NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Oktober 2015


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand oktober 2015. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Zaterdag 16 januari onderling zaalvoetbaltoernooi in Goch
  |  zaterdag 31 oktober 2015  |

Op zaterdag 16 januari 2016 zal er een onderling zaalvoetbaltoernooi worden gehouden in de sporthal van het Duitse Goch. Daar zijn twee kunstgrasvelden gehuurd van 16:00 tot 18:00 uur. Het wordt een toernooitje waarbij spelers van Gassel 1, Gassel 2, Gassel 3, Gassel A1 en Gassel A2 en de speelsters van Gassel vrouwen 1 worden gemixt tot teams die het tegen elkaar gaan opnemen. Na afloop van dit toernooi zal er met zijn allen nog een hapje worden gegeten in de kantine van VV Gassel. Dit zal vanaf ongeveer 19:00 uur zijn. De kosten voor de zaalhuur en het eten bedragen € 5,- per persoon. Er wordt om 15:00 uur verzameld op sportpark "de Oude Kamp". Belangstellenden kunnen zich opgeven inclusief het betalen van de € 5,- bij de contactpersoon van het betreffende elftal. Dit graag tijdig doen in verband met het bestellen van het eten en het indelen van de teams. In de zaal mag zowel met zaal- als voetbalschoenen worden gespeeld.


Gassel A1 en Gassel F1 door naar derde ronde bekertoernooi
  |  zaterdag 31 oktober 2015  |

Op deze zonnige zaterdag kwamen drie jeugdteams van de VV Gassel in actie voor een bekerwedstrijd in de tweede ronde van het bekertoerbooi 2015-2016. Uiteindelijk wisten twee van de drie teams zich te plaatsen voor de derde ronde. Gassel A1 speelde een geweldige gemeentelijke derby tegen Estria A1 en won in Escharen met 1-4. De aanwezige toeschouwers kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld. De Gasselnaren begonnen goed en scherp aan het duel. Aanvankelijk was er wat meer druk van de thuisploeg, maar al vrij snel wist de Gasselse formatie daaronder uit te komen en op zoek te gaan naar de openingstreffer. Het was Hans van Houtum die de 0-1 voor zijn rekening nam. Hij schoot de bal met links vanaf een meter of 25 buiten het bereik van de doelman in de hoek van het doel. Lang konden de Gasselnaeren niet genieten van deze voorsprong. Want amper een minuut later was er een Gasselse overtreding binnen de beruchte lijnen waarna de toegekende strafschop werd benut. Doelman Sjors Cuppen zat er nog wel dichtbij maar kon niet voorkomen dat de bal tegen de touwen ging. In de resterende speeltijd van de eerste helft waren er nog enkele goede Gasselse kansen die echter onbenut werden gelaten. In de tweede helft was Rens Rooyackers bij Gassel A1 in de ploeg gekomen. Binnen een minuut na zijn entree binnen de lijnen stond hij aan de basis van de 1-2. Hij speelde namelijk Pieter van Bommel in die vervolgens een mooie pass gaf op Kacper Broekman. Hij schoot de bal perfect binnen. De Gasselnaren bleven daarna goed druk zetten en dit leverde vijf minuten later opnieuw succes op. Na een prima actie aan de zijlijn gaf Kacper Broekman de bal goed voor. Rens Rooyackers kwam op het juiste moment voor zijn tegenstander en knalde het leren monster feilloos binnen. Aan de andere kant was er in de tweede helft weinig echt doelgevaar van Estria A1. Een minuut of acht voor tijd werd de wedstrijd beslist door de ingevallen Bart van Spijk. Opnieuw was dus sprake van een gouden wissel want zijn allereerste balcontact leverde direct de vierde Gasselse treffer op. In de slotfase had het ook nog 1-5 of 1-6 kunnen worden, maar het bleef bij een fraaie en verdiende 1-4 uitzege. Een paar kilometer verderop speelde Gassel A2 de bekeruitwedstrijd tegen GVV '57 A1. Deze gemeentelijke derby ging met grote cijfers verloren. De Gasselnaren waren gewoonweg niet opgewassen tegen de Graafse formatie en moesten uiteindelijk met een 12-1 nederlaag op zak weer huiswaarts. Maker van de eretreffer was Cas van Houtum. Bekersucces was er vandaag wel voor Gassel F1. De Gasselse formatie was op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel duidelijk een maatje te groot voor DSV F3. De bezoekers uit Sint-Anthonis werden met maar liefst 14-0 verslagen. Topscoorder aan Gasselse zijde werd Tygo van Deventer met acht doelpunten. Gijs Thijsen en Sil Verhallen waren respectievelijk viermeel en tweemaal succesvol.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Komende dinsdagavond speelt Gassel MB1 nog een tweede ronde bekerduel. In Heesch is dan HVCH MB1 de tegenstander.


Op vrijdagavond 11 december a.s. weer "Speciaal bier avond"
  |  vrijdag 30 oktober 2015  |

Voor alle seniorenelftallen zijn de trainingen van donderdag 10 december 2015 verzet naar vrijdag 11 december 2015. Er zal op de vrijdagavond tot ongeveer 21:00 uur worden getraind. Daarna vindt in de kantine wederom de "Speciaal bier avond" plaats. Er zullen verschillende soorten speciaalbiertjes en heerlijke hapjes aanwezig zijn. De eerste twee biertjes zijn van de club. Kortom genoeg ingrediënten voor een gezellige avond dus zet het in de agenda.


Donderdag 19 november 2015 Algemene Ledenvergadering
  |  donderdag 29 oktober 2015  |

Op donderdag 19 november 2015 houdt de VV Gassel weer haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk de kantine van de Gasselse voetbalvereniging op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. Klik
hier
 voor de agenda van deze vergadering die om 21:00 uur zal beginnen. Op de agenda staan onder andere de jaarlijks terugkerende punten zoals het jaarverslag van het bestuur, het financiële verslag, mededelingen van het bestuur, de contributie en het wasgeld en de bestuursverkiezing. Aftredend en herkiesbaar zijn dit jaar de bestuursleden Twan Broersma, Jos van der Heijden en Harrij de Kleijn. Door de leden kunnen ook nieuwe bestuursleden worden voorgedragen. Gebruik daarvoor het strookje dat onderaan de uitnodiging zit. Leden van VV Gassel kunnen bij het bestuur het verslag opvragen van de ledenvergadering van vorig jaar. Dit verslag zal tijdens de vergadering ook ter inzage liggen. Gezien het belang van een Algemene Ledenvergadering rekent het bestuur van VV Gassel ook dit jaar weer op een grote opkomst.


Bekeruitduel Gassel MB1 verplaatst naar dinsdag 03 november
  |  dinsdag 27 oktober 2015  |

Het tweede ronde bekeruitduel van Gassel MB1 tegen HVCH MB1 zal op dinsdagavond 03 november 2015 worden gespeeld. De aftrap in Heesch is om 19:00 uur. Aanvankelijk stond dit duel voor zaterdag 31 oktober 2015 op de agenda.


Gassel 3 verliest op eigen veld inhaalduel tegen SV Milsbeek 3
  |  zondag 25 oktober 2015  |

Op deze zonnige laatste zondag van oktober 2015 stond alleen voor Gassel 3 een inhaalwedstrijd op het programma. Het derde elftal van de VV Gassel kreeg bezoek van SV Milsbeek 3. Het waren de bezoekers die er uiteindelijk met de drie punten vandoor gingen dankzij een 2-4 overwinning. De Gasselnaren deden wat ze konden, maar het zat er gewoonweg net niet in tegen de ook wat fittere Milsbeekse formatie. In de eerste helft leidde een te zachte terugspeelbal op de Gasselse doelman tot een 0-1 achterstand. Na zo'n 25 minuten spelen werd het zelfs 0-2 na een beetje knullig uitverdedigen. Gassel 3 pakte het daarna goed op en het harde werken werd al vrij snel beloond met de aansluitingstreffer. De Milsbeekse doelman zorgde hierbij voor de assist. Hij schoot de bal namelijk precies naar Kenny Borgers die niet al te ver voor hem stond opgesteld. Die wist daar wel raad mee en op fraaie wijze schoot Kenny Borgers de bal met binnenkant voet ineens over de doelman tegen de touwen. Op slag van rust was er nog een grote kopkans voor de thuisploeg, maar de inzet ging net naast. Binnen vier minuten in de tweede helft lag de 1-3 tegen de touwen. De Gaselnaren hadden vrij snel een passend antwoord klaar waardoor de spanning weer terug kwam in deze inhaalwedstrijd. Arthur Rikken gaf vanaf het middenveld een steekpass op Kenny Borgers die vervolgens de keeper kansloos liet met een stift in de verre hoek. De Gasselse formatie ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Dit leverde wel wat kansen, maar geen succes op. Met nog zo'n minuut of tien op de klok ging Gassel 3 helemaal vol op de aanval spelen. Echter voordat dit slotoffensief goed en wel op gang was, besliste SV Milsbeek 3 de wedstrijd met een vierde treffer. In de resterende speelminuten probeerden de Gasselnaren het nog wel, maar de Milsbeekse defensie hield de zaak potdicht.


Zeer overtuigende inhaaluitzege Gassel A2 op Juliana Mill A2
  |  zaterdag 24 oktober 2015  |

Van de Gasselse jeugdteams kwam deze zaterdag alleen Gassel A2 in actie voor een inhaalwedstrijd. De overige teams hadden geen inhaalverplichtingen en dus vrijaf. De Gasselse formatie leverde een prima prestatie want in Mill werd Juliana Mill A2 zeer overtuigend met maar liefst 1-9 verslagen. De eerste kansen waren voor Kacper Broekman maar een schot ging via de lat over en niet veel later voorkwam de Mills keeper een treffer. Een aantal minuten daarna stond de 0-1 wel op het scorebord. Na een afgeslagen aanval belandde de bal voor de voeten van Hans van Houtum die vervolgens met links vanaf behoorlijke afstand raak schoot. De Gasselnaren gingen goed door en meer treffers konden dan ook niet uitblijven. Na een één-tweetje met Roy van de Wiel schoot Jochem Baltussen de bal in de korte hoek binnen. Na een succesvolle slalom door de Millse defensie maakte Pieter van Bommel er 0-3 van. Kacper Broekman nam de vierde Gasselse treffer voor zijn rekening. Na een pass van Hans van Houtum schoot hij de bal beheerst onder de keeper door. Bart van Spijk en Niek Vollenberg waren vervolgens dichtbij de 0-5, maar beide keren ging de inzet net naast de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk kon er in de eerste helft toch een vijfde doelpunt worden gevierd. Na een dieptepass van Kacper Broekman sprintte Bart van Spijk dwars door de defensie heen en schoot hij de bal onder de keeper door tegen de touwen. In de tweede helft was het de thuisploeg die als eerste succes had. Na een corner stuiterde de bal door de verdediging waarna deze via de heup van een Gasselnaar in het eigen doel verdween. De bezoekers trokken daarna weer ten aanval en niet veel later nadat een schot van Max van Swam was gesmoord stond het 1-6. Het was Roy van de Wiel die na een solo in tweede instantie scoorde. Vervolgens maakte Cas van Houtum er met een goede kopbal 1-7 van. Hij torende boven iedereen uit bij een corner van Teng Derks. Wat later in de wedstrijd scoorde Cas van Houtum opnieuw met het hoofd. Dit keer kopte hij de bal na een vrije trap van Kacper Broekman met een snoekduik in de kruising. Het negende en laatste doelpunt werd gescoord door Max van Swam met links. Hij schoot raak nadat Bart van Spijk een voorzet van Cas van Houtum slim had laten lopen. Al met al een prachtige uitslag, maar de technische staf zag nog wel wat verbeterpunten. Op de momenten dat Gassel A2 kort speelde werd de tegenstander weggetikt en werd er goed gevoetbald. Op de momenten dat de Gasselnaren zich minder concentreerden werden er echter alleen lange ballen gegeven. Ook werd er soms zelfs via het midden uitverdedigd en kon Juliana Mill A2 niet alleen eenvoudig verdedigen, maar zelfs tot aanvallen komen.


Zware loting Gasselse jeugdteams voor tweede bekerronde
  |  maandag 19 oktober 2015  |

Inmiddels is door de KNVB de loting bekend gemaakt van de tweede ronde in het bekertoernooi bij de jeugd. Voor drie van de vier overgebleven Gasselse jeugdteams zijn er erg pittige tegenstanders uit de kokers gekomen. Alleen Gassel F1 treft een tegenstander die in een lagere klasse uitkomt. Opvallend is verder dat zowel Gassel A1 als Gassel A2 het tegen een gemeentegenoot moet gaan opnemen. Zo wacht voor de A1 een uitduel tegen Estria A1 dat momenteel op een zesde plaats staat in de 2e klasse A. De aftrap in Escharen is om 14:30 uur. Gassel A2 moet op bezoek bij GVV '57 A1. De Graafse formatie is dit najaar ingedeeld in de 2e klasse C. Deze gemeentelijke derby heeft een aanvangstijd van 15:00 uur. Ook het meidenteam van de VV Gassel heeft een uitwedstrijd geloot. In Heesch is HVCH MB1 de tegenstander. Dit team speelt in de najaarscompetitie 2015 in de 2e klasse M01 en bezet daarin momenteel de derde plaats. De aftrap van dit bekertreffen is om 13:30 uur. Gassel F1 tenslotte mag op eigen veld gaan proberen om door te dringen tot de derde bekerronde. De Gasselnaren krijgen bezoek van DSV F3. De ploeg uit Sint-Anthonis is momenteel actief in de 3e klasse 106 en staat daarin nu op een tweede plaats. Net als andere thuisduels van Gassel F1 zal ook deze wedstrijden starten om 09:30 uur. Speeldatum voor de bekerduels uit de tweede ronde is zaterdag 31 oktober 2015.


Eerste competitienederlaag Gassel 1, wel zege Gassel 3 en VR1
  |  zondag 18 oktober 2015  |

Gassel 1 heeft deze zondag op bezoek bij Odiliapeel/Braks Groep 1 de eerste competitienederlaag van dit seizoen geleden. Na een minuut stilte vanwege het overlijden van de oud-leider van Gassel 1, Theo Jaspers, begon de Gasselse formatie vrij aardig aan de wedstrijd. Gassel 1 was in de beginfase de bovenliggende partij. Het waren dan ook de Gasselnaren die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Erik Barten omspeelde de doelman van Odiliapeel 1, maar zijn daaropvolgende doelpoging mistte het doel jammer genoeg. Aan de andere kant, in het strafschopgebied van Gassel 1, beoordeelde de scheidsrechter van dienst als enige aanwezige op het sportpark in Odiliapeel, dat Gassel aanvoerder Guido Sprengers een overtreding zou hebben gemaakt en kende thuisploeg een penalty toe welke vervolgens werd benut. De bezoekers waren hierna even van slag en niet veel later werd het zelfs 2-0 nadat een van richting veranderde voorzet onhoudbaar in het Gasselse doel verdween. Gassel 1 rechtte de rug vervolgens nog wel voor rust en nam het heft weer in handen, maar de aansluitingstreffer volgde niet. Na de rust was er in eerste instantie weinig te beleven, maar ongeveer na tien minuten gespeeld te hebben werd het zelfs 3-0. De Gasselse verdediging was niet attent waardoor de 3-0 door een Odiliapeel speler kon worden binnengetikt. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Zeker nadat de scheidsrecht besloot nog een penalty aan de thuisploeg te geven. Dit keer deed Gassel doelman Rik van der Loop zijn naam als penaltykiller echter weer eer aan door de penalty knap te keren. Hierna kwam Gassel 1 vrij snel terug tot 3-1 waardoor er toch weer enige hoop in de Gasselse gelederen opkwam. Na een voorzet van Niels Paters kopte Ramon van der Venne de 3-1 binnen. Binnen enkele minuten kreeg diezelfde van der Venne dé kans om de spanning helemaal terug te brengen. Een goede voorzet van Paul Cornelissen werd helaas niet op waarde geschat. Vervolgens was het Paul Cornelissen die een grote kans kreeg, oog in oog met de doelman prikte hij de bal rakelings naast de paal. De jacht van de Gasselse formatie op de aansluitingstreffer werd pas in de 89e minuut beloond als Joris van Raaij van afstand de Odiliapeel doelman verraste. Helaas restte er hierna te weinig tijd om het derde Gasselse doelpunt te scoren waardoor Gassel 1 dus verloor. Een gelijkspel zou een betere afspiegeling zijn geweest van de krachtsverschillen. Voor Gassel 2 stond deze wedstrijdronde de streekderby tegen HBV 3 op het programma. De Gasselnaren begonnen op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" goed aan de wedstrijd en na een klein kwartier spelen kwam men op een 1-0 voorsprong. Na een assist van Ted Wolfs was het Thomas Hilhorst die scoorde. Een minuut of acht later lag de bal voor de tweede maal achter de Beerse goalie tegen de touwen. Dit keer was het Hans van Houtum die succes had met een schot vanaf de rand zestien. In de resterende speeltijd van de eerste helft waren de betere kansen duidelijk voor de thuisploeg, maar onder meer een schot van Ted Wolfs werd nog net door een Beerse verdediger van de doellijn gekopt. Ook Thomas Hilhorst kreeg nog enkele mooie kansen. De 2-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft speelden de Gasselnaren wat minder. Dit leidde in de tiende minuut na rust tot de aansluitingstreffer van HBV 3. Vervolgens kreeg Gassel 2 het mede door het vaak snelle onnodige balverlies steeds lastiger. Doelman Anton de Wit moest dan ook veel vaker in actie komen dan in de eerste helft. Toch kwamen er ook enkele fraaie counterkansen op een derde en beslissende treffer. Deze werden niet benut waardoor het dus spannend bleef. De Gasselnaren leken de 2-1 voorsprong tot aan het laatste fluitsignaal te kunnen vasthouden, maar in de allerlaatste minuut leidde een onnodige overtreding binnen de beruchte lijnen nog tot een Beerse strafschop. Deze werd benut waardoor de derby dus eindigde in 2-2 en het tweede elftal genoegen moest nemen met maar één punt. Gassel 3 boekte voor de tweede week op rij een 6-1 overwinning. Deze zondag was het Vitesse '08 7 dat aan Gasselse zegekar werd gebonden. Het waren de bezoekers die als eerste het net lieten bollen, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Wat later lag de bal voor de tweede keer in het Gasselse doel, maar ook deze treffer werd niet geteld omdat er een handsbal aan vooraf was gegaan. De Gasselnaren hadden het betere van het spel en in de 27e minuut zorgde Kenny Borgers voor een 1-0 voorsprong. Hij kreeg de bal in de voeten gespeeld door een Gennepse verdediger en schoot het leren monster vervolgens vanaf een meter of 25 over de keeper via de onderkant van de lat in de kruising. Vrij snel daarna kwam Gassel 3 op 2-0. Jerry Boeters kon alleen op de doelman af. Zijn inzet werd gekeerd waarna Rob Roefs in de rebound de bal van afstand over de keeper lobde. In de resterende minuten tot aan de rust gaf de thuisploeg geen kanssen meer weg. De tweede helft was amper begonnen of de bal lag bijna opnieuw in het doel van Vitesse '08 7. Een kopbal van Rof Roefs belandde echter op de paal. Niet veel later was een derde Gasselse treffer wel een feit. Na een hoge voorzet hield de keeper de bal niet vast waarna Jerry Boeters van dichtbij kon scoren. Gassel 3 ging goed door en in de 59e minuut was er een grote kans voor Rob Roefs na een voorzet van Bart Meijer, maar hij stuitte op de doelman. Een minuut later leverde een mooie aanval wel een vierde doelpunt op. Op aangeven vcan Kenny Borgers schoof Rob Roef de bal rustig binnen. Vervolgens wist Vitesse '08 7 wat terug te doen. De Gasselnaren hadden snel een passend antwoord klaar want een kleine vijf minuten later was de marge al weer vier. Na een lange bal van Niels Driessen ging Rob Roefs alleen op de doelman af en hij liet deze kansloos met een bekeken schot. De Gasselnaren verslapten daarna wat en dit leidde tot enkele Gennepse kansen. Deze werden echter niet benut. In de 89e minuut zorgde Rob Roefs met zijn vierde treffer van de dag voor een fraai slotakkoord. Van flinke afstand schoot hij de bal namelijk met een boog over de doelman tegen de touwen. Al met al dus een prima Gasselse zege. Het vrouwenelftal heeft de zegereeks verder voortgezet. In Wellerlooi werd ST RESIA/EWC '46 vrouwen 1 met 0-3 verslagen. De zege was dikverdiend al duurde het best een tijdje voordat de bezoeksters de sterke defensie van de thuisploeg hadden weten te doorbreken. Een minuut of vijf voor rust kwam Gassel vrouwen 1 dan toch op een 0-1 voorsprong. Na een voorzet van Lieke van Thiel was het Demi Verheugen die de bal van dichtbij binnen tikte. Hiervoor waren er al wat kansen onbenut gelaten. Aan de andere kant kreeg ST RESIA/EWC '46 vrouwen 1 in de eerste helft ook twee goede kansen, maar de Gasselse verdediging hield keurig de nul. In de zesde minuut van de tweede helft wist Lieke van Thiel een tweede Gasselse treffer te scoren. Amper een minuut later konden de Gasselnaren voor de derde maal juichen en was de wedstrijd beslist. Doelpuntenmaakster was opnieuw Lieke van Thiel. Ze onderschepte de bal in de defensie van de thuisploeg en schoot vervolgens raak. De Gasselse vrouwen speelden het duel vervolgens rustig uit. Achterin werd niets weggegeven terwijl er nog wel wat kansjes waren op een vierde treffer. Het bleef uiteindelijk bij 0-3 waardoor Gassel vrouwen 1 ook na zes duels nog altijd het maximaal aantal punten heeft! Volgende week zondag is er een inhaalprogramma. Van de Gasselse seniorenteams komt dan alleen Gassel 3 in actie. De ploeg krijgt bezoek van SV Milsbeek 3.


Gassel MB1 blijft winnen, ook prima zeges Gassel A2 en F1
  |  zaterdag 17 oktober 2015  |

Door de afgelasting van Gassel A1 en de vrije zaterdag van Gassel C1 was het aantal jeugdteams van de VV Gassel dat vandaag in actie kwam wat lager dan gebruikelijk. Uiteindelijk werden er in de vijf gespeelde competitiewedstrijden tien punten bijeen gevoetbald. Deze prima score kwam tot stand dankzij drie zeges en één gelijkspel. Gassel A2 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van DSV A2. Het was de thuisploeg die als eerste wist te scoren. Na een vrije trap van Hans van Houtum raakte de keeper de bal maar half waarna de attent meegelopen Bart van Spijk de bal beheerst binnen tikte. De Gasselnaren gingen goed door en dit leverde na een aanval over links bijna de 2-0 op. Via Kacper Broekman en Hans van Houtum kwam de bal strak voor waarna Dirk van Spijk een schot loste dat via de vingertoppen van de doelman net naast ging. Wat later in het duel was de tweede Gasselse treffer wel een feit. Hans van Houtum passte op Dirk van Spijk. Die draaide vervolgens weg naar links en vanaf een meter of twintig schoot hij de bal precies linksonder in de hoek tegen de touwen. Nog voor het einde van de eerste helft stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Na een één-tweetje tussen Casper van Swam en Hans van Houtum schoot Casper van Swam vanaf de rechtsbuitenpositie in de korte hoek raak. In de tweede helft was Gassel A2 dichtbij de 4-0. Na een dieptepass van Hans van Houtum trok Max van Swam goed naar binnen, maar zijn schot werd gekeerd door de DSV-goalie. Vervolgens ging in de rebound de inzet van Cas van Spijk via de keeper ook net naast. De bezoekers uit Sint-Anthonis wisten daarna wat terug te doen. Een schot van afstand werd net dusdanig van richting veranderd dat deze over de handen van doelman Jasper Eleuwarin in het doel verdween. In de resterende speeltijd bleef Gassel A2 goed spelen waardoor DSV A2 eigenlijk geen echte kans kreeg op de aansluitingstreffer. Het bleef dus bij 3-1 waardoor de drie punten in Gassel bleven. Het meidenteam van de VV Gassel won ook de vierde competitiewedstrijd met het nodige machtsvertoon. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Constantia MB2 met 6-0 verslagen. Al in de vierde minuut kwam Gassel MB1 op een 1-0 voorsprong. Na goed doorgaan kwam Lieke van Thiel alleen voor de keepster. Deze liet ze vervolgens kansloos. Amper drie minuten later was het opnieuw raak. Een schot van afstand van Anouk van Thiel glipte door de vingers van de keepster in het doel. In de tiende minuut kon het thuispubliek voor de derde maal juichen. Julia Harting opende goed op Melissa Faassen. Zij gaf vervolgens een voorzet waarna Nena Wolfs met een harde uithaal het net liet bollen. In de 17e minuut kwam de 4-0 op het scorebord. Het was Anouk van Thiel die scoorde met een mooi afstandsschot. In de resterende speeltijd van de eerste helft bleef de thuisploeg de bovenliggende partij, maar ondanks diverse kansen bleef het tot aan de rust bij vier treffers. In de zesde minuut van de tweede helft kreeg Lieke van Thiel een mega grote kans op de 5-0, maar haar inzet spatte op de paal uiteen. In de rebound schoot Moni Janssen de bal net over. Zo'n klein kwartier na rust kon er wel een vijfde treffer worden gevierd. Na een mooie actie door het midden van Ebony Goossens kwam de bal bij Paulien Jans. Zij speelde twee tegenstandsters uit en rondde het daarna doeltreffend af. Een minuut of vijf later lag de bal voor de zesde maal in het Wanroijse doel. Paulien Jans gaf de bal mee aan Anouk van Thiel die vervolgens enkele Constantia-speelsters voorbij ging en met een verwoestende uithaal scoorde. De Gasselse meiden hadden daarna nog kansen om de score verder op te voeren, maar deze werden niet benut dus eindigde het duel in 6-0. Voor Gassel E1 leverde de uitwedstrijd tegen Achilles Reek E1 een teleurstellend resultaat op. De Gasselnaren kenden een uitstekende start want binnen zeven minuten werd een 0-2 voorsprong genomen door doelpunten van Femke van Thiel en Jos van Haren. Na dit goede begin stortte de Gasselse formatie echter in. De tegenstander kwam hierdoor op gelijke hoogte iets wat totaal onnodig was. De 2-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft creëerden de passief spelende bezoekers nauwelijks nog kansen. De Reekse formatie scoorde dan ook de 3-2. Vijf minuten voor tijd kwam Gassel E1 toch weer op gelijke hoogte. Na een lange bal die door de thuisploeg niet goed werd verwerkt kon Femke van Thiel de 3-3 aantekenen. Dit leek ook de eindstand te gaan worden, maar in de slotseconde kreeg Achilles Reek E1 de bal nog één keer voor de Gasselse doel en dit leverde ook een vierde en dus winnende treffer op. Gassel E2 moest vandaag op bezoek bij Volkel E3. De Gasselnaren waren duidelijk niet scherp aan de wedstrijd begonnen want al na zo'n twee minuten moest men een tegentreffer incasseren. Dit zou later ook de enige Volkelse kans uit de eerste helft blijken te zijn. De Gasselse formatie ging vervolgens vol op de aanval spelen. Tot aan de rust was er sprake van eenrichtingsverkeer. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht, maar de thuisploeg beschikte over een uitstekende doelman. Deze wist alle Gasselse inzetten uit zijn doel te houden. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Volop gevaar voor het Volkelse doel, maar een keeper die vooralsnog onpasseerbaar leek. Een minuut of acht voor tijd kregen de bezoekers een nieuwe tegenslag te verwerken want bij een spaarzame uitval vloog een Volkels schot in de kruising waardoor het dus 2-0 werd. De Gasselse spelers gaven zich nog niet gewonnen en een minuut of vijf voor tijd zorgde Gijs van Roosmalen voor de aansluitingstreffer. Hij krulde een corner ineens tegen de touwen. Hiermee kregen de Gasselnaren nieuwe hoop op positief resultaat en een groot slotoffensief werd opgestart. Na wat onbenut gelaten kansen werd de strijdwijze toch wel beloond met de gelijkmaker. Na een steekpass van Chris Classens schoof Floor Tonies de bal als een echte spits rustig buiten het bereik van de keeper in de hoek tegen de touwen. Hierdoor kwam er dus een 2-2 op het wedstrijdformulier te staan. Gassel F1 moest het op eigen veld opnemen tegen VIOS '38 F1 dat tot aan deze zaterdag op een gedeelde eerste plaats stond. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen door de Gasselse formatie. Gijs Thijssen wist de Beugense doelman twee keer kansloos te laten. Het derde doelpunt van de thuisploeg kwam van de voet van Tygo van Deventer.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel Mini F1 moest deze zaterdag al heel vroeg op pad want om 09:00 uur moest in Ottersum worden aangetreden tegen RKOSV Achates Mini F1 en Mini F2. De Gasselse spelers bleken totaal geen moeite te hebben met het vroege opstaan want ook dit keer werden beide wedstrijdjes winnend afgesloten. Ook het vertoonde spel was weer prima verzorgd.


Thuisduel Gassel A1 tegen Heijen A1 gaat morgen niet door
  |  vrijdag 16 oktober 2015  |

Gassel A1 komt morgen, zaterdag 17 oktober 2015 niet in actie. De thuiswedstrijd tegen Heijen A1 is namelijk afgelast vanwege een tekort aan spelers aan Gasselse zijde. Wanneer dit duel zal worden ingehaald, is op dit moment nog niet bekend.


Ook wijzigingen doorgevoerd in klassen van Gassel A2 en E1
  |  woensdag 14 oktober 2015  |

Nadat er eerder al wijzigingen waren in de klassen van Gassel A1 en Gassel C1, zijn er door de KNVB in het district Zuid II nu ook wijzigingen doorgevoerd in de klassen van Gassel A2 en Gassel E1. Zo heeft Vianen Vooruit A1 de plaats ingenomen van Excellent A1 dat naar de klasse van Gassel A1 is doorgeschoven. De consequentie hiervan is dat de A2 van VV Gassel op zaterdag 14 november 2015 dus niet tegen de Oplose formatie gaat spelen, maar tegen Vianen Vooruit A1. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 15:00 uur. Verder is FC Uden E2 toegevoegd aan de klasse waarin Gassel E1 dit najaar uitkomt. Dit heeft tot gevolg dat de Gasselse formatie zaterdag 28 november 2015 geen vrijaf meer heeft, maar dat er in Uden gespeeld moet gaan worden tegen FC Uden E2. De aanvangstijd van dit duel is 10:15 uur.


Komende donderdag geen trainingen vanwege avondwake
  |  dinsdag 13 oktober 2015  |

Vanwege de avondwake voor de afgelopen zondag overleden Theo Jaspers zijn er komende donderdagavond geen trainingen. De avondwake begint om 19:00 uur.


Wijzigingen doorgevoerd in klassen Gassel A1 en Gassel C1
  |  maandag 12 oktober 2015  |

Door de KNVB in het district Zuid II zijn deze maandag wijzigingen doorgevoerd in de klassen van Gassel A1 en Gassel C1. Zo is Vianen Vooruit A1 verdwenen uit de klasse van de Gasselse formatie. De vrijgekomen plaats is ingenomen door Excellent A1. De consequentie hiervan is dat de Gasselnaren op zaterdag 07 november 2015 dus niet tegen de Vianense formatie gaan spelen, maar tegen Excellent A1. De aftrap in Oploo is om 15:00 uur. Ook uit de klasse waarin Gassel C1 deze najaarsreeks uitkomt is een tegenstander teruggetrokken. Het betreft ST De Willy's/SC Hubert C1. Dit heeft tot gevolg dat de Gasselse formatie zaterdag 17 oktober 2015 geen competitieverplichtingen meer heeft, maar dus een vrije dag.


Dubbele cijfers vrouwenelftal, mooie ruime uitzege Gassel 3
  |  zondag 11 oktober 2015  |

Omdat Gassel 1 deze zondag vrijaf had vanwege een oneven aantal teams in de 5e klasse G kwamen dus maar drie seniorenteams in actie. Voor zowel Gassel 2 als Gassel 3 stond een uitwedstrijd tegen een team van SIOL op het programma. De op het spel staande zes punten werden uiteindelijk gelijk verdeeld. Het tweede elftal verloor namelijk met 3-1 van SIOL 2 terwijl Gassel 3 met 1-6 won van SIOL 3. Gassel 2 kende een slechte start want al na twee minuten keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan vanwege een rake Katwijkse kopbal. Wat later in de eerste helft werd het 2-0. De Gasselse doelman raakte een terugspeelbal dusdanig verkeerd dat het voor een SIOL-aanvaller een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schieten. In de resterende speeltijd tot aan het rustsignaal waren er voor beide formaties weinig kansen. De Gasselnaren begonnen prima aan de tweede helft en al heel snel was de aansluitingstreffer een feit. Robin Nibbeling werd binnen de beruchte lijnen gevloerd waarna Remco van der Heijden de toegekende penalty benutte. De Gasselnaren leken op weg naar de gelijkmaker, maar na zo'n uur wedstrijd leidde onnodig balverlies op het Gasselse middenveld tot een 3-1 achterstand. De bezoekers probeerden het daarna nog wel, maar kansen op de aansluitingstreffer waren er nauwelijks. Vlak voor tijd had Remco van der Heijden nog een prima kans op een tweede Gasselse treffer, maar hij miste alleen voor de doelman. Het bleef dus bij 3-1. Een speelveld verderop was er dus wel succes voor Gassel 3. De goed spelende Gasselnaren werden ook niet echt op de proef gesteld door de thuisploeg. De start van de bezoekers was flitsend want al snel nadat de bal aan het rollen was gegaan, lag de 0-1 tegen de touwen. Riny van der Venne nam het leren monster ineens uit de lucht na een boogbal van Bart Meijer. Vervolgens had Gassel 3 de voorsprong kunnen en eigenlijk ook moeten uitbouwen. Rob Roefs presteerde het echter om bij een scrimmage voor het Katwijkse doel tot drie toe bij een vrije schietkans niet raak te schieten. Vijf minuten later een vrijwel identieke situatie waarbij hij opnieuw alleen de paal en de doelman trof met zijn inzetten. Zoals wel vaker is het dan aan de andere kant juist wel raak. Zo ook in deze wedstrijd waardoor de stand dus op 1-1 kwam. In de tweede helft stond het vizier van de Gasselse aanvallers een stuk scherper afgesteld en dit leidde in de zesde minuut na de rust tot een nieuwe voorsprong. Na een voorzet van Bart Meijer gleed Rob Roefs de bal tegen de touwen. Gassel 3 ging goed door en wist het veldoverwicht ook in meer doelpunten uit te drukken. Riny van der Venne nam de 1-3 voor zijn rekening. Hij schoot hard raak nadat de bal via een klutssituatie voor zijn voeten was beland. Een minuut of acht voor tijd was het duel helemaal beslist. Op aangeven van Riny van der Venne schoot Rik van Uhm vanaf de rand zestien de bal achter de SIOL-goalie. Amper een miuut later stond het 1-5. Na een mooie actie waarbij hij twee tegenstanders uitkapte gaf Peter Goossens een hoge voorzet op Kenny Borgers. Die wist daar wel raad mee en dus bolde het net opnieuw. In de slotminuut bepaalde Rik van Uhm de eindstand op 1-6. Net als bij zijn eerdere treffer in dit duel kwam de assist van Riny van der Venne. Al met al een prima wedstrijd van Gassel 3 en een dikverdiende overwinning. Het vrouwenelftal van de VV Gassel blijft uitstekend presteren in de competitie 2015-2016. Zoals verwacht had de ploeg van trainer Tiny Derks deze zondag geen enkele moeite met de nog puntloze hekkensluiter Wittenhorst vrouwen 2. De Gasselse vrouwen scoorden er lustig op los en bij de rust stond er dan ook al een 8-0 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft bolde het net nog eens vijf keer waardoor de ongelijke strijd dus eindigde in 13-0. Een eretreffer bleef uit waardoor Wittenhorst vrouwen 2 nog steeds op nul gescoorde doelpunten staat. Topscoorster aan Gasselse zijde werd Demi Verheugen. Overigens begon dit duel en ook de uitwedstrijden van Gassel 2 en Gassel 3 met een minuut stilte vanwege het overlijden van Theo Jaspers.


Gassel MB1 zet zegereeks verder voort, revanche Gassel E2
  |  zaterdag 10 oktober 2015  |

Voor de meeste jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag al weer de derde wedstrijdronde van de najaarsreeks 2015 op het programma. Gassel A2 kwam niet in actie vanwege uitstel van de uitwedstrijd tegen Juliana Mill A2. De zes competitieduels leverden uiteindelijk zes punten op dankzij twee overwinningen. Opvallend was dat drie van de vier verloren duels eindigden in 2-1. Gassel A1 was een van de drie teams die met deze uitslag verloor. Met voetballen had het uitduel tegen SVS A1 echter weinig te maken. De spelers van de thuisploeg schoffelden zo'n beetje alles wat een oranje shirtje aan had onderuit en ook veelvuldig duw- en trekwerk werd niet bestraft door de eigen scheids. Zelfs ballen die ploeg zelf uitschoot, mochten gewoon worden ingegooid. De A-junioren lieten zich echter niet van de wijs brengen en speelden geconcentreerd hun eigen spel. Via Bart van Spijk werd nog wel een 0-1 voorsprong genomen. In een soepele beweging nam hij de bal aan en via een schot vanuit de draai vloog de bal vanaf een meter of 25 diagonaal de kruising in. Via een aangeschoten handsbal kwam de stand weer in evenwicht. Vervolgens kwam de Stevensbeekse formatie op een 2-1 voorsprong. De Gasselnaren probeerden het daarna nog wel, maar tegen dertien tegenstanders was het onbegonnen werk waarmee onsportief gedrag dus ook nog werd beloond. Meer woorden maken we daar maar niet meer aan vuil. Het meidenteam van de VV Gassel is dit seizoen tot dusver nog onverslaanbaar. Na drie overwinningen in het bekertoernooi 2015-2016 werd vandaag ook het derde competitieduel met ruime winst afgesloten. In Grave werd gemeentegenoot ST GVV '57/Estria/SCV '58 MB1 overtuigend met 1-6 verslagen. Het was Lieke van Thiel die de Gasselse meiden op een 0-1 voorsprong zette. Ze schoot de bal koel tegen de touwen na een mooie voorzet van haar zus Anouk van Thiel. Bij de 0-2 waren de rollen precies omgekeerd. Lieke van Thiel gaf de bal voor uit een corner en Anouk van Thiel rondde het prima af. Gassel MB1 ging goed door en wat later in de wedstrijd kon een derde Gasselse treffer worden gevierd. Na een voorzet van Anouk van Thiel liet Lieke van Thiel de bal door haar benen gaan waarna Melissa Faassen het net liet bollen. Vervolgens was er een eigen doelpunt van de thuisploeg waardoor er dus een 0-4 voorsprong op het scorebord kwam. Lieke van Thiel maakte er 0-5 van. Ze schoot de bal van afstand met een keurige boog over de keepster. Na een eretreffer van ST GVV '57/Estria/SCV '58 MB1 nam Lieke van Thiel ook het zesde en laatste Gasselse doelpunt voor haar rekening. Haar schot van afstand ging in de verre hoek tegen de touwen. Gassel C1 was dichtbij het eerste punt in de najaarscompetie 2015, maar verloor het uitduel tegen ST Excellent/Westerbeekse Boys C1 uiteindelijk toch nipt met 2-1. Bij de rust stond er een 0-1 voorsprong op het Oplose scorebord. Na een klutssituatie voor het doel behield Sietze van Spijk het overzicht en hij knalde de bal bovenin het dak van het doel. Ondanks nog wel wat doelgevaar, bleef het in de eerste helft bij deze ene treffer. In de tweede helft kwam de thuisploeg niet alleen op gelijke hoogte, maar ook op een 2-1 voorsprong. Beide doelpunten waren vrijwel identiek en werden gescoord door dezelfde invaller. Vanaf een meter of twintig schoot hij de bal tot tweemaal toe achter de kansloze Gasselse keeper. De Gasselnaren probeerden de achterstand nog ongedaan te maken, maar werden dus niet beloond voor hun inzet. Toch was de technische staf tevreden want het was de beste wedstrijd van Gassel C1 van dit seizoen. Ook Gassel E1 slaagde er helaas niet in om punten te pakken. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" had de Gasselse formatie het lastig tegen SV Milsbeek E1. In de eerste helft waren het de bezoekers die iets de overhand hadden en op een 0-2 voorsprong kwamen. Aan de andere kant had Ralph Hendriks een grote kans, maar zijn inzet ging helaas net naast. In de tweede helft ging het redelijk gelijk op. Daarnaast was er ook een fase waarin Gassel E1 de betere was. In deze fase viel ook de aansluitingstreffer. Roel van Thiel scoorde rechtstreeks uit een vrije trap. Vervolgens ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en zocht de Milsbeekse formatie naar de 1-3. Geen van beide partijen wist echter nog een doelpunt te scoren, waardoor het dus bleef bij 1-2. Gassel E2 wist deze zaterdag revanche te nemen voor de 2-4 bekerthuisnederlaag tegen Sambeek E3 eerder dit seizoen. Dit keer wonnen de Gasselnaren namelijk met 5-3. De goed op dreef zijnde Jelle van Deventer opende de score voor de thuisploeg. Na de gelijkmaker van de bezoekers kwam de E2 van de VV Gassel in de slotminuut van de eerste helft opnieuw op voorsprong. Doelpuntenmaker was ditmaal Chris Classens. In de tweede helft overliepen de Gasselse spelers hun tegenstanders. Met twee vrij snel achter elkaar gescoorde treffers vergrootte Jelle van Deventer marge tot drie. Vervolgens waren er volop kansen op de 5-1. De Gasselnaren hadden echter pech bij de afwerking want tot tweemaal toe belandde een inzet van Gijs van Roosmalen tegen de lat. Ook stond de paal een doelpunt van Jelle van Deventer in de weg. Verder was Jorn Vogelaars dichtbij succes, maar zijn kopbal na een corner ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Richting het einde van de wedstrijd verslapte Gassel E2 wat en de bezoekers profiteerden hier direct van met twee tegentreffers waardoor het dus 4-3 werd. De Gasselnaren waren op tijd weer bij de les en schakelden een paar tandjes hoger. Dit leidde vrij snel tot een eigen doelpunt van de Sambeekse formatie. Hiermee was de wedstrijd beslist en kon de E2 drie punten laten bijschrijven. Gassel F1 moest vandaag na een spannende wedstrijd uiteindelijk genoegen nemen met een nipte uitnederlaag. In Mill werd het tegen Juliana Mill F2 uiteindelijk 4-3. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Mike Poels, Gijs Thijssen en Sil Verhallen.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel Mini F1 mocht deze zaterdag aantreden voor eigen publiek. De in grote getale aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op twee prima wedstrijdjes tegen de Mini F1 en Mini F2 van SV Milsbeek. Met veel enthousiasme en diverse mooie doelpunten werden beide duels winnend afgesloten. Uiteraard werd er afgesloten met het nemen van penalties op een grote goal.


Gassel A2 zaterdag niet in actie door uitstel van uitwedstrijd
  |  vrijdag 09 oktober 2015  |

Gassel A2 komt morgen, zaterdag 10 oktober 2015, niet in actie. De gepland staande uitwedstrijd tegen Juliana Mill A2 is namelijk uitgesteld. De nieuwe speeldatum is inmiddels al bekend en dit is zaterdag 24 oktober 2015. De aanvangstijd is ongewijzigd gebleven en dus nog steeds 15:00 uur.


Prima zondag voor VV Gassel door zeges Gassel 1, 2 en VR1
  |  zondag 04 oktober 2015  |

Deze zondagse dierendag is uiteindelijk een prima speeldag gebleken voor de VV Gassel. De drie teams die vandaag in actie kwamen wisten namelijk alledrie een overwinning te behalen. Gassel 1 heeft vandaag in de thuiswedstrijd tegen Astrantia 1 uit Middelaar drie punten aan het totaal toegevoegd. De 2-0 eindstand was nog een magere afspiegeling van de kansenverhoudingen. Net als vorige week hadden de spelers van de Gasselse formatie het vizier niet op scherp staan. In de eerste helft was de start van de thuisploeg slap en viel er weinig te genieten voor de aanwezige toeschouwers. Ongeveer halverwege de eerste helft kwam Gassel 1 op voorsprong nadat Paul Cornelissen Ramon van der Venne vond. Laatstgenoemde speelde zich vrij en liet de bal via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnen. In het vervolg van de eerste helft waren de Gasselnaren nog een aantal keren gevaarlijk, maar twee grote kansen van Paul Cornelissen troffen geen doel en een inzet van Roel Strik belandde op de paal. Aan de andere kant was Gassel doelman Rik van der Loop belangrijk voor zijn ploeg. Nadat de scheidsrechter van dienst een penalty aan de bezoekers toekende nadat de bal tegen de hand van Roel Strik werd geschoten, koos Rik van der Loop de goede hoek en keerde hij de penalty knap. In de tweede helft ging Gassel 1 op zoek naar de tweede treffer en ook deze treffer kwam op naam van Ramon van der Venne. Hij verschalkte de keeper van Astrantia 1 nadat hij net iets eerder bij de bal was. De thuisploeg kreeg vervolgens nog tal van mogelijkheden om de score uit te bouwen. Deze kansen, de een nog mooier dan de ander, werden echter vakkundig om zeep geholpen zodat de 2-0 stand op het scorebord bleef staan. Een dikverdiende overwinning voor Gassel 1 waardoor het mee blijft doen bij de bovensten in deze competitie. Gassel 2 hield de drie punten ook in Gassel dankzij een 4-2 thuisoverwinning op Festilent 5. Het was Sander Verhallen die na zo'n 25 minuten de score opende. Hij schoot een vrije trap vanaf een meter of 25 via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Nog geen twee minuten later lag de bal voor de tweede maal in het Zeelandse doel. Na hard werken van Dirk Vollenberg belandde de bal uiteindelijk bij Dirk Verbruggen die het leren monster hard in het dak van het doel schoot. Doelman Jesse van Spijk voorkwam een snelle aansluitingstreffer van de bezoekers door een schot vanaf vijf meter met een katachtige reflex nog uit de hoek te tikken. Vlak daarop was ook hij kansloos toen een Zeelandse speler door de Gasselse verdedigingslinie wist te glippen. De 1-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. In ongeveer de achttiende minuut van de tweede helft kwam Gassel 2 op een 3-1 voorsprong. Tovenaar Tom van Raaij vond Thomas Hilhorst die het doeltreffend afrondde. Bijna was in zo'n beetje de eerstvolgende tegenaanval raak voor Festilent 5, maar knap keepers- en verdedigend werk voorkwam een tegentreffer. Aan de andere kant kon Remco van der Heijden bijna profiteren van een verkeerde Zeelandse terugspeelbal, maar de 4-1 bleef uit. Wat later in de tweede helft was de vierde Gasselse treffer wel een feit. Remco van der Heijden maakte een puike actie op het middenveld en legde de bal terug op Dirk Verbruggen. Die speelde vervolgens de keeper uit en liet het net bollen. In de slotfase resulteerde een flamboyante actie van Ted Wolfs op het Gasselse middenveld nog in een tweede Zeelandse treffer. Hiermee kwam de eindstand dus op 4-2. Het vrouwenelftal van de VV Gassel heeft de zegereeks in de competitie 2015-2016 verder voortgezet. De Gasselse vrouwen boekten in Beers een fraaie 0-5 uitzege op HBV vrouwen 1. In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk niet veel bijzonders. Het venijn zat duidelijk in de staart want vlak voor het rustsignaal sloeg Gassel vrouwen 1 keihard toe. Eerst was er een goede redding van keepster Kim Oppers na een Beerse aanval. Bijna direct daarna lag de bal aan de andere kant wel tegen de touwen. Demi Verheugen gaf vanaf de rechterkant een goede pass op Lieke van Thiel. Die speelde de keepster voorbij waarna ze de bal binnen gleed. Na ruim tien minuten in de tweede helft was er een kans voor Lieke van Thiel, maar de Beerse keepster kon nog net redding brengen. Ook Demi Verheugen was dichtbij de 0-2, maar haar vrije trap ging rakelings over. Wat later in de wedstrijd kreeg Lieke van Thiel een mooie kans na een losgelaten bal door de keepster, maar ze schoot ruimschoots over. Na ruim twintig minuten in de tweede helft konden de Gasselse vrouwen dan toch wel een tweede doelpunt vieren. Laatste man Anouk van Thiel onderschepte de bal op eigen helft en begon vervolgens aan een solo richting het doel van HBV vrouwen 1. Ze bekroonde de solo met een prachtig schot tegen de touwen. Een minuut of zeven voor tijd was deze streekderby helemaal beslist. Na een pass van Anouk van Thiel ging Demi Verheugen alleen op de keepster af. Haar schot ging tegen de paal, maar in tweede instantie knalde ze alsnog raak. In de slotminuten had Gassel vrouwen 1 nog tweemaal succes. Na goed verdedigend werk van Sanne Hendriks was er een voorzet van Lieke van Thiel waarna Demi Verheugen het mooi afmaakte. Ook de vijfde en laatste treffer was een fraaie. Demi Verheugen gaf een voorzet waarna Lieke van Thiel scoorde met een boogbal. Al met al dus weer een prima optreden van het vrouwenelftal van de VV Gassel. Gassel 3 kwam deze zondag niet in actie vanwege een opgenomen snipperdag door tegenstander SV Milsbeek 3.


Gassel MB1 wint ook tweede competitieduel met ruime cijfers
  |  zaterdag 03 oktober 2015  |

Op deze eerste zaterdag van oktober 2015 kwamen maar vijf jeugdteams in actie voor de najaarscompetitie 2015. Het duel van de A1 was namelijk afgelast en Gassel E2 had vrijaf. De vijf duels leverden uiteindelijk vijf punten op dankzij één overwinning en twee gelijke spelen. Het eerste gelijkspel kwam op naam van Gassel A2. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel eindigde het treffen in 2-2. De Gasselnaren waren aanvankelijk nog niet scherp genoeg en via een aanval door het midden kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De Gasselse formatie kwam echter sterk terug en wist de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Hans van Houtum legde een vrije trap vanaf rechts achter de verdediging waarna Bart van Spijk de bal in één beweging binnen tikte. De tweede Gasselse treffer begon met een schot van Bart van Spijk op het doel. Via de keeper belandde de bal bij Rens Rooyackers die vanuit de draai raak schoot. Balverlies op het middenveld bij Gassel A2 en een te langzame omschakeling werden door de Katwijkse formatie genadeloos afgestraft waardoor de stand weer in evenwicht kwam. In het resterende deel van de tweede helft waren er nog wel enkele kansjes op een derde Gasselse treffer, maar ondanks dat de wedstrijd redelijk gedomineerd werd viel er geen treffer meer. De Gasselnaren speelden over het algemeen geconcentreerd met een goede inzet waarbij enkele spelers voorop gingen in de strijd. Ook werd er goed gereageerd op de uitdagingen van tegenstanders die de grenzen opzochten. Het meidenteam van de VV Gassel was wederom volop trefzeker en tegenstander ST De Willy's/SC st Hubert MB1 werd op een vrij kansloze 8-1 nederlaag getrakteerd. Met een mooi schot van afstand opende Anouk van Thiel de score. De meiden van het samenwerkingsverband uit Wilbertoord en Sint-Hubert wisten daarna de gelijkmaker te scoren. Vervolgens ging de Gasselse trein weer rijden en een nieuwe voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Na een mooi één-tweetje met haar zus Anouk schoot Lieke van Thiel de bal mooi in de verre hoek tegen de touwen. Vervolgens knalde Anouk van Thiel de 3-1 tegen de touwen na een mooie dieptepass van Lieke van Thiel. Ook bij het vierde Gasselse doelpunt zorgde Lieke van Thiel voor de assist. Ze legde de bal terug waarna Anouk van Thiel de keepster opnieuw liet vissen. De Gasselse meiden bleven goed doorgaan en wat later in de wedstrijd was de 5-1 een feit. Na een handsbal van een van de bezoeksters binnen de beruchte lijnen ging de bal op de stip. Lieke van Thiel wist hier wel raad mee en schoot de bal keurig tegen de touwen. Diezelfde Lieke van Thiel nam ook de 6-1 voor haar rekening. Ze schoot de bal hoog in de verre hoek binnen na een mooie actie van Moni Janssen. Vervolgens scoorde ST De Willy's/SC st Hubert MB1 een eigen doelpunt. Het achtste en laatste Gasselse doelpunt was opnieuw een benutte strafschop. Dit keer was het Moni Janssen die raak schoot vanaf elf meter. De pingel was toegekend omdat Lieke van Thiel in het zestienmetergebied onderuit was gehaald. Al met al dus een prima competitiestart van de Gasselse meiden met zes punten uit twee duels en een doelsaldo van 16-3. Voor Gassel C1 viel er net als in het eerste competitieduel ook vandaag weer weinig te halen. De Gasselnaren waren gewoonweg de mindere in de thuiswedstrijd tegen SES C1. De formatie uit Langenboom zegevierde uiteindeljk met 0-5. Na de openingstreffer van de bezoekers moest de thuisploeg al heel snel ook een tweede en derde tegentreffer incasseren. Dit was eigenlijk al de genadeklap. Tijdens de rust, met inmiddels een 0-4 stand op het scorebord, schakelde de technische staf om naar een wat meer defensievere speelstijl en mede hierdoor bleef de schade in de tweede helft beperkt tot maar één tegendoelpunt. Ook het goede keeperswerk van Jasper Verstegen zorgde ervoor dat het bleef bij vijf Langenboomse treffers. Gassel E1 pakte het eerste punt van deze najaarsreeks door in Heijen met 2-2 gelijk te spelen tegen de plaatselijke E1. In een gelijkopgaande wedstrijd met mogelijkheden over en weer was het de Gasselse formatie die in de eerste helft op een 0-1 voorsprong kwam. Femke van Thiel legde de bal vanaf de linkerflank terug op de opkomende Kevin van Zuilen. Deze schoot het leren monster van afstand laag in de hoek. De 0-1 was tevens ook de ruststand. In de tweede helft bleef het zeer gelijkwaardig. Toch was het Gassel E1 dat de voorsprong wist te verdubbelen. Opnieuw was het Kevin van Zuilen die scoorde. Hij had meerdere opties zoals afleggen op Ralph Hendriks of Femke van Thiel, maar hij koos er uiteindelijk voor om de bal laag in de korte hoek te leggen. Ondanks deze stand bleef het spannend. Na onoplettendheid in de Gasselse defensie kon Heijen E1 niet alleen de 1-2, maar wat later ook de 2-2 scoren. In de resterende speeltijd gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar deze bleef uit. Dus een 2-2 eindstand van een wedstrijd die gezien het spelbeeld ook geen verliezer verdiende. Vermeldenswaardig was verder nog dat David Faassen een uitstekende wedstrijd heeft gekeept. Hij had onder de lat plaats genomen vanwege een blessure bij de vaste doelman Rik Dinnissen. Gassel F1 liep tegen de eerste seizoensnederlaag aan. De Gasselnaren verloren op eigen veld in een dpelpuntrijke wedstrijd met 6-8 van SVS F1. Gassel F1 startte voortvarend en kwam al snel op voorsprong. Gijs Thijssen rondde goed af na een pass van Tygo van Deventer. Doelman Jur van der Heijden redde daarna bij een afstandschot. Toch kon hij even later de gelijkmaker van SVS F1 niet voorkomen. De thuisploeg kreeg het moeilijker en door wederom een afstandschot kwam men op een 1-2 achterstand. Twee schoten van afstand op de lat voorkwamen een hogere achterstand. Via een ingooi van Tygo van Deventer kon SIl Verhallen eenvoudig 2-2 de intikken. Even later kwam Gassel F1 wederom op achterstand. De Gasselnaren hadden vervolgens dat de bal na twee schoten via de binnenkant van de paal terug het veld inging. Tygo van Deventer liet een kans op de gelijkmaker liggen want zijn schot ging voorlangs. Uit een corner scoorden de bezoekers daarna de 2-4. De gasten liepen verder uit want een hard schot kon niet door keeper Jur van der Heijden worden tegengehouden wat dus een 2-5 ruststand betekende. In de 2e helft wist de Gasselse formatie terug te komen doordat een corner door een SVS-speler in eigen doel werd gewerkt. Ondanks het betere spel van de tegenstander wist Gassel F1 de spanning toch terug te brengen want Tygo van Deventer scoorde met een mooie lob de 4-5. De thuisploehg kreeg daarna kansjes op de gelijkmaker. Jasper van Acht had echter pech met een afstandschot en een schotje van Tygo van Deventer miste precisie. Aan de andere kant miste SVS F1 diverse kansen; een schot ging via de paal langs en een ander schot belandde weer op de lat. Een volgende kans was wel raak waardoor het 4-6 werd. Gassel F1 bracht de spanning weer terug want een corner van Sil Verhallen ging via een been van een tegenstander over de doellijn en dus stond het 5-6. SVS F1 nam wederom het initiatief en kwam via een ingooi op 5-7. Uit een corner gooide de formatie uit Stevensbeek de wedstrijd definitief op slot. Aan de andere kant knalde Gijs Thijssen uit een afgevallen bal na een corner nog wel de 6-8 binnen. De SVS-doelman verrichtte nog een geweldige redding na een schot van diezelfe Gijs Thijssen. Gassel F1 had voor de eerste keer dit seizoen echt tegenstand. De ploeg had het daardoor moeilijk en leed toch wel een verdiende nederlaag. Gassel Mini F1 is nog steeds in uitstekende vorm. Ook deze zaterdag werden beide wedstrijdjes met goed voetbal en mooie doelpunten gewonnen. Tegenstanders waren dit keer Juliana Mill Mini F3 en ST SC Hubert/Willy's Mini F1.


Editie 2015 van de kennisquiz gewonnen door team Gas erop
  |  zaterdag 03 oktober 2015  |

Afgelopen vrijdagavond vond in de kantine van VV Gassel weer de jaarlijkse Gasselse kennisquiz plaats. Maar liefst 33 teams hadden zich hiervoor ingeschreven. Na een vijftal voorronden van elk vijftien vragen, moest er ook dit jaar weer een Mystery Guest worden geraden. Uiteindelijk was het Janick de Kleijn van het team van De nieuwe 20-ers dat als eerste wist te raden dat Cor Oppers schuil ging achter het masker. Uiteindelijk wisten de teams De nieuwe 20-ers, Gas erop, Lima Bravo, De Staaf van ten Haaf en TV Edos 1 zich te plaatsen voor de finaleronde. In deze finaleronde viel er telkens een team af. Oud winnaar TV Edos 1 viel als eerste af en eindigde dit keer dus op een vijfde plaats. De nieuwe 20-ers belandde op de vierde plaats. Het brons ging naar het team De Staaf van ten Haaf en dus mochten Gas erop en Lima Bravo gaan strijden om de eerste plaats. Na een spannende vragenronde was er een gelijke stand waardoor een schattingsvraag de beslissing moest brengen wie er met de titel "Gassels slimste 2015" vandoor ging. Het team Gas erop bleek uiteindelijk één meter dichter bij het gevraagde aantal meters te zitten waardoor zij dus de winnaar werden. Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.


Gassel A1 niet in actie door afgelasting van thuiswedstrijd
  |  zaterdag 03 oktober 2015  |

Gassel A1 komt deze zaterdagmiddag niet in actie. De thuiswedstrijd tegen VCA A1 uit Sint-Agatha is namelijk afgelast. De inhaaldatum is op dit moment nog niet bekend.


Komende vrijdagavond weer grote Kennisquiz van VV Gassel
  |  donderdag 01 oktober 2015  |

Komende vrijdagavond organiseert VV Gassel weer de grote Gasselse Kennisquiz. Aan deze editie doen maar liefst 33 teams mee hetgeen een nieuw record is. De quiz zit hiermee ook vol. Wel is het uiteraard mogelijk om als toeschouwer aanwezig te zijn. De quiz start om 20:00 uur. De inloop is vanaf 19:30 uur. Plaats van handeling is net als bij voorgaande edities de kantine van VV Gassel.


Ook Gassel A2 door naar tweede ronde van bekertoernooi
  |  donderdag 01 oktober 2015  |

Nadat eerder al Gassel A1, Gassel MB1 en Gassel F1 zich hadden geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi 2015-2016, heeft nu ook Gassel A2 het ticket voor de tweede bekerronde te pakken. De Gasselnaren wonnen woensdagavond 30 september 2015 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 5-2 van HVCH A4 en eindigden daardoor op de eerste plaats in de poule. Het was Dirk van Spijk die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Na een ingooi speelde hij de bal over zijn tegenstander heen waarna hij doel trof met een fraaie volley in de verre hoek. Na een tikkie-takkie aanval door de Heesche defensie ging een schot van Cas van Houtum via een tegenstander net naast. Wat later was het aan de andere kant wel raak voor de bezoekers. Doelman Jasper Eleuwarin was kansloos toen een speler van HVCH A4 alleen voor hem opdook. Vervolgens werd het 1-2 via een vrije trap die via de onderkant van de lat tegen de touwen ging. De Gasselse formatie kwam daarna sterk terug. De gelijkmaker kwam op naam van Dirk van Spijk. Hij schoof de bal beheerst binnen na een dieptepass van Kacper Broekman. Ted Wolfs zorgde vanuit een corner voor een 3-2 voorsprong. Aan de vierde Gasselse treffer ging een prima aanval vooraf. Jochem Baltussen opende vanaf rechts over alles en iedereen heen op Kacper Broekman die op de linkerflank stond. Hij legde de bal terug waarna Ted Wolfs het leren monster met links vanaf de rand zestien in de kruising poeierde. Uiteindelijk viel er dus ook nog een vijfde Gasselse treffer. Max van Swam gooide de bal snel in waarna Ted Wolfs zijn tegenstander uitkapte en scoorde. Al met al een prima bekeroptreden van de A2 van VV Gassel.Terug naar het archief