NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

November 2019


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand november 2019. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Fraaie derbywinst JO8-1, ook prima thuiszeges JO15-1 en JO13-1
  |  zaterdag 30 november 2019  |

De jeugdteams van VV Gassel hebben de winsterstop inmiddels in zicht want deze zaterdag werd de voorlaatste wedstrijdronde van de najaarscompetitie 2019 afgewerkt. Vanwege een oneven aantal teams in de klasse had Gassel JO11-1 een vrije dag. De andere vijf teams mochten aantreden voor eigen publiek. Gassel JO15-1 kreeg bezoek van Berghem Sport JO15-3. De Gasselnaren begonnen sterk aan het duel en gingen direct op jacht naar de openingstreffer. Kevin van Zuijlen was in de eerste tien minuten diverse keren dichtbij de 1-0, maar hij had flinke pech in de afronding. Zo belandde een harde pegel op de buitenkant van de paal en ging een andere inzet via de lat over het doel. Na een minuut of vijftien lag de bal wel in het Berghemse doel. Na een corner van de bezoekers was er een razendsnelle Gasselse counter waarbij Gijs van Roosmalen met een steekpass Femke van Thiel de diepte in stuurde. Zij bleef rustig en schoot de bal langs de uitkomende keeper tegen de touwen. Ook hierna waren de betere kansen voor Gassel JO15-1, al moest doelman Jorn Vogelaars diverse keren een vijandelijke inzet onschadelijk maken. Aan het einde van de eerste helft was de Gasselse voorsprong verdubbeld. Na een klutssituatie rond de zestienmeterlijn kon Kevin van Zuijlen met de bal door de defensie heen breken, waarna hij het leren monster rustig buiten het bereik van de doelman rechtsonder in de hoek schoot. De thuisploeg begon ook prima aan de tweede helft en dit leverde een derde treffer op. Na een corner raakte de Jelle van Deventer de bal eigenlijk verkeerd, maar zijn inzet ging toch in het doel. Wat later in de wedstrijd zorgde Kevin van Zuijlen met een droomgoal voor een 4-0 voorsprong. Vanaf een meter of 25 schuin links voor het doel joeg hij de bal met een stijlvolle volley in de rechterhoek tegen de touwen. In de resterende speeltijd kon het thuispubliek ook nog een vijfde doelpunt vieren. Na een voorzet van Jelle van Deventer belandde de bal via Gijs van Roosmalen precies voor de voeten van Tygo van Deventer. Die wist daar wel raad mee en hij bepaalde de eindstand op 5-0. Al met al een prima overwinning van de JO15-1 van VV Gassel. Ook Gassel JO13-1 wist de drie punten in Gassel te houden. De Gasselnaren versloegen in een doelpuntrijke wedstrijd Venhorst JO13-1 met 11-5. Bij de rust stond er een 5-1 voorsprong op het scorebord. Topscoorder aan Gasselse zijde was Tygo van Deventer met vier goals. Jayden Hoekstra was driemaal succesvol en Jelle van Deventer en Gijs Thijssen lieten elk tweemaal het net bollen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 trad op een koude zaterdagochtend aan tegen Juliana Mill JO9-1. Helaas gingen de drie punten met de bezoekers mee naar Mill. Het wordt inmiddels wat eentonig, maar opnieuw deden de Gasselnaren zichzelf flink tekort. Niet alleen kreeg de thuisploeg veel meer kansen dan de tegenstander, ook het houtwerk was Gassel JO9-1 duidelijk niet goed gezind. Na de overwinning van afgelopen week en de eerder winst in de beker op deze opponent hadden de spelers en technische staf volop vertrouwen in een goede afloop. Helaas liep het anders. Ondanks dat Gassel JO9-1 de beter voetballende ploeg was en enorm veel kansen creëerde, stond de Millse formatie op het eind aan de goede kant van de score, 2-5. De Gasselnaren hadden wat pech in de afronding, getuige twee schoten op de paal en twee op de lat, en gaf de doelpunten wat makkelijk weg. Jesse van Dinther en Abel Loeffen verzorgden de Gasselse productie. Voor Gassel JO8-1 stond deze wedstrijdronde de gemeentelijke derby tegen ST Estria/GVV/SCV JO8-1 op het programma. Het waren de bezoekers die als eerste wisten te scoren. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Na de gelijkmaker van Mathijs Hendriks zette Boaz Janssen de Gasselnaren op een 2-1 voorsprong. Het bleef razend spannend en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dit leidde tot de 2-2, maar nog voor het einde van het eerste deel van de eerste helft stond Gassel JO8-1 wederom op voorsprong door een treffer van Mathijs Janssen. In het tweede kwart voor rust wist het samenwerkingsverband de 3-2 stand om te buigen in 3-4. Echter nog voor rust had Mick Pennings de stand weer in evenwicht gebracht. In de tweede helft sloegen de Gasselnaren keihard toe want nadat Mick Pennings voor een 5-4 voorsprong had gezorgd, wist Boaz Janssen de marge te vergroten tot twee treffers. Gassel JO8-1 stoomde door en het was Nick Jaspers die er 7-4 van wist te maken. Nog voor het einde van het derde kwart stond het scorebord op 8-4 dankzij de derde treffer van de ochtend van Boaz Janssen. In het laatste kwart lukte het de thhuisploeg niet om tot scoren te komen. De bezoekers verkleinden de achterstand nog wel tot 8-6, maar dankzij keihard werken en een uitstekende mentaliteit wist de Gasselse formatie meer tegentreffers te voorkomen en dus kon na afloop een fraaie gemeentelijke zege worden gevierd. Gassel JO7-1 trad op eigen veld aan tegen SV DWSH '18 JO7-1. De bezoekers uit Wilbertoord en Sint-Hubert waren met acht spelertjes dus werd de Gasselse formatie met twee gastspelers versterkt. Met scores van Noa van de Lockant, Veerle Josemanders en de gastspelers ging het gelijk op. Het was een geweldige wedstrijd waaraan iedereen veel plezier beleefde. De einduitslag was 7-7 en uiteraard werd er afgesloten met het nemen van penalty's.


Geslaagde bezoekjes Sinterklaas aan jeugdteams en de senioren
  |  zaterdag 30 november 2019  |

Afgelopen donderdagavond kregen de senioren van VV Gassel belangrijk bezoek want niemand minder dan Sinterklaas en enkele van zijn Zwarte Pieten betraden rond de klok van half tien de Gasselse kantine. Het werd een zeer geslaagde sinterklaasavond

Bezoek Sinterklaas aan senioren foto 01

waar menig lid er op een ludieke manier door heen werd gehaald.Ook had de sinterklaascommissie voor ludieke cadeaus gezorgd. De ingehuurde Sint met zijn pieten van decemberbezoekjes.nl bracht het op een zeer lachwekkende manier en zette het zelfs op een manier neer waar menig pronkzitting jaloers op zou zijn.

Bezoek Sinterklaas aan senioren foto 02

Al met al een nieuw evenement waar we als vereniging zeker een vervolg aan willen geven. Ook de jongste jeugdteams van VV Gassel werden dit jaar niet vergeten door de Goedheiligman. Op zaterdag 23 november 2019 bracht de Sint een bezoek aan de spelers van Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1.

Bezoek Sinterklaas aan jeugdteams foto 01

In groepjes of duo's werden ze toegesproken door Sinterklaas en uiteraard ontbraken ook de kadootjes en pepernoten niet. Ook deze sinterklaasmiddag was weer een geslaagde activiteit voor de jeugd van VV Gassel.

Bezoek Sinterklaas aan jeugdteams foto 02


Goede inhaaluitwedstrijd van Gassel JO13-1 helaas niet beloond
  |  woensdag 27 november 2019  |

Voor Gassel JO13-1 stond deze woensdagavond de inhaaluitwedstrijd tegen JVC Cuijk JO13-2 op het programma. In het begin van de wedstrijd had de thuisploeg, derde op de ranglijst, de overhand. Halverwege de eerste helft was er balverlies op het Gasselse middenveld, waaruit JVC Cuijk JO13-2 snel omschakelde en de 1-0 maakte. De Gasselse formatie kwam vrij snel weer op gelijke hoogte. Tjeu Josemanders kon de bal onderscheppen, via Teun Linders kwam de bal bij Tygo van Deventer die vervolgens de 1-1 scoorde. Even later kwam de thuisploeg weer op voorsprong via hele snelle counter. De 2-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft werd het al snel 3-1. Tygo van Deventer schoot daarna op de lat. Daarna kwamen de Gasselnaren ietwat gelukkig weer terug in de wedstrijd, in duidelijk buitenspelpositie schoot Tygo van Deventer de 3-2 binnen. Weer was het JVC Cuijk JO13-2 dat weer scoorde via een frommelgoal en niet adequaat ingrijpen door de Gasselse defensie. Kort daarna werd het zelfs 5-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Daarna was het weer Tygo van Deventer die wist te scoren. Wat later kreeg Gassel JO13-1 een vrije trap op het middenveld. Gijs Thijssen plaatste de bal hard en diep op Tygo van Deventer die de bal direkt raakte waardoor bal van richting in het doel belandde. Door deze aansluitingstreffer was de spanning weer terug in de wedstrijd. De Cuijkse formatie kreeg nog een goede mogelijkheid maar met kunst en vliegwerk ging bal er niet in. Aan de andere kant kreeg ook Gassel JO13-l nog een kans via een corner waarbij de bal bij de eerste bal bleef hangen, de volgende corner werd door Gijs Thijssen in een keer op de paal geschoten. Het harde werken en met vlagen goed combinatievoetbal had beloond kunnen worden met een gelijkspel, maar het zat er net niet in.


Heel zuur thuisverlies Gassel 1, prima zeges van 4e, VR1 en VR2
  |  zondag 24 november 2019  |

Op de dag dat Sinterklaas en een aantal van zijn Zwarte Pieten een bezoek bracht aan Gassel hadden alle senioreteams van VV Gassel competitieverplichtingen. Van de achttien punten die op het spel stonden, werden er uiteindelijk tien gepakt dankzij drie zeges en een gelijkspel. Gassel 1 is deze zondagmiddag tegen een zure thuisnederlaag aan gelopen. Door een doelpunt van SV Milsbeek 1 in de ultieme slotfase gingen de bezoekers er met de volle buit van door. De Gasselse formatie begon goed aan de wedstrijd en kwam ook al vrij snel op voorsprong. Uit een goede aanval kon Niels Paters Guido Sprengers bereiken, deze zag de vrijstaande Cas van Houtum lopen gaf een afgemeten pass in de diepte, laatstgenoemde bleef vervolgens oog in oog met de Milsbeekse doelman rustig en knalde de bal tegen de touwen, 1-0. Vervolgens golfde het spel op en neer, al was Gassel 1 het meest gevaarlijk. Julian Weijland had namens de thuisploeg de 2-0 voor het binnentikken, maar helaas had hij net te lang werk in de afronding. In de tegenaanval was het wel raak voor de bezoekers, 1-1. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft ging SV Milsbeek 1 beter van start, dit resulteerde ook al binnen een kwartier in een doelpunt, 1-2. Gassel 1 schakelde hierna een tandje bij en nam het heft weer in handen waardoor de gelijkmaker niet uit kon blijven. Deze bleef dan ook niet uit. Een afgeslagen corner werd door Joris van Raaij opnieuw ingebracht en Roel Strik kon de 2-2 binnenkoppen. In de slotfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren beide ploegen dreigend. De bezoekers waren echter de meest gelukkige toen zij in de slotminuut de winnende treffer maakten. Hoofdtrainer Dennis Koenders baalde uiteraard als een stekker van de nederlaag. Niet alleen omdat deze pas in de slotseconden tot stand kwam, maar ook omdat een gelijkspel zeker terecht zou zijn geweest. Het geluk was dus niet aan Gasselse zijde, moest hij helaas constateren. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen voor Gassel 1. In Velp wacht dan de gemeentelijke derby tegen SCV '58 1. Gassel 2 bleef in de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys 4 steken op een 0-0 gelijkspel. Een dergelijke uitslag is vrij bijzonder bij de zondagse seniorenteams van VV Gassel. De laatste keer dat een duel namelijk doelpuntloos eindigde was op 17 september 2017. Ook toen was het overigens een thuisduel van Gassel 2. Over het duel van vandaag valt weinig te melden. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen en het was dus niet echt verrassend dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Gassel 3 moest deze wedstrijdronde in Oeffelt aantreden tegen De Zwaluw 4 dat na zes duels nog steeds op nul punten stond. De Gasselnaren waren duidelijk favoriet bij de bookmakers, maar zakten zwaar door de ondergrens. Al heel snel stonden de Gasselnaren op een 3-0 achterstand waarbij diverse keren voor Sinterklaas werd gespeeld. Zo was er een te korte terugspeel en werd een corner nauwelijks weggewerkt. Nog voor het rustsignaal leek Dirk Verbruggen want terug te kunnen doen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft verkleinde Sjoerd Driessen de achterstand tot 3-1 met een van richting veranderd schot. Vervolgens was het aan de andere kant voor de vierde keer raak en was het duel beslist. Gassel 3 kreeg in de resterende speeltijd nog genoeg kansen op een tweede treffer, maar die werd niet gescoord. Dirk Verbruggen kreeg de grootste kans, maar hij schoot de bal in de handen van de naast het doel opgesteld staande Oeffeltse keeper in plaats van in een lege goal. In tegenstelling tot het derde elftal kende Gassel 4 vandaag geen enkel probleem met de nog puntloze hekkensluiter. In Haps werd namelijk een overtuigende 0-5 overwinning behaald op Hapse Boys 5. De bezoekers begonnen scherp aan de wedstrijd en werden al vrij snel beloond voor de sterke openingsfase. In de zesde minuut liet Kacper Broekman de Hapse goalie kansloos bij een strak schot laag over de grond vanaf een meter of twintig van het doel. Een minuut of tien later kwamen de Gasselnaren even met tien man te staan na een gele kaart. Tijdens de numerieke minderheid hield Gassel 4 niet alleen vrij eenvoudig stand, de ploeg wist de marge zelfs te verdubbelen. Kenny Borgers sloot een prima solo af met een succesvol schot van afstand. Nog voor het eerste half uur was verstreken stond er 0-3 voorsprong op het scorebord. Peter Goossens soleerde langs een aantal Hapse spelers en schoot de bal vervolgens van binnen de zestien beheerst tegen de touwen. De Gasselse formatie bleef de bovenliggende parij, maar dit leidde niet tot nog meer treffers in de eerste helft. Na de rust gebeurde er aanvankelijk niet veel. Gassel 4 consolideerde de voorsprong en de Hapsenaren waren niet bij machte om door de solide Gasselse defensie heen te breken. Met nog een minuut of tien op de klok werd de meegereisde aanhang getrakteerd op een vierde doelpunt. Riny van der Venne had gezien dat de doelman ver uit zijn doel was en hij schoot de bal keurig in het lege doel. De 0-4 leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar in de slotminuut gaf Broos Meijs de zege van Gassel 4 nog wat meer glans. Met buitenkantje rechts liet hij het Hapse net voor de vijde maal bollen. Al met al dus een vrije eenvoudige zege. Gassel VR1 mocht op sportpark "de Oude Kamp" aantreden tegen ST Avesteyn/Heeswijk VR1. Op papier een lastige opgave want niet alleen stond de tegenstander wat hoger op de ranglijst ook gingen de twee voorgaande ontmoetingen verloren. Zo gingen de Gasselse vrouwen op 25 maart 2018 op eigen veld met 2-6 onderuit. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en al in de eerste minuut was de openingstreffer een feit. Natalia Klees trok goed door over de flank en gaf een prima voorzet waarna Anouk van Thiel haar tegenstandster te snel af was en de bal binnen schoot. Nog voordat de bezoeksters uit Heeswijk-Dinther waren bekomen van de schrik lag de bal al voor de tweede keer tegen de touwen. Dit keer was het Natalia Klees die scoorde. Na een voorzet van Demi Verheugen nam ze de bal aan en rondde het daarna goed af. Gassel VR1 bleef uitstekend spelen en dit leverde binnen het kwartier een 3-0 voorsprong. Demi Verheugen speelde enkele bezoeksters uit en knalde het leren monster in de korte hoek binnen. Niet veel later wist ST Avesteyn/Heeswijk VR1 wat terug te doen. Het vrouwenelftal van VV Gassel pakte vervolgens weer het initiatief en met prima combinatievoetbal werd koers gezet richting het vijandelijke doel. Na zo'n half uur spelen werd Anouk van Thiel binnen de beruchte lijnen op onreglementaire wijze gestuit waardoor de bal op de stip ging. Lisan Hendriks bleef koel en schoot de penalty binnen en dus weer een marge van drie doelpunten. De Gasselse vrouwen namen geen gas terug en bleven druk zetten. Dit leidde tot een nog grotere voorsprong bij de rust. Eerst was het namelijk Anouk van Thiel die na een steekpass van Lisan Hendriks voorlangs kruiste en de bal beheerst binnen schoot. Amper een minuut later kon het scorebord op 6-1 worden gezet. Een schot van Demi Verheugen belandde tegen de paal waarna de attent reagerende Janneke Raemakers de bal in de rebound alsnog binnen tikte. In het eerste kwartier van de tweede helft liep het aan Gasselse zijde wat stroever. Dit leidde ook tot een tweede treffer van ST Avesteyn/Heeswijk VR1. Hierna pakte Gassel VR1 het weer prima op en vrij snel na de 6-2 was het aan de andere kant ook raak. Met een fraai schot van afstand liet Manon Hendriks de keepster kansloos. Ook in de resterende speeltijd lieten de Gasselse vrouwen verzorgd combinatievoetbal zien. Dit leidde ook nog tot diverse kansen, maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk dus een dikverdiende 7-2 zege van Gassel VR1 dat daarmee de strijd om de tweede periodetitel uitstekend is begonnen. Deze wedstrijdronde werd een zeer succesvolle voor het Gasselse vrouwenvoetbal want ook Gassel VR2 pakte de drie punten. In 't Oventje werd het tegen VCO VR1 2-4 waarmee de Gasselse vrouwen de vierde zege uit acht duels boekten. Ondanks dat de Gasselnaren een veldoverwicht hadden, werd er te slordig en chaotisch gespeeld. Toch kon in de dertigste minuut de openingstreffer worden gevierd. Na een mooie pass van Noa van Spijk was het Femke van Thiel die raak schoot. Gassel VR2 ging goed door en nog voor rust lag de bal voor de tweede keer tegen de touwen. Na een fraaie en snelle Gasselse aanval gaf Marieke Hendriks de bal prima voor waarna Femke van Thiel haar naam als goaltjesdief weer waar maakte. Na de rust werd het via een binnen geschoten vrije trap van Noa van Spijk ook nog 0-3, al ging de VCO-keepster hierbij niet helemaal vrijuit. Wellicht dat het kwam door de ruime voorsprong, maar de Gasselse vrouwen begonnen steeds matiger te spelen. De vrouwen uit 't Oventje wisten hiervan te profiteren en binnen tien minuten was de spanning weer helemaal terug door twee VCO-doelpunten. Het was daarna even flink billen knijpen voor iedereen die Gassel VR2 een warm hart toedraagt want de 3-3 hing in de lucht. Vijf minuten voor tijd wist Femke van Thiel met haar derde treffer van de ochtend aan alle onzekerheid een einde te maken. De 2-4 overwinning was dus goed voor de drie punten, maar het was geen wedstrijd die lang in het geheugen zal blijven hangen gezien het vertoonde spel. Door dit resultaat blijft Gassel VR2 op een keurige zesde plaats staan.


Hele dure uitnederlaag Gassel JO11-1, alleen zege van de JO9-1
  |  zaterdag 23 november 2019  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond vandaag al weer de negende van de in totaal elf wedstrijdronden van de najaarscompetitie 2019 op het programma. Omdat het uitduel van Gassel JO13-1 is verplaatst naar komende woensdagavond kwamen uiteindelijk vijf teams in actie. Een succesvolle speeldag werd het helaas niet want slechts één van de vijf duels leverde een Gasselse zege op, de andere vier duels gingen verloren. Gassel JO15-1 moest al vroeg op pad want de aftrap van de uitwedstrijd tegen SV TOP Jo15-4 was al om 10:30 uur. Ondanks een prima inzet en vijf Gasselse treffers bleven de drie punten uiteindelijk in Oss achter. De thuisploeg wist namelijk zeven keer doel te treffen en dus was sprake van een 7-5 eindstand. Topscoorder aan de zijde van Gassel JO15-1 was Kevin van Zuijlen met twee doelpunten. Jelle van Deventer, Tygo van Deventer en Femke van Thiel namen de andere drie voor hun rekening.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Voor Gassel JO11-1 waren de druiven vandaag bijzonder zuur. De Gasselnaren hadden de titel in de 3e klasse 102 voor het grijpen, maar de topper tegen de nummer twee van de ranglijst De Zwaluw JO15-1 ging helaas verloren. In Oeffelt wist de thuisploeg al vrij snel de score te openen. Vervolgens ging het gelijk op en net voor de eerste time-out werd het bijna gelijk. In het tweede deel van de eerste helft liep de achterstand op tot 3-0. Via een eigen doelpunt werd de marge nog wel verkleind, maar na de 4-1 in de tweede helft was het duel beslist. De 6-1 eindstand betekent dat de formatie uit Oeffelt de titel volgende week voor het grijpen heeft. Gassel JO9-1 heeft zich deze zaterdag eindelijk ook beloond voor het goede spel van de laatste weken. In Ottersum zegevierden de Gasselnaren met 6-9 tegen V.V. Achates JO9-1. Bij de rust keken de bezoekers nog tegen een nipte 4-3 achterstand aan.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO8-1 kreeg bezoek van Schijndel/De Wit JO8-1. De formatie uit Schijndel was nog ongeslagen, dus de Gasselse formatie kon flink aan de bak. De Gasselnaren werkten heel hard en legden een prima veldspel op de Gasselse mat. In de afronding had men echter niet echt het geluk mee. Uiteindelijk moest de thuisploeg een nipte 1-2 nederlaag incasseren. Het vertoonde spel zit nog steeds in de stijgende lijn en dit moet vertrouwen geven voor de gemeentelijke derby van volgende week. Gassel JO7-1 mocht eveneens aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander was Sambeek JO7-1. De bezoekers gingen vlammend van start en daar had de Gasselse formatie het moeilijk mee. De Gasselnaren wisten met een Sambeekse hulpspeler binnen de ploeg, nog goed terug te komen. Een nederlaag kon echter niet meer worden voorkomen. De uitslag was 6-9 met doelpunten van Veerle en de speler van Sambeek JO7-1. De ochtend werd mooi afgesloten met penalty's.


Thuisduel Gassel VR1 in achtste finales bekertoernooi 2019-2020
  |  vrijdag 22 november 2019  |

Afgelopen donderdagavond is in Someren geloot voor de achtste finales voor het bekertoernooi 2019-2020 in de categorie A van het vrouwenvoetbal. Gassel VR1 kwam als derde uit de balletjes en dit betekende een thuiswedstrijd. Als tegenstander kwam vervolgens SVO Fortuna '54 VR2 tevoorschijn. Dit team is afkomstig uit Sittard en komt uit in de 3e klasse G. Het bekerduel betekent opnieuw een een primeur in de roemrijke historie van VV Gassel want nog nooit eerder werd gespeeld tegen deze Sittardse club. De speeldatum is zondag 01 maart 2020 en de bal zal vanaf 11:00 uur gaan rollen op het Gasselse sportpark. Niet alleen is er geloot voor de achtste finales, maar vervolgens ook al voor de kwartfinales en halve finales. De balletjes waren Gassel VR1 goed gezind, want indien de Gasselse vrouwen doorbekeren dan wacht opnieuw een thuisduel. In dat geval zal de winnaar van het duel Keer VR1 - ZSV VR1 op 13 april 2020 de tegenstander zijn. Mocht het bekeravontuur dan nog steeds doorgaan, dan zal ook de halve finale op eigen veld afgewerkt mogen worden.


Uitduel Gassel JO13-1 verplaatst naar komende woensdagavond
  |  vrijdag 22 november 2019  |

Gassel JO13-1 komt zaterdag niet in actie. De uitwedstrijd tegen JVC Cuijk JO13-2 is namelijk op verzoek van de Gasselse formatie uitgesteld. De nieuwe speeldatum is komende woensdagavond 27 november 2019. De aftrap op sportpark De Groenendijkse Kampen in Cuijk is om 19:30 uur.


Puntendeling voor Gassel 1, prima zeges Gassel 2, 4, VR1 en VR2
  |  zondag 17 november 2019  |

Deze zondag hadden alle zes de seniorenteams van VV Gassel competitieverplichtingen. Van de achttien punten die op het spel stonden, wisten de Gasselse formaties er uiteindelijk dertien te pakken dankzij vier prima overwinningen en een gelijkspel. Voor Gassel 1 stond het restant van de eerder dit seizoen vanwege trieste omstandigheden gestaakte thuiswedstrijd tegen Constantia 1 op het programma. Na een minuut stilte werd het duel in de 55e minuut hervat bij een 1-1 tussenstand. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg, maar de voorzet van Niels Paters werd nipt gemist door Ramon van der Venne. Kort daarop werd een schot van Cas van Houtum losgelaten door de Wanroijse doelman. Niels Paters reageerde attent, maar de rebound ging voorlangs. Gassel 1 bleef vol druk zetten, maar tot een tweede doelpunt kwam het nog niet. Aan de andere kant was er een gevaarlijk schot van Constantia 1 die door doelman Sjors Cuppen met een prima reflex werd gekeerd. Kort daarop werd een overtreding begaan in het Gasselse strafschopgebied waardoor de bal op de stip ging. De pingel werd benut en dus moest de Gasselse formatie in de achtervolging. Ruim tien minuten voor tijd werd de jacht op de gelijkmaker beloond. Na een corner knalde aanvoerder Guido Sprengers het leren monster hard tegen de touwen. Drie minuten later was Constantia 1 dichtbij de 2-3, maar opnieuw wist Sjors Cuppen dit met een katachtige reflex te voorkomen. Vlak voor het laatste fluitsignaal was er nog een hele goede kans voor Niels Paters, maar zijn inzet ging helaas voorlangs en dus eindigde het duel in een 2-2. Hoofdtrainer Dennis Koenders was na afloop trots op de weerbaarheid van zijn ploeg en kon leven met het gelijkspel. Ook sprak hij de hoop uit een dergelijke situatie als bij het eerste deel van deze wedstrijd nooit meer mee hoeven te maken. Gassel 2 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij gemeentegenoot Estria 4. De Gasselnaren pakten voor de tweede week op rij de volle buit. In Escharen werd het 1-2. De eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af waarbij de Gasselnaren voetballend beter waren, maar de thuisploeg beter in de wedstrijd zat. Rond de 35e minuut was het dan ook Estria 4 dat via een snelle counter de 1-0 iets wat klungelig binnen wisten te tikken. Na de donderspeech in de rust en een gerechte rug ging Gassel 2 vol moed de tweede helft in. Nu was de Gasselse formatie duidelijk de betere partij met zo'n 75% balbezit, maar aan kansen ontbrak het nog. Rond de zeventigste minuut moest Rik van Uhm aan de noodrem trekken, met een gele kaart als gevolg en dus kwam Gassel 2 tien minuten lang met tien man te staan. Ondanks de numerieke minderheid bleef het tweede elftal ruimschoots de bovenliggende partij. Net voordat Rik van Uhm weer terug in het veld mocht komen, kregen de Gasselnaren een vrije trap toegekend rond de zestien. Teun Hendriks wist daar wel raad mee en bij schoot de bal net niet in de kruising tegen de touwen. Hoewel de bezoekers na zo'n moeizame wedstrijd enigszins tevreden waren met een punt wilde trainer Ryan Siroen meer. Met nog zo'n vijf minuten op de klok werd daarom verdediger Luuk van der Loop naar voren gestuurd. Dit betekende weliswaar dat er achterin één op één gespeeld ging worden, maar ook dat er nog meer druk kon worden gezet op de Escharense verdediging. Deze tactische zet werd een succes want het Hans van Haren die op volle snelheid langs de laatste man wist te komen. Hij wilde de bal vervolgens afleggen op Teun Hendriks, maar opnieuw was het de topscorer van Gassel 2 die er weer een doelpunt bijkreeg in de statistieken want de Estria-keeper maakte een eigen goal. De Gasselnaren konden de wedstrijd vervolgens vrij simpel uitspelen en de drie punten dus mee naar Gassel te nemen. Na afloop was er grote schik in de Gasselse kleedkamer omdat "eigen doelpunt" dit jaar al zijn zesde treffer scoorde. Nog niet eerder in de clubhistorie van VV Gassel kreeg een seniorenteam in de eerste zeven competitiewedstrijd al zes doelpunten kado van de tegenstanders. Al met al toch wel een verdiende zege, al was het lang wachten op een doelpunt van de bezoekers. Gassel 3 verkeerde de laatste weken in uitstekende vorm en dit leverde vier overwinningen op rij op. Aan de zegereeks kwam vandaag helaas een einde. De Gasselse formatie verloor op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-3 van koploper HRC '27 2 uit Afferden die ook de betere ploeg was. Gassel 3 voetbalde goed mee, maar had moeite met het creëren van kansen. Ook de bezoekers kregen aanvankelijk weinig kansen. Toch was HRC '27 2 dreigender en via een een-tweetje door het hart van de Gasselse defensie werd de 0-1 achter doelman Tom van Raaij geschoten. Aan de andere kant stelden de Gasselnaren daar voor de rust weinig tegenover. Al snel in de tweede helft stond het na een succesvolle counter 0-2. De Gasselse goalie was net iets te laat bij een bal aan de zijlijn, waardoor een HRC-speler de bal in een leeg doel kon schieten. Gassel 3 probeerde daarna nog wel aan te vallen, maar de thuisploeg was niet bij machte om het net te laten bollen. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-3. Een voorzet werd door Bas van Raaij getoucheerd waarna deze ongelukkig in het doel belandde. Dit keer helaas dus geen punten voor het derde elftal van VV Gassel dat wel een verzorgd veldspel liet zien, maar voorin geen vuist kon maken tegen de koploper uit Afferden. Net als voor Gassel 2 stond ook voor Gassel 4 een gemeentelijke derby op het programma. Tegenstander was namelijk ST Estria/GVV '57/SCV '58 6. Ook bij deze wedstrijd waren het de Gasselnaren die er met de volle buit vandoor gingen. De Gasselse formatie begon sterk aan de wedstrijd en dit leidde na zo'n twintig minuten spelen tot de openingstreffer. Na een solo schoot Broos Meijs de bal van afstand tegen de touwen. Wat later in de eerste helft kon het scorebord op 0-2 worden gezet. Na een prachtige solo van Hans van Haren kon Peter Goossens het doeltreffend afronden. Nog voor het rustsignaal kon de meegereisde Gasselse aanhang voor de derde maal juichen. Opnieuw was er hoofdrol voor Hans van Haren want na een vrije trap van Broos Meijs kopte hij het leren monster buiten het bereik van de keeper in de hoek binnen. In de tweede helft hadden de bezoekers het wat lastiger. In ongeveer de zestigste minuut kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend. De psychologische oorlogsvoering van de Gasselse doelman had succes want de pingel werd hoog over geschoten. Wat later in het duel wist ST Estria/GVV '57/SCV '58 6 wel tot scoren te komen. Gesteund door deze treffer bleef het samenwerkingsverband aandringen en Gassel 4 moest zich vooral toeleggen op het verdedigen van de 1-3 voorsprong. Doelman Remco van der Heijden was prima in vorm en met diverse goede reddingen wist hij de aansluitingstreffer te voorkomen. Mede door een prima inzet wisten de Gasselnaren marge van twee vast te houden tot aan het laastste fluitsignaal en dus kon er een fraaie, maar zwaarbevochten 1-3 uitoverwinning worden gevierd. De beide vrouwenteams van VV Gassel mochten deze zondag aantreden voor eigen publiek. Gassel VR1 kreeg bezoek van VOW VR1 uit Zijtaart. De thuisploeg begon super goed en fel aan de wedstrijd en was ook de beter voetballende ploeg. Het wachten was dan ook op de 1-0. Helaas was het in de 17e minuut VOW VR1 dat tegen de verhouding in de score wist te openen. Niet zo heel veel later kregen de Gasselse vrouwen opnieuw een flinke tegenslag te verwerken want via een benutte strafschop werd de voorsprong verdubbeld door de Zijtaartse vrouwen. Wat later in de eerste helft zorgde Anouk van Thiel voor de aansluitingstreffer door een vrije trap prachtig binnen te schieten. Een minuut voor rust had Gassel VR1 de opgelopen achterstand helemaal ongedaan gemaakt. Na een kort genomen corner schoot Sanne Daemen op doel. Haar inzet werd gekeerd, maar in de rebound knalde Anouk van Thiel hard raak en dus een 2-2 ruststand. Ook in de tweede helft begonnen de Gasselse vrouwen weer heel fel. Men was vastbesloten om als winnaar van het veld te stappen. Na ongeveer driekwart wedstrijd kon Janneke Raemakers de bal onderscheppen en vervolgens tussen wat VOW-speelsters door meegeven aan Manon Hendriks. Die wist daar wel raad mee en uit stand schoot ze de bal in de linkerhoek tegen de touwen. De formatie uit Zijtaart was in de tweede helft duidelijk minder gevaarlijk, maar kreeg enkele minuten voor tijd toch een goede kans op de 3-3 uit een corner. Gelukkig kon de Gasselse defensie de bal uiteindelijk wegwerken. In de resterende speeltijd kwam de 3-2 voorsprong niet meer in gevaar en dus was de derde competitiezege van Gassel VR1 in de derde klasse een feit. De thuiswedstrijd van Gassel VR2 tegen Herpinia VR1 was een echte zes punten wedstrijd. Een overwinning betekende namelijk definitief aanhaken bij de middenmoot, terwijl de ploeg bij een nederlaag voorlopig onderin zou blijven hangen. In de eerste helft was er wat te weinig beleving aan Gasselse zijde en ook voetballend werd niet het normale niveau gehaald. Dat het bij de rust nog 0-0 stond was dan ook vooral te danken aan keepster Lieke van Thiel want met diverse uitstekende reddingen voorkwam ze een achterstand. Na een kleine donderspeech in de rust werden de Gasselse vrouwen met volop vertrouwen op een goede afloop weer het veld op gestuurd voor de tweede helft. Het aanwezige thuispubliek kreeg direct een veel beter voetballend Gassel VR2 te zien. Na zo'n zestig minuten wedstrijd kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Na een goede aanval was het Femke van Thiel die scoorde na een assist van Simone van Zuijlen. Vervolgens kwam Herpinia VR1 er niet meer aan te pas en wat later in het duel zorgde een tweede Gasselse treffer vooor de beslissing. Na voorbereidend werk van Marieke van Gemert was het na een mooie solo opnieuw Femke van Thiel die scoorde. Al met al uiteindelijk toch een verdiende zege van Gassel VR2.


Genomineerden voor sportman en sportvrouw 2019 zijn bekend
  |  zaterdag 16 november 2019  |

Afgelopen vrijdagavond vond in de kantine van VV Gassel weer de jaarlijkse "Speciaal bier avond" plaats. Ook editie 2019 van deze inmiddels niet meer weg te denken activiteit ging de boeken in als druk bezocht. Net zoals in voorgaande jaren werden ook nu weer de genomineerden bekend gemaakt voor de eretitels sportman, sportvrouw en talent van het jaar. De nominaties voor de sportman 2019 zijn gegaan naar Cas van Houtum (Gassel 1), Roy van de Wiel (Gassel 2), Johan Jaspers (Gassel 3) en Rik van Uhm (Gassel 4). Door de komst van het tweede vrouwenelftal bij VV Gassel zijn er ook vier genomineerden voor de titel sportvrouw 2019. Dit zijn Anouk Bongers (Gassel VR1), Susanne den Brok (Gassel VR1), Anne Kerkhof (Gassel VR2) en Shalina Thoonen (Gassel VR2). Zoals gebruikelijk vindt de verkiezing en bekendmaking van de winnaars plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel welke op 01 januari 2020 wordt gehouden in de kantine.


JO11-1 doet goede zaken met de 8e zege, ook prima winst JO15-1
  |  zaterdag 16 november 2019  |

Op deze heuglijke dag vanwege de aankomst van Sinterklaas en Zwarte Piet moesten vijf van de zes jeugdteams van VV Gassel aantreden in het kader van najaarscompetitie 2019. De duels vonden allemaal plaats op vreemde bodem, dus de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel hadden een rustig dagje. Uiteindelijk wisen twee teams de drie punten mee naar huis te nemen. Gassel JO15-1 pakte de volle buit dankzij een prima 2-6 uitzege op FC Uden JO15-3. Het was een bijzondere dag die chaotisch begon met de verkeerde shirts en eindigde met het leiden van de wedstrijd door de Gasselse trainer. Ondanks dit alles begonnen de Gasselnaren sterk aan de wedstrijd en in de zevende minuut lag het balletje al tegen de touwen. Door goed druk zetten veroverde Gassel JO15-1 de bal en kon Kevin van Zuijlen de bal rustig in de hoek schuiven. De bezoekers hielden de druk hoog en hieruit kwam ook de volgende goal. Door een goede voorzet van Lucas Nyenhuis werkte Femke van Thiel het leren monster tegen de touwen. Niet veel later stond het 0-3 na een snelle counter van Gassel JO15-1. Kevin van Zuijlen werd goed aangespeeld in de zestien waarna hij het beheerst rechtsonder in de hoek afwerkte. Net voor rust maakte de Gasselse formatie nog het vierde doelpunt. Door een goede steekbal door de verdediging heen kwam Rens Janssen één op één met de keeper en hij ronde dit beheerst af. Na de rust was de honger van Gassel JO15-1 nog niet gestild en meer treffers bleven dan ook niet uit. Een goede steekbal bracht Jelle van Deventer alleen voor de keeper en ook hij bleef koelbloedig. Door een moment van slapen achterin kon de spits van FC Uden JO15-3 zo doorlopen op de Gasselse keeper die vervolgens kansloos was. Snel daarna speelde de thuisploeg een aanval goed uit en na een mooie voorzet werd de bal binnen getikt en stond het dus 2-5. De Gasselnaren toonden vechtlust en zetten dit recht door zelf ook nog een keer te scoren. Vanuit een voorzet van Kevin van Zuijlen tikte Gijs van Roosmalen de bal rustig binnen en dus een dikverdiende 2-6 zege. Voor Gasel JO13-1 werd de uitwedstrijd tegen ST SV Milsbeek/Astrantia JO13-2 er eentje om snel te vergeten. De Gasselnaren leden namelijk een kansloze 12-2 nederlaag. Binnen enkele minuten keken de Gasselnaren al tegen een 2-0 achterstand aan. Vervolgens kreeg men zelf ook een tweetal kansen, maar bij een paar uitvallen via een snelle buitenspeler liep de score op naar 5-0. Daarna deed Gassel JO13-1 iets terug via een goal van Tygo van Deventer. De Gasselse formatie was echter niet bij machte en opgewassen tegen de spitsen van thuisploeg, al speelde het zelf ook te afwachtend en niet fel genoeg. Uiteindelijk was de stand bij rust 9-1 en een enorme afstraffing lag in het verschiet. Maar na wat omzettingen in de rust en een feller spel kwamen de bezoekers in de tweede helft toch aan voetballen toe. ST SV Milsbeek/Astrantia JO13-2 scoorde nog wel drie keer, waaronder een benutte penalty en dus stond het 12-1 Gassel JO13-1 kreeg ook nog wat kansen en Jayden Hoekstra wist ook nog te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk 12-2 was. Gassel JO11-1 deed vandaag prima zaken want het wist zelf met 0-2 te winnen bij SES JO11-1 en zag titelconcurrent De Zwaluw JO11-1 met 1-1 gelijkspelen bij JVC Cuijk JO11-4. Dit betekent dat de uitwedstrijd tegen De Zwaluw volgende week het stempel kampioenswedstrijd heeft gekregen. Bij een overwinning is de najaarstitel een feit. Een gelijkspel betekent dat in de laatste wedstrijd, thuis tegen SV DWSH '18 JO11-1, het kampioenschap behaald kan worden. Eenvoudig ging het deze wedstrijdronde niet want de Gasselnaren moesten alle zeilen bijzetten om ook het achtste duel winnend af te sluiten. De Langenboomse defensie en keeper bleken erg sterk en de bal wilde dan ook aanvankelijk niet tegen de touwen. Het zat de bezoekers ook niet mee want meerdere malen stonden paal en lat de openingstreffer in de weg. Aan de andere kant werd SES JO11-1 nauwelijks gevaarlijk met dus een 0-0 ruststand als gevolg. Ook in het eerste deel van de tweede helft lukte het de Gasselse formatie niet om de geel-zwarte muur te slechten. Pas in het laatste kwart werd de ban gebroken. Na een corner van Binck van Roosmalen ontstond er een scrimmaage voor het doel waarna Sem Bernards de bal binnen schoot. Een aantl minuten voor tijd viel de 0-2 en was de zege veilig gesteld. Opnieuw was het Sem Bernards die scoorde. Dit keer knalde hij raak nadat een inzet van Bram Jaspers tegen de lat was beland. Gassel JO9-1 speelde in Ledeacker een prima wedstrijd tegen DSV JO9-1. Helaas vergat de ploeg zichzelf hiervoor te belonen want ondanks veel meer opgelegde kansen dan de thuisploeg verloren de Gasselnaren met 7-3.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO8-1 moest voor het eerst dit seizoen een nederlaag incasseren. In Nuland werd het tegen Nulandia JO8-1 uiteindelijk 6-3. Het verlies was bijzonder zuur want de Gasselnaren speelden hun beste wedstrijd tot dusver. Helaas had men heel veel pech in de afwerking terwijl bij de thuisploeg alle ballen erin vlogen. Na de openingstreffer van de Nulandse formatie bracht Diede van de Wiel de gelijkmaker op het scorebord. Wat later in de eerste helft kwamen de bezoekers opnieuw op achterstand. Na een 4-1 ruststand wist Mick Pennings in de tweede helft wat terug te doen, maar Nulandia JO8-1 liep daarna uit naar 6-2. Het slotakkoord was toch Gassel JO8-1 want met zijn tweede treffer van de dag bepaalde Mick Pennings de eindstand op 6-3. Gassel JO7-1 kwam niet in actie. Het uitduel tegen Olympia '18 JO7-3 werd namelijk afgelast.


Komende vrijdag weer de jaarlijkse speciaalbieravond VV Gassel
  |  woensdag 13 november 2019  |

Zoals al eerder gemeld vindt op vrijdagavond 15 november 2019 weer de jaarlijkse speciaalbieravond van VV Gassel plaats. Deze activiteit zal beginnen om 21:00 uur. De trainingen van donderdagavond 14 november 2019 worden verzet naar die vrijdagavond en het verzoek aan iedereen is om maar te trainen tot 21:00 uur. Tijdens de speciaalbieravond worden ook de genomineerden voor de sportman en sportvrouw van het jaar verkiezing bekend worden gemaakt. Verder worden de eerste twee speciaal biertjes weer gratis weg gegeven door de club. Iedereen is welkom. Het bestuur hoopt op een grote opkomst. Dus voor een gezellige avond; kom dan komende vrijdagavond naar de kantine van VV Gassel!


Gelijkspel Gassel 1 in oefenwedstrijd tegen collega vierdeklasser
  |  woensdag 13 november 2019  |

Gassel 1 heeft afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Herpinia 1. In Herpen eindigde het treffen uiteindelijk in 2-2. De thuisploeg, uitkomend in de 4e klasse E, wist als eerste te scoren. Op fraaie wijze wisten de Gasselnaren op gelijke hoogte te komen. Na een steekpass van Joris van Bommel schoot Niels Paters de bal diagonaal tegen de touwen. Nog voor het einde van de eerste helft stond Gassel 1 opnieuw op achterstand door een doelpunt van de snelle Herpense spits. In de tweede helft gingen de Gasselnaren op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks diverse kansen, lukte het aanvankelijk niet om het net voor de tweede keer te laten bollen. Een oefennederlaag leek aanstaande, maar vlak voor tijd knalde Niels Paters een vrije trap schitterend in de korte hoek binnen en dus stapten de Gasselnaren met een gelijkspel op zak van het veld. Komende zondag staat voor de Gasselse formatie het restant van de eerder dit seizoen gestaakte thuiswedstrijd tegen Constantia 1 op het programma. Vanaf 15:00 uur gaat de bal aan het rollen en er wordt gestart in de 55e minuut met een 1-1 tussenstand.


Ruime uitnederlaag voor Gassel 1, wel keurige zeges Gassel 2 en 3
  |  zondag 10 november 2019  |

Op deze zonnige maar frisse novemberzondag kwamen vijf seniorenteams van VV Gassel in actie. De oogst van zes punten was helaas wat aan de magere kant. Gassel 1 heeft zich deze zondag niet kunnen revancheren voor de thuisnederlaag van vorige week. In Sint-Anthonis leed de Gasselse formatie uiteindelijk een ruime 4-0 nederlaag. In de eerste 25 minuten ging het goed tegen elkaar op en kregen de aanwezige toeschouwers een leuke pot voetbal voorgeschoteld. Doelpunten bleven aanvankelijk uit. Na een klein half uur spelen mocht de thuisploeg aanleggen vanaf de strafschopstip. Doelman Sjors Cuppen koos de goede hoek, maar kon de inzet niet keren. Kort daarop leverde een vrije trap Cas van Houtum niet het gewenste resultaat op. Een minuut of tien voor rust voorkwam Sjors Cuppen met twee uitstekende reflexen binnen een tijdbestek van enkele seconden een grotere achterstand. Net voor rust scoorde DSV 1 wel de 2-0. Met twee verse krachten in de ploeg probeerde Gassel 1 in de tweede helft om de aansluitingstreffer te scoren. Binnen tien minuten na de hervatting maakte de thuisploeg er echter 3-0 van. Niet zo heel veel later moesten de bezoekers ook nog met tien man verder na een rode kaart van Hans van Houtum en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het in ongeveer de 80e minuut ook nog 4-0. Gassel 2 kon vandaag wel de winstpremie in ontvangst nemen. De Gasselnaren wonnen op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" met 3-0 van Achilles Reek 3. De thuisploeg begon sterk en dit leidde al na een kleine tien minuten spelen tot de openingstreffer. Na een voorzet van Ted Wolfs was het Teun Hendriks die de Reekse goalie verschalkte met een lage schuiver. Korte tijd later leken de bezoekers via een snelle uitval op weg naar de gelijkmaker, maar doelman Cas van Spijk redde prima. Vervolgens golfde het spel op en neer waarbij de beste kansen voor Gassel 2 waren. Pogingen van onder andere Casper van Swam en Hans van Haren leverden geen tweede treffer op. In de slotfase van de eerste helft gaf Roy van de Wiel een prima steekpass op Ted Wolfs. Die kon alleen op de keeper af en met een droge knal verdubbelde hij de Gasselse voorsprong. Na de rust gebeurde er aanvankelijk weinig spectaculairs. De Gasselnaren koesterden de 2-0 voorsprong en de pogingen van Achilles Reek 3 waren niet krachtig genoeg om door te dringen tot in het Gasselse strafschopgebied. Een kwartier voor tijd zorgde Casper van Swam voor de beslissing. Na een snelle combinatie met Ted Wolfs klopte hij de keeper in de verre hoek. Al met al een mooie zege voor het tweede elftal. Gassel 3 is de laatste weken een rijdende trein die niet is te stoppen. De Gasselse formatie won namelijk voor de vierde wedstrijd op rij. Dit keer was het Vitesse '08 4 dat met 1-5 werd verslagen. Op een zacht en nat veld begonnen de Gasselnaren weer goed aan het duel. Men probeerde de bal mooi rond te laten gaan en dat ging de ploeg redelijk goed af. Diverse keren kwamen de bezoekers voornamelijk via de rechterkant goed door. Het uitspelen van de mogelijkheden was echter nog lastig. Halverwege de eerste helft ontfutselde Remco van der Heijden de bal van de linksback en na zijn voorzet werd de bal binnen getikt door Dirk Verbruggen. Vitesse '08 4 leek wakker geschud en kwam wat vaker voor het Gasselse doel. Grote kansen leverde dit echter niet op, totdat een vrije trap werd ingekopt en het dus 1-1 leek te worden. Helaas voor de thuisploeg was het buitenspel. Na het uitvallen van Remco van der Heijden gooide de technische staf een en ander om en prompt scoorde Tom van Raaij met een zeer fraaie lob de 0-2. Dit was tevens ook de ruststand. Direct na rust werd het 0-3 door een fraai hakballetje van Sjoerd Driessen die de strakke voorzet van Bram Driessen tot doelpunt promoveerde en de wedstrijd in het slot gooide. Hierna maakte Tom van Raaij de 0-4 op aangeven van Jeroen van der Heijden. Vervolgens was er een slordigheid in de Gasselse defensie die door de Gennepse formatie werd afgestraft. Niet veel later scoorde Jeroen van der Heijden de 1-5 na een steekpass van Tom van Raaij. In de resterende speeltijd kreeg Gassel 3 nog voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Meer doelpunten bleven echter uit. Dit deerde de Gasselnaren niet want meer dan drie punten viel er toch niet te halen. De verdiende 1-5 uitzege betekende dat de opmars van Gassel 3 doorgaat. Gassel VR1 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst Nooit Gedacht VR2. Op de uiteindelijke 2-0 nederlaag viel niet veel af te dingen. Het eerste half uur boden de Gasselse vrouwen prima tegenstand en werd een goed veldspel op de plaatselijke mat gelegd. Daarna ging de bal op ongelukkige wijze via de kluts in het Gasselse doel. Vrij snel daarna scoorde de Geffense formatie de 2-0. Vlak voor rust was er nog een kans voor Anouk van Thiel, maar haar inzet eindigde in de handen van de keepster. In de tweede helft streed Gassel VR1 vol passie voor een beter resultaat, maar door goed hoog druk zetten van Nooit Gedacht VR2 kwamen de bezoeksters niet in hun eigen spel. Uiteindelijk verliep de tweede helft doelpuntloos en dus een 2-0 nederlaag voor Gassel VR1. Het tweede vrouwenelftal van VV Gassel ging op bezoek bij DAW Schaijk DAW VR2. De thuisploeg bezet de derde plaats op de ranglijst, dus het was een mooie test voor de Gasselse formatie met drie jeudgspelers in de gelederen. Na zo'n vijftien minuten prima meegespeeld te hebben, kwam DAW Schaijk VR2 op een 1-0 voorsprong na wat te makkelijk weergegeven ruimte. Daarna ging het weer mooi gelijk op en met een half uur op de klok rondde Annelin van Beek een prima solo doeltreffend af. Na een onterechte penalty die via de paal in de handen van Lieke van Thiel kwam, moest Gassel VR2 in de laatste vijf minuten van de eerste helft toch nog twee tegentreffers incasseren. Het advies van de technische staf om het goede spel ook in de tweede helft voort te zetten, werd opgevolgd. Dit leidde in de zestigste minuut tot de aansluitingstreffer. Senne van der Ven reageerde knap op een door de keepster losgelaten bal. Gesteund door dit doelpunt ging Gassel VR2 hierna nog beter voetballen en wat later in de wedstrijd was de verdiende gelijkmaker een feit. Neeltje Hendrix rondde een snelle counter op vakkundige wijze doeltreffend af. Een 3-3 gelijkspel zou echt verdiend zijn, maar de Gasselse formatie kwam in de slotfase nog net wat fitheid te kort om de puntendeling over de streep te trekken. Drie minuten voor tijd scoorde DAW Schaijk VR2 namelijk nog de 4-3 en dus helaas geen punt voor Gassel VR2. Ondanks de nipte nederlaag was de technische staf zeer tevreden met de super goede inzet en het prima spel. Gassel 4 kwam deze zondag niet actie door een opgenomen baaldag.


Prima zaterdag Gasselse jeugdteams met vier mooie thuiszeges
  |  zaterdag 09 november 2019  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag wedstrijdronde 07 op het programma. In alle gevallen was sprake van een thuisduel en dus waren de Gasselse supporters weer in grote getale langs de lijn te vinden. Aan het eind van de middag stond de teller op dertien punten dankzij vier prima overwinningen en een gelijkspel. Gassel JO15-1 kreeg bezoek van DAW Schaijk JO15-3. Het was de thuisploeg die score wist te openen. Na een perfecte voorzet van Kevin van Zuijlen hoefde Jelle van Deventer de bal alleen nog maar binnen te lopen. De Gasselse formatie bleef de bovenliggende partij en dit leverde na fraai samenspel een tweede treffer op. Bij een vrije trap vanaf dertig meter van het Schaijkse doel speelde Kevin van Zuijlen met een slim passje Rens Janssen in die op de rand zestien stond. Hij legde de bal weer terug op de doorgelopen Kevin van Zuijlen die vervolgens op fraaie wijze het net liet bollen. De bezoekers probeerden het wel om wat terug te doen, maar de Gasselnaren hielden de zaak achterin keurig dicht. Wat later in de wedstrijd leverde een mooie aanval over de flank een derde doelpunt op waarmee de wedstrijd was gespeeld. Na een voorzet van Jelle van Deventer werd de bal ingeschoten door Femke van Thiel. De inzet werd geblokt door een Schaijkse verdediger, maar in de rebound werkte Kevin van Zuijlen het leren monster alsnog tegen de touwen. Al met al een knappe en terechte overwinning van de JO15-1 van VV Gassel. Gassel JO13-1 wist voor de derde keer binnen acht dagen de volle buit binnen te halen. Na de 1-5 uitzege van vorige week zaterdag en de 3-2 thuiswinst afgelopen maandag, werd vandaag een keurige 2-0 overwinning behaald op DSV JO13-2. Deze stand was al bij rust bereikt. Tygo van Deventer nam beide Gasselse treffers voor zijn rekening.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Het treffen tussen Gassel JO11-1 en Heijen JO11-1 werd een thriller van de bovenste plank. Al vrij snel in de wedstrijd zette Eus Arts de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong. Echt lang kon men daar niet van genieten want nog voor de eerste time-out hadden de bezoekers tweemaal gescoord en dus keek Gassel JO11-1 tegen een 1-2 achterstand aan. Na de hervatting leverde een prima Gasselse aanval de gelijkmaker op. Het was Binck van Roosmalen die raak schoot. Een paar minuten later zorgde Sem Bernards voor een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg. Van afstand poeierde hij de bal fraai in de kruising. Echter ook dit keer kwam Heijen JO11-1 al weer vrij snel op gelijke hoogte. In de resterende speeltijd van de eerste helft moesten de Gasselnaren ook een vierde tegentreffer incasseren en dus stond er bij de rust een nipte achterstand op het scorebord. Gassel JO11-1 was vastbesloten om de ongeslagen status in stand te houden en dus werd in de tweede helft jacht gemaakt op minimaal de gelijkmaker. De inzet werd beloond want na een mooie solo wist Sem Bernards de 4-4 binnen te schieten. De Gasselse formatie kende vervolgens een onfortuinlijke start van het laatste kwart want niet goed genoeg uitverdedigen leverde een 4-5 achterstand op. Een alles of niets slotoffensief was dus noodzakelijk om niet als verliezer van het veld af te moeten stappen. Enkele minuten voor tijd wist Sem Bernards met zijn derde treffer van de ochtend weer een gelijke stand op het scorebord te zetten. De 5-5 tussenstand leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar Binck van Roosmalen dacht daar anders over. Met een schitterende pegel van afstand zorgde hij in de slotminuut namelijk nog voor een winnende zesde treffer en dus voor grote vreugde bij de Gasselse spelers en het aanwezige thuispubliek. Door deze 6-5 overwinning is Gassel JO11-1 ook na zeven duels nog zonder puntverlies. Voor Gassel JO9-1 stond vandaag een thuiswedstrijd tegen Festilent JO9-1 uit Zeeland op de agenda. Volgens de technische staf begonnen de Gasselnaren niet scherp aan de wedstrijd waardoor men binnen vijf minuten tegen een 0-4 achterstand aankeek. Daarna werd de Gasselse formatie wakker en deed de ploeg wat terug. Vanaf dat moment bleef Gassel JO9-1 in de gehele resterende speeltijd de bovenliggende partij. Het missen van kansen en het te makkelijk incasseren van tegentreffers deed de thuisploeg de das om. Uiteindelijk werd het 6-12. Voor Gassel JO9-1 scoorden Janne Brans, Jesse van Dinther en Abel Loeffen ieder twee keer. Gassel JO8-1 kwam voor het eerst in actie in de hogere klasse. Ook daarin zijn de Gasselnaren vooralsnog niet te stoppen want Berghem Sport JO8-2 werd met maar liefst 11-1 verslagen. De thuisploeg startte met goed samenspel en dit leidde al vrij snel tot de openingstreffer van Boaz Janssen. Nog voor het einde van het eerste kwart had Mick Pennings de marge al verdubbeld. Ook in het tweede deel van de eerste helft maakte de Gasselse formatie de dienst uit op het veld. Meer goals konden dan ook niet uitblijven. Diede van de Wiel zorgde voor de 3-0 waarna Mick Pennings in een kort tijdsbestek de Berghemse keeper twee keer liet vissen. Het goede spel leverde voor de rust nog twee doelpunten meer op. Beide keren was het Boaz Janssen die scoorde en dus gingen de Gasselnaren rusten met een 7-0 voorsprong op zak. In het eerste deel van de tweede helft verliep het Gasselse aanvalsspel wat stroever en dit leidde ook tot een tegentreffer van Berghem Sport JO8-2. Door het vierde doelpunt van Boaz Janssen werd het derde kwart toch met een goed gevoel afgesloten. In het laatste deel van de wedstrijd swingde Gassel JO8-1 weer als vanouds. De bezoekers werden constant onder druk gezet en na de 9-1 van Mathijs Hendriks werd de jacht op de dubbele cijfers geopend. Het was Mathijs Hendriks die de 10-1 binnen schoot. Dit was nog niet de eindstand want vlak voor het laatste fluitsignaal wist Sam Loeffen er nog 11-1 van te maken. Al met al dus een prima sart van Gassel JO8-1 in de 1e klasse 1. Net als de JO11-1 kreeg ook Gassel JO7-1 bezoek van een team uit Heijen. De spelertjes maakten er een mooi potje voetbal van. Het was een beetje fris op de vroege zaterdagochtend en daar leek de thuisploeg aanvankelijk wat van onder de indruk. Maar na het wat aarzelende begin kwam Gassel JO7-1 sterk opzetten en ging het mooi gelijk op en werd het heel spannend. Bij het laatste fluitignaal stond het 7-7 werden de punten dus gedeeld. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Veerle Josemanders, Noor Boeijen en twee spelers van Heijen JO7-1.


Gassel VR2 boekt ruime inhaaloverwinning op Nooit Gedacht VR4
  |  woensdag 06 november 2019  |

Gassel VR2 moest afgelopen dinsdagavond in Geffen aantreden voor het inhaaluitduel tegen Nooit Gedacht VR4. De Gasselse vrouwen begonnn ijzersterk en binnen tien minuten stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord dankzij een treffer van Anouk van Thiel. De bezoeksters bleven domineren en dit leidde rond de twintigste minuut tot een tweede doelpunt. Nena Wolfs liet de keepster volstrekt kansloos met een prachtige uithaal vanaf ruim zestien meter vanaf het doel. Vervolgens kwamen er diverse kansen voor Gassel VR2 om de marge te vergroten, maar het vizier stond niet in de scherpste stand. In de laatste tien minuten van de eerste helft kon dan toch wel de 0-3 worden gevierd. Doelpuntenmaakster was Janneke Raemakers. Kort daarop zorgde zij ook voor de 0-4 na wederom een goed uitgespeelde Gassel aanval. Aan de andere kant kwam de thuisploeg tot nul kansen en dus ging het vrouwenelftal van VV Gassel met een comfortabele voorsprong op zak de rust in. Mede door tal van wisselingen liep het in de tweede helft aanvankelijk wat stroever bij Gassel VR2. Ook bij de scheidsechter was er blijkbaar wat zand in de motor gekomen, want hij grossierde na rust in foute beslissingen. Trainer Ronny van Gemert, die voor rust al gewaarschuwd was met een uitsluiting, kon weinig anders dan zijn ploeg de opdracht geven om de wedstrijd maar gewoon rustig uit te voetballen. De speelsters van Gassel VR2 maakten de resterende speeltijd uiteindelijk rustig vol. Sanne Daemen zorgde nog voor de kers op de taart door met een prachtig schot de eindstand te bepalen op 0-5.


Eerste oefenwedstrijden tijdens winterstop zijn inmiddels bekend
  |  dinsdag 05 november 2019  |

Hoewel er tot aan de winterstop nog wel de nodige wedstrijdrondes op het programma staan, zijn inmiddels de eerste oefenduels voor tijdens de winterbreak vastgelegd. Zo zal Gassel 1 op zondag 12 januari 2020 in Middelaar een oefenwedstrijd gaan spelen tegen Astrantia 1. Een week later, dus op zondag 19 januari 2020, reizen Gassel 1 en Gassel 2 af naar Escharen voor een oefenduel tegen respectievelijk Estria 1 en Estria 2. Bij alledrie de duels gaat de bal vanaf 12:00 uur aan het rollen.


Gassel JO13-1 pakt volle buit dankzij inhaalthuiswinst op buren
  |  maandag 04 november 2019  |

Voor Gassel JO13-1 stond deze maandagavond de inhaalthuiswedstrijd tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO13-1 op het programma. In een spannende wedstrijd waren het uiteindelijk de Gasselnaren die aan het langste eind trokken en dankzij een 3-2 zege bleven de drie punten in Gassel. Na een 0-1 achterstand scoorde Lotte Tonies de gelijkmaker. In de tweede helft namen de bezoekers een 1-2 voorsprong waarna Jelle van Deventer de stand weer in evenwicht bracht. Vlak voor tijd was het Tygo van Deventer die de winnende derde treffer scoorde.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Tweetal wijzigingen in wedstrijdprogramma van komende zondag
  |  maandag 04 november 2019  |

In het wedstrijdprogramma van komende zondag zijn inmiddels een tweetal wijzigingen doorgevoerd. Zo is de thuiswedstrijd van Gassel 4 tegen SIOL 3 uitgesteld vanwege een opgenomen baaldag door de Gasselse formatie. De nieuwe speeldatum is nog niet bekend. Verder is de aanvangstijd van het thuisduel van Gassel 2 tegen Achilles Reek 3 vervroegd. Op verzoek van de bezoekers zal er namelijk al om 11:00 uur worden afgetrapt in plaats van om 13:00 uur.


Thuisverlies voor Gassel 1, derde overwinning op rij van Gassel 3
  |  zondag 03 november 2019  |

Vanwege de vrije zondag van Gassel 2 en de uitgestelde uitwedstrijd van Gassel VR2 zouden op deze zondag vier seniorenteams van VV Gassel in actie komen. Uiteindelijk werden het er maar drie. Het uitduel van Gassel VR1 tegen Gemert VR1 werd namelijk op het laatste moment alsnog afgelast. De thuisclub kon geen scheidsrechter vinden en dus moesten de speelsters en technische staf van de Gasselse formatie zonder gespeeld te hebben weer terug naar Gassel. Het Vlaggeschip van VV Gassel heeft de goede wedstrijd van vorige week vandaag geen passend vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen Achilles Reek 1 gingen de bezoekers er met de drie punten vandoor. Al vrij snel in de wedstrijd stond de eindstand op het scorebord, na twee vergelijkbare snelle Reekse aanvallen stond Gassel 1 nog voordat de eerste helft halverwege was op een 0-2 achterstand. De thuisploeg kreeg maar moeilijk grip op de wedstrijd en de Reekse ploeg voetbalde makkelijker. Een inzet van Guido Sprengers werd goed gekeerd door de Reekse doelman, maar tot veel meer gevaar kwam Gassel 1 niet. Ook in de tweede helft lukte het de Gasselse formatie niet om dreigend te worden. Het dichtste bij was Niels Paters nog met een afstandschot, maar grote uitgespeelde kansen kon Gassel 1 niet creëren waardoor de Gasselse teller op nul bleef steken. Volgende week nieuwe kansen voor de oranjehemden. Gassel 3 kende wel een succesvolle speeldag. De thuiswedstrijd tegen SV DWSH '18 4 leverde namelijk drie punten dankzij een 3-2 overwinning. Voetballend was de Gasselse formatie de betere ploeg. De bezoekers zakten in en probeerden via counters gevaarlijk te worden wat in de eerste helft helemaal niet lukte want doelman Jasper Eleuwarin had geen bal op goal gehad. De Gasselnaren waren zelf onnauwkeurig in de afronding of met geven van de voorzet. Zo ging een kopbal van Bart Loeffen tegen een tegenstander aan en daardoor net niet in het doel. Voorzetten van Sjoerd Driessen bereikten Bart Loeffen of Tom van Raaij net niet. De 0-0 ruststand was dan ook niet verrassend. In de tweede helft was het SV DWSH '18 4 dat de score wist te openen via een counter na Gassels balverlies. Vervolgens kreeg Gassel 3 voetballend weer de overhand, maar werd het steeds moeilijker door de vijandelijke defensie heen te breken. Via een corner van Tom van Raaij werd de inzet van William de Kleijn nog van lijn gehaald. Even daarna was het wel raak, door een mooie voorzet van William de Kleijn kon Dirk Verbruggen inkoppen. Vervolgens werd het rommelig. Een diepe bal van Silvo Lemmers werd door de bezoekers zelf verlengd waarna deze voor de voeten viel van Sjoerd Driessen. Die kon alleen op de keeper af en op beheerste wijze scoorde bij de 2-1. Wat later in de wedstrijd scoorde Dirk Verbruggen vanuit randje buitenspel zijn tweede treffer. In de laatste minuut wist SV DWSH '18 4 er met een schot vanaf de rand zestien nog 3-2 van te maken. Gassel 4 mocht vandaag eveneens aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander was het tweede elftal van Astrantia uit Middelaar. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin de Gasselnaren een prima inzet op de mat legden. Na een minuut of twintig spelen was het Rik van Uhm die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette met een rake kopbal. Nog voor het einde van de eerste helft had Astrantia 2 de stand weer in evenwicht gebracht. Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer en waren beide ploegen dichtbij een tweede treffer. De twee doelmannen weigerden echter om voor de tweede keer de bal uit het net te halen. De 1-1 tussenstand leek de terechte eindstand te gaan worden, maar vlak voor tijd moest Gassel 4 toch nog een tweede tegendoelpunt incasseren en dus leed de ploeg uiteindelijk nog een hele zure nipte 2-1 nederlaag.


Zesde zege op rij van JO11-1, ook prima uitwinst JO13-1 en JO8-1
  |  zaterdag 02 november 2019  |

Hoewel sprake was van een compleet programma voor de jeugdteams van VV Gassel hadden de velden op sportpark "de Oude Kamp" vandaag een rustig dagje. De zes teams speelden namelijk allemaal op vreemde bodem. Uiteindelijk werden er drie prima uitzeges geboekt en gingen er dus negen punten in de tas mee naar huis. Gassel JO15-1 ging op bezoek bij Juliana Mill JO15-3. De Gasselse formatie begon het duel wat afwachtend, maar gaandeweg hadden de bezoekers zich terug in de wedstrijd geknokt door zelf een aantal goede kansen te creeëren. Helaas ontbrak hierbij in de afronding het nodige geluk. Wanneer de kansen zelf niet worden afgemaakt, valt de bal er altijd aan de andere kant wel in, zo bleek helaas ook weer vandaag. Na het missen van de bal in de defensie kon een speler van Juliana Mill JO15-3 zo doorlopen naar de keeper en deze rustig in het hoekje schuiven. Uit het niets kreeg Gassel JO15-1 twee gele kaarten te incasseren. Hierdoor viel er in de eerste helft uiteindelijk nog een geluksgoaltje voor de thuisploeg na het niet goed uitverdedigen in een klutssituatie. Na een speech van de technische staf in de rust begon Gassel JO15-1 zelfs met negen spelers goed aan de tweede helft. Uiteindelijk na nog een aantal grote kansen te hebben gehad, bleef het in de afronding niet goed gaan. De Gasselnaren vergaten zichzelf te belonen en misten ook het geluk in deze wedstrijd waardoor dus uiteindelijk met 2-0 werd verloren. Gassel JO13-1 wist deze wedstrijdronde wel de volle buit te pakken. In Oploo was ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO13-2 de tegenstander. Ondanks een snelle 1-0 achterstand wist de Gasselse formatie met goed veldspel een prima 1-5 overwinning te behalen. Topscoorder aan de zijde van de bezoekers was Tygo van Deventer met vier doelpunten. De andere Gasselse treffer kwam van de voet van Jayden Hoekstra.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO11-1 heeft de zegereeks in de najaarscompetitie 2019 verder voortgezet. Na vijf eerdere overwinningen was het vandaaag V.V. Achates JO11-2 dat met 2-6 werd verslagen. Al in de tweede minuut was de 0-1 een feit. Na een voorzet van Eus Arts werd de bal door de Ottersumse keepster in de eigen goal getikt. Amper twee minuten later stond het al weer gelijk. Keepster Maud Josemanders was kansloos bij een hoog schot in de verre hoek. De bezoekers waren deze tegenslag snel te boven en de jacht op een nieuw voorsprong werd ingezet. Die liet niet lang op zich wachten. Sven Willems stuurde Eus Arts de diepte in en alleen voor de keepster bleef hij koeltjes en met een laag strak schot zorgde hij voor de 1-2. Gassel JO11-1 ging goed door en amper vijf minuten later kon er opnieuw een doelpunt worden gevierd. Sven Willems schoot raak na een half afgeslagen corner van Binck van Roosmalen. Ook na de time-out halverwege de eerste helft bleef de Gasselse formatie de betere ploeg. Dit leidde ook tot een grotere voorsprong. Sven Willems veroverde de bal en bracht Binck van Roosmalen in stelling. Die wist daar wel raad en met een droge knal maakte hij er 1-4 van. Op slag van rust deed de Ottersumse formatie wat terug via een rechtstreeks binnen geschoten corner. In de tweede helft ging het spel wat meer op en neer, maar de beste kansen waren voor Gassel JO11-1. Jill Driesten had de 1-5 op haar schoen, maar stuitte op de keeper. Even later had Eus Arts wel succes. Na een tegenstander te hebben uitgespeeld scoorde hij met een schot in de verre hoek. Aan het begin van het laatste kwart liet de thuisploeg een grote kans onbenut en kort daarop voorkwam keepster Maud Josemanders met een uitstekende redding bij een hoog schot dat het toch nog spannend zou gaan worden. Een minuut of vijf voor tijd stelde Bram Jaspers de Gasselse overwinning veilig door na een prima actie en flinke pegel de 2-6 aan te tekenen. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en dus staat de JO11-1 nu op 18 punten uit 6 duels. Ook Gassel JO9-1 moest vandaag aantreden in het Limburgse land. In Bergen werd namelijk gespeeld tegen Montagnards JO9-1. Ondanks een prima begin moesten de Gasselnaren de drie punten helaas achterlaten vanwege een 8-6 nederlaag. Toch biedt de sterke comeback in de tweede helft perspectief voor de komende wedstrijden.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Voor Gassel JO8-1 stond deze zaterdag de laatste wedstrijd in de 2e klasse 102 op het programma. De Gasselnaren sloten in stijl af want in Boxmeer werd overtuigend met 4-12 gewonnen van Olympia '18 JO8-1. Al bij de rust stond er een 3-6 voorsprong op het scorebord dankzij drie treffers van Diede van de Wiel, twee van Mathijs Hendriks en eentje van Boaz Janssen. In de tweede helft draaide de Gasselse doelpuntenmachine rustig door en werden dus opnieuw de dubbele cijfers gehaald. Boaz Janssen was met zijn drie goals het meest doeltreffend na de rust. Sam Loeffen, Mick Pennings en Mathijs Hendriks lieten de Boxmeerse goalie elk eenmaal kansloos. Zoals ook al vermeld in het nieuwsbericht hieronder gaat Gassel JO8-1 vanaf volgende week spelen in de 1e klasse 1. De JO7-1 van VV Gassel ging op bezoek bij DSV JO7-1/JO7-2. In Sint-Anthonis kregen Noor Boeijen, Noa van Dinther, Kaydee Hoekstra en Veerle Josemanders te maken met sterke tegenstanders. Ook qua geluk zat het de thuisploegen duidelijk meer mee. Uiteindelijk wist Kaydee Hoekstra twee keer te scoren. Dit was niet genoeg voor de overwinning want DSV JO7-1/JO7-2 kwam tot acht treffers. Tijdens de wedstrijd was er nog een flinke bui, maar dit deerde de Gasselse meiden niet. Al met al een leerzame ochtend met veel plezier.


Gassel JO8-1 door de KNVB overgeplaatst naar een hogere klasse
  |  vrijdag 01 november 2019  |

Gassel JO8-1 speelt vanaf zaterdag 09 november 2019 in een hogere klasse van de najaarscompetitie 2019. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk het verzoek van VV Gassel voor overplaatsing gehonoreerd. Dat de Gasselnaren graag in een hogere klasse wilden spelen, kwam uiteraard niet als een verrassing want in de tot dusver gespeelde duels in de najaarsreeks ging het voor Gassel JO8-1 wat te gemakkelijk. De Gasselse formatie is daarom overgeplaatst van de 2e klasse 102 naar de 1e klasse 1. Komende zaterdag speelt Gassel JO8-1 nog een uitduel tegen Olympia '18 JO8-1 als afsluiter van de oude klasse. Vanaf 09 november 2019 wachten dan nog vijf wedstrijden tegen nieuwe en dus lastigere tegenstanders. Achtereenvolgens moet worden gespeeld tegen Berghem Sport JO8-2 (thuis), Nulandia JO8-1 (thuis), Schijndel/DE WIT JO8-1 (thuis), ST Estria/GVV/SCV JO8-1 (thuis) en Rhode/Van Stiphout Bouw JO8-2. Op de programmapagina en standenpagina van Gassel JO8-1 staan inmiddels het nieuwe wedstrijdschema en de nieuwe klasse-indeling.


Donderdag 21 november 2019 Algemene Ledenvergadering 2019
  |  vrijdag 01 november 2019  |

Op donderdag 21 november 2019 houdt de VV Gassel weer haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk de kantine van de Gasselse voetbalvereniging op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. De vergadering zal om 21:00 uur beginnen. Via Sportlink zullen de (ere)leden en de ouders van de jeugdleden hierover nog een email ontvangen. De trainingen zullen deze avond in overleg iets eerder stoppen om goed voorbereid aanwezig te kunnen zijn. Het verslag van de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar ligt deze avond ter inzage, voor wie daar interesse in heeft om deze door te lezen. Gezien het belang van een Algemene Ledenvergadering rekent het bestuur van VV Gassel ook dit jaar weer op een grote opkomst.Terug naar het archief