NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Oktober 2009


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand oktober 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Genomineerden sportman en sportvrouw van 2009 bekend
  |  zaterdag 31 oktober 2009  |

Door de organisatie van verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar zijn inmiddels de namen van de genomineerden bekend gemaakt. Voor de titel sportman van het jaar 2009 zijn de volgende drie personen genomineerd; Bram Driessen, Krijn van Raaij en Guido Sprengers. Genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar 2009 zijn; Fleur Hendriks, Sanne Hendriks en Janneke Raemakers. Het moment van het bekend maken van de sportman en sportvrouw van het jaar 2009 is uiteraard de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel op 01 januari 2010. Bezoekers van deze Nieuwjaarsreceptie kunnen dan bij binnenkomst hun stem uitbrengen op ťťn van de drie genomineerden sportmannen en sportvrouwen. Binnen enkele dagen zal er op de VV Gassel website een poll worden geplaatst waarin u kunt stemmen op de genomineerden die volgens u het meeste recht hebben op de titels sportman en sportvrouw van het jaar 2009.


Algemene Ledenvergadering op maandag 16 november 2009
  |  vrijdag 30 oktober 2009  |

Op maandag 16 november 2009 houdt de VV Gassel weer haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk de kantine van de Gasselse voetbalvereniging op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. De vergadering, waarvoor alle ouders van jeugdleden en senioren(ere-)leden een dezer dagen een uitnodiging zullen ontvangen, zal beginnen om 20:30 uur. Op de agenda staan dit keer alleen maar jaarlijks terugkerende agendapunten zoals het jaarverslag van het bestuur, het financiŽle verslag, bestuursverkiezing, mededelingen van het bestuur en de contributie en het wasgeld. Gezien het belang van een Algemene Ledenvergadering rekent het bestuur van VV Gassel ook dit jaar weer op een grote opkomst.


Gassel 2 door naar volgende bekerronde na ruime thuiszege
  |  zondag 25 oktober 2009  |

Gassel 2 heeft haar naam als cupfighter vandaag weer eer aan gedaan. De Gasselse formatie wist namelijk de volgende ronde van het bekertoernooi 2009-2010 te bereiken dankzij een overtuigende zege op SIOL 5. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het 6-2. Het was Sjoerd Driessen die zorgde voor de openingstreffer. De Gasselnaren gingen prima door en via opnieuw een treffer van Sjoerd Driessen werden de bezoekers uit Katwijk op een 2-0 achterstand gezet. Dankzij Pieter Roefs werd de marge in de eerste helft nog vergroot tot drie doelpunten. In de tweede helft wist SIOL 5 terug te komen tot 3-1. Gassel 2 had echter niet veel later een passend antwoord klaar want Dirk Verbruggen liet de Katwijkse goalie voor de vierde keer kansloos. Na een tweede treffer van de bezoekers stelde Paul Cornelissen met twee doelpunten het ticket voor de volgende bekerronde definitief veilig. Al met al een prima en verdiende zege voor het tweede elftal van de VV Gassel. Voor Gassel 4 stond deze zondag een inhaalduel tegen Festilent 7 op het programma. De Gasselnaren speelden in Zeeland niet zo'n al te beste wedstrijd en moesten uiteindelijk zonder punten terug naar Gassel. De 3-0 eindstand stond al bij de rust op het scorebord. Kansen waren er genoeg voor de Gasselse formatie, maar het lukte niet om de Zeelandse doelman te passeren. Gassel 1, Gassel 3 en Gassel dames 1 hadden deze beker- en inhaalzondag vrijaf.


Zege met dubbele cijfers voor Gassel C1 tegen Constantia C2
  |  zaterdag 24 oktober 2009  |

Als enige jeugdteam van de VV Gassel moest Gassel C1 deze laatste zaterdag van oktober aantreden voor een competitiewedstrijd. Het betrof het naar voren gehaalde thuisduel tegen hekkensluiter Constantia C2. Ondanks de afwezigheid van trainer Bart Loeffen vanwege onverwachte andere werkzaamheden werd er door de Gasselse formatie prima gespeeld. Volgens onze verslaggever ter plaatse kwam het goede spel mede door de aanwezigheid van gelegenheidstrainer Geert AriŽns. De Gasselnaren versloegen hun Wanroijse opponent uiteindelijk met 12-0. Dit brengt Gassel C1 na acht gespeelde duels op een puntentotaal van 24 en een doelsaldo van 78-0. In de tiende minuut was het voor het eerst raak via Remco van der Heijden. Twee minuten later was ook Erik Barten succesvol in de afronding. De Gasselse formatie bleef de aanval zoeken en dit leidde tussen de 23e en 28e minuut in vier doelpunten. Na de 3-0 van Erik Barten zorgde Remco van der Heijden voor 4-0. De vijfde Gasselse treffer werd gescoord door Bart van Spijk, waarna Jesse van Spijk die normaal in het doel staat de doelman van Constantia C2 voor de zesde keer deze middag kansloos liet. Nog voor het einde van de eerste helft stond het 7-0 dankzij een treffer van Kevin Arts. Na de rust scoorde Erik Barten het achtste Gasselse doelpunt waarna Kevin Arts er 9-0 van maakte. In de 65e minuut bracht Remco van der Heijden de dubbele cijfers op het scorebord. Een minuut later trof hij nogmaals doel en was de 11-0 een feit. De twaalfde en laatste treffer van de wedstrijd kwam van de voet van Robin Thoonen.


Komende zaterdag thuisduel Gassel C1 tegen Constantia C2
  |  donderdag 22 oktober 2009  |

Voor Gassel C1 staat er zaterdag 24 oktober 2009 toch een wedstrijd op de agenda. De Gasselnaren moeten het op het eigen sportpark "de Oude Kamp" in Gassel gaan opnemen tegen Constantia C2. Het duel tegen de formatie uit Wanroij maakte eigenlijk deel uit van het wedstrijdprogramma voor zaterdag 07 november 2009. Omdat Constantia C2 dan echter een tekort aan spelers en leider zou hebben, is in overleg met de technische staf van Gassel C1 de wedstrijd vervroegd naar komende zaterdag. Komende zaterdag was door de KNVB aangewezen als inhaal- en bekerzaterdag.


Inhaaluitwedstrijd van Gassel 3 tegen GVV '57 3 uitgesteld
  |  donderdag 22 oktober 2009  |

De spelers van Gassel 3 hoeven komende zondag toch niet in actie te komen. Eigenlijk stond voor zondag 25 oktober a.s. de inhaaluitwedstrijd tegen gemeentegenoot GVV '57 3 op het programma, maar omdat de Gasselse formatie niet genoeg spelers op de been krijgt, is bij de KNVB een snipperdag aangevraagd. Deze is gehonoreerd waardoor het betreffende duel is uitgesteld. Een nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend.


Gassel B1 pakt punt in inhaaluitduel tegen SC st Hubert B1
  |  maandag 19 oktober 2009  |

Voor Gassel B1 stond deze maandagavond een inhaalwedstrijd tegen SC st Hubert B1 op het programma. In Sint-Hubert eindigde het treffen tussen de beide subtoppers in 1-1. De Gasselnaren speelden goed voetbal en hadden zeker kansen om met de drie punten naar huis te gaan. Helaas werden te veel mooie kansen onbenut gelaten. Een minuut of vijf voor het einde van de eerste helft scoorde de thuisploeg uit een hoekschop de 1-0. Na de rust zette de Gasselse formatie SC st Hubert B1 regelmatig goed onder druk. Dit leidde wel tot diverse kansen, maar niet tot doelpunten. De 1-0 tussenstand leek daarom ook de eindstand te gaan worden, maar in ongeveer de slotminuut van de wedstrijd zorgde verdediger Harry Gerrits alsnog voor de Gasselse gelijkmaker.


Gassel 1 hekkensluiter na verlies, mooie derbyzege Gassel 2
  |  zondag 18 oktober 2009  |

Door de zesde nederlaag van dit seizoen is Gassel 1 vandaag op de laatste plaats van de ranglijst beland. Tegen Vianen Vooruit 1 konden de Gasselnaren geen potten breken waardoor het thuisduel met 0-2 verloren ging. Opnieuw lukte het niet om tot scoren te komen. Mede omdat de bezoekers in de eerste helft enkele bijna niet te missen kansen om zeep hielpen, stond het bij de rust nog 0-0. Na de pauze was de Gasselse formatie dichtbij de openingstreffer, maar het schot van Tim Jaspers ging rakelings naast. In de 52e minuut kwam Vianen Vooruit 1 op een 0-1 voorsprong na een communicatiestoornis in de Gasselse defensie. Een klein kwartier later was de 0-2 een feit nadat de bal door Gassel 1 niet onder controle kon worden gehouden in het eigen strafschopgebied. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en bleven de Gasselnaren wederom met lege handen achter. Gassel 2 speelde deze zondag een uitstekende gemeentelijke derby tegen SCV '58 2. De aanwezige toeschouwers kregen een geweldige pot voetbal voorgeschoteld die uiteindelijk met 4-2 werd gewonnen door de Gasselse formatie. De wedstrijd was ruim een half uur oud toen Paul Cornelissen na een mooie actie de openingstreffer achter de Velpse doelman knalde. De 1-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. Een kwartier in de tweede helft kwam Gassel 2 op een 2-0 voorsprong. Pieter Roefs legde de bal mooi terug op Paul Cornelissen die vervolgens raak schoot. Niet veel later profiteerden de bezoekers van niet goed genoeg uitverdedigen aan Gasselse zijde en stond het 2-1. Het tweede elftal van de VV Gassel liet zich er niet door van de wijs brengen en vijf minuten na de aansluitingstreffer was de marge weer twee doelpunten. Na een mooie solo en dito kapbeweging scoorde Pieter Roefs 3-1. Tien minuten voor tijd beslisten de Gasselnaren de wedstrijd met een vierde treffer. Nord Strik gaf de bal voor waarna Paul Cornelissen de Velpse doelman kansloos liet. Twee minuten later wist SCV '58 2 nogmaals tegen te scoren waardoor de eindstand op 4-2 kwam. Al met al een prima thuisoverwinning voor Gassel 2. Tijdens de wedstrijd zorgde Pieter Roefs voor een bijzondere prestatie. Zonder dat er ook maar een tegenstander in de buurt was, wist hij zichzelf in de middencirkel met een uiterst stijlvol uitgevoerde tackle onderuit te schoffelen waardoor hij met zijn gezicht in het gras belandde. Ook Gassel 3 pakte deze wedstrijdronde de drie punten. In Mill werd een vrij gemakkelijke 1-5 overwinning behaald op Juliana Mill 7. Al in de tweede minuut van de wedstrijd werd een fout van de Millse doelman genadeloos afgestraft door Rob Roefs. Een achttal minuten later was het 0-2. Na een lob van Maurice Willems over de uitgelopen keeper troefde Rob Roefs zijn directe tegenstander af en kopte hij de bal tegen de touwen. Gassel 3 ging goed door en met een mooie knal vanaf de rand van de zestien zorgde Kees Willemsen voor 0-3. Vervolgens kregen de Gasselnaren hulp van de thuisploeg want uit een afgemeten voorzet van Max Arendse scoorde een Millse verdediger in eigen doel. In het resterende deel van de eerste helft zorgde doelman Jordy Hubers met een tweetal prima reddingen dat het 0-4 bleef. In de tweede helft golfde het spel wat op en neer waarbij de betere kansen voor het derde elftal van de VV Gassel waren. Het was Kees Willemsen die met een fraai schot van behoorlijke afstand voor de vijfde Gasselse treffer zorgde. Uiteindelijk wist de thuisploeg de eer nog te redden. Gassel 4 leed vandaag in Heesch een onnodige 3-1 nederlaag tegen HVCH 9. Aan het begin van de wedstrijd stond het verdedigend nog niet zo goed bij de Gasselnaren waardoor de thuisploeg al in de tweede minuut uit een corner kon scoren. Ook de tweede tegentreffer was zeker te voorkomen geweest. In de laatste fase van de eerste helft had de Gasselse formatie gezien de verkregen kansen toch wel minimaal ťťn keer moeten scoren, maar dit lukte niet. In de tweede helft hadden de Gasselnaren heel veel balbezit en werden er opnieuw tal van hele goede kansen gecreŽerd. De Gasselse aanvallers bleken hun dag echter niet te hebben want ook deze kansen werden onbenut gelaten. Uiteindelijk werd toch de aansluitingstreffer gescoord. Bart Meijer krulde een corner op fraaie wijze rechtstreeks bij de eerste paal in het doel. Gassel 4 leek daarna op weg naar de 2-2, maar tien minuten voor tijd deed een derde doelpunt van de thuisploeg de Gasselnaren definitief de das om. Gassel dames 1 blijft het deze competitie uitstekend door. De koploper van de zesde klasse I won voor de tweede week op rij een uitduel met 0-4. Ditmaal waren de Gasselse dames in Sambeek te sterk voor het plaatselijke dameselftal. De eerste helft verliep nogal rommelig. In de 26e minuut brak Sanne Hendriks de wedstrijd open. Na wat geknoei voor het Sambeekse doel wist ze toch een gaatje te vinden om de bal binnen te schieten. Een kleine tien minuten later was het opnieuw raak voor het dameselftal van de VV Gassel. Een schot van Sanne Hendriks kon door de keepster van de thuisploeg nog wel worden gekeerd, maar Kim Oppers reageerde attent en schoot de bal in de rebound alsnog tegen de touwen. Vlak daarop kon er door de Gasselse dames voor de derde keer deze ochtend gejuicht worden. Na een mooie combinatie met haar zus Fleur knalde Sanne Hendriks raak. Al vroeg in de tweede helft werd het 0-4 en waren de drie punten veilig gesteld. Maartje van Raaij schoot de bal uit een vrije trap naar Billie Cuppen die vervolgens met een mooie lob over de Sambeekse doelvrouw de bal in het doel liet ploffen.


Zevende zege op rij voor Gassel C1, ook mooie uitzege E2
  |  zaterdag 17 oktober 2009  |

Onder zonnige weersomstandigheden werd deze zaterdag door de jeugdteams van de VV Gassel de zevende speelronde van de najaarscompetitie 2009 afgewerkt. Alleen Gassel B1 kwam vandaag niet in actie. Het uitduel tegen SC st Hubert B1 is namelijk verplaatst naar maandag 19 oktober 2009. Gassel C1 boekte vandaag de zevende overwinning op rij. Voor de vierde keer werden de dubbele cijfers gehaald. In Langenboom waren de Gasselnaren met 0-10 te sterk voor SES C2. In de tiende minuut bracht Remco van der Heijden de eerste treffer op het scorebord. Zeven minuten later wist hij opnieuw te scoren en stond het 0-2. In de 23e minuut van de wedstrijd had Remco van der Heijden zijn hattrick compleet en was de Gasselse voorsprong gegroeid tot drie doelpunten. Nog voor het einde van de eerste helft wist Recmo van der Heijden de Langenboomse doelman voor de vierde keer te passeren waardoor Gassel C1 kon gaan rusten met een comfortabele 0-4 voorsprong op zak. In de tweede helft draaide de Gasselse doelpuntenmachine nog wat harder dan in de eerste helft. Zo verhoogde Remco van der Heijden zijn dagtotaal naar vijf. Tussen de 51e en 55e minuut wist de Gasselse formatie maar liefst vier keer doel te treffen. Eerst was het Erik Barten die de 0-6 scoorde, waarna Robin Thoonen er 0-7 van maakte. Na de 0-8 van Erik Barten zorgde Sten van de Broek voor het negende Gasselse doelpunt. De tiende en laatste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Erik Barten. Ook Gassel E2 blijft het deze najaarscompetitie 2009 prima doen. De Gasselse formatie won het uitduel tegen Festilent E4 overtuigend met 0-7. Na een 0-3 ruststand hadden de Gasselnaren het alleen in de beginfase van de tweede helft wat lastig tegen de Zeelandse opponent. In het resterende deel van de tweede helft had Gassel E2 weer een duidelijk overwicht. Meest succesvol aan Gasselse zijde was Niek Vollenberg met drie doelpunten. Daan Arts, Thijs Beekmans en Anouk van Thiel lieten de Zeelandse doelman elk eenmaal kansloos. Een van de zeven Gasselse treffers was een eigen doelpunt van de thuisploeg. Gassel D1 speelde een goede wedstrijd tegen de nog zonder puntverlies zijnde koploper SVS D1, maar moest uiteindelijk toch een nederlaag incasseren. In Stevensbeek werd het 6-0. Roy van de Wiel was namens de Gasselnaren het dichtst bij een doelpunt, maar in kansrijke positie werd hij nog net van het scoren afgehouden door een speler van de thuisploeg. Gassel E1 leed deze wedstrijdronde in Odiliapeel een 5-1 nederlaag tegen Odiliapeel/Braks Groep E1. Na een 2-0 achterstand bij de rust, zorgde Chris Josemanders met een fraai schot in de kruising in de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Daarna was het toch weer de thuisploeg die een aantal malen wist te scoren.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
  Ook de beide F-zeventallen moesten de punten vandaag aan de tegenstander laten. Zo verloor Gassel F1 in Cuijk met 3-0 van JVC Cuijk F5. Lang stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord en waren de Gasselnaren nog kansrijk om er een gelijkspel uit te slepen. De met een prima inzet spelende Gasselse formatie moest echter in de laatste vijf minuten nog twee tegentreffers meer incasseren. Ondanks de nederlaag was de technische staf erg tevreden over het vertoonde spel en de getoonde inzet. Voor de F2 van de VV Gassel viel er geen eer te behalen in het uitduel tegen koploper Vianen Vooruit F2. De fysiek veel sterkere thuisploeg, die alle zes de voorgaande competitieduels met duidelijke cijfers had weten met te winnen, versloeg de Gasselse formatie met 11-0.


Gassel 1 opnieuw zonder punten, mooie derbywinst dames
  |  zondag 11 oktober 2009  |

Gassel 1 heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen. Door de 4-0 uitnederlaag tegen De Zwaluw 1 zijn de Gasselnaren namelijk inmiddels afgezakt naar de elfde plaats op de ranglijst. Al na vijf minuten keek de Gasselse formatie tegen een 1-0 achterstand aan na een uiterst dubieus gegeven penalty aan de thuisploeg. In de 35e minuut kwam De Zwaluw 1 op 2-0 nadat de Gasselse doelman in de fout was gegaan. Na de pauze probeerde Gassel 1 met man en macht het tij te keren, maar het creŽerde nauwelijks kansen. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam de formatie uit Oeffelt op een 3-0 voorsprong na opnieuw een fout van de Gasselse sluitpost. In de blessuretijd kreeg De Zwaluw 1 nog een strafschop kado waardoor het uiteindelijk 4-0 werd. Voor Gassel 2 stond deze zondag een gemeentelijke derby tegen GVV '57 3 op het programma. In Grave werd het eindigde het treffen in 1-1 waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met ťťn punt. In de eerste helft ging het aardig gelijk op met wat kansjes voor beide formaties. Nadat de thuisploeg al een keer de lat had weten te raken, was het vlak voor de rust ook Tim van Overbeek wiens inzet tegen de lat belandde. De Gasselnaren kenden een zwakke start van de tweede helft want uit de eerste de beste aanval na de aftrap was het raak voor GVV '57 3. Daarna werden de duels gemener en was het vertoonde spel niet meer zo goed. De Gasselse formatie wist in het resterende deel van de tweede helft de opgelopen achterstand nog wel ongedaan te maken. Harm van Boekel werd binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Nord Strik de toegekende strafschop tegen de touwen schoot. Gassel 3 speelde een matige thuiswedstrijd tegen Vitesse '08 6 en moest dat bekopen met het eerste puntverlies van deze competitie. De eerste prima kans van de wedstrijd was in de vijfde minuut voor Twan Broersma na een prima steekpass van Silvo Lemmers. De inzet ging echter naast het doel. Daarna werden de bezoekers alsmaar sterker en moesten de Gasselnaren meer en meer achteruit. Halverwege de eerste helft viel de onvermijdelijke 0-1. Niet veel later stond het 0-2. Doelman Harry Gerrits voorkwam daarna met enkele goede reddingen een grotere achterstand. Een minuut of vijf voor rust was ook hij echter kansloos waardoor het 0-3 werd. Direct aan het begin van de tweede helft scoorden de bezoekers uit Gennep opnieuw en was het duel gespeeld. Bij een 0-5 tussenstand wist Twan Broersma in de slotfase de Gasselse eer nog enigszins te redden. Het thuisduel van Gassel 4 tegen de nummer twee van de ranglijst Achilles Reek 3 haalde het einde niet. In de zestigste minuut brak de laatste man van de Reekse formatie zijn enkel. Omdat de bezoekers vervolgens niet meer wilden verder spelen, zag scheidsrechter Wim Linders zich genoodzaakt om de wedstrijd te staken. De tussenstand was op dat moment 4-2 in het voordeel van de Gasselnaren. Na een minuut of acht spelen openden de bezoekers de score. Gassel 4 had echter snel een passend antwoord klaar. Na een mooie actie vanuit de Gasselse defensie gaf Jerry Boeters de bal breed op Arno Brans die vanaf de rand van de zestien de bal in de korte hoek schoot. Vijf minuten later stond de Gasselse formatie onnodig opnieuw op achterstand nadat de grensrechter was vergeten te vlaggen voor buitenspel. Vrij snel was de stand alweer in evenwicht. Na een mooie aanval gaf Peter de Wit de bal vanaf de rechterflank voor op Kenny Borgers die zijn officiŽle debuut vervolgens bekroonde met een doelpunt. Het vierde elftal van de VV Gassel bleef prima spelen en dit leidde vijf minuten later tot een 3-2 voorsprong. Arno Brans stoomde op over rechts en legde de bal terug op Arthur Rikken die vanaf de strafschopstip de bal in het dak van het doel schoot. Enkele minuten voor het rustsignaal was de 4-2 een feit. Linksback Jasper Hendriks passeerde twee tegenstanders en schoot de bal vervolgens van behoorlijke afstand fraai in de kruising. In de tweede helft hield Gassel 4 de verkregen voorsprong vrij eenvoudig vast totdat in de zestigste minuut een abrupt einde kwam aan de wedstrijd. Net als Gassel 2 moest ook het dameselftal van de VV Gassel deze wedstrijdronde aantreden voor een gemeentelijke derby. In Escharen was het Estria dames 1 de tegenstander. Het aanzienlijke verschil in punten op de ranglijst bleek ook tijdens de wedstrijd want de Gasselse dames waren duidelijk de betere ploeg. Overigens begon de wedstrijd wat later omdat de plaatselijke middenstip en strafschopstip verdwenen waren. De Gasselse dames lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en in de vijfde minuut opende Billie Cuppen de score. Na een mooie steekbal van Demi Verheugen schoot ze de bal in de kruising. Vervolgens werden de nodige kansen onbenut gelaten. Na iets meer dan een half uur spelen kon Demi Verheugen alleen op de Escharense keepster afgaan. Met een mooie boogbal wist ze deze vervolgens te verschalken. In de veertigste minuut kwam Gassel dames 1 op een 0-3 voorsprong. Maartje van Raaij gaf de bal mee aan Demi Verheugen die raak schoot. In de tweede helft bleven doelpunten lange tijd uit. Zes minuten voor het einde van de officiŽle speeltijd konden de meegereisde Gasselse supporters toch nog een keer juichen. Na voorbereidend werk van Billie Cuppen ging Fleur Hendriks goed door op de keepster van Estria dames 1 en maakte ze het vierde Gasselse doelpunt. Door de 0-4 zege blijven de Gasselse dames aan kop van de ranglijst.


Dubbele cijfers voor Gassel B1 en E2, zesde winst op rij C1
  |  zaterdag 10 oktober 2009  |

Voor de jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag al weer de zesde speelronde van de najaarscompetitie 2009 op het programma. Na twee weken van uitwedstrijden mocht nu op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel worden gespeeld. Van de zes afgewerkte duels werden er drie met grote cijfers gewonnen. De drie andere wedstrijden ging met een klein verschil verloren. Gassel B1 kreeg vandaag amper tegenstand van Constantia B2. De Gasselse formatie wist hier wel raad mee en trakteerden de bezoekers uit Wanroij op een 13-0 nederlaag. Na een vrije trap opende Demi Verheugen de score. Via een lobje over de doelman maakte Demi Verheugen er vervolgens ook 2-0 van. Nadat Willem Kathagen de 3-0 had binnen geschoten, zorgde Demi Verheugen er met een kopbal bij de tweede paal voor dat de Wanroijse keeper de bal voor de vierde keer uit het net kon halen. De Gasselnaren gingen rustig door met het scoren van doelpunten en via treffers van Willem Kathagen en Maike Arts werd het halve dozijn vol gemaakt. Nog voor het rustsignaal had ook Youri Arts tot tweemaal toe de bal tegen de touwen geknald. In de tweede helft bleek de Gasselse doelpuntenhonger nog lang niet gestild, want via Youri Arts werd de voorsprong vergroot tot 9-0. Met een raak schot van net buiten de zestien bracht Mattijs van Spijk de dubbele cijfers op het scorebord. De ingevallen C-speler Remco van der Heijden scoorde daarna met een subtiel lobje de elfde Gasselse treffer. Via een verwoestend schot in de kruising vanaf een meter of dertig zorgde Harry Gerrits voor 12-0. Het dertiende en laatste Gasselse doelpunt van de middag kwam van de voet van Ramon Thijssen. Al met al was het een eenvoudige middag voor Gassel B1. Ook Gassel C1 had deze zaterdag weinig moeite met de tegenstander. JVC Cuijk C5 werd uiteindelijk met 9-0 verslagen waardoor de Gasselnaren met achttien punten uit zes duels nog steeds de maximale score hebben. Bovendien is ook het doelsaldo inmiddels zeer imposant, want tegenover de 56 gescoorde doelpunten staat nog steeds geen enkele tegentreffer. In de dertiende minuut was het via Erik Barten voor het eerst raak voor de Gasselse formatie. Een zevental minuten later verdubbelde Remco van der Heijden de marge. Niet veel later trof hij opnieuw doel en stond het 3-0. Vroeg in de tweede helft was de Cuijkse doelman opnieuw kansloos op een inzet van Erik Barten en was de 4-0 een feit. Met zijn derde doelpunt van de middag bracht Remco van der Heijden de stand daarna op 5-0. In de tiende minuut van de tweede helft had ook Erik Barten zijn derde doelpunt van de wedstrijd te pakken waardoor de Gasselse voorsprong inmiddels zes treffers bedroeg. Na een eigen doelpunt van de Cuijkse formatie maakte Joris van Bommmel er 8-0 van. Het slotakkoord kwam op naam van Remco van der Heijden. Gassel D1 wist dat het vandaag een lastige middag voor de boeg had, want tegenstander Heijen D1 was niet alleen nog zonder puntverlies maar ook zeer bedreven in het scoren van doelpunten. De Gasselse formatie speelde een hele goede wedstrijd en maakte het de formatie uit Heijen bijzonder lastig. Helaas leverde dit geen punten op, want Heijen D1 wist in beide helften eenmaal tot scoren te komen en daardoor met 0-2 te winnen. Voor de Gasselnaren waren er toch redelijk wat kansen, maar tot een Gassels doelpunt kwam het niet. Onder andere Lars Wouters en Jochem Baltussen lukte het niet om de Heijense doelman te passeren. Gassel E2 moest het deze speeldag opnemen tegen UDI '19/Beter Bed E10 dat net als de Gasselse formatie tot aan vandaag drie verliespunten had. Boven verwachting won de E2 van de VV Gassel uiteindelijk zelfs met dubbele cijfers van de opponent uit Uden. Na het laatste fluitsignaal stond er een 11-1 eindstand op het scorebord. In de eerste helft ging het nog aardig gelijk op, maar stond Gassel E2 bij de rust toch op een ruime 4-1 voorsprong. Toen het vrij snel in de tweede helft opnieuw enkele malen raak was voor de thuisploeg, was het verzet van UDI '19/Beter Bed E10 gebroken. Anouk van Thiel en Niek Vollenberg scoorden elk vier doelpunten. Daan Arts en Dirk van Spijk passeerden de Udense doelman eenmaal. Laatstgenoemde deed dat met een fraaie kopbal uit een counter. Een van de elf Gasselse treffers was een eigen doelpunt van de tegenstander. De beide F-zeventallen verloren hun thuisduel. Gassel F1 ging met 0-3 onderuit tegen JVC Cuijk F3. De Gasselnaren speelden goed, maar op de beslissende momenten zat het net even niet mee. De bezoekers profiteerden hier optimaal van en gingen er daarom met de drie punten vandoor. Gassel F2 speelde een prima eerste helft tegen het hoger geklasseerde Hapse Boys F3. Door treffers van Teun Hendriks en Tygo Daamen werd ook een 2-0 voorsprong genomen. Helaas lukte het de Gasselse spelers niet om deze voorsprong na de rust vast te houden. Mede door een gebrek aan wissels vloeiden de krachten gaandeweg de tweede helft langzaam weg. De bezoekers uit Haps roken winstkansen en wisten niet alleen weer op gelijke hoogte te komen, maar uiteindelijk ook nog een winnende derde treffer te scoren. Voor Gassel E1 stond vandaag geen wedstrijd op de agenda.


Gassel 1 opnieuw onderuit, vierde zege op rij voor Gassel 3
  |  zondag 04 oktober 2009  |

Gassel 1 heeft vandaag voor de vierde keer deze competitie een nederlaag moeten incasseren. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het tegen VCA 1 0-3. Op het verlies viel niets af te dingen. Zowel voor als na de rust was de formatie uit Sint-Agatha de betere ploeg. Het duurde tot de 38e minuut voordat VCA 1, na enkele heel goede mogelijkheden gemist te hebben, op een 0-1 voorsprong kwam. De Gasselnaren kregen voor rust geen enkele mogelijkheid om te scoren. Na de rust een onveranderd spelbeeld. De bezoekers bouwden de voorsprong uit tot 0-3. In de slotfase probeerde Gassel 1 nog iets terug te doen, maar toen was de wedstrijd al lang gespeeld. Gassel 2 leed op eigen veld een zure nederlaag tegen De Willy's 2. Gezien het vertoonde spel kon de thuisploeg het meeste aanspraak maken op de zege, maar door het uiterst efficiŽnt omgaan met de kansen trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind. In de eerste helft speelden beide ploegen bij vlagen goed voetbal, maar werd er niet gescoord. Na de rust een beter Gassel 2 dat ook een prima veldspel op de mat wist te leggen. Helaas kwam de ploeg in de twintigste minuut van de tweede helft ongelukkig op een 0-1 achterstand. Daarna gingen de Gasselnaren op zoek naar de gelijkmaker, maar waren het opnieuw de bezoekers uit Wilbertoord die slechts ťťn kans nodig hadden om te scoren. Na de 0-3 in de tachtigste minuut kwam Gassel 2 via een benutte strafschop van Tim van Overbeek nog wel terug tot 1-3, maar daar bleef het bij. Positief was in elk geval dat het vertoonde spel en de inzet van de Gasselse formatie stukken beter was dan vorige week. Helaas leverde het geen punten op. Gassel 3 blijft het deze competitie erg goed doen. Vandaag werd ook de vierde wedstrijd winnend afgesloten. In Velp waren de Gasselnaren met 1-2 te sterk voor gemeentegenoot SCV '58 3. In een mooie sportieve wedstrijd kwam de thuisploeg al vrij vroeg op een 1-0 voorsprong na een aanval over de linkerflank. De Gasselse formatie liet het er niet bij zitten en een minuut of tien na de openingstreffer was de gelijkmaker een feit. Kees Willemsen gaf een voorzet vanaf rechts waarna een speler van SCV '58 3 de bal achter zijn eigen doelman gleed. Daarna golfde het spel wat op en neer zonder echt gevaar voor een van de beide doelen. In de 25e minuut kwam Gassel 3 op een 1-2 voorsprong. Thijs van Haren pompte de bal in het Velpse strafschopgebied waarna Kees Willemsen de bal prima controleerde en met een strak schot doeltreffend afrondde. In de tweede helft hadden de Gasselnaren enkele malen de kans op een derde treffer, maar het lukte niet om de bal langs de Velpse doelman te krijgen. Daardoor bleef het spannend al gaf de Gasselse defensie nauwelijks een echte kans weg. Uiteindelijk zou er na de rust niet meer gescoord worden, waardoor Gassel 3 met de drie punten op zak terug naar Gassel kon. Gassel dames 1 heeft zich deze zondag prima hersteld van de uitnederlaag van vorige week. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Vitesse '08 dames 1 met 4-1 verslagen. Na een klein half uur spelen opende de thuisploeg de score. Na een mooie uitgespeelde aanval gaf Maartje van Raaij de bal mee aan Janneke Raemakers die de Gennepse keepster passeerde. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de Gasselse dames. Op aangeven van Kim Oppers schoot Sanne Hendriks de bal tegen de touwen. Bijna was het kort daarop 3-0, maar na een mooie solo trof Janneke Raemakers de lat. In de tweede helft ging het dameselftal van de VV Gassel op jacht naar een grotere voorsprong. Deze zou er ook komen want in de 65e minuut zorgde Marieke Hendriks voor het derde Gasselse doelpunt na prima voorbereidend werk van Kim Oppers. Een minuut of tien voor tijd wisten de bezoeksters wat terug te doen. Gassel dames 1 was er niet van onder de indruk en bleef de wedstrijd controleren. In de slotminuut scoorde Kim Oppers nog een vierde Gasselse treffer. Door deze overwinning blijven de Gasselse dames koploper. De spelers van Gassel 4 kwamen vandaag niet in actie. Het uitduel tegen Festilent 7 was uitgesteld vanwege een sterfgeval bij de club uit Zeeland.


Weer dubbele cijfers Gassel C1 en E2, ook uitzeges B1 en E1
  |  zaterdag 03 oktober 2009  |

Voor de jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag de vijfde wedstrijdronde van de najaarscompetitie 2009 op het programma. Van de zeven gespeelde wedstrijden werden er uiteindelijk vier winnend afgesloten. Zo won Gassel B1 de uitwedstrijd tegen Vitesse '08 B2 met 3-5. In Gennep speelden de Gasselnaren een hele goede eerste helft. Dit leidde ook tot diverse doelpunten. Na zo'n twintig minuten wedstrijd schoot Willem Kathagen de bal bij de tweede paal binnen na een prima voorzet van Demi Verheugen. Wat later in de eerste helft maakte Demi Verheugen er 0-2 van. Demi Verheugen zorgde vervolgens ook voor de assist bij het derde Gasselse doelpunt. Ze lobde de bal over de Gennepse defensie waarna Willem Kathagen de bal knap in de verre hoek schoof. Nog voor het einde van de eerste helft was ook de vierde Gasselse treffer een feit. Willem Kathagen trof doel met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. In de tweede helft was het vertoonde spel van de Gasselse formatie beduidend minder dan voor de rust. De thuisclub profiteerde hiervan en wist binnen tien minuten terug te komen tot 3-4. Vevolgens kreeg Vitesse '08 B2 enkele 100% kansen op de gelijkmaker. Gelukkig voor Gassel B1 wist men deze niet te benutten. Uiteindelijk zorgde Youri Arts na een prima uitgevoerde counter voor een vijfde Gasselse treffer. Hiermee was het duel beslist en kon de B1 drie punten aan het totaal toevoegen. Het gaat Gassel C1 deze najaarscompetitie bijzonder makkelijk af. Vandaag werd ook de vijfde wedstrijd op zeer overtuigende wijze gewonnen, waardoor de Gasselnaren nog altijd de maximale score hebben. De 0-10 uitzege op DSV C3 betekende tevens dat de Gasselse formatie nog altijd zonder tegentreffer is. In Sint-Anthonis was het al na twee minuten raak. Sten van de Broek gaf de bal voor waarna Remco van der Heijden scoorde. Een minuut later schoot Joris van Bommel de 0-2 tegen de touwen. Gassel C1 ging goed door en via doelpunten van Remco van der Heijden en Erik Barten werd de voorsprong uitgebouwd tot 0-4. Met zijn derde treffer van de wedstrijd bepaalde Remco van der Heijden de ruststand op 0-5. In de tweede helft gingen de Gasselnaren rustig door met het scoren van doelpunten. Via Remco van der Heijden werd het 0-6, waarna Sten van de Broek na een corner het zevende Gasselse doelpunt scoorde. De 0-8 van Erik Barten was bijzonder fraai. Na drie tegenstanders voorbij te zijn gespeeld, passeerde hij ook de doelman van de thuisploeg. Vlak voor het einde van de wedstrijd konden de aanwezige Gasselse supporters nog tweemaal juichen. Eerst was het Robin Thoonen die doel trof, waarna Remco van der Heijden de dubbele cijfers op het scorebord bracht. De score had overigens nog aanmerkelijk hoger kunnen uitvallen, maar de Gasselnaren lieten nog een groot aantal kansen onbenut. De spelers en technische staf van Gassel D1 gingen deze zaterdag met de fiets naar Beers voor het uitduel tegen HBV D1. Het beloofde een zeer lastig duel te gaan worden want de thuisclub had na twee gespeelde en ook gewonnen wedstrijden inmiddels een doelsaldo van 25 goals voor en nul tegen. In de eerste helft boden de Gasselnaren goed tegenstand, maar moesten desondanks een drietal tegentreffers worden geÔncasseerd. Na de rust speelde Gassel D1 een ijzersterke pot voetbal en werden diverse kansen gecreŽerd. Na goed doorgaan van Lars Wouters was het Roy van de Wiel die wist te scoren. Omdat het toch wat sterkere HBV D1 in de tweede helft ook nog eenmaal wist te scoren, was de eindstand van deze derby 4-1. Gassel E1 zegevierde deze wedstrijdronde door in Uden met 2-3 te winnen van UDI '19/Beter Bed E5. Na een 1-0 achterstand bij de rust kwam de Gasselse formatie in de tweede helft ook nog met 2-0 achter te staan. De Gasselnaren toonden daarna een prima veerkracht. Cas van Houtum zorgde niet alleen voor de aansluitingstreffer, maar even later in de wedstrijd ook voor de gelijkmaker. Uiteindelijk pakte Gassel E1 de volle buit dankzij een winnende derde treffer. Doelpuntenmaker was Don van de Wiel.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
  Net als Gassel C1 wist ook Gassel E2 deze speeldag de dubbele cijfers te halen tegen een team van DSV. In Sint-Anthonis versloegen de Gasselnaren de plaatselijke E5 met 0-11. Bij de rust stond er al een 0-5 voorsprong op het scorebord. Gedurende de gehele wedstrijd was de E2 van de VV Gassel volop in de aanval. De thuisploeg werd geen kans gegund. Topscoorster aan Gasselse zijde was Anouk van Thiel. Zes van de elf doelpunten werden door haar gescoord. Dirk van Spijk was tweemaal succesvol. Daan Arts, Dani Grim en Niek Vollenberg wisten de keeper elk ťťn keer kansloos te laten. Voor de beide F-zeventallen stond vandaag een gemeentelijke derby op de agenda. Helaas gingen beide duels verloren. Gassel F1 leed in Escharen een 5-2 nederlaag tegen Estria F1. In de eerste helft kon de Gasselse formatie goed meekomen. Dankzij twee doelpunten van Sil van Acht stond het bij rust 2-2. In de tweede helft zakten de Gasselnaren wat terug en mede door twee ongelukkige eigen doelpunten ging de wedstrijd uiteindelijk toch verloren. Uitblinker aan Gasselse zijde was doelman Kai Bernards. Voor Gassel F2 bleek tegenstander GVV '57 F3 uit Grave duidelijk nog een maatje te groot. De Gasselnaren konden niet voorkomen dat de thuisploeg de dubbele cijfers haalden en moesten met een 10-0 verlies op zak weer terug naar Gassel.


Gassel 2 in tweede bekerronde op eigen veld tegen SIOL 5
  |  donderdag 01 oktober 2009  |

Door de KNVB in het district Zuid II is inmiddels geloot voor de tweede ronde van het bekertoernooi 2009-2010. Van de Gasselse teams wist alleen Gassel 2 via de poulewedstrijden een ticket voor deze tweede bekerronde te bemachtigen. De Gasselnaren moeten het op zondag 25 oktober 2009 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel gaan opnemen tegen SIOL 5. De formatie uit Katwijk komt in de competitie uit in dezelfde klasse als Gassel 3 en gaat daarin fier aan kop met twaalf punten uit vier duels en een doelsaldo van 34-05. De aftrap van het bekerduel is om 11:30 uur.


Gassel 4 komende zondag vrijaf vanwege uitstel wedstrijd
  |  donderdag 01 oktober 2009  |

De spelers van de Gassel 4 kunnen komende zondag de voetbalschoenen in de kast laten staan. De voor die dag gepland staande uitwedstrijd tegen Festilent 7 is namelijk uitgesteld vanwege een sterfgeval bij de vereniging uit Zeeland. Het betreffende duel is door de KNVB in het district Zuid II inmiddels opnieuw vastgesteld voor zondag 25 oktober 2009. De aftrap in Zeeland is om 12:00 uur.Terug naar het archief