NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

November 2009


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand november 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Nieuwe speeldata voor afgelaste duels afgelopen weekend
  |  maandag 30 november 2009  |

De KNVB heeft blijkbaar niet lang hoeven na te denken over nieuwe speeldata voor de afgelaste competitieduels van het afgelopen weekend. Vandaag werd namelijk bekend dat het afgelaste programma van zondag 29 november 2009 opnieuw is vastgesteld voor zondag 20 december 2009. Op deze laatste zondag voor de winterstop stonden eigenlijk al inhaalduels voor Gassel 2 en Gassel 3 (zie nieuwsbericht van zaterdag 28 november 2009), maar deze hebben inmiddels plaats moeten maken voor het complete inhaalprogramma van wedstrijdronde 11. De meeste afgelaste jeugdwedstrijden van zaterdag 28 november jl. in de najaarscompetitie 2009 zijn door de KNVB in het district Zuid II opnieuw vastgesteld voor zaterdag 12 december 2009. Opvallend is dat de afgelaste kampioenswedstrijd van Gassel E2 tegen FC de Rakt E3 is komen te vervallen. De kampioenswedstrijd van Gassel C1 tegen Heijen C2 is daarentegen wel opnieuw op de agenda gezet. Tot slot is er ook voor Gassel B1 nog een wijziging in het competitieschema opgetreden. De aanvankelijk voor zaterdag 12 december 2009 gepland staande inhaaluitwedstrijd tegen Sambeek B1 is verschoven naar zaterdag 19 december 2009.


Ook alle duels van komende zondag door KNVB afgelast
  |  zaterdag 28 november 2009  |

Nadat de KNVB in het district Zuid II eerder al de competitieduels bij de jeugd had afgelast, zijn nu ook de competitiewedstrijden voor de senioren en dames van zondag 29 november 2009 van het programma geschrapt. De algehele afgelasting komt niet als een verrassing gezien de zeer natte weersomstandigheden van de afgelopen dagen. Wanneer de afgelaste duels moeten worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.


Data inhaalduels Gassel 2, Gassel 3 en Gassel B1 bekend
  |  zaterdag 28 november 2009  |

Door de KNVB zijn inmiddels een aantal inhaalwedstrijden vastgesteld waarbij ook teams van de VV Gassel betrokken zijn. Zo moet Gassel B1 voor het begin van de winterstop nog tweemaal aantreden voor een inhaalduel. De Gasselse formatie wordt op dinsdagavond 08 december 2009 in Sint-Anthonis verwacht voor het treffen met DSV B3. De aftrap is om 19:30 uur. Vier dagen later, op zaterdag 12 december 2009, wacht de Gasselnaren in Sambeek het inhaalduel tegen Sambeek B1. Voor Gassel 2 en Gassel 3 zijn er inhaalverplichtingen op zondag 20 december 2009. Gassel 2 neemt het dan op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel op tegen HBV 3 uit Beers. Het derde elftal van de VV Gassel speelt ongeveer tegelijkertijd in Grave de gemeentelijke derby tegen GVV '57 4.


Duels Gasselse jeugd van zaterdag a.s. door KNVB afgelast
  |  vrijdag 27 november 2009  |

De jeugdspelers van de VV Gassel kunnen de voetbalschoenen komende zaterdag in de kast laten. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk alle voor zaterdag 28 november 2009 op het programma staande competitieduels in de categorie B afgelast. De wedstrijden van alle Gasselse jeugdteams vallen onder deze categorie. De algehele afgelasting houdt in dat ook de kampioensduels van Gassel C1 en Gassel E2 niet doorgaan. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is op dit moment nog niet bekend.


Komende zaterdag kampioensduel C1 en E2 op eigen veld
  |  maandag 23 november 2009  |

Komende zaterdag kunnen zowel Gassel C1 als Gassel E2 kampioen worden in de najaarscompetitie 2009. Eigenlijk zouden beide formaties op pad moeten voor een uitduel, maar de betreffende tegenstanders zijn bereid om de wedstrijd op het Gasselse sportpark "de Oude Kamp" af te werken. Om 10:00 uur speelt Gassel E2 tegen FC de Rakt E3 en vanaf 13:30 uur zal Gassel C1 het gaan opnemen tegen Heijen C2. De C-junioren van de VV Gassel hebben officieel nog één punt nodig om zeker te zijn van de titel. Bij een nederlaag zou de ploeg eventueel nog op doelsaldo achterhaalt kunnen worden door Juliana Mill C2. Bij Gassel E2 ligt de zaak ietwat gecompliceerder omdat concurrent Sambeek E3 momenteel twee wedstrijden minder heeft gespeeld en het nog maar de vraag is of de betreffende twee wedstrijden zullen worden ingehaald. Wanneer de Gasselnaren zaterdag a.s. weten te winnen kunnen de Sambekenaren alleen nog via een beter doelsaldo op de eerste plaats eindigen. Het doelsalo van Gassel E2 is met +77 op dit moment echter een stuk beter dan de +36 van Sambeek E3. Wilt u de twee Gasselse jeugdteams ondersteunen in hun jacht op de titel kom dan zaterdag 28 november a.s. naar de thuishaven van VV Gassel.


Einde aan bekeravontuur van Gassel 2 na thuisnederlaag
  |  zondag 22 november 2009  |

Deze zondag is een einde gekomen aan het bekeravontuur van Gassel 2 in het seizoen 2009-2010. Na het succesvol doorlopen van de poulefase en een zege op SIOL 5 uit Katwijk, moesten de Gasselnaren vandaag hun meerdere erkennen in VCA 2. In een doelpuntrijke match trokken de bezoekers uit Sint-Agatha uiteindelijk met 4-8 aan het langste eind. De Gasselse formatie begon erg slap aan het bekerduel want al in de eerste minuut was het raak voor VCA 2. In de vijftiende minuut scoorden de bezoekers opnieuw. Gassel 2 kreeg daarna een aantal kansen, maar Paul Cornelissen en Joris van Raaij konden niet tot scoren komen. Na zo'n veertig minuten wedstrijd kreeg de thuisploeg een derde tegentreffer te incasseren en leek het duel beslist. Gassel 2 toonde echter een uitstekende veerkracht want nog voor het rustsignaal stond er een 3-3 stand op het scorebord. Eerst was het Paul Cornelissen die uit een voorzet van Pieter Roefs voor 1-3 zorgde. Vervolgens was Tim van Overbeek die scoorde uit een voorzet Pieter Roefs, waarna Martijn Sprengers de 3-3 binnen kopte op aangeven van Paul Cornelissen. De aanwezige Gasselse toeschouwers hadden goede hoop dat de Gasselnaren het goede spel van de slotfase van de eerste helft ook na de rust zouden voortzetten. Helaas liep het anders en bleek VCA 2 in de tweede helft een stuk sterker dan Gassel 2. Na de 3-4 volgden een vijfde, zesde, zevende en achtste treffer. In de slotminuut wist Bram Driessen nog wat terug te doen, waardoor het bekertreffen eindigde in 4-8. Voor Gassel 1, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 stond deze beker- en inhaalzondag geen wedstrijd op het programma.


Aandacht media voor prestaties van dameselftal VV Gassel
  |  zondag 22 november 2009  |

De goede prestaties van het dameselftal van de VV Gassel zijn ook bij dagblad De Gelderlander niet onopgemerkt gebleven. Vrijdag 20 november 2009 werden de lezers van de krant getrakteerd op een uitgebreid artikel over de koppositie van Gassel dames 1. In het betreffende artikel vertelt trainer Geert Linders onder meer over de kracht van het team.
(Wanneer u het complete artikel wilt nalezen, klik dan hier.)


Gassel C1 haalt weer dubbele cijfers, mooie thuiszege D1
  |  zaterdag 21 november 2009  |

De spelers en leden van de technische staf van Gassel C1 kunnen zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd van volgende week tegen Heijen C2. Deze zaterdag werd in de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2009 op zeer overtiugende wijze afgerekend met SIOL C2. De Gasselnaren haalden met de 10-0 opnieuw de dubbele cijfers. Bovendien werd ook in dit tiende competitieduel de nul gehouden. In de tiende minuut opende Erik Barten de score. Drie minuten later was hij opnieuw succesvol. De Gasselse formatie ging goed door en via Sten van de Broek werd de 3-0 een feit. Joris van Bommel maakte er daarna 4-0 van, waarna Robin Thoonen de ruststand bepaalde op 5-0. Ook in de tweede helft was Gassel C1 duidelijk sterker dan de formatie uit Katwijk. Na de zesde Gasselse treffer van Kevin Arts, schoot Remco van der Heijden in de 52e minuut de bal voor de zevende keer achter de Katwijkse doelman. Met twee treffer binnen twee minuten vergrootte Robin Thoonen daarna de voorsprong naar 9-0. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd bracht Remco van der Heijden de dubbele cijfers op het scorebord. Door dit resultaat zijn de Gasselnaren alleen nog maar op doelsaldo van de eerste plaats af te houden door concurrent Juliana Mill C2. Ook Gassel D1 boekte op eigen veld een keurige overwinning. Tegenstander UDI '19/Beter Bed D5 werd met 3-0 verslagen. Direct vanaf het begin van de wedstrijd pakten de Gasselnaren het initiatief en werd het doel van de Udenaren onder vuur genomen. Ongeveer halverwege de eerste helft was het voor de eerste keer raak. Lars Wouters was iedereen te snel af en schoof de bal vervolgens beheerst lansg de uitkomende keeper. Niet veel later stond het 2-0. Lars Wouters gaf de bal breed op de mee opgekomen Casper van Swam die doeltreffend afrondde. Jochem Baltussen scoorde daarna een derde Gasselse treffer. Na een rush over de rechterflank schoot hij de bal met een mooie boog tegen de touwen. Nog voor het einde van de eerste helft was Rens Stevens dichtbij de 4-0. In de tweede helft hield de Gasselse formatie een duidelijk veldoverwicht. Kansen om de score verder uit te bouwen waren er zeer zeker, maar onder meer Jochem Baltussen, Djimon Reinen en Lars Wouters lukte het niet om de Udense doelman voor een vierde keer te passeren. De Gasselse defensie maakte vandaag een zeer solide indruk en gaf nauwelijks een kans weg. Al met al een dikverdiende zege. Gassel B1 kwam in het thuisduel tegen het lager geklasseerde Juliana Mill B2 niet verder dan een bloedeloze 0-0. In een niet al te beste wedstrijd probeerden beide ploegen tevergeefs om met lange halen naar voren gevaarlijk te worden. Dit leidde nauwelijks tot echte kansen. Het gelijke spel was dan ook een terechte uitslag. Gassel E1 behaalde vandaag een knap resultaat door de nummer twee van de ranglijst DSV E3 op een 3-3 gelijkspel te houden.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
  De beide F-zeventallen verloren deze wedstrijdronde helaas hun thuiswedstrijd. Gassel F1 ging in de derby tegen koploper HBV F1 met 3-9 onderuit. Ondanks het verlies speelden de Gasselnaren zeker geen onaardige pot voetbal. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd namen de bezoekers uit Beers met vier treffers definitief afstand. Van de drie Gasselse doelpunten werden er twee gescoord door Joris Eleuwarin. Emiel Thoonen zorgde met een mooi binnen geschoten vrije trap voor de derde treffer. Gassel F2 was op papier duidelijk favoriet voor de drie punten in het thuisduel tegen hekkensluiter UDI '19/Beter Bed F15. De tegenstander uit Uden had namelijk niet alleen nog geen enkel punt weten te behalen, ook het doelsaldo van 3-119 sprak duidelijke taal. De Gasselnaren lieten het echter lelijk afweten en verloren met 1-4. Al bij de rust hadden de bezoekers de Gasselse doelman tweemaal weten te passeren. In de tweede helft zorgde Hans van Haren na een mooie aanval met Jim Classens voor de aansluitingstreffer en leek Gassel F2 een en ander nog recht te kunnen gaan zetten. Tot teleurstelling van de aanwezige Gasselse supporters moest er daarna echter opnieuw een tegentreffer worden geïncasseerd. Hiermee was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk scoorde UDI '19/Beter Bed F15 ook nog een vierde doelpunt. Voor Gassel E2 stond er deze speeldag geen wedstrijd op het programma.


Nieuwe penningmeester plus vijf nieuwe bestuursleden
  |  dinsdag 17 november 2009  |

Tijdens de afgelopen maandag gehouden Algemene Ledenvergadering 2009 is de samenstelling van het bestuur van de VV Gassel aanzienlijk gewijzigd. Meest in het oog springende verandering is zonder twijfel de grotere omvang. Daar waar het bestuur het afgelopen jaar bestond uit slechts zes personen, wordt de club nu geleid door een bestuur dat bestaat uit elf leden. Nieuwkomers in het bestuur zijn Geert Ariëns, Eric van Boekel, William de Kleijn, Wim Linders en Bart Loeffen. Daarnaast heeft ook Harm van Boekel zitting genomen in het bestuur. Hij heeft de plaats ingenomen van penningmeester Maurice Willems. Tijdens de vergadering kon ook de functie van beheerder van het voetbalmagazijn ingevuld worden. Kim Oppers gaf aan deze functie op zich te willen nemen. Verder werd bekend dat er dankzij Koen Theunissen ook weer bij iedere thuiswedstrijd van Gassel 1 een jeugdspeler van de week kan zijn. Het bestuur is nog op zoek naar een opvolger van consul Jo Thijssen en een nieuwe verzorger voor het eerste elftal van de VV Gassel.


Redelijk goed bezochte ledenvergadering soepel verlopen
  |  dinsdag 17 november 2009  |

Maandagavond 16 november 2009 vond in de kantine van VV Gassel de Algemene Ledenvergadering 2009 plaats. Met 54 aanwezigen lag de opkomst iets lager dan vorig jaar. Verder hadden 16 leden de moeite genomen zich netjes af te melden. De vergadering verliep erg soepeltjes en duurde inclusief een pauze van zo’n twintig minuten dan ook slechts anderhalf uur. Na de opening door voorzitter Cor van Boekel en het bespreken van de notulen van de vergadering van vorig jaar, stonden de jaarverslagen van de diverse bestuursleden op de agenda. Nadat Harrij de Kleijn als bestuurslid technische zaken wat had verteld over onder meer het voetbalmagazijn, was het de beurt aan Jos van der Heijden. Hij blikte kort terug op de sportieve prestaties van het vorig seizoen en de succesvolle deelname van een zevental leden van de club aan de scheidsrechterscursus van de KNVB. Ook kwam het stoppen van het veteranenelftal nog even aan bod. Vervolgens kreeg Hans Peters het woord. Hij vertelde over zijn werkzaamheden als bestuurslid op het gebied van de donateursactie, de ledenadministratie, de activiteiten rond Kerstmis en de bezetting van de bar. Tot slot van dit agendapunt vertelde Cor van Boekel nog wat over een drietal commissies, te weten de publiciteitscommissie, evenementencommissie en sponsorscommissie. Alledrie de commissies zijn inmiddels weer goed op sterkte zodat de toekomst op het gebied van “Doeltreffend”, evenementen van de VV Gassel en sponsorinkomsten met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. Hierna kreeg penningmeester Maurice Willems het woord om het financieel verslag van het afgelopen seizoen te presenteren en kort toe te lichten. Namens de kascommissie vertelde Anton Vervoort daarna kort wat over de gehouden kascontrole. Na de goedkeuring van het financieel verslag door de aanwezige leden en de benoeming van Frank ten Haaf tot reservelid van de kascommissie 2010 kwam de contributie en het wasgeld, agendapunt 5, aan de orde. In tegenstelling tot vorig jaar toen voor het eerst sinds zeven jaar een contributieverhoging noodzakelijk was, had het bestuur ditmaal goed nieuws te melden. De contributiebedragen en het wasgeld blijven namelijk voor het seizoen 2010-2011 ongewijzigd. Ook tijdens deze jaarvergadering stond er een bestuursverkiezing op de agenda. Aftredend waren voorzitter Cor van Boekel en penningmeester Maurice Willems. Van deze twee was alleen Cor van Boekel herkiesbaar. Hij liet weten nog twee jaar te willen aanblijven als voorzitter. De aanwezigen gingen unaniem akkoord met zijn herverkiezing. Als opvolger van penningmeester Maurice Willems werd door het bestuur Harm van Boekel voorgedragen. De aanwezigen gingen ook met deze voordracht unaniem akkoord. Bij dit agendapunt had de voorzitter ook nog een welkome verrassing te melden. Want voor het eerst sinds jaren hadden leden zich kandidaat gesteld om in het bestuur zitting te nemen. Het ging om Geert Ariëns, Eric van Boekel, William de Kleijn, Wim Linders en Bart Loeffen. Met hun benoeming tot bestuurslid waren alle aanwezigen akkoord, waardoor het bestuur van de VV Gassel vanaf nu dus uit elf personen bestaat. Aan de hand van een organigram werd vervolgens getoond welke taken de verschillende bestuursleden gaan uitvoeren. Bij agendapunt 7 waren er een aantal mededelingen van het bestuur, zoals over een cursus voor bediening van de defibrillator (AED) en de uitloting van de certificaten van de verbouwing op 01 januari 2010. Vervolgens was het tijd voor agendapunt 8, de rondvraag. Naast enkele mededelingen van aanwezigen werden er uiteindelijk een zestal vragen gesteld. Deze liepen in onderwerp uiteen van te kleine sokken tot het onderlinge respect van jeugdspelers. Na een korte pauze werden de gestelde vragen beantwoord door het bestuur. Hierna kon voorzitter Cor van Boekel de vergadering afsluiten. Uiteraard deed hij dit niet voordat hij de aanwezige leden had bedankt voor hun komst en inbreng. Een speciaal woord van dank was er voor Peter Hendriks en Jan de Kleijn die het beheer van de bar voor hun rekening hadden genomen. Na afloop van de vergadering werd er uiteraard nog het nodige nagepraat in de kantine.


Gassel 1 pakt toch de drie punten na zinderende slotfase
  |  zondag 15 november 2009  |

Het eerste elftal van de VV Gassel heeft deze zondag dankzij een uitstekende veerkracht alsnog drie belangrijke punten weten te pakken. Op eigen veld werd Toxandria 1 uit Rijkevoort met 3-2 verslagen. Een hele matige eerste helft met alleen een schot tegen de paal van de bezoekers werd gevolgd door een uiterst spannende slotfase van de tweede helft. In de zeventigste minuut was Nicky Hendriks dichtbij de 1-0 maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. In de daarop volgende tegenaanval was het aan de andere kant wel raak. Enkele minuten later werd het zelfs 0-2. De Gasselnaren gingen echter niet bij de pakken neerzitten en rechtten de rug. In de tachtigste minuut werd het 1-2 door Bas van Raaij. Gassel 1 drong nu vol aan en uit een vrije trap van Joris van Raaij wist Bas van Raaij knap de gelijkmaker binnen te schieten. De Gasselse formatie rook nu de volle winst en inzetten van Nicky Hendriks en Tim Jaspers leverden net niet een derde treffer op. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het dan toch nog raak nadat Tim Jaspers een uitstekend genomen corner door Nicky Hendriks snoeihard binnenkopte. De overwinning kwam in de slotminuten niet meer in gevaar zodat Gassel 1 deze wedstrijd met drie belangrijke winstpunten afsloot. Gassel 3 moest de punten vandaag aan de tegenstander laten. In Beers werd een 4-3 nederlaag geleden tegen HBV 4. In een rommelige en niet al te beste wedstrijd kwam de thuisploeg na ongeveer een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Nog voor het einde van de eerste helft stonden de Gasselnaren op gelijke hoogte. Kees Willemsen werd binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Ronnie Derks de toegekende strafschop feilloos benutte. De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen HBV 4 voor de tweede maal wist te scoren. Een minuut of vijftien kreeg de Gasselse formatie een derde tegentreffer te verwerken. Gassel 3 wist de spanning toch weer terug te brengen in de wedstrijd dankzij een treffer van Kees Willemsen na een mooie steekpass van Twan Broersma. Niet veel later moest doelman Jordy Hubers zich noodgedwongen laten vervangen nadat hij bij het ophalen van een bal een fikse enkelblessure had opgelopen. Gelegenheidsdoelman Ronnie Derks stond amper in het veld of hij moest de bal al uit het net halen. In de slotminuut tikte Twan Broersma na een vrije trap van Maurice Willems nog wel de 4-3 tegen de touwen, maar daar bleef het bij. Gassel 4 wist de prima vorm van de afgelopen tijd vast te houden en voor de derde week op rij een ruime overwinning te boeken. De gemeentelijke derby tegen Estria 4 werd met 1-7 gewonnen. In Escharen kwamen de Gasselnaren al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Jerry Boeters speelde zich mooi vrij en rondde het vervolgens doeltreffend af. De Gasselse formatie ging goed door en uit een afgemeten voorzet van Bart Meijer scoorde Peter de Wit de 0-2. Na een steekpass van Joland Thijssen maakte Bart Meijer er daarna 0-3 van. In het resterende deel van de eerste helft was Gassel 4 nog tweemaal succesvol. Eerst zorgde Jerry Boeters voor het vierde Gasselse doelpunt, waarna Arno Brans de 0-5 op het scorebord bracht. Gestart vanaf eigen helft stoof hij drie tegenstanders voorbij alvorens hij de Escharense doelman kansloos liet. Na de rust bleef Gassel 4 de betere ploeg, maar werden er minder goals gescoord dan voor het bakkie thee. Op aangeven van Johan Jaspers maakte Joland Thijssen er 0-6 van. Ook bij het zevende en laatste Gasselse doelpunt was Johan Jaspers de man van de assist. Het doelpunt werd gescoord door Peter de Wit. De Gasselnaren gunden de thuisploeg vervolgens nog een eretreffer want Jerry Boeters speelde de bal precies in de voeten van de spits van de thuisploeg. Deze liet zich dit buitenkansje niet ontnemen waardoor het duel eindigde in 1-7. Gassel dames 1 heeft de koppositie in de zesde klasse I ook deze wedstrijdronde weer met succes verdedigd. Voor het vijfde duel op rij werd een overwinning geboekt zonder een goal tegen te krijgen. Ditmaal was het De Zwaluw dames 2 dat met 3-0 werd verslagen. De aanwezige toeschouwers op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel hadden hun plaatsen langs het veld nog maar net ingenomen of de 1-0 lag al in het doel. Na een mooie solo liet Janneke Raemakers de Oeffeltse keepster kansloos met een fraaie boogbal. Het dameselftal van de VV Gassel speelde mooi combinatievoetbal en dit leidde tot tal van kansen. De 2-0 hing dan ook al een tijd in de lucht, maar het duurde tot de 31e minuut voordat er echt gejuicht kon worden. Na een voorzet van Marieke Hendriks vanaf de rechterflank schoot Demi Verheugen de bal tegen de touwen. Een minuut later was de eerste kopgoal van het seizoen bijna een feit, maar de keepster van De Zwaluw dames 2 wist de inzet van Janneke Raemakers nog te keren. Ook in de tweede helft hadden de Gasselse dames de zaak prima onder controle. Achterin werd nauwelijks een kans weggegeven terwijl aan de andere kant met enige regelmaat het vijandelijke doel onder vuur genomen werd. Een klein kwartier voor tijd werd het duel definitief in Gassels voordeel beslist. Uit een voorzet van Maartje van Raaij was het Kim Oppers die scoorde. Al met al een prima zege voor Gassel dames 1. Gassel 2 hoefde deze zondag niet in actie te komen. Vanwege een waslijst aan blessures was een snipperdag aangevraagd.


Gassel C1 en E2 stap dichterbij titel na belangrijke uitzege
  |  zaterdag 14 november 2009  |

Gassel C1 en Gassel E2 hebben deze zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van de klasse waarin ze uitkomen. Verder boekten ook Gassel B1, Gassel D1 en Gassel F2 vandaag mooie uitoverwinningen. De C1 van de VV Gassel won in Mill de topper tegen medekoploper Juliana Mill C2 op overtuigende wijze met 0-5. Beide formaties waren tot aan deze wedstrijdronde nog zonder puntverlies, dus de belangen waren groot. De Gasselnaren werden gesteund door zeker dertig Gasselse supporters. Zij kregen een aantrekkelijke pot voetbal voorgeschoteld waarbij fel strijd werd geleverd om de bal. In de 22e minuut kreeg Gassel C1 een vrije trap te nemen aan de zijkant van het strafschopgebied. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Joris van Bommel die vanaf het meter of twaalf de bal hoog in het doel schoot. De Gasselnaren gingen goed door en vijf minuten later was de 0-2 een feit. Erik Barten gaf een prima steekpass op Remco van der Heijden die doeltreffend afrondde. Nog voor het rustsignaal konden de aanwezige Gasselse fans nogmaals juichen. Bart van Spijk ging goed door en veroverde de bal op de Millse doelman, waarna hij scoorde. In de tweede helft hield de Gasselse formatie de verkregen voorsprong prima vast. In de 57e minuut werd de marge vergroot tot vier doelpunten. Een mooie steekbal van Remco van der Heijden zette Robin Thoonen alleen voor de doelman. Robin Thoonen rondde het vervolgens beheerst af. In de slotminuut bepaalde Sten van de Broek op fraaie wijze de eindstand op 0-5. Vanaf een meter of dertig schoot hij een vrije trap rechtstreeks tegen de touwen. Al met al een prima zege voor de C1. Gassel E2 kwam vandaag ook weer een stap dichterbij de titel dankzij een 2-9 uitzege op Heijen E2. Al bij de rust was het duel beslist, want de Gasselnaren stonden toen op een 2-6 voorsprong. Dirk van Spijk en Anouk van Thiel waren het meest trefzeker aan Gasselse zijde. Beide wisten de Heijense keeper driemaal te passeren. Niek Vollenberg schoot de bal twee keer tegen de touwen en ook Jasper Eleuwarin zorgde voor een Gasselse treffer. Voor Gassel E2 staat er deze najaarscompetitie 2009 nog één duel op het programma. Tegenstander hierin is FC de Rakt E3. Bij winst of puntverlies van Sambeek E2 zijn de Gasselnaren verzekerd van de titel. Gassel B1 liet deze wedstrijdronde een prima veerkracht zien. In Oploo werd namelijk een 2-1 achterstand bij de rust tegen Excellent B2 alsnog omgebogen in een 2-6 overwinning. Al na zo'n vijf minuten wedstrijd opende Mattijs van Spijk met een schot vanaf de rand van de zestien de score. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft werd een foutje in de Gasselse defensie keihard afgestraft door de thuisploeg. Bijna direct daarna scoorde Excellent B2 een tweede treffer. In de twintigste minuut van de tweede helft bracht Willem Kathagen de stand weer in evenwicht. Twee minuten later was de Gasselse voorsprong een feit dankzij een fraaie boogbal van Demi Verheugen over de Oplose doelman. De 2-4 kwam eveneens van Demi Verheugen en opnieuw scoorde ze met een boogbal. Na een vijfde treffer van de Gasselnaren was het duel beslist en waren de drie punten veilig gesteld. Willem Kathagen scoorde nadat de doelman de bal niet klemvast kon houden. Het laatste doelpunt van de wedstrijd betrof een hard schot van Harry Gerrits. Gassel D1 en Gassel F2 moesten vandaag in Uden aantreden tegen een team van FC Uden. Beide Gasselse formaties namen de drie punten mee naar Gassel. De D1 versloeg FC Uden D2 met 1-2. In de eerste helft opende Jochem Baltussen met een afstandschot de score. Halverwege de tweede helft verdubbelde Ted Wolfs met een geplaatst schot vanaf de rand van het zestienmetergebied de score. Tijdens de rommelige slotfase wist de thuisploeg nog wel wat terug te doen, maar de Gasselse zege kwam niet meer in gevaar. Gassel F2 won in een spannende en leuke wedstrijd met 2-4 van FC Uden F4. Na de openingstreffer van Teun Hendriks kwam de Gasselse formatie op een 0-2 voorsprong door wederom een doelpunt van Teun Hendriks. De thuisploeg bracht de spanning daarna weer terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren. De spelers van Gassel F2 lieten het er niet bij zitten en via een treffer van Teun Hendriks werd de marge weer vergroot tot twee. Opnieuw wist FC Uden F4 echter de achterstand te verkleinen. Met zijn vierde doelpunt van de ochtend besliste Teun Hendriks daarna de wedstrijd. Gassel E1 en Gassel F1 moesten de punten aan de tegenstander laten. De E1 van de VV Gassel ging in Heijen met 5-3 onderuit tegen de plaatselijke E1.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
  Gassel F1 bleek in Sambeek nog een maatje te klein voor Sambeek F1. Na een 3-0 ruststand verloren de Gasselnaren uiteindelijk met 7-0.


Thuiswedstrijd Gassel 2 van komende zondag uitgesteld
  |  donderdag 12 november 2009  |

De spelers van Gassel 2 kunnen de voetbalschoenen dit weekend in de tas laten. De voor komende zondag op het programma staande thuiswedstrijd tegen HBV 3 uit Beers is namelijk uitgesteld. Het verzoek tot uitstel kwam van de VV Gassel omdat door een groot aantal blessures niet voldoende spelers op de been gebracht zouden kunnen worden. De KNVB in het district Zuid II heeft het verzoek gehonoreerd. Een nieuwe speeldatum voor deze derby is op dit moment nog niet bekend.


Komende zaterdag cruciale competitiewedstrijd Gassel C1
  |  dinsdag 10 november 2009  |

Gassel C1 speelt komende zaterdag een cruciale wedstrijd in de strijd om het kampioenschap van de 3e klasse C06 in de najaarscompetitie 2009. De Gasselnaren moeten namelijk in Mill aantreden tegen Juliana Mill C2 dat net als de Gasselse formatie ook alle tot dusver gespeelde wedstrijden overtuigend heeft gewonnen. De aftrap van dit ongetwijfeld spannende duel is om 13:00 uur. De Gasselnaren kunnen de steun van de eigen supporters goed gebruiken, dus kom zaterdag a.s. allemaal naar het sportpark van Juliana Mill om Gassel C1 aan te moedigen!


Gelijkspel voor Gassel 1, wel winst voor 2e, 3e, 4e en dames
  |  zondag 08 november 2009  |

Bijna had deze zondag een honderd procent score opgeleverd wat betreft overwinningen. Helaas bleef alleen Gassel 1 steken op een gelijkspel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel eindigde het duel tegen Heijen 1 in een 1-1 stand. In de 25e minuut kwam de Gasselse formatie op voorsprong door Sander Verhallen die heel beheerst de 1-0 scoorde. Gassel 1 bleef tot de rust de gevaarlijkste ploeg en schoten van Nicky Hendriks en Robin Nibbeling werden goed gepareerd door de doelman van de gasten. Na de rust drong Heijen 1 weliswaar aan, maar wist het zich nauwelijks kansen te scheppen. De Gasselnaren probeerden met counters te scoren hetgeen enkele keren bijna lukte. In de 70e minuut schoot de Gasselse doelman onder de bal door waardoor de bal met een vreemde curve bij een Heijense aanvaller belandde. Deze maakte hiervan dankbaar gebruik waardoor de stand weer in evenwicht kwam. De wedstrijd werd vervolgens steeds rommeliger en uiteindelijk mochten beide partijen blij zijn met het gelijke spel. Gassel 2 boekte op eigen veld een ruime overwinning op Juliana Mill 5. De Gasselnaren versloegen de de Millse formatie, waarvan de gemiddelde leeftijd zeker twee keer zo hoog was als die van Gassel 2, uiteindelijk met 6-0. De wedstrijd begon overigens wat later dan gepland omdat scheidsrechter Willy de Kleijn zich in de aanvangstijd vergist had. Op het tijdstip van aftrap was hij overigens wel aan het fluiten. Echter niet op zijn scheidsrechtersfluitje, maar naar de vele vogels op de Gasselse vogeltentoonstelling. Het tweede elftal pakte gelijk vanaf de aftrap het initiatief. Het duurde echter tot de 25e minuut voordat de openingstreffer een feit was. Op aangeven van Pieter Roefs schoot Sjoerd Driessen op fraaie wijze raak. Vijf minuten later scoorde de thuisploeg opnieuw. Wederom was Sjoerd Driessen en Pieter Roefs de aangever. Een vijftal minuten voor rust soleerde Harm van Boekel door de Millse defensie waarna hij de bal beheerst in het doel tikte. In de tweede helft speelde Gassel 2 de wedstrijd rustig uit. Dit leidde nog wel tot drie treffers. Tien minuten na rust gaf Sjoerd Driessen de bal mee aan Paul Cornelissen die vervolgens doel trof. Wat later in de tweede helft schoot Paul Cornelissen na een solo de 5-0 tegen de touwen. In de 75e minuut bepaalde Sjoerd Driessen met zijn derde doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 6-0. Gassel 3 kon ook weer drie punten aan het totaal toevoegen dankzij een 0-4 uitzege op Vianen Vooruit 4. De Gasselnaren kwamen op een 0-1 voorsprong via een door Ronnie Derks koelbloedig binnen geschoten strafschop. De pingel was toegekend doordat Kees Willemsen binnen de beruchte lijnen was gevloerd. Niet zo heel veel later scoorde Ronnie Derks opnieuw. Zijn vrije trap werd uiteindelijk door niemand getoucheerd waardoor de bal net langs de paal binnen krulde. Vroeg in de tweede helft zorgde Kees Willemsen voor een ruimere marge. Bennie Arts veroverde de bal in de Gasselse defensie waarna hij met een verre trap Kees Willemsen in stelling bracht. In het resterende deel van de wedstrijd waren beide ploegen enkele malen dichtbij succes, maar de 0-3 tussenstand bleef lang op het scorebord staan. Vijf minuten voor tijd had de thuisploeg de kans op wat terug te doen vanaf de strafschopstip, maar Gassel doelman Jordy Hubers keek de bal naast het doel. In de slotminuut pikte Twan Broersma ook nog een doelpunt mee. Na een dieptepass van Bjorn Celen tikte hij de bal via de keeper en de binnenkant paal tegen de touwen. Gassel 4 scoorde voor de tweede week op rij negen doelpunten. Ditmaal werd in Mill met 0-9 gewonnen van Juliana Mill 8. Op aangeven van Joland Thijssen opende Jerry Boeters de score. Vervolgens bracht Kenny Borgers de marge op twee na een assist van Piërre Arts. Via Jerry Boeters werd het daarna 0-3. Het voorbereidende werk hierbij was van Paul Franken. Voor de rust konden de Gasselnaren nog tweemaal juichen. Eerst was het Joland Thijssen die na een assist van Arthur Rikken het vierde doelpunt scoorde. Vervolgens veroverde Joland Thijssen de bal en bracht hij Johan Jaspers in stelling. Hij schoot na een korte solode bal met een strak schot tegen de touwen. Op aangeven van Joland Thijssen vergrootte Jerry Boeters in de tweede helft de voorsprong tot zes treffers. Ook de 0-7 werd gescoord door Jerry Boeters. De assist kwam van Paul Franken. Na de 0-8 van Joland Thijssen uit een voorzet van Arno Brans, bepaalde Arno Brans de eindstand op 0-9. Aangever bij het laatste doelpunt van de wedstrijd was Joland Thijssen. Al met al een prima overwinning voor een goed spelend Gassel 4. Het dameselftal van de VV Gassel heeft de koppositie vandaag met succes verdedigd. In Katwijk wonnen de Gasselse dames met 0-1 van SIOL dames 1. De enige treffer van de wedstrijd viel al in de vijfde minuut. Kim Oppers kreeg de bal voor haar voeten na Katwijks uitverdedigen. Met een zeer fraaie boogbal over de SIOL keepster scoorde ze vervolgens de 0-1. Gassel dames 1 bleef de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar wist weinig kansen te creëren. Het combinatievoetbal wat op de mat werd gelegd stokte bijna iedere keer op een meter of twintig van het Katwijkse doel. Achterin gaven de Gasselse dames nauwelijks een kans weg, dus de zege was zeker wel terecht.


Gassel E2 boekt monsterzege, ook mooie winst Gassel E1
  |  zaterdag 07 november 2009  |

Na twee vrije zaterdagen moesten bijna alle jeugdteams van de VV Gassel vandaag weer in actie komen voor een wedstrijd in de najaarscompetitie 2009. Alleen Gassel C1 had deze speeldag vrijaf omdat het thuisduel tegen Constantia C2 uit Wanroij al op 24 oktober jl. winnend was afgesloten. Meest opvallende uitslag van vandaag was zonder twijfel die van het thuisduel van Gassel E2 tegen Olympia '18 E6. De Gasselnaren speelden de tegenstander uit Boxmeer compleet zoek en wonnen uiteindelijk met maar liefst 21-1. De Gasselse formatie begon ijzersterk en al vroeg in de wedstrijd stond er een ruime voorsprong op het scorebord. Bij een 8-0 tussenstand leidde een corner van de gasten tot de Boxmeerse eretreffer. Halverwege stond het 9-1 en was het duel uiteraard al lang en breed beslist. In de tweede helft bleef de thuisploeg op jacht gaan naar doelpunten en dit leidde dus tot veruit de grootste overwinning van dit seizoen. Van de 21 Gasselse treffers werden er maar liefst acht gescoord door Anouk van Thiel. Niek Vollenberg nam ook een groot deel van de productie voor zijn rekening, want hij wist de Boxmeerse doelman zeven keer te passeren. Verder was Dirk van Spijk driemaal trefzeker, scoorde Daan Arts twee doelpunten en pikte ook Jasper Eleuwarin een goaltje mee. Gassel E1 boekte ook een prima thuisoverwinning. JVC Cuijk E4 werd met 5-0 verslagen. Na de openingstreffer van Rens Rooyackers was het wat later in de eerste helft opnieuw Rens Rooyackers die scoorde. Nog voor het rustsignaal maakte Don van de Wiel er 3-0 van. In de tweede helft konden de Gasselse toeschouwers twee keer juichen na treffers van Rivalino Rumpza en Don van de Wiel.
(Klik hier voor een uitgebreider verslag van deze wedstrijd.)
  Gassel B1 nam het deze zaterdag op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel op tegen lijstaanvoerder Heijen B1. Ondanks goed voetbal en een prima inzet moesten de Gasselnaren hun meerdere erkennen in de fysiek sterkere en de technisch wat vaardigere tegenstander uit Heijen. Het was de thuisploeg die als eerste wist te scoren. Na een redding van de doelman tikte Willem Kathagen de bal in de rebound alsnog tegen de touwen. Net voor het einde van de gelijkopgaande eerste helft brachten de bezoekers de stand weer in evenwicht. De Gasselse formatie kende een slechte start van de tweede helft want binnen vijf minuten moest tot twee keer toe een tegentreffer worden geïncasseerd. Een kwartier na rust besliste Heijen B1 het duel via een doeltreffend uitgevoerde counter. Gassel B1 deed daarna wat terug via een prachtig doelpunt van Harry Gerrits. Vanaf een meter of dertig knalde hij een vrije trap rechtstreeks in de kruising. In het laatste kwartier gooide de Gasselse formatie er nog een slotoffensief tegenaan. Dit leidde nog wel tot een grote kans voor Daan Bernards, maar niet tot doelpunten waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 2-4 verloren ging. Gassel D1 kreeg deze wedstrijdronde te maken met de nog zonder puntverlies zijnde koploper Hapse Boys D2. Hoewel de Gasselse spelers uitstekend speelden en er keihard voor werkten was de tegenstander uit Haps gewoonweg nog wat te sterk. Na een 0-3 ruststand eindigde het sportieve duel in een 2-8 zege voor de bezoekers. De twee Gasselse doelpunten werden gescoord door Jochem Baltussen en Djimon Reinen. De Gasselnaren hadden nog wel enkele kansen meer, maar de Hapse keeper stond een derde Gasselse treffer in de weg. De beide F-zeventallen moesten deze zaterdag eveneens de punten aan de tegenstander laten. Gassel F1 ging thuis met 0-3 onderuit tegen Odiliapeel/Braks Groep F1. Hoewel de Gasselnaren aardige tegenstand boden, waren er weinig kansen om zelf tot scoren te komen. De 0-1 ruststand bleef in de tweede helft lang op het scorebord staan. In de laatste vijf minuten waren de Gasselse spelers echter door hun krachten heen waardoor de bezoekers nog tweemaal konden toeslaan. Voor Gassel F2 stond vandaag de gemeentelijke derby tegen SCV '58 F2 op het programma. Helaas lukte het de F2 van de VV Gassel niet om te stunten tegen de hoger geklasseerde bezoekers uit Velp. De Gasselnaren moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 0-4 nederlaag.


Gassel 2 loot thuiswedstrijd tegen VCA 2 in bekertoernooi
  |  woensdag 04 november 2009  |

Door onlangs met 6-2 te winnen van SIOL 5 bemachtigde Gassel 2 een ticket voor de derde bekerronde. Inmiddels heeft de KNVB in het district Zuid II de loting voor de deze bekerronde bekend gemaakt. De Gasselnaren hebben het getroffen want opnieuw is er een thuisduel uit de koker gerold. Tegenstander voor de Gasselse formatie is VCA 2 geworden. De ploeg uit Sint-Agatha komt dit seizoen uit in de reserve 5e klasse 518 en staat daarin momenteel op een derde plaats met zeventien punten uit acht duels. VCA 2 bereikte de derde bekerronde dankzij een overtuigende 11-1 zege op het Gennepse Vitesse '08 4. Speeldatum voor het bekerduel Gassel 2 - VCA 2 is zondag 22 november 2009. De aftrap staat gepland voor 11:30 uur.


Belangrijke uitzege voor Gassel 1, ook winst 3, 4 en dames
  |  zondag 01 november 2009  |

Gassel 1 heeft deze zondag een belangrijke en fraaie overwinning geboekt. In Venhorst werd het tegen Venhorst 1 uiteindelijk 2-3. De Gasselse formatie ging aanvallend van start en dicteerde de eerste helft het spel. Behoudens een verdwaald schot tegen de lat kwam er van de thuisploeg nauwelijks gevaar. Na twintig minuten wedstrijd kwamen de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong door een prima kopbal van Ramon van der Venne. Gassel 1 bleef goed doorgaan en kwam tien minuten later op 0-2 door Tim Jaspers die een mooi opgezette aanval keurig afrondde. Even later werd het zelfs 0-3 door Bas van Raaij die een knappe solo van Tim Jaspers in het net werkte. Na de pauze een agressiever spelend Venhorst 1. In de 57e minuut kwam de thuisploeg op 1-3 door aarzelend optreden in de Gasselse defensie, hetgeen met een snoeihard schot werd afgestraft. Uitgespeelde kansen waren er verder nauwelijks voor de gastheren. In de negentigste minuut scoorde de formatie uit Venhorst nog wel de aansluitingstreffer, maar dat bracht de verdiende eindoverwinning voor Gassel 1 niet meer in gevaar. Gassel 2 speelde deze zondag in Uden niet al te best tegen koploper UDI '19/Beter Bed 10 en moest dit uiteindelijk bekopen met een 7-1 nederlaag. Bij de rust stonden de Gasselnaren, die ook nog eens Harm van Boekel geblesseerd zagen uitvallen, al op een 2-0 achterstand. Maker van de Gasselse eretreffer was Paul Cornelissen. Hij veroverde de bal op een Udense verdediger en rondde het vervolgens doeltreffend af. Gassel 3 haalde vandaag de dubbele cijfers. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd hekkensluiter Constantia 6 met maar liefst 10-2 verslagen. In de eerste helft zag het er zeker nog niet naar uit dat het een grote overwinning voor de Gasselnaren zou gaan worden want het was de formatie uit Wanroij die de score opende. Voor de openingstreffer had Kees Willemsen tot tweemaal toe op de lat geschoten. Dankzij een rake kopbal van Twan Broersma uit een voorzet van Rob Roefs stond er halverwege de wedstrijd een 1-1 stand op het scorebord. In de tweede helft kwam de Gasselse doelpuntenmachine op stoom. Na voorbereidend werk van Kees Willemsen zorgde Twan Broersma voor de 2-1 voorsprong. Via mooie schoten van afstand van achtereenvolgens Ronnie Derks en Kees Willemsen liep de score op naar 4-1. Na een één-tweetje met Ronnie Derks zorgde Kees Willemsen daarna voor 5-1. Na een tegentreffer van de bezoekers scoorde Twan Broersma de zesde en zevende Gasselse treffer. Tussendoor stopte Jordy Hubers nog een strafschop van Constantia 6. Diezelfde Jordy Hubers was ook de aangever bij de 8-2 want na zijn uittrap scoorde Bart Meijer. Na een assist van John Hendriks omspeelde Twan Broersma de Wanroijse keeper en maakte hij er 9-2 van. De dubbele cijfers werden op het scorebord gebracht door Bart Meijer. Aangever bij dit laatste doelpunt van de wedstrijd was John Hendriks. Ook de spelers van Gassel 4 schoten deze wedstrijdronde met scherp. Het thuisduel tegen FC Uden 6 werd namelijk zeer overtuigend met 9-3 gewonnen. Het was Joland Thijssen die na een assist van Peter de Wit de score opende. Na de Udense gelijkmaker zette Peter de Wit op aangeven van Joland Thijssen de Gasselnaren weer op voorsprong. Gassel 4 ging uitstekend door en na voorbereidend werk van Arthur Rikken knalde Joland Thijssen de 3-1 tegen de touwen. Voor het rustsignaal konden de Gasselse tifosi nog tweemaal juichen. Eerst was het Jerry Boeters die scoorde na een assist van Joland Thijssen, waarna Johan Jaspers op aangeven van Arthur Rikken de 5-1 achter de Udense doelman schoot. Het eerste doelpunt in de tweede helft was van de bezoekers. Daarna stelde Gassel 4 weer orde op zaken. Na een voorzet van Bart Meijer zorgde Peter de Wit voor 6-2. Niet zo heel veel later scoorde Peter de Wit na een knappe actie ook het zevende Gasselse doelpunt. Hiermee was de koek nog niet op want Jerry Boeters maakte er na een voorzet van Peter de Wit 8-2 van. Na een derde doelpunt van FC Uden 6 bracht Jerry Boeters na een assist van Bart Meijer de eindstand op 9-3. In de slotfase leek er nog even een opstootje te gaan ontstaan, maar dit werd op professionele wijze opgelost door de spelers van Gassel 4. Gassel dames 1 blijft ook na deze wedstrijdronde koploper van de zesde klasse I. De Gasselse dames boekten op eigen veld uiteindelijk een vrij makkelijke overwinning op Hapse Boys dames 2. In de eerste helft moest het dameselftal van de VV Gassel duidelijk nog even in het ritme komen na de vrije zondag van vorige week. Het duurde dan ook tot de 35e minuut voordat de score werd geopend. Op aangeven van haar zus Fleur was het Sanne Hendriks die scoorde. In de tweede helft was Gassel dames 1 duidelijk de sterkste en werd er een mooi veldspel op Gasselse mat gelegd. Al in de vijfde minuut van de tweede helft kwamen de dames op een 2-0 voorsprong. Na een assist van Sanne Hendriks passeerde Kim Oppers de Hapse keepster met een geplaatst schot. Een zevental minuten later was het duel definitief beslist na een derde Gasselse treffer. Een schot van Sanne Hendriks kon door de keepster van Hapse Boys dames 2 niet klemvast worden gehouden waarna de attent reagerende Lisette Cruijsen in de rebound de bal alsnog binnen schoot. Ongeveer halverwege de tweede helft viel de vierde en laatste treffer van de wedstrijd. Linda Hendriks speelde de bal in op Janneke Raemakers die zich vervolgens mooi vrijspeelde en raak schoot.Terug naar het archief