NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

December 2016


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2016. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Ook op 01 januari 2017 weer Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel
  |  zondag 25 december 2015  |

Volgens al jarenlang goede traditie zal ook op 01 januari van het jaar 2017 door de VV Gassel een Nieuwjaarsreceptie worden gehouden. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte happening is om 16:00 uur. Plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp". Zoals gebruikelijk zal dan ook bekend worden gemaakt wie de sportman, sportvrouw en talent van het jaar 2016 zijn geworden. De bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie kunnen via het uitbrengen van hun stem beslissen over de sportman, sportvrouw en talent van het jaar. Verder zal notaris Verploegen weer de nummers van uitgelote certificaten voor de verbouwing bekend maken en zal er een gezellig stukkie muziek te horen zijn. Eens te meer dus een reden om komende Nieuwjaarsdag naar de kantine te komen.


Ingezonden: gezamenlijk zaalvoetbaltoernooi clubs uit gemeente
  |  zondag 25 december 2016  |

Op donderdag 05 januari en vrijdag 06 januari 2017 zal het jaarlijkse gezamenlijke zaalvoetbaltoernooi gehouden worden. Dit toernooi zal voor de O7, O9, O11 en O13 jeugd zijn en wordt georganiseerd door de Samenwerking Estria/GVV'57/SCV'58 en VV Gassel. Het toernooi zal in sporthal LACO aan de Stoofweg in Grave plaatsvinden. Wil je meedoen, meld je dan uiterlijk 31 december 2016 aan! Aanmelden = meedoen. Er wordt gespeeld in 'gemixte teams', dus meisjes met jongens in een team jongens en meisjes van Estria, GVV '57, SCV '58 en VV Gassel in een team. De teams krijgen hesjes van de organisatie. De O7, O9 en O11 jeugd spelen in drie zaaldelen, over de breedte van de LACO-zaal. De O13 jeugd gebruikt de hele zaal van de LACO sporthal. Voor de indeling van de jeugd wordt uitgegaan van de teamindeling in de najaarsreeks. De speeltijden zijn nog afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De planning is dat de O7-jeugd op vrijdagochtend 06 januari 2017 speelt en globaal tussen 09:00 en 11:00 uur. De 09-jeugd speelt vrijdagochtend 06 januari 2017 globaal tussen 11:30 en 13:30 uur en de O11-jeugd diezelfde vrijdag globaal tussen 14:00 en 17:00 uur. De O13-jeugd speelt donderdagmiddag 05 januari 2017 globaal tussen 14:00 en 18:00 uur. De exacte tijden volgen op 03 of 04 januari 2017. Voor de begeleiding van de teams zijn begeleid(st)ers nodig die ervoor zorgen dat de teams op tijd op het speelveld staan en dat er goed gewisseld wordt. Begeleid(st)ers en train(st)ers worden verzocht om even door te geven of ze aanwezig zijn om een team te begeleiden. Ook ouders kunnen zich opgeven om een team te begeleiden. Jeugdspelers en -speelsters van de VV Gassel én begeleid(st)ers / ouders kunnen zich aanmelden via Marinho de Kleijn. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 december 2016 20:00 uur, met je naam + team van de najaarsreeks! Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd.


Oefenprogramma Gassel VR1 tijdens winterstop inmiddels gereed
  |  dinsdag 20 december 2016  |

Het oefenprogramma van Gassel vrouwen 1 tijdens de winterstop is inmiddels definitief. Al eerder is gemeld dat de Gasselse vrouwen een oefenduel zullen spelen tegen Gassel JO19-1. De speeldatum is echter gewijzigd in donderdag 19 januari 2016 (was aanvankelijk 26 januari 2017). Op woensdag 25 januari 2017 speelt het vrouwenelftal van de VV Gassel in Nijmegen tegen Trekvogels vrouwen 2. Leuke wetenswaardigheid is dat ook de Nijmeegse formatie recentelijk Herbstmeister is geworden. Het derde en laatste oefenduel van Gassel vrouwen 1 is op zondag 29 januari 2017. Tegenstander zal dan niet zijn HBV vrouwen 1 uit Beers zoals eerder aangekondigd, maar Juliana '31 vrouwen 1 dat net als Trekvogels '28 vrouwen 2 uitkomt in de 3e klasse H. De aftrap op het Maldense sportpark is om 11:30 uur.


Gassel 4 eindigt het jaar 2016 met geflatteerde inhaalnederlaag
  |  zondag 18 december 2016  |

Als enige seniorenteam van de VV Gassel moest Gassel 4 deze zondag nog in actie komen voor een inhaalwedstrijd. In Overlangel was OKSV 2 de tegenstander. In de eerste helft werd door de Gasselse formatie prima tegenstand geboden. Via een succesvol schot in de kruising kwam de thuisploeg na ruim tien minuten op een 1-0 voorsprong. In de resterende speeltijd tot aan het rustsignaal kreeg Gassel 4 twee kansen op de gelijkmaker. Een afstandschot van Kenny Borgers werd echter nog net door de doelman uit de hoek getikt en Peter Goossens kon niet profiteren van een te korte terugspeelbal. Wat later in de wedstrijd liep laatstgenoemde een op het oog zware blessure op waardoor het duel tien minuten stil lag. Bij bezoek aan de eerste hulp bleek het gelukkig toch mee te vallen. In de tweede helft van de wedstrijd werden de Gasselnaren bij vlagen overlopen door OKSV 2. Dit leidde uiteindelijk tot een geflatteerde 7-0 nederlaag.


Gassel MO17-1 sluit af met gelijkspel tegen twaalf tegenstanders
  |  zaterdag 17 december 2016  |

Voor Gassel MO17-1 stond deze zaterdag de laatste wedstrijd uit de najaarsreeks 2016 op het programma. In Langenboom was SES MO17-1 de tegenstander. Helaas werd het geen leuke afsluiter van de eerste seizoenshelft. Aangevuld met Paulien Jans, Anne Hendriks en Noa van Spijk werd nog wel vol goede moed naar Langenboom afgereisd. Eenmaal aangekomen op het veld bleek dat de tegenstander met z'n twaalven op het veld stond want de scheidsrechter floot alles, maar dan ook werkelijk alles in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste tien minuten van een zeer partijdige wedstrijd wist Shalina Thoonen de Gasselse vrouwen op een 0-1 voorsprong te zetten. De man met de fluit had blijkbaar een andere toto-uitslag ingevuld want kijkend op zijn klokje gaf hij toen de blessuretijd al lange tijd was verstreken nog een penalty aan de thuisclub. Deze werd benut waardoor Gassel MO17-1 dus met één punt op zak terug naar Gassel moest. Daarbij hopend nooit meer een uitwedstrijd tegen SES te hoeven voetballen zodat ze een tegenstander ontmoeten thuis in Gassel die bestaat uit 11 spelers waaruit een voetbalteam ook hoort te bestaan! Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de speelsters van Gassel MO17-1 nog wel een leuk filmpje opgenomen. Klik hier om het filmpje te bekijken.


Zeer geslaagd voetbalkamp voor de jongste jeugd van VV Gassel
  |  zaterdag 17 december 2016  |

Voor de spelers van Gassel JO11-1, JO11-2, JO9-1 en de Mini's was er afgelopen vrijdag en vandaag een voetbalkamp georganiseerd in de kantine van de VV Gassel. Bepakt met voetbalspullen, slaapzakken en luchtbeddden kwamen ruim 25 jeugdspelers vrijdagmiddag naar de kantine. Na de opening van het kamp en een binnenactiviteit in de vorm van een leuke voetbalkwis werd er met zijn allen heerlijk gemsuld van frietjes met frikandellen. Op vrijdagavond was er een speurtocht door Gassel met onderweg wat opdrachten en lekkere versnaperingen. Na terugkomst in de kantine was er voor iedereen ranja met chipjes en werd er in de pyjama nog een tijdje gezellig gespeeld en muziek gedraaid. Uiteindelijk werd het tijd om de slaapplekken in de kleedkamers en wedstrijdbesprekingsruimte op te gaan zoeken. Na een nacht met voor sommigen weinig tot niet slapen, werd zaterdagmorgen om 08:15 uur begonnen met ochtendgymnastiek op het trainingsveld. Daarna stond er een ontbijt klaar en toen dat op was, was het tijd voor een onderling voetbaltoernooi. Rond de klok van één uur was het tijd voor de grote prijsuitreiking. Het team van Manchester United bleek na alle onderdelen de meeste punten verzameld te hebben waardoor Sven Willems als jongste van dit team de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Verder kregen alle spelers van dit team een klein bekertje en gouden medaille omgehangen.

Winnend team voetbalkamp editie 2016!

Niet alleen voor de winnaars, maar ook voor de spelers van de teams Bayern München, Juventus en Barcelona lag er nog een zakje chips klaar. Ook was er nog een beker voor de speler van het kamp. De winaar van deze trofee werd Jelle van Deventer. Na het uitreiken van deze prijs was het eerste voetbalkamp van VV Gassel ten einde. De organisatoren Jarno Oppers en Ryan Siroen, bijgestaan door Cas van Houtum, Kevin Siroen, Noud Strik, Casper van Swam, Don van de Wiel, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde activiteit! Voor de jeugdspelers was er bovendien heel goed nieuws want volgend jaar wordt editie 2017 van het voetbalkamp georganiseerd.
(Meer foto's volgen nog.)


Oefenduels ingepland, laatste training 2016 voor selectie op 22/12
  |  vrijdag 16 december 2016  |

Inmiddels zijn weer een tweetal oefenwedstrijden ingepland tijdens de winterstop. Zo zal Gassel 1 het op zondag 08 januari 2017 op eigen veld gaan opnemen tegen Astrantia 1 uit Middelaar. De aftrap is om 12:00 uur. Op zondag 29 januari 2017 komt het vrouwenelftal van de VV Gassel in actie voor een oefenduel tegen HBV vrouwen 1. Locatie van dit treffen is eveneens sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en de aanvangstijd is 12:00 uur. Donderdag 22 december 2016 staat voor de selectie de laatste training van 2016 op het programma. De eerste training van 2017 is op donderdag 05 januari 2017.
(klik hier voor het trainings- en oefenprogramma voor de selectie tijdens de winterstop.)


Vanaf komende zaterdag zaal weer afgehuurd voor jeugdteams
  |  donderdag 15 december 2016  |

Ook tijdens deze winterstop is de gymzaal van De Viersprong weer wekelijks op de zaterdagen een aantal uren afgehuurd voor de jeugdteams van VV Gassel. Komende zaterdag kan er voor het eerst gebruik worden gemaakt van de zaal. Met uitzondering van zaterdag 28 januari 2017 is de zaal vervolgens wekelijks beschikbaar tot en met zaterdag 11 februari 2017. In het schema hieronder staan de tijden per team.

ZAALTIJDEN PER TEAM
  Gassel Mini's:   10:00 - 11:00 uur
  Gassel JO9-1:   11:00 - 12:00 uur
  Gassel JO11-2:   12:00 - 13:00 uur
  Gassel JO11-1:   13:00 - 14:00 uur
  Gassel JO15-1:   14:00 - 15:00 uur
  Gassel JO19-1:   15:00 - 16:00 uur


Op zaterdag 21 januari onderling mixtoernooi in sporthal Goch
  |  donderdag 15 december 2016  |

Op zaterdag 21 januari 2017 is door het bestuur van VV Gassel weer een tweetal kunstgrasvelden gehuurd in de sporthal van het Duitse Goch. Van 17:00 tot 19:00 uur wordt er een mixtoernooi gehouden met alle seniorenteams en Gassel JO19-1. Na terugkomst in Gassel zal er in de kantine een hapje eten en drankje klaar staan. In verband met het bestellen van het eten graag even aan William de Kleijn of je erbij bent op de 21e. De kosten bedragen € 10,- per persoon. Vergeet niet om voetbalschoenen mee te nemen.


Gassel JO11-2 door naar de derde bekerronde na ruime uitzege
  |  woensdag 14 december 2016  |

Gassel JO11-2 is als enige team van VV Gassel na de winterstop nog actief in het bekertoernooi 2016-2017. De Gasselse formatie verzekerde zich deze dinsdagavond van een verlenging van het bekeravontuur door in Cuijk met 1-6 te winnen van JVC Cuijk JO11-4.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Inzet van het duel was een ticket voor de derde bekerronde. Wie hierin de tegenstander zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.


Eerste oefenwedstrijden tijdens de winterstop inmiddels bekend
  |  woensdag 14 december 2016  |

Inmiddels zijn een tweetal oefenwedstrijden bekend die tijdens de winterstop gespeeld zullen gaan worden. Zo zal Gassel 1 op zondag 22 januari 2017 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel oefenduel afwerken tegen Menos 1 uit Landhorst. De aftrap is om 12:00 uur. Vier dagen later, op donderdag 26 januari 2017, nemen Gassel vrouwen 1 en Gassel JO19-1 het tegen elkaar op in een oefenwedstrijd. De aanvangstijd van dit duel is 20:00 uur.


Bekeravontuur van Gassel 3 voorbij na verlies in vierde ronde
  |  dinsdag 13 december 2016  |

Voor Gassel 3 is het bekeravontuur 2016-2017 voorbij. Deze dinsdagavond verloren de Gasselnaren in de vierde ronde van VIOS '38 3. Op sportpark "de Oude Kamp" werd het uiteindelijk 0-2. De bezoekers uit Beugen bleken aanzienlijk sterker dan op grond van de positie op de ranglijst en uitslagen in de competitie te verwachten was. De thuisploeg had het lastig en moest vooral verdedigend aan de bak. Toch waren echt uitgespeelde kansen behoorlijk schaars. Na een klein half uur spelen had William de Kleijn een goede kans op de 1-0, maar na een verre pass van Bart Loeffen schoot hij tegen de keeper. Niet veel later ontsnapte Gassel 3 aan een achterstand. De inzet van de Beugense spits belandde namelijk tegen de binnenkant van de paal. Een minuut of zeven voor de rust werd een foutieve breedtepass op het Gasselse middenveld genadeloos afgestraft en dus een 0-1 achterstand. Bijna direct aan het begin van de tweede helft moesten de Gasselnaren een tweede tegentreffer incasseren. De thuisploeg probeerde daarna wel om tot de aansluitingstreffer te komen, maar echt grote kansen hierop kwamen er niet. Ruim tien minuten voor tijd was Kenny Borgers nog het dichtst bij de 1-2. Zijn vrije trap belandde echter tegen de lat. Omdat ook in de resterende speeltijd niet meer werd gescoord, bleef het dus bij 0-2. Morgenavond komt ook Gassel JO11-2 nog in actie in het kader van het bekertoernooi. In Cuijk is JVC Cuijk JO11-2 dan de tegenstander.


Komende periode traint selectie VV Gassel alleen op donderdag
  |  maandag 12 december 2016  |

Zoals al eerder gemeld is voor Gassel 1 en Gassel 2 de winterstop begonnen voor wat betreft competitiewedstrijden. In de komende periode zal er daarom alleen op de donderdagavonden worden getraind door de selectie van VV Gassel en dus niet op de dinsdagen. Het complete trainings- en oefenprogramma tijdens de winterstop volgt binnenkort.


Gassel 1 wint eenvoudig, Gassel VR1 "Herbstmeister" na 7-2 zege
  |  zondag 11 december 2016  |

Vandaag stond voor de Gasselse seniorenteams het laatste complete wedstrijdprogramma voor de winterstop op de agenda. De vijf wedstrijden leverden uiteindelijk twaalf punten op dankzij vier zeges. In het laatste duel voor het winterreces moest Gassel 1 het opnemen tegen de hekkensluiter in deze competitie, Ruwaard 1 uit Oss. Het was dan ook een eenvoudige zondag voor de Gasselse formatie. Al vroeg in de wedstrijd kon Guido Sprengers de 0-1 binnenkoppen uit een voorzet van Hans van Houtum. Niet veel later stond het al 0-2. Ramon van der Venne speelde zichzelf knap vrij en mikte vervolgens met links de bal in de verre hoek. De derde Gasselse treffer viel ook nog binnen het half uur waardoor een monsterscore in het verschiet lag voor Gassel 1. Na een knappe actie van Erik Barten kon Ramon van der Venne van dichtbij de bal binnentikken. Hierna werd het Gasselse spel wat slordiger waardoor de teller bij de rust op drie doelpunten bleef steken. De thuisploeg was niet bij machte om enige noemenswaardige tegenstand te bieden. Na rust begon Gassel 1 weer scherp, eerst was het Hans van Houtum die uit een afgeslagen corner hard binnenschoot en vervolgens was het Erik Barten die fraai tegendraads binnenkopte uit een voorzet van Dirk van Spijk. Enkele minuten na rust was de stand dus al 0-5. Hierna kregen de Gasselnaren nog legio kansen om de score uit te breiden, maar de scherpte ontbrak waardoor Gassel 1 niet meer tot scoren kwam. De thuisploeg mocht nog wel een treffer noteren, een verdwaald afstandsschot vloog binnen waardoor de eindstand werd bepaald op 1-5. Het tweede elftal van de VV Gassel slaagde er niet in om met de volle buit terug te komen uit Uden. Op sportpark Parkzicht verloren de Gasselnaren met 3-0 van UDI '19/Beter Bed 10. Voor Gassel 3 stond deze speeldag de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit 3 op het programma. In de eerste twintig minuten kregen de bezoekers zeker vijf goede kansen om de score te openen. Tot drie keer toe werd echter de paal geraakt en tweemaal ging de inzet over het doel. Wat later ging ook een schot van Remco van der Heijden rakelings voorlangs. Na ruim een half uur spelen kwam de Vianense formatie niet alleen steeds beter in de wedstrijd, maar ook langzaamaan steeds dichter bij het Gasselse doel. Een minuut of vijf voor rust kwam Gassel 3 dan toch op een 0-1 voorsprong. Een corner leverde aanvankelijk niets op, maar Tom van Raaij gaf de bal opnieuw voor waarna William de Kleijn doel trof met een prima schuiver. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. Vlak na rust was Vianen Vooruit 3 dichtbij de 1-1, maar de inzet ging gelukkig net voorlangs. Tien minuten later hadden de Gasselnaren aan de andere kant wel succes. Na een prima vrije trap van Remco van der Heijden kopte William de Kleijn op de goal. Bart Loeffen ging er met de treffer vandoor door de bal met zijn borstkas over de doellijn te werken. Bijna direct hierna nam Bart Loeffen ook de 0-3 voor zijn rekening. Dit keer scoorde bij met een mooie boogbal over de Vianense doelman. Hiermee was de wedstrijd toch wel beslist. In de resterende speeltijd waren onder andere Kacper Broekman en Bart Loeffen nog dichtbij een vierde Gasselse treffer, maar de bal ging niet meer tegen de touwen. De Vianense formatie scoorde nog wel de 1-3, maar de zege van Gassel 3 kwam niet meer in gevaar. Net als Gassel 2 moest ook Gassel 4 vandaag aantreden tegen een team van UDI '19/Beter Bed. In deze wedstrijd trokken de Gasselnaren wel aan het langste eind want door een 5-3 zege bleven de drie punten in Gassel. De thuisploeg begon wat stroef het duel en dit leidde tot een 0-1 achterstand na ruim twintig minuten spelen. Al heel snel had Gassel 4 via een prachtige goal van Rob Roefs de stand weer in evenwicht gebracht. Hij lobde de bal over de keeper na een steekpass van Tom Broers. Tien minuten later stond de Gasselse formatie op een 2-1 voorsprong. Na een goede actie kwam Kenny Borgers vrij voor de keeper. In tweede instantie legde bij de bal af op Lars Huisman die vervolgens makkelijk kon scoren. Ook dit keer was er weer snel een gelijke tussenstand want de Udenaren straften een slechte omschakeling van Gassel 4 keihard af. In de slotfase van de eerste helft kon het aanwezige thuispubliek een derde Gasselse treffer vieren. Na goed doorgaan van Rik van Uhm kwam de bal bij Tom Broers. Uit zijn afgemeten voorzet kopte Rob Roefs de bal snoeihard tegen de touwen. Dat Rob Roefs in bloedvorm verkeerde bleek ook in de tweede helft want na een voorzet van Bart Meijer kopte hij met een prachtige stijlvolle snoekduik ook de 4-2 achter de Udense doelman. Een minuut of twintig voor tijd besliste Gassel 4 de wedstrijd met opnieuw een rake kopbal. Dit keer was Bart Meijer de doelpuntenmaker en Kenny Borgers de man van de assist. In de slotfase bepaalden de bezoekers via een binnen geschoten strafschop de eindstand op 5-3. Het vrouwenelftal van de VV Gassel kon deze zondag een uitstekende eerste seizoenshelft bekronen met het binnenhalen van de titel "Herbstmeister". Hiervoor moest op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel dan wel worden gewonnen van SJVV vrouwen 1. Vlak nadat een kopbal van Anouk van Thiel net naast was gegaan, kon in de tiende minuut het scorebord wel op 1-0 worden gezet. Demi Verheugen wist wel raad met een toegekende vrije trap en schoot de bal tegen de touwen hoewel ze zelf aanvankelijk dacht dat de inzet in het zijnet was beland. Vier minuten later lag de bal opnieuw tegen de touwen. Lieke van Thiel kopte de bal ver naar voren waarna Demi Verheugen een tegenstandster uitkapte en hard raak knalde. De Gasselse vrouwen stoomden door en Lieke van Thiel was dichtbij de 3-0, maar de keepster tikte de inzet nog net uit de hoek. In de zestiende minuut kon Demi Verheugen een hattrick laten bijschrijven want na een pass van Janneke Raemakers joeg ze de bal voor de derde maal tegen de touwen. Hierna nam de thuisploeg even wat gas terug, waardoor de bezoeksters uit Deurne wat meer op de Gasselse helft konden komen. De defensie van Gassel vrouwen 1 had het echter ook vandaag weer prima onder controle en echte kansen voor de SJVV-vrouwen waren dan ook schaars. Aan de andere kant was het in de 27e minuut wel weer raak. Na een mooi één-tweetje met Demi Verheugen liet Janneke Raemakers de keepster volstrekt kansloos met een krulbal in de hoek. Niet zo heel veel later was ook de 5-0 al een feit. Lieke van Thiel schoot de bal rustig tegen de touwen na een steekpass van Demi Verheugen. De bezoeksters wisten in de resterende speeltijd van de eerste helft ook een keer tot scoren te komen, waardoor er bij de rust dus een 5-1 tussenstand op het scorebord stond. In de tweede helft behield Gassel vrouwen 1 een duidelijk veldoverwicht al leidde dit aanvankelijk tot wat minder grote kansen dan in de eerste helft. Na ruim een uur spelen was Demi Verheugen dichtbij de 6-1, maar de bal ging snoeihard rakelings over de kruising. Vlak daarop was een schot van Janneke Reamakers niet hard genoeg om de keepster te verschalken. In de 66e minuut wist Noa van Spijk wel het zesde Gasselse doelpunt te scoren. Ze tikte de bal bij de eerste paal binnen na een corner van Janneke Raemakers. Twee minuten hierna verkleinde SJVV vrouwen 1 de marge tot vier. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg. Na een fraai uitgespeelde aanval kon Anouk van Thiel de bal rustig binnen schuiven op aangeven van Demi Verheugen. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte Anouk van Thiel ook nog keihard op de paal, waardoor het dus bleef bij 7-2. Al met al weer een prima optreden van Gassel vrouwen 1 dat zich hiermee "Herbstmeister" mag noemen.

Gassel VR1 Herbstmeister 2016!

Een knappe prestatie in het debuutjaar in de 4e klasse. Na de winterstop verdedigen de Gasselse vrouwen een voorsprong van twee punten op de nummer twee Constantia vrouwen 1. Het eerste competitieduel in het nieuwe jaar is overigens direct een kraker want op zondag 05 februari 2017 komen de Wanroijse vrouwen naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel! Voor Gassel 1, Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 is de winterstop nu ingegaan. Gassel 3 en Gassel 4 komen dit kalenderjaar beide nog eenmaal in actie. Het derde elftal speelt komende dinsdag in de vierde bekerronde thuis tegen VIOS '38 3 en voor Gassel 4 wacht op zondag 18 december 2016 nog het inhaaluitduel tegen OKSV 1.


Opnieuw prima zege Gassel MO17-1, JO15-1 verliest bekerduel
  |  zaterdag 10 december 2016  |

Deze zaterdag hadden drie jeugdteams van VV Gassel inhaalverplichtingen in het kader van de najaarsreeks 2016. Gassel MO17-1 zette de zegereeks van de afgelopen weken voort want ook vandaag kon de ploeg weer drie punten laten bijschrijven. Dit keer was het ST De Zwaluw/Achates MO17-1 dat in Oeffelt met 1-6 werd verslagen. Het was voor de meeste meiden de tweede keer in deze najaarscompetitie dat in Oeffelt moest worden gespeeld. Als ST-team, dus voor de overstap naar de VV Gassel, werd afgelopen september met 13-0 gewonnen dus vol goede moed werd vandaag aan de wedstrijd begonnen met als doel weer de drie punten te pakken. Al in de eerste minuut schoot Fleur Huisman hard richting doel, maar helaas kwam de inzet op de paal terecht. Door een prachtige vrije trap van Paulien Jans scoorde Anouk Bongers na twintig minuten de openingstreffer. In de 25e minuut scoorde Anouk Bongers ook de 0-2. In de resterende speeltijd van de eerste helft bleef Gassel MO17-1 volop in de aanval, maar lukte het niet om de Oeffeltse keepster nog vaker te passeren. Tijdens de rust was afgesproken dat Annelin van Beek in de tweede helft ging keepen. Paulien Jans schoof door naar het middenveld en Fleur Huisman nam de spitspositie voor haar rekening. Al snel na de hervatting scoorde Paulien Jans de derde Gasselse treffer. In de vijftiende minuut na rust wist de thuisploeg er 1-3 van te maken. Gassel MO17-1 ging daarna vol vuur verder en dat werd beloond met een doelpunt gemaakt door Britt Jans en dus een 1-4 stand met nog twintig minuten op de klok. Niet veel later konden de bezoeksters opnieuw een doelpunt vieren. Dit keer was het Shalina Thoonen die scoorde. De Gasselse formatie kreeg vervolgens enorm veel kansen, maar dit keer had de Oeffeltse formatie een vaste keepster en die hield de ballen er goed uit. In de laatste minuut speelde Paulien Jans alle verdedigsters van de thuisploeg uit waarna ze de eindstand bepaalde op 1-6 en dus heeft Gassel MO17-1 er weer drie punten bij! Voor Gassel JO11-2 stond een uitduel tegen DSV JO11-2 op het programma. De thuisploeg was voor de wedstrijd al verzekerd van de titel, maar de Gasselnaren wilden de drie punten die op het spel stonden toch graag zelf houden. Uiteindelijk verloren de bezoekers met 7-2. Beide Gasselse treffers werden gescoord door Gijs van Roosmalen.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 moest in de laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld aantreden tegen HBV JO9-2. De Beerse formatie was vorige week al kampioen geworden dus de Gasselnaren waren erop gebrand om een goed resultaat te halen. De in grote getale aanwezige toeschouwers kregen een hele leuke en spannende wedstrijd te zien waarin beide teams streden om elke bal. Na ruim vijf minuten spelen scoorde Eus Arts de openingstreffer na een pass van Nienke Willems. Het spel golfde vervolgens op en neer met gevaar voor de beide doelen. Schoten van Eus Arts en Bram Jaspers werden echter net geblokt. Aan de andere kant wist doelman Timo de Kleijn er met een prima redding voor te zorgen, dat de Gasselse formatie met een 1-0 voorsprong de rust inging. In de derde minuut van de tweede helft trapte Bram Jaspers de bal ver naar voren waarna Eus Arts alleen op de keeper af kon gaan. Hij bleef koel en schoot hard raak. Bijna direct na de aftrap scoorde HBV JO9-2 de aansluitingstreffer. Amper een minuut later was de stand al weer in evenwicht. Zo'n vijf minuten voor tijd stonden de Gasselnaren opnieuw op voorsprong door een succesvol schot van Eus Arts. Ook dit keer bleef de voorsprong niet lang in stand want niet goed uitverdedigen werd genadeloos afgestraft. Kort daarop scoorde de Beerse formatie de 3-4. De thuisploeg ging hierna vol op jacht naar de gelijkmaker, maar uit een snelle counter werd het 3-5 waarmee de wedstrijd was beslist. In de laatste seconden moest Gassel JO9-1 ook nog een zesde tegentreffer incasseren en dus een geflatteerde 3-6 nederlaag. Gassel JO15-1 kwam deze zaterdag in actie voor het tweede ronde bekerduel tegen ST Vianen Vooruit/HBV JO15-1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleken de bezoekers gewoonweg nog een maatje te groot. In de eerste helft speelde het spel zich bijna uitsluitend af op de helft van de thuisploeg. Het Gasselse doel werd veelvuldig omsingeld en dit leidde ook tot een drietal tegentreffers. Met diverse prima reddingen voorkwam doelman Jasper Verstegen een grotere achterstand. Aan de andere waren er enkele kleine counterkansen voor Teun Hendriks en Dylan Siroen. Na wat omzettingen in de rust ging de Gasselse formatie in de tweede helft wat meer de lange bal hanteren. Dit leidde ertoe dat men wat sterker werd, maar ondanks dat wist ST Vianen Vooruit/HBV JO15-1 de voorsprong uit te breiden tot 0-5. Vlak voor tijd lukte het Gassel JO15-1 om de goede tweede helft te belonen met een eretreffer. Na een prima diepe bal van Dylan Siroen kapte Teun Hendriks een tegenstander uit en schoot hij vervolgens raak vanaf een meter of vijftien. Hierdoor eindigde dit bekertreffen dus in 1-5 en was het bekeravontuur van de Gasselse formatie dus voorbij. Voor vier van de zes Gasselse jeugdteams zit de eerste seizoenshelft er nu op. Gassel MO17-1 en Gassel JO11-2 komen nog eenmaal in actie. Laatstgenoemd team speelt op zaterdag 17 december 2016 een bekerthuisduel tegen JVC Cuijk JO11-4 en het Gasselse meidenteam speelt diezelfde dag in Langenboom nog een inhaalwedstrijd tegen SES MO17-1.


Genomineerden sportman, sportvrouw en talent 2016 bekend
  |  zaterdag 10 december 2016  |

Afgelopen vrijdagavond vond in de kantine van VV Gassel de "Speciaal bier avond" plaats. Tijdens dit goedbezochte evenement zijn ook de genomineerden bekend gemaakt voor de eretitels sportman, sportvrouw en talent van het jaar 2016. De nominaties voor de sportman zijn gegaan naar Rik van der Loop (Gassel 1), Cas van Spijk (Gassel 2), Sander Verhallen (Gassel 3) en Rik van Uhm (Gassel 4). De twee speelsters van Gassel vrouwen 1 die zijn genomineerd voor sportvrouw van het jaar zijn Maike Arts en Anne Hendriks. De twee A-spelers die in de race zijn voor het talent van 2015 zijn Daan Arts en Pieter van Bommel. Zoals gebruikelijk vindt de verkiezing en bekendmaking van de winnaars plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel welke op 01 januari 2017 wordt gehouden in de kantine.


Komende periode volop bekervoetbal voor teams van VV Gassel
  |  maandag 05 december 2016  |

Mede doordat de najaarscompetitie 2016 voor de jeugdteams op z'n einde loopt, is het wedstrijdprogramma tot aan de winterstop wat betreft competitieduels niet al te groot meer. Wel staan er in de komende periode nog maar liefst drie bekerwedstrijden voor teams van VV Gassel op het programma. Zaterdag 10 december 2016 is het de beurt aan Gassel JO15-1. Zij mogen op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" aantreden tegen ST Vianen Vooruit/HBV JO15-1. Inzet van dit duel is een plaats in de derde bekerronde. Een week later komen de spelers van Gassel JO11-2 in actie voor hun tweede ronde bekerduel. De Gasselnaren moeten het in Cuijk gaan opnemen tegen JVC Cuijk JO11-4. Voor Gassel 3 gaat het bekeravontuur verder op dinsdagavond 13 december 2016. De Gasselse formatie is inmiddels doorgedrongen tot de vierde ronde en daarin treft het VIOS '38 3. Bij de loting is bepaald dat de Gasselnaren het thuisvoordeel hebben. De aftrap op de thuishaven van de VV Gassel is om 19:30 uur.


Derbyzege Gassel 1, vrouwenelftal koploper na fraaie uitwinst
  |  zondag 04 december 2016  |

Net als gisteren bij de jeugdteams van VV Gassel was er vandaag ook bij de senioren net geen compleet programma door de afgelaste uitwedstrijd van Gassel 4 tegen GVV '57 2. Ook voor Gassel 1 stond een gemeentelijke derby tegen een team van GVV '57 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" versloegen de Gasselnaren het Graafse eerste elftal met 4-2. De ploeg van trainer Pierre Hermsen was over de gehele wedstrijd gezien de beste ploeg en de overwinning was dan ook terecht. Al vrij vroeg in de wedstrijd was het Ramon van der Venne die Gassel 1 op voorsprong zette. Uit een vrije trap krulde hij de bal fraai in de hoek, onhoudbaar voor de Graafse doelman. Niet heel veel later kwam de Gasselse formatie op 2-0, na een goede aanval was het op aangeven van Guido Sprengers Dirk van Spijk die rustig bleef en beheerst binnenschoot. Gassel 1 leek op weg naar een rustige middag, maar direct na de 2-0 kwam GVV '57 1 terug in de wedstrijd doordat de Gasselse defensie niet accuraat ingreep bij het eerste gevaar van de bezoekers. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen door de tegengoal en hield het initiatief. Dit resulteerde na ongeveer een half uur spelen in de 3-1. Uit een pass van Joris van Raaij speelde Dirk van Spijk zich knap vrij en schoot vervolgens, wederom beheerst, de bal tegen de touwen. Ook nu kon Gassel 1 niet heel lang genieten van de marge van twee doelpunten. Een paar minuten later was het namelijk alweer 3-2. Met die stand gingen beide ploegen ook rusten. Na rust hetzelfde spelbeeld als ervoor, Gassel 1 het initiatief, de Graafse formatie afwachtend. Het Gasselse overwicht leidde in de 62e minuut tot een Gasselse treffer waardoor de eindscore van 4-2 werd bepaald. Na een fraaie actie van Ramon van der Venne gaf hij een afgemeten voorzet op Guido Sprengers die van dichtbij kon binnenkoppen. Gassel 1 kreeg hierna nog kansen om de score uit te breiden, maar onder andere Ramon van der Venne en Bart van Spijk hadden niet het benodigde geluk. Volgende week speelt Gassel de laatste wedstrijd voordat de winterstop begint. In Oss is hekkensluiter Ruwaard 1 dan de tegenstander. Gassel 2 kon de eerste competitiezege van vorige week net geen passend vervolg geven want deze zondag werd een 1-2 thuisnederlaag geleden tegen het een stuk hoger geklasseerde JVC Cuijk 3. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en pakte de manier van spelen door van vorige week. Het compacte spel bood gelijk uitkomst want door een snelle counter scoorde Pieter van Bommel de 1-0 na een rustig ingeschoten bal naast de keeper op. Gassel 2 speelde goed, maar zakte in en dit zorgde voor een defensieve fout waardoor de 1-1 een feit was. De Gasselnaren herpakten zich hierna goed en gingen op jacht naar een nieuwe voorsprong. Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamer in. Kort na het begin van de tweede helft was er wederom sprake van miscommunicatie bij Gassel 2 achterin waardoor de Cuijkse formatie op een 1-2 voorsprong kon komen. Een aantal oppeppers naar elkaar toe zorgde voor een duwtje in de rug waardoor de Gasselse spelers beter gingen spelen. De ruimtes werden groter en de thuisploeg kreeg de ene na de andere op op gelijke hoogte te komen, maar de gelijkmaker werd maar niet gescoord. Het duel eindigde dus in een onnodige 1-2 nederlaag. Na twee wedstrijden zonder overwinning kon Gassel 3 deze wedstrijdronde wel weer drie punten laten bijschrijven. De Gasselnaren hadden geen enkele moeite met Juliana Mill 6. De nummer laatst werd met een 8-1 nederlaag in de tas huiswaarts gestuurd. Het was Riny van der Venne die als eerste het net wist te laten bollen. Niet zo heel veel later belandde de bal na een korte scrimmage voor de voeten van Anton de Wit. Die wist daar wel raad mee en schoot de 2-0 binnen. Bart Loeffen nam vervolgens de derde Gasselse treffer voor zijn rekening. Nog voor het einde van de eerste helft stond de 4-0 op het scorebord. Na een voorzet van Bart Loeffen scoorde Bas Janssen. Overigens speelde de Millse doelman in een bijzondere outfit want in plaats van een flitsend felgekleurd keeperstenue droeg hij een blauwe overall. Of dit vanwege de koude weerstomstandigheden een thermovariant was, is niet bekend. Ook in de tweede helft had Gassel 3 weinig te duchten van Juliana Mill 6. Peter Goossens wist de 5-0 te scoren na voorbereidend werk van Bart Loeffen. Hierna slaagden de bezoekers erin om toch wat terug te doen. Daarna was het toch weer de thuisploeg die de score nog wat verder opvoerde. Peter Goossens bleek uitstekend in vorm want niet alleen de zesde Gasselse treffer werd door hem gescoord na een assist van Bart Loeffen, even later tekende hij ook voor de 7-1. Hoewel de dubbele cijfers zeker mogelijk waren geweest, stopte de teller uiteindelijk bij 8-1. Maker van het laatste doelpunt was Bart Loeffen en aan zijn goal ging een splijtende steekpass van Johan Jaspers vooraf. Het vrouwenelftal van de VV Gassel is momenteel niet te stoppen want inmiddels werd voor de achtste wedstrijd op rij gewonnen. Deze zondag stond de topper tegen koploper Constantia vrouwen 1 op het programma. Door in Wanroij knap met 3-5 te winnen zijn de Gasselse vrouwen de nieuwe koploper van de 4e klasse 4 met twee punten voorsprong op de Wanroijse formatie. Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft was Gassel vrouwen 1 de betere ploeg op het veld. De openingstreffer kwam op naam van Anouk van Thiel. Ze schoot de bal prachtig binnen na een corner van Demi Verheugen. Na de gelijkmaker van de thuisploeg kwamen de bezoeksters opnieuw op voorsprong. Dit keer liep Anouk van Thiel de bal binnen na een indraaiende corner van Demi Verheugen. Ook dit keer wist Constantia vrouwen 1 de stand weer in evenwicht te brengen. Lieke van Thiel zorgde daarna voor een 2-3 voorsprong, maar dit doelpunt werd uiteindelijk ten onrechte afgekeurd. Aan de andere kant moest Gassel vrouwen 1 voor het einde van de eerste helft nog wel een tegentreffer incasseren en dus een 3-2 achterstand bij de rust. In de tweede helft stelden de Gasselse vrouwen alsnog orde op zaken. Lieke van Thiel bracht de stand weer in evenwicht. Wat later in de wedstrijd gaf Anouk van Thiel een goed balletje tussendoor die nog bijna door de laatste vrouw van Constantia vrouwen 1 weggewerkt kon worden. Omdat Lieke van Thiel echter goed doorzette en een tikje aan de bal gaf, rolde deze toch in het doel. De thuisploeg zette hierna vol aan, maar de Gasselse defensie hield de zaak keurig dicht. In de laatste minuut was er een handsbal in het Wanroijse strafschopgebied waardoor de bal op de stip ging. Demi Verheugen bleef koel en schoot de 3-5 tegen de touwen. Direct hierna klonk het eindsignaal. Al met al een verdiende zege. Gassel vrouwen 1 was de thuisploeg voetbaltechnisch de baas, maar had de nodige moeite met de twee snelle buitenspeelsters van Constantia vrouwen 1.


Uitwedstrijd Gassel 4 tegen GVV '57 2 afgelast door de thuisclub
  |  zondag 04 december 2016  |

Gassel 4 komt deze zondag niet in actie. De op het programma staande uitwedstrijd tegen GVV '57 2 is namelijk afgelast door de club uit Grave. Het veld is onbespeelbaar. De nieuwe speeldatum van deze gemeentelijke derby is op dit moment nog niet bekend. De geplande duels van de andere Gasselse seniorenteams gaan vooralsnog gewoon door.


JO15-1 sluit af met thuiswinst, ook prima zeges MO17-1 en JO9-1
  |  zaterdag 03 december 2016  |

Doordat de uitwedstrijd van Gassel JO11-1 tegen SV Milsbeek JO11-1 door de thuisclub werd afgelast, kwamen deze zaterdag uiteindelijk vijf van de zes jeugdteams van de VV Gassel in actie. Van de vijftien punten die op het spel stonden, kwam het grootste deel in Gasselse handen dankzij drie zeges en één gelijkspel. Gassel JO19-1 dat zich vorige week in het uitduel tegen ST Astrantia/SV Milsbeek JO19-1 al verzekerde van de najaarstitel in de 3e klasse 103, mocht voor eigen publiek aantreden tegen Vianen Vooruit JO19-1. Na afloop van de wedstrijd werd de ploeg officieel gehuldigd. Direct vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Gasselnaren op jacht naar een snelle voorsprong. Een schot van Niek Vollenberg werd echter gekeerd door de doelman en Cas van Houtum schoot net naast. Ook een prima tikkie-takkie aanval van Cas van Houtum en Dirk van Spijk leverde niet het gewenste resultaat op. Niet veel later strandde ook Rens Rooyackers op de doelman. Na ruim een half uur spelen kwamen de bezoekers toch wel verrassend op een 0-1 voorsprong. De Gasselse spelers lieten een tegenstander vanaf het middenveld vrij doorlopen tot aan de achterlijn en uit zijn voorzet kon een Vianense aanvaller eenvoudig binnen tikken. Direct daarna wist Gassel JO19-1 de stand al weer in evenwicht te brengen. Na een aanval over links werd een schot van Rens Rooyackers nog net gered door de keeper, maar Max van Swam was attent ingelopen en tikte de bal vanaf een meter of vier alsnog binnen. De 1-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft leken de Gasselnaren al met hun gedachten bij het kampioensfeestje na afloop te zitten want men speelde duidelijk minder goed dan in de voorgaande wedstrijden. De bezoekers wisten voor de tweede maal op voorsprong te komen. Gassel JO19-1 probeerde het daarna nog wel, maar in de 1-2 tussenstand kwam geen verandering meer en dus eindigde de najaarsreeks 2016 voor de thuisploeg met een onnodige nederlaag. Het feest na het laatste fluitsignaal was er echter niet minder om.

Gassel JO19-1 najaarskampioen 2016!

Het meidenteam van VV Gassel pakte voor de derde wedstrijd op rij de drie punten. Bovendien werd ook dit keer weer keurig de nul gehouden. Tegenstander Juliana Mill MO17-1 werd met een 2-0 nederlaag op zak weer terug gestuurd naar Mill. Fleur Huisman scoorde de eerste Gasselse treffer en Noa van Spijk nam het tweede doelpunt voor haar rekening.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO15-1 wist de najaarscompetitie 2016 vandaag in stijl af te sluiten. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" werd met 3-0 gewonnen van Gemert JO15-4. De aanwezige toeschouwers kregen een spannende en goede wedstrijd voorgeschoteld. Het door de technische staf bedachte strijdplan om iets in te zakken en er dan met een counter snel uit te komen, werkte prima want de openingstreffer kwam tot stand na een snelle tegenstoot. De bal werd wat wild uitverdedigd door de Gasselse defensie, maar het leren monster viel precies achter de Gemertse linksback. Loek de Kleijn pikte de bal op, liep twee tegenstanders voorbij en schoot de bal vervolgens rustig over de keeper tegen de touwen. Nog voor het rustsignaal waren er kansen voor Thom Tonies en Teun Hendriks op de 2-0, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant hielden de verdedigers van de thuisploeg de zaak prima dicht. In de tweede helft ging Gassel JO15-1 op dezelfde voet verder en opnieuw leverde dit een doelpunt op. Na een corner van Teun Hendriks liet de bij de eerste paal vrijstaande Tygo Daamen de keeper kansloos met een kopbal. Daarna lieten de Gasselnaren zich een beetje te ver terugzakken waardoor er wat schietkansen kwamen voor de bezoekers. De inzetten vanaf een meter of twintig werden echter vrij makkelijk onschadelijk gemaakt door doelman Jasper Verstegen. Een minuut of tien voor tijd werd het duel beslist. Dylan Siroen legde bal de achter de Gemertse defensie waarna Tygo Daamen alleen op de keeper afging en het rustig doeltreffend afmaakte. Samenvattend dus een prima optreden van Gassel JO15-1. Voor Gassel JO11-2 stond deze wedstrijdronde een bezoek aan Juliana Mill JO11-2 op het programma. Beide formaties moesten uiteindelijk genoegen nemen met één punt want het treffen eindigde in 5-5. Van de vijf Gasselse treffers werden er drie gescoord door Tygo van Deventer. Jelle van Deventer en Gijs van Roosmalen lieten beide de Millse doelman eenmaal vissen.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 moest deze zaterdag al vroeg op pad want de aftrap van het uitduel tegen Festilent JO9-3 was al om 09:00 uur. De thuisploeg slaagde erin om al in de tweede minuut de score te openen. Vijf minuten later was de Gasselse gelijkmaker een feit. Tygo van Deventer liet de Zeelandse doelman kansloos met een strak schot. De bezoekers gingen goed door en dit leidde vrij snel tot een tweede Gasselse treffer. Na een afgemeten voorzet van Eus Arts schoot Tygo van Deventer de bal tegen de touwen. In de laatste drie minuten van de eerste helft vielen nog drie doelpunten. Eus Arts knalde de bal hoog binnen op aangeven van Tygo van Deventer. Vervolgens bracht Tygo van Deventer na een succesvolle korte solo de stand op 1-4. In de laatste seconden voor rust wist de thuisploeg er met een schot van afstand nog 2-4 van te maken. Gassel JO9-1 begon uitstekend aan de tweede helft want al in de eerste minuut lag de bal opnieuw in het Zeelandse doel. Via Tygo van Deventer en Nienke Willems kwam de bal bij Binck van Roosmalen die het vervolgens rustig afmaakte. Twee minuten hierna konden de Gasselse supporters wederom juichen. Na een snelle aanval over de rechterflank schoot Eus Arts raak op aangeven van Tygo van Deventer. In de resterende speeltijd kregen beide ploegen nog diverse kansen, maar mede door enkele prima ingrepen van doelman Timo de Kleijn bleven meer doelpunten uit. Aan de andere kant was Nienke Willems het dichtst bij een zevende Gasselse treffer, de inzet belandde echter op de paal. Al met al een prima wedstrijd van Gasselse zijde waarbij er door iedereen prima werd gespeeld!Terug naar het archief