Oktober 2004

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand oktober 2004. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Fraaie uitzege Gassel 1, ook winst Gassel 2, 3 en 4
  |  zondag 31 oktober 2004  |

Gassel 1 blijft dankzij een 1-3 uitoverwinning op OVC '63 1 in het spoor van koploper SBV 1 uit Haren. De overwinning van de Gasselse formatie was verdiend en had gezien de kansen zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Na wat kleine kansen over en weer was het na twintig minuten wedstrijd Ruud de Kleijn die op aangeven van Bart Loeffen de 0-1 binnen schoot. Vlak voor rust was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker maar doelman Erik van Toor redde knap. Binnen vijf minuten in de tweede helft rondde Bart Loeffen een razendsnel uitgevoerde Gasselse counter doeltreffend af en het stond het 0-2. Ongeveer een kwartier later joeg Tim van Overbeek een voorzet van Bart Loeffen via een prachtige volley achter de OVC-doelman en leek de wedstrijd gespeeld. Twee minuten later kwam de Oijense formatie echter terug tot 1-3 via een strafschop. Even leek het nog spannend te gaan worden, maar de voorsprong werd op geroutineerde wijze vast gehouden tot het laatste fluitsignaal. Gassel 2 is na een wat moeizame seizoenstart inmiddels bezig aan een uitstekende reeks. Voor de derde maal op rij werd een ruime overwinning geboekt. Ditmaal was het Volkel 4 dat op eigen terrein met 1-5 werd verslagen. Na een aantal fraaie kapbewegingen schoot Krijn van Raaij de openingstreffer tegen de touwen. Na de gelijkmaker van Volkel 4 was het Wim Linders die het tweede elftal nog voor de rust opnieuw op voorsprong zette. Aanvankelijk werd gedacht dat zijn schot niet in het doel was verdwenen, maar toen zowel de scheidsrechter als medespelers nog eens goed keken, bleek de bal toch echt in het net te liggen. In de tweede helft bracht Tim Jaspers de stand op 1-3 waarna Jeroen van Vijfeijken met een snoeihard afstandschot in de linkerbovenhoek de vierde Gasselse treffer op het bord bracht. Uiteindelijk zorgde Jeroen Nibbeling ook nog voor de 1-5. Ook Gassel 3 boekte deze zondag een 5-1 overwinning. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd gewonnen van gemeentegenoot Estria 5 uit Escharen. Na de 1-0 van debutant Ronnie Derks, was het Willie Strik die de score verdubbelde. Wat verderop in de wedstrijd zorgde Bert Strik voor 3-0, waarna Willie Thoonen er 4-0 van wist te maken. Na de eretreffer van de Escharense formatie bepaalde Bert Strik met zijn tweede treffer van de dag de eindstand op 5-1. Gassel 4 is sinds een aantal weken helemaal los. Voor de derde week op rij wisten de Gasselnaren hun competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Ditmaal was het UDI '19/Beter Bed 16 dat aan de Gasselse zegekar werd gebonden. Dankzij een doelpunt van Arno Brans ging het vierde elftal met een 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft maakte Anton de Wit er 2-0 van, waarna ook Joland Thijssen nog een goaltje meepikte. Patrick Roelofs probeerde als een volleerd schwalbekoning nog een strafschop te versieren maar de goed leidende Stefan van Kessel liet zich niet in de maling nemen. Vermeldenswaardig was verder het optreden van Janick de Kleijn. Hoewel het hem dit seizoen nog niet wil lukken om zijn faam als goaltjesdief waar te maken, wist hij ook in deze wedstrijd het publiek te vermaken met een aantal miraculezue acties, waaronder een schot van achter het standbeen. Gassel dames 1 kon de prima thuisoverwinning van vorige week tegen SBV dames 1 helaas geen passend vervolg geven. In Reek werd met 4-1 verloren van Achilles Reek dames 1. De nederlaag had voorkomen kunnen worden want in de eerste helft lieten de Gasselse dames een aantal fraaie kansen onbenut. De thuisploeg daarentegen had wat minder moeite met scoren en nam gaandeweg de eerste helft een 3-0 voorsprong. Vlak voor de rust wist Anneke Paters met een schot van afstand de achterstand nog wel terug te brengen tot 3-1, maar tot een tweede Gasselse treffer kwam het deze ochtend niet. Een kwartier voor tijd scoorden de Reekse dames de 4-1 en was de wedstrijd gespeeld.

Forse nederlaag Gassel A1 in oefenduel tegen Volkel A1
  |  zaterdag 30 oktober 2004  |

Gassel A1 heeft in een oefenwedstrijd tegen Volkel A1 een forse nederlaag moeten incasseren. De Gasselse formatie, die overigens een zestal basisspelers moest missen, verloor op eigen veld met 1-9. Bij de rust stond het reeds 0-5 voor de gasten uit Volkel. De Gasselse eretreffer werd gescoord door Bram Driessen. Ook voor Gassel dames 1 ging deze week een oefenwedstrijd met ruime cijfers verloren. Afgelopen dinsdagavond was Excellent dames 1 uit Oploo met 0-9 te sterk voor de Gasselse dames.

Winst voor alle seniorenteams en het dameselftal
  |  maandag 25 oktober 2004  |

Zondag 24 oktober 2004 was een uitstekende dag voor het senioren- en damesvoetbal van de VV Gassel. Alle elftallen die op deze dag in actie kwamen, wisten namelijk hun wedstrijd winnend af te sluiten. Gassel 2 heeft de stijgende lijn duidelijk te pakken. Na de 3-0 thuiszege van vorige week konden deze speelronde opnieuw drie punten aan het totaal worden toegevoegd. Op het eigen vertrouwde sportpark “de Oude Kamp” in Gassel hadden de Gasselnaren weinig moeite met hekkensluiter SES 4. In de twintigste minuut was het Tim Jaspers die de openingstreffer liet aantekenen. Gassel 2 bleef goed doorgaan en uit een corner van Pieter Roefs kopte Bart Bulkens fraai de 2-0 binnen. Vervolgens bracht Tim van Overbeek vanaf elf meter de stand op 3-0 en vlak voor rust was het Jeroen Nibbeling die een vierde Gasselse treffer wist te scoren. In de tweede helft wist de ploeg uit Langenboom de eer nog wel te redden, maar met zijn tweede treffer van de dag zorgde Tim Jaspers voor een 5-1 eindstand. Gassel 3 heeft zich uitstekend hersteld van de onverwachte 4-2 uitnederlaag van vorige week tegen NLC ’03 3. Ditmaal werd op zeer overtuigende wijze gewonnen van VCO 5. In ’t Oventje konden de dubbele cijfers net niet worden gehaald, maar de uiteindelijke 0-9 uitzege mocht er ook zeer zeker wezen. Grote man bij Gassel 3 was gelegenheidsspits Geert Ariëns. Keer op keer was hij de geroutineerde defensie van de thuisploeg te snel af. Maar liefst zes van de negen treffers kwamen dan ook van zijn voet. Mari van de Burgt, Paul Jans en Willie Strik tekenden voor de overige drie treffers. Gassel 4 had al voor de uitwedstrijd tegen NLC ’03 4 met de nodige tegenslag te kampen. Zo moest vanwege stuk gelopen onderhandelingen met huisvervoerder Taxihopper niet alleen met eigen vervoer naar Lith worden afgereid, ook was door een aantal zeer late afmeldingen de selectie uitgedund tot slechts elf spelers en één vlaggoloog. Maar dit alles bleek de ploeg niet te kunnen deren want het hoger geklasseerde NLC ’03 4 werd overtuigend met 3-6 verslagen. De start van de Gasselse formatie was prima want al binnen dertig seconden lag de bal achter de NLC-doelman in het Lithse doel. Meest succesvol aan Gasselse zijde was Harm van Boekel met drie doelpunten. Pierre Arts wist tweemaal te scoren en ook Peter de Wit pakte een doelpuntje mee. Janick de Kleijn was nog dicht bij een zevende Gasselse treffer, maar zijn ziedend schot belandde tegen de lat. Voor het dameselftal van de VV Gassel stond deze zondag niet alleen de thuiswedstrijd tegen SBV dames 1 op het programma, ook moest voor de tweede maal dit seizoen worden aangetreden voor een fotosessie in de nieuwe tenues. Blijkbaar hebben dergelijke fotosessies een positieve invloed op het resultaat want net als na de vorige fotosessie werd ook nu een 2-0 overwinning behaald. Na een wat gelijkopgaande beginfase namen de Gasselse dames de wedstrijd in handen. Dit resulteerde na ongeveer een kwartier spelen in de openingstreffer. Na een goed opgezette aanval was het Puck van Iersel die het vijandelijke doel onder vuur nam met een vlammend schot. Via het hoofd van een tegenstandster verdween de bal buiten het bereik van de keepster tegen de touwen. De ploeg uit Haren probeerde voor de rust nog wel wat terug te doen, maar de Gasselse defensie weigerde hieraan mee te werken. Ook in de tweede helft had Gassel dames 1 het betere van het spel, maar het lukte maar niet om de voorsprong te vergroten. Pas vlak voor tijd wisten de Gasselse dames met een tweede treffer de wedstrijd definitief te beslissen. Na een prima voorzet van Linda Hendriks schoot Anneke Paters de bal koeltjes langs de uitkomende SBV-doelvrouw in de hoek van het doel. Gassel 1 hoefde deze zondag niet in actie te komen.

Gassel A1 verliest oefenduel tegen Estria A1
  |  zaterdag 23 oktober 2004  |

Gassel A1 is er vandaag niet in geslaagd om een oefenwedstrijd tegen gemeentegenoot Estria A1 in winst om te zetten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het 1-4 voor de gasten uit Escharen. Maker van de Gasselse eretreffer was Nicky Hendriks.

Bart loeffen en Piet Verheugen nieuwe leiders Gassel E1
  |  vrijdag 22 oktober 2004  |

Sinds woensdag 20 oktober jl. maken Bart Loeffen en Piet Verheugen deel uit van de technische staf van Gassel E1. Beide heren zullen het team zaterdags begeleiden tijdens de wedstrijden. Ook voor het afmelden kan men bij hen terecht. Trainer van Gassel E1 is en blijft Willie Strik.

Oefenduels Gassel A1 tegen Estria A1 en Volkel A1
  |  maandag 18 oktober 2004  |

Voor Gassel A1 staat zowel komende zaterdag als de zaterdag daarop een oefenwedstrijd op het programma. Zaterdag 23 oktober a.s. brengt gemeentegenoot Estria A1 uit Escharen een bezoek aan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en op zaterdag 30 oktober 2004 ontvangen de Gasselnaren Volkel A1. De oefenduels, die beide beginnen om 14:30 uur, zijn ingelast omdat de Gasselse A-junioren twee weekenden op rij geen competitieverplichtingen hebben.

Monsterzege Gassel 1 op DESO 1, eerste winst Gassel 2

Gassel 1 heeft op eigen veld een monsterzege behaald op DESO 1. De tegenstander uit Oss werd met maar liefst 8-0 verslagen. Hoewel de dubbele cijfers zeer zeker gehaald hadden kunnen worden, stopte de teller uiteindelijk bij acht Gasselse doelpunten. Na een wat rommelige beginfase was het in de 25e minuut Ruud de Kleijn die na een voorzet van Harm van Boekel de 1-0 liet aantekenen. Nog voor de rust waren er kansen op de 2-0, maar tot meer treffers kwam het in de eerste helft niet. Binnen vijf minuten in de tweede helft was het dan toch wel opnieuw raak voor de Gasselnaren. Op aangeven van Ruud de Kleijn schoot Bart Loeffen de 2-0 binnen. Kort daarop scoorde William de Kleijn 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. DESO geloofde het verder wel en de Gasselse formatie kon naar hartelust aanvallen en aan haar doelsaldo werken. Via Tim van Overbeek werd het 4-0. Vervolgens tilde Bart Loeffen met twee doelpunten de stand naar 6-0. Joris van Raaij schoot de 7-0 binnen, waarna Tim van Overbeek voor de achtste en uiteindelijk dus ook laatste Gasselse treffer zorgde. Gassel 2 heeft er een paar wedstrijden op moeten wachten, maar na afgelopen zondag hebben de Gasselnaren dan toch ook eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen op zak. Op het eigen vertrouwde sportpark “de Oude Kamp” in Gassel werd Juliana Mill 4 met 3-0 verslagen. Anders dan de uitslag wellicht doet vermoeden was het de ploeg uit Mill die gedurende de gehele wedstrijd het betere van het spel had. De Gasselse formatie bleek echter een meester te zijn in het doeltreffend afronden van snelle counters. Dankzij treffers van Wim Linders en Dirk Verbruggen kon met een 2-0 voorsprong gerust gaan worden. Ver in de tweede helft was het Wim Linders die met zijn tweede treffer van de dag het duel besliste en daarmee de drie punten voor het tweede elftal veilig stelde. Gassel 3 moet vrezen voor haar koppositie in de reserve zesde klasse 653 na de onverwachte 4-2 nederlaag in Lith tegen NLC ’03 3. Gedwongen door een 2-0 achterstand bij de rust, moest de Gasselse formatie in de tweede helft meer risico’s gaan nemen. De thuisploeg wist te profiteren van de ruimte die hierdoor werd weggegeven en in plaats van 2-1 werd het 3-0. Bert Strik scorode vervolgens wel tegen namens Gassel 3, maar even later was het opnieuw de Lithse formatie die succesvol was. Uiteindelijk bracht Willie Strik de achterstand nog terug tot 4-2, maar verder dan dit kwamen de Gasselnaren niet. Het eerste puntenverlies van deze competitie was hiermee een feit. De uitwedstrijd van Gassel 4 tegen Estria 5 werd een waar doelpuntenfestijn. Van de elf gescoorde doelpunten nam de Gasselse formatie er acht voor haar rekening waardoor voor de tweede week op rij een gemeentelijke derby op overtuigende wijze in winst werd omgezet. De Gasselnaren kwamen prima uit de startblokken en de 0-1 stond dan ook al vroeg in de wedstrijd op het scorebord. Twee treffers van de ploeg uit Escharen betekenden echter een 2-1 achterstand, maar nog voor de rust was dit weer omgebogen in een 2-4 voorsprong. Hoewel Estria 5 direct na rust de aanslutingstreffer wist te scoren, bleef Gassel 4 de wedstrijd domineren en gaandeweg de wedstrijd werd de voorsprong verder uitgebouwd tot de uiteindelijke 3-8 eindstand. Van de acht Gasselse doelpunten namen Arno Brans en Anton de Wit er elk twee voor hun rekening. De overige treffers werden gescoord door Paul Franken, Joland Thijssen, Peter Tonies en Peter de Wit. De Gasselse dames hoefden dit weekend niet in actie te komen. Als gevolg van een oneven aantal clubs in hun klasse hadden zij deze speelronde vrijaf.

Eerste zege Gassel A1, ook winst Gassel F1 en C1
  |  zaterdag 16 oktober 2004  |

Gassel A1 heeft deze zaterdag de eerste competitiezege van dit seizoen behaald. In Vierlingsbeek waren de Gasselnaren met 2-3 te sterk voor Volharding A2. De Gasselse formatie kende een prima eerste helft want via treffers van Nicky Hendriks, Rob Roefs en Twan Broersma stond het bij de rust maar liefst 0-3 in Gassels voordeel. Zo goed als de eerste helft was, zo beroerd was echter de tweede helft. Bijna nog werd de comfortabele voorsprong nog uit handen gegeven. Het was echter te danken aan het prima keeperswerk van Tom van Raaij dat de thuisploeg uiteindelijk bleef steken op twee tegentreffers. Gassel F1 lijkt dit seizoen door geen enkele tegenstander af te stoppen. Door ook uitwedstrijd tegen Constantia F1 winnend af te sluiten hebben de Gasselnaren ook na zes gespeelde wedstrijden nog steeds de maximale score. In Wanroij werd het 1-3 voor de Gasselse formatie. Gassel C1 heeft zich prima hersteld van de 2-0 thuisnederlaag van vorige week. In Cuijk werd namelijk met 1-4 gewonnen van JVC Cuijk C3. Van de vier Gasselse doelpunten nam Thijs van der Donk er twee voor zijn rekening. Verder scoorde Tom Driessen op fraaie wijze vanuit een vrije trap en was ook Nord Strik eenmaal succesvol. Gassel E1 en Gassel D1 verging het op deze zesde speeldag van de najaarscompetitie 2004 helaas was minder. Beide teams moesten een forse nederlaag incasseren. De E1 verloor in Wilbertoord met 22-0 van De Willy's E1 en Achates RKOSV D1 was op eigen veld met 15-1 te sterk voor de D1. Op aangeven van Youri Arts scoorde Matthijs van Spijk namens de Gasselse D-pupillen de eretreffer.

Oefenwedstrijd ingelast voor dameselftal
  |  donderdag 14 oktober 2004  |

Het dameselftal van de VV Gassel mag op dinsdag 26 oktober a.s. aantreden voor een oefenwedstrijd tegen Excellent dames 1. De aanvang van het duel, dat zal worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel, is waarschijnlijk 19:30 uur. Mogelijk dat de aftrap nog zal worden verschoven naar 20:00 uur.

Ongelukkig verlies Gassel 1, Gassel 3 wint topper
  |  maandag 11 oktober 2004  |

Gassel 1 heeft in de uitwedstrijd tegen SBV 1 uit Haren een ongelukkige 1-0 nederlaag geleden. Na een wat matig begin werden de Gasselnaren gaandeweg de eerste helft steeds sterker. Het was echter de thuisploeg die op tamelijk gelukkige wijze op voorsprong wist te komen. Na een voorzet vanaf rechts verdween de bal uiteindelijk via het been van een Gassel-speler in het doel. Kansen op de gelijkmaker waren er al voor de rust, maar de doelman van de thuisploeg hield zijn doel schoon. Zo zag William de Kleijn een fraaie volley nog net uit de kruising getikt worden. In de gehele tweede helft was sprake van eenrichtingsverkeer in de richting van het Harense doel. Gassel 1 viel aan en SBV 1 kon weinig anders dan met man en macht en alle mogelijke middelen de 1-0 voorsprong verdedigen. Uit een voorzet van Bart Loeffen leek Ruud de Kleijn de 1-1 binnen te koppen, maar met een onwaarschijnlijke reflex wist de doelman wederom een Gasselse treffer te voorkomen. Ook in het resterende deel van de wedstrijd bleek de SBV-goalie een niet te passeren hindernis. Tot de verdiende gelijkmaker kwam het dan ook niet. Het scoren van doelpunten blijft dit seizoen het grote probleem voor Gassel 2. Ook in de uitwedstrijd tegen VCO 2 lukte het de Gasselnaren maar niet om het vijandelijke net te laten bollen. Dit terwijl er toch zeker vijf opgelegde kansen waren. Het spel van Gassel 2 was beduidend beter dan dat van de ploeg uit ’t Oventje. Toch waren zij het die dankzij een 2-0 zege weer drie punten aan hun totaal konden toevoegen. Voor koploper Gassel 3 stond op deze vijfde speeldag de topper tegen HVCH 13 op het programma. Beide formaties waren na vier speeldagen nog steeds zonder puntverlies, dus konden de Gasselnaren bij winst goede zaken doen in de strijd om de titel. Na een spannende eerste helft was de stand bij de rust nog altijd 0-0. In de tweede helft deelden de Gasselnaren een mokerslag uit door binnen enkele minuten twee keer te scoren. Mari van der Burgt en Ad Cruijsen tekenden voor de doelpunten. De ploeg uit Heesch was door de twee Gasselse treffers duidelijk eventjes van slag, maar wist wat verderop in de wedstrijd toch de aansluitingstreffer te scoren. Gassel 3 kreeg het hierdoor nog wel eventjes moeilijk, maar de 2-1 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Gassel 4 moest op eigen veld aantreden voor de altijd beladen derby tegen gemeentegenoot GVV ’57 5 uit Grave. De Gaselnaren lieten duidelijk zien wie in deze wedstrijd de baas was, want op de 4-0 overwinning viel helemaal niets af te dingen. De bij Gassel 4 debuterende Pierre Arts wist zijn debuut luister bij te zetten door één van de vier treffers voor zijn rekening te nemen. De overige doelpunten kwamen van de voet van Arno Brans, Paul Franken en Anton de Wit. Gassel dames 1 kon de 2-0 thuisoverwinning van vorige week tegen Ravenstein dames 1 helaas geen passend vervolg geven. In Berghem werd na een 3-0 achterstand bij de rust uiteindelijk met 7-1 verloren van Berghem Sport dames 2. Voetballend gezien deden de Gasselse dames zeker niet onder voor de thuisploeg, alleen was er één speelster bij de Berghem Sportse dames die ze nauwelijks afgestopt kregen. Zes van de zeven doelpunten kwamen dan ook van haar voet. De Gasselse eretreffer werd gescoord door Marieke Hendriks.

Wederom winst Gassel F1, eerst punt Gassel A1

Gassel F1 is ook na vijf speeldagen nog steeds koploper in de 2e klasse 101. Nadat de vier voorgaande wedstrijden ook al in winst waren omgezet, werd afgelopen zaterdag ook het vijfde duel gewonnen. Ditmaal was het gemeentegenoot SCV ’58 F1 uit Velp dat met 6-2 werd verslagen. Zowel Erik Barten als Jeroen van der Heijden wist driemaal tot scoren te komen.
(klik hier een uitgebreid wedstrijdverslag).
. Gassel A1 heeft na vier wedstrijden dan toch eindelijk het eerste punt behaald in deze najaarscompetitie 2004. Op sportpark “de Oude Kamp” in Gassel werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen JVC Cuijk A2. In de eerste helft kregen de Gasselnaren kansen genoeg om tot scoren te komen, maar het waren de gasten die op een 0-1 voorsprong kwamen. Een treffer van Coen van de Broek bracht de Gasselse formatie echter nog voor de rust weer langszij. Diezelfde Coen van de Broek stond na een kwartier in de tweede helft ook aan de basis van de 2-1. Zijn schot kon namelijk niet door de doelman van de ploeg uit Cuijk klemvast worden gehouden, waarna Twan Broersma er als de kippen bij was om de tweede Gasselse treffer binnen te tikkken. De Gasselnaren bleven goed doorgaan en een derde treffer hing in de lucht. Het was echter JVC Cuijk A2 dat kort achter elkaar tot tweemaal toe wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam. Vlak voor tijd stelde Nicky Hendriks met een schot van afstand echter toch nog het eerste punt veilig. De overige jeugdteams van de VV Gassel moesten de punten aan de tegenstander laten. Gassel C1 bood in de thuiswedstrijd tegen VCA C1 weliswaar prima partij aan de ploeg uit Sint-Agatha, maar twee tegentreffers in de tweede helft deden de Gasselnaren uiteindelijk toch de das om. Gassel E1 en Gassel D1 verloren vrij kansloos van respectievelijk UDI ’19/Beter Bed E6 en het Boxmeerse Olympia ’18 D3. De E1 ging met 1-8 onderuit tegen de ploeg uit Uden en de D-pupillen leden een 0-10 nederlaag.

Wijzigingen in klasse-indelingen Gasselse teams
  |  woensdag 06 oktober 2004  |

Bij een aantal teams van de VV Gassel is er wat gewijzigd ten aanzien van de klasse-indeling. Zo heeft Gassel 4 er een nieuwe tegenstander bijgekregen. Door de KNVB is namelijk Vianen Vooruit 3 aan de reserve 6e klasse 654 toegevoegd. Ook voor Gassel D1 en Gassel E1 is er wat veranderd. Bij beide elftallen is Odiliapeel/Braks Groep toegevoegd aan de de klasse en is het team van SC st Hubert uit de klasse verdwenen. Bij Gassel F1 tenslotte is koploper De Willy's F1 overgeplaatst naar een hogere klasse. Dit betekent dat de Gasselse formatie nu de nummer één positie op de ranglijst inneemt. Plaatsvervanger van de ploeg uit Wilbertoord in de 2e klasse 101 is Constantia F1 uit Wanroij. Overigens heeft Henk Barten, leider van de F1, inmiddels De Willy's F1 uitgedaagd om alsnog een keer een vriendschappelijk wedstrijd te spelen tegen Gassel F1. Of deze wedstrijd op de agenda komt, is nu nog niet bekend, maar zodra hierover meer informatie beschikbaar is, leest u dat uiteraard op deze site.

Prima herstel Gassel 1, fraaie thuiszege dameselftal
  |  maandag 04 oktober 2004  |

Gassel 1 heeft zich prima hersteld van de forse derbynederlaag tegen GVV '57 1 van vorige week. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 2-0 gewonnen van SIOL 1 uit Katwijk. Met de overwinning deden de Gasselnaren bovendien prima zaken want de overige ploegen uit de top vijf van de zesde klasse H kwamen allen niet verder dan een gelijkspel. Na een wat aftastend begin nam de Gasselse formatie de wedstrijd langzaam maar zeker steeds meer in handen. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de 1-0. Na een prima aanval over de linkerflank bracht Bas van Raaij Ruud de Kleijn in stelling. Deze schoot vervolgens de bal onberispelijk binnen. Gassel 1 bleef goed doorgaan en uit een vrije trap van William de Kleijn kopte Geert Ariëns de 2-0 binnen. Mondjesmaat wist SIOL gevaarlijk door te komen, maar de Gasselse defensie bleef overeind. De tweede helft verliep vrij rommelig. Strijd om de bal was er volop, maar fraai opgezette aanvallen waren schaars. Zo'n kwartier voor tijd had William de Kleijn vanaf elf meter de kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar hij schoot tegen de paal. Hierdoor bleef het nog wel spannend, maar de verkregen 2-0 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Gassel 3 is ook na de vierde speeldag nog steeds zonder puntverlies. Ditrmaal was het SDDL 3 dat aan de zegekar werd gebonden. In Demen werd met 2-5 gewonnen. Al bij de rust stonden de Gasselnaren op een comfortabele 0-3 voorsprong. Van de vijf Gasselse doelpunten namen Paul Jans en Willie Strik er elk twee voor hun rekening. Ad Cruijsen was met een rechtstreeks binnen geschoten vrije trap eenmaal succesvol. Gassel 4 slaagde er opnieuw niet in om het eerste punt binnen te halen. Net als vorige week leed het vierde elftal ook nu een nipte nederlaag. In Demen werd met 3-2 verloren van SDDL 4. Na de openingstreffer van de thuisploeg bracht Dirk Verbruggen de Gasselnaren weer langszij. Ook bij een 2-1 achterstand wist diezelfde Verbruggen de gelijkmaker te scoren. Uiteindelijk wist SDDL 4 met een derde treffer de drie punten toch in eigen huis te houden. Gassel dames 1 mocht in de thuiswedstrijd tegen Ravenstein dames 1 voor het eerst aantreden in de nieuwe tenues. De nieuwe outfit leverde direct succes op want het dameselftal boekte een keurige 2-0 overwinning. Na een gelijkopgaande beginfase was de eerste echte kans van de wedstrijd voor de Gasselse dames. Een schot van Kim Oppers belandde echter tegen de paal. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Na een fraai opgezette aanval over meerdere schijven stuurde Suzanne Oppers Jana Peters de diepte in. Deze liet de gehele verdediging haar hielen zien en schoot de 1-0 tegen de touwen. Af en toe wisten de Ravensteinse dames voor gevaar in het Gasselse doelgebied te zorgen, maar de verdediging hield het hoofd koel en gaf geen krimp. Op slag van rust kwam Gassel dames 1 op een 2-0 voorsprong. Een strak schot van Marieke Hendriks verdween via de keepster van de gasten in het doel. In de tweede helft ging Ravenstein dames 1 op jacht naar de aansluitingstreffer, maar door een prima inzet wisten de Gasselse dames de meeste aanvalspogingen al vroegtijdig te stoppen. Ook keepster Ingrid Jaspers zorgde met een aantal goede reddingen dat de nul op het scorebord bleef. Aan de andere kant waren Marieke Hendriks en Kim Oppers dichtbij de 3-0, maar gescoord werd er na de rust niet meer. Na een paar minuten aan blessuretijd te hebben bijgetrokken floot scheidsrechter Niels Driessen voor het einde van de wedstrijd en waren de eerste drie punten van dit seizoen voor het dameselftal van de VV Gassel een feit. Gassel 2 hoefde afgelopen zondag niet in actie te komen. Doordat hun klasse uit slechts tien in plaats van de gebruikelijke twaalf teams bestaat hadden zij deze speelronde vrijaf.

Gassel F1 boekt monsterzege, ook winst Gassel C1
  |  zaterdag 03 oktober 2004  |

Gassel F1 heeft vandaag een monsterzege geboekt op UDI '19/Beter Bed F6. De Gasselse koploper versloeg de op een derde plaats staande formatie uit Uden op eigen veld met 2-11. De start van de Gasselnaren was uitstekend want al binnen een paar minuten was de doelman van de tegenstander tweemaal gepasseerd. Gassel F1 bleef daarna rustig doorgaan met het scoren van doelpunten en behaalde uiteindelijk dus de dubbele cijfers. Vier van de elf Gasselse treffers kwamen op naam van Remco van der Heijden. Erik Barten wist drie maal te scoren en Hans van Houtum tweemaal. Luuk van der Loop en Noud Strik waren beide eenmaal succesvol.
Winst was er op deze speeldag ook voor Gassel C1. In Ottersum werd met 1-2 gewonnen van Achates RKOSV C1. Door deze overwinning blijven de Gasselnaren volop meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen op de ranglijst. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Simon Gloudemans en Nord Strik. De overige jeugdteams van de VV Gassel waren vandaag helaas wat minder succesvol. Gassel A1 verloor in Oeffelt nipt met 4-3 van De Zwaluw A1. De Gasselse formatie leek aanvankelijk op rozen te zitten want door twee treffers van Coen van de Broek werd een 0-2 voorsprong genomen. Echter nog voor de rust had de thuisploeg deze stand weten om te buigen in een 3-2 stand. In de tweede helft bracht Twan Broersma Gassel A1 wel weer langszij, maar een vierde treffer van De Zwaluw A1 deed de Gasselnaren uiteindelijk de das om. De nederlaag had zeer zeker voorkomen kunnen worden, maar de doelpunten werden deze middag wat te makkelijk weggegeven. Wellicht dat het de Gasselse formatie volgende week in de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk A2 lukt om de eerste punten van dit seizoen binnen te halen. Ook Gassel D1 en Gassel E1 hebben tot dusver in deze najaarscompetitie alleen nog maar nederlagen moeten incasseren. Vandaag was het niet anders. De D1 ging in Oploo met 7-1 onderuit tegen Excellent D1 en Gassel E1 verloor in Grave de gemeentelijke derby tegen GVV '57 E1 met 17-1. Maker van de Gasselse eretreffer was Ramon Thijssen.