nemen met een 1-1 gelijkspel. Vijf minuten voor tijd pakt men echter toch nog de volle winst doordat Joris van Raaij met een prima vrije trap vanaf een meter of vijfentwintig de te ver voor zijn doel staande HBV-doelman weet te verschalken. Voor Gassel C1 en Gassel D1 stond vandaag de dubbele confrontatie met De Willy's op het programma. Helaas voor de Gasselnaren bleek in beide duels de ploeg uit Wilbertoord nog een maatje te groot. De C1 verloor met 0-6 van De Willy's C1 en de D1 ging met 1-6 onderuit tegen de D1 van De Willy's. Ook Gassel E1 moest vandaag in de thuiswedstrijd tegen Constantia E2 een zestal tegentreffers incasseren. Omdat de Gasselse spelers er niet in slaagden om zelf ook een doelpunt te maken, ging de ploeg uit Wanroij middels een 0-6 zege er met de drie punten vandoor. Gassel F1 was nog het dichtst bij succes. Maar ondanks een goede wedstrijd werd toch nipt met 1-2 verloren van Prinses Irene F2 uit Nistelrode. Gassel F2 wist in de thuiswedstrijd tegen HVCH F11 een tweetal prima doelpunten te scoren, maar omdat gasten uit Heesch de Gasselse doelman viermaal kansloos wisten te laten mochten zij de drie punten meenemen.

Harde kern GKS beschuldigd van diefstal Graafse middenstip

Leden van de harde kern van de GKS, de Gasselse Kantine-Side, zijn tijdens hun bezoek aan de wedstrijd GVV '57 1 - Gassel 1 van zondag 29 september jl. beschuldigd van diefstal van de middenstip van het Graafse hoofdveld. Deze schijnt namelijk in de nacht van zaterdag op zondag te zijn verdwenen, waarna, zoals in het hiernaast afgedrukte artikel uit de Gelderlander van 02 oktober 2002 staat te lezen, aangifte is gedaan bij de politie. De leden van de GKS hebben verontwaardigd gereageerd op de beschuldigingen. Volgens de woordvoerder van de harde kern hebben zij niets met de verdwijning van de stip te maken en zijn zij zelfs bereid om mee te werken aan een DNA-test om hun onschuld te bewijzen. Ook het bestuur van VV Gassel wijst iedere vorm van beschuldiging resoluut van de hand. Wie er dan wel achter deze stipverdwijning zit is nog niet bekend. Het politie-onderzoek, waaraan zo'n tien rechercheurs meedoen, zou nog steeds in volle gang zijn.