NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

September 2002


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand september 2002. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Onnodige nederlaag Gassel 1, Gassel 2 haalt dubbele cijfers
  |  zondag 29 september 2002  |

Gassel 1 heeft in Grave een dure en ook nog eens onnodige 3-2 nederlaag geleden tegen GVV '57. Na het eerste kwartier waarin de thuisploeg wat de overhand had, kregen de Gasselnaren de wedstrijd wat meer in handen en kwamen er ook wat kansjes. Doelpunten bleven in de eerste helft echter uit. Zo'n zeven minuten na de rust waren het plots de Gravesianen die de score wisten te openen. Het Vlaggeschip toonde echter veerkracht want nog geen tien minuten later stond de ploeg op een 1-2 voorsprong door twee prima doelpunten van Geert Ariëns. In plaats van daarna op dezelfde koers verder te varen werd de wedstrijd in vijf minuten uit handen gegeven. Want tot tweemaal toe werd op nogal goedkope wijze een doelpunt weggeven. Daarna probeerden de Gasselnaren het nog wel, maar in de stand kwam geen verandering meer.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
  Gassel 2 wist vandaag in de uitwedstrijd tegen Constantia 6 de dubbele cijfers te halen. In Wanroij werd na een 1-3 ruststand met maar liefst 1-10 gewonnen. Meest productieve speler aan Gasselse zijde was Ruud de Kleijn want vier van de tien treffers kwamen van zijn voet. Sander Smits, Dirk Verbruggen en Jeroen van Vijfeijken namen de overige zes doelpunten voor hun rekening. Alledrie wisten ze tweemaal tot scoren te komen. Gassel 3 wacht nog steeds op haar eerste punten. Ditmaal werd op eigen veld een nipte 3-4 nederlaag geleden tegen Herpinia 5. Na een 0-1 achterstand bij de rust was het Peter Tonies die al vroeg in de tweede helft voor de gelijkmaker wist te zorgen. Daarna waren het echter opnieuw de gasten uit Herpen die op voorsprong wisten te komen, maar wederom zorgde Peter Tonies. voor de Gasselse gelijkmaker. Door een snelle ingooi van oud-Gasselnaar en voormalig Vlaggeschip-trainer Herman Heurkens werd de defensie van het derde elftal dusdanig verrast dat het voor een Herpsiaanse aanvaller een koud kunstje was om de 2-3 binnen te schieten. Niet veel later moesten de Gasselnaren ook nog een vierde treffer incasseren. In de slotfase probeerde Gassel 3 het nog wel, maar tot verder dan een doelpunt van Bert Strik kwam de ploeg niet. Ook Gassel dames 1 moest de drie punten aan de tegenstander laten. In Oss was TOP dames 1 met 6-0 nog wat te sterk voor de wel met een prima inzet spelende Gassel dames. In de tweede helft was er wel een goede kans op de eretreffer, maar deze bleef helaas uit. De spelers van Gassel 4 hoefden vandaag alleen voor het maken van een elftalfoto in actie te komen. Hun tegenstander, JVC Cuijk 6, had namelijk zaterdagmiddag afgebeld omdat ze niet voldoende spelers op de been konden brengen.


Gassel A1 behaalt nipte zege, gelijkspel voor Gassel C1
  |  zaterdag 28 september 2002  |

Gassel A1 heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week. Ditmaal werd op eigen veld in een doelpuntrijke wedstrijd De Willy's A1 met 5-4 verslagen. De drie punten waren zonder meer verdiend, maar deze hadden stukken eenvoudiger binnen gehaald kunnen worden. Want door voorin diverse fraaie kansen onbenut te laten en achterin de goals te goedkoop weg te geven, werd het uiteindelijk maar een nipte zege. Dankzij treffers van achtereenvolgens Tim Jaspers, Joris van Raaij vanaf elf meter, Nicky Hendriks en nogmaals Joris van Raaij stond het bij de rust reeds 4-2 in het voordeel van de Gasselse formatie. In het begin van de tweede helft verzuimde de ploeg echter om verder afstand te nemen. Doordat de ploeg uit Wilbertoord na ruim een uur wedstrijd de achterstand wist te verkleinen tot 4-3 was de spanning ineens weer helemaal terug. Niet veel later was de marge door een treffer van Nicky Hendriks echter alweer twee. Daarna hadden met name Tim Jaspers en Mark Peters de mogelijkheid om het duel definitief te beslissen. Dat deden zij niet waardoor de gasten in de slotfase nog konden terugkomen tot 5-4. In de allerlaatste minuut hadden de Gasselnaren bovendien geluk dat de doelpaal op de juiste plaats was neergezet, anders was het zelfs nog 5-5 geworden ook. Gassel C1 kon vandaag ook weer een puntje aan haar totaal toevoegen door thuis met 3-3 gelijk te spelen tegen VCO C1. Na een 0-1 achterstand en een 2-1 voorsprong gingen beide ploegen uiteindelijk rusten met een 2-2 stand op het bord. In de tweede helft waren het opnieuw de gasten uit 't Oventje die op voorsprong wisten te komen. De Gasselnaren lieten echter zien over een prima mentale veerkracht te beschikken, want nog voor het einde van de wedstrijd was de stand weer in evenwicht. De Gasselse doelpunten kwamen op naam van Twan Broersma, Rob Roefs en Kees Willemsen. De overige junioren en pupillen waren vandaag helaas wat minder succesvol. Gassel F2 was nog het dichtst bij een punt, maar na een gelijkopgaande en zeer spannende wedstrijd was het uiteindelijk toch JVC Cuijk F7 dat met 0-1 aan het langste eind trok. Gassel D1 verloor op eigen veld met 2-7 van VCO D1 uit 't Oventje en ook Gassel E1 bleef ondanks twee prima doelpunten met lege handen in Gassel achter. Volkel E2 was met 2-4 te sterk. Gassel F1 bleek nog een maatje te klein voor DAW F7. De ploeg uit Schaijk won op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-7.


Thuiswedstrijd Gassel 4 tegen JVC Cuijk 6 afgelast
  |  zaterdag 28 september 2002  |

De voor zondag 29 september a.s. op het programma staande thuiswedstrijd van Gassel 4 tegen JVC Cuijk 6 gaat niet door. De wedstrijdsecretaris van de club uit Cuijk heeft laten weten dat er in verband met een Moluks feest niet voldoende spelers voor dit elftal beschikbaar zijn en zij derhalve dus geen elftal op de been kunnen brengen. Wanneer het duel zal worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend. Meest waarschijnlijke datum lijkt vooralsnog zondag 20 oktober 2002 te zijn. De spelers van Gassel 4 worden zondag a.s. overigens wel gewoon op het afgesproken tijdstip (10:45 uur) op het sportpark verwacht. Dit in verband met de fotosessie die dit weekend doorgang moet vinden.


Komend weekend nog eenmaal fotoweekend bij de VV Gassel
  |  vrijdag 27 september 2002  |

Komend weekend is het nog eenmaal fotoweekend bij de VV Gassel. De vier elftallen en het zevental waarvan nog geen goed genoeg bevonden foto beschikbaar is, zullen dan voor de camere moeten verschijnen. Zaterdag 28 september is het om 09:00 uur allereerst de beurt aan de spelers, technische staf en sponsor van Gassel F1. Vervolgens zal rond klok van enen een elftalfoto worden gemaakt van Gassel A1. Beide fotosessies zullen worden gehouden bij de sponsor thuis, te weten Autobedrijf Thoonen en Heigo Nederland. Voor zondag 29 september a.s., staan drie fotosessies op het programma. Om 09:00 uur die van het derde elftal, om 10:15 uur die van het tweede en om 11:00 die van Gassel 4. De locaties waar deze foto's gemaakt zullen worden zijn respectievelijk het standbeeld aan de provincialeweg tussen Gassel en Beers, het huis van Spithout in de Gasselse bossen en de Gasselse molen. Alle betrokkenen worden vriendelijk, doch dringend verzocht uiterlijk een kwartier voor aanvang van de fotosessie op sportpark "de Oude Kamp" aanwezig te zijn.


Gassel 1 wint weer, gelijkspel Gassel 2 en eerste punt dames
  |  zondag 22 september 2002  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel blijft een prima koers varen. Ditmaal was het OVC '63 uit Oijen dat werd verslagen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel boekte de Gasselse formatie een verdiende 5-2 zege. Na zo'n twintig minuten spelen was het Geert Ariëns die de score wist te openen. Daarna liepen de Gasselnaren door treffers van Maurice Willems, vanaf de strafschopstip, Piet Loeffen en Bas van Raaij vrij eenvoudig uit naar een 4-0 voorsprong. Nadat de gasten op slag van rust hadden weten tegen te scoren was het in het begin van de tweede helft Geert Ariëns die met een fraaie lob voor de 5-1 zorgde. Meer Gasselse treffers vielen er, mede door twee afgekeurde doelpunten vanwege vermeend buitenspel, niet meer te noteren. Wel moest Gassel 1 in de slotfase nog een tweede tegendoelpunt incasseren.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
  Gassel 2 speelde vandaag op eigen veld de topper tegen het eveneens nog zonder puntverlies zijnde UDI '19/Beter Bed 12. Na een boeiend duel moesten beide ploegen uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Lange tijd leken de Gasselnaren op een nederlaag af te stevenen, want een kwartier voor het einde van de wedstrijd was de stand nog steeds 0-1 in het voordeel van de ploeg uit Uden. Dankzij een prima corner van Bertje van Leur en een uitstekende, snoeiharde kopbal van Silvo Lemmers kwam het tweede elftal echter toch nog langszij. In de slotfase ging de Gasselse formatie nog wel op jacht naar de drie punten, maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer. Gassel 3 en Gassel 4 kenden een niet al te succesvolle zondag. Het derde elftal verloor in Zeeland vrij kansloos met 8-2 van een sterker en ook feller spelend Festilent/Morgenzon 4. Al na tien minuten keek de ploeg tegen een 3-0 achterstand aan. De Gasselse doelpunten kwamen op naam van Willie Strik en Ad Cruijsen. Het vierde elftal ging in Oss met maar liefst 13-1 onderuit tegen OSS '20 6. Volgens de spelers van Gassel 4 was er gewoon geen houden aan en kreeg men tijdens een groot gedeelte van de wedstrijd voetballes van de thuisploeg. De Gasselse eretreffer werd gescoord door Bas van de Wiel. De Gasselse dames waren vandaag in de thuiswedstrijd tegen SCV '58 dames 1 uit Velp dichtbij de eerste overwinning van dit seizoen. Helaas lukte het de dames niet om het veldoverwicht in de score tot uitdrukking te brengen, waardoor de ploeg uiteindelijk bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Al in de eerste helft waren de betere kansen voor de thuisploeg, maar door een eigen doelpunt van de Gasselse dames was het SCV '58 dames 1 dat met voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft was het opnieuw Gassel dat in de aanval ging. Na de verdiende gelijkmaker van Anneke Paters leek de overwinning binnen handbereik, maar ondanks een aantal prima aanvallen bleven meer treffers uit.


Verlies voor Gassel A1 en Gassel C1 op derde speeldag
  |  zaterdag 21 september 2002  |

Gassel A1 is er niet in geslaagd om haar ongeslagen status in de najaarscompetitie 2002 in stand te houden. In Wanroij was Constantia A1 met 4-2 te sterk. De Gasselnaren begonnen goed aan het duel en namen dankzij een treffer van Mark Peters een 0-1 voorsprong. Door twee treffers van de thuisclub veranderde deze voorsprong echter in een 2-1 achterstand, maar nog voor de rust bracht Bart B. de Gasselse formatie weer langszij. Hoewel in de tweede helft beide ploegen behoorlijk aan elkaar waren gewaagd, was het uiteindelijk toch Constantia dat dankzij een derde en vierde treffer met de drie punten aan de haal ging. Gassel C1 wist de prima overwinning van afgelopen woensdag vandaag geen passend vervolg te geven. In Milsbeek verloor de ploeg met 4-1 van de plaatselijke C1. Na een matige start keken de Gasselnaren al vrij snel tegen een 2-0 achterstand aan. Maar na de aansluitingstreffer van Rob Roefs kwamen er meer dan voldoende kansen om de stand weer in evenwicht te brengen. Helaas lukte het de ploeg niet om er ook maar één van te benutten. Met wat geluk lukte het de thuisploeg wel om nog voor de rust de voorsprong uit te bouwen tot 3-1. In de tweede helft speelde de Gasselse formatie zeer aardig. Het was echter de thuisploeg die nog eenmaal wist te scoren en zodoende voor de 4-1 eindstand zorgde. De spelers van Gassel D1, Gassel E1, Gassel F1 en Gassel F2 hoefden vandaag niet in actie te komen. Vanwege de 4-tegen-4 voorronde waren er voor hen geen competitiewedstrijden vastgesteld.


Gassel C1 wint inhaalduel met ruime cijfers
  |  donderdag 19 september 2002  |

Gassel C1 heeft afgelopen woensdagavond op zeer overtuigende wijze het inhaalduel tegen SES C1 weten te winnen. In Langenboom werd het maar liefst 8-2 voor de Gasselse formatie. Het zeer geslaagde trainingskamp in Friesland begint al direct haar vruchten af te werpen want met goed combinatievoetbal en uitstekend teamwork werd de thuisploeg compleet van de mat gespeeld. Tijdens de wedstrijd bleek dat het met het scorend vermogen van de Gasselnaren wel goed zit, want maar liefst zeven spelers wisten tot scoren te komen. Rob Roefs was tweemaal succesvol en Roel ten Haaf, Twan Broersma, Thijs van der Donk, Niels Driessen, Rik Verbruggen en Sjoerd Driessen namen elk één treffer voor hun rekening. Zaterdag a.s. mag de ploeg opnieuw aan de bak. In Milsbeek is dan de plaatselijke C1 de tegenstander. De woensdag vanwege verplichtingen elders afwezige goaltjesdief Kees Willemsen is dan ook weer van de partij. Het duel in Milsbeek begint om 13:30 uur.


Wederom winst Gassel 1 en Gassel 2, eerste zege Gassel 4
  |  zondag 15 september 2002  |

Gassel 1 heeft het zich vandaag in de uitwedstrijd tegen Macharen onnodig moeilijk gemaakt. Weliswaar werden dankzij een 1-3 zege wederom drie punten behaald, maar de manier waarop is duidelijk voor verbetering vatbaar. In de eerste helft hadden de Gasselnaren het duel al moeten beslissen. Van de vele kansen die de ploeg kreeg, wisten echter alleen Geert Ariëns, fraaie schot vanaf de punt van de zestien, en William de Kleijn, na een goed uitgevoerde vrije trap, er een te benutten. De Gasselnaren begonnen zeer matig aan de tweede helft, hetgeen door de thuisclub werd afgestraft met de aansluitingstreffer. Bijna was het vlak daarop al 2-2, maar Ferry Stevens wist met gevaar voor eigen leven de bal van de doellijn te koppen. Tien minuten voor tijd was het Piet Loeffen die voor de 1-3 wist te zorgen en daarmee de overwinning veilig stelde.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
  Ook Gassel 2 pakte vandaag weer de volle winst. In een toch wel teleurstellende wedstrijd werd VCA 4 in Sint-Agatha met 0-3 verslagen. Nadat Silvo Lemmers de Gasselse formatie op voorsprong had weten te zetten, was het Jeroen van Vijfeijken die nog voor de rust de marge verdubbelde. Na de rust kreeg het tweede elftal nog meer dan genoeg kansen om ruime afstand te nemen van de thuisploeg. Het bleef echter bij slechts één extra Gassels doelpunt. Maker ervan was Dirk Verbruggen. Gassel 4 boekte op deze tweede speelronde de eerste overwinning van het seizoen. Op het eigen vertrouwde veld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd VCO 3 uit 't Oventje met 3-1 aan de zegekar gebonden. Na een 1-0 voorsprong bij de rust door een treffer van Joland "d'n Ties" Thijssen was het in de tweede helft Bart € 45,38 die voor de invoering van de euro nog Bart Meijer heette, die zijn eerste doelpunt bij Gassel 4 wist te scoren. Ook Arno Brans pikte nog een doelpuntje mee, waarna de gasten uiteindelijk toch nog de eretreffer op het bord brachten. Gassel dames 1 leek in de thuiswedstrijd tegen SBV dames 1 op weg naar de eerste punten van dit seizoen. Ondanks een aantal goedlopende Gasselse aanvallen waren het toch de dames uit Haren die met een 0-1 voorsprong gingen rusten. Bij een 0-2 achterstand in de tweede helft was het Anneke Paters die met een fraaie treffer de spanning weer helemaal terug bracht in de wedstrijd. Maar helaas voor de Gasselse dames bleef de gelijkmaker uit. Uiteindelijk zouden de Harensiaanse dames uit een snelle counter ook nog voor de derde maal in deze wedstrijd weten te scoren. Gassel 3 kwam vandaag niet in actie omdat de oorspronkelijk voor vandaag op het programma staande uitwedstrijd tegen OSS '20 5 al op zondag 01 september jl. is gespeeld.


Gelijkspel voor Gassel A1, overige teams minder succesvol
  |  zaterdag 14 september 2002  |

Gassel A1 heeft haar ongeslagen status in de najaarscompetitie 2002 weten te behouden. Op eigen veld werd, zij het met enige moeite, Stormvogels '28 A1 uit Siebengewald op 1-1 gehouden. In de eerste helft was het na een goed lopende aanval Nicky Hendriks die de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Echter nog voor de rust was de stand weer in evenwicht. Na de rust waren de beste kansen voor de gasten, maar door goed ingrijpen van de Gasselse verdedigers en keeper Tom van Raaij bleef het bij één tegentreffer. Aan de andere kant was Bart Bulkens in de slotfase nog dichtbij een doelpunt maar zijn prima vrije trap kon door de doelman nog net tot corner worden verwerkt. Gassel C1 speelde ondanks de afwezigheid van een aantal vaste waarden een prima pot voetbal. Toch waren het uiteindelijk de bezoekers, Excellent C1 uit Oploo, die er dankzij een 3-5 overwinning met de drie punten vandoor gingen. De Gasselnaren begonnen goed aan het duel en leken dankzij doelpunten van Rob Roefs en Kees Willemsen dan ook met een 2-1 voorsprong te kunnen gaan rusten. In de laatste twee minuten voor het rustsignaal wisten de gasten echter nog de gelijkmaker erin te prikken. In de tweede helft scoorde Rob Roefs weliswaar nog een derde Gasselse treffer, maar door een ietwat betere conditie was het de ploeg uit Oploo die met drie doelpunten het duel in haar voordeel besliste. Ook Gassel E1 slaagde er niet in om de drie punten in Gassel te houden. De ploeg moest op eigen veld met 1-6 haar meerdere erkennen in UDI '19/Beter Bed E7. De nederlaag was wel enigszins geflatteerd want de Gasselnaren hadden diverse goede kansen om tot scoren te komen. Helaas lukte het alleen Youri Arts om de Udensiaanse doelman te verschalken. Voor de Gasselse F-pupillen stond vandaag een dubbele confrontatie met VIOS '38 uit Beugen op het programma. Ondanks de goede inzet van de Gasselse spelers was het in beide gevallen de ploeg uit Beugen die er met de drie punten vandoor wist te gaan. De F1 verloor van de F1 van VIOS '38 met 0-8 en de F2 verloor met 0-10 van de F2. De spelers van Gassel D1 kwamen vandaag niet in actie. Vanwege een oneven aantal clubs in hun klasse hadden zij een weekendje vrijaf.


Komend weekend fotoweekend bij de VV Gassel
  |  maandag 09 september 2002  |

Wanneer de weergoden het toelaten dan zullen bijna alle elf- en zeventallen van de VV Gassel dit weekend op de foto worden gezet. Zaterdagochtend is het allereerst de beurt aan de spelers van Gassel F1 en F2 om voor de camera te poseren. Vervolgens staat de fotosessie van de E1 op het programma en rond de middag mogen de spelers van de A1 aantreden. De spelers van Gassel D1 en Gassel C1 zullen nog een weekje moeten wachten voor ze op de foto kunnen. Omdat bleek dat nogal wat spelers komende zaterdag andere verplichtingen hebben, is in overleg met de fotografe besloten om hun fotosessie een weekje uit te stellen. Het tweede elftal mag op zondag 15 september als eerste poseren. Vervolgens is het de beurt aan de speelsters van Gassel dames 1 om te laten zien hoe fotogeniek ze zijn. Daarna zal ook Gassel 4 op de gevoelige plaat worden vastgelegd, waarna dit fotoweekend zal worden afgesloten door het Vlaggeschip. Doordat Gassel 3 komend weekend niet in actie hoeft te komen is ook hun fotosessie een week uitgesteld. Anders dan bij fotosessies in het verleden is er ditmaal in samenspraak met de shirtsponsor voor gekozen om als locatie voor de elftalfoto onder andere bekende objecten in Gassel te nemen. Ook zal in sommige gevallen de elftalfoto bij de sponsor thuis worden gemaakt.


Gassel 1 start competitie met winst, monsterzege voor Gassel 2
  |  zondag 08 september 2002  |

Gassel 1 is er voor het eerst sinds vijf jaar weer eens in geslaagd om een nieuwe competitie te beginnen met een overwinning. Op eigen veld werd onder toeziend oog van jeugdspeler van de week Jeroen Albers gemeentegenoot SCV '58 uit Velp met 2-1 verslagen. Het duel was een echte streekderby met af en toe stevige, maar zeker geen onsportieve duels. In het eerste half uur speelden de Gasselnaren ver beneden hun kunnen. De 0-1 voorsprong voor de gasten bij de rust was dan ook verdiend. In de tweede helft kregen de toeschouwers echter een geheel ander Gassel te zien, want nu werd er wel geknokt om iedere bal. Na ruim een uur wedstrijd was de stand dan ook weer in evenwicht. Na goed voorbereidend werk van Tim van Overbeek was het Piet Loeffen die laag in de hoek binnen schoot. Niet veel later kwam Gassel 1 op voorsprong toen Geert Ariëns een voorzet van Piet Loeffen bij de tweede paal rustig kon binnen tikken. In de enigszins rommelige slotfase vielen geen treffers meer te noteren zodat Gassel 1 met drie punten uit één wedstrijd eindelijk weer eens een prima seizoenstart kende.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
  Ook Gassel 2 kende een uitstekende seizoenstart. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd SES 5 uit Langenboom met maar liefst 9-0 volstrekt kansloos gelaten. Al bij de rust stonden de Gasselnaren door drie treffers van Sander Smits op een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft bleef de Gasselse doelpuntenmachine gewoon lekker stationair doordraaien. Na nog eens drie treffers van Sander Smits en doelpunten van Paul Franken, Ruud de Kleijn en Marc Peters stopte de teller uiteindelijk bij de negen. Gassel 4 wist vooraf dat het deze zondag een lastige wedstrijd tegemoet zou gaan. Doordat het aanvangstijdstip van de uitwedstrijd tegen EVVC 5 uit Vinkel stond gepland voor 09:30 uur lokale Vinkelsiaanse tijd moest namelijk al om 08:15 uur uur op het Gasselse sportpark worden verzameld. Hoewel de meeste spelers en begeleiders van het vierde elftal op dat tijdstip nog maar net op één oor liggen kon de spelersbus toch tijdig vertrekken. De wedstrijd leverde echter weinig resultaat op. Ondanks een zeer strak gevlagde eerste helft van vlaggoloog Frits en een fraai kopdoelpunt van Nico Migchielsen werd na een 3-1 achterstand bij de rust uiteindelijk met 5-1 verloren. Martien Peters had de score volgens zijn ploeggenoten nog een draaglijker aanzicht kunnen geven, maar alleen voor de keeper verzuimde hij tot driemaal toe om te scoren. Ook de Gasselse dames moesten vandaag een nederlaag incasseren. Ondanks een prima inzet en bij vlagen goed veldspel werd in Megen met 7-0 verloren van Ulysses dames 1. De spelers van Gassel 3 kwamen vandaag niet in actie. Vanwege een oneven aantal clubs in hun klasse waren zij een weekendje vrij.


Prima competitiestart Gassel A1, verlies voor de D1, F1 en F2
  |  zaterdag 07 september 2002  |

Gassel A1 is de najaarscompetitie 2002 prima begonnen. In Sambeek was de ploeg met 1-2 te sterk voor de plaatselijke A1. In de eerste helft was het de Gasselse formatie die het betere veldspel op de mat wist te leggen. De 0-1 voorsprong bij de rust door een treffer van Tim Jaspers was dan ook verdiend. Toen Joris van Raaij bijna direct vanaf de aftrap voor de tweede helft de 0-2 had weten te scoren leken de drie punten in de knip te zitten. De thuisclub liet het er echter niet bij zitten en ging massaal op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze zou niet zo heel lang op zich laten wachten waardoor de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug was. In het resterende deel van de tweede helft waren de beste kansen voor de Sambeeksianen. Maar mede door het goede optreden van gelegenheidsdoelman Tom van Raaij slaagden de Gasselse formatie erin om de 1-2 voorsprong tot het einde van de wedstrijd toe vast te houden. De overige elf- en zeventallen van de Gasselse jeugdopleiding die op deze eerste speeldag in actie kwamen kenden een wat minder succesvolle competitiestart. De D1 verloor in Velp de gemeentelijke derby tegen SCV '58 D1 met 9-1. Doordat de Gasselse spelers in de eerste helft nog een beetje stonden te slapen, keek men bij de rust al tegen een onoverbrugbare 7-0 achterstand aan. In de tweede helft ging het duidelijk beter maar veel meer dan een doelpunt van Conan Zijm leverde dit niet op. Ook Gassel F1 en Gassel F2 bleven vandaag puntloos. De F1 ging in Uden met 5-0 onderuit tegen UDI '19/Beter Bed F6 en de F2 moest met 15-0 haar meerdere erkennen in de F13 van UDI '19/Beter Bed. Gassel C1 en Gassel E1 kwamen vandaag niet in actie. De E1 was deze eerste speelronde vrij en de uitedstrijd van de C1 tegen SES C1 is verplaatst naar woensdag 11 september a.s.


Wijzigingen in de klasse-indeling van 2e, 4e, A1, E1 en F2
  |  vrijdag 06 september 2002  |

Zo vlak voor de start van de competitie heeft de KNVB nogal wat wijzigingen doorgevoerd in de diverse klasse-indelingen. Een aantal van de Gasselse elf- en zeventallen krijgt hierdoor te maken met een nieuwe tegenstander. Ook is in sommige gevallen een tegenstander uit de aanvankelijke klasse-indeling geschrapt. Gassel 2 heeft er in ONDO 3 uit Heusden (gemeente Asten) een nieuwe titelconcurrent bijgekregen. Door deze toevoeging zitten er in de reserve zesde klasse 631 nu twaalf clubs hetgeen betekent dat de vrije zondag vanwege een oneven aantal clubs voor het tweede elftal van de baan is. Aan de reserve zesde klasse 633, de klasse waarin Gassel 4 is ingedeeld, zijn zelfs twee nieuwe elftallen, te weten HBV 4 uit Beers en JVC Cuijk 6, toegevoegd. Omdat echter Excellent 3 uit Oploo en Ruwaard 6 uit Oss uit deze klasse zijn verdwenen is het aantal clubs in deze klasse wel gelijk gebleven. Gassel A1 hoeft in de zaterdag a.s. van start gaande najaarscompetitie 2002 niet meer naar Zeeland omdat Festilent/Morgenzon A2 is overgeplaatst van de derde klasse A01 naar de derde klasse A03. Ook Gassel E1 en Gassel F2 hebben één tegenstander minder. Weliswaar zijn twee elftallen, te weten SIOL E1 uit Katwijk en JVC Cuijk E6, uit de 2e klasse 103 verdwenen, JVC Cuijk E5 is echter door de KNVB aan deze klasse toegevoegd. Door het de klasse verdwijnen van JVC Cuijk E6 is Gassel E1 op de eerste speeldag van de najaarscompetitie vrij. Uit de klasse van Gassel F2, de derde klasse 109, is Odiliapeel F3 geschrapt. De klasse-indelingen van de overige elf- en zeventallen van de VV Gassel zijn vooralsnog onveranderd gebleven.


Lichtuitval behoedt Gassel 2 voor grotere nederlaag
  |  dinsdag 03 september 2002  |

De spelers van Gassel 2 zullen de vandaag gespeelde oefenwedstrijd tegen SES 2 uit Langenboom waarschijnlijk niet zo heel snel vergeten. Enerzijds komt dit door de toch wel behoorlijke voetballes die de ploeg in de eerste helft kreeg, anderszijds door de plotselinge lichtuitval die het verder spelen onmogelijk maakte. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft, bij een 0-6 stand in het voordeel van de drie klassen hoger spelende gasten uit Langenboom, viel plots het licht uit op zowel het tweede veld als het trainingsveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Omdat het nog net licht genoeg was, konden de laatste minuten van de eerste helft nog wel worden gespeeld. Tijdens de rust is vervolgens door een aantal aanwezige techniciëns geprobeerd om de lichtinstallatie weer tot leven te wekken. Aanvankelijk leken deze pogingen succes op te leveren, want na verloop van tijd begonnen een aantal lampen weer voorzichtig te branden. Dit was echter maar van korte duur want al binnen een paar minuten viel wederom al het licht uit. Omdat in het donker verder spelen ook geen optie was, zat er voor scheidsrechter Marius Driessen niets anders op dan het oefenduel definitief te staken. Zondag a.s mag Gassel 2 opnieuw aantreden tegen SES. Dan is echter niet het tweede elftal maar het vijfde elftal van de ploeg uit Langenboom de tegenstander. De aftrap van dit competitieduel staat gepland voor 11:30 uur, dus een werkende lichtinstallatie is dan niet echt noodzakelijk.


Bekeravontuur Gassel 1 voorbij, ook 2e en dames uitgebekerd
  |  zondag 01 september 2002  |

Gassel 1 is er niet in geslaagd om de derde ronde van het bekertoernooi te behalen. Op een redelijk druk bezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was HVCH uit Heesch, uitkomend in de derde klasse, met 1-6 een maatje te groot. In de eerste helft wisten de Gasselnaren de linies aardig gesloten te houden, waardoor er maar weinig kansen werden weggegeven. Het lukte de gasten dan ook slechts eenmaal om tot scoren te komen. Aan de andere kant waren er ook wat kansjes voor de Gasselse aanvallers, maar tot een doelpunt kwam het niet. De tweede helft leek voor Gassel 1 tamelijk dramatisch te gaan verlopen want in de eerste vijftien minuten na de rust hadden de Heeschsianen de score al weten op te voeren tot 0-4. Uiteindelijk moesten de Gasselnaren in het resterende deel van de tweede helft ook nog een vijfde en zesde tegentreffer toe staan. In de slotfase wist Johan Jaspers met een fraaie direct binnen geschoten hoekschop de vijandelijke doelman te verrassen en daarmee voor de alleszins acceptabele 1-6 eindstand te zorgen. Ook voor Gassel 2 en Gassel dames 1 kwam vandaag een einde aan het bekeravontuur. Het tweede elftal, dat door de nederlaag in de eerste poulewedstrijd vandaag met een ruime marge moest winnen om te kunnen doorbekeren, verloor in Berghem vrij kansloos met 8-1 van Berghem Sport 2. Bij de rust was de stand reeds 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. De Gasselse eretreffer kwam op naam van Dirk Verbruggen. In tegenstelling tot bij het Vlaggeschip en Gassel 2 is de eerste bekerronde bij de dames in toernooivorm. Dat wil zeggen dat per poule op één dag een halve competitie wordt afgewerkt. De poulewedstrijden duren tweemaal twintig minuten met een rustpauze van vijf minuten en worden gespeeld op de accommodatie van één van de drie ploegen. Voor de Gasselse dames betekende dit dat moest worden afgereisd naar Volkel om daar aan te treden tegen achtereenvolgens UDI '19/Beter Bed dames 1 en Volkel dames 1. Hoewel de dames in beide wedstrijden een goed veldspel op de mat legden en met een prima inzet speelden, waren de tegenstanders nog net wat te sterk. Van UDI '19/Beter Bed dames 1 uit Uden werd met 5-0 verloren en Volkel dames 1 was met 4-0 te sterk voor de Gasselse dames. Ondanks de uitschakeling in het bekertoernooi ziet trainer Frans Peters de komende zondag van start gaande competitie met vertrouwen tegemoet. In Megen is Ulysses dames 1 dan de eerste tegenstander.


Nederlaag voor Gassel 3 in eerste competitieduel
  |  zondag 01 september 2002  |

Gassel 3 is de competitie 2002-2003 begonnen met een 2-1 nederlaag bij OSS '20 5. Hoewel de competitie officieel pas volgende week zondag van start gaat, was dit duel vanwege de triathlon in Oss op 15 september 2002, de oorspronkelijke datum voor deze wedstrijd, naar vandaag verplaatst. Na vijfenveertig minuten voetbal zag het er allemaal nog goed uit voor de Gasselse formatie want dankzij een fraaie treffer van Bert Strik kon er met een 0-1 voorsprong gerust gaan worden. Dat de thuisploeg voor de rust nog niet op gelijk hoogte was gekomen was ook mede te danken aan het goede keeperswerk van de van het vierde elftal geleende Marius van der Linden. In de tweede helft moesten de Gasselnaren dan toch toestaan dat de Osssinezen de stand weer in evenwicht brachten. Helaas slaagde men er niet in om deze gelijke stand tot het einde van de wedstrijd vast te houden. Een van richting veranderd schot dat buiten het bereik van keeper Marius van der Linden in het doel verdween werd de ploeg uiteindelijk fataal.Terug naar het archief